收藏 分享(赏)

开学考英语答案和解析.doc

上传人:a**** 文档编号:546844 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:46.50KB
下载 相关 举报
开学考英语答案和解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
开学考英语答案和解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
开学考英语答案和解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
开学考英语答案和解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
开学考英语答案和解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
开学考英语答案和解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
开学考英语答案和解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、英语开学考2022.02参考答案听力:1-5 ACBAC 6-10 BCABA 11-15 CBABC 16-20 BACAC阅读:21-23 BDC 24-27 BDDD 28-31 CABB 32-35 BADC七选五:36-40 ADCFE完型:41-45 CBADD 46-50 BBCDC 51-55 ABCDA 语法填空:56. A 57. raises 58. reaction 59. qualified 60. are admitted61. However / Still / Nevertheless 62. on 63. what 64. years 65. added应用文

2、:Dear guests, teachers and fellow students,Im Li Hua, chairman of the Students Union. First, please allow me, on behalf of our school, to extend the warmest welcome to our distinguished guests from London. And we are honored to have the chance to play a friendly match with you.Established in the 195

3、0s, our football team enjoys a good reputation as one of the top teams throughout the province, winning one championship after another. Now it has 50 members and 4 coaches. Todays friendly match is a golden opportunity for young players from Britain and China to develop footballing skills and enhanc

4、e our friendship.Finally, I heartily wish the match a remarkable success.读后续写:Paragraph 1: In the photo, the students saw a young woman with two little children standing before an oak tree.What a lovely woman and cute kids. Yeah, she is a smart woman who can always make our small house warm and comf

5、ortable. Vingo murmured. With Brunswick approaching, Vingo stopped staring at the photo, tightening his face, as if protecting himself against another disappointment. The students took over window seats, waiting for the coming of the oak tree. Then Brunswick was ten miles, and then five. All the peo

6、ple opened their eyes wide, waiting for a miracle. Paragraph 2: With the oak tree in sight, the students were up out of their seats, wild with joy. But Vingo sat there, amazed. The oak tree was covered with yellow handkerchiefs, twenty or thirty of them, maybe hundreds, flying in the wind. The oak t

7、ree stood like a banner of welcome, blowing in the wind. All the students couldnt hold back their excitement, shouting, crying, doing small dances or shaking fists in triumph. As the students remained thrilled, Vingo slowly rose from his seat, holding himself tightly, and made his way to the front d

8、oor of the bus.听力原文:Text 1M: Hello, Kate. Overtime again, will you?W: Yes, Ive got to, if I want to get a pay raise.Text 2W: Please help me with this computer. This little message keeps coming up. I dont understand it. Its frustrating.M: Oh, thats a minor problem. Just dont push this key.W: All righ

9、t, thanks.Text 3M: I think I might take the train to Chicago tomorrow. Its probably going to be a long ride, but its cheaper than flying.W: I think you should just spend the money flying. Its much faster, and youll have more time to visit the city.Text 4M: Your total comes to $110.56. Do you have a

10、membership card?W: Oh, yes. Thank you for reminding me. Here you are.M: OK, your new total is $99.26.Text 5M: Laura, would you like to get something to eat with me at 11:00 p.m.?W: Sorry, thats too late. I usually go to bed around 10:30 p.m.M: OK, how about 6:20 p.m.? Its dinner time.W: Thats fine.T

11、ext 6M: Betty, how are you feeling today? Our classmates are concerned about you.W: I feel better. Thanks for coming.M: I brought you some flowers.W: Thanks.M: Did you talk to your doctor? What did he say?W: He said it was just a minor operation and I can leave hospital next week. So dont worry abou

12、t me.M: Thats good. Is there anything I can do for you?W: Yes, can you ring the nurse? Its time for another injection(注射).Text 7M: Excuse me. Im interested in applying for a membership card.W: Thats fine. Here is a list of our prices. How did you hear about us?M: Oh, a friend of mine is a member her

13、e. I think this plan is best for me.W: What services are you interested in?M: I would like to have access to the swimming pool. And I also work out to lose weight in the gym.W: Alright. Just fill out this form first. And how do you like to pay?Text 8W: Everything is ready. Please come to the dining

