收藏 分享(赏)

2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx

上传人:a**** 文档编号:549645 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:13 大小:29.92KB
下载 相关 举报
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第1页
第1页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第2页
第2页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第3页
第3页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第4页
第4页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第5页
第5页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第6页
第6页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第7页
第7页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第8页
第8页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第9页
第9页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第10页
第10页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第11页
第11页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第12页
第12页 / 共13页
2023年新教材高考英语一轮复习 UNIT 2 阅读题组——练速度(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、组合规范练17选择性必修第四册UNIT2阅读题组练速度(35mins).阅读AArchitectureSummerSchoolTheCourseoverviewIt will be an interesting design experience at the Royal College of Art School of Architecture.The Architecture Summer School offers a challenging and attractive programme of the design studio experience,visits lectures

2、and skill training.AdmissioncriteriaParticipants must:have an undergraduate degree in design or a creative background;have a good level of English language;be 18 years old or over.HowtoapplyWe do not accept applications at the moment.The below information does not apply until the course is live agai

3、n.To apply,please complete our online application form.This online form requires you to:submit your curriculum vitae (简历);submit a 300-word statement outlining your relevant experience or practice and why you would like to join the Architecture Summer School.If your application is accepted,you will

4、be emailed with a booking link so that you can make payment of the course fee.The place will be held until the payment deadline,and if you havent made payment by this date then your place will be offered to another participant.If your application is unsuccessful,we will inform you by email.Unfortuna

5、tely,we are not able to provide personal feedback due to the great number of applications that we receive.If the course is fully booked and your application is successful,we will add your name to a waiting list.ApplicationdeadlinesApplications will be assessed by the RCA course team every two weeks

6、or until the course is fully booked.We will inform all applicants by email within two weeks after they submit an application.Participants are advised to apply early to avoid disappointment as places are strictly limited.1.Whats the requirement if you want to apply for Architecture Summer School?A.Ap

7、plying online now.B.Being at least 18 years old.C.Holding a graduate degree in design.D.Having a good command of foreign languages.2.What should you do when you complete the online application form?A.Submit your design work.B.Pay 300 pounds in advance.C.Mail the school your course fee.D.Describe you

8、r reason for joining the school.3.What if you havent paid by the payment deadline?A.You may not get the place.B.You may get personal feedback.C.You will have to pay a double fee later.D.You will find your name on the waiting list.BGeorge Nakashima always insisted that he was a simple woodworker,not

9、an artist.Even though major museums exhibited his works and the director of the American Craft Museum called him a national treasure,Mr Nakashima rejected the label of artist.For almost fifty years he simply went on shaping wood into beautiful chairs,tables,and cabinets.Nakashima had a clear goal.He

10、 intended each piece of furniture he made to be as perfect as possible.Even making a box was an act of creation,because it produced an object that had never existed before.Initially Nakashima used local wood,sometimes from his own property.Later,he traveled to seek out English oak,Persian walnut,Afr

11、ican zebra wood and Indian teak.He especially liked to find giant roots that had been dug out of the ground after a tree was taken down.Nakashima felt that making this wood into furniture was a way of allowing the tree to live again.Most furniture makers prefer perfect boards,but Nakashima took plea

12、sure in using wood with interesting knots (节疤) and cracks.These irregularities gave the wood personality and showed that the tree had lived a happy life.He never failed to create an object that was both useful and beautiful.One early piece Nakashima designed was a three-legged chair for his small da

13、ughter Mira to use when she sat at the table for meals.The Mira chair became so popular that Nakashima later made both low and high versions.Another famous piece,the Conoid chair,has two legs supported by blade-like (刀片似的) feet.Always,Nakashimas designs were precise and graceful,marked by a simplici

14、ty that revealed his love for the wood.As the years passed,Nakashimas reputation grew and his works received many awards.His children Mira and Kevin,now adults,joined the team of craftspeople in their fathers studio.Nakashimas dream of integrating (整合) work and family had come true.4.Which of the fo

