收藏 分享(赏)

河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:529416 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:22 大小:108KB
下载 相关 举报
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共22页
河北省深州市长江中学2021-2022学年高二上学期7月第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、深州中学长江校区 2020 级高二年级第一次月考英语学科试题本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。考生作答时,将答案答在答题卡上,在本试卷上答题无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一节 (每小题 1.5 分,共 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the weather like now?A. Windy.B. Sunny.C.

2、Snowy.【答案】A【解析】【原文】W: This weather is terrible.M: Yeah. It was sunny and warm yesterday, but the wind is really strong now.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman plan to do tonight?A. See a French singer.B. Meet a friend.C. Get some extra sleep.【答案】B【解析】【原文】M: After we eat dinner, I thought that w

3、e could go and see that French singer.W: I told Jack that I would meet up with him later tonight.M: Oh, okay. Ill just go get some sleep then.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why didnt the woman go to Yunnan with her boyfriend?A. She couldnt get time off work.B. She went to Germany.C. She will go there with som

4、eone else.【答案】C【解析】【原文】W: My boyfriend went to Yunnan this weekend for his friends wedding.M: Why didnt you go with him? You couldnt get time off work?W: No, it wasnt that. My friend from Germany is coming here next month, and were going to go to Yunnan together.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the mans

5、 hobby?A. Collecting stamps.B. Taking photos.C. Feeding fish.【答案】B【解析】【原文】W: Dont you have any hobbies, like stamp collecting or something like that?M: I do have one, actually photography. Its expensive, but its a lot of fun. How about you? W: Oh, nothing special. I like feeding fish, I guess.M: You

6、 know what they say: little things please little minds.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where is the man?A. In a restaurant.B. In a hotel.C. At his home.【答案】B【解析】【原文】W: Room Service. How may I help you?M: Can you send up two cheeseburgers and two Cokes to Room 381, please? W: Sure. Your order should arrive with

7、in 25 minutes.M: Thank you very much.第二节 (每小题 1.5 分,共 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 6. What are the speakers doing?A. Looking for someone.B. Playing a game.C. Draw

8、ing pictures.7. What does Mike look like?A. He has brown eyes.B. He has a beard.C. His hair is curly.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】W: Lets play a little game. Ill describe someone, and you try and guess who it is.M: All right, but you have to describe someone we both know.W: Yeah of course. OK, this man is t

9、all and slim. Hes got blue eyes and curly brown hair. M: Does he have a moustache or a beard?W: Good question. Yes, he has a moustache, but no beard. M: Sounds like Mike. Am I right?W: Yes, you are!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 8. What do we know about War Horse?A. Its an action movie.B. It do

10、esnt win any awards.C. Its a sad movie.9. Why does the man enjoy action movies?A. He is an action star.B. They are very exciting.C. They have a great story.【答案】8. C 9. B【解析】【原文】W: Would you like to see War Horse or Tintin this weekend? M: Id rather see War Horse. I read that it won a lot of awards.W

11、: It sounds awesome, but its also supposed to be really sad, so wed better bring along some paper to dry our tears!M: Maybe we should just see an action movie instead.W: No, I dont really like action movies. I would rather see something with a good story.M: I like action movies. They really get my h

12、eart rate going. I feel like Im in the movie. I wish that I was an action star.W: Ha-ha! That would be so funny. Youre way too fat to be an action star.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 10. What does the woman think of her city?A. Its exciting.B. Its small.C. Its noisy.11. What is true about the c

13、ity center?A. There is a famous statue there.B. Its not crowded at all.C. Life is interesting there.12. Whats the weather like in the city?A. Its hot most of the time.B. Its quite wet.C. Temperatures are too high in summer.【答案】10. A 11. C 12. C【解析】【原文】M: Do you like your city?W: Oh, yes. I feel luck

14、y to live in a city thats so big and exciting. I love looking out of my apartment window over the high-rise buildings.M: Whats the city center like?W: Some people say its too noisy and crowded, but I love that. Theres always something to see and do. We also have the most famous beach in the world Co

