收藏 分享(赏)

河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:532075 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:21 大小:247KB
下载 相关 举报
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共21页
河北省石家庄市2015届高三下学期二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共21页
亲,该文档总共21页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 本试卷分第I卷(选择题)和第卷(非选择题)。第I卷l至8页,第卷9至10页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项: 1答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。 第I卷 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在

2、试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A.19.15. B.9.15. C.9.18. 答案是B。 1. How does the man advise the woman to get to the hotel? A. By taxi. B. By underground. C. By bus.2. How much does one ticket cost? A.$0.7. B.$5.0. C.$4.3.3. What is the woman unsatisfied with?

3、 A. The acting. B. The special effects. C. The plot.4. Where are the speakers? A. At a hotel. B. At a store. C. At a clinic.5. What does the woman plan to do? A. Draw some pictures. B. Buy something on sale. C. Make an advertisement.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项

4、中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman ask the man to do? A. Have lunch together. B. Buy her a printer. C. Fix her computer.7. When does the conversation probably take place? A. In the morning. B. In the afternoon. C. In th

5、e evening.听第7段材料,回答第8、9题。8. What will the man do on his birthday? A. Go out for a meal, B. Go to see a film. C. Work on his terms work.9. What is the relationship between the speakers? A. Brother and sister. B. Classmates. C. Teacher and student.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats the good news? A.A new gym

6、opened. B.A yoga class started. C.A new caf6 0pened.11. When will the speakers go to the gym? A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.12. What do the speakers decide to do first? A. Meet for lunch. B. Go to the gym. C. Make an exercise plan.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers discussing? A

7、. The preparation for a test. B.A television programme C. Their close friends.14. Why is the man watching TV? A. He has already finished studying. B. He is taking a break from studying. C. He wants to get information for a paper.15. Who did the best in the last test? A. Kevin. B. The woman speaker.

8、C. Elizabeth.16. Why does the man stop the woman calling Elizabeth? A. He doesnt want to trouble her. B. He prefers to study on his own. C. He doesnt think she is helpful.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did Sally do for her penfriend ? A. She offered her some advice. B. She taught her how to write. C. Sh

9、e helped her to keep a diary.18. Why did Sallys dad ask her not to send her book to a publisher? A. There were too many books of this kind. B. He thought the book too simple. C. Their response might let her down.19. How did Sally contact the publisher? A. She made a call. B .She sent an email. C. Sh

10、e paid a visit.20. How did Sallys mum feel after answering the companys phone?A. Very excited. B. Extremely surprised. C. Fairly anxious.第二部分阅读理解(共两节,满分40分;第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Upon entering college, Yang Yi was uncertain about a lot of things. How

11、ever, the 19-year-old international economics and trade student was certain about one thing: She wanted to participate in animal welfare efforts. “Im .always a nature and animal lover, she said. She joined the environmental protection association at her school. Now being president of a group of 25,

12、she leads its efforts to help stray(流浪)cats and dogs by raising money to buy them food and collecting old clothes to make them homes. However, sometimes the association raises doubts. Some students have questioned whether helping stray animals breaks the laws of nature. We tried to resolve the contr

13、oversy, Yang said. “For wild animals, the best way to protect them is to preserve their environment and their natural habitat, and to let them live their own way. However, for animals that depend heavily on humans, such as dogs and cats, the proper way to treat them is to respect them and take care

14、of them. Besides, if not accommodated properly, stray animals can bring threats to public health, as they are the main cause of rabies(狂犬病)in cities. Now, many young people in China have agreed upon the need to strike a balance between humans and nature. The only problem is how, said Yang. Yang and

15、her fellow volunteers are cautious about what they do to help. For instance, sometimes people feed stray cats human food such as chocolate. But Yang and her friends point that such food can be dangerous to stray cats. Yang also cooperates with Non-Governmental Organizations to spread animal protecti

16、on knowledge. One of their recent exhibits was about animals in the entertainment industry. We are still figuring out the best way to protect animals, but simple deeds such as saying no to animal performances can prevent wildlife from being captured and tamed. Step by step, well eventually reach our