15、llowing best describes Nakashima?A.Generous and outgoing.B.Creative and modest.C.Capable and friendly.D.Honest and simple.5.What can we learn about Nakashima from Paragraph 4?A.He only made chairs for his family.B.He made chairs of the same style.C.He loved his daughter Mira most.D.Most of his works

16、 were simple but beautiful.6.What can be inferred about Mira and Kevin?A.They had an art studio of their own.B.They lacked the ability to create art works.C.They took over their fathers work.D.They had a common interest in woodwork.7.According to the whole passage Nakashima was called a national tre

17、asure because .A.he loved both his work and familyB.the wood materials he used were preciousC.his works were of great artistic valueD.he spent most of his life making furnitureCMany people prefer eating out instead of cooking at home.A change appears to be taking place,though,and millennials (千禧一代)

18、are leading the way.According to one survey,more young people are starting to cook at home for three basic reasons:They can save money,eat healthy and waste less food.Popular TV chefs are also getting millennials excited about learning some basic cooking skills.Many millennials view cooking as a for

19、m of entertainment and self-expression.They proudly post pictures of their cooking creations on Facebook or Instagram,and invite friends over to share the cooking experience.Many millennials have also found ways to avoid wasting food.After roasting a chicken,they put the leftover bones in their free

20、zer instead of the garbage can.Later,they use the bones to make chicken soup which is an important ingredient in many dishes.They also hate throwing out fruit thats too old.To avoid that situation,they bake ripe fruit like berries and bananas for 15 minutes at 175 degrees.Then they freeze it overnig

21、ht.After that,they place the fruit in plastic bags and store it in their freezer for later use.Now any millennials only eat at restaurants that have excellent food-waste policies.These servants use every part of the vegetables they buy,including their stems and roots,in dishes.They also use beef,chi

22、cken and pork bones to make their own stock.Millennials also reduce food waste by only buying what they require.Before going to a market,they write down what they need and dont buy anything else.They say they wont purchase more food than they can consume.8.Young people prefer cooking at home for the

23、 following reasons except .A.reducing wasteB.lowering life expensesC.enjoying the cooking experienceD.staying slim9.According to this article,when do millennials make careful choices?A.When they dine out together.B.When they share their cooking experience.C.When they post pictures online.D.When they

24、 freeze their food.10.The underlined word “stock” in Paragraph 5 means .A.a supply of goodsB.a share of a companyC.a kind of farm animalD.a kind of soup11.What does this article mainly talk about?A.A novel cooking technique that millennials like.B.A plan that millennials have for donating food.C.A c

25、ooking trend that has attracted millennials.D.A food production system favored by millennials.DHave you ever noticed that some difficult situations tend to repeat themselves?Does it seem as if you married or dated the same kind of person several times in different bodies with different names?Have yo

26、u run into the same type of boss over and over again?If you dont deal well with authority figures at home,then you will have an opportunity to deal with them out in the world.You may try desperately to avoid these repeated difficult situations,which seem to have become your set patterns,but they wil

27、l eventually catch up with you.The only way you can free yourself of them is to shift your perspective on them seriously and persistently.To face the challenge means you need to bravely accept the fact that something within you keeps drawing you to the same kind of person or issue repeatedly in your

28、 life.This is no easy task,since it means you have to change,and to change is not always easy.Staying just as you certainly is comfortable in its familiarity,but does not help you advance spiritually.Rising to the challenge of identifying and releasing your patterns forces you to admit that the way

29、you have been doing things isnt working.However,the good news is that by identifying and releasing your patterns,you actually learn how to change.In order to facilitate your process of change,you will need willingness and patience.When struggling to make a change,ask yourself,“How willing am I,reall

30、y,to make this change?”If you truly want to change,you will make a commitment to the process of it.If you absolutely hate getting stuck in traffic,chances are that you need a little work in the area of patience.And,chances are,you will probably get stuck in more traffic jams than someone who has pat

