收藏 分享(赏)

新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:547582 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:16 大小:316.50KB
下载 相关 举报
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共16页
新教材2021-2022学年高中英语外研版必修第一册学案:UNIT 6 PERIOD 4 WRITING WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共16页
亲,该文档总共16页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。 Unit 6At one with naturePeriod 4Writing概要写作(Summary writing)阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Scientists say a huge percentage of bird species are in danger because their habitats, or homelands, are disappearing. Traditional mig

2、ration paths take birds through countries that are not protecting locations to stop, rest and feed. The scientists studied the migration, or flight paths of almost 1, 500 species. They decided that 91 percent of them passed through dangerous areas. The major danger for migratory birds is development

3、. Building and paving have covered over nature where birds stop and feed as they move from one part of the world to another. For example, a bird called bar-tailed godwit migrates from its breeding grounds in the Arctic. It flies all the way to the southern hemisphere in Australia and New Zealand. Al

4、ong the way, the small birds stop at Yellow Sea mudflats in China, Democratic Peoples Republic of Korea and Republic of Korea. One of the scientists working on the study says “many of these critical sites have been lost to land reclamation(开垦) owing to urban, industrial and agricultural expansion”.

5、The problem, according to investigators, is that many of these small birds die along their migration because they dont have a safe place to eat and rest. There is no place to restore their energy for the next leg of their journey. “They simply perish(死亡) along the way”, says one of the scientists. C

6、ountries in North Africa, Central Asia and those along the coasts of East Asia are having the most difficult time conserving land. The scientists say these countries do not have enough areas that are safe for birds. The researchers say countries need to work together and provide safe stop over areas

7、 for birds that pass through their boundaries. For example, one country might have preserved safe zones for migrating birds. But a neighbor country might not. A bird might perish. One scientist tells the Los Angeles Times that while some habitats are changing, more work can be done to make urban are

8、as safe for birds. He says small changeslike planting more native plants or keeping cats out of the areas birds would be likely to usecould make a big difference. 处于危险中be in danger大部分; 占很大比例a large percentage of因为, 由于due to 负责; 承担责任take the responsibility一个安全吃饭或休息的地方 a safe eating or resting place 对

9、应负责任 be to blame for共同努力make joint efforts 贡献很多contribute a lot第一段: Scientists say a huge percentage of bird species are in danger because their habitats, or homelands, are disappearing. 第二段: The major danger for migratory birds is development. 第三段: The problem, according to investigators, is that m

10、any of these small birds die along their migration because they dont have a safe place to eat and rest. 第四段: The researchers say countries need to work together and provide safe stop over areas for birds that pass through their boundaries. Scientists say 1. a large percentage of bird species are end

11、angered due to the disappearance of their habitats or homelands(由于栖息地或家园的消失, 很大一部分鸟类濒临灭绝), for which development should take the responsibility. Also, investigators add that 2. not having a safe eating or resting place is to blame for the death of birds during their immigration(没一个安全的进食或休息的地方是鸟类在迁移过

12、程中死亡的原因). Thus, countries should 3. make joint efforts to save the birds(共同努力拯救这些鸟类) and 4. little acts of kindness can contribute a lot( 一点小小的善心可以帮助很大). 阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Our house has always been full of plant life. My mom has green thumb (园丁能手). Every summer, she transforms our backyard

13、into a fruit and vegetable farm. For two months, our dinner plates are filled with snow peas, sweet green tomatoes and spicy peppers. Mom puts the same care and attention into her family as she does into the house plants and garden. I grew under the sunshine of her smile. I loved spending summer aft

14、ernoons digging up worms in the backyard with my mom. I listened to stories about her childhood in remote northern China. Her favorite was about how she used to get up before the sun to get to school and how the corn stalks (玉米秆), which grew twice as tall as her on both sides of the path, moved in t

15、he wind, making her scared. This November will mark 21 years since my parents left their comfortable life in China for Canadas cold weather. Their first years were hard. They got by in a rented basement apartment. My mom held me in her lap while she sewed wedding dresses. Compared with my mom, Ive h