17、 goal, she said.21.Why did Yang Yi join the environmental protection association? A. She majored in a relevant field. B. She wanted to protect nature and animals. C. She was uncertain about her life. D. She intended to know about animal welfare.22.What do the group members do for stray animals? A. T

18、hey shelter them with old clothes. B. They feed human food to them. C. They train them for entertainment. D .They donate money to the association.23.In paragraph 3,Yang believes that A. all animals should live naturally B. young people have known how to balance human and nature C. stray animals are

19、bound to spread rabies D. chocolate is not a proper food for stray cats 24.What does Yang Yi think of her work?A. Enjoyable. B .Doubtful. C. Hopeful. D. Awful.【答案】21.B22.A23.D24.C【解析】试题分析:本文主要讲述了杨丽,一位女大学生,为保护动物所做的努力。一进入大学,杨丽就加入了环境问题保护协会,现在领导者她的25名同学,他们一起帮助流浪的猫狗。21.B 细节理解题。根据文章第二段的Im .always a nature

20、 and animal lover,可知,选择B,意为她想保护环境和动物。24.C 推理判断题。根据文章最后一段的but simple deeds such as saying no to animal performances can prevent wildlife from being captured and tamed. Step by step, well eventually reach our goal,可知,杨丽对自己所做的事情非常有信心,故选择C。考点:考查记叙文阅读B The sharing economy has grown in recent years to inc

21、lude everything from apartment sharing to car sharing to community tool sharing. Since 2009, a new form of sharing economy has been emerging in neighborhoods throughout the US and around the world-Little Free Library. The libraries are boxes placed in neighborhoods from which residents can withdraw

22、and deposit books. Little Free Libraries come in all shapes and sizes. Some libraries also have themes, focusing on books for children, adults, or tour guides. In 2009. Tod Bol built the first Little Free Library as a gift to his mother, who was a devoted reader. When he saw the people of his commun

23、ity gathering around it, exchanging conversation as well as books, he knew he wanted to take his simple idea further. I think Little Free Libraries open the door to conversations we want to have with each other, Bol said. . Since then, his idea has become a movement, spreading from state to state an

24、d country to country. According to Little FreeLibrary.org, there are now 18,000 0f the little structures around the world, located in each of the 50 US states and 70 countries in Europe, Africa and Asia. The Internet has helped to spread Little Free Libraries. But an Atlantic article says the little

25、, structures serve as a cure for a world of e-reader downloads . The little wooden boxes are refreshingly physical and human. For many people, the sense of discovery is Little Free Libraries main appeal. A girl walking home from school might pick up a graphic novel that gets her excited about readin

26、g; a man on his way to the bus stop might find a volume of poetry that changes his outlook on life, says the Atlantic article. Every book is a potential source of inspiration 25.How do Little Free Libraries get their books?A. Citizens shared them. B. Tod Bol donated them. C. US government provided t

27、hem. D. The communities bought them.26.Why did Tod Bol want to build more Little Free Libraries? A. He wanted to promote his idea worldwide. B. He was inspired by the sharing economy. C. They can offer neighbors more chances to talk. D. They are a gift to please his mother.27.What does the author of

28、 the Atlantic article believe? A. The Internet has helped to spread Little Free Libraries. B. Little Free Libraries are physical and human. C. E-reader downloads are undoubtedly beneficial. D. Little Free Libraries are more popular than e-reader downloads.28. Little Free Libraries attract readers mo

29、st in that _. A. they connect strangers together B. they are located all over the world C. they are in various shapes and sizesD. they may give readers a sense of discovery【答案】25.A26.C27.B28.D【解析】试题分析:分享型经济现在正在盛行,而从2009年开始,一种新型的分享经济出现了,即:the world-Little Free Library。人们可以分享自己喜爱的书。这种图书馆已经风靡全球。25.A 细节

30、理解题。根据文章第一段的The libraries are boxes placed in neighborhoods from which residents can withdraw and deposit books.可知选择A。26.C 细节理解题。根据文章第二段的I think Little Free Libraries open the door to conversations we want to have with each other, Bol said.可知,选择C,给人们提供交流的机会。27.B 细节理解题。根据最后一段的The little wooden boxes

