收藏 分享(赏)

2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc

上传人:a**** 文档编号:554284 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:51KB
下载 相关 举报
2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc_第2页
第2页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc_第3页
第3页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc_第4页
第4页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc_第5页
第5页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc_第6页
第6页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc_第7页
第7页 / 共8页
2022秋新教材高中英语 Unit 6 The Admirable Period 3 Lesson 2 History makers课时作业 北师大版必修第二册.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 6Period Three题组A基础练(建议用时:7分钟).单词拼写1The dangers of such action are _ (显而易见的)2_ (判断) by her last letter, they are having a wonderful time.3She was very _ (令人钦佩的) in the interview.4I have the greatest _ (尊敬) for your brother.5She would like to be financially _ (独立的)6I feel relaxed and _ (平和的)7She

2、was one of the most _ (鼓舞人心的) people Ive ever met.【答案】1.evident2.Judging3.admirable4respect5.independent6.peaceful7.inspiring.单句语法填空1I respect his _(judge) and Ill follow any advice he gives me.2Theyre an _(impress) team and you should see them in action.3The success of his experiment encouraged him

3、 in his _(far) study.4His behavior proves that he is a _(respect) young man.5The region was effectively _ (independence)【答案】1.judgement2.impressive3.further4respectable5.independent.完成句子1Hes ready to _ _ the honour of his country.他随时准备为祖国的荣誉而战斗。2We all _ _preconceived notions of what we want from li

4、fe.我们开始时都对自己想从生活中得到什么抱有一些预想。3The importance of friends is _ _ _ family! 朋友的重要性与家庭无异!【答案】1.fight for2.start with3.the same as题组B提升练 (建议用时:20分钟).阅读理解 Michael Jackson was on the road of performing when he was five years old.As is known to all, the road to fame and fortune is a long, hard one.Michael re

5、members those early years when he was young.“My father was a machine operator,” he explained, “and he worked at a steel plant.My mother worked at Sears, a big department store.But they were both musicians.”Michaels father Joe Jackson realized his sons had a lot of talent, and he knew he could train

6、them to become fine musicians.In those days there were plenty of music groups and some of them were very good.He knew if his sons were to stand out, they would have to be the best.Practice makes perfect.And the Jackson boys practised! Gradually the group took shape.Then word of this group began to g

7、et around.Thus Michael got a chance to do some solo(独唱) songs.In the following years, Michael was always on the top.One million records of his were sold in New Zealand, which has only a total population of three million!When Michael was eighteen, he entered another field of his career(生涯)acting.“I p

8、lan to star in movies,” he told his friends, “but of course, my first love is music.”Michael wrote a lot of his own songs.“Songs came about in the strangest ways,” he said, “Ill just wake up from sleeping and there is a whole song coming into my head.And then I put it down on the paper.”Still, with

9、all his success, Michael managed to keep his head calm.“I just do a different job from other people,” he said, “but it doesnt make me think Im better than other people.”To be quite honest, his fans just love to hear and watch him!()1.What can we know from the text?AMichael Jacksons parents enjoyed m

10、usic a lot.BMichaels mother worked in a factory when he was young.CMichaels father spent a lot of time in drinking.DMichael began to earn money when he was only four years old.()2.What did Joe Jackson realize?AHis children didnt need much practice.BHis children had little talent to be musicians.CHis

11、 children couldnt become famous if they werent the best.DThere were a small number of music groups in those days.()3.Which of the following is true?AA great number of New Zealanders bought a record of Michaels.BMichael began to act in films when he was five years old.CAll of Michaels songs were writ

12、ten by other people.DMichael thinks that he is much more clever than others.()4.Whats the main idea of the text?AHow Mr.Jackson trained his children.BHow the Jacksons became successful.CWhy Michael is so popular all over the world.DHow Michael becomes so popular all over the world.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲

13、述Michael如何从一个孩子一步一步走向成功的。1A细节理解题。根据第二段中的 “But they were both musicians.”可知,迈克尔杰克逊的父母非常喜欢音乐。故选A项。2C细节理解题。根据第三段中“He knew if his sons were to stand out,they would have to be the best.”可知,Jone Jackson意识到他的儿子们要想突出就得是最棒的。故选C项。3A细节理解题。根据第四段中的 “One million records of his were sold in New Zealand,which has o

14、nly a total population of three million!”可知A项正确。根据第五段内容可知B项错误;根据第六段中的 “Michael wrote a lot of his own songs.”可知,C项不对;根据倒数第二段中的“but it doesnt make me think Im better than other people”可知,D项不对,故选A项。4D主旨大意题。从整篇文章来看,文章主要讲述Michael如何从一个孩子一步一步走向成功的。故选D项。阅读加油站as is known to all 众所周知stand out 突出;站出来;坚持到底;坚决反