16、ad an easy life. Ive been thinking a lot about my identity and how it was shaped by my moms influence. I might have never discovered a love for reading if she hadnt read me a bedtime story every night or a love of music if she hadnt taught me to play the piano. I have so much to learn, so much still

17、 to do. But thanks to my mom, Ive got solid roots that I can draw on as I grow into my future. My goal for university is to keep plants alive in my dorm for an entire year. My mom has been teaching me how. In September, Ill go off to university, and these plants will sit on my dorm windowsill (窗台).

18、Theyll stay alive because Ill take care of them the same way that my mom took care of me. Theyll thrive, even. How could they not, when theyre supported by one (and a half) green thumb(s)? _【参考范文】My mom is good at gardening. In addition to her plants, she takes great care of her family. Although the

19、 first years were hard for her when she moved from China to Canada, she enabled me to live an easy life. She has influenced me in many aspects. For example, she helped me develop an interest in reading and music. Moreover, she helped me become who I am and who I will be. Passage 1(2020全国卷)主题语境话题体裁词数

20、建议用时人与自然促销海狸皮毛时装说明文3498分钟When you were trying to figure out what to buy for the environmentalist on your holiday list, fur probably didnt cross your mind. But some ecologists and fashion (时装)enthusiasts are trying to bring back the market for fur made from nutria(海狸鼠). Unusual fashion shows in New O

21、rleans and Brooklyn have showcased nutria fur made into clothes in different styles. “It sounds crazy to talk about guilt-free furunless you understand that the nutria are destroying vast wetlands every year, ” says Cree McCree, project director of Righteous Fur. Scientists in Louisiana were so conc

22、erned that they decided to pay hunters $5 a tail. Some of the fur ends up in the fashion shows like the one in Brooklyn last month. Nutria were brought there from Argentina by fur farmers and let go into the wild. “The ecosystem down there cant handle this non-native species(物种). Its destroying the

23、environment. Its them or us. ” says Michael Massimi, an expert in this field. The fur trade kept nutria in check for decades, but when the market for nutria collapsed in the late 1980s, the cat-sized animals multiplied like crazy. Biologist Edmond Mouton runs the nutria control program for Louisiana

24、. He says its not easy to convince people that nutria fur is green, but he has no doubt about it. Hunters bring in more than 300, 000 nutria tails a year, so part of Moutons job these days is trying to promote fur. Then theres Righteous Fur and its unusual fashions. Model Paige Morgan says, “To give

25、 people a guilt-free option that they can wear without someone throwing paint on themI think thats going to be a massive thing, at least here in New York. ” Designer Jennifer Anderson admits it took her a while to come around to the opinion that using nutria fur for her creations is morally acceptab

26、le. Shes trying to come up with a label to attach to nutria fashions to show it is eco-friendly. 【语篇概述】时装设计师正在把海狸鼠的皮毛做成时装进行促销, 这不是犯罪。因为海狸鼠属于美国的外来物种, 它们正在毁坏着美国的环境和生态系统。1. What is the purpose of the fashion shows in New Orleans and Brooklyn? A. To promote guilt-free fur. B. To expand the fashion marke

27、t. C. To introduce a new brand. D. To celebrate a winter holiday. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段Cree McCree说的话“谈论没有罪恶的皮毛听起来很疯狂除非你理解每年海狸鼠正在毁坏大片的湿地。”可以推断, 在新奥尔良和布鲁克林举办的时装展是为了促销海狸鼠的皮毛做成的时装。故选A。2. Why are scientists concerned about nutria? A. Nutria damage the ecosystem seriously. B. Nutria are an endangered specie

28、s. C. Nutria hurt local cat-sized animals. D. Nutria are illegally hunted. 【解析】选A。细节理解题。根据第三、四段可知, 科学家关心海狸鼠是因为它们正在严重地毁坏美国的生态系统, 破坏环境。故选A。3. What does the underlined word “collapsed” in Paragraph 5 probably mean? A. Boomed. B. Became mature. C. Remained stable. D. Crashed. 【解析】选D。词义猜测题。collapsed所在的句子