31、are refreshingly physical and human.可知选择B。28.D 细节理解题。根据最后一段的For many people, the sense of discovery is Little Free Libraries main appeal.可知选择D。考点:考查新闻类文章阅读C Selfies (自拍) have become an increasingly common way to capture memorable moments. When it comes to taking selfies , knowing the following tips

32、can directly affect the quality of your final product. . The use of light is vital to improving image quality. Lights can help avoid shadows and create soft features on your face, so turn your face toward the main light. source. If you want to be creative, play with light angles by turning your body

33、, but make sure the photo is properly exposed and your face is lit from the front or the side. Besides, avoid taking selfies against the main light source or with overhead lighting. Additionally, natural light possesses a warmth that makes you look like youre glowing. When taking selfies, angles als

34、o matter a lot. Hold the camera away from your face, and try to take photos both horizontally and vertically. If not, your face might look bigger than usual. Ideally, the universal selfie angle is 45 degrees above your head. But you should study your face at different angles because finding your bes

35、t angle requires you having seen all of them. One problem with selfies is that most have distracting backgrounds. You can always do more to show others your best side. Try to simplify the background by taking selfies outdoors or in spacious areas. Document yourself engaging in interesting activities

36、-hiking with family members, visiting landmarks, or working out with friends. At least, you can make the photo appealing by getting rid of your outstretched arm or a background thats too busy. You can also download some photo apps that allow you to adjust the lighting and contrast. Some apps offer u

37、seful filters, which can change your skin tone and eliminate pimples (粉刺) on your face. 29.To get an image of high quality, you need to _. A. be under the light source B. be against the main light C. face the main light source D. have the photo fully exposed 30.How can you find the angle that suits

38、you most? A. Study your face at different angles. B. Hold the camera far enough from you. C. Keep the camera lower than your face. D. Place the camera 45 degrees above your head. 31.Which of the following should be avoided when taking selfies? A. The use of natural light. B. A landmark as a backgrou

39、nd. C. Changes of the skin tone. D. A busy background.【答案】29.C30.A31.D30.A 细节理解题。根据文章第三段的But you should study your face at different angles because finding your best angle requires you having seen all of them.可知,要选好角度,就要从不同的角度看看你的脸,故选择A。31.D 细节理解题。根据文章第四段的At least, you can make the photo appealing b

40、y getting rid of your outstretched arm or a background thats too busy.可知选择D。考点:考查说明文阅读D Q: I currently entered college in New York. Since English is not my first language, I sometimes ask a friend to read my essays to help fix the grammar and language. I believe Im being graded mainly on my ideas, a

41、nd my friend helps me get my ideas across better in English. Is this OK? -Mariana A: Its good that you want to succeed in your written work at college. Making use of available resources to help you succeed is a smart strategy (策略). But while you may believe that your instructors dont care as much ab

42、out how you write as they do about your ideas, that s not a fair assumption. Certainly, your ideas are important. No matter how polished your writing is, it will not disguise a poorly expressed idea in a paper. But as a college student, being able to organize your thoughts clearly-whether youre spea

43、king in class or writing a paper-is critical to show that youve mastered the material in each course. This does not mean you shouldnt ask others to review your written work before handing it in. Thats OK. You should not, however, allow a friend or anyone else to rewrite parts of your papers for you.

44、 Instead, ask them to simply let you know about any parts of the paper that are unclear and need work. Many colleges have writing centers where tutors will work with you on your writing-without doing the work for you. Regardless of whether you consult with a friend or a tutor, the right thing is for

45、 you to talk to your instructors to ask their advice and let them know you plan to seek assistance with your writing. If you ask them in advance for guidance on whats appropriate and whats not for the written work they assign, that will allow you to be as transparent as possible about how you comple

46、ted your assignments. -Professor Byron32.What problem does Mariana meet? A. She has trouble learning English grammar. B. She wonders if her method on writing is suitable. C. She doesnt get on well with her classmates. D. She isnt able to express herself in English.33.According to Pro. Byron, whats t

47、he most important in writing a paper? A. Professional advice. B. Polishing carefully. C. Organizing thoughts. D. Familiar materials.34.When asking someone for help on your paper, you should ask him _. A. to hand in the paper after reading it B. to write the difficult part for you C. to make a writin