15、对take shape 形成;成形;体现;具体化get around 到处走走;逃避;说服;有办法应付come about 发生;产生;改变方向put down 写下One million records of his were sold in New Zealand, which has only a total population of three million!在新西兰,他的唱片卖了100万张,而这个国家总人口才300万!.完形填空The 600-year-old Forbidden City is the worlds largest palace.It _1_ more than

16、 17 million visitors every year.If we were to travel back to the past, this _2_ palace would be a _3_ to us with a lot remaining to be discovered.It was when all buildings in Beijing were low except for the Forbidden City, which was surrounded by high _4_ and a wide moat (护城河)After _5_ the golden ro

17、of from the outside, people could only _6_ what it looked like inside._7_ an area of 720,000 square meters in the heart of Beijing, the Forbidden City was built from 1406 to 1420 by the third emperor of the Ming Dynasty.In the past, the Forbidden City was where the highest _8_ of the country laid.Em

18、perors were born, lived, fought and _9_ there.It saw the _10_ and downs of the Ming and Qing dynasties, as well as how feudal monarchy (封建帝制) _11_ came to an end in China.The lives of the royal families were _12_ through many documents (文件)They _13_ a large amount of valuable material for todays his

19、torical research, as well as inspiration for literature and entertainment.In 1987, the Forbidden City was _14_ as a UNESCO World Heritage site.For world leaders who visit China, it is a must-see tourist _15_.()1.A.relieves BreceivesCguides Dsells()2.A.red BsmallCgreen Dhuge()3.A.dream BhopeCwonder D

20、mystery()4.A.towers BwallsCtrees Dhills()5.A.looking at Bgiving upCsetting down Djumping at()6.A.tell BthinkCimagine Dadmire()7.A.Owning BCoveringCHaving DTaking()8.A.altitude BpowerCfigure Dposition()9.A.studied BworkedCgathered Ddied()10.A.above BbestCworst Dups()11.A.finally BquicklyCgradually Ds

21、uddenly()12.A.recorded BsettledCconnected Dcopied()13.A.grasp BignoreCwrite Dprovide()14.A.treated BrememberedClisted Dhonored()15.A.palace BsceneryCattraction Dplan【语篇解读】本文介绍了有着600年历史的北京故宫,它有着很多历史故事有待人们去发现。它已被联合国列为“世界文化遗产”之一。1B考查动词辨析。句意:它每年接待超过1700万的游客。relieves解除,减轻;receives接待,接收;guides引导,带领;sells销

22、售,推销。根据句意可知,这里是表示“接待”。故选B项。2D考查形容词辨析。句意:如果我们回到过去,这座巨大的宫殿对我们来说将是一个谜,还有很多东西有待发现。 red红色的;small小的;green绿色的; huge巨大的。根据句意可知,这座宫殿对我们来说是一个谜,还有很多东西有待发现,因此可以看出,这是一座巨大的宫殿。故选D项。3D考查名词辨析。句意:这座巨大的宫殿对我们来说是一个谜,还有很多东西有待发现。 dream梦想;hope希望;wonder奇迹;mystery谜。根据句意可知,这里应填“谜”。故选D项。4B考查名词辨析。句意:除了在北京紫禁城被高墙包围的护城河。towers塔;wa

23、lls城墙;trees树;hills山,丘陵。 根据句意可知,这里是被城墙包围着的护城河。故选B项。5A考查动词短语辨析。句意:从外面看黄金屋顶。looking at看;giving up放弃;setting down制定,下车; jumping at跃向。根据句意可知,这里是指从外面往里看。故选 A项。6C考查动词辨析。句意:人们只能想象里面的样子。tell告诉,说; think想,认为;imagine想象;admire欣赏,赞美。根据上文可知,人们只能从外面往里看,而看不到里面的样子,所以只能想象。故选C项。7B考查动词辨析。句意:紫禁城位于北京市中心,占地72万平方米。Owning拥有;

24、Covering覆盖;Having 有,拥有(have 的现在分词);Taking拿,夺取。根据下文 “the Forbidden City was built from 1406 to 1420”可知,这句是用来修饰和补充故宫,此空位于句首,占地面积应用“cover”。故选B项。8B考查名词辨析。句意:过去,故宫是国家的最高权力中心。altitude高地,高度;power力量,权力;figure数字,图形;position位置,方位。根据理解句意可知:从前,紫禁城是全国最高权力中心。故选B项。9D考查动词辨析。句意:皇帝出生,生活,战斗和死亡。studied学习;worked工作;gathe

25、red聚集,集中;died死亡。根据句意可知,紫禁城是皇帝出生、生活、战斗和死亡的地方。故选D项。10D考查短语辨析。句意:它见证了明清时期的起起伏伏。above在上面;best最好的;worst最糟糕的。在这里是固定搭配,up and down前前后后,起起伏伏。根据句意可知,故选D项。11A考查副词辨析。句意:以及中国封建君主政体最终结束。finally最后,最终;quickly快速地;gradually 逐步地;渐渐地;suddenly突然地,忽然地。根据句意,是指封建君主专制制度在中国最终结束了。故选A项。12A考查动词辨析。句意:许多文件记录了皇室贵族的生活。recorded记录;s

