收藏 分享(赏)

河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:560090 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:20 大小:121KB
下载 相关 举报
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共20页
河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南省部分名校2022届高三第一次阶段性测试英 语注意事项:1答题前,考生须在试题册指定位置上填写考生考号和考生姓名:在答题卡指定位置上填写报考单位、考生姓名和考生考号,并涂写考生考号信息点。2考生须把试题册上的”试卷条形码”粘贴条取下,粘贴在答题卡的”试卷条形码粘贴位置”框中。不按规定粘贴条形码而影响评卷结果的,责任由考生自负。3选择题的答案必须涂写在答题卡相应题号的选项上,非选择题的答案必须书写在答题卡指定位置的边框区域内。超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题册上答题无效。4填(书)写部分必须使用黑色字迹签字笔书写,字迹工整、笔迹清楚;涂写部分必须使用2B铅笔填涂。5考试结束,将答题

2、卡和试题册按规定交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题15分,满分75分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What time does Kevins class begin?A. At 9:00. B. At 10:00. C

3、. At 10:30.2. Where is the man going next?A. To a post office. B. To an art gallery. C. To a bus station.3. What does the woman think of Cathy?A. Adaptive. B. Independent. C. Reliable.4. What does the woman ask the man to do?A. Give a report. B. Take care of her. C. Accompany her to hospital.5. Why

4、did the man go to Paris?A. To learn French. B. To see his sister. C. To visit a friend.第二节(共15小题;每小题15分,满分225分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will John do tomorrow?A. Hold a match. B. Host a dinner. C.

5、 Attend a lecture.7. Why will Spanish food be served?A. Because Henry and Adam like it.B. Because the two speakers like it.C. Because Henry and John like it.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why will the woman ask for a holiday?A. To relax herself. B. To attend a festival. C. To travel in Shanghai.9. What is the m

6、ans attitude towards the womans plan?A. Skeptical. B. Supportive. C. Indifferent.10. How long will the man stay in Australia?A. For a week. B. For a month. C. For a year.听第8段材料,回答第11至14题。11. What is the relationship between the two speakers?A. Host and hostess. B. Teacher and student. C. Interviewer

7、 and interviewee.12. Why does the man want to make money?A. To go on a trip. B. To gain more experience. C. To pay the university fee.13. What does the man think is the most important about working in a company?A. Efficiency. B. Experience. C. Teamwork.14. What will the woman do?A. Ask her boss for

8、approval.B. Contact the man tomorrow.C. Introduce the man to her boss.听第9段材料,回答第15至17题。15. What is the man introducing?A. A match. B. A sport. C. A club.16. Which one is the most attractive for the man?A. Racing cars. B. Riding bikes. C. Jumping ropes.17. When will the woman join the man?A. On Tuesd

9、ay evening. B. On Thursday morning. C. On Saturday evening.听第10段材料,回答第18至20题。18. What do we know about the rooms at the camp?A. Theyre spotless. B. Theyre small. C. Theyre well-equipped.19. What can children participate in every evening?A. Class activities. B. Cultural events. C. Ball games.20. When

10、 does the announcement take place?A. Before lunchtime. B. At lunchtime. C. After lunchtime.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATheatre reflects the values of the civilization out of which it grows. The following are the types of theatre performances an ancient

11、 Roman might have witnessed then.Fescennine VerseFescennine Verse was a pioneer of Roman comedy. Ironic and improvisational(即兴的), it was used mainly at festivals or weddings, and as invective. With early native Italian funny dialogues in Latin verse, it was thought to have combined with a tradition

12、of performances by masked dancers and musicians from Etruria.Fabula AtellanaFabula Atellana relied on common characters, masks, direct humor, and simple plots. They were performed by actors improvising. Fabula Atellana came from the Oscan city of Atella. There were 4 main types of characters: the br

13、aggart, the greedy blockhead, the clever hunchback and the stupid old man, like modern Punch and Judy shows.Fabula TogataNamed for the clothing symbolic of the Roman people Fabula Togata had various subtypes. One was the Fabula Tabernaria, named for the tavern(酒馆)where the comedys preferred characte

14、rs, lowlifes, might be found. One describing more middle-class types, and continuing the Roman clothing theme, was the Fabula Trabeata.Fabula PraetextaFabula Praetexta is the name for Roman tragedies on Roman themes, Roman history or current politics. Fabula Praetexta was less popular than tragedies

15、 on Greek themes. During the Golden Age of drama in the Middle Republic, there were four great Roman writers of tragedy, Naevius, Ennius, Pacuvius, and Accius. Of their surviving tragedies, 90 titles remain.All the performances above began as a translation of Greek forms, even to the extent of their

16、 being performed in Greek costume. 1. Where might an ancient Roman witness Fescennine Verse? A. At a party.B. At a funeral.C. At a wedding.D. At a concert.2. Which type of performance describes the middle-class life?A. Fabula Atellana.B. Fabula Tabernaria.C. Fabula Trabeata.D. Fabula Praetexta.3. Wh