31、ience.It is not because the universe has a sense of humor.You just notice and care about the traffic more than someone who has patience.Remember,you just need willingness and a little patience.Once you master these,you will most likely find the challenge of identifying and releasing your patterns fa

32、r less frightening.12.How can you get rid of repeated difficult situations in your life?A.By trying your best to avoid those disappointing situations.B.By taking a different attitude towards previous life.C.By gathering up the courage to change your identity.D.By changing your viewpoint on them with

33、 great determination.13.Whats the authors attitude towards the idea of staying just as you are?A.Disapproving.B.Skeptical.C.Supportive.D.Casual.14.What does the underlined word “facilitate” in Paragraph 3 probably mean?A.Promote.B.Postpone.C.Influence.D.Overlook.15.What is the effect of mastering wi

34、llingness and patience according to the passage?A.Guiding you to identify your old patterns.B.Making your changes become easier.C.Challenging you with difficult patterns.D.Arousing your inner desire to challenge yourself.七选五Takecareofyourspine(脊柱)The spine stands at the center of your health,providi

35、ng your body with structure and support.It also contains your spine cord,a massive collection of nerves conveying electric signals from the rest of your body to your brain.1.Maintaining good posture(姿势) is one of the most important things you can do to keep your spine healthy.Proper posture means st

36、anding or sitting while keeping your spine straight,except for its natural curves.Posture comes into play even when you are asleep.Sleeping on your side puts less stress on your spine than most other positions.2.Especially if you work at a desk most of the day,its important to get up and stretch reg

37、ularly.3.Stretch can help the muscles around your spine relax and allow bones to shift into better arrangement.Strength exercises like pushups(俯卧撑) can also help by strengthening the muscles around your spine.However,dont overdo the exercise,as repeated motions can strain the muscles around your spi

38、ne.Finally,your diet affects the health of your spine because many vitamins are necessary for bones and nerves.In particular,vitamins B and D are essential to keep bones healthy,so you may want to consider taking a supplement.4,so it is also helpful to do some of the back exercise outside.Many of th

39、e actions necessary to keep your spine healthy are identical to those used to preserve your health in other ways.5.A.However,the latter is also absorbed from sunlightB.Staying still for too long can be hard on your backC.So protect your back,the rest of the body will benefitD.Protecting your spine w

40、ith yoga is also a necessary stepE.Try the following exercises to keep your spine more flexibleF.Exercise is also an important factor in the health of your spineG.So you should take the following factors into account to have a healthy spine高考题型组合规范练17选择性必修第四册UNIT2阅读题组练速度.【语篇导读】本文是应用文。文章主要介绍了Architec

41、tureSummerSchool课程的概况、申请资格以及截止日期等信息。1.B细节理解题。根据Admissioncriteria部分中的“be18yearsoldorover”可知,如果你想要申请ArchitectureSummerSchool,你必须年满18周岁。2.D细节理解题。根据Howtoapply部分中的“submita300-wordstatement.tojointheArchitectureSummerSchool”可知,你在填申请表的时候,需要表明自己加入学校的原因。3.A细节理解题。根据Howtoapply部分中的“ifyouhaventmadepaymentbythisd

42、atethenyourplacewillbeofferedtoanotherparticipant”可知,如果在截止日前付款失败的话,你的位置会被别人取代。【语篇导读】本文是记叙文。文章介绍了木艺艺术家GeorgeNakashima所取得的成就以及他的艺术理念和追求。4.B推理判断题。根据第一段中的“EventhoughmajormuseumsexhibitedhisworksandthedirectoroftheAmericanCraftMuseumcalledhimanationaltreasure,MrNakashimarejectedthelabelofartist.”可推知,Naka

43、shima非常谦逊(modest);根据第二段中的“Nakashimahadacleargoal.Heintendedeachpieceoffurniturehemadetobeasperfectaspossible.Evenmakingaboxwasanactofcreation,becauseitproducedanobjectthathadneverexistedbefore.”可推知,Nakashima是一位极具创造力(creative)和想象力的艺术家。5.D细节理解题。根据第四段中的“Heneverfailedtocreateanobjectthatwasbothusefuland