48、g. plan for you D. to tell you the part to be improved35.What does the underlined word refer to in the text? A. Essays. B. Courses. C. Ideas. D. Resources.【答案】32.B33.C34.D35.A34.D 细节理解题。根据文章倒数第二段的Instead, ask them to simply let you know about any parts of the paper that are unclear and need work.可知选

49、择D。35.A 词义猜测题。根据上文的papers以及whats not for the written work they assign可知,此处是指老师布置的任务,故选择A。考点:考查应用文阅读第二节 I共5小题每小题2分满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Four Ways to Be a Great Roommate Having a roommate can be one of the best experiences in college or, easily, one of the worst 36 Follow the

50、se tips to avoid the common mistakes that turn good roommate relationships sour. Talk things out. Communication is key. If something happens, sit down with your roommate and have a face-to-face conversation. Ive seen roommate relationships fall apart because something happens and ,instead of talking

51、 to each other, the two start complaining about their roommates behind their backs 37 Dont expect to be best friends. Some roommates become the best of friends, and some dont. Dont put pressure on yourself or your roommate, especially when you first meet. 38 And if your roommate doesnt end up being

52、your best friend, dont worry. Ask before you take. This applies to food, clothes and anything else. If you want to keep a relationship going, show your roommate that you have respect for what is his or hers by asking first. 39 Clean up after yourself. This should to without saying. Dont be lazy. Or,

53、 at least, dont bury your roommate in your clothes and garbage. Most people Ive come across in college are messy. 40 But being considerate with where you put your stuff will help you avoid conflict.A. So you need to think twice before you help your roommates out.B. This creates nothing but awkward.

54、situations and unhappiness.C. Even if you both agree to share everything, you should still ask.D. You dont have all the time to clean your room and keep it organized.E. It all starts with you to have a good relationship with your roommate.F. Sometime you get stuck with someone who has tons of negati

55、ve energy.G. Remember, youre trying to make a new friend, not to scare your roommate away. 【答案】36.E37.B38.G39.C40.D【解析】试题分析:有一帮好室友是最好不过的了,但是如果和宿舍里的同伴处不好,那就再糟糕不过了,怎么才能和室友处好关系呢?这篇文章来给你支招。36.E考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文的Having a roommate can be one of the best experiences in college or, easily, one of the wo

56、rst可知,有个室友可能是大学最棒的经历也有可能是最糟糕的经历,故选择E,意为:这一切要看你怎么开始和室友保持友好关系。37.B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文的Ive seen roommate relationships fall apart because something happens and ,instead of talking to each other, the two start complaining about their roommates behind their backs可知选择B,指的是如果互相在背后指责对方的话,那么这只会是你们越来越难堪、不开心

57、。38.G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文的Dont put pressure on yourself or your roommate, especially when you first meet.可知,第一次见面时,不一定就要成为好朋友,不要给双方太多压力,故选择G,意为:你是在交朋友不要把室友吓跑。40.D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文的But being considerate with where you put your stuff will help you avoid conflict.指的是但是,要把自己的物品放好,故选择D,意为你不需要一直打扫房间使

58、得房间井井有条。这样才能和下文的but构成一致。考点:考查信息匹配 第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 It was my first college acting class. With great hesitation, sweating hands and an 41 heart,1 walked into the classroom. I had spent my entire life_42 public

59、 speaking. But now here l was, 43 not only to learn how to speak like someone on _44 .but to become them entirely. Theater classes are 45 at many high schools and universities in the US. Theater kids are a quite different bunch who always seemed able to 46 a room with their personalities. _ 47 it wa

60、s only a beginner-level course, my college class was filled with students who seemed a _48 fit for acting. They were confident, funny and _49 .The professor, a stout(矮胖)woman with a permanent smile and gentle behavior,_50 just as well, She 51 us each with a handshake and welcoming eyes. The class wa

61、s held in a circular room with 52 situated around the edges. This allowed everyone in the room to have a(n) 53 of whatever performance or lecture was 54 in the center. After our first-day of introductions, each week we _55 in a series of activities designed to help us find our own inner _56 .We sang