17、at do the listed types of performances have in common?A. They copy Latin dramas.B. They take on Greek forms.C. They reflect Roman themes.D. They refer to Italian stories.【答案】1. C 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了几种罗马戏剧的表演形式。【详解】1.细节理解题。根据第二段第二句所说的“Ironic and improvisational (即兴的), it was used mainly

18、at festivals or weddings,”(它具有讽刺性且是即兴的,主要在节日和婚礼上表演)可知,Fescennine Verse 是即兴创作的,具有讽刺性,主要在节日和婚礼时上演。故选 C。2.细节理解题。根据第四段最后一句“One describing more middle-class types, and continuing the Roman clothing theme, was the Fabula Trabeata.”(Fabula Trabeata 描述了更多的中产阶级类型且继续描写罗马服饰主题。)可知,Fabula Trabeata 反映了中产阶级的生活,故选C

19、。3.细节理解题。根据最后一段“All these performances began as a translation of Greek forms, even to the extent of their being performed in Greek costume.”(所有这些表演始于希腊戏剧形式的翻译,甚至表演者还会穿着古希腊服装表演。)可知,这几种表演方式沿袭了古希腊戏剧的形式,表演者甚至还会穿着古希腊的服装表演。故选 B。BFor fishermen and sailors in the seaside town of Shangpan in Linhai, Zhejiang

20、 province, where recently 12 stranded(搁浅的)whales were found, it is not unusual to spot whales or dolphins in the sea they would always call them haizi, or “son of the ocean”. And if the local fishermen spot such intelligent sea creatures in need, they will save them from danger without hesitation.In

21、 the recent rescue of melon-headed whales, they tried their best to help as a 37-second video of a young man sleeping in the water holding a whale soon went viral online, with netizens applauding his constant efforts and caring heart in trying to keep the whale alive. “The melon-headed whale knew I

22、was trying to save it and would be more cooperative and wouldnt move.” said Lu Wenhui, a 21-year-old diver from Hangzhou Changqiao Polar Ocean Park, who held up the whales head so it could breathe easily. Lu had been staying in the water for 10 hours by 4 a.m. Wednesday after coming for the rescue w

23、ork on Tuesday, when the stranded whales were first spotted.“Whales are mammals and need to breathe in air thats why I had to hold its head, to ensure it could breathe smoothly the whole time,” Lu said. The stranded whales, after the struggling of being transported, were worn out when they arrived a

24、t the fish farm and might have drowned if they were left unattended.The reason why the whales were stranded is still not clear. And these stranded whales were returned to the ocean because they are not adapted to artificial breeding environments on land.4. What do local fishermen usually do after fi

25、nding haizi in danger?A. Ignore them.B. Feed them.C. Transport them.D. Protect them.5. Why does the author describe Lus rescue work?A. To introduce the whales in detail.B. To voice his views on the diver.C. To praise the efforts made by rescuers.D. To explain the value of the whales.6. What can we s

26、ay about the melon-headed whales according to the text?A. They are rarely seen by locals.B. They are used to breathing in the sea.C. They arent suited to artificial surroundings.D. They are fond of swimming near the seaside.7. Which of the following can be the best title for the text?A. Melon-headed

27、 Whales Were StrandedB. Rescuers Went All out to Help WhalesC. Fishermen Transported Stranded WhalesD. Witnesses Voiced Opinions on Rescue Work【答案】4. D 5. C 6. C 7. B【解析】【分析】本文是记叙文。主要讲述了浙江省临海上盘镇12只搁浅的瓜头鲸被救的故事。【详解】1.细节理解题。 根据题干关键词“local fishermen”和“haizi”定位到第一段最后一句“And if the local fishermen spot suc

28、h intelligent sea creatures in need, they will save them from danger without hesitation.”(如果当地渔民发现了这些有智慧的海洋生物,他们会毫不犹豫地将它们从危险中拯救出来)可知,当地渔民发现这些鲸鱼时,会毫不犹豫地救它们。 故选 D。2.推理判断题。根据第二段“with netizens applauding his constant efforts and caring heart in trying to keep the whale alive”(网民们鼓掌欢迎他不断的努力和爱心在试图让鲸鱼活着)和“

29、 Lu had been staying in the water for 10 hours by 4 a.m. Wednesday.”(陆已经在水里呆了10个小时4点。周三)可知,为了让瓜头鲸活下去,陆在水里待了十小时,网民都在赞扬他的不懈努力和关爱之心。由此推知,作者描述援救工作的目的是赞颂援救人员做出的努力。故选C。3.细节理解题。根据最后一段“And these stranded whales were returned to the ocean because they are not adapted to artificial breeding environments on la

30、nd.”(这些搁浅的鲸鱼被送回海洋,因为它们不适应陆地上的人工养殖环境)可知,这些搁浅的瓜头鲸被放回海洋,因为它们无法在人工饲养环境中生存。故选C。4.主旨大意题。根据第一段“For fishermen and sailors in the seaside town of Shangpan in Linhai, Zhejiang province, where recently 12 stranded(搁浅的)whales were found, it is not unusual to spot whales or dolphins in the sea they would always