15、pacabana Beach. Then, on the other side of the city, there are beautiful mountains. The highest one is called Corcovado, and it has the famous statue of Christ. If you look down at the city from there, the view is really wonderful.M: Whats the weather like?W: Its great most of the time. The only tim

16、e I dont like Rio much is in the summer; its just too hot then.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 13. What will the man do this summer?A. Buy a suit for his friend.B. Go to a wedding.C. Go to China.14. According to the woman, how much are the suits at H&M?A. About 200 yuan.B. Over 500 yuan.C. About

17、 5000 yuan.15. Why does the woman want to get a dress made in China?A. She wants a Chinese style.B. Its very popular nowadays in China.C. Its inexpensive.16. What else will the woman probably buy this week?A. Shoes.B. A scarf.C. Silk.【答案】13. B 14. B 15. C 16. A【解析】【原文】M: Instead of buying a suit for

18、 my friends wedding this summer, I think Im just going to get one made for me.W: You want to get one made? Wont that be just as expensive as buying one at a store?M: I dont think so. I went and talked to a man that makes suits, and he said that it would only be about 200 yuan.W: Hmm. Thats pretty ch

19、eap. The ones we saw at H&M were over 500 yuan.M: Yeah, and I think itll fit me better if I have it made, instead of buying one from the store.W: Youre probably right. Maybe I can get something made, too. I have an idea for a really cool dress. I wonder if they could make it for me if I drew them a

20、picture.M: Probably. Theyre very skilled.W: OK, Ill do it! Whats the point of living in China if you dont take advantage of the cool things about living here? Getting a suit made in the U.S. would cost a fortune!M: Youre right. Why dont we go together this week? W: Great! Then we can hit the shoe st

21、ores afterwards!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】 17. How long has the speaker been getting headaches?A. For the past ten years.B. For about ten days.C. Only since yesterday.18. What did the speaker do about his headache yesterday?A. He took some medicine.B. He asked his neighbor to come over.C. He

22、did nothing about it.19. How did the speakers neighbor help him?A. He sent for a doctor.B. He gave the speaker some painkillers.C. He gave the speaker a special kind of treatment.20. What does the speaker mean in the end?A. The pain almost killed him.B. His headache was already cured.C. The pain had

23、 gone by itself.【答案】17. A 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】During the past ten years or so, I have been suffering from terrible headaches. And it seems to be getting worse. Late last night, I got a sudden headache that was worse than all the others. It was so terrible that I could hardly bear it. Although I

24、 took all kinds of painkillers, I didnt feel any better. It seemed that there was nothing else I could do, so I called my doctor and asked him to come over. One of our neighbors happened to be with us at the time. He was not a doctor, but he offered his help, saying, “Do you mind if I try a special

25、kind of traditional Chinese treatment on you? These needles might help with your headaches.” I agreed. He quickly took out a few needles from his bag. Without a moments delay, he put a few needles into the skin on my head in several different places. Before long, I felt completely better. Just then,

26、 the doctor came running into my house and said, “Where is our patient?” “Sorry, Doctor. You are too late. The pain is gone!” I answered in delight. “Its a miracle(奇迹), isnt it?”第二部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2.5 分,满分 50 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AWho do you thin

27、k was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams (1860 1935)Addams helped the poor and worked for peace. She created shelters, education opportunities and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Angela Merkel (1954 )In

28、 2005, Germans chose Angela Merkel as their first woman head of the country. She once worked as a research scientist until 1989. Then she entered politics and has been widely described as Iron Lady in Germany. She was elected as the most powerful woman by the Times in 2015. As Germanys leader, she h

29、as had an effect on the whole world.Margaret Thatcher (1925 )In 1979, Margaret Thatcher became Britains first woman Prime Minister (首相)She served until 1990, which made her the first British leader to serve three terms in a row. Because of her high standards and strong will, people called her Britai

30、ns Iron Lady.Marie Curie (1867 1934)Polishborn scientist Marie Curie discovered that some types of metal give off energy called radiation (辐射能). Her research led to new medical treatments and arms. She received the Nobel Prize in Physics in 1903 and in Chemistry in 1911.21. Who once won the Nobel Pr

