收藏 分享(赏)

河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:559447 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:21 大小:103KB
下载 相关 举报
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共21页
河南省郑州市2019-2020学年高二上期期末英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共21页
亲,该文档总共21页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019-2020学年上期期末考试高二英语试题卷注意事项:本试卷分四部分,考试时间120分钟,满分150分。考生应首先阅读答题卡上的文字信息,然后在答题卡上作答,在试题卷上作答无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How is the man going ho

2、me?A. On foot. B. By bus. C. By car.2. Who is the boy possibly talking to?A. A doctor. B. A teacher. C. His mother.3. Where does the conversation probably take place?A. In a library. B. In a bookstore. C. In a reading room.4. What is the man probably going to do this evening?A. See a film. B. Read a

3、 book. C. Write a composition.5. What might the woman be?A. A cook. B. A manager. C. A waitress.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Which bus goes to the citys library direct

4、ly?A. No. 2. B. No. 13. C. No. 16.7. Why will the woman go to the library?A. To listen to a lecture. B. To borrow some books. C. To have an appointment.听第7段材料,回答第8、9题。8. How much should the man pay a month in all?A. 50 dollars. B. 500 dollars. C. 550 dollars.9. How does the man like the apartment?A.

5、 A little expensive. B. Too big. C. Well furnished.听第8段材料,回答第10至12题。10. What are the speakers doing now?A. Having a meal. B. Preparing a speech. C. Talking about friendship.11. What is the boy advised to do?A. Change a room. B. See a doctor. C. Talk with his roommate.12. What is the possible relatio

6、nship between the speakers?A. Classmates. B. Mother and son. C. Teacher and student.听第9段材料,回答第13至16题。13. What makes Susan afraid?A. Sailing. B. Flying. C. Road transport.14. What does Jason think of flying?A. It is really very safe. B. It makes him feel terrible. C. It causes deaths every year.15. W

7、hat may Susan have experienced?A. Sailing on the Atlantic. B. Traveling far in a rough sea. D. Boating on the River Thames.16. What are the speakers mainly talking about?A. A journey. B. Transportation. C. Traffic accidents.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did Miss Richards do when the students could not

8、follow her?A. Gave answers. B. Taught slowly. C. Repeated many times.18. What does the speaker think of this years students?A. Slow. B. Active. C. Bright.19. What happened after Miss Richards asked the question?A The class began to discuss it.B. Many students put up their hands.C. The class became s

9、ilent suddenly.20. What can we learn from the story?A. The students were active in class.B Miss Richars was rather patient.C. Dick was a top student in the class.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFour Family-friendly Autumn Walks in the UKWith th

10、e coming of autumn, we have decided to make a list of autumn walks for you and the whole family. These places will include historic buildings, wonderful scenery and wildlife for all to enjoy.Formby Nature Reserve, LiverpoolFormby is a coastal town just north of Liverpool and is luckily one of the fe

11、w places in Britain where there are a large number of red squirrels. Children will love the excitement of getting to see these cute animals. The paths are well protected, meaning they are fit for pushchairs. And dogs are allowed, too.Hadrians Wall, NewcastleThe 73-mile-long Hadrians Wall was complet

12、ed by the Romans in 128 AD after 6 years building. Autumn walks along Hadrians Wall are an excellent way to educate children on the history of the British isles and really get up close to the styles of Roman buildings rather than just see it in a textbook!Lyme Park, Peak DistrictNot only is Lyme Par

13、k home to many trees, it is also home to a group of medieval (中世纪的) red deer and a huge Edwardian country manor (庄园). This Peak District walk is quite fit for families, and along the way are playgrounds and tree houses, making sure that the little ones that you are with will never feel bored.Lakesid

14、e Walk at Stowe, BuckinghamshireThis place is on the outskirts of London and provides people with perfect chances to escape from the busy city lifestyle. The flat and wide path around the river makes it more than fit for pushchairs or wheelchairs. This walk is short in length, meaning it is a great

15、way to introduce any young one to walking as a hobby. The walk is great all year round.1. Where can kids learn about the buildings of ancient Rome?A. Lyme Park.B. Hadrians Wall.C. Lakeside Walk at Stowe.D. Formby Nature Reserve.2. What do Formby Nature Reserve and Lyme Park have in common?A. They ha

16、ve old manors.B. They allow pet dogs in.C. They have cute animals.D. They provide play areas for kids.3. What is special about the Lakeside Walk at Stowe?A. It is a bit difficult for wheelchairs.B. It is quite fit for long-walk lovers.C. It is especially pleasant in autumn.D. It is good for a quiet

17、and relaxed stay.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了几个秋天的好去处,这些地方包括历史建筑、美丽的风景和供所有人欣赏的野生动物。【1题详解】细节理解题。根据Hadrians Wall部分的Autumn walks along Hadrians Wall are an excellent way to educate children on the history of the British isles and really get up close to the styles of Roman buildings rather than j

