收藏 分享(赏)

2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt

上传人:a**** 文档编号:537624 上传时间:2025-12-09 格式:PPT 页数:90 大小:502KB
下载 相关 举报
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第1页
第1页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第2页
第2页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第3页
第3页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第4页
第4页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第5页
第5页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第6页
第6页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第7页
第7页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第8页
第8页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第9页
第9页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第10页
第10页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第11页
第11页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第12页
第12页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第13页
第13页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第14页
第14页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第15页
第15页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第16页
第16页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第17页
第17页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第18页
第18页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第19页
第19页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第20页
第20页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第21页
第21页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第22页
第22页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第23页
第23页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第24页
第24页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第25页
第25页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第26页
第26页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第27页
第27页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第28页
第28页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第29页
第29页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第30页
第30页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第31页
第31页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第32页
第32页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第33页
第33页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第34页
第34页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第35页
第35页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第36页
第36页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第37页
第37页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第38页
第38页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第39页
第39页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第40页
第40页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第41页
第41页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第42页
第42页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第43页
第43页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第44页
第44页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第45页
第45页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第46页
第46页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第47页
第47页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第48页
第48页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第49页
第49页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第50页
第50页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第51页
第51页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第52页
第52页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第53页
第53页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第54页
第54页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第55页
第55页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第56页
第56页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第57页
第57页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第58页
第58页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第59页
第59页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第60页
第60页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第61页
第61页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第62页
第62页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第63页
第63页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第64页
第64页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第65页
第65页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第66页
第66页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第67页
第67页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第68页
第68页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第69页
第69页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第70页
第70页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第71页
第71页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第72页
第72页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第73页
第73页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第74页
第74页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第75页
第75页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第76页
第76页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第77页
第77页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第78页
第78页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第79页
第79页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第80页
第80页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第81页
第81页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第82页
第82页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第83页
第83页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第84页
第84页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第85页
第85页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第86页
第86页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第87页
第87页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第88页
第88页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第89页
第89页 / 共90页
2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt_第90页
第90页 / 共90页
亲,该文档总共90页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、十四 必修5Unit 14Careers【巩固题组】.阅读理解A(2021临沂模拟)Hot Spots for Retirees to Start Their Encore CareerEncore Career:Vocational School InstructorRetire in:Los Angeles,CAEver since IBM CEO Ginni Rometty coined the term“new collar”to describe well-paid jobs that require specific skills but not necessarily a deg

2、ree,vocationalschools have made a serious comeback.Apparently instructors are in short supply in sunny L.A.,where there are 13 jobs at vocational schools for every applicant on the market.This is a great opportunity for skilled retirees since,unlike teaching at a public school that requires a state

3、certificate,the only requirement here is that you be a seasoned expert in your field.Encore Career:Business ConsultantRetire in:Miami,FLConsulting is a great option for a retired business professional looking to make their own hours,be their own boss,and earn as much or as little as needed tomaintai

4、n their standard of living.For every consultant in Miami right now there are 13 businesses hoping to hire them.Theres even greater demand here than in Washington D.C.,which is typically considered the consulting capital of the world.Encore Career:Tourist WranglerRetire in:Austin,TXAs the economy con

5、tinues to boom and more Americans have extra income to spend,the tourism industry has taken off.This is particularly true in Austin,TX,where there were astonishing 36 tourism jobs for every applicant in July.Between four-star hotels,the noisy rock n roll scene,and a new food culture,Austin is the pl

6、ace to be if you want to work in service industry.Encore Career:Supporter of the ArtsRetire in:Charleston,SCIf youre a Baby Boomer with a degree in the arts,now could be the perfect time to revisit your passion for creativity,especially if you also want to live in the center of southern charm.Betwee

7、n the 14 art galleries on King Street in Old Town,an abundance of acting companies and theaters,and music festivals,its not surprising there were 25 jobs for every arty applicant in Charleston.【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍了四个退休人员可以重新开始职业生涯的热门地点,以及这些地点的详细情况和职业要求。1.Which career focuses on an applicants skills i

8、nstead of a diploma?A.Vocational School Instructor.B.Business Consultant.C.Tourist Wrangler.D.Supporter of the Arts.【解析】选A。细节理解题。根据第一段最后一句This is a great opportunity for skilled retirees since,unlike teaching at a public school that requires a state certificate,the only requirement here is that you