31、call them haizi, or son of the ocean. ”(对于浙江省临海上盘镇的渔民和水手来说,在海上发现鲸鱼或海豚并不罕见他们总是称它们为“海子”。最近在上盘镇发现了12头搁浅的鲸鱼)以及第二段“In the recent rescue of melon-headed whales, they tried their best to help as a 37-second video of a young man sleeping in the water holding a whale soon went viral online, with netizens app

32、lauding his constant efforts and caring heart in trying to keep the whale alive.”(在最近的瓜头鲸救援行动中,他们尽了最大的努力。一段37秒的视频在网上疯传,一名年轻男子抱着一头鲸鱼在水中睡觉,网友们纷纷称赞他为救这头鲸鱼所付出的不懈努力和爱心)可知,文章讲的是救援人员们全力以赴营救瓜头鲸的故事。故“救援人员全力以赴救助鲸鱼”可以作为本文的最佳标题。故选B。CAfter years of releasing e-readers that compete directly with Amazons Kindle, R

33、akuten Kobos latest device offers something totally different: the ability to draw and write directly on the screen.With a large 10.3-inch E-ink display, the Kobo Elipsa looks more like an electronic clipboard than the standard paperpack-sized e-reader. Although the ability to write on the screen is

34、 no big deal especially given its high price tag of $ 600 the overall package is impressively functional.In terms of reading, the Elipsa packs just about everything youd expect in a Kobo. You can purchase and download books from the store, read web articles youve saved online via Pocket, and connect

35、 to your local library to borrow e-books and magazines. Its known that Kindle basically requires you to buy books from Amazon. Unlike Kindles, Kobos are pretty open with the formats they support; you can connect the Elipsa to a computer and transfer over any PDF books you have bought or downloaded f

36、rom stores like Booktopia or Google Books.You can fill your virtual notepads with notes using brush and pen types, and export them as PDFs or images to a PC. Theres also an “advanced” notebook that can turn your writing into typed and editable text for exporting to Microsoft Word format. You can als

37、o write directly onto documents themselves, with all your word circling and underlining saved as you go to review later. This is especially handy when it comes to PDFs, as changes you make are synced(同步) automatically when you have Wi-Fi, so you can move between your Elipsa, PC and phone and keep yo

38、ur notes.With all that said, we can see it really appealing to e-reader fans who also tend to do a lot of work on paper. If you ever print things out to mark them up, fill notepads with writing or drawing that you later have to transcribe or scan, or just wish you could write all over your library b

39、ooks, this could be the device for you.8. Which of the following best describes the Elipsa?A. Automatic.B. Traditional.C. Useful.D. Standard.9. How is a Kobo different from a Kindle in reading?A. A Kindle has a larger screen.B. A Kindle can support more formats.C. A Kobo supports books from various

40、sources.D. A Kobo should be connected to local libraries.10. What does paragraph 4 mainly tell us about Kobos?A Their function in syncing.B. Their function in typing.C. Their function in writing.D. Their function in reading.11. In which section of a newspaper can the text probably be found?A. Educat

41、ion.B. Technology.C. Lifestyle.D. Business.【答案】8. C 9. C 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了Kobo Elipsa电子阅读器。【8题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“the overall package is impressively functional.”(整体的这一套功能强大,令人印象深刻)可知,Elipsa功能强大,令人印象深刻。下文的内容也告诉我们,Elipsa电子阅读器有很多功能。由此可知,Elipsa非常有用。故选C。【9题详解】细节理解题。 根据第三段“In terms of rea

42、ding, the Elipsa packs just about everything youd expect in a Kobo. You can purchase and download books from the store, read web articles youve saved online via Pocket, and connect to your local library to borrow e-books and magazines. Its known that Kindle basically requires you to buy books from A

43、mazon.”(就阅读而言,Elipsa有一切你在Kobo上想要的东西。你可以购买,下载书店的书,阅读你在Pocket上保存的网络文章,与你的当地图书馆连接来借电子书和杂志。众所周知,Kindle基本是要求你从亚马逊买书)可知,Kobo可以支持多种来源的书籍,而Kindle只支持亚马逊书籍。故选C。【10题详解】段落大意题。根据第四段“You can fill your virtual notepads with notes.”(你可以用笔记写满你的虚拟笔记本.)和“.that can turn your writing into typed and editable text for exp

44、orting to Microsoft Word format. You can also write directly onto documents themselves.”(那可以将你的写作变成可编辑的文本然后输出为word文档格式,还可以直接在文本上做笔记.)可知,Kobos 在做笔记时能够提供诸多功能:将笔记转成可编辑的文本,输出为word文档格式,还可以直接在文本上做笔记。由此可知,本段主要介绍了Kobos在写方面的功能。故选C。【11题详解】推理判断题。根据全文内容可知,本文讲的是一款新型电子阅读器,与“科技”这一话题密切相关。A. Education教育;B. Technolog