31、ize?A Jane Addams and Marie Curie.B. Jane Addams and Margaret Thatcher.C. Marie Curie and Angela Merkel.D. Marie Curie and Rachel Carson.22. What do Angela Merkel and Margaret Thatcher have in common?A. Both of them were scientists before coming to power.B. Both of them are the first woman head of t

32、heir country.C. Both of them were reported by the Times.D. Both of them have worked for three terms.23. What would be the best title for the text?A. Great WomenB. Famous ScientistsC. Strong LeadersD. Ways to Success for Women【答案】21. A 22. B 23. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。介绍了在过去的100年中四位最重要的女性:简亚当斯、安吉拉默克尔、玛格丽特

33、撒切尔和玛丽居里。【21题详解】细节理解题。根据文章第二段Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.和最后一段She received the Nobel Prize in Physics in 1903 and in Chemistry in 1911.说明她们都获得诺贝尔奖。故选A。【22题详解】细节理解题。根据文章第三段Germans chose Angela Merkel as their first woman head of the country.和第四段Margaret Thatche

34、r became Britains first woman Prime Minister (首相)说明这两位都是她们国家最高领导人。故选B。【23题详解】主旨大意题。根据文中首句Who do you think was the most important woman of the past 100 years?及下文内容可知,文章讲述了四位对人类有很多影响的女性,所以用标题:Great Women符合句意。故选A。【点睛】文章内容较为简单,集中考查细节题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔

35、细比较所给选项与文中细节的细微区别。如小题1题干中关键词的the Nobel Prize,然后到文章迅速寻找与the Nobel Prize相关的关键词,最终定位到相应的人物,从而得出答案。BWalter, a 3-year-old dog that survived on its own for almost a year recently came back to his owner, who said she never gave up hope that he was still out there.Kate Olson, who lives in New Hampshire, cel

36、ebrated the safe return of Walter, who was lost last year. “There is a part of me that just always knew that I was going to get him,” Olson said.Olson was visiting her boyfriends parents in St. Louis for the holidays when Walter escaped. Walter was on a walk with her boyfriends parents and “he just

37、got so frightened that he backed out of his collar and he just took off,” she said.Olson who got Walter as an 8-week-old puppy, searched for Walter for two weeks without any luck. She said it was hard to go back home knowing he was missing.To continue her search for Walter, Olson posted (发帖子) all ov

38、er social media asking for help. She created a Facebook group called “Wheres Walter?” to get help from people in the community.A member of that Facebook group saw a post about a dog sighting (目睹) and sent it to Olson. Luckily, the dog in the photo was Walter.Walter was caught by an organization call

39、ed Lost Paws Trapping. “13 days shy of living in the woods, avoiding everyone he met and finally on Friday the 13th, Walter has been trapped.” Lost Paws Trapping wrote on its Facebook page.Olson said seeing Walter after nearly a year was extremely emotional. “I had to control my feelings just becaus

40、eI was in shock,” she said.Despite living on his own for the past year, Olson said Walter seemed physically unharmed and should be OK. She is thankful for her happy ending and her friends on social media who helped track down Walter. Her advice to anyone with a missing pet is “just to keep trying.”“

41、Not everybody does have this ending,” she added. “I never in a million years thought that I would be one of them.”24. What did Olson do to find her dog?A. She searched and created a Facebook group.B. She turned to her friends for help in St. Louis.C. She asked the Lost Paws Trapping for help.D. She

42、went back home to wait for its return.25. Who caught the dog?A. A member of the Facebook group.B. An organization called Lost Paws Trapping.C. Olsons friends in New Hampshire.D. The parents of Olsons boyfriend.26. What is Olsons advice to the people who lost their pets?A. Dont give up trying.B. Post

43、 on the Internet.C. Be thankful.D. Believe in your pet.27. What can be inferred from the last paragraph?A. Everybody has the luck to find their missing dogs.B. It takes a long time to find a missing dog.C. Olson was really very lucky to find her dog.D. Olson never thought that she would lose her dog

