收藏 分享(赏)

河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:548652 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:26 大小:108.50KB
下载 相关 举报
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共26页
河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共26页
亲,该文档总共26页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河南省五县市部分学校2021届高三英语第二次联考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题$每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍.1. When should the woman hand in her history essay?A. Tonight. B. Tomorrow. C. On Friday.2. Who works as a security guard at Scooter?A. The wo

2、man. B. The man. C, The womans brother.3. Where does the conversation most probably take place?A. On the playground. B. In a zoo. C. At home.4. What does the woman think of the real burger?A. Its tasty. B. Its huge. C. Its expensive.5. What did the speakers probably do yesterday?A. They bought instr

3、uments.B. They attended a concert.C. They wrote new songs.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man feel a little dissatisfied with about the sports shoes?A. The size. B. T

4、he color. C. The material.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Schoolmates. B. Mother and son. C. Seller and buyer.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who is the man?A. A ball player. B. A new coach. C. A reporter.9. How does the woman feel about watching the game?A. Disappointed. B. Regretful

5、. C. Delighted听第8段材料,回答第10至12题。10. Why were the speakers unable to swim in the sea?A. It was too windy. B The sea was dirty. C. They were sick.IL What was new for the man?A. Taking showers. B. Sleeping in the tent. C. Swimming in the lake.12. What are the speakers mainly talking about?A. Their advic

6、e on camping.B. Their camping experience.C Their brothers recreations.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why did the woman go on a flying experience day?A. To make her friend happy.B. To become a pilot someday.C. To see her house from the sky.14. What did the womans instructor do in the air?A. She told jokes. B.

7、She said nothing. C. She shouted loudly.15. How long does the flight actually last?A. For about half an hour.B. For more than an hour.C. For at least three hours.16. Which experience day would the woman like to try first?A. Horse riding. B. Deep-sea fishing. C. Sports car driving.听第10段材料,回答第17至20题。1

8、7. What does the speaker say about Alice Fisher?A. She is an acting teacher in a club.B. She likes farming life very much.C. She is a policewoman in Green Valley.18. What has Alice Fisher spent about ten years doing?A. Appearing in serious dramas.B. Working in comedy productions.C. Working as a prof

9、essional theater actor.19. What is the focus in the second section of the classes?A. Voice control. B. Performance skills. C. Body movement.20. When is the play The Passenger available to audiences?A. On July 7th, B. On July 13th. C. On July 20th.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题

10、所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项.ARisk LiveFor the storytelling Risk Live, people have told embarrassing stories. These are just some of true tales bravely told that Kevin Allison, a member of MTV comedy show The State, encourages people to share. Risk Live is coming to Ybor City. 8:00 11:00 pm. Friday at the

11、 Attic. 1510 E Eighth Ave. Tampa. (828)773-9481. $ 20.The Blind SideAll summer long, Tampa Theatre is showing classic Hollywood movies and Sunday features not only screen of 2009s The Blind Side, but also actor Quinton Aaron, who played Big Mike in the film, based on the true story of NFL player Mic

12、hael Ohers life and adapted from a book by Michael Lewis. Proceeds benefit the Quinton Aaron Foundation to prevent bullying. 3:00 pm, Sunday. 711 Franklin St. , Tampa. $10, $ 7 members. (813) 274-8982.Beers on the PierExplore the city of St. Petersburgs heritage at this fundraiser for the St. Peters

13、burg Museum of History. You can taste more than 70 beers from 24 American breweries throughout the museum galleries of the St. Petersburg Museum of History. Plus, if thats not enough, theres live music. 6: 00 pm to 10: 00 pm, Saturday. $ 35. Proceeds benefit the museum. 335 Second Ave, NE, St. Peter

14、sburg. (727) 894-1052.Tampa Bay RaysThe Rays Pride Night has always stood out for the Rays support of a local community, such as raising money for the Pulse Victims Fund. Get a lower-level ticket and a Pride hat for $ 30. Fans can purchase an upper-level seat for $7.11. A lower-level ticket for $ 7.

15、 Also this week, all fans get a free Fred McGriff for Saturdays 4: 10 pm game; Sundays 1:00 pm game is Family Fun Day. Cars with four or more people get free parking and there are special events for kids during the game. Children who are aged 14 and younger can get free boards for drawing and enjoy

16、drawing. (702) 823-2165.1. Who acted in the film 2009s The Blind Side?A. Kevin Allison.B. Michael Lewis.C. Michael Oher,D. Quinton Aaron.2. Which number should you dial if you want to explore beer culture?A. (828) 773-9481 .B. (813) 274-8982.C. (727) 894-1052.D. (702) 823-2165.3. What can an 8-year-

17、old child do at Tampa Bay Rays?A. Draw with a free board.B. Play games on weekdays.C. Get a Pride hat for just $ 7.D. Enjoy embarrassing stories.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个活动的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据The Blind Side部分中“Sunday features not only screen of 2009s The Blind Side, but also actor Qui

18、nton Aaron, who played Big Mike in the film(周日上映的不仅是2009年的弱点,演员Quinton Aaron在这部电影中饰演“大麦克”一角)”可知,Quinton Aaron参演了2009年的弱点这部电影。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Beers on the Pier部分中“You can taste more than 70 beers from 24 American breweries throughout the museum galleries of the St. Petersburg Museum of History.;(72