18、ust see it in a textbook! 可知,在Hadrians Wall可以让孩子们了解古罗马建筑。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Formby Nature Reserve部分的Children will love the excitement of getting to see these cute animals.和Lyme Park部分的it is also home to a group of medieval (中世纪的) red deer and a huge Edwardian country manor (庄园).可知,在这两个地方我们都可以看到可爱的动物。

19、故选C。【3题详解】细节理解题。根据Lakeside Walk at Stowe部分的This place is on the outskirts of London and provides people with perfect chances to escape from the busy city lifestyle.可知,这个地方位于伦敦郊区,为人们提供了逃离繁忙的城市生活方式的绝佳机会。因此,这是个安静而又让人放轻松的地方。故选D。BMy son Leons passion (热爱) for surfing began at the age of 13. Before and af

20、ter school each day, he put on his wet suit, picked up his equipment, swam out beyond the surf line and waited to be challenged by his friends.One afternoon, the lifeguard reported over the phone to my husband Wilson that Leons eye was badly injured by his board. Wilson rushed him to the emergency r

21、oom, where he received 26 stitches (缝线) from the comer of his eye to the bridge of his nose. I was on an airplane flying home from a meeting while Leons eye was being stitched. Wilson drove directly to the airport after they left the doctors office. He greeted me at the gate and told me Leon was wai

22、ting in the car.“Leon?” I questioned. I remember thinking the waves must have been bad that day. “Hes been in an accident, but hes going to be fine,” said my husband. A traveling working mothers worst nightmare (恶梦) had come true. I ran to the car so fast the heel of my shoe broke off. I swung open

23、the door, to see that my youngest son had a patch (眼罩) over his eye and was leaning toward me crying, “Oh, Ma, Im so glad youre home.” I cried in his arms, telling him how awful I felt about not being there when the lifeguard called. “Its OK, Mom,” he comforted me. “You dont know how to surf anyway.

24、”“What?” I asked, confused by his logic. “Ill be fine. The doctor says I can go back in the water in 8 days,” said my son. I wanted to tell him he wasnt allowed to go near water again until he was 35, but instead I bit my tongue and hoped he would forget about surfing. For the next 7 days he kept pr

25、essing me to let him surf again. One day after I had repeated “No” to him for the 100th time, he beat me at my own game. “Mom, you taught us never to give up what we love,” he said. And I gave in. Back then Leon was just a boy with a passion for surfing. Now he is a man with a responsibility. He ran

26、ks among the top 25 professional surfers in the world. Passionate people stick to what they love and never give up.4. How did the author feel when she knew Leon was at the airport?A. Delighted.B. Angry.C. Excited.D. Surprised.5. What did Leon do after being injured?A. He still held onto his dream fi

27、rmly.B. He decided to follow his moms advice.C. He felt like the accident was a nightmare.D. He felt disappointed for being unable to surf for long.6. Which of the following words can best describe Leon?A. Brave and creative.B. Optimistic and reliable.C. Responsible and humorous.D. Enthusiastic and

28、determined.7. What does the author mainly want to tell us through the passage?A. Hard work will always pay off.B. Its dangerous for beginners to surf.C. We should stick to our passions whatever happens.D. Parents cant care about childrens safety too much【答案】4. D 5. A 6. D 7. C【解析】这是一篇记叙文。作者的儿子非常喜欢冲浪

29、,在一次受伤后,作者决定不让儿子再去冲浪,但儿子对踏浪充满了激情和热爱,最终作者被儿子说服了,儿子后来成了冲浪高手。【4题详解】推理判断题。根据第三段的“Leon?” I questioned. I remember thinking the waves must have been bad that day. “里昂吗?“我质疑。我记得那天海浪一定很厉害。可知,作者在听到丈夫说儿子在车里等着呢,感到很意外。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第六段的For the next 7 days he kept pressing me to let him surf again. One day a

30、fter I had repeated “No” to him for the 100th time, he beat me at my own game. “Mom, you taught us never to give up what we love,” he said. And I gave in.可知,儿子一直在坚持要去冲浪,最后,作者被儿子说服了。由此可知,儿子受伤后依然坚持自己的梦想。故选A。【6题详解】推理判断题。根据上文提到Leon受伤后依然坚持自己的梦想,尤其是根据最后一段作者对儿子的评价Back then Leon was just a boy with a passio

31、n for surfing. Passionate people stick to what they love and never give up. 可推测出Leon是一个意志坚定,充满激情的人。故选D。【7题详解】推理判断题。作者开始讲述了儿子受伤依然坚持要冲浪,通过儿子的故事,尤其是最后一段的Passionate people stick to what they love and never give up. 可知,作者通过这篇文章想要告诉我们不管发生什么事,我们都应该坚持自己的爱好。故选C。CLast summer, over 12,000 fans packed Londons W

32、embley Arena. Thousands more watched online, shouting and cheering. Were they watching soccer? No, they were watching e-sports or competitive PC gaming. Millions of people in the UK play PC games for fun. Some of them have become professionals, playing games as their full-time job. The prize at the