14、room.M: Wow, what a marvelous(了不起的) table youve got here! Ive long heard Chinese dishes are well-known all over the world for their color, aroma(香气) and taste.W: I hope you like my cooking.M: I think you are not only a good teacher but also a good cook.W: Thanks for the compliment(称赞). Lets begin wi

15、th chicken which will bring luck to the guests, according to Chinese culture.M: It sounds interesting. In that case, Ill eat more.W: Please help yourself to it.M: Thanks.I like fried kidney(炒腰花) best among Chinese food.W: Have a try.M: Well, its really unusual! Its quite tender(嫩) and delicious!Text

16、 9 (第17题为推断题)W: Whatkind of book are you searching for?M: An excellent English language book. From it I can get new words and practice basic pronunciation of long words.W: You can go through books written by Charles Dickens or John Milton. There you can learn new words and practice pronunciation. An

17、d you can get those books in the literature section.M: Can I get them issued for a month?W: Yes, you can. For that you need to get a membership card issued for yourself. That card will permit you to get 2-3 books at a time.M: Maam, is it mandatory(强制的) to get a membership card?W: Well, if you want t

18、o issue more than one book at a time, it is a must.M: Do I have to pay for it?W: Yes, $100 for the first six months and $30 every six months for renewal.M: OK. Maam, please issue me a membership card for two years.Text 10W: The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms.

19、 Minor Heat(小暑), the 11th solar term of the year, signifies(意味着) the hottest period is coming but the extreme hot point has yet to(还没有) arrive. In China, the 24 solar terms were created thousands of years ago to guide agricultural production. But the solar term culture is still useful today to guide

20、 peoples lives through special foods, cultural ceremonies and even healthy living tips that correspond with each term.The following are 4 things you need to know about Minor Heat.A season of storms, thunder and hailStorms, thunder and hail often happen during Minor Heat, though in some years there m

21、ight be droughts. One of the prevailing(占主导地位的,流行的) farming activities during Minor Heat is staying on top of flood control and drought relief.A season for the lotus flowerIn Minor Heat, high temperatures are good for the growth of the lotus flower. From Minor Heat to the Double Ninth Festival, the

22、lotus flower(荷花) is in full bloom, and always simple but elegant.Firefly seasonMinor Heat is the season when fireflies become lively. Zhu Shuzhen, a woman of the Southern Song Dynasty, once described in her famous poem Summer Fireflies a happy scene of children playing with fireflies in the woods at

23、 night.Sunning clothesDuring the Minor Heat period, with the longest amount of sunlight and the strongest sunlight radiation, many families hang their clothes out in the sun to prevent mildew(霉,霉菌).答案详解:阅读A这是一篇广告。本文是一则夏令营广告,主要向家长介绍了四个夏令营的特点,供家长做出选择。21细节理解题。根据小标题“Capitol Debate(国会辩论)”下段的“Never debate

24、d before? No worries. Thousands of shy students have walked through our doors to become confident young adults and leaders in their community.(从未辩论过?别担心。成千上万害羞的学生走进我们的大门,成为自信的年轻人和社区领袖)”可知,国会辩论可帮助孩子学会辩论,让害羞的孩子变得自信,因此,最适合害羞不敢在公共场合讲话的孩子的夏令营是B项“Capitol Debate(国会辩论)”符合题意,故选B项。22细节理解题。根据小标题“ID Tech Summer

25、 Camp (ID技术夏令营)”中介绍的最后一句“With 5 students max per instructor, we perfectly blend personalized learning and time to socialize and instructor feedback will be delivered via email so you can track your childs success. (每个讲师最多5名学生,我们将个性化学习和社交时间完美融合,讲师反馈将通过电子邮件发送,您可以跟踪孩子的成功)”可知,ID技术夏令营中,导师通过邮件向父母反馈孩子的表现,这

26、样父母就可以了解孩子在学习上的讲步。因此,家长在ID技术夏令营可以做的是D项“Follow kids progress. (跟踪孩子的进步)”符合题意,故选D项。23细节理解题。根据第二段中“Dont tell them its educational! (嘘别告诉他们这是教育!)和第三段中“Our aim is to use instruction, education, and learning to provide the most important component of our debate camps-fun! (我们的目标是通过指导、教育和学习,为我们的辩论营提供最重要的乐趣