62、 songs, danced to music, and recited _57 from our favorite short stories. The 58_ was eye opening .I learned that anyone has the 59 to act, and many of us already do in our daily life. In the end, Im not 60 一that l would consider myself an actor. But I dont think I ever had more fun in a college cla

63、ss.41. A. unsteady B. unsatisfied C. unusual D .unfair42. A. practicing B. avoiding C. delivering D. learning43. A. refusing B. happening C. preparing D. hesitating44. A. stage B .campus C. strike D. trial45. A. difficult B. expensive C .advanced D .popular46. A. put up B. make up C. light up D .bre

64、ak up47. A. Though B. Since C. Unless D. Once48. A. strange B. natural C .common D. formal49. A. outgoing , B. cautious C. hardworking D. patient50. A. served B. prepared C. spoke D. fit51. A. inspired B. supplied C. greeted D. comforted52. A. blackboards B. tables C. lights D. chairs53. A. view B.

65、opinion C. debate D. command54. A. leaving B. occurring C. arriving D. declining55. A. took B. succeeded C. shared D. participated56. A. singer B. actor C. professor D. dancer57. A. characters B. proverbs C .lines D .plots58. A. adventure B. concert C. competition D. experience59. A. gift B. interes

66、t C. tendency D. desire60. A. content B. sure C. aware D. doubtful 【答案】41.A42.B43.C44.A45.D46.C47.A48.B49.A50.D51.C52.D53.A54.B55.D56.B57.C58.D59.A60.B44.A 考查名词。A. stage 舞台;B. campus 校园;C. strike 罢工、撞等;D. trial审批、试验。根据上文的It was my first college acting class.可知,作者学习表演,而表演是在舞台上,故选择A。45.D 考查形容词。A. diff

67、icult 困难的;B. expensive 昂贵的;C .advanced 先进的;D .popular 受欢迎的、流行的。根据下文的Theater kids are a quite different bunch who always seemed able to 46 a room with their personalities.可知,学表演的人总能照亮整个房间,故学习表演很受欢迎,选择D。46.C 考查动词短语。A. put up 张贴、举起;B. make up 编造、弥补、化妆等;C. light up 照亮;D .break up 分解、分裂、分手。根据下文的their per

68、sonalities以及空后的宾语a room可推测选择C最为恰当,意为:这些学表演的孩子那么与众不同,总能用自己的个性照亮整个房间。47.A 考查连词。A. Though 虽然;B. Since 既然、自从;C. Unless 除非;D. Once 一旦。前一分句意为:这只是初级班;后一分句意为:教室里挤满了学生。故选择A,最为恰当。48.B 考查形容词。A. strange 奇怪的;B. natural 自然的、天生的;C .common 普通的;D. formal 正式的。根据下文的They were confident, funny可知选择B,意为作者认为这些人似乎是天生就适合表演。4

69、9.A 考查形容词。A. outgoing 外向的;B. cautious 小心谨慎的;C. hardworking 勤奋的;D. patient 耐心的。根据前面的confident和funny可知选择A,指具有表演的特质。50.D 考查动词。A. served 服务;B. prepared 准备;C. spoke 说话;D. fit 适合。本题属于原题重现,根据上文的my college class was filled with students who seemed a _48 fit for acting.可知,选择D。意为:老师也很适合。51.C 考查动词。A. inspired

70、鼓舞、激励;B. supplied 提供;C. greeted 打招呼;D. comforted 安慰。根据下文的with a handshake and welcoming eyes可知,老师是在通过握手和欢迎的眼神和大家打招呼,故选择C。52.D 考查名词。A. blackboards 黑板;B. tables 桌子;C. lights 灯;D. chairs 椅子。根据常识,这是一间教室,故教室里摆放的是椅子,故选择D,句意为:教室是圆形的,椅子排放成一圈。53.A 考查名词。A. view 看法、风景、视线;B. opinion 观点;C. debate 辩论;D. command 指

71、挥、控制。根据上文可知,椅子排放成一圈,故每个人都能看到中间,故选择A,构成短语:have a view of,意为看见。54.B 考查动词。A. leaving 离开;B. occurring 发生;C. arriving 到达;D. declining 下降。根据上文可知,教室里的椅子摆放成原形,故可以让教室里的每个人都可以看到在教室中央进行的表演和演讲,选择B。55.D 考查动词。A. took 拿走;B. succeeded 成功;C. shared 分享;D. participated 参加、参与。根据空格后的in可知,所选词要和in构成搭配,选项A take in 吸收、理解、欺骗

