收藏 分享(赏)

2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx

上传人:a**** 文档编号:539367 上传时间:2025-12-09 格式:DOCX 页数:13 大小:64.57KB
下载 相关 举报
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第1页
第1页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第2页
第2页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第3页
第3页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第4页
第4页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第5页
第5页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第6页
第6页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第7页
第7页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第8页
第8页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第9页
第9页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第10页
第10页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第11页
第11页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第12页
第12页 / 共13页
2022版高中英语 Unit 3 Computers part 3 Using Language检测(含解析)新人教版必修2.docx_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Part 3Using Language基础过关练.单词拼写1.Students should focus on study and not pay so much attention to their (容貌).2.Many diseases (引起) from what people really dont know about in their daily life.3.Some schools have forbidden students to take (电子的) devices on campus.4.Upbringing plays an important part in d

2、etermining a persons (性格).5.China has developed several (类型) of vaccine of COVID-19, all of which are effective.6.Tianwen 1 succeeded in landing on the surface of Mars and sending some (信号) to Earth.7.The president demanded to improve the IPR protection system for new fields and new businesses, incl

3、uding big data, artificial (智能) and gene (技术).8.The earthquake safety monitoring system, newly developed by Chinese scientists, can (计算) ground motion parameters(参数) in real time when an earthquake occurs.选词填空in a way;after all;with the help of;deal with;watch over1.,what you said wasnt absolutely r

4、ight.2.We must take positive steps to the problem.3.Dont scold the girl severely. , she is only a newcomer.4. new technologies, peoples life is becoming more and more convenient.5.Electronic monitors would the public areas so that there would be less crime.单句语法填空1.It was reported that the accident a

5、rose his drunk driving.2. the help of a ladder, neighbours were able to rescue the children from the fire.3.She had never been greatly concerned about her (appear).4.The poem humorously describes local (character) and traditions.5.The purpose of this meeting is to discuss to deal with the crisis.6.H

6、e stressed that the process of production should (watch) over carefully.仿写句子1.I developed very slowly and it took nearly two hundred years before I was built as an analytical machine by Charles Babbage.仿:(1)过了三天他才回来。(2)过不了多久我们就会习惯新的学校生活。 we get used to the new school life.2.As time went by,I was mad

7、e smaller.仿:随着时间的推移,他好像变得越来越困惑了。,he seems to become more and more confused.3.And my memory became so large that even I couldnt believe it!仿:(1)外面天气太冷了,我们不得不停止比赛。(2)他是一位如此好的老师,我们大家都尊敬他。4.Anyhow,my goal is to provide humans with a life of high quality.仿:他的愿望是在不久的将来买一辆汽车。.课文语法填空Im part of an android fo

8、otball team.Im as big as and look 1 a human. On the football team Im a striker so I have to be able 2 (run) very fast. My computer 3 (chip) help me to move and think like a human. My first football competition 4 (hold) in Japan several years ago. Last year our team went to the USA and we 5 (win) sec

9、ond place. So we need to encourage our programmer to improve our intelligence. In 6 way our programmer is like our coach. She programs us with all the possible moves she has seen while watching human games. I would 7 (real) like to play against a human team, for I have been programmed to act just li

10、ke 8 (they). After all, with the help of my electronic brain 9 never forgets anything, 10 (use) my intelligence is what Im all about!1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.能力提升练.阅读理解(2021湖北鄂州部分高中联考协作体高一上期中,)In 2019, Tan Zhouhai was a villager in Hunan Province, shooting short videos of his everyday life and uploading

11、(上传) them onto the Internet to attract potential customers for farm products.Tan was used to his videos receiving a few dozen, sometimes a few hundred, likes from his audience on Chinese social media such as Douyin. That changed when he uploaded a video of his 83-year-old grandfather who was dancing

12、 to a popular song called Little Apple and gained 10,000 likes.Inspired by this unexpected success, Tan asked his grandfather to perform often so that we could see the 30-year-old cooking for the elderly man, who has lost all his teeth, wearing a pair of round sunglasses for added comic effect. The