27、!)”和第四段中“Join over 50, 000 students who are building in-demand skills, collaborating with friends, gaining confidence, and having fun. (加入超过50000名学生的行列,他们正在培养需求技能,与朋友合作,获得自信,享受乐趣)” 和最后一段中“Campers also participate in fun, hands-on marine science activities throughout their camp session (露营者在整个露营期间还参与

28、有趣的、实践性的海洋科学活动)”可知,每一个camp都强调在学习的过程中享受乐趣(fun),所以可知它们都非常重视孩子们在学习过程中的心理体验,强调快乐学习。因此,这些营地的共同特点是C项“They stress learning happily (他们强调快乐学习)”符合题意,故选C项。B本文是一篇记叙文。世界上没有完美的女人,而三十而已的编剧张英基通过讲述三个不同的女人的故事来传达这个信息,她们用不同的方式去攀登自己的山峰。作者鼓励观众在三十而已中寻找灵感。24推理判断题。根据第二段中“Zhong Xiaoqin is one who will only climb if she has

29、someone to go along with her. She will not overexert herself, and she will definitely stop once she has reached a comfortable place.(钟小琴是那种只有有人陪她一起爬才会爬的人。 她不会过度劳累,而且一旦她到达一个舒适的地方,她肯定会停止)”推知,钟小琴是一个温和的、知足常乐的性格。故选B。25细节理解题。根据第三段中“In a sense, the scriptwriter purposely created Gu Jia as the perfect woman

30、 of thirty. She is married, with a successful husband and a young son. She is living the dream, but Gu Jia does not feel complete. She feels lost. She is flawed.(在某种意义上,编剧有意将顾佳塑造成一个三十岁的完美女人。 她结婚了,有一个成功的丈夫和一个年幼的儿子。她活在梦想中,但顾佳并不觉得完整。她觉得自己迷失了。她是有缺陷的)”,可知,根据第三段,关于顾佳的生活,“她因为丈夫对生活不满”是不正确的。故选D。26推理判断题。根据最后一

31、段中“Her chase for perfection and her stubbornness to maintain this image has effected many of the relationships in her life. She chases after what she believes is right for others.(她对完美的追求和她对保持这种形象的执着影响了她生活中的许多关系。她追求她认为对别人正确的东西)”可知,根据文章所述,观众之所以喜欢顾佳,主要是因为她有一些可辨认的特质。故选D。27目的意图题。根据第一段“There is no such t

32、hing as a perfect woman, and Nothing but Thirty screenwriter Zhang Yingji wanted to convey this message in telling the stories of three different women, who have found very different ways to climb their own mountains.(世界上没有完美的女人,而三十而已的编剧张英基想通过讲述三个不同的女人的故事来传达这个信息,她们用不同的方式去攀登自己的山峰)”和最后一段中“Theres still

33、 a lot left that we can learn from the women of Nothing but Thirty, but maybe like them, we too can find the courage in ourselves to walk on that road which is truly meant for us.(我们还可以从三十而已的女性身上学到很多,但也许像她们一样,我们也能找到勇气,走在这条真正适合我们的道路上)”推知,这篇文章是鼓励观众在三十而已中寻找灵感。故选D。C这是一篇说明文。科学家发现了“喜欢”金子的真菌。本文介绍了其发现经过、生物习

34、性及相应的科学展望。28细节理解题。根据第一段中的“The experts desperately hope the “gold digger” will provide information on the locations of gold deposits (沉淀物) and make searching for the precious metal easier, and more environmentally friendly.”可知,专家们迫切希望“淘金者”能提供金矿的位置信息,使寻找这种贵金属变得更容易,更环保。由此可知,专家们希望获得更多关于携带金子的真菌的信息。故选C。29

35、推理判断题。根据第三段中“Though fungi often interact with other things in nature, the reaction with gold was unexpected.”及Dr. Bohu说的话“But gold is so chemically inactive that this interaction is both unusual and surprising.”可知,虽然真菌经常与自然界中的其他事物相互作用,但与黄金的反应却是出乎意料的。黄金的化学反应并不活跃,两者间的相互作用既不寻常又令人惊讶。再根据第四段中的“There is a

