收藏 分享(赏)

2022八年级英语上册 Unit 3 I'm more outgoing than my sister单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc

上传人:a**** 文档编号:540937 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:5 大小:125.50KB
下载 相关 举报
2022八年级英语上册 Unit 3 I'm more outgoing than my sister单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第1页
第1页 / 共5页
2022八年级英语上册 Unit 3 I'm more outgoing than my sister单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第2页
第2页 / 共5页
2022八年级英语上册 Unit 3 I'm more outgoing than my sister单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第3页
第3页 / 共5页
2022八年级英语上册 Unit 3 I'm more outgoing than my sister单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第4页
第4页 / 共5页
2022八年级英语上册 Unit 3 I'm more outgoing than my sister单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3单元阅读专练Day 1Hi,Nina,How are you? Im Linda.My English teacher told me about you.I asked her for your email.I hope we can become good friends.We really have a lot in common (相同).For a start,we were born on the same dayOctober 17th!Isnt that amazing? Also,just like you,I have two elder sisters!The

2、yre both great.One is studying art in a university (大学) and the other is studying in a high school.We love each other but sometimes we fight with each other.What about you?My mom and dad are cool.My mom is a college (大学) teacher.Shes very strict.My dad is a doctor.Hes always very busy.What do your p

3、arents do?The things that I like most are gymnastics (体操) and music.I do gymnastics five times a week and I practice really hard.I hope to win a prize in our schools gymnastic competition this year.As for music,I really love country music (乡村音乐).Its relaxing. Do you think so?Well,thats all for now.W

4、rite soon.Im hungry for news about you!Yours,Linda()1.What does the underlined word “amazing” mean in Chinese?A令人伤心的 B可怕的 C让人吃惊的 D无趣的()2.Which of the following about Lindas family is TRUE?ALindas mom works in a high school.BLindas dad is a doctor.COne of Lindas elder sisters is a university teacher.

5、DOne of Lindas elder sisters is very strict with Linda.()3.What is Lindas mother like?AShes very kind. BShes very strict.CShes very smart. DShes very quiet.()4.What can we know about Linda from the email?ALinda practices gymnastics very hard.BLinda and Nina both love country music.CLinda and Nina bo

6、th have three sisters.DLinda is studying art in a college.()5.Why did Linda write this email?ATo say thank you to Nina. BTo ask Nina for help.CTo tell Nina about her hobbies. DTo say something about herself.【文章大意】本文是琳达写给妮娜的电子邮件,在信中琳达表达了想要和妮娜成为朋友的愿望。1C词义猜测题。根据第二段中的“For a start,we were born on the sam

7、e dayOctober 17th! Isnt that amazing?” 可知,琳达与妮娜出生在同一天,这件事令她吃惊。2B细节理解题。根据第三段中的“My dad is a doctor.” 可知,琳达的爸爸是一名医生。3B细节理解题。根据第三段中的“My mom is a college teacher.Shes very strict.”可知,琳达的妈妈很严格。4A细节理解题。根据第四段中的“I do gymnastics five times a week and I practice really hard.” 可知,琳达很努力地练习体操。5D推理判断题。根据文章整体内容可知,琳

8、达介绍了自己的家人以及自己的情况。Day 2Susannah was a smart girl. But she hardly talked to her classmates.She was longsighted (远视的), so she wore glasses. Her classmates always made fun of her big glasses.Lewis started calling her “Four Eyes”. He was very popular in his class. Now everyone called her “Four Eyes”. She

9、 acted like she didnt care, but in fact, Susannah was quite sad.One day, the class went on a school trip. The children were having a good time when suddenly Lewis and Susannah fell (掉落) into a hole (洞).It was so dark in the hole. Susannah and Lewis felt scared and they shouted for help, but no one c

10、ame. After some time, they found some sunlight. Susannah took a piece of wood (木头) and lighted it, using her glasses as a magnifying glass (放大镜). Now they had a torch (火把). Lewis was so happy to watch this.Finally they found a way out. Lewis gave Susannah his thanks. It was her glasses that saved th

11、em both. He wished he would never call her “Four Eyes”()1.What was Susannah like?AShe was shy. BShe was outgoing.CShe was hardworking. DShe was fun.()2.Susannahs classmates made fun of her because she _.Awas too short Bwore glassesCdid badly in studies Dwas new in the class()3.Lewis and Susannah _ d

12、uring the school trip.Afought Bleft the groupCfound a new forest Dfell into a hole()4.How did Susannah get the fire?A B C D()5.Lewis felt _ for calling Susannah “Four Eyes”Asorry Blucky Cinterested Dshy【文章大意】本文主要讲了女孩苏珊娜利用自己的聪明才智改变了同学对她的看法。1A细节理解题。由第一段中的“But she hardly talked to her classmates.”可知,她内

13、向、害羞。2B细节理解题。由第一段中的“She was longsighted, so she wore glasses. Her classmates always made fun of her big glasses.”可知,同学们嘲笑她是因为她戴眼镜。3D细节理解题。由第三段中的“The children were having a good time when suddenly Lewis and Susannah fell into a hole.”可知,他们两人掉落到一个洞里面。4C细节理解题。由第四段中的“Susannah took a piece of wood and li

14、ghted it, using her glasses as a magnifying glass.”可知,苏珊娜利用放大镜聚光原理点燃木头。5A推理判断题。由最后一段中的“It was her glasses that saved them both. He wished he would never call her Four Eyes”可知,刘易斯为给苏珊娜起外号感到抱歉。Day 3Its nice to have friends. Well, how can we have friends?First, spend _1_ time with people. If you want t

