收藏 分享(赏)

2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc

上传人:a**** 文档编号:550179 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:10 大小:63.50KB
下载 相关 举报
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第1页
第1页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第2页
第2页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第3页
第3页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第4页
第4页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第5页
第5页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第6页
第6页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第7页
第7页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第8页
第8页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第9页
第9页 / 共10页
2022版新教材高考英语一轮总复习课时质量评价1必修第一册WELCOMEUNIT含解析新人教版20210623289.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时质量评价(一)必修第一册WELCOME UNITA组基础巩固. 语法填空AHow are you getting along with your senior high school? It may be hard for you as this is the first time that you 1. _ (leave) your parents. I know that you are now having trouble 2. _ (communicate) with others, and you may often feel lonely. Thats 3. _ you are

2、 new here and people dont know about you. But I think you can overcome the difficulty if you can follow the advice below. First, you should attach great 4. _ (important) to taking an active part in the discussions and show your own opinions about the matters, and at the same time, learn to listen to

3、 other peoples views 5. _ (careful). Second, you should learn about your classmates likes and dislikes, 6. _ can make you get familiar with them. Only in this way can you get to know more 7. _ (difference) people and show them that you are just as friendly. Last but not least, Im always here ready t

4、o help. We can take part in some 8. _ (activity) together and I can introduce you to others. Theres no need 9. _ (worry) too much; people will know you more very soon and will like to make friends 10. _ you if you can do as the above. 【语篇解读】本文是一篇说明文。如何在高中和同学们相处呢?本文提供了几点建议,如:积极参加讨论发表见解,了解同学们的喜好等。1. h

5、ave left考查时态。在This/It is the first time that . 句型中,that后面的句子要用现在完成时。2. communicating考查非谓语动词。have trouble doing sth. 做某事有麻烦。3. because考查连词。根据语境可知,后面说的是原因,所以填because。4. importance考查名词。根据前面的great可知,此处填名词形式。5. carefully考查副词。所填的词修饰动词,所以用副词形式。6. which考查非谓语动词。所填的词在非限制性定语从句中作主语,所以填which。7. different考查形容词。所填

6、的词修饰名词,所以用形容词形式。8. activities考查名词复数。activity是可数名词,根据some可知要用其复数形式。9. to worry考查非谓语动词。There is no need to do sth. 做某事没有必要。10. with考查介词。make friends with和交朋友。B(2020全国重点中学模拟)The 2020 Nobel Peace Prize 1. _ (go) to the UN World Food Programme (WFP) on Friday, 9 October 2020. The agency was recognised fo

7、r its efforts to fight hunger, for its contribution to 2._ (improve) conditions for peace in conflictaffected areas and for acting as a driving force to prevent the use of hunger 3. a weapon of war and conflict. The efforts of WFP focus on emergency assistance, development aid and special operations

8、, two thirds of 4. _ are made in conflictaffected countries. In those countries, people are three times more likely to suffer poor nutrition 5. _ those living in countries without conflict do.David Beasley, WFP Executive Director, said the 6. _ (announce) made by the Norwegian Nobel Committee turned

9、 the global spotlight on the 690 million people 7. _ (expose) to severe levels of food insecurity. “Every one of them has the right to live peacefully and without hunger.”Mr Beasley also noted that the Nobel Peace Prize was not 8. _ (simple) WFPs. He said, “WFP works closely with governments, organi

10、sations and individuals whose love for helping hungry people equals 9._ (we). We could not possibly help anyone without them. And the daily work of our members 10. _ (drive) by our core values of integrity (诚实正直) and humanity.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了联合国世界粮食计划署获得了2020年诺贝尔和平奖。1. went根据句中的时间状语“on Friday

11、, 9 October 2020”可知此处描述发生在过去的动作。应用一般过去时。2. improving此处指在改善受冲突影响的地区的和平条件方面的贡献。to在此为介词,故用动词的ing 形式作宾语。3. as此处指防止饥饿被用作战争和冲突的武器。根据句意可知,应填as。 4. which此处是“数词介词关系代词”引导的定语从句,修饰先行词The efforts,关系代词指物,故用which。5. than分析句子结构可知,空处引导比较状语从句,故用连词than。6. announcement根据句意及空前的the可知,此处应用名词作宾语从句的主语,故填announcement。7. expo

12、sedexpose“使面临,使遭受”与其逻辑主语the 690 million people之间是动宾关系,应用过去分词作后置定语,故填exposed。8. simply此处表示“不仅仅”,修饰动词应用副词,故填simply。9. ours句意:世界粮食计划署与政府、组织和个人密切合作,他们对帮助饥民的热爱不亚于我们。空处在句中作宾语,指our love for helping hungry people,应用名词性物主代词,故填ours。10. is driven此处陈述客观情况,应用一般现在时;drive与句子主语the daily work之间是被动关系,应用被动语态;句子主语the d

