收藏 分享(赏)

2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修7 Module 4 Music Born in America(含解析)外研版.doc

上传人:a**** 文档编号:553369 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:6 大小:48.50KB
下载 相关 举报
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修7 Module 4 Music Born in America(含解析)外研版.doc_第1页
第1页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修7 Module 4 Music Born in America(含解析)外研版.doc_第2页
第2页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修7 Module 4 Music Born in America(含解析)外研版.doc_第3页
第3页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修7 Module 4 Music Born in America(含解析)外研版.doc_第4页
第4页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修7 Module 4 Music Born in America(含解析)外研版.doc_第5页
第5页 / 共6页
2022版高考英语一轮复习 课时提能练 选修7 Module 4 Music Born in America(含解析)外研版.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(四十)选修7Module 4Music Born in AmericaA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Bruce is a 1.humorous (humour) and considerate man, who has been 2.devoted (devote) to charity in the past few years.He often offers food and clothing to homeless people and 3.beggars (beg)He even donates much money to get some of th

2、em trained so that they can become 4.technical (technique) workers.His 5.devotion (devote) is highly appreciated in his community.We should learn from Bruce and do something to make our society 6.harmonious (harmony)()填入一个单词Tom had worked as a clerk for decades, but he was never bored 1.with his job

3、, in which he tried to keep everything 2.in order to make sure all work went smoothly.Last year, he retired because of old age.Luckily, he was blessed 3.with a healthy body.After retirement, he wanted to try 4.out new things, believing his work was far 5.from being over.So he began to take advantage

4、 6.of his talent to set about writing.He was so devoted 7.to writing that it only took two years before his first novel came 8.out.To his delight, the novel appeals to many readers, who think it makes 9.a deep impression on each of them.根据提示补全句子1男人是否高富帅并不重要。重要的是他聪明、能干而且有责任心。(it doesnt matter .)It_do

5、esnt_matter_whether_a_man_is_high,_rich_or_handsome.What is most important is that he should be wise, hardworking and responsible.2我们希望构建一个与大自然和谐共处的更好的社会。(harmony)We are looking forward to building a better society in_harmony_with_nature.3上次我们参观水上公园时,我们玩得很开心。(由time构成的名词短语引导时间状语从句)The_last_time_we_vi

6、sit_the_Water_Park,we had great fun.4我一听到声音,就知道是父亲来了。(the moment)The_moment_I_heard_the_voice,I knew father was coming.5我们应该严格自愿地遵守交通规则,而不是抱怨交通拥挤。(rather than)We should strictly and voluntarily observe_traffic_rules_rather_than_ complaining_about traffic jams.B:能力层面.阅读理解(2020威海市模拟)When people think

7、about British music, for the most part they think about the 60s or 70s with the likes of The Beatles and The Rolling Stones or more modern artists like Adele or Ed Sheeran. However, stuck between these two ages was, in my opinion, British musics best period. The 90s were an optimistic time for Brita

8、in and indeed Europe, with the economy recovering from the lows of the 80s and the Cold War ending.One of the defining features of 90s music was the birth of“Britpop”This was a style of pop music that aimed to promote“Britishness”and commonly featured electric guitars, drums and male singers.Britpop

9、 was the style used by worldfamous bands such as Oasis, Blur, Pulp and Suede who became known as“The Big Four”The summer of 1995 was dominated by the“Battle of Britpop”which was between Blur and Oasis for the number one spot. Eventually, Blur won the battle and Oasis settled for second.However, the

10、90s werent only for the boys, with major female groups also finding fame, the most wellknown of which was the Spice Girls that was extremely popular around the world. Once again they promoted“Britishness”and had catchy melodies and lyrics, but they also started the“Girl Power”movement which helped e

11、mpower girls and women worldwide. It isnt too far to assume that without their music,many female singers and artists who we love today would not have had the confidence to pursue their dreams.British music may have had many great times, however the 90s are often overlooked. Although I am not alive t

12、o enjoy the music properly, the 90s had a huge impact on British culture that can be felt today and I feel that the decade should get the recognition it deserves!【语篇解读】当人们想到英国音乐时,大多会想到60年代或70年代的披头士乐队和滚石乐队。然而,作者认为,对英国乃至欧洲来说,90年代是一个乐观的时期,英国音乐也处在最好的时期,所以作者重点介绍了90年代英国音乐的特点。1What can we infer from Paragr

13、aph 1?AThe Cold War came to an end in the 80s.BBritains economy began to pick up in the 90s.CThe Beatles represented the best British music.DAdele is better than Ed Sheeran in modern music.B细节理解题。根据第一段中的“The 90s were an optimistic time for Britain and indeed Europe, with the economy recovering from

14、the lows of the 80s and the Cold War ending.”可知,随着经济从80年代的低谷中复苏以及冷战结束,对英国乃至欧洲来说,90年代是一个乐观的时期,故选B项。2What is Paragraph 2 mainly about?ABritpop.BBritishness.CThe Big Four. DBattle of Britpop.A段落大意题。Britpop是第二段复现率较高的线索名词。第二段围绕该词展开,主要介绍的是90年代音乐的一个极为重要的特征就是Britpop“英式摇滚”的诞生。它是一种流行音乐风格,以电吉他、鼓和男歌手为主要特色。Britp

15、op是一些世界著名乐队使用的风格。故选A项。3Whats the most important influence of the Spice Girls according to the text?APromoting “Britishness”BEmpowering girls and women.CCreating catchy melodies.DFinding fame for female groups.B细节理解题。根据题干中的“influence of the Spice Girls”可定位至第三段。由第三段中的“but they also started the Girl Po