19、7) 894-1052.( 在圣彼得堡历史博物馆的各个展厅里,你可以品尝到来自24家美国酿酒厂的70多种啤酒;电话(727) 894-1052)”可知,如果你想探寻啤酒文化,应该拨打(727)894-1052这个号码。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Tampa Bay Rays部分中“Children who are aged 14 and younger can get free boards for drawing and enjoy drawing.(14岁及以下的孩子可以得到免费的绘画板来画画)”可知,在Tampa Bay Rays活动中,8岁的孩子可以用免费提供的绘画板画画。故选

20、A。BMy presentation was horrible. I knew it before I heard well be in touch” from the client. Then the rest of my day was spent in relative silence,I was left alone. Eventually, I left my air-conditioned office and outside there was a heat wave.I boarded a bus but couldnt tolerate it as its air-condi

21、tioner wasnt working, so I got off at the next stop and walked home. I declined to take off my jacket because “when it rains let it pour was my philosophy.A block from my building, I heard the water splashing and kids screaming. As I turned the corner, there were kids playing in the water. When they

22、 saw me in my suit they stopped the water and when they saw my mean look, they even got quiet.Then I noticed the youngest kid no older than five, holding a water gun down by his side, eying me hard. I eyed him back. Suddenly, he shot his gun at me. As I took my first step toward him, another boy thr

23、ew his water gun towards me. I caught it and pulled the trigger toward the five-year-old. He fought back but his shooter was no match for my power so instead, he turned his water gun on a few other kids who were shocked into stillness at what just happened. Then, I also turned my water gun on these

24、kids and before long we were in all-out water warfare.Needless to say, I was wet and laughed like Id never done it before. I couldnt remember my last water fight and if I did, it couldnt have been as enjoyable as this one. It took a five-year-old to bring out the kid in me and help me realize that y

25、ou may not be able to control disappointment but you can still welcome those things that make you happy.4. Why did the author feel unhappy on the way home?A. He most likely lost a dealB. He saw some annoying people.C. He had to bear the cold weather.D. He was caught in the heavy rain.5. How did the

26、older kids feel the moment they saw the author coming?A. Ashamed.B. Relieved.C. Excited.D. Frightened.6. Where can we find the details on the authors water fight?A. In paragraph 2.B. In paragraph 3.C. In paragraph 4.D. In paragraph 5.7. What does the author mainly intend to tell us to do?A. Surround

27、 ourselves with happy kids.B. Remember to let in joy in hard times.C. Let go of old memories and move on.D. Avoid feeling disappointed or upset.【答案】4. A 5. D 6. C 7. B【解析】本文是一篇记叙文。记叙了作者因失去生意而心情烦闷,在下班回家途中与小孩的一场水战却让他重拾喜悦。让作者意识到你可能无法控制失望,但你仍然可以迎接那些让你快乐的东西。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“My presentation was horrible

28、. I knew it before I heard well be in touch” from the client.(我的报告糟透了。在我听到客户说“我们再联络”之前我就知道了)”可推断,作者在回家的路上感到不开心,可能是因为他失去了一桩生意。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第三段“When they saw me in my suit they stopped the water and when they saw my mean look, they even got quiet.(当他们看到我穿着我的西装,他们停止了玩水,当他们看到我凶狠的表情时,他们甚至安静下来)”及第四段“

29、Then I noticed the youngest kid no older than five, holding a water gun down by his side, eying me hard. I eyed him back. (这时,我注意到最小的那个不到五岁的孩子,他举着一把水枪,目不转睛地盯着我。我回视了他一眼)”可推断,大一点的孩子刚看到作者走过来的时候感到害怕。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段中“Suddenly, he shot his gun at me. As I took my first step toward him, another boy t

30、hrew his water gun towards me. I caught it and pulled the trigger toward the five-year-old. He fought back but his shooter was no match for my power so instead, he turned his water gun on a few other kids who were shocked into stillness at what just happened. Then, I also turned my water gun on thes

31、e kids and before long we were in all-out water warfare.(突然,他朝我开枪了。当我向他迈出第一步时,另一个男孩把他的水枪扔向我。我抓住它,朝那个五岁的孩子扣动了扳机。他反击了,但开枪的人根本敌不过我的力量,所以他把水枪对准了其他几个孩子,他们被刚才发生的事吓得一动不动。然后,我也把水枪对准了这些孩子,不久我们就陷入了全面的水战)”可知,第四段详细描写了作者打水仗的场景。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段中“I couldnt remember my last water fight and if I did, it coul

32、dnt have been as enjoyable as this one. It took a five-year-old to bring out the kid in me and help me realize that you may not be able to control disappointment but you can still welcome those things that make you happy.(我不记得上次打水仗了,即使记得,也不可能像这次这么愉快。一个五岁的孩子激发了我的童真让我意识到你可能无法控制失望,但你仍然可以迎接那些让你快乐的东西)”可推

33、断,作者旨在告诉我们要记得在艰难时期拥抱快乐。故选B。CIf youve ever taken a road trip through Georgia or Alabama, youve noticed the fields of kudzu (野葛)from which towering leafy figures turn up. These kudzu monsters are fascinating to look at, but their funny appearance hides an ecological reality.Kudzus initial introduction

34、 into the US in 1876 was intended to provide farmers in Pennsylvania with a cover plant to fight against soil erosion(流失). A few years later, the vine(藤)was marketed widely in the Southeast as a decoration for shading homes. By the mid-1940s an estimated 3 million acres of kudzu had been planted wit

35、h the help of government supportAs the Souths economy and industry shifted in the mid-20th century, however, rural farmers began moving away for jobs in more urban areas, leaving their kudzu plants behind to multiply unchecked. Spreading at a rate of about 2,500 acres per year, it wasnt long before