45、y科技;C. Lifestyle生活方式;D. Business商业。故选B。DSelf-esteem is an abstract concept, which refers to peoples beliefs about their own worth and value. American psychologist Abraham Maslow thought self-esteem was a basic human need and included self-esteem in his hierarchy of human needs. He described two diff

46、erent forms of “esteem”: the need for respect from others in the form of recognition, success, and admiration, and the need for self-respect in the form of self-love, self-confidence, and skill. Respect from others was believed to be more fragile and easily lost than inner self-esteem. According to

47、Maslow, without the fulfillment of the self-esteem need, individuals will be driven to seek it and unable to grow and obtain self-realization.Basically, high self-esteem is achieved through a series of real accomplishments, which is good for people. However, the excessive high self-esteem, based mor

48、e on a sense of entitlement than on any accomplishment, is considered to be less psychologically healthy. And just as self-esteem can be too high, it can also be “under-inflated”. Those having poor self-esteem do have a basis for feeling good about themselves but they may not recognize their accompl

49、ishments and actions as meaningful.To appreciate what it would be like to have high self-esteem, one can consider how they may feel about things in their lives that they value. For instance, some people really like cars. They take good care of their cars. They may even decorate the car and then show

50、 it off to other people with pride. Similarly, people with high self-esteem love, care for and feel proud of themselves. Take children for example. When they have high self-esteem, they believe they are valuable and important. They enjoy different activities and can handle criticism easily without t

51、aking it personally.People need to develop positive self-esteem. This can convince them they deserve happiness. Besides, the development of positive self-esteem increases the capacity to treat other people with respect, thus favoring a variety of interpersonal relationships and avoiding destructive

52、ones. 12. What can we infer from Abraham Maslows theory about self-esteem?A. Self-esteem ensures us a successful life.B. Self-esteem is essential to self-realization.C. Self-esteem means little to psychological health.D. Others respect is more important than self-respect.13. What does the underlined

53、 word “under-inflated” in paragraph 2 mean?A. Adequate.B. Insufficient.C. Moderate.D. Lifelong.14. How does the author explain the feelings of having high self-esteem?A. By giving examples.B. By analyzing causes.C. By providing figures.D. By making contrasts.15. Which of the following does the autho

54、r support?A. Self-esteem ultimately leads to happiness.B. Self-esteem earns you respect from others.C. Positive self-esteem benefits peoples social lives.D. Positive self-esteem helps people out of difficulties.【答案】12. B 13. B 14. A 15. C【解析】【分析】本文为说明文,主要说明了自尊心对自我实现和人际交往的影响以及积极自尊心的重要性。【12题详解】推理判断题。根

55、据第一段中“According to Maslow, without the fulfillment of the self-esteem need, individuals will be driven to seek it and unable to grow and obtain self-realization.(马斯洛认为,没有自尊需求的满足,个体就会被驱使去寻求自尊,从而无法成长和获得自我实现)”可见,自尊对于自我实现是必不可少的。故选B。【13题详解】词句猜测题。根据划线词上文“And just as self-esteem can be too high, it can als

56、o be”以及后文“Those having poor self-esteem do have a basis for feeling good about themselves but they may not recognize their accomplishments and actions as meaningful.”可知,那些缺乏自尊的人确实有自我感觉良好的基础,但他们可能不认为自己的成就和行为是有意义的,可见自尊可能过高,也可能不足。故划线词意思是“不足”。A. Adequate足够的;B. Insufficient不足的;C. Moderate普通的;D. Lifelong终

57、身的。故选B。【14题详解】推理判断题。根据第三段“To appreciate what it would be like to have high self-esteem, one can consider how they may feel about things in their lives that they value. For instance, some people really like cars. They take good care of their cars. They may even decorate the car and then show it off t

58、o other people with pride. Similarly, people with high self-esteem love, care for and feel proud of themselves. Take children for example. When they have high self-esteem, they believe they are valuable and important. They enjoy different activities and can handle criticism easily without taking it

59、personally.(要了解拥有强自尊是什么感觉,你可以考虑他们对生活中他们珍视的事物的感觉。 例如,有些人真的很喜欢汽车。他们很爱护自己的汽车。他们甚至会装饰汽车,然后自豪地向其他人炫耀。 同样,强自尊的人爱自己,关心自己,为自己感到骄傲。以孩子为例。当他们自尊强时,他们相信自己是有价值的、重要的。他们喜欢不同的活动,可以轻松地处理批评,而不把它当成针对个人的)”可推知,作者是通过举例子的方式来阐述拥有强自尊的感受。故选A。【15题详解】细节理解题。根据最后一段中“Besides, the development of positive self-esteem increases the

60、capacity to treat other people with respect, thus favoring a variety of interpersonal relationships and avoiding destructive ones.(此外,积极自尊的发展会增加尊重他人的能力,从而有利于各种各样的人际关系,避免破坏性的人际关系)”可知,C选项“正面自尊有益于人们的社会生活”的观点作者支持。故选C。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For many, the most chall