13、aily work不可数,谓语动词应用第三人称单数形式。故填is driven。. 根据提示补全句子1. 昨天我们在海滩上玩得多开心呀!(what感叹句式)What_a_good_time_we_had on the beach yesterday!2. 如果她发现你把她的书丢了怎么办?(What if . ?)What_if_she_finds_out that youve lost her book?3. 我坐在教室里做试卷时感到信心十足、精力旺盛。(状语从句的省略)While_sitting_in_the_classroom and doing my papers, I felt con

14、fident and was full of energy.4. 那位新老师以丰富的知识和幽默的语言给学生留下了很好的印象。(impression)The new teacher made/left_a_good_impression_on the students by her rich knowledge and humorous talk.5. 如果你将全部精力集中在英语学习上,你将会掌握这门语言。(concentrate)If you concentrate_all_your_energies_on_studying_English,_you will master the langu

15、age.B组能力提升. 阅读理解A(2020山东临沂、枣庄6月模拟)Middle school is challenging for so many reasons academic subjects become more difficult, schedules fill up with activities, and, in what might be the most challenging area for kids and parents alike, friendships change. Friendships change over time, not just becaus

16、e our children evolve, but because the very nature of friendship evolves with them. The best parents should learn to let go so that their children can succeed in their tween (10至12岁之间的少年) friendships.Early in childhood,our childrens friendships arise out of closeness and habits. We throw our kids in

17、to the sandbox with our friends kids, and this arrangement works for everyone. As kids get older, however, they begin to build emotional connections with friends based on similarity. Their shared interests, dreams, and goals begin to edge out mere convenience. When they become tweens, friendships be

18、come much more complex, and for good reason. Tweens use friendships as a way to try on an identity. They begin to build friendships based on new priorities.All too often, the shifting sands of tween friendship result in broken hearts. Tweens feel abandoned and betrayed as friends move back and forth

19、 between comfortable old relationships and exciting new ones. As any parent knows, our own personal heartache hurts, but the secondhand heartbreak we experience through our children is much more painful, mainly because its out of control. The urge to meddle (干涉), to save and heal, is powerful, and w

20、hile meddling around in tween social contact may make us feel better, we must stay out of it.Tweens move from one relationship to another, adopting this detail of a friends personality, abandoning that characteristic of another, until they have collected the essential elements of their identity. Som

21、e relationships will survive this process, and some will not, but everyone is an important phase of the journey. We may not love every outfit (服装) our tweens try on, but its our job to be there when they emerge from the dressing room, when they do a little twirl (转圈) and wait for us to tell them how

22、 grownup they have become.1. Whats the main idea of the second paragraph?A. Friendship becomes complex in every period of time.B. Reasons for friendship building vary in different phases.C. Tweens begin to build friendships based on the new priorities.D. Important elements of friendship are needed i

23、n childrens life.2. What does the underlined part in Paragraph 3 mean?A. Friendships are out of control.B. Tweens feel abandoned and betrayed.C. Friends move to exciting new relationships.D. Friendships change from one to another among tweens.3. What should parents do when tweens feel pain about the

24、ir social contact?A. They should blame them.B. They should help to bring their children under control.C. They should be there and support them.DThey should meddle around in tween social contact.4. Which is the best title for the passage?A. Change of Relationships Among TweensB. Parenting in Friendsh

25、ips Among TweensC. How to Build Friendships Among TweensD. The Nature of Friendships Among Tweens【语篇解读】本文是一篇议论文。中学阶段是一个充满挑战的时期,但是对父母和少年来说,最大的挑战来自友谊的变化。少年因友谊的变化而受伤害,在这种情况下,父母扮演着重要的角色,文中给出了父母应该如何做的建议。1. B段落大意题。根据第二段中的“Early in childhood, our childrens friendships arise out of closeness and habits.”“As

26、 kids get older, however, they begin to build emotional connections with friends based on similarity.”“When they become tweens, friendships become much more complex, and for good reason.”可知,本段主要论述了在不同的年龄阶段,建立友谊的原因是不同的。2. D词义猜测题。根据第二段中的“We throw our kids into the sandbox with our friends kids, and th

27、is arrangement works for everyone.”和第三段中的“as friends move back and forth between comfortable old relationships and exciting new ones”可知,sands在此代指朋友,画线部分表示少年时期朋友的转变,即友谊的转变,故D项能解释画线部分。3. C细节理解题。根据第三段中的“and while meddling around in tween social contact may make us feel better, we must stay out of it”和最