33、Wembley event totaled 3 million pounds. Its not easy being a professional gamer, though. They practice for 10 or more hours a day, 5 or 6 days a week. They do exercises like typing something and then trying to type it faster and faster. They also study videos of other players and plan ways to beat t

34、hem. Many people who play games also enjoy watching them. They often watch games on video sites like Twitch and YouTube, and in the UK theres even a TV channel showing e-sports 24 hours a day. Matches can be exciting to watch. Just like in other sports, there are close games, last-minute victories a

35、nd creative strategies (策略). Sometimes online viewers can interact with the players through instant messaging. For example, some supporters rename characters in the game with the names of their biggest supporters.But are e-sports really sports? Are the players athletes? Its easy to say, “No Way!” Af

36、ter all , professional gamers dont need to run, jump or throw a hall. At the moment, the UK government classifies e-sports as a kind of game, not as a sport. But many people think that e-sports are sport. They say that players do need physical skills, especially hand-eye coordination (协调), quick act

37、ion , accuracy and timing. In fact, the governments of China and South Korea do classify e-sports as sports, and professional gamers will soon be able to compete for medals at the 2022 Asian Games. For many e-sports fans and players, though, the most important thing is that e-sports are growing in p

38、opularity and reputation. E-sports are not important at the moment. If e-sports are not probably be soon.8. What do the British people think of e-sports?A. They have a great passion for e-sports.B. They are not willing to be professionals.C. They prefer watching e-sports online to live.D. They take

39、e-sports just as a way of entertainment.9. What are the first three paragraphs mainly about?A. The fun of playing e-sports.B. The popularity of e-sports in the UK.C. How e-sports are different from traditional sports.D. How to start a career as a professional e-sports gamer.10. What do many people b

40、elieve e-sports are sports?A. They inspire people as much as other sports.B. They share rules and strategies with other sports.C. It takes players time and money to learn and practice.D. Players need to develop physical skills to perform well.11. What is the authors attitude toward the future of e-s

41、ports?A. Doubtful.B. Negative.C. Optimistic.D. Indifferent.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。在英国,数百万人玩电脑游戏是为了好玩。他们中的一些人已经成为专业人士,把玩游戏作为全职工作。文章主要介绍了电子竞技,有些国家把它列为运动,电子竞技越来越受大家的喜爱。【8题详解】细节理解题。根据第一段的thousands more watched online, shouting and cheering. Were they watching soccer? No, they were watching

42、 e-sports or competitive PC gaming. 成千上万的人在网上观看,欢呼雀跃。他们在看足球比赛吗?不,他们在看电子竞技或竞争性的电脑游戏。可知,英国人对电子竞技充满了热情。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第一段的Thousands more watched online, shouting and cheering.;第二段的They do exercises like typing something and then trying to type it faster and faster. They also study videos of other pl

43、ayers and plan ways to beat them.和第三段的Many people who play games also enjoy watching them. They often watch games on video sites like Twitch and YouTube, and in the UK theres even a TV channel showing e-sports 24 hours a day. 可知,前三段主要讲述了电子游戏在英国深受喜爱。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第四段的But many people think that e

44、-sports are sport. They say that players do need physical skills, especially hand-eye coordination (协调), quick action , accuracy and timing. 可知,许多人认为电子竞技是运动,因为球员需要物理技能,特别是手眼协调能力,快速行动,准确性和时机。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段For many e-sports fans and players, though, the most important thing is that e-sports a

45、re growing in popularity and reputation. E-sports are not important at the moment. If e-sports are not probably be soon.可知,电子竞技越来越受欢迎作者认为只要它发展的够快,电子竞技会越来越重要,由此可推断出作者对电子竞技持乐观的态度。故选C。DTobacco has long been recognized as a huge health threat. It is known to cause lung and heart problems to many long-te

46、rm users. According to the World Health Organization, 3,000,000 people die early each year because of tobacco use, including 890,000 deaths from second-hand smoke exposure.E-cigarettes, an alternative (替代品) to smoking, have become popular. Also known as vaporizers (汽化器), they are electric devices th

47、at heat liquid nicotine into a vapor that can he taken in. This vapor is less harmful to inhale than smoke. For example, it does not produce tar (焦油), which can build up in a smokers lungs. Inhaling vapor - called vaping - is not without its own risks, however. Exposure to nicotine during youth can

48、lead to addiction and cause long-term harm to brain development. The vapor may also contain harmful things. The Center for Disease Control has linked vaping to more than 805 cases of lung disease and 12 deaths so far in the US.Vaping has greatly increased in popularity in the US, especially among te

49、enagers. About 37 % of US high school seniors were reported vaping in 2018, up from 28% the year before, Harvard Health Publishing reported. Michael Blaha, a researcher at the Johns Hopkins Ciccarone Center for the Prevention of Heart Disease, listed 3 reasons that contributed to vapings popularity