36、the plant earned the name the vine that ate the South.The most obvious methods to control kudzu include regular weeding and herbicidal use, but because those efforts have gained little long-term success over time, efforts to control kudzu have increasingly turned to more biological treatments, such

37、as insects that eat the vine and even animals eating its leaves. With a small herd of goats or sheep, an acre of kudzu can be polished off in a single day.Goats and sheep shouldnt have all the fun, though! Believe it or not, there are plenty of human-friendly kudzu recipes that are surprisingly pala

38、table. Although the vines cannot be eaten, pretty much everything else is mouth-watering. The leaves can be cooked, eaten raw in a salad. The flowers can be used in jams, jellies, candy and even wine. The roots, which are filled with plenty of protein, fiber and iron, can be ground up and used for c

39、ooking.8. What is the original function of kudzu in the US?A. Providing shade for the farmers houses.B. Scaring the wild animals near the house.C. Protecting soil from being washed away.D. Decorating the farmers houses and farms.9. Why did kudzu plants grow crazily in the mid-20th century?A. Fewer f

40、armers remained to deal with them.B. The suitable climate promoted their growth.C. The government demanded their abundance.D. Farmers grew them to gain financial benefits.10. What can we learn about kudzu from paragraph 4?A. Its pretty easy to take control of it forever.B. Traditional ways to contro

41、l it work temporarily.C. Goats and sheep are not fond of eating its leaves.D. Biological treatments of ridding it are in question.11. What does the word palatable underlined in the last paragraph probably mean?A. Controversial.B. Rare.C. Expensive.D. Delicious.【答案】8. C 9. A 10. B 11. D【解析】本文是一篇说明文。文

42、章主要介绍了野葛最初被引进美国时的用处、野葛疯长的原因、控制野葛的方法以及食用野葛的方法。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Kudzus initial introduction into the US in 1876 was intended to provide farmers in Pennsylvania with a cover plant to fight against soil erosion(流失).”(葛藤最初于1876年引入美国,目的是为宾夕法尼亚州的农民提供一种覆盖植物,以对抗土壤流失。)可知,被引进美国的野葛最初的作用是为了防止水土流失。故选C项。【9题详解】推理判

43、断题。根据第三段“As the Souths economy and industry shifted in the mid-20th century, however, rural farmers began moving away for jobs in more urban areas, leaving their kudzu plants behind to multiply unchecked. Spreading at a rate of about 2, 500 acres per year”(然而,随着20世纪中期南部经济和工业的转移,农村农民开始迁移到更多的城市地区寻找工作,

44、留下了他们的葛藤植物,任由它们无限制地繁殖。以每年2500英亩的速度扩张)可推断,在20世纪中期,野葛疯长是因为越来越少的农民留在本地去打理那些植物。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第四段“The most obvious methods to control kudzu include regular weeding and herbicidal use, but because those efforts have gained little long-term success over time.”(最明显的控制葛根的方法是定期除草和使用除草剂,但因为这些努力长期以来收效甚微。)

45、可知,传统的控制方法暂时有效。故选B项。【11题详解】词义猜测题。根据最后一段“The leaves can be cooked, eaten raw in a salad. The flowers can be used in jams, jellies, candy and even wine.”(叶子可以煮熟,放在沙拉里生吃。这种花可以用于制作果酱、果冻、糖果甚至葡萄酒。)可推断,画线词所在句的句意是“信不信由你,有很多对人类有益的葛藤食谱非常美味。”。由此可知,画线词与Delicious的意思最为接近。故选D项。DNowadays people rarely read for enjo

46、yment, even though reading books used to be one of most peoples recreations. It was an escape from the surrounding world, away from technology. However, these days has seen a sharp decline in how much time people spend reading books, news articles, short stories, and many other macro-reading materia

47、ls.Social media that have come out, such as Twitter and Facebook, have shortened the amount of time we need to read and process information. Twitters character limit quickly summarizes information for readers so they do not have to bother opening and reading a longer article. Five minutes on Twitter

48、 can catch people up on their news for the rest of the day. Twitter and other social media sites can be regarded as micro-reading, which is a technology that takes bits of articles and summarizes them in a few brief sentences.But Twitter isnt always able to thoroughly summarize a topic. A headline o

49、r summary can be misleading if the reader does not know the context. This can lead to misinterpretations of what an article is actually about.The other day I was criticized for one of my columns. The criticism was strange, because it was barely connected to the article. When I countered their argume

50、nt f saying that this opinion wasnt related to the article, they said they didnt read the story, only the headline.As a columnist, I spend a good amount of time writing these columns and I hope people can read them with great attention. There are points that I am unable to sum up in a single line. I

51、f readers dont bother to read the article and only read the headline, they are not going to get the point of the piece of writing. This is why, as a society, we cant fully rely on social media for all of our information.12 What can we know about most people in the past regarding reading?A. They spen

52、t less time.B. They read for pleasure.C. They read digital books.D. They read very quickly.13. The authors personal experience is mentioned mainly to show that_.A. headlines and summaries are misleading for writersB. micro-reading sometimes fails to summarize a topicC. articles in a column seem to b

53、e easy to be criticizedD. people have trouble in selecting reading materials14. What does the author expect of his/her readers as a columnist?A. They can read the articles carefully.B. They will express personal opinions.C. They can rely on news on social media.D. They will make a summary of the poi

