收藏 分享(赏)

2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:546954 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:9 大小:19.14KB
下载 相关 举报
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共9页
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共9页
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共9页
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共9页
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共9页
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共9页
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共9页
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第8页
第8页 / 共9页
2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时天天练18 Unit 2 Looking into the Future 新人教版选择性必修第一册.docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时天天练(十八)选择性必修第一册UNIT 2LOOKING INTO THE FUTURE.阅读理解A2022大连市高三双基测试卷Looking back is a wonderful thing. It allows you to see what has led you here and, hopefully, how society has changed and improved.Take, for instance, my career goal. First, I wanted, in 1999, to be a “farmer”, soon archaeologist, the

2、n driving instructor and somewhere along the way, footballer.I had grown up in a footballloving family. I remember the exact moment when I said “Im sad I cant be a footballer” while watching the game with Dad as a preteen. He asked why not. “Because Im not a boy.” He immediately responded, “you can,

3、 if you want to.” “Yeah, I suppose so,” I sighed, “but no one watches womens football.”Looking back, I can see exactly why I felt like that. At school, there was an unwritten rule that sports like hockey and netball were “girl” sports and rugby and football were for the boys. Id never seen a womens

4、football match on TV. You see, you cant be what you cant see, and lack of representation leads, at best, to misunderstanding, and at worst, fear and negative opinions.Today, the Lionesses took on Scotland in the World Cup, and people across the world tuned in. But, although womens football is one of

5、 FIFAs best investments, the majority of female players are earning under a fair wage. Some argue that thats because viewing statistics are lower than those of mens, but the rise in support shows the demand is there. Hopefully, more investment will push female football forward.Today, Ill be cheering

6、 on the Lionesses, because itll mean talented, skillful female footballers being broadcast into millions of homes and maybe, just maybe, a little girl believing that she can also be a Lioness one day.1Which of the following best describes the authors career goals?ARealistic. BChangeable.CConsistent.

7、 DLongsought.2Why didnt the author believe she could be a footballer?AShe was not talented enough.BPeople lost faith in womens football.CGirls were forbidden to play football.DShe had no example to follow.3What can we know about womens football from Paragraph 5?AIts better paid than mens.BIt is incr

8、easingly popular.CIt has no market demand.DIt is not profitable.4What does the text mainly want to tell us?ASociety advances with time.BWomen deserve equal rights.CEach goal is worth pursuing.DHard work always pays off.B2022云南省第一次高中毕业生统一检测This year, new technologies will enable more drivers to take

9、their hands off the steering wheel (方向盘) while on the road. But that doesnt mean their cars will be fully selfdrivingthat day still remains far in the future.Automakers like General Motors (GM), Ford and Stellantis are introducing, or upgrading existing technologies. But in the words of Kay Stepper,

10、 an automated driving expert, these systems are “feet off” and “hands off”, but they will not be “eyes off” or “mind off”For the time being, these systems will only be used on limitedaccess highways, where there are no pedestrians or bicyclists. Vehicles with this technology will be able to drive at

11、 relatively high speeds, but only in simple traffic situations.Bryan Reimer, a researcher with the Massachusetts Institute of Technologys AgeLab, said it will be decades before people can buy truly selfdriving cars in which humans ride as passengers.Still, the technology that will be rolled out by t

12、he major automakers this year will do more than most socalled Advanced Driver Assistance Systems, or ADAS, do now.GMs Super Cruise system allows drivers to completely let go of the steering wheel while driving on selected highways. It was introduced in 2017 on the Cadillac CT6 sedan, which was disco

13、ntinued last year. An improved version is coming this year on the Cadillac Escalade SUV and the Cadillac CT4 and CT5 sedans.Super Cruise only works on highways that have been previously lasermapped in three dimensions. GPS positioning and the vehicles radar sensors (传感器) and cameras are used to enab

14、le drivers to unhand all the controls.Drivers still need to pay attention, however. A camera in the car makes sure the driver is looking at the road at all times. If the driver looks away from the road for more than a few seconds, the system will stop working.5At present, what can the selfdriving ca

15、rs do?AThey can drive freely on city streets.BThe can run without human drivers.CThey handle complex road conditions on their own.D.They allow drivers to take their hands off the steering wheel.6What does Paragraph 6 mainly talk about?AGMs Super Cruise system.BGMs latest car models.CGMs development

16、plan.DGMs close competitors.7What can we infer from the words of Kay Stepper?APeople need to trust new technology.BPeople still need to pay attention.CPeople can look away from the road.DPeople cant unhand all the controls.8What can be a suitable title for the text?AIts High Time to Get a New CarBTh

17、e Industrial Revolution Is UnderwayCSuper Cruise Does More than Most ADASDThe Real Selfdriving Remains Far.七选五2022山西名校高三阶段性测评Will you raise your hands to speak actively, or do you just remain a quiet listener in class? Its not unusual for teens to avoid answering questions in front of others because