61、enging part of job hunting is writing an effective application letter. As anyone whos ever written an application letter knows, its not easy to do well. Here are some tips to help.Do your research firstBefore you start writing, find out more about the company and the specific job you want. Of course

62、, you should not only carefully read the job description, but also the companys website, its executives Twitter feeds, and employee profiles on LinkedIn. This will help you customize your application letter, since you shouldnt send a universal one. _16_.Emphasize your personal value_17_. Draw on the

63、 research you did earlier and show that you know what the company does and some of the challenges it faces. In interviews, youd better provide evidence of the things that set you apart. There are two skills that are relevant to almost any job: adaptability and the ability to learn quickly. If you ha

64、ve examples that demonstrate these skills, include those.Convey enthusiasmHiring managers are going to go with the candidate who has made it seem like this is their dream job. _18_. Enthusiasm conveys personality. Write something like “Id love to work for your company. Who wouldnt? Youre the industr

65、y leader, setting standards that others only follow.”_19_ In fact, its a great idea to share your application letter with a few people. Be specific about the kind of feedback you want, instead of sending it off and asking, “What do you think?” In particular, request two things. _20_. It is also nece

66、ssary to ask them whats wrong with the letter.A. Get feedbackB. Watch the toneC. Ask your friends if your main point is clearD. Itll also help you decide on the right toneE. So make it clear why you want the positionF. A hiring manager may read your letter just at a glanceG. Hiring managers are look

67、ing for people who can help them solve problems【答案】16. D 17. G 18. E 19. A 20. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。对许多人来说,求职最具挑战性的部分是写一封有效的申请信。文章给出了求职信的写作建议。【16题详解】结合上文“This will help you customize your application letter, since you shouldnt send a universal one.”(这将帮助您定制您的申请信,因为您不应该发送通用的申请信。) 可见,该句与设空处之间是并列关系。D项“这也能

68、帮助你选择合适的语气”也是求职者提前做调查的优势。故选D。【17题详解】结合本段的小标题“Emphasize your personal value”(强调你的个人价值)及下文“Draw on the research you did earlier and show that you know what the company does and some of the challenges it faces.”( 利用你之前所做的研究,表明你知道该公司做什么以及它面临的一些挑战。)可知,本段讲的是公司看重个人价值,特别是解决问题的能力。G选项“招聘经理正在寻找能够帮助他们解决问题的人”符合题

69、意。故选G。【18题详解】结合小标题及上文“Hiring managers are going to go with the candidate who has made it seem like this is their dream job.”(招聘经理会选择那个让人觉得这是他们梦想的工作的候选人。)可知,应聘者在求职信中要表达出对这份工作的热爱。E选项“所以,请明确你为什么想要这个职位”符合题意。故选E。【19题详解】设空为小标题,下文“In fact, its a great idea to share your application letter with a few people

70、.”(事实上,和几个人分享你的申请信是个好主意。)讲的主要内容是给朋友看求职信,询问他们的建议,因此小标题可以是“获得意见或反馈”。故选A。【20题详解】结合前文“In particular, request two things.”(特别是,要求两件事。)可知,要向朋友询问建议,通过“two things”和该空后文的“ask them”两处关键信息可以定位到C选项,第一是求职信的主要内容是否清晰,第二是求职信是否有需要改进的地方。C选项“问问你的朋友你的要点是否清楚”符合题意。故选C。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题15分,满分30分)阅读下面短文,从

71、短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。We climbed Mount Kinabalu the other day. It was our first _21_ to Sabah. It was a slow drive along country roads as we _22_ Ranau. Ranau was a picturesque mountainside town where people _23_ vegetables and fruit. At almost 5000 feet above sea level, the air was _2

72、4_ cool.The next morning, we were _25_ and set off to a breakfast. Then we were assigned guides before our _26_, excited and fearful of what _27_ ahead of us. By 6:30 a. m. , we were on a trail that climbed vertically into the jungle. The going was slow as we mounted up the narrow steep _28_. Althou

73、gh it was _29_, it wasnt as bad as I had imagined. So I was in front of the group most of the _30_. There were exotic plants and curious monkeys that made the trip _31_.As we climbed, we had to take several _32_ regularly. Then finally we reached the hut at Panar Laban. The night we spent there was

74、miserable but _33_ as the temperature dropped to minus 1. We tried to sleep as we had to _34_ the climb at 2:45 a.m. the next morning.With only the comforting voice of _35_, we grabbed our torches and _36_ our way up rocks in the dark. As the hours passed, we watched the night grow _37_ and as we re

75、ached the summit, dawn _38_ over the horizon like a scene from a National Geographic Special. I was _39_ the clouds at 13,000 feet or more. This is a day I will always remember, the day I _40_ Kinabalu.21. A. meetingB. tripC. replyD. task22. A. lookedB. hopedC. headedD. longed23. A. grewB. selectedC

76、. gatheredD. tasted24. A. hardlyB. eventuallyC. occasionallyD. pleasantly25. A. shoutedB. awakenedC. caughtD. raised26. A. voyageB. rideC. reachD. climb27. A. layB. cameC. roaredD. drove28. A. pacesB. entrancesC. pathsD. cliffs29. A. impossibleB. toughC. disturbingD. hopeless30. A. roadB. mountainC.