54、nts.15. Which of the following can be the best title for the text?A. Why Do We Read Less?B. Is Social Media Good?C. How Is Information Got?D. Is Micro-reading Enough?【答案】12. B 13. B 14. A 15. D【解析】本文是一篇议论文。作者指出在社交媒体迅速发展的今天,人们更多的是依赖微阅读来获取信息,但是仅通过社交媒体上的微阅读获取信息并不足够。文章中说明了微阅读无法概括文章要义,可能会导致对一篇文章真正内容的误解,指

55、出我们不能完全依赖社交媒体获取我们所有的信息。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“Nowadays people rarely read for enjoyment, even though reading books used to be one of most peoples recreations.(现在人们很少以读书为乐,即使读书曾经是大多数人的消遣之一)”可知,在过去,人们在阅读中寻找乐趣。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第三段“But Twitter isnt always able to thoroughly summarize a topic. A headline

56、or summary can be misleading if the reader does not know the context. This can lead to misinterpretations of what an article is actually about.(但Twitter并不总是能够彻底总结一个主题。如果读者不知道上下文,标题或摘要可能会产生误导。这可能会导致对一篇文章真正内容的误解)”以及第四段“The other day I was criticized for one of my columns. The criticism was strange, be

57、cause it was barely connected to the article. When I countered their argument f saying that this opinion wasnt related to the article, they said they didnt read the story, only the headline.(前几天,我的一篇专栏文章受到了批评。批评很奇怪,因为它几乎没有联系到这篇文章。当我反驳他们的观点说这个观点与文章无关时,他们说他们没看文章,只看了标题)”可推知,作者提到自己的亲身经历主要是为了说明微阅读有时候无法概括

58、文章要义。故选B。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中“As a columnist, I spend a good amount of time writing these columns and I hope people can read them with great attention. There are points that I am unable to sum up in a single line. If readers dont bother to read the article and only read the headline, they are not go

59、ing to get the point of the piece of writing.(作为一个专栏作家,我花了大量的时间来写这些专栏,我希望人们能够非常认真专注地阅读它们。有些观点我无法用一行话加以概括。如果读者懒得去读文章,只看标题,他们就不会明白文章的要点)”可知,身为专栏作家的作者希望读者能够认真阅读文章。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Nowadays people rarely read for enjoyment, even though reading books used to be one of most peoples recreations. It w

60、as an escape from the surrounding world, away from technology. However, these days has seen a sharp decline in how much time people spend reading books, news articles, short stories, and many other macro-reading materials.(现在人们很少为享受而读书,即使读书曾经是大多数人的消遣之一。这是一种逃离周围世界,远离科技的方式。然而,如今人们花在阅读书籍、新闻文章、短篇小说和其他宏观

61、阅读材料上的时间大幅减少)”以及文章最后一句“This is why, as a society, we cant fully rely on social media for all of our information.(这就是为什么,作为一个社会,我们不能完全依赖社交媒体获取我们所有的信息)”结合文中作者指出在社交媒体迅速发展的今天,人们更多的是依赖微阅读来获取信息,但是仅通过社交媒体上的微阅读获取信息并不足够。文章中说明了微阅读无法概括文章要义,可能会导致对一篇文章真正内容的误解,指出我们不能完全依赖社交媒体获取我们所有的信息。故D选项“通过微阅读获取信息足够吗”最符合文章标题。故选D

62、。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选岀能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Many schools offer vacations between terms and around holidays. _16_ If you could use some advice on getting back into study, these skills will soon beat back your post-holiday blues and help you start your first school day back right.Re

63、adjust your sleep schedule. Over the course of your vacation you might have enjoyed sleeping in or staying up late._17_ To reset your sleep schedule, you should return to your routine several days to a week ahead of time._18_ Making these preparations the night before your first school day can save

64、you time and relieve your stress. Grogginess in the morning can cause you to take more time than you need to do these simple tasks so ready your stuff before to make your first morning back as easy as possible.Review your homework. Taking some time to look over homework can prevent you from forgetti

65、ng to complete it. Take this time also to reflect on the way you did homework in the past. If you can think of any improvements, you might want to improve your homework routine._19_Eat a healthy breakfast. A healthy breakfast can put you on the fast track to feeling better about your school day. Foo

66、ds like whole grain toast, eggs, yogurt and cottage cheese can lift your spirits._20_ Regular healthy breakfasts might also improve your memory, daily energy levels and your sense of calmness.A. Get your belongings well stored.B. Learn to cook delicious meals for your family.C. Pre-pack your school

67、bag and choose your clothes.D. Such foods can even keep you going throughout the day.E. This might make it difficult to get back into your school routine.F. And returning to school might be the perfect time to make a change.G. But returning to school after a long break can leave you filled with fear

68、 and anxiety.【答案】16. G 17. E 18. C 19. F 20. D【解析】本文是一篇说明文。漫长的假期结束了,学生需要返回校园。本文给出了四条关于返校前的建议,帮助学生重新开始美好的校园生活。【16题详解】根据上文“Many schools offer vacations between terms and around holidays.(许多学校会在学期之间和节假日前后放假)”以及后文“If you could use some advice on getting back into study, these skills will soon beat back

69、your post-holiday blues and help you start your first school day back right.(如果你需要一些建议来帮助你重新开始学习的话,这些技巧将会很快帮你击退节后的忧郁,帮助你正确开始你的第一天学校生活)”可知,上文提到学校会放假,后文则提到需要一些建议来帮助重新开始学习,可知本句与上文构成转折,说明了放假后产生的一些问题,G选项中fear and anxiety对应后文中post-holiday blues。故G选项“但是在漫长的假期之后的返校可能会让你充满恐惧和焦虑”符合语境,故选G。【17题详解】根据上文“Readjust