9、be a seasoned expert in your field.可知Vocational School Instructor岗位对有技能的退休人员来说是一个很好的机会,因为不像在公立学校教书需要国家证书,这里唯一的要求是你在你的领域里是一个经验丰富的专家,即注重申请人的技能,而不是文凭。故选A。2.Which city offers an applicant more job options than the others?A.Los Angeles.B.Miami.C.Austin.D.Charleston.【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一、二句As the economy c

10、ontinues to boom and more Americans have extra income to spend,the tourism industry has taken off.This is particularly true in Austin,TX,where there were astonishing 36 tourism jobs for every applicant in July.可知随着经济持续繁荣,越来越多的美国人有额外的收入可以消费,旅游业也开始腾飞。得克萨斯州奥斯汀的情况尤其如此,今年7月,该地区旅游业的就业岗位达到了惊人的36个。可知奥斯汀给求职者

11、提供的工作选择比其他城市多。故选C。3.Who is the text intended for?A.Children.B.Graduates.C.Retirees.D.Tourists.【解析】选C。推理判断题。根据文章的标题Hot Spots for Retirees to Start Their Encore Career以及文章主要介绍了四个退休人员可以重新开始职业生涯的热门地方可知,文章是针对退休人员的。故选C。【知识拓展】【词汇积累】particularly adv.特别是;明确地opportunity n.时机,机会take off 起飞;脱下;离开;突然成功B(2021湖南模拟

12、)Its 13:30 and 28-year-old Marten Pellas smart phone starts pinging,a signal that its time for us to stop working around his living room table and instead start our workout routine together.A cartoon character wearing bright red shorts on video begins instructing us to do star-jumps and sit-ups arou

13、nd his apartment.Pella,a research assistant at Stockholm University,is part of the Hofficemovement,which invites workersfreelancers(自由职业者)or full-time employees who can do their jobs remotelyto work at each others homes to increase productivity and enjoy an active social life.Those attending Hoffice

14、 events advertised on Facebook are typically asked to work silently in 45-minute blocks,before taking short breaks together to exercise,or simply chatting over a coffee.In addition,each participant shares daily objectives with the rest of the group upon arrival,and is invited to report back on wheth

15、er or not they have achieved them at the end of the day.“Often when I am alone,I can work focused for a couple of hours but then Im easily distracted(分心).The help of others makes me so much more disciplined.”says Pella,who attends Hoffice events as both a guest and a host.Lunches mean networking and

16、 connecting with new contacts.“People are coming from reallydifferent areas and have different professions so there can be really interesting discussions,”he says.The Hoffice movement has grown quickly since it was founded in 2014 by Swedish psychologist Christofer Franzen,now 37.He had been giving

17、lectures on the benefits of collective(集体的)intelligence,but realised he was spending most of his own time working alone at his kitchen table.“I wanted to test more structured home co-working with friends in similar situations,”he says.Franzen says that holding events in houses and apartments creates

18、 a unique atmosphere,because theres a sense of community and desire to contribute.Hes looking for ways to expand the social value of Hoffice,by matching up members with relevant skills to share and even encouraging jobseekers to join its gatherings.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要围绕“Hoffice行动”展开,即邀请自由职业者或可以远程工作的

19、全职员工在彼此的家中工作,以提高工作效率,避免与社会隔绝,享受积极的社交生活。4.Where is Pella when his smart phone starts pinging?A.In his own home.B.In his office.C.In another persons home.D.At Stockholm University.【解析】选A。细节理解题。根据第一段“Marten Pellas smart phone starts pinging,a signal that its time for us to stop working around his livin

20、g room table”可知下午1点半,28岁的马腾佩拉的智能手机响了起来,这表示我们不能继续围坐在他家客厅的桌子旁工作了,该锻炼身体了。所以Marten Pella电话响起的时候他在客厅,是在自己家里,故答案为A。5.What do people attending Hoffice events do first when they meet?A.Watch an exercise video.B.Work silently for 45 minutes.C.Tell each other their daily plans.D.Report what they have achieved

21、.【解析】选C。细节理解题。根据第三段“In addition,each participant shares daily objectives with the rest of the group upon arrival,and is invited to report back on whether or not they have achieved them at the end of the day.”可知,另外,每位参与者都要在开始工作前与其他人分享自己每天的目标,然后在一天的工作结束时汇报自己是否实现了目标。所以人们见面后先告诉对方他们的日常计划。故答案为C。6.What doe

22、s Franzen really mean by saying“friends in similar situations”?A.They usually work alone.B.They often give lectures.C.They study collective intelligence.D.They have to work at a kitchen table.【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二段 He had been giving lectures on the benefits of collective intelligence,but realised he