15、o make friends, you need to meet people. You can go to places _2_ coffee shops or clubs to meet people.Then, _3_ your friend. Once you _4_ to make friends with someone, you need to communicate (交流) with him or her more. “A true friend reaches for your hand and touches your heart.” _5_ its not necess

16、ary for you and your friend to be the same, you need to know him or her. After _6_ understanding each other, you can have a better friendship (友谊).Next, be a good listener. Its important to show that youre _7_ in others. Listen carefully (仔细地) to what people say and spend time learning more about _8

17、_At last, encourage (鼓励) your friends. Good friends will _9_ both good and bad times. Never laugh at your _10_ in front of others. If someone is laughing at your friend, you should stop him or her.()1.A.less Bmore Cfew Dlittle()2.A.to Bwith Clike Dbetween()3.A.care about Blook for Cworry about Dask

18、for()4.A.stop Bforget Cask Ddecide()5.A.Or BBecause CAlthough DIf()6.A.hardly Btruly Cquickly Dluckily()7.A.talented Btired Cbored Dinterested()8.A.you Bhim Cher Dthem()9.A.have Btry Cshare Dbreak()10.A.friend Bclassmate Cparent Dteacher【文章大意】本文主要讲了和别人交友时需要注意的几个方面。1B考查形容词辨析。根据“If you want to make fr

19、iends, you need to meet people.”可知,交朋友需要花更多时间去遇见不同的人。2C考查介词辨析。根据“You can go to places.coffee shops or clubs to meet people.”可知,此处表示“例如像咖啡馆或俱乐部这样的地方”。3A考查动词词组辨析。根据“.you need to communicate with him or her more.”可知,你必须关心你的朋友,多和他或她沟通交流。4D考查动词辨析。“decide to do sth.”意为“决定做某事”。5C考查连词辨析。根据“.its not necessar

20、y for you and your friend to be the same, you need to know him or her.”可知,前后两句构成让步关系。6B考查副词辨析。根据“.you need to know him or her.”可知,只有“真正地”和朋友彼此了解后,才能收获一段更好的友谊。7D考查形容词辨析。根据上文“.be a good listener.”和后文“Listen carefully to.”可知,成为一个好的聆听者,要能够仔细地倾听他人,需要展现出“感兴趣”的样子。8D考查代词辨析。“them”指代句中的“people”。9C考查动词辨析。根据“Go

21、od friends will.both good and bad times.”可知,作者认为朋友之间应该分享好时光和不好的时光。10A考查名词辨析。根据下文“If someone is laughing at your friend, you should stop him or her.”可知,此处指朋友。Day 4根据材料内容,从下面的选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。有一项多余。Every one of us should have at least one or two good friends. Your friends will listen to

22、 you when you speak, will take care of you when you are sick and will be together with you on your journey (旅程) through life. 1._ If we have friends, we will feel happy. How can we find a good friend and get on well with each other? Here is some advice.Make friends with a person who is easy to get a

23、long with.Make friends with a person who has something in common with you.2._ Friends should always be ready to help each other.Believe in (信任) each other. This is the most important thing in a friendship.3._ And you may say something to hurt (伤害) each other. If this happens (发生), dont let your figh

24、t last too long. 4._5_ It is like a bottle of wine. The longer it is kept, the better it will be.A.Friends often help to bring out the best in us.BGive your friend a hand when he or she is in trouble.CEveryone needs friends.DFriend is a kind of treasure (财富) in our life.ETry to make up (和好) with you

25、r friends soon.FEven the best friends may have a fight sometimes.【文章大意】本文主要介绍了友谊的重要性以及如何保持朋友间的友谊。1C根据“If one has no friends, he or she will feel lonely.”可知,此处是在描述朋友的重要性。C选项“每个人都需要朋友。”符合语境。2B根据“Friends should always be ready to help each other.”可知,此处是讲朋友之间要互帮互助。B选项“当你的朋友遇到麻烦时,帮他/她一把。”符合语境。3F根据“And yo

26、u may say something to hurt each other.”可知,此处是说你们也会说一些伤害彼此的话。F选项“即使是最好的朋友有时也会吵架。”符合语境。4E根据“If this happens, dont let your fight last too long.”可知,此处是在告诫和朋友吵架不要维持太久。E选项“尽快和你的朋友们和好。”符合语境。5D根据“It is like a bottle of wine. The longer it is kept, the better it will be.”可知,此处是在讲朋友的珍贵。D选项“朋友是我们生活中的一种财富。”符合

27、语境。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。difficult,primary,hardworking,touch,though,necessary,competition,thank,care,talentedIn April, 2021, a letter (信) appeared (出现) on the Internet. It 1.touched a lot of people. Its written by Huang Guoping, a PH.D. student. In it, he 2.thanked all the people

28、who used to (曾经) give him help. At the same time, he told people what a hard life he used to live when he was at 3.primary school and high school.Huang Guoping was from a very poor (贫穷的) family in Sichuan Province. When he was 12, his mother left home. He had to live a(n) 4.difficult life with his f

29、ather and his grandmother. His father was busy and didnt 5.care much about him. When he was 17 years old, both his father and his grandmother died. This made his life much harder. However, he thought it was really 6.necessary for him to keep going to school, 7.though life was very difficult for him.

30、 Luckily, many people helped him.After Huang Guoping started school, he was 8.more_hardworking than other students in his class, so he always did better in studies than them. He liked computer science very much. “He was 9.talented in computer science,” said Rao Bin, Huangs head teacher at high school. “He often won in different petitions. All his teachers liked him very much.”

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1