70、your sleep schedule. Over the course of your vacation you might have enjoyed sleeping in or staying up late.(重新调整你的睡眠时间表。在你的假期中,你可能喜欢睡懒觉或熬夜)”以及后文“To reset your sleep schedule, you should return to your routine several days to a week ahead of time.(要重置你的睡眠时间表,你应该提前几天到一周回到你的日常作息)”可知,上文提到假期爱睡懒觉和熬夜,后文则提

71、到了重新调整睡觉时间的办法,可知本句承接上文进一步在说明假期爱睡懒觉和熬夜的不良影响。故E选项“这可能让你在回归校园生活的常规的时候感到有点困难”符合语境,故选E。【18题详解】根据后文“Making these preparations the night before your first school day can save you time and relieve your stress. Grogginess in the morning can cause you to take more time than you need to do these simple tasks s

72、o ready your stuff before to make your first morning back as easy as possible.(在你第一天上学的前一天晚上做好这些准备可以节省你的时间,减轻你的压力。早晨的昏昏沉沉会让你花更多的时间来完成这些简单的任务,所以在开始工作之前准备好你的东西,让你的第一个早晨尽可能轻松)”可知,本段介绍的方法是提前准备好上学要用的东西,C选项中Pre-pack对应后文中these preparations。故C选项“提前整理好你的书包和选好衣服”符合语境,故选C。【19题详解】根据上文“Review your homework. Taki

73、ng some time to look over homework can prevent you from forgetting to complete it. Take this time also to reflect on the way you did homework in the past. If you can think of any improvements, you might want to improve your homework routine.(检查你的家庭作业。花些时间检查作业可以防止你忘记完成作业。利用这段时间也反思一下你过去做作业的方式。如果你能想到任何

74、改进,你可能想要改进你的家庭作业)”可知,上文提到利用这段时间反思一下过去做作业的方式,思考如何改进,本句为本段最后一句,应当承接上文说明假期返校是作出改变的最佳时机,故F选项“返校就是你作出改变的最佳时机”符合语境,故选F。【20题详解】根据上文“Eat a healthy breakfast. A healthy breakfast can put you on the fast track to feeling better about your school day. Foods like whole grain toast, eggs, yogurt and cottage chee

75、se can lift your spirits.(吃一顿健康的早餐。一顿健康的早餐可以让你很快对你的学校生活感觉更好。像全麦吐司、鸡蛋、酸奶和白软干酪这样的食物可以提升你的精神)”可知,本段的建议是吃健康的早餐,上文提到了有助于振作精神的食物,本句应当承接上文继续说明这些食物的好处。D选项中Such foods对应上文Foods like whole grain toast, eggs, yogurt and cottage cheese。故D选项“这样的食物也会让你(充满活力地)度过一整天”符合语境,故选D。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满

76、分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最 佳选项。Rob Kenneys dad abandoned him when he was just 14 years old. At a time when he was on the _21_ to young adulthood* he had no father to _22_ him on the way. In an interview, Kenney not only explains his _23_ experience as a young boy, but how seeking

77、out God when his own _24_ was in difficulty enabled him to _25_ his dad just before his dad died in his 80s.Now, with a wife of 29 years and two _26_ adult children, Kristine,, a famous teacher, and Kyle, a great software engineer, Kenney wants to pay it forward.My goal in life was to _27_ good adul

78、tsnot good children, he explains.The fact that his kids have both grown up and _28_ the house left him thinking how he might offer help to other kids. Quarantine (隔离)was actually the perfect time for him to _29_ decide to share some basic essentials(要点)with other _30_ who might be growing up in diff

79、icult circumstances. Maybe theyve lost a parent or have parents who are _31_._32_, the devoted dad set up a heart-warming YouTube channel called “Dad, How Do I? In this channel, he shares basic _33_, from tying a perfect tie knot(结)to repairing a sink.I _34_ it to be about everyday tasks. Also I wou

80、ld like to pass some of the _35_ Ive got along the way to _36_ people,” the dad says.His positive _37_ tips have really touched his _38_, the number of whom is growing day by day. With 1. 9 million subscribers, Kenney is getting to share his dadvice with more people than he_39_ . The amateur DIY dad

81、 was surprised by the_40_ and uploaded a thank you video.21. A. keyB. dietC. visitD. path22. A. interviewB. beatC. guideD. praise23. A. amusingB. heartbreakingC. pleasantD. relaxing24. A. marriageB. birthC. teachingD. holiday25. A. rescueB. applaudC. forgiveD. educate26. A. wealthyB. modestC. genero

82、usD. excellent27. A. abandonB. raiseC. seekD. punish28. A. leftB. soldC. ruinedD. buried29. A. unwillinglyB. finallyC. hardlyD. strangely30. A. fathersB. wivesC. kidsD. adults31 A. popularB. poorC. strictD. absent32. A. ThereforeB. OtherwiseC. HoweverD. Instead33. A. goodsB. commentsC. skillsD. pres

83、ents34. A. begB. wantC. forbidD. force35. A. wisdomB. honestyC. moneyD. imagination36. A. persuadeB. respectC. trustD. encourage37. A. interestingB. complexC. practicalD. silly38. A. audienceB. familyC. teamD. class39. A. invitedB. expectedC. demandedD. trained40. A. adviceB. knowledgeC. assistanceD