44、beautiful.”和“Always,Nakashimasdesignswerepreciseandgraceful,markedbyasimplicitythatrevealedhisloveforthewood.”可推知,Nakashima的作品总是简约而美丽的。6.D推理判断题。根据第五段中的“HischildrenMiraandKevin,nowadults,joinedtheteamofcraftspeopleintheirfathersstudio.”可知,成年后的Mira和Kevin加入了父亲的木工艺术团队,说明他们都对木工艺术感兴趣。7.C推理判断题。根据第二段中的“Hein

45、tendedeachpieceoffurniturehemadetobeasperfectaspossible.Evenmakingaboxwasanactofcreation,becauseitproducedanobjectthathadneverexistedbefore.”、第三段中的“Mostfurnituremakerspreferperfectboards,butNakashimatookpleasureinusingwoodwithinterestingknots(节疤)andcracks.Theseirregularitiesgavethewoodpersonalityand

46、showedthatthetreehadlivedahappylife.”和第四段中的“Always,Nakashimasdesignswerepreciseandgraceful,markedbyasimplicitythatrevealedhisloveforthewood.”可推知,Nakashima被称为国宝是因为他的作品具有很高的艺术价值。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了千禧一代引领的一个新潮流:在家自己做饭。文章同时也分析了这种潮流背后的原因。8.D细节理解题。根据文章第一段中的“Accordingtoonesurvey,moreyoungpeoplearestarting

47、tocookathomeforthreebasicreasons:Theycansavemoney,eathealthyandwastelessfood.”可知,年轻人更喜欢在家做饭的原因不包括保持苗条。9.A细节理解题。根据文章倒数第二段中的“Nowanymillennialsonlyeatatrestaurantsthathaveexcellentfood-wastepolicies.”可知,根据这篇文章,千禧一代一起外出就餐时会做出谨慎的选择。10.D词义猜测题。根据上文“Theseservantsuseeverypartofthevegetablestheybuy,includingt

48、heirstemsandroots,indishes.”可推知,画线词所在句子表示“他们也用牛骨、鸡骨和猪骨来做自己的高汤”,由此可知,stock是一种汤。11.C主旨大意题。根据文章第一段可知,文章主要讲述了千禧一代引领的一个新潮流:在家自己做饭。【语篇导读】这是一篇议论文。文章认为面对生活中反复出现的困境,我们应该通过下定决心改变观点来摆脱,通过坚定的耐心和意愿来促进改变。12.D细节理解题。根据第二段第二句“Theonlywayyoucanfreeyourselfofthemistoshiftyourperspectiveonthemseriouslyandpersistently.”可

49、知,你可以通过下定决心改变你的观点来摆脱生活中反复出现的困境。13.A推理判断题。根据第二段最后两句“Thisisnoeasytask,sinceitmeansyouhavetochange,andtochangeisnotalwayseasy.Stayingjustasyoucertainlyiscomfortableinitsfamiliarity,butdoesnothelpyouadvancespiritually.”可知,作者对保持原样的态度是不赞同的。14.A词义猜测题。根据第三段最后一句中的“youwillneedwillingnessandpatience”可知,此处是指需要用

50、意愿和耐心来促进改变。所以facilitate意为“促进”。15.B细节理解题。根据最后一段第二句“Ifyoutrulywanttochange,youwillmakeacommitmenttotheprocessofit.”和最后一句“Onceyoumasterthese,youwillmostlikelyfindthechallengeofidentifyingandreleasingyourpatternsfarlessfrightening.”可知,掌握意愿和耐心会使你的改变变得更容易。【破解长难句】If you absolutely hate getting stuck in tra

51、ffic,chances are that you need a little work in the area of patience.【分析】本句为复合句,Ifyouabsolutelyhategettingstuckintraffic为if引导的条件状语从句,thatyouneedalittleworkintheareaofpatience为that引导的表语从句。【译文】如果你非常讨厌交通堵塞,那么你可能需要在耐心方面做一些工作。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章论述了脊柱是健康的中心,为你的身体提供结构和支撑。针对应该如何保持脊柱的健康,文章提出了几点建议。1.G本句位于段尾,起承