77、 wayD. distance31. A. excitingB. convenientC. imaginaryD. safe32. A. placesB. stepsC. positionsD. breaks33. A. coldB. warmC. memorableD. tragic34. A. continueB. quitC. interruptD. experience35. A. leadersB. guidesC. villagersD. tourists36. A. overlookedB. plannedC. demonstratedD. felt37. A. noisierB

78、. quieterC. darkerD. brighter38. A. brokeB. becameC. startedD. turned39. A. belowB. aboveC. againstD. beyond40. A. arrivedB. leftC. conqueredD. expected【答案】21 B 22. C 23. A 24. D 25. B 26. D 27. A 28. C 29. B 30. C 31. A 32. D 33. C 34. A 35. B 36. D 37. D 38. A 39. B 40. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者爬基

79、纳巴卢山(马来西亚境内高峰)的经历。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:这是我们第一次去沙巴州旅行。A. meeting 会议;B. trip旅行;C. reply回复;D. task任务。根据“We climbed Mount Kinabalu the other day.”以及下文作者爬山的过程,可知这是作者第一次爬基纳巴卢山,是一次旅行。故选B。【22题详解】考查动词短语词义辨析。句意:我们沿着乡间小路缓慢地驱车前往拉瑙。A. look for寻找;B. hope for希望;C. head for前往;D. long for渴望。根据“It was a slow drive alon

80、g country roads”以及后文“Ranau was a picturesque mountainside town”,这里指是作者一行在前往Ranau的时候。故选C。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:拉瑙是一个风景如画的山腰小镇,人们在这里种植蔬菜和水果。A. grow种植;B. select挑选;C. gather收集;D. taste品尝。根据“vegetables and fruit.”可知,拉瑙的人们种植蔬菜和水果。故选A。【24题详解】考查副词词义辨析。句意:在海拔近5000英尺的地方,空气凉爽宜人。A. hardly几乎不;B. eventually最终;C. occ

81、asionally偶尔地;D. pleasantly愉悦地。根据“At almost 5,000 feet above sea level,”和常识可知,在5000英尺的山上,此刻凉风习习,令人心情愉悦,故选D。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:第二天早上,我们醒来,出发去吃早餐。A. shout呼喊;大声说;B. awaken唤醒;C. catch抓住;D. raise举起;饲养;养育。根据“and set off to a breakfast.”可知,第二天早晨我们被叫醒了。故选B。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:我们爬山前被指派了导游。A. voyage航海;B. ride骑行

82、;C. reach抵达;D. climb攀登、爬。根据下文“we were on a trail that climbed vertically into the jungle”也出现了climb,属于同词复现,即作者爬山前被指派了导游。故选D。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:爬山前我们不知道会经历什么,所以既激动又害怕。A. lie位于;B. come来;C. roar咆哮;D. drive开车。what lies ahead of sb.意为“未来会发生什么”。根据“excited and fearful”可知,激动又害怕的原因是因为不知道会经历什么。故选A。【28题详解】考查名词词

83、义辨析。句意:我们沿着狭窄陡峭的小路往上爬,路走得很慢。A. pace步子;B. entrance入口;C. path道路、小道;D. cliff悬崖。根据“By 6:30 a. m. , we were on a trail that climbed vertically into the jungle.”可知,作者沿着狭窄陡峭的小路走。故选C。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:虽然很艰难,但并没有我想象的那么糟。A. impossible不可能的;B. tough艰难的;C. disturbing令人不安的;D. hopeless毫无希望的。根据“The going was slow

84、 as we mounted up the narrow steep _8_.”可知,因为上山的路又窄又险,所以爬山的过程很艰难。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:所以我大部分时间都走在队伍前面。A. road马路;B. mountain山;C. way道路;D. distance距离。根据“it wasnt as bad as I had imagined.”可知,爬山的过程比作者想象中的简单一点,在爬山的路上作者大部分时间都走在队伍的前面。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:那里有奇异的植物和好奇的猴子,使这次旅行令人兴奋。A. exciting令人激动的;B. c

85、onvenient方便的;C. imaginary想象中的;D. safe安全的。根据“There were exotic plants and curious monkeys”可知,奇异的植物和好奇的猴子使这段旅途激动人心。故选A。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:当我们爬的时候,我们不得不有规律地休息几次。A. place地方;B. step步骤;C. position地位;D. break休息。根据“As we climbed,”可知,爬山太累,我们每隔一段时间需要休息一会儿。故选D。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:我们在那里度过的那个夜晚是痛苦而难忘的。A. cold寒冷的

86、;B. warm温暖的;C. memorable难忘的;D. tragic悲剧的。根据“The night we spent there was miserable”和转折词but可知,山中一夜很悲惨,却也令人难忘的。故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:第二天凌晨2点45分,我们还得继续爬山,所以我们试着睡觉。A. continue继续;B. quit停止;C. interrupt打断;D. experience体验。根据“We tried to sleep”可知,我们要抓紧时间休息,因为凌晨2:45要继续爬山。故选A。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:在向导安慰的声音下,我们抓