50、among young people. First, many teens eve that vaping is less harmful than smoking. Second, ecigarettes have a lower per-use cost than traditional cigrattes. Finally, e-cigarettes come in a wide range of sweet flavors, like apple pie and watermelon.Blaha is most concerned that more teenagers are tak

51、ing up vaping as a habit. “Its one thing if you change from cigarette smoking to vaping. Its quite another thing to start up nicotine use with vaping. And, it often leads to using traditional tobacco products down the road,” he said.Governments around the world the divided about vaping. 39 countries

52、 and regions have banned the sale of e-cigarettes, according to the Global State of Tobacco Harm Reduction 2018. Last September, US President Donald Trump said the use of e-cigarettes might be negatively affecting young people and that it should be kept off the market until proved harmless.12. The u

53、nderlined word “inhale” in Paragraph 2 probably means “_”.A. blow awayB. spread outC. give offD. breathe in13. In what way are e-cigarettes different from traditional tobacco products?A. E-cigarettes do not produce tar.B. E-cigarettes are not bad to smokers health.C. E-cigarettes are less likely to

54、cause nicotine addiction.D. E-cigarettes do more harm to smokers brains than their lungs.14. Why is vaping popular with young people according to Blaha?A. Vaping is allowed at school.B. Vaping makes them look cool.C. They like the liquid taken from fruits.D. They think its safer and cheaper than smo

55、king.15. What can we learn from Blahas words in Paragraph 4?A. Those who smoke e-cigarettes tend to smoke tobacco later.B. Vaping is more likely to attract teenagers than older people.C. It usually takes a long time for smokers to enjoy e-cigarettes.D. E-cigarettes should be encouraged to replace tr

56、aditional tobacco products.【答案】12. D 13. A 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。众所周知,烟草一直被认为是一个巨大的健康威胁,它会导致许多长期使用者的肺部和心脏问题。烟草的替代品-电子烟在美国越来越受欢迎,尤其是在青少年中。文章介绍了电子烟的危害及各国对电子烟的态度。【12题详解】词义猜测题。根据下文的For example, it does not produce tar (焦油), which can build up in a smokers lungs.可知,它不会产生焦油,而焦油会在吸烟者的肺部积聚。由此可知,上一句应是指“

57、这种蒸气吸入的危害比烟小。”,因此,inhale应是“吸入,吸收”的意思。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第二段的This vapor is less harmful to inhale than smoke. For example, it does not produce tar (焦油), which can build up in a smokers lungs.可知,电子烟不会像香烟一样产生焦油。故选A。【14题详解】细节理解题。根据第三段的Michael Blaha, a researcher at the Johns Hopkins Ciccarone Center for

58、 the Prevention of Heart Disease, listed 3 reasons that contributed to vapings popularity among young people. First, many teens eve that vaping is less harmful than smoking. Second, e-cigarettes have a lower per-use cost than traditional cigrattes. Finally, e-cigarettes come in a wide range of sweet

59、 flavors, like apple pie and watermelon.可知,Blaha认为年轻人喜欢吸电子烟的原因有三个:认为电子烟的危害比吸烟小;电子烟比香烟便宜;电子烟的味道多。结合选项,故选D。【15题详解】细节理解题。根据倒数第二段Blaha说的话“Its one thing if you change from cigarette smoking to vaping. Its quite another thing to start up nicotine use with vaping. And, it often leads to using traditional t

60、obacco products down the road可知,Blaha认为开始使用电子烟的人很可能最后开始吸烟。故选A。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义。逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义。语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境。指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容。本文中的第1小题是词义猜测题,该小题属于语境猜词。根据下文的For example, it does not produce tar (焦油), which can

61、build up in a smokers lungs.可知,它不会产生焦油,而焦油会在吸烟者的肺部积聚。由此可知,上一句应是指“这种蒸气吸入的危害比烟小。”,因此,inhale应是“吸入,吸收”的意思。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Do you ever wish you could change something about your body? If so, youre not alone. _16_ But when you get stuck on what you

62、 dont like, it can really bring down your self-esteem (自尊). So, do you want to look and feel your best? Here are some ways: Accept your bodyNobody is perfect. Everybody wants to be liked and accepted just as they are. Dont body-shame yourself. When you say something negative about your own body, it

63、hurts your self-esteem. _17_ It hurts just as much as if someone else said it. Be kind and respect yourself. Like your bodyFind things to like about your looks. Maybe you like your hair, face or hands. What about your shape, shoulders or legs? Your eyes smile? Tell yourself what you like and why. _1

64、8_ Accept those things and let yourself feel good. Take care of your bodyEat healthy foods. Learn what foods are good for you, and how much is the right amount. Eating right helps you look your best. When you treat your body right, you feel good about yourself._19_ Your body needs to move to be stro

65、ng, fit and healthy. You can be active by playing a sport. You can run, walk, swim or dance. Pick activities you like and have fun.Keep to a healthy weight. Having a healthy weight helps you feel good about your body. But dont try to diet on your own. Always talk to your parents or doctor first. _20