16、wer movement which helped empower girls and women worldwide”可知,她们也发起了女权运动,带动世界各地的女孩和妇女追求自主。这是辣妹合唱团最重要的影响,故选B项。4The writer thinks the impact of the 90s music on British culture is _.Aunderestimated BwellrecognizedCfairly evaluated Dreasonably doubtedA细节理解题。根据最后一段中的“however the 90s are often overlooke

17、d”可知,90年代却常常被忽视。由此可知,作者认为90年代的音乐对英国文化的影响被低估了。underestimated意为“被低估的”,故选A项。.阅读七选五(2020武汉市部分学校高三质量监测)Sports performance can be influenced by many different things. 1 There are many physical factors that play a part in sports performance. 2 The natural talent and strength of the players will make a diff

18、erence.Also,it is important to get enough sleep before you are in a sports event. 3 Eating good meals is also important.When you are hungry,you cannot perform the same.You might be thinking about food when you should be thinking about the game.Of course,the more a team or a player practices,the more

19、 likely they are to perform well.The same person with the same physical abilities might just become better as he practices.Researching your competitors can matter a lot in sports performance.Knowing their strengths and weaknesses can help you adjust how you play to give yourself a better performance

20、 against them. 4 If you can figure out where to hit the ball in tennis to confuse your competitor,for example,then this can help you score points. 5 If someone is very pessimistic about a game,for example,and is sure that he will lose,then he might increase his chances of doing so.If he is very nerv

21、ous then he might be thinking about that instead of focusing on the game.If he is focused then he might do better,achieving what he didnt even realize he could.His confidence can also affect how the other team views him.AIt is important to be aware of these factors.BIt is necessary to get to know yo

22、ur competitor and yourself.CAlso,there are ways to play something cleverly and do better.DIf you are tired,you may not perform as you normally would.EIf you have practiced enough to keep fit,you should have a rest.FIf someone is in good shape,then of course he will perform better.GThere are many psy

23、chological factors that can play a part in how well you perform.【语篇解读】在体育运动中,个人能力的发挥受到很多因素的影响,有身体方面和精神方面的因素,也有个人训练的程度以及对自己的对手的了解程度的因素。1A该空承上启下,根据本段第一句中的“influenced by many different things”以及下文所讲的内容可知,后面四段承接第一段介绍了四个影响体育运动表现的因素。这与A项中的“be aware of these factors”表述一致,故选A。2F根据空前一句中的“physical factors”及空后

24、一句“The natural talent.will make a difference”可推知,该空表述的是身体状况的好坏与体育运动表现的关系,这与F项中的“in good shape,then of course he will perform better”表述一致,故选F。3D根据空前一句可知,在体育比赛前睡眠充足是很重要的;D项“如果你很累,你可能没有平时表现得那么好”承接上文,故选D。4C前一句讲的是知道自己的竞争对手的优缺点的重要性,而该空后一句又举例说明如何在打网球时迷惑对手而得分,由此可知,该空应是表述了解对手之后能表现得更好的方法,故选C。5G该空为本段的首句,也是本段的主

25、题句;根据该空后的“pessimistic about a game”“very nervous” “focused”以及“His confidence”可知,该段讲述的是心理方面的因素。故选G。.语法填空(2020广东省七校联合体第二次联考)The origin of tea is lost among history and tales.1._ can be roughly confirmed is that tea originated in the southwest of China.According to ancient stories,the first person 2._(

26、discover)the effects of tea is said to be Shennong,3._ancient figure devoted to agriculture and herbal medicine in China.Shennong once tried 74 different kinds of poisonous plants in a day and he 4._(lie)on the ground,barely alive.At this moment,he noticed several rather fragrant 5._ (leaf)dropping

27、from the tree beside him.Out 6._curiosity and habit,Shennong put those fragrant ones into his mouth and chewed 7._(they) slowly.After a little while,he felt well and 8._ (energy)again,so he picked more to eat and thus cleared poison off his body.The ancient Chinese medical book called Shennong Benca

28、ojing states that “Tea tastes bitter.Drink it,9._you will think quicker,move more swiftly and even see more clearly.”This is the 10._(early)book to record the medicinal effects of tea.【语篇解读】据古代故事记载,第一个发现茶叶功效的人是神农,本文主要介绍了神农发现茶叶及其药效的经过。1What考查主语从句。分析句子结构可知,此处引导主语从句,同时在从句中作主语,表示“的事物”,故用what来引导该从句。2to d

29、iscover考查动词不定式。被only,the first,the second,the last,the next或其他序数词和最高级形容词修饰的名词,常用不定式作定语,故填to discover。3an考查冠词。分析句子结构可知,_ ancient figure作Shennong的同位语,表示一个古代人物,应用不定冠词修饰,且ancient的发音以元音音素开头,故填an。4lay考查动词的时态。根据该句中的“once tried”可知,此处的动作发生在过去,故要用一般过去时。5leaves考查名词的单复数。leaf“叶子”为可数名词,且根据该词前的修饰词several可知,此处要用其复数形式。6of考查介词。out of curiosity意为“出于好奇”,为固定用法。7them考查代词。动词chewed后面要接人称代词的宾格形式作宾语,故填them。8energetic考查词性转换。该句中的“felt”为系动词,后接形容词作表语,故填energetic。9and考查连词。分析句子结构可知,此处前后为逻辑上的顺承关系,故用连词and。10earliest考查形容词的最高级。根据其前的“the”并结合语境可知,此处表示神农本草经是最早记载茶叶的药用功效的著作。故填earliest。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1