72、;选项B succeed in 成功;选项D participate in 参与。再根据下文的a series of activities 可知选择D,意为:每周我们都参加一系列的活动。56.B 考查名词。A. singer 歌手;B. actor 演员;C. professor 教授;D. dancer 舞者。根据上文可知,作者参加的是表演课的学习,故选择B,意为:帮助我们找到内心的演员。57.C 考查名词。A. characters 人物、性格;B. proverbs 格言;C .lines 行、台词;D .plots 情节。根据上文可知,作者学习表演,故选择C,意为背台词。58.D 考查

73、名词。A. adventure 冒险;B. concert 音乐会;C. competition 比赛;D. experience 经历、经验。对于作者而言,学习表演是一种经历,故选择D,意为这次经历使我大开眼界。59.A 考查名词。A. gift 礼物、天赋;B. interest 兴趣;C. tendency 倾向、趋势;D. desire 渴望。根据搭配选择A最为恰当,意为:我知道了每个人都有表演的天赋。60.B 考查形容词。A. content 满意的;B. sure 肯定的、确信的;C. aware 明白;D. doubtful 怀疑的。根据下文的that l would consi

74、der myself an actor But I dont think I ever had more fun in a college class可知选择B最为恰当,意为:我不确信我会自认为一个演员,但是我觉得我不会在大学课堂拥有更多的快乐。第卷注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 On receiving my learners permit a couple of months ago, I started dri

75、ving lessons straight away. However, it wasnt until two days ago 61 Dad finally allowed me to drive on the motorway. Our destination was Orewa, 62 seaside town. That morning I made sure I had enough to drink and went to the toilet about three times 63 we left. I thought l was totally prepared_64 the

76、 journey, but nothing could have prepared me for my familys complaints. “Relax! Dont hold the steering wheel so 65 (tight). called a nervous voice from the backseat. Speed up. 70km/h isnt fast enough. You are holding up the traffic, another voice ordered from the seat next to _66(1). How 67 (annoy)!

77、 To content them ,I 68 (step) hard on the accelerator, and within a second, an angry voice began to yell again. Stop! Slow down! Are you crazy? Did I tell you to go above l00km/h? Finally I drove into the city, where the speed limit was only 50km/h. My family seemed relieved and stopped_69(tell) me

78、what to do. On our way home, the journey was much 70 (easy) than before as everyone else fell fast asleep. So ,I just took my time and enjoyed the drive.【答案】61.that62.a63.before64.for65.tightly66.mine/me67.annoying68.stepped69.telling70.easier【解析】试题分析:本文主要讲述了作者第一次独自开车带家人去出行的经历。61.that 考查强调句。本句考查了强调句

79、型:it was not untilthat。故填that,句意为:但是,直到四天前我的父亲才允许我在高速公路上开车。62.a 考查冠词。本句考查了不定冠词的用法,此处代指上文出现的Orewa,是它的同位语,指一个海边小镇,故填a。63.before 考查连词。根据上文可知,这是作者第一次在高速上开车,再根据上文的I had enough to drink可知,作者有点紧张,故在离开前去了三次厕所。填before。64.for 考查介词。本句考查固定短语:be prepared for,意为:准备好做。故填for,句意为:我想我已经完全准备好这次旅程。65.tightly 考查副词。本句考查修

80、饰动词用副词,本句修饰动词hold,故需要副词,填tightly。句意为:放松!不要这么紧紧地抓住方向盘。66.mine/me 考查代词。根据句意,这里的座位既可以指我旁边,也可以指我的座位旁边,故既可以填mine也可以填me。句意为:从我旁边的座位传来另一个嗓音。67.annoying 考查形容词。本句考查annoy的形容词形式,它的形容词有两种形式,annoying和annoyed。前者意为讨厌的、恼人的;后者意为感到讨厌的。根据句意填annoying,意为:多么恼人啊!68.stepped 考查时态。根据上文可知,这件事情发生在四天前,故用一般过去时,所以填stepped,句意为:为了满