84、. response【答案】21. D 22. C 23. B 24. A 25. C 26. D 27. B 28. A 29. B 30. C 31. D 32. A 33. C 34. B 35. A 36. D 37. C 38. A 39. B 40. D【解析】本文是一篇记叙文。Rob Kenney从小被父亲遗弃,直到父亲死前才原谅了父亲。在自己的孩子长大成人并离开家后,Rob Kenney决定做一些事情帮助那些单亲的或父母没有尽义务的孩子。于是,Rob Kenney开设了一个YouTube频道,通过视频教学教那些孩子一些基本技能。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:在他步入成年

85、时期的时候,他没有父亲来引导他。A. key钥匙;B. diet饮食;C. visit访问;D. path道路。结合后文“to young adulthood”可知指Kenney他步入成年时期的时候,短语on the path to“在通往的道路上”。故选D。22题详解】考查动词词义辨析。句意:在他步入成年时期的时候,他没有父亲来引导他。A. interview采访;B. beat打败;C. guide指导;D. praise赞美。上文“Rob Kenneys dad abandoned him when he was just 14 years old.”提到Kenney的父亲抛弃了他,所以

86、在他步入成年时期的时候,他没有父亲来引导他。故选C。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:在一次采访中,Kenney不仅解释了他年轻时令人心碎的经历,还解释了他是如何在自己婚姻陷入困境时寻求上帝的帮助,从而在父亲80多岁去世前原谅他的父亲。A. amusing有趣的;B. heartbreaking令人心碎的;C. pleasant令人愉快的;D. relaxing令人放松的。上文“Rob Kenneys dad abandoned him when he was just 14 years old.”提到Kenney的父亲抛弃了他,所以是分享他年轻时令人心碎的经历。故选B。【24题详解】考

87、查名词词义辨析。句意:在一次采访中,Kenney不仅解释了他年轻时令人心碎的经历,还解释了他是如何在自己婚姻陷入困境时寻求上帝的帮助,从而在父亲80多岁去世前原谅他的父亲。A. marriage婚姻;B. birth出生;C. teaching教学;D. holiday假日。结合后文“Now, with a wife of 29 years”提到了Kenney的妻子,可推知是在婚姻陷入困境时寻求上帝的帮助,其他选项不符合语境。故选A。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:在一次采访中,Kenney不仅解释了他年轻时令人心碎的经历,还解释了他是如何在自己婚姻陷入困境时寻求上帝的帮助,从而在父亲8

88、0多岁去世前原谅他的父亲。A. rescue营救;B. applaud喝彩;C. forgive原谅;D. educate教育。上文“Rob Kenneys dad abandoned him when he was just 14 years old.”提到Kenney的父亲抛弃了他,所以是指在父亲80多岁去世前原谅他的父亲。故选C。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:现在,Kenney有一个结婚29的妻子和两个优秀的成年子女,Kristine是一位著名的教师,Kyle是一位优秀的软件工程师,Kenney想把爱传给下一代。A. wealthy富有的;B. modest谦虚的;C. gen

89、erous慷慨的;D. excellent卓越的。根据后文“a famous teacher, and Kyle, a great software engineer”可知他的两个孩子都很优秀。故选D。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:“我的人生目标是培养优秀的成年人,而不是优秀的孩子,”他解释道。A. abandon抛弃;B. raise培养;C. seek寻找;D. punish惩罚。根据后文“good adultsnot good children”指培养优秀的成年人,应用raise。故选B。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:他的孩子都长大了,都离开了家,这让他开始思考如何帮助其

90、他孩子。A. left离开;B. sold出售;C. ruined毁灭;D. buried埋葬。根据上文“his kids have both grown up and”可知孩子都长大了,离开了家。故选A。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:隔离实际上是他最终决定与其他可能在困难环境中成长的孩子们分享一些生活基本要领的最佳时机。A. unwillingly不情愿地;B. finally最终,终于;C. hardly几乎不;D. strangely奇怪地。上文提到“left him thinking how he might offer help to other kids”可知,Kenney

91、孩子离开了家,让他开始思考如何帮助其他孩子,而隔离让他最终下定了决心。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:隔离实际上是他最终决定与其他可能在困难环境中成长的孩子们分享一些生活基本要领的最佳时机。A. fathers父亲;B. wives妻子;C. kids孩子;D. adults成年人。对应上文“left him thinking how he might offer help to other kids”指Kenney想要和在困难环境中成长的孩子们分享一些生活基本要领。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:也许他们失去了父母或者父母不在身边。A. popular流行的;B

92、. poor贫穷的;C. strict严格的;D. absent缺席的。根据上文“Maybe theyve lost a parent or have parents who are”可知Kenney想要帮助的是那些失去了父母或父母不在身边的孩子。故选D。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:因此,这位热心的爸爸在YouTube上建立了一个温暖人心的频道“爸爸,我该怎么做?”在这个频道里,他分享了一些基本的生活技能,从打一个完美的结到修理水槽。A. Therefore因此;B. Otherwise否则;C. However然而;D. Instead相反。结合前后文语境,可知为因果关系,应用th

93、erefore。故选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:因此,这位热心的爸爸在YouTube上建立了一个温暖人心的频道“爸爸,我该怎么做?”在这个频道里,他分享了一些基本的生活技能,从打一个完美的结到修理水槽。A. goods商品;B. comments评论;C. skills技能;D. presents礼物。根据后文“from tying a perfect tie knot to repairing a sink”可知Kenney在YouTube上分享了一些基本的生活技能。故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我希望它是关于日常工作的。A. beg恳求;B. want想要,希