44、.【答案】24. A 25. B 26. A 27. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了奥尔森经过一年的努力,不放弃的一直找她丢失的狗,告诉我们丢失宠物要继续努力,不放弃。【24题详解】细节理解题。根据文章第五段“She created a Facebook group called “Wheres Walter?” to get help from people in the community.(为了从社区里的人那里得到帮助她在Facebook上创建了一个名为“沃尔特在哪儿?”的群组)”可知,奥尔森通过搜索并创建了一个Facebook群组找到她的狗的。故选A项。【25题详解】细

45、节理解题。根据文章第七段“Walter was caught by an organization called Lost Paws Trapping.(沃尔特被一个叫做“失落之爪”的组织抓到了)”可知,是一个叫做“失落之爪”的组织抓到了狗。故选B项。【26题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Her advice to anyone with a missing pet is “just to keep trying.” (她对任何丢失宠物的人的建议是“继续努力”)”可知,奥尔森对那些失去宠物的人的建议是不要放弃尝试。故选A项。【27题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Not every

46、body does have this ending,” she added. “I never in a million years thought that I would be one of them.” (“不是每个人都有这样的结局,”她补充说。“我从来没有想过我会成为他们中的一员。”)”可推断,奥尔森对于找到了她的狗感到很幸运。故选C项。CFriends play a very important part in everyones life. Friendship usually develops during childhood. New friends are made whe

47、n you progress through school. Those friends that you make as a student can usually last long. Friends influence your development, maturity( 成熟) and sense of responsibility (责任). A familiar opinion is “You can tell a lot about a person by knowing who his friends are.” Friendship is based on common i

48、nterests. If you like sports, most of your friends are likely to be active. If you enjoy reading and shopping, most of your friends do the same.Some people call you their friends for the wrong reasons. These people are not really friends. They are superficial (表面的) only “ friends” on the outside, no

49、t the inside where it counts. Superficial friends only want to be your friends if it is to their advantage. True friends are there whether you are rich or poor. It is easy to have many so-called “friends” if you are rich. By this time you should be able to recognize your friends as the real or the “

50、phoney”.True friends are most special. Sometimes they might not easy to find, so you can consider yourself very lucky if you have one true friend. This friend is eager to help you whenever necessary. He or she knows you would do the same for them. A true friend is someone you can talk to about any s

51、ubject or problem. You and your true friend have good understanding of each other. True friends support you, take your side, and build up your confidence.28. Whats the main idea of the first paragraph?A. How to make true friends.B. What is friendship based on.C. We should make friends in our childho

52、od.D. Friends play a very important role in our life.29. What does the underlined phrase “so-called friends”in paragraph 2 probably mean?A. Friends in need.B. Superficial (表面的) friends.C. Those who can help you.D. Those who often gives you money.30. Which of the following is TRUE according to the pa

53、ssage?A. It is easy to have many true friends if you are rich.B. If you like music, all of your friends will be a music lover.C. The friendship developing during your school days can usually be with you for a long time.D. Superficial friends are true friends.31. Whats the authors attitude towards “t

54、rue friends” according to paragraph 3?A. True friends are too difficult to find.B. You can only share sadness with a true friend.C. You can only share happiness with a true friend.D. True friends will support you whatever happens.【答案】28 D 29. B 30. C 31. D【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了朋友的意义和如何区分真假朋友。【28题详解】主旨

55、大意题。根据第一段段首中心句“Friends play a very important part in everyones life.(朋友在每个人的生活中都扮演着非常重要的角色)”和段中所述朋友对于我们的意义可知,本段的主题是朋友在我们生活中扮演非常重要的角色。故选D项。【29题详解】词句猜测题。根据上文“Superficial friends only want to be your friends if it is to their advantage. True friends are there whether you are rich or poor.(表面上的朋友只有在对自己有

