收藏 分享(赏)

2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:必修3 UNIT 7阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:545452 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:6 大小:64.95KB
下载 相关 举报
2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:必修3 UNIT 7阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共6页
2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:必修3 UNIT 7阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共6页
2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:必修3 UNIT 7阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共6页
2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:必修3 UNIT 7阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共6页
2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:必修3 UNIT 7阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共6页
2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:必修3 UNIT 7阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考题型组合规范练7必修3Unit7阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解ALast year,I spent two-and-a-half months in Paris,living alone and working on a writing project.Although there is a seemingly great divide between my culture and theirs,I realized I could learn an awful lot.The first thing I noticed in Paris is that no one her

2、e walks around with a “to-go” cup of coffee.And I mean no one I havent seen a single person carrying one in the days Ive been here.Back home in New York,its normal for every other person on the street (including me) to be carrying a cup from Starbucks or their local coffee shop,but not here.Its been

3、 a valuable lesson for me,and something I can take back from Paris.Now I carry my own cup to the coffee shop instead of getting yet another cup that will go straight into the garbage can ten minutes after its placed in my hands.Also,in the grocery stores,shoppers have to bag their own groceries.The

4、simple act of doing that yourself is another chance to think about things:what kind of bag youre using (I recently saw one customer at my local grocery store put his fruit,cans of soup,and toilet paper into his briefcase!),what youre putting in the bag,and what you will really need to eat and use at

5、 home (Did I really need that roll of paper towels or will my dish towels back at the apartment do just fine?).My French friend uses the bags from the grocery store as her kitchen garbage bags.Now,so do I.Anyway,in Paris,people do most of their shopping in small markets:they buy their fruit at one,t

6、heir cheese at another,and then stop at their local bakery to buy that days fresh-baked bread,and walk out holding the bread only one part of which is covered by a piece of paper big enough for their hand.I certainly havent noticed any supermarket like a Wal-Mart or Sams Club.1.What is the authors r

7、eaction to “to-go” coffee cups after visiting Paris?A.She pays little attention to them.B.She is interested in them.C.She refuses to use them.D.She is surprised at them.2.What does the author say about grocery stores in Paris?A.They offer no bags to customers.B.They seldom sell bags at low prices.C.

8、Customers usually use briefcases as bags.D.Customers themselves put groceries in bags.3.Which of the following shows how the text is organized?(P:Paragraph)BLeo Kellner loves helping people in the sweetest way possible by baking them cakes and pies.The 99-year-old from Hastings,Nebraska,lost his wif

9、e in 2012;they had been together for 72 years.Since her passing,Kellner took up baking as a way to give back to the community.“I didnt know what to do with myself,” Kellner said.“I was crying and crying,and I said,Ive got to have something to do, and thats how it started.” That first year,Kellner ma

10、de 144 pies for people in need.He reached out to community organizations to let them know hed like to connect with families having a hard time.Kellner then started reaching out to those families,getting to know them,and baking up some love during their time of need.“Everybodys my favorite I love eve

11、rybody,even people that gave me an unpleasant time when things were going hard for me.Ive since made them cakes and pies.I hold no grudges,” said Kellner.Born in 1918,Kellner lived through the Great Depression,when his family lost their farm.Kellner had to move from state to state as a teenager look

12、ing for possible work on farms.“I knew what it was to be poor,and a lot of times we just had eggs and flour mixed up together,” he said.“So as long as I can do it,I will.”And Kellners made quite an impact.“Ive got friends from all over,” he said.“Ive gotten thank-you cards from Alaska.” Through his

13、baking Kellner has helped the community a lot.Hes even helped some neighbors children learn to cook so they can spread love just as he does.“I do it for everybody,” said Kellner.“Thats just the way I am.” Kellner believes that this inclination (意愿) to give to everyone just might be the secret to a l

14、ong,happy life.4.Why did Kellner set out to bake cakes for people in need?A.To find a part-time job.B.To connect with poor families.C.To repay people for all their kindness.D.To reduce his heartbreak of his wifes death.5.What does the underlined word “grudges” in Paragraph 3 mean?A.Hate.B.Hope.C.Reg

15、rets.D.Beliefs.6.What can we learn about Kellners early life?A.He could enjoy a hearty breakfast.B.He was no stranger to hardship.C.He had a happy childhood.D.He was fond of traveling.7.What does Kellner say about helping others?A.It strengthens his cooking skills.B.It changes his happy thoughts a l

16、ot.C.It makes him well-known to the public.D.It helps him stay positive and live long.CThe Golden Gate Bridge was the longest bridge in the world from 1937 when it was completed until the Verrazano Narrows Bridge was built in New York in 1964.Today,it is still the ninth longest bridge in the world.F

17、or many years before the Golden Gate Bridge was built,the only way to get across San Francisco Bay was by ship.And by the early twentieth century the Bay was crowded because of them.In the 1920s,engineer and bridge-builder Joseph Strauss believed that a bridge should be built across the Golden Gate