94、望;C. forbid禁止;D. force迫使。根据后文“it to be about everyday tasks”可知Kenney希望自己在网上分享的东西是关于日常工作的,故选B。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:同时,我也想传递一些我一路上学到的智慧来鼓励人们。A. wisdom智慧;B. honesty诚实;C. money钱;D. imagination想象力。结合后文“Ive got along the way to”指Kenney希望分享自己人生中学到的智慧,其他选项不符合语境。故选A。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:同时,我也想传递一些我一路上学到的智慧来鼓励人们。

95、A. persuade说服;B. respect尊重;C. trust信任;D. encourage鼓励。结合后文“tips have really touched his”以及“His positive”可推知Kenney分享自己的智慧来鼓励人们,人们也因此受到了感动。其他选项不符合语境。故选D。【37题详解】考查形容词词义辨析。句意:他积极实用的建议真的感动了他的观众,他们的数量与日俱增。A. interesting有趣的;B. complex复杂的;C. practical实际的;D. silly愚蠢的。结合上文“from tying a perfect tie knot to repa

96、iring a sink”可知Kenney分享的都是一些积极实用的建议。故选C。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:他积极实用的建议真的感动了他的观众,他们的数量与日俱增。A. audience观众;B. family家庭;C. team队伍;D. class班级。结合上文“the devoted dad set up a heart-warming YouTube channel called “Dad, How Do I?”可知Kenney开设了视频频道,所以是指观看他视频的观众。故选A。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:Kenney有190万订阅者,分享他的“老爸建议”的人比他预期

97、的要多。A. invited邀请;B. expected期待;预料;C. demanded要求;D. trained训练。根据后文“The amateur DIY dad was surprised”可知分享Kenney建议的人比他预期得要多,他对此感到惊讶。故选B。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:这位DIY的业余爸爸对网友的反应感到很惊讶,于是上传了一段“感谢”视频。A. advice建议;B. knowledge知识;C. assistance援助;D. response回答。结合上文“With 1. 9 million subscribers, Kenney is getting

98、to share his dadvice with more people”可知许多网友分享了Kenney的老爸建议,所以是指Kenney对网友的反应感到很惊讶。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China launched a Beidou-3 navigation satellite late Monday to complete _41_ (it) project designed to provide military _42_(independent) and great commercial va

99、lue. A previous attempt_43_ (cancel) a week ago due to technical issues discovered during a series of pre-launch _44_(check). Launch occurred at 9: 43 pm Eastern at the Xichang Satellite Launch Center, southwest China.The China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) confirmed the Long M

100、arch 3B launch vehicle had _45_ (successful) placed the Beidou-3 satellite into geosynchronous transfer orbit(地球同步转移轨道)shortly after. The satellite was later reported catalogued in a 218 x 35. 784-kilometer orbit.The new satellite will complete the Beidou navigation and positioning system, _46_(cons

101、ist) of 27 satellites in medium Earth orbit, five in geostationary orbit and three more in inclined(倾斜的)geosynchronous orbits.The first Beidou satellite was launched in 2000 for testing and domestic services. Mondays was the 30th Beidou-3 satellite _47_ (send) into orbit. _48_ total of 55 Beidou sat

102、ellites have been launched over two decades.The Beidou-3 system, _49_ is designed to provide positioning, navigation and timing (PNT) services globally, joins the US GPS, Russias GLONASS and the European Galileo systems _50_ providing global PNT coverage.【答案】41. its 42. independence 43. was cancel(1

103、)ed 44. checks 45. successfully 46. consisting 47. sent 48. A 49. which 50. in【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国成功发射北斗三号卫星的相关信息。【41题详解】考查代词。句意:周一晚些时候,中国发射了一颗“北斗三号”导航卫星,完成了旨在提供军事独立和巨大商业价值的项目。此处用所给代词的形容词性物主代词修饰名词 project。故填its。【42题详解】考查名词。句意:周一晚些时候,中国发射了一颗“北斗三号”导航卫星,完成了旨在提供军事独立和巨大商业价值的项目。根据空前的修饰词military可知,此处用所给形

104、容词的名词,与and后面的名词value并列。故填independence。【43题详解】考查动词的时态和语态。句意:一周前,由于在发射前的一系列检查中发现技术问题,取消了之前的一次尝试。根据时间状语 a week ago可知,此处用一般过去时;又因为A previous attempt与动词cancel是被动关系,故此处用一般过去时的被动语态。故填was cancel(1)ed。【44题详解】考查名词复数。句意:一周前,由于在发射前的一系列检查中发现技术问题,取消了之前的一次尝试。check此处意为“检查”,为可数名词,根据空前的修饰词a series of可知,此处用所给名词的复数。故填c

105、hecks。【45题详解】考查副词。句意:中国航天科学技术公司证实了长征3B已经成功地把北斗三号送入地球同步转移轨道。此处用所给形容词的副词修饰动词placed。故填successfully。【46题详解】考查非谓语动词(现在分词)。句意:这颗新卫星将完成北斗导航定位系统,该系统包括27颗中地轨道卫星、5颗地球静止轨道卫星和3颗倾斜地球同步轨道卫星。分析句子成分可知。The new satellite与consist存在逻辑上的主谓关系,故用所给动词的现在分词,表示主动。故填consisting。【47题详解】考查非谓语动词(过去分词)。句意:星期一是第30颗北斗三号卫星进入轨道。分析句子成分

