收藏 分享(赏)

广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:545762 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:92.50KB
下载 相关 举报
广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练《一》及参考答案 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家广西大新县2017高考英语一轮阅读理解选练【一】及参考答案2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Since I started working part-time at a grocery store, I have learned that a customer is more than someone who buys things. To me, a customer is a person whose memory fails entirely once he or she starts t

2、o push a shopping cart(车). One of the first things customers forget is how to count. There is no other way to explain how so many people get in their express line, which is clearly marked 15 items(件) or less, with 20, 25 or even a cart load of items.Customers also forget why they came to the store i

3、n the first place. Just as I finish ringing up an order, a customer will say, “ Oops, I forgot to pick up a fresh loaf of bread. I hope you dont mind waiting, while I go to get it.”Five minutes later, hes back with the bread, a bottle of milk, and three rolls of paper towels. What is stranger is tha

4、t customers also seem to forget that they have to pay for their groceries. Instead of writing a check or looking for a credit card while I am ringing up the groceries, a customer will wait until I announce the total. Then, in surprise, she says , “ Oh no, what did I do with my check book?” After 5 m

5、inutes of digging through her purse, she borrows my pen because she has forgotten hers. But I have to tolerate customers because they pay my salary, and thats something I cant afford to forget.1. What does the author say about his customers?A .They can not count numbers.B. They sometimes jump the qu

6、eue.C. They dont know how to express themselves.D. They behave as if their memories had totally failed.2. According to the text, who are supposed to be in the express line?A Customers with nothing purchased.B. Customers with not more than 15 items.C. Customers with items between 15 and 253. When cus

7、tomers arrive at the check-out counter, they_A. find their pens lostB. go back and get more itemsC. can not wait to pay for their groceries.D. prefer paying by check to paying with a credit card.4. We can infer from the text that _A. business in the grocery store runs wellB. the author finds his pre

8、sent job full of funC. the authors part-time job calls for patienceD. customers go to grocery stores without planning.参考答案14、DBBC 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I wasnt surprised when I read that actress Helen Hunt recently stated that she would never allow her young daughter to become a child s

9、tar. Ms Hunt is the daughter of a Hollywood technical director, and grew up in Hollywood. Now in her late 40s, she started acting and modeling when she was eight and has probably seen a lot over those years in show business. She has had a successful career. She earned four Golden Globes and four Emm

10、ys. She also attained the top honor of her profession when she won the Best Actress Academy Award for her role in the 1992 movie, As Good As It Gets. Given those accolades, Ms Hunt is successful. There is no doubt that her early experiences as a child star prepared her for what has been an outstandi

11、ng adult career. Given those achievements, why would this star declare shell never allow her daughter, now at the age of six, to follow in her footsteps? Everyone familiar with the entertainment scene is aware of the reasons for her attitude. Recent tabloid (小报) news headlines featuring the troubles

12、 of former child stars, among them Lindsay Lohan, Britney Spears and the late Gary Coleman, may answer the question. Although Ms Hunt managed to become a successful grown-up star, she apparently believes shes an exception. What Ms Hunt may be suggesting is that many very young stars go through unnat

13、ural childhoods on movie and TV sets. While theyre earning big incomes, theyre so pampered (纵容) by directors and praised by fans; they may get false impressions that their lives will always be that way. Then, within a few years, when faced with reality, theyre hurt and confused. After all the overwh

14、elming affection, they find they cant deal with the problems. Thats often when drugs and alcohol take over their lives.Helen Hunt has some other reasons why she doesnt want her daughter to be in the entertainment business. Many child stars can never make a successful transition to meaningful adultho

15、od. However, as with many Hollywood movies, I believe there are both good and bad scenes about how it can be played out in real life.【文章大意】本文叙述了尽管著名女演员Helen Hunt是童星出身,但她不同意六岁的女儿演电影,因为它认为,许多童星的未来都是悲剧。26. According to the passage, Ms Hunt _.A. started acting and modeling when she was a little girlB. h