23、was spending most of his own time working alone at his kitchen table.可知,他一直在讲集体智慧的好处,但他意识到自己大部分时间都是独自一人在餐桌旁工作。由此可推断Franzen的意思是他们这些人相似的处境就是总是独自一人工作,故答案为A。7.What is the best title for the text?A.Sharing Comfortable WorkplacesB.A New Way to Make New FriendsC.Benefits of Collective IntelligenceD.Working

24、 from Strangers Homes【解析】选D。主旨大意题。文章主要围绕“Hoffice行动”展开,即邀请自由职业者或可以远程工作的全职员工在彼此的家中工作,以提高工作效率,避免与社会隔绝,享受积极的社交生活。由此判断出,短文的最佳标题为“到陌生人家里办公”。故答案为D。【知识拓展】【长难句分析】Its 13:30 and 28-year-old Marten Pellas smart phone starts pinging,a signal that its time for us to stop working around his living room table and i

25、nstead start our workout routine together.分析:本句中that引导同位语从句。翻译:下午一点半,28岁的马腾佩拉的智能手机开始响了,这意味着我们是时候停止围着他的客厅桌子工作,开始我们的日常锻炼了。.阅读填句(2021浙江模拟)You are out of work.You hate your job.1You are looking for your first job.Where do you start?If you are like most Americans,youll probably email your resume to a lot

26、 of companies.You might search for job postings on the Internet.But experts say you wont have much luck.One thing you can do is read Richard Bolless What Color Is Your Parachute?This book is different from other job-hunting manuals.Bolles helps you find yourideal job:a job that fits you,a job that m

27、akes you happy.What kind of job is ideal for you?You need to have a clear picture in your mind of the job you want.2Bolles says that you must think about three things before you can find your ideal job:Your skills.What do you like to do?What do you do well?Are you good at talking to groups?Growing v

28、egetables?Teaching?Drawing on the computer?3For example,a mother of four children is probably good at managing people(children!).This woman may be a good manager.4Where do you like to work?Do you like to work outside?At home?In an office?Alone or with others?What kinds of people do you like to work

29、with?Job rewards.How much money do you need?How much money do you want?Do you need a lot of vacation time?5What makes you feel good about a job?So,if you are looking for a job or if you have a job but want a new one,remember:Dont just email your resume out to every company.Dont just answer Internet

30、job postings.And dont wait for friends to give you a job.A.Job setting.B.Job description.C.What else do you want from a job?D.You arent satisfied with your career.E.Bolles asks you to think about all your skills.F.The book was first written in 1970.G.The book has many exercises to help you draw this

31、 picture.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了当你面临失业,寻找工作的时候,读一读理查德博尔斯的你的降落伞是什么颜色的这本书,它会帮助你找到理想的工作。在找到理想的工作之前,你必须考虑三件事:你的技能、工作环境和工作回报。1.【解析】选D。根据前句You are out of work.You hate your job.(你失业了,你讨厌你的工作)可知,你对你的职业不满意。故D选项“你对自己的职业不满意”符合上下文语境,故选D。2.【解析】选G。根据前句You need to have a clear picture in your mind of the job you wan

32、t.(你需要对你想要的工作有一个清晰的认识。)由此可知,本句应该为说明这本书能够帮助你清晰地认识自己的工作。上文中have a clear picture对应到G选项中this picture。故G选项符合上下文语境,故选G。3.【解析】选E。根据本段的主旨句Your skills.(你的技能)以及结合前面的一系列问题What do you like to do?What do you do well?Are you good at talking to groups?Growing vegetables?Teaching?Drawing on the computer?(你喜欢做什么?你擅长

33、什么?你擅长和团体交谈吗?种菜?教学?在电脑上画画?)可知,本句是在说明要思考自己有什么样的技能。故E选项“博尔斯要求你考虑你的所有技能”符合上下文语境,故选E。4.【解析】选A。根据后文的一系列问题Where do you like to work?Do you like to work outside?At home?In an office?Alone or with others?What kinds of people do you like to work with?(你喜欢在哪里工作?你喜欢在外面工作,在家里工作,还是在办公室里工作?独自一人还是和别人一起?你喜欢和什么样的人一起