52、上启下的作用。上文强调脊柱的重要性,后文为介绍保护你的脊柱的建议,故可推理本句为提出拥有健康脊柱需要考虑到的因素。2.B根据下文“Especiallyifyouworkatadeskmostoftheday,itsimportanttogetupandstretchregularly.”可知,本空是强调太长时间保持不动不利于健康。3.F根据后文“Stretchcanhelpthemusclesaroundyourspinerelaxandallowbonestoshiftintobetterarrangement.”可知,本段主要强调锻炼也是一个保持健康脊柱的重要因素。4.A根据上文“Inpa

53、rticular,vitaminsBandDareessentialtokeepboneshealthy,soyoumaywanttoconsidertakingasupplement.”与后文“soitisalsohelpfultodosomeofthebackexerciseoutside”故可推测,本空是指维生素D要晒太阳才能被人体吸收。5.C根据上文“Manyoftheactionsnecessarytokeepyourspinehealthyareidenticaltothoseusedtopreserveyourhealthinotherways.”可知,保护你的背部,也有益于其他身体部位。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
  • 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第五课 文化创新 第二框 文化创新的途径提升训练(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第五课 文化创新 第二框 文化创新的途径提升训练(含解析)新人教版必修3.docx
  • 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第四课 文化的继承性与文化发展 专题强化练五 传统文化的继承与发展(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第四课 文化的继承性与文化发展 专题强化练五 传统文化的继承与发展(含解析)新人教版必修3.docx
  • 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第四课 文化的继承性与文化发展 专题强化练六 影响文化发展的重要因素(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第四课 文化的继承性与文化发展 专题强化练六 影响文化发展的重要因素(含解析)新人教版必修3.docx
  • 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第四课 文化的继承性与文化发展 第一框 传统文化的继承提升训练(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第四课 文化的继承性与文化发展 第一框 传统文化的继承提升训练(含解析)新人教版必修3.docx
  • 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第四课 文化的继承性与文化发展 第二框 文化在继承中发展提升训练(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第二单元 文化传承与创新 第四课 文化的继承性与文化发展 第二框 文化在继承中发展提升训练(含解析)新人教版必修3.docx
  • 2022版高中政治 第四单元 发展中国特色社会主义文化 第九课 坚持中国特色社会主义文化发展道路 专题强化练十 建设社会主义文化强国(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第四单元 发展中国特色社会主义文化 第九课 坚持中国特色社会主义文化发展道路 专题强化练十 建设社会主义文化强国(含解析)新人教版必修3.docx
  • 2022版高中政治 第四单元 发展中国特色社会主义文化 第九课 坚持中国特色社会主义文化发展道路 专题强化练十一 坚持社会主义核心价值体系(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第四单元 发展中国特色社会主义文化 第九课 坚持中国特色社会主义文化发展道路 专题强化练十一 坚持社会主义核心价值体系(含解析)新人教版必修3.docx
  • 2022版高中政治 第四单元 发展中国特色社会主义文化 第九课 坚持中国特色社会主义文化发展道路 第一框 建设社会主义文化强国提升训练(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第四单元 发展中国特色社会主义文化 第九课 坚持中国特色社会主义文化发展道路 第一框 建设社会主义文化强国提升训练(含解析)新人教版必修3.docx
  • 2022版高中政治 第四单元 发展中国特色社会主义文化 第九课 坚持中国特色社会主义文化发展道路 第二框 坚持社会主义核心价值体系提升训练(含解析)新人教版必修3.docx 2022版高中政治 第四单元 发展中国特色社会主义文化 第九课 坚持中国特色社会主义文化发展道路 第二框 坚持社会主义核心价值体系提升训练(含解析)新人教版必修3.docx
  • 相关搜索

    当前位置:首页 > 英语

    Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1