106、可知。satellite与send存在逻辑上的动宾关系,故用所给动词的过去分词,表示被动;此处sent into orbit为过去分词短语作后置定语,修饰 satellite。故填sent。【48题详解】考查冠词。句意:在这20几年中,已经总共发射了55颗北斗卫星。a total of意为“总计,总共”,为固定搭配。置于句首首字母大写。故填A。【49题详解】考查定语从句。句意:北斗-3系统旨在提供全球定位、导航和授时(PNT)服务,与美国GPS、俄罗斯GLONASS和欧洲伽利略系统一起提供全球PNT覆盖。分析句子结构可知,该空引导的是一个非限制性定语从句,从句缺少主语,先行词是The Beid

107、ou-3 system,故此处用关系代词which。故填which。【50题详解】考查介词。句意:北斗-3系统旨在提供全球定位、导航和授时(PNT)服务,与美国GPS、俄罗斯GLONASS和欧洲伽利略系统一起提供全球PNT覆盖。此处考查“join sbin(doing)sth”意为“和.一起,加入.”。故填in。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单.词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(

108、),并在其下面写岀该加的词。删除;把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。My grandmother is 84 year old. She is in well health and still able to go out to work out by myself. Although she has experience a lot of sufferings, she always tries to look at the bright side of ev

109、erything. She thinks her optimism comes from helping with others. She is a member of a prayer group or she often offers help to those in need, especially a homeless. She believes those small acts of kindness makes her full of love and power, which allow her stay optimistic. She sincerely hopes what

110、I can grow kind and helpful.【答案】1.yearyears2.wellgood3.myselfherself4.experienceexperienced5.去掉with6.orand7.athe8.makesmake9.her后添加to10.whatthat【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了作者84岁的祖母对于乐观的看法,她认为为那些需要帮助的人提供帮助的善举让她充满爱和力量,让她保持乐观。她真诚地希望作者也能变得善良和乐于助人。【详解】1.考查名词的数。句意:我的祖母84岁了。year为可数名词,由84修饰应用复数。故year改为years。2.考查

111、形容词。句意:她身体健康,她自己还能出去锻炼。结合句意表示“身体健康”短语为be in good health,应用形容词good修饰名词health。故well改为good。3.考查代词。句意:她身体健康,她自己还能出去锻炼。此处指“祖母她自己”应用反身代词herself。故myself改为herself。4.考查动词时态。句意:虽然她经历了很多苦难,但她总能看到事情好的一面。结合上文she has可知从句为现在完成时,experience应用过去分词experienced。故experience改为experienced。5.考查动词用法。句意:她认为她的乐观来自于帮助别人。help为及物

112、动词,可直接跟宾语,不需要介词with。故去掉with。6.考查连词。句意:她是一个祈祷小组的成员,她经常帮助那些需要帮助的人,尤其是无家可归的人。结合前后文语境,可知上下句为并列关系,应用连词and。故or改为and。7.考查冠词。句意:她是一个祈祷小组的成员,她经常帮助那些需要帮助的人,尤其是无家可归的人。此处为“the+形容词”表示一类人,the homeless“无家可归的人”。故a改为the。8.考查主谓一致。句意:她相信这些小小的善举让她充满爱和力量,让她保持乐观。此处主语为those small acts of kindness,时态为一般现在时,故谓语动词应用原形。故makes

113、改为make。9.考查固定短语。句意:她相信这些小小的善举让她充满爱和力量,让她保持乐观。短语allow sb. to do sth.“允许某人做某事”。故her后添加to。10.考查宾语从句。句意:她真诚地希望我能变得善良和乐于助人。hope后为宾语从句,从句中不缺少成分,句意完整,应用that引导。故what改为that。第二节 书面表达满分25分52. 假定你是李华,你们班的外教Mr. Smith任教结束且将于下周六回国,你们班将为他举办一场欢送会。请你给他写封邮件邀请他参加,内容包括:1.欢送会的时间和地点;2.欢送会的主要内容。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文

114、连贯。参考词汇:欢送会farewell party_【答案】Dear Mr. Smith,Having learned that you will go back to your country next Saturday, our class is going to hold a farewell party for you. Therefore, I, on behalf of the class, am writing to invite you to attend the party.The party, which will be held in our class, will st

115、art at 4:00 pm next Wednesday. To express our thanks for your excellent teaching and great consideration, we students have prepared some programs for you, such as singing, dancing and poetry recitation. Besides, some of us will give you some special gifts.We are sure that this wonderful time will le

116、ave in our memory forever. Were looking forward to your coming.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给外教Mr. Smith写封邮件,邀请他参加你们班为他举办的欢送会。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时和一般将来时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.欢送会的时间和地点;2.欢送会的主要内容。第二步:列提纲 (重点词组)a farewell party; on behalf of; invite sb. to

117、 do sth.; attend; express ones thanks; excellent; consideration; prepare; such as; special; memory; look forward to第三步:连词成句1. Having learned that you will go back to your country next Saturday, our class is going to hold a farewell party for you. 2. Therefore, I, on behalf of the class, am writing t

118、o invite you to attend the party.3. The party, which will be held in our class, will start at 4:00 pm next Wednesday.4. To express our thanks for your excellent teaching and great consideration, we students have prepared some programs for you, such as singing, dancing and poetry recitation.5. Beside

119、s, some of us will give you some special gifts.6. We are sure that this wonderful time will leave in our memory forever. 7. Were looking forward to your coming.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表并列补充关系:Besides2.表因果关系:Therefore连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 Having learned that you will go back to your country next Saturday, our class is going to hold a farewell party for you. (运用了that引导宾语从句和现在分词作状语)高分句型2 The party, which will be held in our class, will start at 4:00 pm next Wednesday. (运用了which引导非限制性定语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1