87、起手电筒,在黑暗中摸索着爬上岩石。A. leader领队;B. guide导游;C. villager村民;D. tourist游客。根据上文“Then we were assigned guides before our climb”和文章中提到过的人可知,是导游指引着作者一行上山。故选B。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:在向导安慰的声音下,我们抓起手电筒,在黑暗中摸索着爬上岩石。A. overlook 忽视;B. plan 计划;C. demonstrate 展示;D. feel 感受。feel ones way 有“摸索着前进”的意思。根据“we grabbed our torch

88、es”可知,在黑暗中摸索上山的路时。故选D。【37题详解】考查形容词比较级词义辨析。句意:几个小时过去了,我们看到夜色越来越亮。A. noisier 更吵闹的;B. quieter 更安静的;C. darker 更暗的;D. brighter 更亮的。根据“As the hours passed,”可知,几小时后(凌晨 2:45 开始爬山),天渐渐变亮。故选 D。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:当我们到达山顶时,黎明就像国家地理特辑里的场景一样从地平线升起。A. break 打破;B. become 成为;C. start 开始;D. turn 变成。根据“and as we reach

89、ed the summit,”可知,地平线上黎明破晓,曙光乍现。选 A。【39题详解】考查介词词义辨析。句意:我在13000英尺或更高的云层之上。A. below 在下方;B. above 在上方;C. against 与相反;倚着、靠着;D. beyond在较远的一边; 超出。在云层之上,此处夸张地表现出了山很高。故选 B。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:这是我将永远铭记的一天,我征服基纳巴卢的一天。A. arrive 到达;B. leave 离开;C. conquer 征服;D. expect 预料。根据“I was _19_ the clouds at 13,000 feet or

90、 more.”可知,他们终于登上了山顶,征服了基纳巴卢山。故选C。第二节(共10小题;每小题15分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The core capsule of Chinas space station, _41_(name)Tianhe, was sent into its planned orbit(轨道)at the Wenchang Space Center in Hainan province on April 29. In 1991, Chinese government _42_(present) a “three-step”

91、 strategy for space engineering by first building a manned spacecraft, followed by building mini space stations and then Chinas own space station. This attempt has brought China _43_(close)to its final goal.It starts a series of launch missions that aim to complete the _44_(construct)of Chinas space

92、 station. By the end of 2022, Chinas space station will be a T shape, _45_ includes the core module at the center and a lab capsule on each side. It will be able to support three astronauts _46_(work) and live for a long time. To make sure a quality life for astronauts, it is divided into various zo

93、nes, _47_(include) zones for work, sleep, sanitation, dining, healthcare and exercise. China is _48_(devote)to building the space station into a state-level space lab that supports scientific experiments _49_ technological applications. The station is expected to contribute to _50_ peaceful developm

94、ent and space exploration through international cooperation.【答案】41. named 42. presented 43. closer 44. construction 45. which 46. to work 47. including 48. devoted 49. and 50. the【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了中国核心太空舱天和的升空,使得中国空间站建设迈出关键的一步【41题详解】考查非谓语动词。句意:4月29日,在海南文昌航天发射中心,中国空间站的核心太空舱,命名天和,被送入预设轨道。此处 name作定语,

95、修饰capsule,name与逻辑主语 capsule 为被动关系,故用过去分词作定语,故填 named。【42题详解】考查动词时态。句意:在1991年,中国政府提出了航空航天工程的“三步走”战略,首先建造载人航天器,然后建造微型空间站,然后建造中国自己的空间站。根据前面给出的具体时间状语 In 1991 可知,空白处用一般过去时;主语 Chinese government 与谓语 present 为主动关系,故用主动语态 ,故填presented。【43题详解】考查形容词比较级。句意:此次发射让中国离最终目标又近了一步。根据上下文可知,此次尝试使中国离它的最终目标更近了。故用close的比较

96、级,故填closer。【44题详解】考查名词。句意:它开始了一系列的发射任务,旨在完成中国空间站的建造。根据空格前的定冠词与空格后的介词 of 判断此处需填名词,此处应填名词 construction 作宾语,是不可数名称,故填 construction。【45题详解】考查定语从句中的关系代词。句意:到2022末,中国空间站将形成T字形布局,包括核心舱与两段的实验舱。分析句子可知,空格处引导定语空间,指代先行词 space station,在从句中作主语,引导非限制性定语从句用关系代词which,故填 which。【46题详解】考查非谓语动词。句意:它将能够供3名宇航员长时间工作和生活。根据固

