1、阅读理解组合练(二)(限时30分钟)A(2019苏州一模)Worlds best beaches: 2020 Trip Advisor award winnersNo.1Clearwater BeachIt lies in America, about a forty minute drive west of Tampa.It impresses travelers with two and a half miles of sugar white sand, crystal clear waters and gentle Gulf wind.The beach offers calm, sha
2、llow water, making it an ideal playground for tourists.* Bargain hotel nearby: Pier House 60 Marina Hotel, from 293 per night * Airfare: As low as 71 round trip from ORD (Chicago) to TPA (Tampa)No.2Siesta BeachJust south of Sarasota, Siesta Beach on Siesta Key is known for its eight mile stretch of
3、sugar fine, quartz white sand.Its also a great spot for kids to collect seashells and sand dollars.* Bargain hotel nearby: Tropical Beach Resorts, from 295 per night * Airfare: As low as 238 round trip from EWR(Newark) to SRQ (Sarasota)No.3Kaanapali BeachAmong the most visited beach in West Maui, th
4、is area is a popular spot for quiet relaxation or water sports.Its also famous for the daily cliff diving ceremony off of the beachs northernmost cliffs known as Black Rock.* Bargain hotel nearby: Lahaina Shores Beach Resort, from 289 per night * Airfare: As low as 382 roundtrip from SFO (San Franci
5、sco) to OGG (Kahului)No.4South BeachPeople watching is a great pastime in Miamis South Beach, which draws celebrities and models.Travelers love the wide, fine, white sandcovered beaches as well as the surrounding area, known for wild nightlife and excellent restaurants.* Bargain hotel nearby: Room M
6、ate Lord Balfour, from 264 per night * Great airfare: As low as 107 roundtrip from LGA (New York) to MIA (Miami)语篇解读:本文主要介绍了世界上几个最佳海滩的一些特色和去旅行的费用。1Siesta Beach is different from other three beaches in that _.Atourists enjoy an exciting sportBfine sugar white sand covers itCmany famous persons visit
7、itDchildren have more great fun解析:选D细节理解题。从No.2 Siesta Beach的最后一句“Its also a great spot for kids to collect seashells and sand dollars.”可知该沙滩是个让孩子们收集贝壳和沙海胆的好地方,它会非常吸引孩子游玩,使他们获得快乐。2How much may they pay at least if Mr and Mrs Smith from Chicago visit a beach?A364.B435.C579. D657.解析:选B细节理解题。由于夫妇是来自Chi
8、cago,所以是Clearwater Beach,Airfare应当是712142,另外酒店费用是293一晚,所以最少应该是293142435。B(2019南京、盐城二模)That competition keeps prices down is well known.But it is hard to measure by just how much, because prices vary for all sorts of reasons, from differences in labour costs and rents to taxes.Rising to the challenge
9、 is a new paper in The Economic Journal by Giacomo Calzolari, Andrea Ichino, Francesco Manaresi and Viki Nellas,economists at the European University Institute, Bologna University and the Italian central bank.They looked at pharmacies (药房) and specifically at customers who may be particularly easy t
10、o rip off: new parents.Using data for 2007 to 2010 covering about a fifth of pharmacies in Italy, the researchers measured the way in which prices of hygiene products for babies changed as the number of babies varied.They took advantage of a peculiar law from the 1960s, according to which regions wi
11、th at most 7,500 people are allowed just one pharmacy (supposedly to keep the quality of services high)They compared prices in places with populations just below this threshold, and just above.The products studied included some 3,000 varieties of shampoos, bath foams, baby wipes, creams and so on.Ma
12、ny are also used by adults on themselves.Some people, for example, prefer suncream labelled “for children” because of its high level of protection.When raising prices for these products, even a pharmacist with a monopoly (垄断) must consider the risk that adult users will switch to products that are n
13、ot aimed at children.But a rise in the number of babies, and hence buyers who are parents, could tip_the_scales towards price increases.By contrast, the pharmacist should already be charging as much as parents are willing to pay for products without adult users, such as nappies.The scholars found th