18、 they are too shy or too afraid of being mistaken. Sometimes, however, a lack of selfconfidence can arise from feelings of insecurity. _1_. But remember its a normal feeling that you can and should change!_2_.If you have a fear that people will see your shortcomings, you will find it difficult to as

19、sert yourself. In building selfconfidence, your first goal is to develop a realistic understanding of your strengths and weaknesses. Youll have to take a tough first step and look inside yourself.Celebrate your strengths.Its not sufficient to identify your weaknesses or your problem areas. _3_. You

20、can get down to doing this by making a big list of things you have accomplished and the things you do well. Have you ever spared the time to explore your strengths? You were born with some natural talent, whether you have discovered it or not. Are you artistic? Can you organize things? Do you naviga

21、te well? If you can do any of them well, you have traits to cherish!Change your behaviour._4_, which will help you fight off feelings of negativity. Exercise and get enough sleep. Compliment others on their strengths and you will find that other people will return the favour and compliment you give.

22、 All these behavioural traits improve our moods.Use a third person approach.There is an interesting study that shows that there may be a trick to meet our behavioural goals more quickly. The trick? _5_, or when you go through the process of enhancing your selfimage and building up your selfconfidenc

23、e.AYou also have great aspects about yourself that you are supposed to exploreBSometimes we have awful feelings about ourselves and we often bury them deep insideCUnderstand the cause for your lack of selfconfidenceDThink of yourself as someone else as you evaluate your progressEBut it is healthy to

24、 root out something hidden deep inside and work through itFNever lose faith in your own strengths and potentialG.You can increase selfconfidence by adjusting yourself, such as smiling more.语法填空2022南京市高三第三次模拟考试Backpack Chinas Silk RoadThis is not a voyage that many travelers experience; its often ove

25、rlooked in favour of more accessible and famous destinations in China. But for adventurous travelers looking for something 1._ (true) different, backpacking the Chinese Silk Road brings glorious rewards.In history, the Silk Road included many routes that connected east and south Asia to Mediterranea

26、n Europe, so 2._ (name) because the largest goods traded down the route were Chinese silk.Several historical 3._ (branch) in the road mean that you have options when 4._ (decide) your route. Chinas northwest is historically one of 5._ (it) least connected regions. The Jiayuguan, where the impressive

27、 Jiayuguan Fort was built in the 1370s, 6._ (mark) the end of the Great Wall.The region spreads over 2,400 km, most of 7._ is separated by vast areas of desert. The region is now connected by highspeed rail, making getting around 8._ easy thing. If taking an overnight train trip, equip yourself 9._

28、food and plenty of bottled water before you start. Trains also usually sell beer and wine, but at high prices, so be sure to pack your own, as having a ganbei is a great way 10._ (meet) locals and make friends while travelling.课时天天练(十八).阅读理解A语篇类型:记叙文主题语境:人与社会社会进步个人梦想和时代发展【语篇解读】本文讲述了作者小时候想要做女足球运动员,但是

29、鲜有榜样可循,作者放弃了这一梦想。近年来随着时代的发展和社会的进步,女足得到了很大的发展,这意味着有足球梦想的女孩可以追求梦想。1答案与解析:B考查理解具体信息的能力。根据第二段中的“First, I wanted, in 1999, to be afarmer, soon archaeologist, then driving instructor and somewhere along the way, footballer”可知,作者的职业目标一直在变化。故B项正确。2答案与解析:D考查推断的能力。根据第四段中的“Id never seen a womens football match

30、 on TV. You see, you cant be what you cant see”可以推断,作者没有在电视上看到过女性足球比赛,没有榜样可循,因此认为自己不能成为一名足球运动员。故D项正确。3答案与解析:B考查理解具体信息的能力。根据第五段中的“but the rise in support shows the demand is there”可知,对女足的资助增多表明对女足有需求,由此可知B项正确。4答案与解析:A考查理解文章主旨要义的能力。本文的中心句为“It allows you to see what has led you here and, hopefully, how

31、 society has changed and improved”。文章以作者想成为一名女足球运动员,却由于没有榜样可循而放弃切入话题,文章后半部分讲随着时代的发展,社会在进步,女足得到了更多的投资和关注,所以这篇文章主要想告诉我们随着时代的发展,社会在进步。故A项正确。B语篇类型:说明文主题语境:人与社会科技完全自动驾驶的日子还很远【语篇解读】今年新技术将会使司机开车时不用手扶方向盘了,但是那并不意味着他们的车是完全自动驾驶的,完全自动驾驶的日子依然很远。5答案与解析:D考查理解具体信息的能力。根据第一段第一句可知,今年新科技会使司机开车时不用手操控方向盘。故答案为D。6答案与解析:A考查