34、工作?)可知,本段介绍的是“工作环境”,A选项最能概括本段主旨,故选A。5.【解析】选C。根据上文How much money do you need?How much money do you want?Do you need a lot of vacation time?(你需要多少钱?你想要多少钱?你需要很多假期吗?)可知,此处是在说明自己想要从工作中得到哪些东西。故C选项符合上下文语境,故选C。【知识拓展】【词汇积累】out of work 失业resumen.简历,履历job-huntingn.求职.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021辽

35、宁模拟)Twenty-five years ago,most young British people wanted a career in law,to be a doctor,or to take up singing.But today,things stand 1._(different).According to a recent survey,the“dream job”of young people 2._(age)between 16 and 25 in the UK is a video blogger,or“vlogger(视频博主)”.The survey,carried

36、 out among 1,002 people,found that over 40%ofthem put vloggeras their number one choice on a list of dream 3._(career).The change is largely due to the rapid development of information technology(IT).The Internet and social media have made it 4._(easy)and more convenient to reach a global audience,w

37、ithout having to enter a career in show business in the traditional way.“In the past,the biggest stars 5._(make)by the Hollywood studios;now,anyone with a computer camera may become a star,”said Phil Samuels,6._ expert from the UK.From fashion to comedy,these self-made stars interact online with the

38、ir fans about everyday life.However,what people see 7._(be)only the bright side of being a vlogger and they ignore the fact 8._ only those who are successful can gain fame and fortune.Actually,9._ every success there are a hundred others who never get off the starting block.This is why some young pe

39、ople still show 10._(prefer)for traditional jobs.【文章大意】本文是一篇议论文。现在许多年轻人将视频博主作为他们梦想职业的第一选择。文章对其原因进行了分析,同时指出了这样一个事实:成功的人极少数,大多数人以失败告终。1.【解析】differently。该空修饰动词stand,用副词。故填differently。2.【解析】aged。分析句子结构,_(age)between 16 and 25作后置定语,修饰前面的名词young people,用形容词。故填aged。3.【解析】careers。句意:这项对1002人进行的调查发现,超过40%的人将

40、视频博主作为他们梦想职业的第一选择。career是可数名词,“梦想的职业”是复数意义,用名词复数。故填careers。4.【解析】easier。根据and more convenient可知,这里用比较级,表示“更容易的”。故填easier。5.【解析】were made。根据时间状语In the past可知,这里在描述发生在过去的事情,用一般过去时;“the biggest stars”和“make”之间是被动关系,用被动语态,主语the biggest stars是复数。故填were made。6.【解析】an。这里表示“一位来自英国的专家”,表泛指,且expert的发音以元音音素开头,

41、应使用不定冠词an。7.【解析】is。描述一个客观的事实,用一般现在时;句子主语是what people see,what引导的主语从句,谓语动词要与what指代的内容保持一致,only the bright side是单数概念,此处应用单数。故填is。8.【解析】that。_ only those who are successful can gain fame and fortune.是一个同位语从句,解释说明前面的名词the fact,引导词在从句中不作任何成分,也没有实际意义,应用that引导该从句。9.【解析】for。句意:事实上,对于每一次成功,都有成百上千的人从没有离开过起跑线。

42、该空之后every success是名词短语,该空需要填一个介词,表示“对于”。故填for。10.【解析】preference。该空作show的宾语,用名词。故填preference。【提升题组】(限时35分钟).阅读理解(2021四川模拟)Do you want to find a job that you just need to sit and sleep on a sofa?It is ridiculous,but it happens.26-year-old Anna Cherdantseva,from the city of Ufa,is a full-time sofa test

43、er,spending up to 10 hours every day trying out new sofas for comfort and safety.Last month,Russian furniture giant MZ5 Group announced that it was taking application for a new positionfull-time sofa tester.Although all new products aretested in a specialized laboratory,management decided that in or

44、der to better meet the needs of consumers it needed some feedback on real-life use of its sofas.In just a few days,MZ5 received over 5,000 job applications from people eager to spend most of their time sitting and lying on sofas.“We were selecting candidates in several stages,”MZ5 Group spokesperson

45、 Anastasia Russkih said,“Initially we checked their resumes,and then we let them tell us why they wanted the job.”Eventually,the furniture company shortlisted just 7 candidates,among whom Anna Cherdantseva,a 26-year-old marketing expert,proved to be the most suitable for the job.“I felt extreme comp

46、etition,and it was a real fight for my dream job,”Anna said after getting selected.“I have a lot of ideas for improving the sofas,but I would prefer not to talk about them for now.I believe it will all work out between me and the sofas.”Despite describing herself as an active person,Cherdantseva say