26、ettled解决,定居; connected连接;copied复制,复印。故选A项。13D考查动词辨析。句意:它们为今天的历史研究提供了大量有价值的资料。grasp抓牢,握紧;ignore忽视;write写;provide提供。根据句意可知,这些记录下来的文档对今天的历史研究提供了有价值的资料。故选D项。14C考查动词辨析。句意:1987年,故宫被联合国教科文组织列为世界文化遗产。treated对待;remembered记住,牢记;listed列出,登记; honored尊重。根据句意可知,这里表示被列为,故选C项。15C考查名词辨析。句意:对来华进行国事访问的各国领导人来说,这是一个必看的旅

27、游景点。palace宫殿,豪华住宅;scenery风景,景色,舞台布景;attraction游览胜地;place地方。根据上文 “ it is a must-see tourist”可知,故宫是一个必去的游览胜地。故选C项。.语法填空The UAE Embassy to the Peoples Republic of China joined with Hala China and China Fashion Association to support the showcasing of 1._(emerge) local fashion talents from across the UA

28、E at Emirati Fashion Days 2021.This novel event will bring the 2._(good) UAE traditional and modern fashion designers and fashion houses to Chinese audiences keen to see unique designs and Emirati styles.3._(participant) from across the UAE are joining Emirati Fashion Days through a combination of l

29、ive-streaming and video-led brand content from short video platforms, 4._ a perfect opportunity is provided for Chinese people 5._ (see) the most sparkling sides in Emirati traditional fashion and also modern designs, expertise, resources and 6._ (creative), as the UAE Embassy states.He 7._ (insist)

30、 the UAE is a great believer and stakeholder in open globalized trade through the Belt and Road Initiative and that Emirati Fashion Days 2021 will create exposure for style across both markets and further growth of both Chinese and Emirati fashion industries.Emirati Fashion Days 2021 includes more t

31、han 10 home-grown UAE brands and will run for a week or so.And 8._ means of this virtual event, sustainable e-commerce practices, short video platforms and 9._ (advance) technologies will be adopted to present virtual fashion showcases, providing 10._ safe and sustainable approach.【语篇解读】这是一篇新闻报道。据阿联

32、酋驻华大使馆介绍,2021年阿联酋时尚日将为丰富阿中时尚交流创造机会。1emerging 考查非谓语动词。句意:阿联酋驻华大使馆将携手阿联酋“拥抱中国”与中国服装设计师协会,支持阿联酋本土新兴时装人才参加2021年阿联酋时尚日活动。此空所给动词在介词of后,应用动名词形式,故填emerging。2best考查形容词最高级。句意:这项新颖的活动将呈现最好的阿联酋传统和现代时装设计师以及时装商店给热衷于欣赏独特设计和阿联酋风格的中国观众。此空修饰名词designers和“fashion houses”,应用形容词,且此空前有定冠词the,并结合句意表示阿联酋范围内最好的设计师和时装店,所以用形容词

33、最高级,故填best。3Participants 考查名词的数。句意:据阿联酋大使馆介绍,阿联酋各地的参与者将通过短视频平台的直播和视频引导品牌内容相结合的方式加入阿联酋时尚日,这为中国人民提供了品鉴阿联酋传统时尚与现代设计精粹、专长、资源以及创新的绝好机会。此空是句子主语,谓语are是复数,所以主语用复数形式,故填Participants。4where考查定语从句。句意:参见上题。分析句子结构和句意可知,此空引导非限制性定语从句,先行词是“short video platforms”表示的是抽象的地点,从句结构完整,所以用关系副词where引导,故填where。5to see考查非谓语动词。

34、句意:参见第3题。结合句意和句子结构可知,此处应用不定式作目的状语。故填to see。6creativity考查名词。句意:参见第3题。此空和and前名词并列,作see后宾语,应用名词形式,且creativity表示“创新”是不可数名词,故填creativity。7insists考查时态。句意:他坚持认为,阿联酋是“一带一路”倡议下全球化贸易的坚定信奉者和利益相关者。2021年阿联酋时尚日将为丰富两国的时尚交流以及中国和阿联酋时装品牌的进一步发展创造机会。此空是谓语动词,根据句意,表示的是“他现在的看法”,应用一般现在时态,且主语是第三人称单数,故填insists。8by考查介词。句意:通过这一虚拟活动,采用可持续的电子商务实践、短视频平台和先进技术,以安全和可持续的方式,呈现虚拟时装展示。by means of“借助于;凭借”,符合句意,故填by。9advanced考查形容词。句意:参见上题。此空修饰名词technologies,形容词advanced“先进的”符合要求,故填advanced。10a考查冠词。句意:参见第8题。此处泛指“一种安全且可持续的方式”,应用不定冠词,safe以辅音音素开头,故填a。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1