13、account now has 1.6 million fans and has received at least 3 million likes. “Before my grandfather joined me, my account was just an ordinary one about food and was unnoticed on the Internet,” Tan told the South China Morning Post. “After my grandfather joined, many of my fans said they were touched

14、. They said they liked my grandfather and thought he was so cute.”The countrys top two short video apps are Douyin and Kuaishou, each of which has more than 400 million monthly active users. More than 70 percent are younger than 35. Tans grandfather is just one of a number of elderly people.Other on

15、line favourites include a 79-year-old woman known as Granny Wang Who Only Wears High-heeled Shoes and Yaoyangs Grandfather, an 80-year-old man who shares humorous stories of his everyday life in the dialect of northeastern China. They have 16 million and 13 million subscribers(订阅人) respectively.Chen

16、 Duan, a data economy expert from Central University of Finance and Economics in Beijing, said developments in technology had made it easier for elderly people to use digital tools, leading to more of them becoming fans and bloggers of short videos.“Not every old person can be popular on the Interne

17、t. It depends on their media sense, their feel in front of the camera and their acting skills,” Chen said.1.What firstly caused Tan Zhouhai to shoot videos and upload them onto the Internet?A.To receive more likes.B.To make his grandfather known.C.To sell more native goods.D.To introduce his village

18、.2.What does the underlined part “this unexpected success” refer to?A.The videos of his rural life.B.The likes from his grandfathers dancing.C.The cooking for his grandfather.D.The likes from his grandfathers appearance.3.Which of the following is not true?A.Every old man can become popular online.B

19、.Tan was not popular before his grandfather took part.C.Most of active users in Douyin are young men.D.Developments in technology changed old peoples life.4.Whats the best title of the passage?A.Elderly video stars in ChinaB.The young help the old become popular onlineC.How to become popular on the

20、InternetD.Not every old person can be popular online.七选五(2021浙江宁波九校联考,)To many of us, art is obviously a kind of human expression of creativity. But in recent years, you may have read news about artificial intelligence (AI) creating its own art, such as painting or writing poems. Some people worry t

21、hat AI might someday replace artists.1 Many artists today are turning AI into a useful tool. Instead of replacing artists, AI is bringing artists more possibilities.A piece of music created by AI recently attracted attention. AI was used to turn the novel virus into a piece of nearly two-hour long m

22、usic based on its protein structure. The project was led by Markus Buehler, an American musician and MIT professor of engineering. He assigned (指定) a unique note to each amino acid (氨基酸) in the protein. 2Listeners found the project to be “mind-blowing”. “It allows me to see the virus from a new angl

23、e,” said one listener. 3 As The Verge wrote, “AI helps artists play a role in unpredictable ways, creating things beyond what they have ever thought was possible before.”4 For example, in the comic and animation industries, there are now AI tools that can automatically (自动地) color in black-and-white

24、 line drawings. “Although the results can be unpredictable and require a little cleanup, it could give artists room to experiment, by cutting down the time it takes to color each frame (画面),” said Joao Do Lago, animator of Netflixs Castlevania.As Peter Ward wrote for The Culture Trip, every kind of

25、art has always been influenced by technological breakthroughs. 5A.The AI then translated these notes into music.B.AI has become an important part of our everyday life.C.But this worry seems to be unnecessary, at least for now.D.AI can become a useful tool to bring change to the art world.E.Besides t

26、he music industry, AI has entered the world of poetry as well.F.This surprising marriage between science and art could not be achieved without AI.G.Apart from co-creating imaginative works, AI can also help artists avoid repeating tasks.1.2.3.4.5.读后续写(2021江苏如皋中学高一上月考,)阅读下面材料 ,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一

27、篇完整的短文。The family had just moved to Rhode Island, and the young woman was feeling a little sad on that Sunday in May. After all, it was Mothers Dayand 800 miles separated her from her parents in Ohio.She had called her mother that morning to wish her a happy Mothers Day, and her mother had mentioned

28、 how colorful the yard was now that spring had arrived. As they talked, the young woman could almost smell the fragrance(香味)of purple lilacs (紫丁香) hanging on the big bush outside her parents back door. Later, when she mentioned to her husband how she missed those lilacs, he popped up from his chair.

