收藏 分享(赏)

江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测十六阅读理解A篇专练一.doc

上传人:a**** 文档编号:551878 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:6 大小:747KB
下载 相关 举报
江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测十六阅读理解A篇专练一.doc_第1页
第1页 / 共6页
江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测十六阅读理解A篇专练一.doc_第2页
第2页 / 共6页
江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测十六阅读理解A篇专练一.doc_第3页
第3页 / 共6页
江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测十六阅读理解A篇专练一.doc_第4页
第4页 / 共6页
江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测十六阅读理解A篇专练一.doc_第5页
第5页 / 共6页
江苏专用2020高考英语二轮复习专题限时检测十六阅读理解A篇专练一.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、专题限时检测(十六)阅读理解A篇专练(一)(共4篇,限时25分钟)A(2019徐州、淮安、连云港一模)ITS ENOUGH TO MAKE YOU BLUE IN THE FACETime to take a stand against overpriced watches with the Stauer Urban Blue, now only 29.You need a new watch . the one you are wearing was made when Nixon was in office, but extravagantlypriced watches that add

2、 zeros just because of a wellknown name are an insult to your logic.Its absolutely possible to have the highest quality, precision classic timepiece without the high and mighty price tag.Here comes the Stauer Urban Blue.Packed with highend watch performance and style, minus the highend price tag.Its

3、 everything a highend watch should be: Sturdy stainless steel and genuine leather construction.Precision timing thats accurate to four seconds a day thats more precise than a 27 jewel automatic watch priced at over 6,000.Your great escape from the overpriced watch craze.At Stauer, we go directly to

4、the source (cutting out the middleman), and engineer our own watch designs.This means we can offer a top quality timepiece that happens to only cost the same as two wellmade cocktails at your favorite bar.So, while were busy revolutionizing the watch industry to bring you more real value, you can ta

5、ke your own stand against overpriced watches with the Urban Blue.Your satisfaction is 100% guaranteed.Wear the Urban Blue for 30 days.If youre not convinced that you achieved excellence for less, send it back for a refund of the item price.The Urban Blue is one of our fastest sellers.It takes six mo

6、nths to engineer this watch, so dont wait.Limited to the first 1,900 responders to this ad only.Stauer Urban Blue Watch 199 Offer Code Price 29 S&P Save 17018003332045语篇解读:本文是一篇广告,主要介绍了一款物美价廉的手表。1What is the selling point of the Urban Blue?AIt was made when Nixon was in office.BIt is the most precis

7、e watch in the world.CIt is designed by the companys own engineers.DIt is high in quality but amazingly low in price.解析:选D浏览全文“highend watch performance and style”,“precision”,以及“Only 29”“escape from the overpriced watch craze”可知,这是一款物美价廉的手表。因此选D。2To guarantee customers satisfaction, the watch produ

8、cer promises that_.Athey will reduce the engineering time in the futureBthey will sell the watch always at a price of 29Ccustomers can wear the watch on trial for 3 monthsDcustomers can return the watch for a full refund within 30 days解析:选D由本文最后一个小标题下的第二句“If youre not convinced that you achieved exc

9、ellence for less, send it back for a refund of the item price.”可知,商家承诺佩戴这款表三十天,如果你不满意,仍可退款。B(2019泰州一模)Incredible experiences in BucharestAdmire one of the worlds largest buildingsThe worlds biggest parliamentary building, Palace of Parliament, happens to be in Bucharest.Hourlong guided tours manage

10、to take in just a fraction of the buildings threemillionplus square feet (there are more than a thousand rooms) and focus on the tons of marble, hardwood, and gold used in the buildings construction in the 1980s, a time when Romania was trying to feed its own people.Ceausescu and his wife, Elena, bo

11、th played a direct role in the construction.It was originally intended to house the presidential offices and the Central Committee of the Romanian Communist Party but was never finished.See remains of old “Paris”“Paris of the East” was Bucharests nickname in the decades before World War .Decades of

12、communist misrule and a tragic earthquake in 1977 brought much of the old city down, but there are places here and there where that former elegance can still be glimpsed.The Cismigiu Gardens in the center of the city is a pearl of park built around a romantic lake and featuring oldgrowth trees and g

13、racious, wroughtiron signposts and benches.Learn about Romanias rootsWalking through Bucharests busy streets, its easy to forget that outside the capital and a handful of large cities, Romania is a largely agricultural country, with a long and rich peasant tradition.The amazing Museum of the Romania

14、n Peasant shows off the elaborate woodworking, potterymaking, eggpainting, and weaving skills of the peasantry in a way thats both educational and amusing.Small tongueincheek signs at the entrance to each room poke fun at modern life, bring a chuckle, and draw you in.Downstairs theres a side exhibit

15、ion on the Communists efforts to nationalize the peasantry in the 1970s and 1980s.Appreciate 21st century artRomania has exploded onto the contemporary art scene in recent years.The excitement was generated initially by a group of young painters and visual artists from the northern city of ClujNapoc

16、a, but at least some of the action has shifted to the capital as new galleries and design centers open up.Its hard to pinpoint precisely what constitutes Romanian contemporary art, though critics point to shared elements of wit and dark humor, a somber mood, and bits of surrealism in defining a comm

17、on style.语篇解读:本文主要介绍了作者在布加勒斯特的几段难以置信的经历。3Tourists to Bucharest can do the following things EXCEPT _.Aadmiring beautiful scenery of a parkBappreciating its unique contemporary artClearning about the agricultural development in RomaniaDseeing the old city of Bucharest that has been wellpreserved解析:选D细