81、足他们,我狠踩油门。69.telling 考查动名词。考查stop的用法,stop doing sth.意为:停止做某事。故填telling,句意为:我的家人似乎满足了,不再告诉我该做什么。70.easier 考查比较近。根据下文的than before可知此处需要比较级,故填easier。句意为:在回家的路上,旅程似乎比之前要轻松得多,因为他们每个人都睡着了。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或

82、修改增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 In order to promote participation in outdoor exercise, our school had organized an activity to climb the West Mountain on April 10. The moment we arrived at the foot of a mountai

83、n, we set out for the top in high spirit. We supported each other to pass the rocky areas on the course of the climb. Laughing and cheering, we eventually reached the summit, there we were greeted by the bright sunshine and fresh air. Viewing from the top, the city was extremely beautiful This event

84、 was very benefit, for not only we take a break from our heavy school workload, but we also learned what to cooperate. Therefore, we strongly suggest that similar events are held every year!【答案】71.去掉had72.a-the73.spirit-spirits74.onin/during75.therewhere或者在there前加上and76.Viewing-Viewed77.benefit-bene

85、ficial78.only后加上did79.what-how80.are-be72.athe 考查冠词。根据上文可知学校组织了爬西山这一活动,本句再次提到这座山,是特指,故把a改成the。句意为:我们一到达山脚。73.spiritspirits 考查名词。考查了固定搭配:in high spirits,句意为:情绪高涨、兴高采烈。故把spirit改成spirits。句意为:我们兴高采烈地开始向山顶出发。74.onin/during 考查介词。根据下文的course,可知是在爬山的过程中大家互相鼓励。故把on改成in或during。75.therewhere或者在there前加上and 考查定语

86、从句或并列句。there之前是一个逗号,故之后不可以是一个完整的句子。改正方法一:把there改成where,构成定语从句,先行词为the summit,代入从句中担当地点状语。改正方法二:在there前加上and,形成并列句即可。76.ViewingViewed 考查非谓语动词。本句考查非谓语动词担当状语,主句主语为the city,和动词view之间存在被动关系,故把viewing改成viewed,形成被动关系。句意为:从山顶看,城市尤其美丽。77.benefitbeneficial 考查形容词担当表语。本句考查形容词担当表语,故把benefit改成beneficial,句意为:这次事件非

87、常有好处。78.only后加上did 考查倒装。本句考查not only放在句首前,句子需要部分倒装这一用法,故在only后加上did,构成部分倒装。句意为:因为我们不仅从繁忙的学业中得到了休息,。79.whathow 考查疑问词。根据下文的cooperate可知,此处指的是如何合作而非合作什么。故把what改成how,句意为:我们也学会了该如何合作。80.arebe 考查虚拟语气。此处考查suggest表示建议时,如果其后接宾语从句,从句中使用虚拟语气:should+动词原形且should可以省略这一用法,故把are改成should be,同时should可省这一用法。第二节书面表达(满分2

88、5分)81.假定你是李华。校学生会正在举办“魅力中学生”评选报名活动,旨在给学生提供展示风采的舞台,为大家树立学习的榜样。下面的海报吸引了正在你校访问的美国学生Catherine的关注。请向她介绍此次活动,并阐述你心目中“魅力中学生”的标准。注意:1.词数100左右; 2可以适当增加细节,以使行文连贯。 3首句已给出,不计人总词数。The poster is about a selection registration named Charming Students._【答案】The poster is about a selection registration named Charming

89、 Students. This activity, organized by Students Union, provides us with a stage to show our talents and also sets us students examples to follow. Anyone who is willing to participate in this activity is allowed to apply online. And the application deadline is May 20th.To be charming students, in my

90、opinion, they should be someone popular with us, positive to life, kind to people and always ready to help others. Besides an excellent academic performance, they are also supposed to do well in various aspects, such as singing, dancing, painting and sports. Having a creative mind is equally important.【解析】试题分析:考查半开放性作文。半开放性作文留给考生发挥的空间比较大。一般只提供一个话题或一个图participate in this activity is allowed to apply online.。考点:考查半开放性作文

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1