36、biological benefit from this reaction.” Dr. Bohu said, “Gold-loving fungi can grow faster and bigger relative to other fungi that dont work with gold.”可知,“这种反应有生物学上的好处。” Dr. Bohu说,“与其他不能与黄金共生的真菌相比,喜欢黄金的真菌可以生长得更快、更大。”由此可知,Dr. Bohu认为真菌与黄金的相互作用出人意料,但却是有益的。故选A。30推理判断题。根据第五段中“The researchers still need t

37、o conduct further analysis to understand the relationship between the fungi and the precious metal. More importantly, they need to determine if its presence is a sure sign of the existence of large deposits of the metal underground.(研究人员仍然需要进行进一步的分析,以了解真菌和贵金属之间的关系。更重要的是,他们需要确定它的存在是否是地下存在大量金属矿床的确切迹象)

38、”以及最后一段“However, those hoping to get free gold from the fungi are in for a disappointment, for the delicate fungus is hard to see.(然而,那些希望从真菌中获得免费黄金的人注定要失望了,因为这种脆弱的真菌很难看到)”可推断出,作者认为此发现尚需做深入的研究。故选B。31主旨大意题。根据第一段的“Humans are not the only ones that like gold. Australian scientists have discovered a new

39、 fungus (真菌) that decorates its long, thread-like tendrils (卷须) with gold collected from the soil.”以及后文都是对该喜金真菌的描述,包括发现方式、发现分析及对其的科学展望等可知,标题核心词为gold-loving fungi(喜金真菌)。A项中核心词为beauty-loving fungi(爱美真菌),错误;C选项中核心词为gold mine(金矿),错误;D选项中核心词为gold with fungi(含真菌的金子),错误。故选B。D本文为一篇议论文,作者认为,在现代官僚主义管理制度下,人出现普

40、遍焦虑的现象,为了摆脱这一现状,社会制度应该向鼓励人及其潜能充分开发的人文主义工业转变。32.词义猜测题。根据文章第一段关键句“The oiling is done with higher wages, well-equipped factories and piped music, and by psychologists and “human-relations” experts; yet all this oiling does not change the fact that man has become powerless, that he does not wholehearted

41、ly participate in his work and he is bored with it.”(起润滑作用的是更高的工资、设备完善的工厂和播放的音乐以及心理学家和“人际关系”专家;然而,所有这些润滑并不能改变这样一个事实:人已经变得无能为力,他不再全心全意地参与工作,他对工作感到厌倦。)可推断,通过 “well-oiled cog in the machinery”(机器上润滑良好的齿轮),作者认为,尽管运行平稳,人却是社会一个可替代的组成部分,地位无足轻重。故选B项。33.细节理解题。根据文章第二段关键句“In fact, they live and die without eve

42、r having confronted the fundamental realities of human existence as emotionally and intellectually independent and productive human beings.”(事实上,他们在活着和死去的时候,从来没有面对过人类作为情感上和智力上独立和有生产力的人存在的基本现实。)可知,工人和雇员焦虑的真正原因是他们被迫放弃自己的个性和独立性。故选A项。34.推理判断题。根据文章第三段关键句“This constant need to prove that one is as good as

43、 or better than ones fellow-competitor creates constant anxiety and stress, the very causes of unhappiness and illness.”(这种持续不断地需要证明自己与竞争对手一样好或更好的需要,导致了持续不断的焦虑和压力,这正是不快乐和疾病的根源。)可知,作者认为,过多的竞争导致的焦虑和压力是不快乐的根源,因此,生活中真正的幸福属于那些远离过度竞争的人。故选D项。35.细节理解题。根据文章最后一段关键句“I suggest transforming our social system fro

44、m a bureaucratically managed industrialism in which maximal production and consumption are ends in themselves into a humanist industrialism in which man and full development of his potentialities are the aims of social arrangements.”(我建议把我们的社会制度,从以最大限度的生产和最大限度的消费为目的的官僚主义管理下的工业主义,转变为以人及其潜能的充分开发为社会安排目