66、_A. Be active every dayB. Meet your bodys needs.C. Many people feel unsatisfied with some part of their looks.D. It is true whether you say it out loud or think it to yourself.E. Your doctor may suggest ways you can stay at a weight proper for you.F. If you get stuck, think of what your good friends

67、 like about your appearance.G. Rather than waste time wishing you were prettier, pay attention to what you can change.【答案】16. C 17. D 18. F 19. A 20. E【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一些让自己看起来感觉更好的方法。【16题详解】根据上文If so, youre not alone. 如果是这样,你并不孤单。可知,选项C“许多人对自己的外貌感到不满意。”最合语境。故选C。【17题详解】本段的小标题是“接受你的身体”,根据上文的it hurts

68、your self-esteem.和下文的It hurts just as much as if someone else said it. 就像别人说的那样伤人。可知,从选项D“这是真的,不管你是大声说出来还是自言自语。”与上下文最衔接。故选D。【18题详解】本段的小标题为“喜欢你自己”。根据下文“接受这些事情,让自己感觉良好。”可知,选项F“如果你陷入困境,想想你的好朋友喜欢你的外表。”是一种让自己感觉良好的方法,与下文衔接最好。故选F。【19题详解】根据下文Your body needs to move to be strong, fit and healthy. You can be

69、active by playing a sport. 你的身体需要运动才能变得强壮和健康。你可以通过做运动来活跃起来。尤其是be active,可知,选项A“每天保持活跃”与下文衔接紧密。故选A。【20题详解】本段中心句“保持健康的体重”,根据上文But dont try to diet on your own. Always talk to your parents or doctor first. 不要尝试自己节食。一定要先和你的父母或医生谈谈。尤其是doctor一词,可知,选项E“你的医生可能会建议你保持合适的体重。”与上文最符。故选E。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节

70、 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Paul looked out of the window of the classroom and sighed. The driveway was still _21_ and it was getting dark. His father had said that he would _22_ him up by 5:30, but it was almost 7:29 and Paul hadnt heard a word

71、from him. Paul _23_ to do some of his reading homework. _24_, he couldnt help thinking of his father. He knew that his father had a job and a _25_ life, but he couldnt understand why he was always breaking his _26_.The next day at school, Paul didnt _27_ his math homework. Pauls teacher noticed his

72、unusually _28_ performance and asked him why, but Paul didnt want to _29_ him. He knew that if he started talking a flood of _30_ would pour out. He just wanted to be alone with his _31_ anyway, so he just sat in the classroom _32_, not even looking at his teacher. “Well, Paul, you cant have this th

73、ing _33_ you up. The sooner you get it off your _34_, the sooner you can heal.”As Paul walked home from school, he _35_ the things that his teacher had told him. Paul knew that he hadnt been himself recently. Maybe he stopped doing his work _36_ he was looking for _37_ from his father. He realized t

74、hat he was not just letting his father _38_ his plans, but he was letting his father spoil his _39_. Eventually, he decided to accept his teachers _40_.21. A. dustyB. emptyC. noisyD. available22. A. pickB. wakeC. callD. turn23 A. failedB. managedC. triedD. pretended24. A. UnusuallyB. HoweverC. Actua

75、llyD. Therefore25. A. happyB. dailyC. flexibleD. busy26. A. recordsB. promisesC. habitsD. rules27. A. concentrate onB. check upC. hand inD. deal with28. A. excellentB. steadyC. strongD. poor29. A. tellB. embarrassC. cheatD. hurt30. A. homeworkB. emotionsC. braveryD. defeats31. A. pressureB. responsi

76、bilityC. guiltD. pain32. A. angrilyB. nervouslyC. quietlyD. negatively33. A. putB. sendC. cheerD. eat34. A. troubleB. planC. heartD. sadness35. A. left outB. thought overC. heard ofD. took up36. A. becauseB. whenC. unlessD. before37. A. kindnessB. expectationC. attentionD. support38. A. ruinB. devel

77、opC. opposeD. change39. A. characterB. reputationC. studyD. life40. A. judgementB. demandC. understandingD. suggestion【答案】21. B 22. A 23. C 24. B 25. D 26. B 27. C 28. D 29. A 30. B 31. D 32. C 33. D 34. C 35. B 36. A 37. C 38. A 39. D 40. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了Paul等待父亲来学校接他,但父亲迟迟没来,父亲总是很忙,经常失信,这使孩子感到郁闷

78、,影响了学习。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:车道上还没有人,天渐渐黑了。A. dusty布满灰尘的;B. empty空的;C. noisy嘈杂的;D. available可得到的。根据下文His father had said that he would _2_ him up by 5:30, but it was almost 7:29 and Paul hadnt heard a word from him.可知,爸爸还没有来,车道上空空的。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:他父亲说他五点半来接他。A. pick拾取;B. wake醒来;C. call叫;D. tur