16、as been acting for about 30 yearsC. is the daughter of a famous actor D. started singing when she was eight【答案】A 【 解析】细节理解题。根据Now in her late 40s, she started acting and modeling when she was eight可知她在很小的时候就开始表演了,故选A。27. The underlined word “accolades” in Paragraph 2 probably means “_”.A. difficulti

17、esB. awardsC. salariesD. opinions【答案】B【 解析】词义猜测题。根据She earned four Golden Globes and four Emmys.和when she won the Best Actress Academy Award可知它是奖项,故选B。28. The author thinks Helen Hunts success is mainly due to _.A. her hard work B. the help of a technical directorC. her experiences as a child star D

18、. her talent and good luck【答案】C【 解析】细节理解题。根据There is no doubt that her early experiences as a child star prepared her for what has been an outstanding adult career.作者认为Helen Hunt的成功在于她童年开始的经历,故选C。29. Helen Hunt wouldnt allow her daughter to become a child star because she thinks _.A. child stars oft

19、en take drugs and alcohol B. being a child star may ruin her futureC. child stars arent able to solve their problems D. it is difficult to succeed as a child actor【答案】B【 解析】细节理解题。根据What Ms Hunt may be suggesting is that many very young stars go through unnatural childhoods on movie and TV sets. Whil

20、e theyre earning big incomes, theyre so pampered (纵容) by directors and praised by fans; they may get false impressions that their lives will always be that way. Then, within a few years, when faced with reality, theyre hurt and confused.童星可能对未来的发展不好,故选B。30. From the passage we can conclude that _.A.

21、 few child stars will succeed in the future B. there is no way to save the entertainment businessC. the author has a different opinion about child stars D. meaningful adulthood only belongs to non-child stars【答案】C【 解析】推理判断题。根据I believe there are both good and bad scenes about how it can be played ou

22、t in real life.可推出作者对于童星有不同的意见,故选C。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Movie magic can defy reality, but actors are inescapably humanThey grow and change, and dont necessarily change for the betterHarry Potter actors, who are now saying their final goodbyes to their roles, have all become fully-

23、fledged(成熟的) grown-ups, worlds apart from the little kids who began the Hogwarts adventures in 2001While many fans feel sad that the magical franchise is coming to an end, some feel even sadder to see how much the actors have changed over the yearsDaniel Radcliffe (who plays Harry Potter) went from

24、being a really cute kid to a thin, pale-looking guy, said Filipino Internet User LealuvyI kind of wish he stayed a kid foreverRadcliffe himself doesnt seem to be bothered by his change of appearanceIn an interview with GQ magazine last week, he teased himself: If people find me sexy or cool, its bec

25、ause they like short, little, nerdy guysAnd we do have our niche(合适的职业) Meanwhile, actors growing up to be handsome have their headachesHarry Melling, who played Potters cousin Dudley Dursley, told The Telegraph that he was almost recast for Harry Potter and the Deathly Hallows when producers discov

26、ered he d lost a lot of weight he had as a kidHe was too thin for the partThey (the producers) did this double take, Oh my God, we are going to have to do something, and I felt guilty, said MeilingAside from changes in looks, the gradual personality change of child stars is another big concern of au

27、dience and producersMiley Cyrus began her career at 13 in Disneys hit TV series Hannah MontanaWhen Cyrus decided to show her adult personality by releasing sexy photos, people began to get uneasy about herReports said that furious Disney bosses were considering replacing Cyrus with a more clean-cut

28、teen starCyrus finally kept her role after public apologiesBut some parents banned their children watching the showMy daughter has been banned from watching the show, supermodel Cindy Crawford told Showbiz SpyI really dont think Miley Cyrus is much of a role model for my kid6lThe underlined word def

29、y in Paragraph 1 means _AchallengeBcontrol Cclarify Dabandon62Which one is TRUE according to the passage?AActors always grow and change for the betterBDaniel Radcliffe cant escape from being a kidCSome fans feel sad about the ending of the film series and the actors changesDHarry Melling was too thi

30、n to recast for the film63Radcliffe doesnt feel bothered by his change of appearance because _Apeople think him sexy or coolBpeople like short, little, nerdy guysChe thinks he grows up to be handsomeDsome people do think such a boy as him is sexy64What do audience and producers concern about?AThe ac