56、利的情况下才愿意成为你的朋友。 不管你是富有还是贫穷,真正的朋友都在那里)”可知,表面上的朋友只有在有好处的时候会出现,而真正的朋友会永远陪在你身边,所以“It is easy to have many so-called “friends” if you are rich.”中所说,当你有钱的时候很容易拥有的“so-called friends”是指,那些寻求好处的表面的朋友(superficial friends)。故选B项。【30题详解】细节理解题。根据第一段“Those friends that you make as a student can usually last long.(

57、学生时期结交的朋友通常可以维持很长时间)”可知,学生时代交的朋友通常更长久。故选C项。【31题详解】推理判断题。根据第三段“This friend is eager to help you whenever necessary.(这个朋友在任何需要的时候都愿意帮助你)”和第段“You and your true friend have good understanding of each other. True friends support you, take your side, and build up your confidence.(你和你真正的朋友互相很了解。 真正的朋友会支持你,

58、站在你这边,建立你的信心 )”可推知,作者认为真正的朋友任何时候都与你站在一起,支持你。故选D项。DPerhaps you have heard a lot about the Internet, but what is it, do you know? The Internet is a network. It uses the telephone to join millions of computers together around the world.Maybe that doesnt sound very interesting. But when youre connected

59、to the Internet, there are a lot of things you can do. You can send emails to your friends, and they can get them in a few seconds. You can communicate with your friends through social software such as QQ, WeChat, Facebook and so on. You can also deal with all kinds of information on the World Wide

60、Web (WWW).There are many different types of computers now. They all can be linked to the Internet. Most of them are small machines sitting on peoples desks at home, but there are still many others in schools, offices or large companies. These computers are owned by people and companies, but no one r

61、eally owns the Internet itself.There are lots of places for you to surf the Internet. For example, your school may have the Internet. You can explore the Internet to search for useful information or knowledge in your classroom. However, in order to prevent yourself from playing with computer games,

62、you should use it in limited time. Libraries often have computers joined to the Internet. You are welcome to use it at any time.Thanks to the Internet, the world is becoming smaller and smaller. It is possible for you to work at home with a computer in front, receiving and sending the information yo

63、u need. You can buy or sell whatever you want through the Internet. But do you know 98% of the information on the Internet is in English? So what will English be like tomorrow?32. What is the passage mainly about?A. The Internet.B. Information.C. Computers.D. English.33. According to the passage, yo

64、u can do all the following things through the Internet except for.A. Sending and receiving emailsB. Chatting with your friendsC. making and producing thingsD. Dealing with information34. Who is the owner of the Internet?A. The headmaster.B. The government officer.C. The user.D. No one.35. What does

65、the writer try to tell us in the last two sentences?A. The Internet is more and more popular.B. English is important in using the Internet.C. All of the information on the Internet is in English.D. Every computer must be joined to the Internet in English.【答案】32. A 33. C 34. D 35. B【解析】【分析】本文是说明文。文章从

66、互联网的功能、原理和影响等方面对其进行了全面介绍。【32题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章回答了第一段提出的问题“Perhaps you have heard a lot about the Internet, but what is it, do you know?(也许你听说过很多关于互联网的事情,但是它是什么,你知道吗?)”,从互联网的功能、原理和影响等方面对其进行了全面介绍,所以文章的主题就是互联网(The Internet) 。故选A项。【33题详解】细节理解题。根据第二段“You can send e-mails to your friends, and they can ge

67、t them in a few seconds. You can communicate with your friends through social software such as QQ, WeChat, Facebook and so on. You can also do with all kinds of information on the World Wide Web. (你可以给你的朋友发电子邮件,他们可以在几秒钟内收到。你可以通过QQ,微信,Facebook等社交软件与你的朋友交流。你也可以在万维网上处理各种信息)”可知,通过因特网我们可以收发电子邮件、与朋友聊天、处理信

68、息,但不能制作和生产东西。故选C项。【34题详解】细节理解题。根据第三段“These computers are owned by people and companies, but no one really owns the Internet itself.(这些电脑归个人或公司所有,但没有人真正拥有互联网本身)”可知,互联网不属于任何人。故选D项。【35题详解】推理判断题。根据文章最后两句“But do you know 98% of the information on the Internet is in English? So what will English be like t

69、omorrow? (但是你知道网上98%的信息都是英语的吗?那么明天的英语会是什么样子呢?)”可知,英语是互联网的主要语言,由此推知,作者想告诉我们英语在互联网的应用中非常重要。故选B项。第二节 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。New rules for middle school students came out in March. Middle schools are going to use a new way to decide who the top students are.