79、n转向。pick up 乘载,接机。结合句意可知,此处是指父亲开车来接他。故选A。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:保罗试着做一些阅读作业。A. failed失败;B. managed管理;C. tried 尝试,尽力;D. pretended假装。根据下文he couldnt help thinking of his father.可知,他现在不能专心学习,用try最合语境。故选C。【24题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,他禁不住想起了他的父亲。A. Unusually 异常的;B. However然而;C. Actually实际上;D. Therefore因此。根据上一句Paul

80、_3_ to do some of his reading homework. 保罗试着做一些阅读作业。结合本句句意可知,前后之间是转折关系。故选B。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:他知道他的父亲有工作,生活忙碌,但他不明白为什么他总是食言。A. happy高兴的;B. daily日常的;C. flexible灵活的;D. busy忙碌的。根据上文His father had said that he would _2_ him up by 5:30, but it was almost 7:29 and Paul hadnt heard a word from,结合句意(父亲总是食言

81、)可知,父亲很忙。故选D。【26题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. records记录;B. promises 允诺;C. habits习惯;D. rules规则。根据上文父亲来接Paul迟到了,及上文He knew that his father had a job and a _5_ life, 可知,父亲很忙,所以总是不遵守信用。break ones promise不守信用。故选B。【27题详解】考查动词短语辨析。句意:第二天在学校,保罗没有交他的数学作业。A. concentrate on集中精力于;B. check up检查;C. hand in上交;D. deal with处

82、理。根据下文Pauls teacher noticed his unusually _8_ performance and asked him why并结合上文语境可知,是Paul没有交作业。故选C。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:保罗的老师注意到他异常的差,问他为什么,但保罗不想告诉他。A. excellent 优秀的;B. steady 稳定的;C. strong强壮的;D. poor 可怜的,不好的。根据上文Paul didnt _7_ his math homework,Paul没有完成作业可知,他的表现不好。故选D。【29题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A. tell告诉

83、;B. embarrass使尴尬;C. cheat欺骗;D. hurt伤害。根据下文He just wanted to be alone with his _11_ anyway, so he just sat in the classroom _12_, not even looking at his teacher. 可知,他不想告诉老师。故选A。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:他知道,如果他一开口说话,情绪就会喷涌而出。A. homework作业;B. emotions情绪;C. bravery勇气;D. defeats战胜。根据上文but Paul didnt want to _

84、9_ him并结合本句句意可知,Paul不愿意告诉老师是因为怕自己一说起来,会把所有的情绪都发泄出来。故选B。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:不管怎样,他只是想独自面对自己的痛苦。A. pressure压力;B. responsibility责任;C. guilt犯罪;D. pain 痛苦。根据上文父亲总是很忙,不守信用,可知此处是指他是痛苦的。故选D。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:所以他只是静静地坐在教室里,甚至没有看他的老师。A. angrily生气地;B. nervously紧张地;C. quietly静静地;D. negatively消极地。根据上文他不愿告诉老师及本句中

85、的not even looking at his teacher.可知,他想安静地坐在那。故选C。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:保罗,你不能让这件事击垮你。A. put放;B. send 发送;C. cheer欢呼;D. eat吃。eat up击垮,结合语境和句意可知,用eat合语境。故选D。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:你越早把它从心里赶走,你就能越早痊愈。A. trouble麻烦;B. plan计划;C. heart心;D. sadness悲伤。根据上文Paul的表现可知,此处是老师鼓励他,希望他能振作,不要心里总想着这事。此处应用heart。故选C。【35题详解】考查动词

86、词义辨析。句意:当保罗放学回家的时候,他正在思考老师告诉他的事情。A. left out遗漏;B. thought over思考;C. heard of听说;D. took up占据。根据上文语境可知,此处的the things是指上文老师对他说的话,因此,此处是指回家的路上他一直在思考。故选B。【36题详解】考查连词词义辨析。句意:也许他停止学习是因为他想引起父亲的注意。A. because因为;B. when当时候;C. unless除非;D. before在.之前。根据上文语境可知,父亲工作很忙,总是迟到,因而使Paul感到难过,因此,Paul不做作业是因为想引起父亲的注意。故选A。【3

87、7题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. kindness善良;B. expectation 期待;C. attention注意;D. support支持。根据上文语境可知,父亲工作很忙,总是迟到,从而使Paul感到难过,因此,Paul不做作业是因为想引起父亲的注意。故选C。38题详解】考查动词词义辨析。句意:他意识到他不仅让父亲毁了他的计划,而且还让他的父亲毁了他的生活。A. ruin毁坏;B. develop发展;C. oppose反对;D. change改变。根据上文语境可知,Paul的计划是不做作业来引起爸爸的注意,结合老师的话“Well, Paul, you cant have t

88、his thing _13_ you up. The sooner you get it off your _14_, the sooner you can heal.”可知,Paul意识到这样做对他的影响,会毁掉他的计划,毁了他的人生。故选A。【39题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. character性格;B. reputation名誉;C. study 学习;D. life人生。根据上文语境可知,Paul的计划是不做作业来引起爸爸的注意,结合老师的话“Well, Paul, you cant have this thing _13_ you up. The sooner you g