31、tors changes in appearances and gradual personalityBThe actors weightCWhether the producers did the double takeDWhether the actors are sexy or clean-cut65We can infer that _ from the story of Miley CyrusAMiley Cyrus decided to change her sexy adult personality later onBDisney bosses prefer pure teen

32、 stars to sexy adults in their moviesCparents prevented their children from watching her showDCindy Crawford is a supermodel, who has a daughter【参考答案】61-65 ACDAB 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Until a few months ago, he was a butler(管家) in one of the more expensive residential buildings in

33、 Manhattan. But now, Nepal-born Indra Tamang is the owner of two multi-million dollar apartments in the same building. The former owner - his former employer, Ruth Ford - died last year and left the apartments to Mr Tamang in her will. Mr Tamang is happy but quickly points out that his good fortune

34、did not come easily. I am happy and have been touched by the generosity of the Ford family, he says. I never expected that I will be given the ownership of these apartments. But I have been working for the family for the last 36 years, devotedly, with honesty and dedication(奉献). So my hard work has

35、been rewarded. Mr Tamang was 21 when he was brought from Nepal by Charles Ford, a writer and a photographer. Mr Ford died in 2002; his sister, actress Ruth Ford, then took charge and told Mr Tamang that he was like a brother to her after Charless death. Mrs Ford died aged 98. During the last five ye

36、ars of her life, she lost her eyesight and also developed speech problems. Mr Tamang looked after her most of the time and took care of her medicines and food. He also worked with Charles Ford on various photography projects, which he now wants to keep as the photographers legacy(遗产). He hopes to or

37、ganize exhibitions of Mr Fords photographs and edit a book of his works.Mr Tamang plans to sell the bigger, three-bedroom apartment to pay the taxes he owes to the government on his legacy. He says: The rules of the building might be a problem, as they require a minimum monthly income to qualify to

38、live as owner of apartments. I have my small house here but I am happy with it, Mr Tamang has learnt his lesson from the life of his employers and plans to use his money with great caution. I think one should save money for old age. Thats when you need it the most to get care, he says. 【文章大意】本文叙述了Mr

39、 Tamang本来是一个管家,由于细心地照顾主人,最后主人把数百万的房产留给了他,他卖了一个公寓还上了税收,他从主人那里学到花钱要小心谨慎。31. Mr Tamang treated the legacy as _. A. a reward B. a punishment C. business D. a gift【答案】A 【 解析】细节理解题。根据So my hard work has been rewarded.可知他把遗产看成是他的奖励,故选A。32. What DIDNT Mr Tamang do in the Ford family? A. Show Mr Fords works

40、in the exhibition. B. Look after Ruth Ford when she was ill. C. Work on kinds of photography projects D. Experience deaths of Charles Ford and Ruth Ford【答案】A【 解析】细节理解题。根据He hopes to organize exhibitions of Mr Fords photographs and edit a book of his works.他希望办一次影展,说明他还没有去做,故选A。33. Mr Tamang wants to

41、 sell one apartment to _. A. buy the small house B. pay the government the tax of the apartments C. edit a book of Charles Fords photographs D. move into the expensive apartments as soon as possible【答案】B【 解析】细节理解题。根据Mr Tamang plans to sell the bigger, three-bedroom apartment to pay the taxes he owes

42、 to the government on his legacy.他要卖一套公寓来缴税,故选B。34. What lesson does Mr Tamang learn from the Ford family? A. To find a good butler. B. To spend money thoughtfully. C. To save money for children. D. To get good care when people get old. 【答案】B【 解析】细节理解题。根据Mr Tamang has learnt his lesson from the life

43、 of his employers and plans to use his money with great caution. Mr Tamang从主人那里学到花钱要小心谨慎,故选B。35. What can we know from the passage? A. Charles Ford gave the apartments to Mr Tamang. B. Charles Ford couldnt see or speak before his death. C. Mr Tamang treated Ruth Ford much better than her brother. D. Mr Tamang will still live in his small house in the near future. 【答案】D【 解析】推理判断题。根据I have my small house here but I am happy with it, 可推知他可能要住进小的房子,故选D。高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1