70、 _36_ The following are some of the new rules. Tell the truth. Have you ever cheated in an exam? _37_ Thats not something honest students should do. Do more at school. Good students love animals and care for other people. April is Bird-loving Month in China. Is your school doing anything to celebrat

71、e it? You should join! _38_ Be open to new ideas. Have you ever thought people could live on the moon? Maybe youll find another earth in space in the future. _39_ Protect yourself. Has a thief ever taken money from one of your classmates? Dont let it happen to you. If you have to go back home late,

72、you should let your parents know. Use the Internet carefully. The Internet can be very useful for your study. _40_ But some things on the Internet arent for children, so try to look at the good web pages.A. Dont do it again!B. Everyones new ideas are importantC. Students must only work and play alon

73、e.D. Students should not disagree with the teachers.E. The best students wont only have high marks.F. You can use the web pages for fun or homework.G. In that way, you can learn more about animals and how to protect them.【答案】36. E 37. A 38. G 39. B 40. F【解析】【分析】本文是一篇说明文。讲述了新的中学生行为规范已经颁布,高分不再是判断一个学生的

74、唯一标准,文章从五个方面对其进行了说明。【36题详解】根据上文“Middle schools are going to use a new way to decide who the top students are.”(中学将会使用一个新的方式来判断谁是好学生)和下文“The following are some of the new rules.”(以下是一些新的规则)可推知,设空处可能陈述标准是如何变化的。E项“好学生不再是只有很高的成绩”符合语境,是对上一句话的进一步解释,故选E。【37题详解】根据上文“Have you ever cheated in an exam?”(你在考试中做

75、过弊吗?)可知,上文提出一个问题,由此推知设空处应陈述如果有这样的问题,应该采取什么措施。A项“不要再那么做了”符合语境。故选A。【38题详解】根据上文“You should join!”(你应该参加)可推知,设空处可能陈述参加爱鸟日活动的原因。G项“通过这种方式,你可以对动物了解的更多,并且学会如何保护他们。”符合语境,选项中的that way就是指选项提到的参加爱鸟日活动。故选G。【39题详解】根据上文“Have you ever thought people could live on the moon? Maybe youll find another earth in space i

76、n the future.”(你曾经想过人类能够生活在月球上吗?或许在将来你会在太空发现另一个地球。)可推知,设空处应陈述要重视别人的新观点。B项“每个人的新想法都是重要的” 符合语境,且与主题句Be open to new ideas.存在原词复现。故选B。【40题详解】根据上文“The Internet can be very useful for your study.”(网络对你的学习是很有用的)可推知,设空处应陈述利用网络的优势。F项“可以利用网络来娱乐或者学习”符合语境,承接上文。故选F。第三部分 语言知识运用第一节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下面短文,

77、从短文后各题所给的 A、B、C 和D 四个选项中,选出可以填入的空白处的最佳选项。Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlands which became his second_41_. He learned the value and beauty of_42_ there from a very young age.When he was 16, Molai began to notice something_43_ happening around his home. A flood

78、 had hit the area earlier that year and the_44_ it caused had driven away a number of birds._45_, the number of snakes had declined as well. He_46_ that it was because there werent enough trees to protect them from the_47_. The solution, of course, was to plant trees so the animals could seek_48_ du

79、ring the daytime. He turned to the_49_ department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking on his own and_50_ a nearby island where he began to plant trees._51_ young plants in the dry season was_52_ for a lone boy. Molai built at the _53_ of each sapling(幼树)a

80、 bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to _54_ rainwater. The water would then drip(滴落)on the plants below.Molai_55_ to plant trees for the next 37 years, His efforts have resulted in 1,360 acres of naturallygrown land that has become home to many plants and animals.41. A. d

81、reamB. jobC. homeD. choice42. A. natureB. youthC. cultureD. knowledge43. A. preciousB. interestingC. disturbingD. generous44. A. wasteB. tensionC. painD. damage45. A. BesidesB. HoweverC. ThereforeD. Otherwise46. A. agreedB. realizedC. rememberedD. predicted47. A. noiseB. heatC. diseaseD. dust48. A.