29、 “I know where we can find all you want,” he said.So off they went, driving down the country roads of northern Rhode Island on the kind of day only mid-May can produce: warm sunshine, unclouded blue skies and vibrant (充满生机的) newness of the green and growing all around.Before they got halfway up the

30、hill, the fragrance of the lilacs drifted down to them, and the kids started running. Soon, the mother began running, too, until she reached the top. With a smile, the young woman rushed up to the nearest bush and buried her face in the flowers, drinking in the fragrance and the memories it brought

31、back. Carefully, she chose a sprig (小枝) here, another one there. Finally, though, they returned their car for the trip home.While the kids chattered and the man drove, the woman sat smiling, surrounded by her flowers, a faraway look in her eyes.When they were within three miles for home, she suddenl

32、y shouted to her husband, “Stop the car. Stop right here!” The man slammed on the brakes (刹车). Before he could ask her why she wanted to stop, the woman was out of the car and was hurrying up a nearby grassy slope (斜坡) with the lilacs still in her arms.At the top of the hill was a nursing home and,

33、because it was such a beautiful spring day, the patients were outdoors strolling(散步) with relatives or sitting on the porch. Among them was an elderly lady, sitting in her wheelchair alone, head bowed, her back to most of the others.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:The young woman went directly to her,hol

34、ding the flowers tightly.Paragraph 2:“Mom, who was that lady?” the kids asked as the car pulled away.答案全解全析Part 3Using Language基础过关练.1.appearance2.arise3.electronic4.character5.types6.signals7.intelligence;technology8.calculate.1.In a way2.deal with3.After all4.With the help of5.watch over.1.from考查介

35、词。句意:据报道,这次事故是由他醉酒驾驶引起的。arise from/out of由引起。故填from。2.With考查介词。句意:邻居们借助一把梯子把孩子们从火灾中救了出来。with the help of在的帮助下。3.appearance考查名词。句意:她从来不怎么注重外貌。根据her可知,此处应用名词,故填appearance。4.characters考查名词复数。句意:那首诗幽默地描述了当地的人物和传统。character意为“人物,角色”时是可数名词,空前无冠词等限定词修饰,再根据句意可知此处应用名词的复数形式。5.how考查疑问词。句意:这次会议的目的是讨论如何应对此次危机。de

36、al with在此处意为“处理,应付”,由句意可知,应和how搭配。6.be watched考查语态。句意:他强调生产的过程应该被严密地监控。process和watch over是被动关系,故用被动语态。.1.(1)It was three days before he came back.(2)It will not be long before2.As time goes by3.(1)It was so cold outside that we had to stop the game.(2)He is so good a teacher that we all respect him.

37、4.His wish is to buy a car in the near future.1.like考查介词。由语境可知此处表示“我看起来像人”,look like意为“看起来像”,符合语境。故填like。2.to run考查不定式。be able to do sth.意为“能做某事”,故填to run。3.chips考查名词复数。chip是可数名词,根据空后的谓语动词help可知此处应用其复数形式,故填chips。4.was held考查时态、语态及主谓一致。根据时间状语several years ago可知此处应用一般过去时,且主语My first football competiti

38、on和hold之间是被动关系,故应用一般过去时的被动语态。主语是单数,故填was held。5.won考查时态。根据时间状语Last year及语境可知应用一般过去时态,表示过去发生的事,故填won。6.a考查固定短语。in a way在某种程度上。7.really考查副词。修饰动词短语would like to应用副词,故填really。8.them考查代词。此处作like的宾语,应用宾格,故填them。9.which/that考查定语从句。分析句子结构可知,9 never forgets anything是定语从句,修饰先行词brain,从句中缺少主语,且指物,故用关系代词which或th