14、at pharmacists raised prices when there were more new parents but only in regions with a single pharmacy, and not for nappies.In monopoly areas a doubling of the number of babies from one month to the next (not unusual in a small population) coincided with a 5% increase in the price of the basket of
15、 babyhygiene products.The study is timely.Italys government has started to loosen some of the many restrictions that stop competition in the pharmacy sector (though not yet the one that the researchers relied on)But such regulations are plentiful in many other lines of business, and not just in Ital
16、y.The consumers who pay the price are often those who find it hardest to travel to shop around for example, people with crying babies on their hands.语篇解读:研究人员发现竞争有利于降低价格,尤其是在一些人口比较少,只有一家垄断的药店的地方,儿童用药价格就比较高,所以建议政府放宽医药行业准入门槛,多增加一些药店,这样可以减轻年轻的父母的负担。3Whats the purpose of the study?ATo review the functio
17、n of the special law for pharmacies.BTo make clear the relation between competition and prices.CTo collect the information on pharmacy business in Italy.DTo gather the data on hygiene products for babies in Italy.解析:选B细节理解题。根据文章第一段第一句和第二句“That competition keeps prices down is well known.But it is ha
18、rd to measure by just how much,. ”可知,大家都知道竞争会导致价格下降,但是很难具体测量竞争到底影响了多少价格,所以研究的目的是为了搞清楚竞争和价格之间的关系。4The underlined phrase “tip the scales” in Paragraph 3 means “_”Apush the move Bkeep the levelCcontrol the rise Dbreak the balance解析:选A词义猜测题。根据本文的主题以及常识可以知道婴儿多了,家长(要购买)会推动价格上涨。push the move “推动价格上涨”。5The
19、governments new measures will greatly benefit _.Apharmacy owners Blocal merchantsCnew parents Dadult users解析:选C推理判断题。根据最后一段的内容可知,怀抱婴儿的家长不方便到远的地方去买儿童药品,所以在药店比较少的地方容易被宰。放宽一些禁止医药行业竞争的政策,同一个地方会有更多的药店,有利于降低药价,所以父母们会受益。C(2019镇江一模)The latest IPCC report does not mince words (直言不讳地) about the state of our p
20、lanet: we must act now to achieve global change at a scale that has “no documented historical precedent (先例)” in order to avoid the climate disaster that would result from a 2 degree C rise in average global temperature.Climate change already affects the worlds most helpless people including poor ru
21、ral communities that depend on the land for their livings and coastal communities.Indeed, we have already seen the clear asymmetry (不对称) of suffering resulting from extreme weather events, such as hurricanes, floods, droughts, wildfires and more.So far, advocates and politicians have tended to focus
22、 on reducing fossil fuel (矿物燃料) consumption through technology and/or policy, such as a sharp carbon tax, as climate solutions.These proposals are, of course, essential to reducing manmade carbon emissions (排放) 71 percent of which are produced by just 100 fossil fuel companies.Yet the international
23、focus on fossil fuels has overshadowed (使显得不重要) the most powerful and costefficient carboncapture technology the world has yet seen: forests.Recent scientific research confirms that forests and other “natural climate solutions” are absolutely essential in reducing climate change.In fact, natural cli
24、mate solutions can help us achieve 37 percent of our climate target, even though they currently receive only 2.5 percent of public climate financing.Forests power to store carbon dioxide through the simple process of tree growth is staggering:one tree can even store an average of about 48 pounds of
25、carbon dioxide in one year.Recent research show undamaged forests are capable of storing the same amount of the carbon dioxide emissions of entire countries such as Peru and Colombia.For this reason, policy makers and business leaders must create and strengthen ambitious policies to prevent deforest
26、ation, and support the sustainable management of standing forests in the fight against climate change.Protecting the worlds forests ensures they can continue to provide essential functions aside from climate stability, including producing oxygen, filtering water and supporting biodiversity.Not only