28、后一段中的“We may not love every outfit our tweens try on, but its our job to be there when they emerge from the dressing room, when they do a little twirl (转圈) and wait for us to tell them how grownup they have become.”可知,当孩子因为社交而难过时,父母的正确做法是不干涉,在他们身边支持他们。4. B标题归纳题。通读全文内容可知, 文章首先论述了中学时期少年之间友谊的微妙变化以及这一变化

29、对他们的影响,接着给出了在这种情况下父母应该如何做的建议,故B项概括了文章的主要内容,用作文章标题最合适。BIm on the phone with a frustrated customer, and a note appears on my computer screen: You are speaking slower than usual. Speed up. I do, and the message disappears, only to be replaced with another: Continuous Speaking Finish your thought.This i

30、s Cogito, an artificial intelligence programme designed to help customer service workers communicate more clearly, empathise (产生共鸣) with frustrated callers, and improve their overall performance. Cogito listens to the tone, pitch, word frequency and other factors in customer service conversations. W

31、hen it detects something wrong an irritated (被激怒的) customer, a call centre agent taking too long to respond it displays a note on the agents computer telling them how to improve.For anyone whos spent hours of their lives stuck on the phone with an unhelpful or very rude customer service agent, Cogit

32、o may seem like a godsend. And some customer service agents using the software generally say they find it helpful. One employee says that Cogito helped her cut her average call time nearly in half, while another says it helped her speaking slow down.Cogito has been launched to more than sixty call c

33、entres across the US over the past year. The company behind the software, Cogito Inc.,has raised more than $70 million. “We were 45 people a year ago,” says Cogito CEO Josh Feast, whose company now has 150 employees. At MetLife, managers say that the programme improved customer satisfaction by 13%,a

34、nd helped agents (who take an average of 700 calls a week) to have more “human” conversations.Such software as Cogito is unlikely to stop at the meeting room. But like other enterprise software, it could soon spread well beyond call centres and other offices and into our daily lives.5. Whats the pur

35、pose of Cogito programme?A. To speed up customer service workers speaking.B. To store the conversations between customers and agents.C. To improve customer service agents communication with callers.D. To complain of frustrated callers.6. What can we infer about Cogito in Paragraph 4?A. Cogito has be

36、en used by sixty call centres in the world.B. The company behind the software benefits a lot from Cogito.C. Josh Feast designed Cogito with the help of employees.D. Customers werent satisfied with MetLifes service without Cogito.7. Whats the future of Cogito according to the text?A. Itll be part of

37、our normal daytoday life.B. Itll spread into other offices.C. Itll tell humans what to do.D. Itll replace customer service agents.8. Where is the text most likely from? A. A novel.B. A brochure.C. A guidebook.D. A magazine.【语篇解读】本文是一篇科研报道。一家公司发明了一款人工智能软件,可以通过电脑分析客户服务人员和顾客的语速、语调以及说话人的情绪,适时给出建议,提高客服人员

38、的沟通能力。5. C细节理解题。根据第二段第一句“This is Cogito, an artificial intelligence programme designed to help customer service workers communicate more clearly, empathize (产生共鸣) with frustrated callers, and improve their overall performance.”可知,这款人工智能程序的目的在于帮助客服人员更清晰地沟通,与恼火的来电者产生共鸣,从而提高他们的整体表现。注意题干、正确选项与原文中一些词汇的呼应

39、现象。题干中的purpose与原文的designed相呼应。6. B推理判断题。根据第四段第二句“The company behind the software, Cogito Inc., has raised more than $70 million.”可知,发明这个软件的公司赚了7 000多万美元,因此可推断出这个软件给公司带来了很大的利润。7. A细节理解题。根据最后一段中的“. it could soon spread well beyond call centres and other offices and into our daily lives.”可推出A项切题。8. D文章

40、出处题。全文围绕人工智能软件Cogito来展开说明,介绍了这款智能软件的研发目的以及工作原理,并从各个不同的角度说明了它带来的好处,最后展望了Cogito的发展前景,由此可推断出本文讨论的是和科学技术相关的话题,最有可能出现在杂志上。. 完形填空I never expected to go to the University of Michigan. I grew up in a small Midwestern town where college wasnt 1 by any means. Many students entered the workplace 2 out of high

41、school. For a long time, thats where I thought I would 3 .At some point during my senior year, I started 4 everywhere, just because I wanted to see where I would get. I had the required grades and the ACT (American College Testing) scores, but I came from a town of nowhere. So you can imagine the 5