82、directionsB. partnersC. helpD. shelter49. A. laborB. policeC. forestD. finance50. A. rebuiltB. discoveredC. leftD. managed51. A. DecoratingB. ObservingC. WateringD. Guarding52. A. toughB. illegalC. fantasticD. beneficial53. A. backB. topC. footD. side54. A. cool downB. keep offC. purifyD. collect55.

83、 A. returnedB. learnedC. failedD. continued【答案】41. C 42. A 43. C 44. D 45. A 46. B 47. B 48. D 49. C 50. B 51. C 52. A 53. B 54. D 55. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。Molai在印度的一个小村庄长大。16岁的时候,一场洪水导致他的家园遭受巨大损失。树木的缺乏导致这些动物失去了栖息地,很多鸟儿离开,蛇类数量减少。Molai决定改变这一切,他经过努力,在附近找到了一个小岛,开始种树。在30多年的时间里,他的努力使1360英亩的天然土地成为许多动植物的家园。【41

84、题详解】考查名词词义辨析。句意:这个村庄位于一些湿地附近,那里成了他的第二个家。A. dream梦想;B. job工作;C. home家;D. choice选择。根据空前的second可知,他出生的村庄是他的家,村庄附近的一些“湿地”成为了他的第二个“家”。故选C。【42题详解】考查名词词义辨析。句意:他从小就在那里了解到了大自然的价值和美丽。A. nature自然;B. youth青春,年轻;C. culture文化;D. knowledge知识。根据“The village lay near some wetlands ”可知,湿地展现了“大自然”的价值和美。故选A。【43题详解】考查形容

85、词词义辨析。句意:16岁时,Molai开始注意到他家周围发生了一些令人不安的事情。A. precious宝贵的;B. interesting有趣的;C. disturbing令人不安的,引起烦恼的;D. generous慷慨的。该段后半部分提到:洪水侵袭,很多鸟儿离开,蛇的数量减少。这些情况都不正常,令人不安。故选C。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:那年早些时候,一场洪水袭击了这个地区,洪水造成的损害赶走了很多鸟类。A. waste废物;B. tension紧张;C. pain疼痛,痛苦;D. damage损害,伤害。洪水侵袭这个地区,它会“损害”庄稼、树木,这些都会导致鸟儿们离开。故选

86、D。【45题详解】考查副词词义辨析。句意:此外,蛇的数量也减少了。A. Besides此外,另外;B. However但是;C. Therefore因此;D. Otherwise否则。根据as well可知,洪水不仅导致很多鸟儿离开。而且,它还导致蛇的数量减少。故选A。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:他意识到这是因为没有足够的树来保护它们免受炎热的影响。A. agreed同意;B. realized意识到;C. remembered记住,记起;D. predicted预测。根据“it was because there werent enough trees to protect the

87、m from the”可知,Molai“意识到”鸟儿离开、蛇类减少是因为没有足够的树木。故选B。【47题详解】考查名词词义辨析。句意:他意识到这是因为没有足够的树来保护它们免受炎热的影响。A. noise噪音;B. heat热;C. disease疾病;D. dust尘土。根据常识可知,树木可以提供阴凉,从而保护鸟类和蛇类免受炎热的影响。故选B。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:当然,解决的办法是种树,这样动物们就可以在白天寻找栖身之处。A. directions方向;B. partners伙伴,合作伙伴;C. help帮助;D. shelter遮蔽,庇护,遮蔽物。根据“ was to p