27、do all the worlds people depend on forests to provide clean air, clean water, oxygen, and medicines, but 1.6 billion people rely on them directly for their livelihoods.语篇解读:本文主要介绍了森林超强的吸附二氧化碳的能力,指出跟气候变化作斗争最有力量的武器就是森林。6According to the passage, climate change _.Awill surely achieve at a scale that is
28、 more serious than ever beforeBwill only affect people living in the poorest rural regionsCis likely to lead to more frequent extreme weather eventsDis entirely determined by fossil fuel consumption解析:选C细节理解题。根据第一段最后一句“Indeed, we have already seen the clear asymmetry (不对称) of suffering resulting fro
29、m extreme weather events, such as hurricanes, floods, droughts, wildfires and more.”可知我们已经看到了由飓风、洪水、干旱、野火等极端天气事件造成的痛苦很显然是不对称的,也就是越来越多了。7Whats the finding of the new research?AReducing fossil fuels is the most powerful and costefficient technology.BForests are vital to reducing climate change due to
30、their storage power.CMost of our climate targets can be accomplished with the help of natural climate solutions.DNatural climate solutions have proved less efficient than conventional solutions.解析:选B推理判断题。根据第三段第二句“Recent scientific research confirms that forests and other natural climate solutions a
31、re absolutely essential in reducing climate change.”,可知森林和其他“自然气候解决方案”对于减少气候变化是绝对必要的;再根据第四段第一句“Forests power to store carbon dioxide through the simple process of tree growth is staggering”可知森林之所以能够减少气候的变化,是因为其极强的吸附储存二氧化碳的能力。8The underlined word “staggering” in Paragraph 4 means _.Aastonishing Bspee
32、dingCembarrassing Dshrinking解析:选A词义猜测题。根据画线单词后面的解释 “one tree can even store an average of about 48 pounds of carbon dioxide in one year . the same amount of the carbon dioxide emission of entire countries such as Peru and Colombia”可知树木吸收二氧化碳的能力显然是非常惊人的。9Whats the authors purpose of writing this arti
33、cle?ATo compare two different approaches to dealing with climate change.BTo argue against the view that focus on fossil fuels reduction counts.CTo urge scientists to do more research into natural climate solutions.DTo point out forests are the most powerful weapon for fighting climate change.解析:选D写作
34、意图题。文章先说明气候变化的严重程度,然后指出现在人们往往注重于减排而忽略了森林的重要性,然后通过说明森林在吸收二氧化碳上的惊人能力来引起人们对于植树造林控制气候变化的重视。所以文章的写作目的显然是为了说明森林是对抗气候变化最有力的武器。D(2019苏州一模)When Stephen Dennis, a retired homebuilder in Bellevue, was raising his two sons in the 1980s, he never heard the phrase “screen time”, nor did he worry much about the ho
35、urs his kids spent with technology.When he bought an Apple Plus computer, he considered it an investment in their future and encouraged them to use it as much as possible.But things have changed with his grandkids and their Snapchat and Twitter.“It almost seems like an addiction,” said Mr.Dennis, “I
36、n the old days you had a computer and you had a TV and you had a phone but none of them were linked to the outside world but the phone.You didnt have this omnipresence (无所不在) of technology.”True, the anxieties these days seem particularly severe as, of course, they always have.Smartphones have a hig
37、hly customized, 24/7 presence in our lives that feeds parental fears of antisocial behavior and stranger danger.What hasnt changed, though, is a general parental fear of what kids are doing out of sight.In previous generations, this often meant kids wandering around on their own or slipping out at n
38、ight to drink.These days, it might mean hiding in their bedroom, chatting with strangers online.Less than a century ago, the radio set off similar fears.“The radio seems to find parents more helpless than did the funnies, the automobile, the movies and other earlier invaders of the home, because it
39、cannot be locked out or the children be locked in,” Sidonie Matsner Gruenberg, director of the Child Study Association of America, told The Washington Post in 1931.She added that the biggest worry radio gave parents was how it interfered with other interests conversation, music practice, group games
40、, and reading.In the early 1930s a group of mothers from Scarsdale, NY., pushed radio broadcasters to change programs they thought were too “overstimulating, frightening, and emotionally overpowering” for kids, said Margaret Cassidy, a media historian at Adelphi University in New York.Then televisio