42、of emotions I had when I received a big envelope in the mail with the word “ 6 !” written across the top.Now that opportunity was open to me, I decided to go. I had received 7 aid and scholarships, which I thought was a 8 factor (因素) in the decision. But my parents didnt see attending college as an

43、opportunity for me to fulfill my 9 . I often felt I was lacking 10 . I did the application all by myself. After moving to college, I did two jobs and paid for my 11 and bills.Looking back on it now, I feel that it wasnt 12 to be selfreliant. But in the long run, I 13 the lack of support I had at suc

44、h a key point in my life, which taught me to be 14 and responsible in hard times, to go beyond 15 and to try things I never thought I would ever be able to try. I believe thats what college is all about.1. A. expectedB. enviedC. admiredD. afforded2. A. straightB. randomlyC. lateD. happily3. A. work

45、upB. put upC. end upD. pick up4. A. deliveringB. applyingC. registeringD. competing5. A. anxietyB. reliefC. calmnessD. conflict6. A. WishesB. RegardsC. CheersD. Congratulations7. A. financialB. spiritualC. academicD. parents8. A. boringB. drivingC. discouragingD. promising9. A. moralB. survivalC. po

46、tentialD. confidence10. A. supportB. courageC. motivationD. concern11. A. feastsB. necessitiesC. seminarsD. majors12. A. hardB. rightC. easyD. awkward13. A. ignoreB. appreciateC. supportD. disapprove14. A. independentB. easygoingC. honestD. considerate15. A. recognitionB. descriptionC. controlD. exp

47、ectations【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者通过回忆自己大学时艰苦的日子,感受到自力更生很不易的故事。作者不仅顺利地完成了大学的学业,也从这段经历中学会了在艰难的时刻,要做一个独立并有责任感的人,要敢于尝试自己从未想过会去尝试的事情。1. A根据上句“I never expected to go to the University of Michigan.”可知,在作者长大的小镇上,(人们)绝不会期待去上大学。expect意为“期待;指望”,符合语境。故选A。2. A根据上句“I grew up in a small Midwestern town where colle

48、ge wasnt 1 by any means.”可知,在作者长大的地方,去上大学无论如何都不是一件被期待的事,由此可推知,很多学生读完高中,就立即去工作了。straight意为“立即;直接”,符合语境。故选A。3. C根据上文中的“Many students entered the workplace .”可知,很长一段时间,作者以为自己最终也会这样度过一辈子。end up意为“最终处于”,符合语境 。故选C。4. B根据空后的“just because I wanted to see where I would get”和第三段中的“I did the application all by

49、 myself.”可知,此处指作者开始到处申请大学。apply意为“申请;应用”,符合语境。故选 B。5. D根据上句中的“but I came from a town of nowhere”可知,作者因为自己来自一个无名之地,以为自己没有办法上大学,所以当收到录取通知书时,各种情感的冲突随之而来。conflict意为“冲突,矛盾”,符合语境。故选D。6. D根据常识可知,作者收到了大学录取通知书,上面一般会写着“祝贺你!”congratulations意为“祝贺”,符合语境。故选D。7. A根据下文中的“I did two jobs and paid for my 11 and bills”

50、可知,作者的家庭并不是很富裕,上大学需要经济支持。financial意为“财政的,财务的”,符合语境。故选A。8. B根据语境可知,作者获得了经济支持和奖学金,他认为这是令他做出去读大学这个决定的推动因素。driving意为“驱动的;推动的”,符合语境。故选B。9. C根据语境和常识可知,上大学应是发挥其潜能。potential意为“潜力;潜能”,符合语境。故选C。10. A根据下句“I did the application all by myself.”和最后一段中的“the lack of support”可知,作者缺乏支持。support 意为“支持”,符合语境。故选A。11. B根据

51、空前的“I did two jobs”可知,作者打两份工,用来支付自己的生活必需品和账单。necessity意为“必需品”,符合语境。故选B。12. C根据上文的讲述可知,作者回首往事时,感觉自力更生很不容易,故选C。13. B根据空后的“which taught me to be 14 and responsible in hard times”可知,从长远来看,作者感激自己当时缺乏支持。appreciate意为“感激”,符合语境。故选B。14. A根据上文提到作者独立申请大学,以及上学时打两份工用来支付自己的生活必需品和账单可知,作者学会了独立。independent意为“独立的”,符合语境。故选A。15. D根据第一段第一句“I never expected to go to the University of Michigan.”可知,作者尝试了超出自己预期的事情。beyond expectations意为“超出预期”,符合语境。故选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1