47、s that spending about 10 hours a day sitting on sofas doesnt sound bad at all.“Of course I will spend a lot of time on new sofas.The more time I spend on them,the better it will be for my work,”she told reporters.Anna Cherdantseva is currently on a three-month probation(试用期)at MZ5,but the company cl

48、aims that as long as she proves to be up to the task,they plan on offering her a permanent position as a sofa tester.The young woman will receive a monthly salary of 56,000 rubles($1,000)for the first three months.Its not so bad about the job.【文章大意】本文是一篇新闻报道。主要讲述了MZ5公司为了更好地满足顾客对于沙发的需求,得到真实的使用反馈,设立了沙

49、发测试员这一职位。Anna Cherdantseva成为比较适合的人选,目前在该公司处于试用期的她表达了对这一工作的期待。1.Why did MZ5 Group want a sofa tester?A.Because its products need to be tested.B.Because it wants to save money by doing that.C.Because Anna Cherdantseva applied for the job.D.Because it wants to satisfy its consumers better.【解析】选D。细节理解题。

50、根据文章第二段内容“management decided that in order to better meet the needs of consumers it needed some feedback on real-life use of its sofas”可知,MZ5集团想要进行沙发测试,是为了更好地满足消费者的需求。故选D项。2.What does the underlined word“feedback”in Paragraph 2 mean?A.Response.B.Consumers.C.Praise.D.Products.【解析】选A。词义猜测题。根据前文“Althou

51、gh all new products are tested in a specialized laboratory”可知,所有新的沙发产品都要在专门的实验室进行测试,没有真实的体验者。且根据画线词前文“in order to better meet the needs of consumers”设立沙发测试员这一职位的目的是更好地满足顾客的需求,由此推知,从沙发测试员那里获得沙发的真实体验感受才能更好地改进以满足消费者需求,即画线单词所在句“it needed some feedback on real-life use of its sofas”所表达的含义。由此推知,画线单词feedba

52、ck应是“反馈”之意。故选A项。3.What does Anna Cherdantseva think of getting the job?A.It was very easy.B.It was controversial.C.It was challenging.D.It was interesting.【解析】选C。细节理解题。根据文章第四段内容“I felt extreme competition,and it was a real fight for my dream job”可知,她感受到了激烈的竞争,由此可知,在她看来,得到这份工作是有挑战性的。故选C项。4.What can b

53、e inferred from the text?A.The company found it difficult to find suitable employees.B.Anna Cherdantseva has the chance to work steadily for MZ5.C.The company doesnt give Anna Cherdantseva a good salary now.D.Anna Cherdantseva got the job because of her similar work experience.【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段内

54、容“Anna Cherdantseva is currently on a three-month probation at MZ5,but the company claims that as long as she proves to be up to the task,they plan on offering her a permanent position as a sofa tester.”可知,Anna Cherdantseva目前在MZ5公司试用三个月,但是公司声称只要她能够胜任这项工作,他们就会给她一个沙发测试员的长期职位。由此可推知,她有机会在该公司长期稳定地工作。故选B项

55、。【知识拓展】【长难句分析】Anna Cherdantseva is currently on a three-month probation at MZ5,but the company claims that as long as she proves to be up to the task,they plan on offering her a permanent position as a sofa tester.分析:本句整体为but引导的表示转折关系的并列句。第二个分句中that引导宾语从句,其中含有as long as引导的条件状语从句,意为“只要”。翻译:Anna Cherd

56、antseva目前在MZ5公司试用三个月,但是公司声称只要她能够胜任这项工作,他们就会给她一个沙发测试员的长期职位。.完形填空(2021广西模拟)Most of us remember our teachers.One or two might slip the 1,but even the most unimportant ones have some 2on us.Then there are those who remain guides for life.For me there was Dr Wyliehis unusual ways threw new 3on maths.And

57、my English teacher,Dr Parry,4my science and maths-focused brain to the joys of literature.I didnt realize it at the time,but those two 5shaped my future.As a journalist I 6major events,but I cared only shallowly.Now as a teacher,I communicate with just a group of teenagers,but I care 7:those struggl

58、ing to make friends,those 8in with the wrong crowd or those doing brilliantly.I have made them 9poems by heart and we are going to be listening to classical music.10,I am trying to build up their cultural capital,to broaden their eyes and to 11them to worlds beyond their own.Ive found that most peop