97、定搭配 support sb./sth. to do,意为“支持某人做某事”,可知用不定式作目的状语。故填 to work。【47题详解】考查介词。句意:为了保证宇航员的生活质量,它被分为不同的区域,包括工作区、睡眠区、卫生区、就餐区、医保区和锻炼区,此处的 include 与它的逻辑主语 it 为主动关系, including亦可以理解为介词,与其后名词构成状语, 故填including。【48题详解】考查形容词。句意:中国致力于将空间站建设成为支持科学实验和技术应用的国家级空间实验室。be devoted to (doing) sth.为固定搭配,意为“致力于,全神贯注于”,是固定短语,故

98、填 devoted。【49题详解】考查连词。句意:中国致力于将空间站建设成为支持科学实验和技术应用的国家级空间实验室。根据句意,此处表示并列关系,故填and。【50题详解】考查定冠词。句意:空间站有望通过国际合作为和平发展和太空探索做出贡献。根据句意可知,此处特指和平发展,用定冠词 the 表特指。故填the。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在

99、其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Running is fun. I enjoy running three time a week in the neighborhood. I keep it up until the weather makes it impossible to do so. I suppose that we can gain a lot of from running. To begin with, running

100、strengthen oneself physically and mentally. It is one of best ways for us to relax from their study or work. Whats worse, running proves to help us to sleep better at night. Wherever you are, you can always start running immediate. This is my idea on running. Meanwhile, experts suggest that we going

101、 for three to four runs every week in order to feel energy.【答案】1. timetimes;2. untilunless;3.删除of;4. strengthenstrengthens;5. best前加the;6. theirour; 7. worsemore;8. immediateimmediately;9. goinggo;10. energyenergetic;【解析】【分析】本文是说明文。作者通过自己的经历讲述了跑步对身体的益处。【详解】1. 考查名词单复数。句意:我喜欢每周在附近跑步三次。time作“次数”时是可数名词,

102、前面是 three,与之相对应,time 应为复数。故将time改为times。2. 考查连词。句意:我一直坚持跑步, 除非天气不允许,until“直到”,引导时间状语从句,unless“除非”符合句子意思,引导条件状语从句。故将until改为unless。3. 考查介词。句意:我想我们可以从跑步中获得很多好处。此处的 a lot 作gain 的宾语,故删除 of。4. 考查主谓一致。句意:首先,跑步可以增强身心素质。此处描述事实用一般现在时,running 为单数名词,故谓语动词用第三人称单数,故将strengthen改为strengthens。5. 考查定冠词。句意:这是我们从学习或工作中

103、放松的最好方式之一。“one of the +形容词最高级+名词复数”表示“最之一”,缺少定冠词,形容词最高级前加定冠词,故best前加the。6. 考查代词。句意同上。根据本句 for us 可知,主体对象为 us,因此其后 their应为 our。故将their改为our。7. 考查形容词。句意:更重要的是,跑步可以帮助我们在晚上睡得更好。whats worse“更糟糕的是”,whats more 意为“并且,更重要的是” ,符合语境,故将worse改为more。8. 考查副词。句意:无论你在哪里,你都可以立即开始运行。修饰动词 start 用副词。故将immediate改为immedia

104、tely。9. 考查虚拟语气。句意:与此同时,为了感觉精力充沛,专家建议我们每周要跑三到四次。suggest 表示“建议”,其后的宾语从句用虚拟语气,谓语动词用“should+动词原形”,should可以省略,故将 going 改为 go。10. 考查形容词。句意:与此同时,为了感觉精力充沛,专家建议我们每周要跑三到四次。feel 后接形容词作表语。故将energy改为energetic。第二节 书面表达(满分25分)52. 你校将举办英语演讲比赛,主题为The Book That Inspires Me Most,请以此为题写一篇演讲稿参赛,要点包括:1书的内容;2鼓舞你的理由。注意:1词数

105、100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】One possible version:The Book That Inspires Me MostReading books not only broadens our horizons, but enriches our lives. Some books are to be overlooked, others to be tasted and few digested. My favorite book is My Life Story.Written in 1902 by Helen Keller, the book depic

106、ts her early struggles. Unable to see, hear and speak since the age of a year and seven months, she was desperately sad. When she was seven, fate brought her to Miss Sullivan, her private tutor, who taught her to write with fingers. Helen tried hard and her efforts paid off she wrote and published m

107、any works, among which was My Life Story.It shows a universal truth: Nothing is difficult if you put your heart into it! This is why I like it best.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生写一篇演讲稿参加主题为The Book That Inspires Me Most的英语演讲比赛。【详解】词汇积累描述:depictdescribe极度地:desperately extremely尝试:tryattempt困难的:difficult ha

108、rd句式拓展简单句变复合句原句:Written in 1902 by Helen Keller, the book depicts her early struggles.拓展句:The book,which was written in 1902 by Helen Keller, depicts her early struggles.【点睛】【高分句型1】When she was seven, fate brought her to Miss Sullivan, her private tutor, who taught her to write with fingers.(运用了when引导时间状语从句,who引导非限制性定语从句)【高分句型2】Helen tried hard and her efforts paid off she wrote and published many works, among which was My Life Story.(运用了介词+关系代词引导的非限制性定语从句)【高分句型3】This is why I like it best.(运用了why引导的表语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1