18、to solve the problem.Many groups went against him,each for their own selfish reasons.Besides,the engineering challenge was also huge the Golden Gate Bridge area often has winds of up to 60 miles per hour,and strong ocean currents (洋流) sweep below the surface.If all that werent enough,it was the midd

19、le of the Great Depression,and funds were hard to find.Strauss didnt give up,and the Golden Gate Bridge history began when San Francisco officials approved$35 million to build the Golden Gate Bridge.After the artistic design and red color were chosen,construction work began in 1933.The Golden Gate B

20、ridge project was completed in 1937,an important date in San Francisco history.Strauss was a pioneer in building safety.The Bay Bridge,which was being built at the same time cost 24 lives while the Golden Gate Bridge cost only 12,a great achievement in a period of time when one man was killed on mos

21、t construction projects for every million spent.8.What do we know about the Golden Gate Bridge?A.It is of the same age as the Verrazano Narrows Bridge.B.There are only 8 bridges worldwide longer than it now.C.It remained the worlds longest bridge for 30 years.D.It was the widest bridge worldwide whe

22、n completed.9.Why did Strauss want to build the Golden Gate Bridge?A.To prove his artistic ability.B.To build the worlds longest bridge.C.To solve traffic jams at San Francisco Bay.D.To make crossing San Francisco Bay possible.10.What does Paragraph 3 mainly talk about?A.The necessity for building t

23、he bridge.B.The hard time of the Great Depression.C.The bad weather in the Golden Gate Bridge area.D.The difficulties in building the Golden Gate Bridge.11.Which of the following words can best describe Strauss?A.Strong-minded.B.Warm-hearted.C.Honest.D.Patient.DFor a mother and kids at the Philadelp

24、hia Zoo,in Pennsylvania,it was a close encounter of the frightening kind.Directly in front of them was a Siberian tiger.But the family did not dread.They laughed.The tiger was in an enclosed (围住的) walkway.That tiger trail (路径) is part of Zoo360.It has changed the way humans and animals experience th

25、e zoo.But Zoo360s bigger influence may come from its effort to change animals lives in captivity (圈养).Many experts think zoos need much repair work if theyre going to last.The Philadelphia Zoo may be the best model for that change.“Even the best zoos today are based on captivity,” says Jon Coe.He is

26、 the zoo designer who invented the Zoo360 Animal Exploration Trail.“To me,thats the big weakness.”In 1975,when David Hancocks took over as director of the Woodland Park Zoo,in Seattle,Washington,it looked like any other big-city zoo.But within a year,Hancocks asked Coe to rethink how zoo animals are

27、 kept.Coe developed a plan that included plants growing naturally,wide open areas,and plenty of light.Many zoos,however,have difficulty in providing a proper home for animals.Take elephants,for example.A recent study shows how well elephants live when they have social connections and can collect the

28、ir own food.In 2011,the Association of Zoos and Aquariums (AZA) started requiring zoos with elephants to keep at least three of the animals and an elephant scientist on staff.Not every zoo can afford that.Hancocks has done a lot to shape the zoos we see today.Now he spends more time thinking about t

29、heir futureand weaknesses.People are going to zoos in greater numbers than ever.According to the AZA,in 2015,more than 170 million people visited zoos in the U.S.Still,those big numbers will do little to lessen the growing arguments against keeping animals captive.“Where are we going?” asks Hancocks

30、.“I guess Im worried.”12.The underlined word “dread” in Paragraph 1 is closest in meaning to .A.fearB.stopC.hideD.die13.Whats special about the Philadelphia Zoo?A.It is the biggest one in the U.S.B.It will put Zoo360 into practice.C.It unites fun with education perfectly.D.It keeps the interests of

31、animals in mind.14.What challenge do many zoos face now?A.Unsafe food.B.Improper rules.C.Inexperienced staff.D.A shortage of money.15.What is the best title for the text?A.Rethinking Zoo360B.The Future of ZoosC.Animals in CaptivityD.Saving Our Animals.阅读七选五In May,my friend Jess and I started looking

32、 for summer jobs.After a couple of weeks of looking for jobs at clothing stores and restaurants,Jess and I decided to try something different.1 We got the idea from something we did last year.Jess and I both love to dance,and we have been taking dance lessons for years.One day last fall,my aunt aske

33、d us to organize a birthday party for her daughter.2 First,we did a short dance show for them,then we taught the girls a few steps.Because it was a girls party,we also brought in nail polish (指甲油).The girls really loved it!3 We went to the library and borrowed books on magic tricks and paper folding

34、.Jesss uncle knows how to make balloon animals and taught us how.4 Jess practices doing it a lot,so she is better at playing magic tricks than I am.Before long,we were busy several times a week doing birthday parties,or getting children to enjoy themselves during large family summer barbecues (烧烤野餐)

35、.We even came up with the idea of offering cakes and snacks.Now we have our own website.5 We love the name and we love being our own boss.We enjoy working together to make our business better and better.A.People loved our idea so much.B.We decided to go into business for ourselves!C.We call our busi