18、节理解题。第二个小标题“See remains of old Paris”下面提到“Decades of communist misrule and a tragic earthquake in 1977 brought much of the old city down”可知D是错误的。4It can be inferred from the passage that _.ACeausescu and Elena were two famous architectsBRomanians might have suffered a lot during the 1970s and 1980sC

19、Palace of Parliament in Bucharest is the largest building in the worldDRomanians21st century art originated from the capital city Bucharest解析:选B推理判断题。根据第一个小标题 “Admire one of the worlds largest buildings”下面的“.in the 1980s, atime when Romania was trying to feed its own people”可知,他们在上个世纪七八十年代的生活很艰难。C(2

20、019南通一模)Travelling with skiing or snowboarding equipment can be a bit of an effort, particularly if youre swapping between buses, trains and planes.Take a simpler, more direct route to the four Alpine options on the Eurostar at London St Pancras International or Ashford.La RosireGreat ski conditions

21、 arent a oneoff here, thanks to the resorts high altitude and its mostly southfacing and therefore sunny slopes.Its a family friendly resort and kids will enjoy skiing through the trees and tunnels on adventure trail.Sainte FoyThe slopes are quiet, the lift queues nonexistent, and snowy forests and

22、breathtaking mountain views dominate(控制) your eyeline.This resort is not a place to come if you like to party, but its a great choice for those who want to progress on wide, empty pistes.MotiersIt is a good resort for firsttime skiers.Those new to the sport can book a holiday safe in the knowledge t

23、hat theyre not stuck up a snowy mountain if the sport isnt for them.The town itself has a Museum of Popular Traditions.TignesIt may not be the prettiest resort in the French Alps, but what it lacks in cuteness, it more than makes up for in convenience, taking the concept of skiin skiout to a whole n

24、ew level.Its highquality snow conditions are all but guaranteed.Need to knowYou can take one pair of skis or one snowboard on board with you in addition to your standard adult luggage allowance.For safety reasons, skis and snowboards have to be kept in a protective case that covers the whole item.Th

25、eres a travel class to suit every budget and style.Though the seats are roomy and comfortable, its worth noting there are no sleeper bunk beds.With free WiFi for all, you can stay connected all the way.语篇解读:本文主要介绍了几个著名的滑雪胜地。涉及他们各自的特色和交通等方面。5If one is looking for a peaceful and crowdfree ski resort,

26、he will probably choose _.ALa RosireBSainte FoyCMotiers DTignes解析:选B细节理解题。根据Sainte Foy一栏中“The slopes are quiet, the lift queues nonexistent” 可知,这个地方山坡上人比较少,电梯排队也是不存在的,所以要找一个安静,不拥挤的滑雪胜地,Sainte Foy是最好的。6From the passage, we can know that _.Athe Eurostar offers easy access to popular Alpine ski resorts

27、Bthere is no restriction on wellprotected equipment on boardCtravelers can have a good sleep on comfortable bunk beds on boardDfree WiFi is provided on board for travellers who upgrade their travel class解析:选A细节理解题。由第一段最后一句“Take a simpler, more direct route to the four Alpine options on the Eurostar

28、at London St Pancras International or Ashford.” 可知选项A正确。D(2019南通七市二模)London ZooSet in the heart of Regents Park, London Zoo provides a great day out with a family friendly atmosphere.It has been entertaining visitors of all ages with a collection of over 80,000 animals as well as some fantastic show

29、s and interactive experiences for over 150 years.From the classic penguin feeding time to the insightful talks held in an authentic living rainforest there really is something for everyone to enjoy.There are fun and games in the kids zone including a range of special exhibits designed to be as infor

30、mative as they are exciting.Children are free to explore a treetop village, a secret underground world and the “Touch Zone” which provides a safe environment for them to interact with all of their favourite creatures.There is so much to do at London Zoo you may struggle to fit it all into one day! Y

31、our ticket includes priority entry access at no extra cost giving you more time to see one of the citys premier attractions.Important Information*Disabled Access: Wheelchair access is available throughout the park; however, as the Zoo contains a lot of listed buildings some have minor restrictions.*

32、Parking space subject to (取决于) availability.Only valid in conjunction with a paid for Zoo entry ticket.*Last admission is one hour before closing time.*Some animal exhibits may close up to 30 minutes before closing time.语篇解读:本文主要介绍了伦敦动物园的一些情况。7According to the advertisement, London Zoo _.Aprovides a

33、n ideal place for families to hold talks in an rainforestBcombines entertainment and interactive experiences with creaturesCoffers unlimited access to premier attractions with a little more chargeDcaters to the curiosity of children with guided exploration and interactions解析:选B细节理解题。根据London Zoo 的第二

34、段可知,在这个充满生机的动物园里,从经典的企鹅喂食时间,到富有洞察力的谈话,在孩子们的区域里有乐趣的游戏。由此可知伦敦动物园将娱乐和与动物互动体验结合在一起。8It can be learned from the passage that _.Avisitors will be admitted to the zoo at their convenienceBdrivers shall get parking space with a paid entry ticketClate comers may miss some of the animal exhibitsDwheelchair users can have access to any building解析:选C细节理解题。根据全文最后一句“Some animal exhibits may close up to 30 minutes before closing time.”可知,一些动物展览可能会在闭馆前30分钟关闭。所以迟到的人可能会错过一些动物展览。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1