39、at。10.using考查动名词作主语。分析句子结构可知,此处作主语,应用动名词。能力提升练.语篇解读本文是一篇说明文。文章介绍谭周海将自己爷爷的视频上传到网络,获得了网友的喜欢,进而提到网络上其他受欢迎的老年网红,技术的发展使老年人更容易成为短视频的粉丝和博主。1.C细节理解题。由第一段中的“to attract potential customers for farm products”可知,谭周海一开始拍摄然后上传视频是为了吸引购买农产品的顾客。故选C。2.B推理判断题。由画线部分所在句的上文“That changed.his 83-year-old grandfather.gained

40、 10,000 likes.”可知祖父跳舞的视频获得了一万个赞,相比他之前的几十有时几百个赞来说是让人意想不到的成功,故选B。谭周海之前上传的都是他每天的乡村生活的视频,获得的赞很少,A项错误;为祖父做饭的想法是在获得这个意想不到的成功后发生的,C项错误;文章提到祖父的外貌也是在获得这个意想不到的成功后产生的,谭周海对祖父的外貌加以利用以增加一些喜剧效果,D项错误。3.A细节理解题。根据最后一段中的“Not every old person can be popular on the Internet.”可知,并不是每个老年人都能在互联网上受欢迎。A项与文章表述矛盾。故选A。4.A主旨大意题。

41、结合文章可知,本文讲述了谭周海拍摄自己爷爷跳舞的视频在网上赢得了网友的点赞,进而讲到同样在网上受到大量网友的喜欢的两位老人,最后文章提到,技术的发展使得老年人使用数字工具变得更容易了,这使得他们中更多的人成为短视频的粉丝和博主。据此可知,文章讲的是老年网红。A项“中国的老年视频明星”适合作文章标题。故选A。B项:年轻人帮助老年人变得在网上受欢迎;C项:如何在互联网上变得受欢迎;D项:并不是每个老人都能在网上红起来。【高频词汇】1.potential adj.潜在的;可能的 n.潜能;可能性2.unexpected adj.出乎意料的3.ordinary adj.普通的;平常的;一般的4.tou

42、ched adj.受感动的5.humorous adj.滑稽有趣的;有幽默感的6.depend on取决于;依靠;依赖长难句分析原句Inspired by this unexpected success, Tan asked his grandfather to perform often so that we could see the 30-year-old cooking for the elderly man, who has lost all his teeth, wearing a pair of round sunglasses for added comic effect.分析

43、本句是一个主从复合句。过去分词短语Inspired by.success作原因状语;so that引导结果状语从句,关系代词who引导非限制性定语从句,修饰先行词the elderly man,并且该从句中的现在分词短语wearing.effect作伴随状语。句意受此意外的成功的启发,谭周海请他爷爷经常表演,因此我们可以看到这个30岁的年轻人为牙齿全掉光的老人做饭,这个老人戴着一副圆形的太阳镜以增加喜剧效果。语篇解读本文是一篇说明文。文章表明了人工智能(AI)不会取代艺术家,反而会对艺术家的创作产生积极作用。1.C根据第一段最后一句Some people worry that AI might

44、 someday replace artists.可知,有些人担心将来有一天人工智能可能会取代艺术家。根据空处下文Many artists today are turning AI into a useful tool. Instead of replacing artists, AI is bringing artists more possibilities. (今天许多艺术家正在把人工智能变成一种有用的工具。人工智能并没有取代艺术家,反而给艺术家带来了更多的可能性。)可知,第一段中提到的这种担心似乎是多余的。因此C选项(但这种担心似乎没有必要,至少目前是这样。)切题,承上启下。该选项中的

45、this worry seems to be unnecessary对应下文中的“人工智能并未代替艺术家”,该选项中的worry对应第一段最后一句中的worry。故选C项。2.A由空处上文中的AI was used to turn the novel virus into a piece of nearly two-hour long music based on its protein structure.和He assigned (指定) a unique note to each amino acid (氨基酸) in the protein.可知,人工智能被用来根据病毒的蛋白质结构将这