36、ness Jess “n” Jacki Party Planners.D.She thought we could organize a dance party,so we tried it.E.Jess and I thought of ways to make our parties bigger and better.F.We have decided to work throughout the year,doing one party a week.G.Then he gave us three balls and a book that teaches us how to play

37、 magic tricks.参考答案必修3Unit7阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是夹叙夹议文。作者谈论了自己初到巴黎的一些所见所闻。1.C推理判断题。根据第二段中的“NowIcarrymyowncuptothecoffeeshop.tenminutesafteritsplacedinmyhands”可知,作者在巴黎待过一段时间后开始拒绝使用一次性咖啡杯。2.D细节理解题。根据第三段中的“Also,inthegrocerystores,shoppershavetobagtheirowngroceries”可知,在巴黎,杂货店里的顾客需要自己把购买的商品装入包里。3.A篇章结构题。文章第一

38、段中的“IrealizedIcouldlearnanawfullot”概括了第二至四段中有关作者在巴黎的所见所闻及所感,所以文章是按照总分结构展开的。【语篇导读】本文是记叙文。相伴72年的妻子去世后,99岁的老人用一种甜蜜的方式来表达自己对妻子的思念。4.D细节理解题。根据第二段中的“Sinceherpassing,Kellnertookupbakingasawaytogivebacktothecommunity.Ivegottohavesomethingtodo,andthatshowitstarted”可知,Kellner通过为需要帮助的人烘焙面包来缓解自己对已故妻子的思念。5.A词义猜测

39、题。根据第三段中的“Iloveeverybody,evenpeoplethatgavemeanunpleasanttimewhenthingsweregoinghardforme.Ivesincemadethemcakesandpies”可知,Kellner对曾经伤害过他的人都抱有一种慈悲包容的心,他以德报怨,所以他心中并无仇恨。6.B推理判断题。根据倒数第二段中的“KellnerlivedthroughtheGreatDepression,whenhisfamilylosttheirfarm.andalotoftimeswejusthadeggsandflourmixeduptogether

40、”可知,Kellner在经济大萧条时期长大,过着居无定所的日子,所以他知道当穷人的感觉,这让他更愿意帮助别人。7.D细节理解题。根据最后一段中的“Kellnerbelievesthatthisinclinationtogivetoeveryonejustmightbethesecrettoalong,happylife”可知,Kellner认为他热爱帮助他人的这种意愿是他长寿、快乐的秘诀。【语篇导读】本文是说明文。文章主要介绍了美国的金门大桥在建桥时面临重重困难,但是JosephStrauss并没有放弃,最终于1937年建成这座大桥。8.B细节理解题。根据第一段中的“Today,itissti

41、lltheninthlongestbridgeintheworld.”可知,现在世界上只有八座桥比金门大桥长。9.C推理判断题。根据第二段中的“theBaywascrowdedbecauseofthem”可知,Strauss建桥的原因是旧金山湾交通拥堵。10.D段落大意题。根据第三段的内容可知,该段主要是讲建这座大桥时面临的多重困难,包括反对意见、恶劣的地理因素、低迷的经济等。11.A推理判断题。根据倒数第二段中的“Straussdidntgiveup”以及这座桥最终建成的语境可知,Strauss是一个意志坚定的人。【语篇导读】本文是议论文。作者在文中探讨了动物园的未来。12.A词义猜测题。根

42、据第一段中的“DirectlyinfrontofthemwasaSiberiantiger.”及“Theylaughed.Thetigerwasinanenclosedwalkway.”可知,一家人面前出现一只老虎,但是他们一点都不“害怕(dread)”,因为老虎在被围住的通道里。13.D推理判断题。根据第二段中的“ButZoo360sbiggerinfluencemaycomefromitsefforttochangeanimalslivesincaptivity.”可知,费城动物园将动物的利益放在心上。14.D细节理解题。根据第五段中的“Noteveryzoocanaffordthat.”

43、可知,许多动物园由于资金匮乏,无法给动物们提供合理的居住环境。15.B主旨大意题。根据倒数第三段中的“Nowhespendsmoretimethinkingabouttheirfuture”及最后一段中的内容可知,本文探讨的话题是动物园的未来。故B项符合本文主旨。.【语篇导读】本文是记叙文。两个小孩努力开创自己的事业:策划聚会。1.B由上文中的“JessandIdecidedtotrysomethingdifferent”和下文中的“Welovethenameandwelovebeingourownboss.”可知,作者和朋友决定开创自己的事业。2.DD项中的She指代上文中的myaunt,且本项中的wetriedit呼应下文中的“First,wedidashortdanceshowforthem,thenwetaughtthegirlsafewsteps.”。3.E下文是对E项作者和朋友想方设法办好聚会的行动描述。4.GG项中的playmagictricks呼应下文中的playingmagictricks。5.C下文中的thename指代C项中的Jess“n”JackiPartyPlanners。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1