89、et it off your _14_, the sooner you can heal.”可知,Paul意识到这样做对他的影响,会毁掉他的计划,毁了他的人生。故选D。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:最后,他决定接受老师的建议。A. judgement判断;B. demand要求;C. understanding理解;D. suggestion建议。根据上文老师对Paul说的话可知,此处是指老师的建议。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Jonny Hickey is a boy from Georgia

90、 _41_ is helping to change the world. Jonny has autism (自闭症). When he was young, he was very quiet and found _42_ hard to talk and be with other people. He was not very happy and had a difficult time in school.While _43_ (try) to help her son in every possible way, Jonnys mom, Linda Hickey, learned

91、about an abandoned dog named Xena. The dog, once starving and badly _44_ (abuse), was shown on the local news, recovering at a nearby dog shelter. She was named “The Warrior Dog” for her courage and perseverance. Mrs. Hickey started following the dog on a local Facebook page and feel in love with he

92、r story and courage. In fact, she decided _45_ (adopt) the dog! And that changed everything!When Mrs. Hickey introduced Xena to Jonny, they became friends _46_ (instant). Since then, they both have changed greatly. Xena is now healthy and active. And also Jonny could not be so social, talkative, hap

93、py and doing well in school _47_ Xena.Not only _48_ Xena and Jonny change each others lives, but they are now _49_ (help) others. They created a YouTube video to promote awareness about Austism Awareness Month and also to prevent _50_ (cruel) to animals.【答案】41. who / that 42. it 43. trying 44. abuse

94、d 45. to adopt 46. instantly 47. without 48. did 49. helping 50. cruelty【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了一位妈妈收留了一只流浪狗,最终狗和儿子成了朋友,从此,患有自闭症的儿子也好了。【41题详解】考查定语从句。句意:乔尼希基是一个来自乔治亚州的男孩,他正在帮助改变世界。这是个定语从句,先行词是boy,指人,从句中缺少主语,用who/that引导。故填who/that。【42题详解】考查代词。句意:当他年轻的时候,他很安静,发现很难和别人交谈。find(过去式found)后用it作形式宾语,后面的不定式做真正的宾语

95、。故填it。【43题详解】考查非谓语动词。句意:用每一种可能的方式试图帮助儿子,乔尼的妈妈,琳达希基,了解了一个被遗弃的狗名叫希娜。while引导的状语从句,遵循状语从句的省略规则,即从句主语与主句主语一致,且含be动词时,省去从句的主语和be动词。结合句意可知,此处是be doing,省去be,故填trying。【44题详解】考查非谓语动词。分析句式结构,设空处是做句子的状语,所给提示词是动词,要用其非谓语形式,dog与abuse之间是被动关系,用过去分词形式。故填abused。【45题详解】考查固定搭配。句意:实际上,她决定收养那只狗。decide to do sth决定做某事,故填to

96、adopt。【46题详解】考查副词。句意:当希基太太把希娜介绍给乔尼时,他们立刻成了朋友。所给提示词是修饰动词became,要用其副词形式。故填instantly。【47题详解】考查介词。句意:而且,如果没有希娜,乔尼就不可能如此社交、健谈、快乐、学习好。结合语境和句意可知,此处需用表达“没有”意思的介词,故填without。【48题详解】考查倒装。句意:Xena和Jonny不仅改变了彼此的生活,而且他们现在也在帮助别人。not onlybut(also)结构,not only位于句首时,句子要倒装,本句的谓语是实义动词change,需借助于助动词do的形式,根据句意可知,叙述的是过去,用一般

97、过去式。故填did。【49题详解】考查时态。句意:而且他们现在也在帮助别人。根据状语now可知,此处用现在进行时be doing。故填helping。【50题详解】考查名词。句意:他们制作了一个YouTube视频来提高人们对自闭症宣传月的认识,并防止虐待动物。设空处所给提示词是做prevent的宾语,需用其名词形式。故填cruelty。【点睛】时态是常考考点,除了要求考生掌握各个时态的基本用法之外,考生需具有在具体语境中辨别能力。时态的判定往往根据句中所给的直接或间接的时间状语来判定,但要注意的是不能完全依赖于所给出的时间状语,还要看语境。本题第9小题有个很明显的时间状语now,结合句意可知,

98、用现在进行时。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。On the eve of the National Day, I together with a

99、 lot of people sing loudly and danced excitedly in the Tiananmen Square, celebrated the happy moment. Among us there were a large number of foreigners as well too. In the past few year our great motherland has been developing very fast that it gains a great reputation in the world , which attracts m

100、ore foreign people to travel and study in China. And gradual they fall in love with the country and are determining to settle here too. All of us are very amazed or happy at these great changes because it really make our life much better. As consequence , we decide to work harder than ever before fo