46、种新型病毒变成一段将近两小时长的音乐;他给蛋白质中的每个氨基酸分配了一个独特的音符。由此推断,本段是在说人工智能与音乐的结合。A选项(人工智能随后将这些音符变成音乐。)切题,承接上文,且A项中的notes与空前的a unique note对应,故选A项。3.F由空处下文As The Verge wrote, “AI helps artists play a role in unpredictable ways, creating things beyond what they have ever thought was possible before.”(正如The Verge所写,“人工智能

47、帮助艺术家以不可预测的方式发挥作用,创造出超出他们以前认为可能的东西。”)可知,人工智能将科学和艺术结合起来,帮助艺术家实现了以前不能实现的东西。F选项(没有人工智能,科学和艺术之间的这种令人惊讶的结合是不可能实现的。)切题。故选F项。4.G由空处下文For example.line drawings.(例如,在漫画和动画行业,现在有了人工智能工具,这些工具可以在黑白线条图中自动着色。)可知,人工智能可以帮艺术家完成上色这种重复性工作。空处在本段段首,属于主旨句;G选项(除了共同创作富有想象力的作品,人工智能还可以帮助艺术家避免重复任务。)符合本段主题,可总领全段,故选G项。5.D根据空处上文

48、As Peter Ward wrote for.breakthroughs.(正如彼得沃德在文化之旅中所写,每一种艺术总是受到技术突破的影响。)可知,人工智能给艺术带来了积极影响,所以人工智能是有用的工具,D选项(人工智能可以成为给艺术世界带来变革的有用工具。)切题。故选D项。【高频词汇】1.obviously adv.明显地2.creativity n.创造力3.possibility n.可能性4.be based on以为基础5.unpredictable adj.无法预测的6.cut down削减;减少;砍伐7.breakthrough n.突破8.translate.into.把变成

49、9.apart from除外.写作指导故事要素TimeMothers DayPlaceOhio,northern Rhode Island,the hill,a nursing homeCharacterthe young woman, her mother, her husband, her kids, an elderly lady情节Beginning年轻女子一家刚从俄亥俄州搬到罗德岛,在母亲节那天她因思念母亲、不能给千里之外的母亲过节而难过。她给母亲打电话问候,母亲说院外的丁香花都开了。Development年轻女子跟丈夫提到她有多想念那些丁香花,于是丈夫载着她和孩子们去一个山坡上看丁

50、香花。她和孩子们玩得很开心,最后摘了许多花开始往回走。Climax在回家的途中,年轻女子突然让丈夫停车,拿着那些丁香花迅速跑向附近的山坡。山坡顶端是一家疗养院,因为天气很好,病人们都在户外活动。其中有一个年迈的女士低着头独自坐在轮椅上。续写方向Para. 1The young woman went directly to her, holding the flowers tightly.What did the young woman want to do? Why did she go to the elderly lady and hold the flowers at the same

51、time?What did the young woman say to the elderly lady and what was her reation?Para. 2“Mom, who was that lady?” the kids asked as the car pulled away.How would the young woman answer to the kids questions?Did she really know the elderly lady?What did the kids learn from their mother?One possible ver

52、sion:Paragraph 1:The young woman went directly to her, holding the flowers tightly. Across the porch railing went the flowers, onto the lap of the old woman. She lifted her head slowly, eyes wide with confusion. The young woman bent down, holding her hands gently and said, “Happy Mothers Day! They a

53、re flowers from a daughter.” The old ladys eyes narrowed in delight, her face lit up with a smile. The two women chatted like old friends for a while and then the young woman ran back to her family.Paragraph 2:“Mom, who was that lady?” the kids asked as the car pulled away. “I dont know.” “But why d

54、id you give all your favourite flowers to her?” the kids protested. “Its Mothers Day today, but she seemed alone. After all, who wouldnt be cheered up by flowers?” The mother explained patiently, holding the kids tightly in her arms. “I have all of you, and I still have my mother, even if she is far away. That woman needs those flowers more than I do.” The kids seemed to have understood the true meaning of lilacs, the rich fragrance of which would always permeated(弥漫) around them.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1