45、的的人文主义工业主义。)可知,为了解决目前的社会问题,作者建议我们应该使人充分开发自己的潜力。故选C项。七选五这是一篇说明文。介绍了一些帮助人们过上简单而充实的生活的方法。36上文“So how can we design a life that is less complex and more meaningful? With minimalism.(那么,我们怎样才能设计一个不那么复杂而又更有意义的生活呢?极简主义。)”说明我们要用极简主义设计一个不复杂而又更有意义的生活,选项A“这是关于用更少的资源享受更多的生活。”承接上文,解释了极简主义,耗费资源更少而更有意义。语义通顺合理。故选A项

46、。37下文“Most peoples living space is filled with things that are never used and dont contribute to their well-being. Separate the ones you do need from the ones you dont, and throw the latter right into the dustbin or better, give them away to people who might actually benefit from them.(大多数人的生活空间都充满了

47、从未用过的东西,对他们的健康没有好处。把你真正需要的和不需要的分开,把后者扔到垃圾箱里或者更好,把它们送给那些可能真正从中受益的人。)”建议应该把生活空间中从未用过的东西扔掉或者送人,选项D“摆脱那些与你快乐无关的事情。”概括本段主题,把生活空间中那些无关的东西摆脱掉。语义通顺合理。故选D项。38上文“We constantly compare ourselves to others who seem happier, more beautiful and more important than us. We try our best to imitate those we envy. (我们

48、总是把自己和那些看起来比自己更快乐、更美丽、更重要的人进行比较。我们尽力模仿我们所羡慕的人。)”说明人们总是互相攀比并模仿自己羡慕的人,选项C“然而无论我们如何努力,我们总是失败。”承接上文,转折语义,说明这样做并不成功,引出下文“We need to stop comparing and accept ourselves for who we are, with all our imperfections. (我们需要停止比较,接受我们自己,接受我们所有的不完美。)”建议停止攀比,接受自己。语义通顺合理。故选C项。39上文段首“Do one thing at a time. (一次只做一件事

49、。)”概括了本段主题,一次做好一件事,选项F“停止一心多用,一次只专注一件事。”呼应段首,建议要一次专注于一件事。选项中concentrate on a single thing at a time和上文段首Do one thing at a time语义一致。故选F项。40下文“Thus you need to develop mindfulness. Mindfulness means fully attending to whats happening in the present. (因此你需要培养正念。正念意味着完全关注当下正在发生的事情。)”建议要培养正念,关注当下,选项E“极简主

50、义生活需要一个平静和不受干扰的头脑。”和下文之间存在因果关系,因为生活需要平静不受干扰,所以要培养正念,关注当下。故选E项。完形填空41.C。第一段作者提到的有些人花费数年寻找好朋友与后面形成一个对比:作者在七年级遇见自己的好朋友,所以倍感幸运。故C选项符合题意。42.B。这是一个线索题,根据上一句提到的七年级的孩子可知,她们是十几岁的女孩。43.A。从此句的后面部分“.a couple of new ones wormed their way in”可知,有些人退出,而有些人加入。44.D。此句的意思是:有几个人退出,有几个加入,最终我们形成了一个团队,符合题意。45.D。根据前文可知,这个

51、群体有人退出去,有人加入进来,以及后文作者对这个团队友谊的描述可知,在接下来的20年这个团队保持得相当完整。46.B。根据文中对圣诞节互送礼物的描述以及最后一段中的“our own traditions”可知,我们一直进行这个在圣诞节互送礼物的传统。47.B。根据全文可知第一次互送礼物这个仪式是在我们12岁的时候举行的,故take place“发生,举行”符合题意。48.C。根据文章的行文顺序,当时是12岁,用赚的零花钱买的礼物,可知,这个礼物不是很贵49.D。此句的意思是,我们选定一个晩上来进行此事。make“安排,准备”。50.C。根据上下文可知,举行这个活动的地方,一步步在变换,故选项C符合题意。51.A.根据作者的时间顺序和地点转移(parents living rooms,student apartments,adult apartments)的措述,可推断聚会的地点应该到了家里。52.B。此句的意思是,我们送的礼物从开始送的蝴蝶型发卡到后来的商店买的珠宝。give way to“为让位”,这里就是“取而代之”的意思。53.C。根据此句中“baby clothes”推断出我们有了孩子后我们给孩子们买衣服。54.D。根据常理推断,跟家人在一起的节日是温馨的。55.A。根据前文可知,这一群女孩建立了自己的互送礼物的传统。故选项A符合题意。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1