32、理解段落主旨要义的能力。通过第六段可知,本段主要介绍了GM的Super Cruise 系统的作用、推出时间以及最新版本。故选A项。7答案与解析:B考查推断的能力。根据第二段第二句可知,Kay Stepper说这些系统能使人们开车时不用脚或手,但人们还需要用眼用脑,由此可推知人们开车时仍需要投入注意力。8答案与解析:D考查理解文章主旨要义的能力。根据全文内容尤其是第一段中的“But that doesnt mean their cars will be fully selfdriving that day still remains far in the future.”以及最后一段中的“Dri

33、vers still need to pay attention”可知,新技术将会使司机开车时不用手扶方向盘了,但是那并不意味着他们的车是完全自动驾驶的,完全自动驾驶的日子依然很远。.七选五语篇类型:说明文主题语境:人与自我完善自我增强自信心【语篇解读】对青少年来说,在别人面前避免回答问题并不罕见,因为他们太害羞或太害怕出错。有些时候,缺乏自信可能源于没有安全感。本文介绍了从自身做起,做出一些改变,从而增强自信的方法。1答案与解析:B考查上下文衔接。空后一句指出这是一种你能够且应该改变的正常情绪,结合语境可知,此处应说明缺乏自信心可能对你产生的影响。故B项符合语境。2答案与解析:C考查段落小标

34、题。本段第一句提到如果你担心人们会看到你的缺点,你会发现很难坚定地表达自己的意见,本段后两句介绍了针对这种情况建立自信的第一步审视自我。由此可知,本段与理解缺乏自信的原因有关。故C项符合语境。3答案与解析:A考查上下文衔接。根据本段的小标题可知,此段主旨是为你的优点喝彩。根据空前内容“认识到你的缺点或是问题所在还不够”和空后叙述的探索你自己的优点可知,A项符合语境。4答案与解析:G考查上下文衔接。本段主要列举了改变自身行为的一些做法。而G项内容“你可以通过调整自己例如多微笑等来增强自信”,与下文中的“锻炼并获得足够睡眠”以及“赞赏别人的优点”都属于具体的做法。故G项符合语境。5答案与解析:D考

35、查上下文衔接。结合本段的小标题可知本段主要讲了用第三者的角度来看待问题。D项中的“someone else”与本段小标题中的“a third person”相呼应。故D项符合语境。.语法填空语篇类型:说明文主题语境:人与社会历史与文化中国丝绸之路旅行【语篇解读】本文主要介绍了中国丝绸之路一揽子旅游项目,重点介绍了丝绸之路旅游的意义和价值,并对该旅游的注意事项作出了提示。1答案与解析:truly考查副词。副词修饰形容词,空处修饰形容词different,故用副词形式。该句意为:但对于寻找真正不同的东西的喜欢冒险的旅行者来说,去中国的丝绸之路背包旅行会带来丰厚的回报。2答案与解析:named考查非

36、谓语动词。该句意为:在历史上,丝绸之路包括许多连接东亚、南亚和地中海欧洲的路线,之所以称之为丝绸之路是因为这条路线上最大的商品贸易是中国的丝绸。名词短语the Silk Road和动词name之间为被动关系。故用过去分词。3答案与解析:branches考查名词的单复数。branch为可数名词,根据前面的several可知,该处用复数形式。4答案与解析:deciding考查现在分词。分析该句结构可知,空处进行了省略,补充完整即为“when you are deciding your routine”,故用现在分词形式。该句意为:道路上的几个路线分支意味着你在决定路线时可以有多个选择。5答案与解析

37、:its考查代词。名词短语“least connected regions ”和“China”之间为所有关系。故用its。该句意为:历史上,中国的西北地区是联络最少的地区之一。6答案与解析: marks考查主谓一致和时态。该句主语为The Jiayuguan,为第三人称单数,故谓语动词用单数;该句陈述的是一般现象。故用一般现在时。【易错分析】该题容易错填marked,错误的原因是受该句插入语“where the impressive Jiayuguan Fort was built in the 1370s”所用的一般过去时的影响,忽略了主句的时态。7答案与解析:which考查定语从句。分析该

38、句结构可知,空处引导定语从句,作of的宾语,指代先行词The region,故用which。该句意为:该地区绵延2 400多公里,其中大部分被广袤的沙漠所分隔。8答案与解析:an考查冠词。该处泛指“一件容易的事情”,故用不定冠词。easy为元音音素开头的单词。故用an。9答案与解析:with考查固定搭配。该句意为:如果乘火车过夜,出发前要准备好食物和足够的瓶装水。equip.with为固定搭配,意为“配备”。10答案与解析:to meet考查动词不定式。该句意为:火车上通常也卖啤酒和葡萄酒,但价格很高,所以一定要自己带着,因为“干杯”是在旅行中结识当地人和交朋友的好方法。a way to do sth.为固定结构,意为“做某事的方法”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1