59、le dont think of teaching as being quite as 12as writing for newspapers.Tell people you are a journalist,and at least some will 13it interesting.14you tell someone you are a teacher,you can see memories oftheir school days 15back,and fear flash in their eyes.So teaching isnt for the faint-hearted(胆怯

60、的).It can be 16workbut is there anything worthwhile in life that isnt?Some classes can be 17at times.But dont believe how terrible and self-centred teenagers are.They are 18and full of potential.It is my joband my 19pleasureto help them achieve it and to give them the solid 20that will let them blos

61、som.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者本来是一位很成功的记者,可是热爱教育的他最终投身于教育事业。他勇敢地面对人们对教师的偏见,甘为人梯育桃李。1.A.memoryB.earC.handD.ability【解析】选A。句意:有一两个可能会忘记,但即使是最不重要的也会对我们产生影响。memory记忆;ear耳朵;hand手;ability能力。此处指众多老师中,一两个老师可能会被忘记,slip the memory/mind为固定用法,意为“遗忘”。故选A。2.A.expectationB.expressionC.influenceD.reaction【解析】选C。expectation

62、预期,期望;expression表现,表达;influence影响;reaction反应,反作用。根据常识和下文Dr Wylie和 Dr Parry的例子可知,老师对学生有影响。故选C。3.A.lightB.doubtC.questionD.blame【解析】选A。句意:对我来说,Wylie博士与众不同的方法为数学研究提供了新的思路。light光,光线;doubt怀疑;question问题;blame 责备。此处指Wylie 博士的不同寻常的方法使数学变得较容易理解。throw light on sth.意为“使(问题等)明了、较容易理解”。故选A。4.A.sentB.openedC.aske

63、dD.helped【解析】选B。句意:我的英语老师Parry博士让我专注于科学和数学的大脑沉浸在文学的乐趣中。sent送,寄出;opened打开;asked问,询问;helped帮助。open ones brain/mind to sth.意为“使某人意识到某事”。故选B。5.A.studentsB.colleaguesC.workersD.teachers【解析】选D。句意:虽然我当时并没有意识到,但是这两位老师塑造了我的未来。students学生;colleagues同事;workers工人;teachers老师。此处指上文提到的Wylie博士和Parry博士两位老师,故选D。6.A.li

64、ved withB.dealt withC.fought withD.came with【解析】选B。句意:作为一名记者,我处理重大事件,但我只是肤浅地关心。lived with忍受,住在一起;dealt with处理;fought with与并肩战斗;came with伴随发生,从开始。此处指处理重大事件,故选B。7.A.typicallyB.interestinglyC.deeplyD.powerfully【解析】选C。句意:现在作为教师,我仅仅和一群青少年打交道,但是我深入地关注。typically典型地,有代表性地;interestingly有趣地;deeply非常,深深地;power

65、fully强大地,强烈地。此处和上句only shallowly对比,指不再是肤浅地关心,而是深入地关注。故选C。8.A.takingB.givingC.fillingD.falling【解析】选D。句意:我深入地关注那些学生:那些努力交友的人、和不良人群交往者、表现出色者。taking 拿,取得;giving给,赠送;filling装满,充满;falling落下,进入(某状态)。fall in with意为“与交往”。故选D。9.A.learnB.lose C.breakD.organize【解析】选A。句意:我让他们熟记诗歌,而且我们打算听古典音乐。learn学习,得知;lose失去;br

66、eak打破,破坏;organize组织。learn by heart“记住,背诵”。故选A。10.A.In sightB.In shortC.In cashD.In order【解析】选B。句意:总之,我在尽力增加学生的文化财富,开阔他们的眼界并把他们带入到他们世界之外的世界。In sight在即,被看到;In short总之,简言之;In cash用现金;In order整齐,按顺序。此处是对作者前面做法的总结,故选B。11.A.introduceB.applyC.contributeD.settle【解析】选A。句意:总之,我在尽力增加学生的文化财富,开阔他们的眼界并把他们带入到他们世界之

67、外的世界。introduce介绍,引进;apply申请,应用;contribute贡献,有助于;settle解决,定居。此处指作者想方设法把学生们带入到他们世界之外的世界,故选A。12.A.permanentB.well-paidC.attractiveD.shocking【解析】选C。句意:我发现大多数人认为教学不像给报社写稿那么有吸引力。permanent永久的;well-paid 高薪的;attractive有吸引力的;shocking令人震惊的,可怕的。根据Tell people you are a journalist,and at least some will _it inter