29、的意思是: 皮毛交易使海狸鼠在数十年中得到控制, 但是海狸鼠市场在20世纪80年代后期崩溃了, 这种和猫一样大的动物疯狂繁殖。collapse表示“崩溃, (价格、货币等)暴跌”, crash也有此意。故选D。4. What can we infer about wearing fur in New York according to Morgan? A. Its formal. B. Its risky. C. Its harmful. D. Its traditional. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中Morgan说的话“为了给人们一种无罪恶感的选择, 那就是他们可以穿海狸鼠皮

30、毛时装, 没有人会指责他们我认为指责是大规模的事情, 至少在纽约是这样的。”可以推断出, 在纽约穿皮毛时装会遭到严厉的反对, 所以在纽约穿这样的衣服是很冒险的。故选B。我们要正确认识破坏生态平衡的罪魁祸首, 感受与体验人与自然和谐相处的重要性。人类能对生态系统平衡产生重大影响, 也能为保持生态系统的平衡做出自己的努力。我们要认识到保护生态平衡的重要性, 让我们行动起来, 积极投入到保护生态平衡的队伍中去, 共建人与自然的和谐之美。Main idea: Nutria fur fashion promotion. Para. 1: Some ecologists and fashion enthu

31、siasts are trying to bring back 1. the market for fur made from nutria. Paras. 2、3: Unusual fashion shows in 2. New Orleans and Brooklyn have showcased nutria fur. Scientists in Louisiana decided to 3. pay hunters $5 a tail. Paras. 4、5: Nutria were brought from Argentina by 4. fur farmers and let go

32、 into 5. the wild. In 6. the late 1980s, they multiplied like crazy. Para. 6: Biologist Edmond Mouton is trying to 7. promote fur. Para. 7: Designer Jennifer Anderson is trying to 8. come up with a label to attach to nutria fashions to show it is eco-friendly. 核心词汇试填figure out算出; 弄清楚bring back带回来end

33、 up结束; 完事let go放手; 释放handlev. 处理; 解决like crazy拼命地, 发疯似的have no doubt about. . . 对毫无疑问bring in收获promotev. 推销massiveadj. 巨大的come up with提出eco-friendlyadj. 不妨害生态环境的; 不损坏生态环境的Passage 2(2020新高考全国卷)主题语境话题体裁词数建议用时人与自然荒岛植树造林记叙文23115分钟Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlan

34、ds which became his second 1. He learned the value and beauty of 2 there from a very young age. When he was 16, Molai began to notice something 3 happening around his home. A flood had hit the area earlier that year and the 4 it caused had driven away a number of birds. 5, the number of snakes had d

35、eclined as well. He 6 that it was because there werent enough trees to protect them from the 7. The solution, of course, was to plant trees so the animals could seek 8 during the daytime. He turned to the 9 department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking o

36、n his own and 10 a nearby island where he began to plant trees. 11 young plants in the dry season was 12 for a lone boy. Molai built at the 13 of each sapling(幼树)a bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to 14 rainwater. The water would then drip(滴落)on the plants below. Molai

37、15 to plant trees for the next 37 years. His efforts have resulted in 1, 360 acres of naturally-grown land that has become home to many plants and animals. 【语篇概述】文章讲述了一个印度男孩几十年如一日在所在的村庄周边的荒岛上植树造林, 最后把荒岛变成了多种动植物生长的家园。1. A. dreamB. jobC. homeD. choice【解析】选C。逻辑推理题。根据第一句可知小村庄是他的家, 那么后文提到的wetlands就是他的第二个