101、r a beautiful future of our country.【答案】singsangcelebratedcelebrating把too去掉yearyearsverysogradualgraduallydetermingdeterminedorandittheyAs后加a【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者国庆节前夕在天安门广场跳舞,许多外国人也在其中,作者感叹中国的发展壮大。【详解】第一处:考查时态。根据时间状语On the eve of the National Day和全文时态可知,跳舞发生在过去,用一般过去式。故将sing改为sang。第二处:考查非谓语动词。句

102、意:国庆节前夕,我和许多人一起在天安门广场上又唱又跳,庆祝这快乐的时刻。分析句式可知,celebrated the happy moment 该部分是做句子的状语,根据句意可知,是正在跳舞,主语和动词celebrate是主动关系,用现在分词形式。故将celebrated改为celebrating。第三处:考查副词。句意:我们中间也有许多外国人。as well和too重复使用,都表示“也”的意思,用于句末。去掉一个词,所以去掉too。故将too去掉。第四处:考查名词。句意:在过去的几年里,我们伟大的祖国发展得很快,在世界上赢得了很高的声誉,这吸引了更多的外国人来中国旅游和学习。根据句意可知,是在

103、过去的几年里,因此,year用复数形式。故将year改为years。第五处:考查固定结构。sothat“如此.以至于”的意思,引导结果状语从句。这是个固定结构,故将very改为so。第六处:考查副词。句意:渐渐地,他们爱上了这个国家,并决定在这里定居。gradual在此处是修饰动词短语fall in love,需用其副词形式。故将gradual改为gradually。第七处:考查固定用法。be determined to do sth“下定决心做某事”是固定结构,故将determining改为determined。第八处:考查连词。句意:我们所有人都对这些巨大的变化感到惊讶和高兴,因为它真的使

104、我们的生活变得更好。根据句意可知,前后之间是并列关系,用and连接。故将or改为and。第九处:考查代词。句意同上。根据句意可知,此处的指代的是changes,需用it的复数形式,故将it改为they。第十处:考查冠词。句意:因此,我们决定比以往任何时候都更加努力地工作,为了我们国家的美好未来。as a consequence是个固定短语,意思是“因此,结果”。故在As后加a。【点睛】关于考查冠词,需要考生注意判断方法:弄清句子结构,若可数名词单数前无定语,又无其他修饰词,表泛指或特指意义,则可确定该名词前需用冠词(a, an, the )。若是固定短语,可根据固定搭配选择适当的冠词。本题中的

105、第十处则可以按照此方法做题, as a consequence是固定短语。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,你校美国留学生Michael得知学生会打算今年寒假期间为贫困地区儿童赠书,他对该活动很感兴趣,发邮件向你询问有关情况。请用英语回复内容包括:1. 活动安排;2. 活动意义;3. 邀他参加。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Michael,_Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【答案】Possible Version IDear Michael,Im Li Hua, ch

106、airman of the Student Union. Knowing youre interested in the activity where we are to donate books to the poverty-stricken children this winter holiday, Im writing to invite you to join us.The activity is going like this. First, well hold a charity show one month before the winter holiday to call on

107、 all the teachers and students to collect as many books as possible. Then a representative team will send the books to the children, along with our new years greetings. It will be simple but the poor children will be warmed in the cold winter, and well get improved, too. You can certainly gain much

108、if you do it. So, will you join us?Looking forward to your early reply.Yours, Li HuaPossible Version IIDear Michael,Glad to know youre interested in the book donation activity for kids in the poor areas where they have little access to a good education.Well hold several charity parties to collect bo

109、oks Then well leave for schools in remote mountain areas to send them to the kids in need. The departure date will fall on the second day of the winter break and the activity will last 3 days.Through the activity we appeal to more people to realize the importance of helping the poor kids. We also le

110、arn to get and share the true meaning of mercy, kindness and generosity. Welcome to join this meaningful activity! Wed be grateful if you could bring them some English books.Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【解析】【分析】这是一篇应用文。要求写一封回信。【详解】根据提示信息,假定你是李华,你校美国留学生Michael得知学生会打算今年寒假期间为贫困地区儿童赠书

111、,他对该活动很感兴趣,发邮件向你询问有关情况,要求用英语回复。1.首先注意时态以将来时为主,其次人称使用第一人称。2.根据文章的写作要求,可以分为三部分:第一部分介绍活动安排;第二部分说明活动意义;第三部分邀他参加。3. 注意使用高级词汇和句式,为文章增添色彩;注意使用连接词、衔接词,使文章自然、流畅。【点睛】本文内容完整,语言表述流畅。高分句型:Version I 1. Knowing youre interested in the activity where we are to donate books to the poverty-stricken children this wint

112、er holiday where引导的定语从句。2. You can certainly gain much if you do it. if引导的条件状语从句。Version II 1.Glad to know youre interested in the book donation activity for kids in the poor areas where they have little access to a good education. where引导的定语从句。 2. Wed be grateful if you could bring them some English books. if引导的条件状语从句。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1