68、esting.和人们对两种职业的对比可知老师不像记者那样有吸引力,故选C。13.A.keepB.proveC.wantD.consider【解析】选D。句意:告诉人们你是记者,至少有一些人会认为它很有趣。keep保持;prove 证明;want想要;consider考虑,认为。此处是人们对记者的看法,故选D。14.A.IfB.UnlessC.BecauseD.Where【解析】选A。句意:如果你告诉某人你是教师,你会看到他们对学生时代的回忆涌上心头,恐惧在他们眼中闪过。If 如果;Unless除非;Because因为;Where在的地方。根据前后逻辑可知此处表示假设,故选A。15.A.brin

69、gB.step C.floodD.look【解析】选C。句意:如果你告诉某人你是教师,你会看到他们对学生时代的回忆涌上心头,恐惧在他们眼中闪过。bring带来;step走,踏;flood淹没,泛滥;look看。此处指大量涌入,故选C。16.A.easyB.amusingC.comfortableD.tough【解析】选D。句意:教学是艰难的工作。easy容易的;amusing有趣的,好玩的;comfortable舒服的;tough艰苦的,困难的。根据常识且与下文but is there anything worthwhile in life构成转折关系可知,故选D。17.A.friendlyB

70、.commonC.challengingD.natural【解析】选C。句意:有时一些课堂很有挑战性,但是不要相信青少年是多么糟糕和以自我为中心。friendly友好的;common共同的,普通的;challenging挑战的;natural自然的。根据常识和转折词But后的内容可知教学有挑战性,故选C。18.A.unwiseB.amazingC.foolishD.careless【解析】选B。句意:他们令人惊叹并且充满潜能。unwise不明智的;amazing令人惊异的;foolish愚蠢的;careless粗心的。根据full of potential可知学生们的表现令人惊叹,故选B。19

71、.A.slightB.possibleC.quickD.absolute【解析】选D。句意:帮助他们实现自己的潜能并且给他们提供绽放的牢固根基这是我的工作,也是我全部的快乐。slight轻微的;possible可能的;quick迅速的;absolute完全的,全部的。作者作为老师感到快乐,帮助学生成长是老师全部的快乐。故选D。20.A.serviceB.rootsC.mottoesD.roles【解析】选B。service服务;roots根,根源;mottoes座右铭,格言;roles角色,任务。根据that will let them blossom.可知此处指让学生绽放的牢固根基,故选B。

72、【知识拓展】【背景链接】“桃李不言,下自成蹊”是一个汉语成语,原意是桃树和李树不主动招引人,但人们都来看它们开出的鲜花,采摘它们结出的果实,在树下走成了一条小路。比喻只要为人品德高尚、诚实、正直,不用自我宣传,也自然能受到人们的尊重和敬仰。.短文改错(2021成都模拟)My mother works as doctor in No.1 People s Hospital.She is devoted to her work and treats her patients kind.Its said that she sometimes pay for the cost of medicine

73、and treatment for some poor patients.Many people praise her for her great virtue or her excellent medical level.She is always busy cared for her patients and often works overtime.Sometimes I can t see her at home for several day.Once I complained to her because of she hardly had time to accompany my

74、self.She smiles and told me that her patients were most important than our family members.1.【解析】第一句在doctor前加a。doctor是可数名词,该句的主语是“My mother”,所以此处泛指“一名医生”,且doctor的读音是以辅音音素开头,所以用不定冠词a。2.【解析】第二句kind改为kindly。分析句子可知,此处应用副词修饰动词treats。故将kind改为kindly。3.【解析】第三句pay改为pays。分析句子可知,that引导的宾语从句中主语是she,所以动词用第三人称单数形式

75、。故将pay改为pays。4.【解析】第四句or改为and。句意:许多人称赞她伟大的美德和优秀的医疗水平。分析句子可知,her great virtue和her excellent medical level之间是并列关系,所以用连词and。故将or改为and。5.【解析】第五句cared改为caring。be busy doing sth.是固定搭配,意为“忙于做某事”。6.【解析】第六句day改为days。day是可数名词,根据前面的several可知,此处应用复数形式。7.【解析】第七句去掉because后的of。because是从属连词,引导原因状语从句,because of是介词短语

76、,后接名词(短语)、代词、动名词。she hardly had time to accompany myself是一个句子,所以此处应用连词because。8.【解析】第七句myself改为me。分析句子可知,该句的主语是she,宾语是me,当主宾是同一个人时用反身代词,所以此处应用代词的宾格me。9.【解析】第八句smiles 改为 smiled。根据后面的and told可知,此处也用一般过去时与told并列。故将smiles 改为 smiled。10.【解析】第八句most 改为 more。根据后面的介词than可知,此处应用形容词的比较级。.书面表达(2021陕西模拟)假定你是李华,你