38、家了。2. A. natureB. youthC. cultureD. knowledge【解析】选A。逻辑推理题。根据下文内容他植树造林保护动植物, 可推知他深知自然的价值。3. A. preciousB. interestingC. disturbingD. awkward【解析】选C。逻辑推理题。根据下一句“洪水侵袭了这一地区, 迫使很多鸟类离开, 蛇的数量也在减少”可知不好的事情发生了。disturbing令人不安的, 符合语境。故选C。4. A. wasteB. tensionC. painD. damage【解析】选D。固定搭配题。分析句子结构可知it caused为定语从句, 结

39、合句意可知洪水带来的损害是使鸟类离开此地, cause damage 造成损害, 为习惯搭配。5. A. BesidesB. HoweverC. ThereforeD. Otherwise【解析】选A。词义辨析题。由前一句“鸟类飞走了”和后一句“蛇的数量减少了”可知两句都是洪水的危害。however和otherwise表示转折关系, therefore表示因果关系, besides表示递进关系, 故besides符合语境。6. A. agreedB. realizedC. rememberedD. predicted【解析】选B。逻辑推理题。结合宾语从句的内容可知这是他分析后得出的结论, 故为

40、realize(意识到)。7. A. noiseB. heatC. diseaseD. dust【解析】选B。逻辑推理题。结合本句中的werent enough trees和下一句中的during the daytime可推知树木用来遮荫, 保护这些动物免受太阳照射的热量, 故为heat。8. A. directionsB. partnersC. helpD. shelter【解析】选D。背景常识题。根据常识可知树木在炽热的阳光下可以为动物提供遮蔽。故选D。9. A. laborB. policeC. forestD. finance【解析】选C。逻辑推理题。根据上下文可知要解决问题就得种树,

41、 他自然会向林业相关部门寻求帮助。故选C。10. A. rebuiltB. discoveredC. leftD. managed【解析】选B。逻辑推理题。根据空后的内容a nearby island可知他找到一个小岛, 用discover。11. A. DecoratingB. ObservingC. WateringD. Guarding【解析】选C。逻辑推理题。结合下文的内容可知本段讲的是树木的灌溉问题, 故填water(浇水), 符合语境。12. A. toughB. illegalC. fantasticD. beneficial【解析】选A。逻辑推理题。结合句意“在干旱季节给树苗浇

42、水对于一个男孩来说是很”和下文他所做的努力可知应该是很“困难的”。tough困难的。13. A. backB. topC. footD. side【解析】选B。逻辑推理题。结合下一句中的on the plants below可推知在树的上方他建了一个小装置, 故选B。14. A. cool downB. keep offC. purifyD. collect【解析】选D。逻辑推理题。结合下一句雨水会从上方的装置中滴下去给树浇水可知这种装置是为了收集雨水, 故选D。15. A. returnedB. learnedC. failedD. continued【解析】选D。逻辑推理题。根据时间状语f

43、or the next 37 years可知他继续做这样的事情很长时间, 故选D。绿水青山就是金山银山。森林是人类的朋友, 它不仅可以绿化环境, 还能防风固沙, 防止水土流失, 吸收二氧化碳, 减轻环境污染。全球各地都有极端天气状况的发生, 洪涝灾害, 百年不遇的干旱, 还有泥石流、山体滑坡, 种种可怕的自然灾害。植树造林、保护生态、人人有责。When Molai was very young, he learned 1. the value and beauty of nature from the wetlands near his village. When he was 16, 2.

44、a flood hit the area. There werent enough trees to protect 3. snakesfrom the heat. He turned to 4. the forest department for help but was refused. He managed to discover a nearby island to plant trees. Watering young plants in the dry season was tough. Molai 5. built a bamboo platform to collect rai

45、nwater. For the next 6. 37 years, he continued to plant trees. Molai built at the top of each sapling a bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to collect rainwater. 分析: 本句是一个带有where引导的非限制性定语从句的复合句。在主句中介词短语at the top of each sapling放到了宾语a bamboo platform之前。翻译: Molai在每一棵小树的顶部建了一个竹子平台, 他把带洞的容器放在上面收集雨水。关闭Word文档返回原板块- 16 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1