41、n burst into the public consciousness with incomparable speed.By 1955, more than half of all US homes had a blackandwhite set, according to Mitchell Stephens, a media historian at New York University.The_hand_wringing_started_almost_as_quickly. A 1961 Stanford University study on 6,000 children, 2,0
42、00 parents, and 100 teachers found that more than half of the kids studied watched “adult” programs such as crime shows, and shows that featured “emotional problems”Researchers were shocked at the TV violence present even in childrens programming.By the end of that decade, Congress had authorized 1
43、million (about 7 million today) to study the effects of TV violence, moving “literally thousands of projects” in the following years, Professor Cassidy said.That eventually led the American Academy of Pediatrics (AAP) to adopt, in 1984, its first recommendation that parents limit their kids exposure
44、 to technology.The medical association argued that television sent unrealistic messages around drugs and alcohol, could lead to overweight, and might fuel violence.Video games presented a different challenge.Decades of study have failed to confirm the most widespread fear, that violent games encoura
45、ge violent behavior.But from the moment the games appeared as a cultural force in the early 1980s, parents were anxious about the way kids could lose themselves in games as simple and repetitive as “Space Invaders”Some cities sought to restrict the spread of arcades (游戏厅); Mesquite, Texas, for insta
46、nce, insisted that the under 17 group needed parental monitoring.Initially, the Internet known as an “information superhighway” that could connect kids to the worlds knowledge got a similar pass for helping with homework and research.Yet as the Internet began linking people together, often in ways t
47、hat connected previously lonely people, familiar concerns soon reappeared.语篇解读:本文主要阐述了不同时期人们对于科技的担忧,关于科技的忧虑是一件长期的事。10Whats the authors purpose in using the example in the first three paragraphs?ATo explain the confusion of Dennis.BTo show stable ways of teaching children.CTo reveal the change of par
48、ents anxiety.DTo introduce the development of technology.解析:选C句意理解题。分析前三段大意可知,第一段讲了Stephen之前从不担心科技会带来坏处,并提倡多使用它们。第二段讲事情发生了改变。第三段讲了科技带来的坏处使Stephen开始担心。实际上前三段揭露了父辈们焦虑的改变。从毫不担心到忧心忡忡。11Why do the anxieties seem so serious nowadays?AChildren go out to drink in pubs at night.BChildren always slip out to m
49、eet strangers.CChildren often stay out with friends too late.DChildren are deeply influenced by technology.解析:选D细节理解题。从文章第三段“It almost seems like an addiction”可知,孩子们已经深深地被科技所影响着,像是毒品般吸引着他们。12What may be the worry about the radio for parents in the past?AListening to the radio everywhere.BDisturbing
50、the peoples daily routine.CBroadcasting too many sad programs.DMaking children become more selfish.解析:选A推理判断题。根据第六段一开始两句可知收音机似乎比那些滑稽的人、汽车、电影和其他早期入侵者更让父母感到无助,因为它不能被锁在外面,孩子们也不能被锁在里面。换句话说就是孩子收听收音机不受时间和地点的限制。13The underlined part in Paragraph 8 means _.Akids watched too many TV programsBmany anxieties f
51、ollowed very fastCresearchers conducted studies widelyDviolent programs appeared constantly解析:选B句意理解题。上一段提到“电视以无与伦比的速度冲入公众意识。”,然后下文中主要讲的是电视带来的严重问题,所以这句话的意思是随着电视的快速发展,人们的担忧也在快速增长。14What challenge did video games present?AWorries about video games could last long.BViolence could result from violent ga
52、mes.CThe spread of arcades was out of control.DKids could be addicted to video games.解析:选D细节理解题。根据文章倒数第二段的第三句“ ., parents were anxious about the way kids could lose themselves in games” 可知答案。“lose themselves in games”和“be addicted to ”是同义替换。15What does the passage mainly talk about?ATechnology is harmful to the growth of kids.BGood old days are gone with the technology.CConcern about technology is a long time affair.DTechnology is actually like a two edged sword.解析:选C主旨大意题。用串线法可知,本文一直在讲不同时期人们对于科技的担忧。即关于科技的忧虑是一件长期的事。