77、从某网站上得知陕西省博物馆正在招募暑假英语讲解员,请你根据以下提示给博物馆负责外国游客接待的Mr Charles写一封英文自荐信。内容包括:1.表达意愿;2.自荐理由;3.恳请获准。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:讲解员interpreterDear Mr Charles,Yours,Li Hua【参考范文】Dear Mr Charles,I m Li Hua,a high school student.I am writing to apply for the position you advertised on the website.First o

78、f all,with fluent oral English,Im convinced that I have no difficulty in communicating with foreign visitors.Furthermore,not only am I familiar with the history and traditions of Shaanxi Province but also I have a strong affection for them,which enable me to provide visitors with more professional s

79、ervice.More importantly,what I am talented for is to make friends with various people in no time.I believe my thoughtful and excellent service will live up to foreign visitors expectations.Id appreciate it if you could give me the chance to serve as an interpreter.Look forward to your early reply.Yo

80、urs,Li Hua【加固训练】.语法填空Last summer I decided to get my first job.This was 1._(possible)one of the hardest tasks.For me,it was another step 2._(move)from a dependent child to a fairly independent adult.I had never held a job before 3._ my parents wanted me to focus on school.So I had never worked a day

81、 in my life.At first,it 4._(be)extremely tough.I sent applications 5._(hope)to get my first couple of 6._(choice).Yet I got neither calls 7._ emails.Luckily halfway through 8._ third week,I finally got a call.It was not 9._(I)firstpossiblymovingbecausewashopingchoicesnorthemychoice,but I could not s

82、ay no.And after the interview,I was more than ready 10._(start)working the following Monday.to start.阅读填句The Ways to Help You Stand out in InterviewsInterview preparation has always been one of the most overlooked areas in the recruitment process.Perhaps you have done all your preparation and have b

83、rowsed the companys website so many times that you know it by heart.1Here are some ways to make you stand out.Leave a positive impression.2Once you are inside the room,the main thing to remember is that you need to make eye contact,shake hands confidently and also smile.Dont dominate the conversatio

84、n.As someone has remarked,the interview is a dialogue.3You need to find out how the interviewers view the company and what their goals are.That can often guide you when answering their questions.4They always ask your greatest weakness.If you dont respond to them directly,then nobody will believe you

85、.What they want to know is what you learned from a failure.Talk about the strategies to overcome any weakness so that it is always part of your development.Show your passion and energy.5Most candidates are on a range from being shy to show off.But what will really make you stand out is your ability

86、to actually convey the passion and the energy for various parts of your work.Yes,you can be modest about these but show that these are steps on the ladder.A.Courtesy always pays off.B.Be frank about your weaknesses.C.Be positive about your work experience.D.But how do you actually do in interview to

87、 get the job?E.Whatever you do,do not talk too much and do not dominate the interview.F.These opportunities may come up during the interview,rather than at the end.G.A great way to stand out is to show enthusiasm,confidence,energy and passion for the job.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几种在面试中让你脱颖而出的方法。1.【解析】选

88、D。第一段最后一句说“这里有一些方法能够帮助你脱颖而出”与D项“但是为了得到这份工作,在面试中你要如何真正去做呢?”在语义上形成衔接,符合文意,故选D。2.【解析】选A。空后说一旦你走进房间,记住主要的事就是要保持与人目光接触,充满自信地握手和微笑。而A项“谦虚总会得到回报”与后文在逻辑上一致,故选A。3.【解析】选E。第三段第一句说正如一些人所陈述的那样,面试就是对话。与E项“无论你说什么,不要谈得太多,也不要主导面试”上下文衔接,符合文意,故选E。4.【解析】选B。空后说他(面试官)们总是问你的缺点,如果你不直接回答他们,没有人相信你,而B项“一定要对你的缺点坦诚”概括准确,符合文意,其中weaknesses为提示词。故选B。5.【解析】选G。第五段的主旨就是展示你的激情和精力。而G项“使自己杰出的最好的方法就是展示你的激情、信心、精力和对这份工作的热情”符合文意,其中energy and passion为线索特征词,故选G。【知识拓展】【词汇积累】preparationn.预备;准备overlookvt.忽略;俯瞰stand out突出;站出来;坚持到底;坚决反对本课结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1