88、lant trees ”可知,树木可以给动物们提供“遮蔽”。故选D。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:他向森林部门求助,但被告知那里什么也不长。A. labor劳动;B. police警察;C. forest森林;D. finance财政,金融。根据前一句中的“The solution, of course, was to plant trees”可知,Molai想要种树,所以他应该向“森林”部门求助。故选C。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,Molai自己去看了看,发现了附近的一个岛屿,他开始在那里种树。A. rebuilt重建;B. discovered发现;C. left离

89、开;D. managed设法做成。根据前面的”looking on his own”可知,他自己去看,那么接下来就应该是他“发现”了一个小岛。故选B。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:对一个孤独的男孩来说,在旱季给幼苗浇水是很困难的。A. Decorating装饰;B. Observing观察到;C. Watering浇水;D. Guarding守卫。该段后半部分叙述的是Molai想尽办法收集水的努力。再结合该句中的“the dry season”可知,在旱季给幼苗“浇水”很难。故选C。【52题详解】考查形容词词义辨析。句意:对一个孤独的男孩来说,在旱季给幼苗浇水是很困难的。A. toug

90、h困难的;B. illegal非法的;C. fantastic极好的;D. beneficial有益的。根据该段后半部分的叙述可知,Molai想尽办法收集雨水,由此推知,旱季缺水,给幼苗浇水很“难”。故选A。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:Molai在每棵树苗的顶端都搭建了一个竹子平台,在那里他放置了带有小洞的陶罐来收集雨水。A. back背部;B. top顶端;C. foot脚;D. side一边,一侧。根据该段最后一句“The water would then drip on the plants below”可知,水滴在下面的植物上。由此推知,竹子平台应该在每棵树苗的“顶端”。故选

91、B。【54题详解】考查动词(短语)辨析。句意:Molai在每棵树苗的顶端都搭建了一个竹子平台,在那里他放置了带有小洞的陶罐来收集雨水。A. cool down冷却下来;B. keep off与保持距离;C. purify净化,使纯净;D. collect收集。根据常识可知,陶罐是用来盛水的。由此可知,他将陶罐放到竹子平台上“收集”雨水。故选D。【55题详解】考查动词词义辨析。句意:在接下来的37年里,Molai继续种树。A. returned返回;B. learned学会;C. failed失败;D. continued继续。根据后一句可知,他的努力使1360英亩的天然土地成为许多动植物的家园

92、。由此推知,在接下来的37年里,他“继续”种树。故选D。第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Ive always been attracted by the _56_ (beautiful) of Chinese culture and its long history. When we first arrived in China, my friend Tony and I expected a big city _57_ (fill) with modern buildings, busy stree

93、ts and a crowded transport system. But we were pleasantly surprised.The thing _58_ impressed us first was the space. Yes, Beijing is indeed huge, but its wide streets and green spaces made every area feel less crowded. Tiananmen Square was the perfect example of this. The Forbidden City was _59_ (su

94、rprising) clean and well protected. Everywhere we looked, there were people _60_ (tidy) and cleaning, which really left an _61_ (impress) of national pride. We _62_ (concern) that few people would speak English, even in Beijing. But we found _63_common for Chinese people to know a few words of Engli

95、sh. The most exciting part of our visit was riding around in the sunshine and exploring _64_ city on bikes.It was great _65_ (experience) Beijings landmarks in person after admiring them for so many years. This was our first visit to China, but certainly not our last.【答案】56. beauty 57. filled 58. th

96、at#which 59. surprisingly 60. tidying 61. impression 62. were concerned 63. it 64. the 65. to experience【解析】【分析】这是一篇记叙文。文中作者介绍了第一次来中国参观时看到的景象,对中国的印象和感受。【56题详解】考查名词。句意:我一直被中国文化的美丽和它博大的历史所吸引。分析句子结构,空该空作介词by之后的宾语,用名词,此处指中国文化的美,beauty表抽象意义的“美”,是不可数名词,故填beauty。【57题详解】考查非谓语动词。句意:当我们刚到中国的时候,我的朋友托尼和我认为中国是个大

97、城市,到处是现代化的建筑、繁忙的街道和拥挤的交通系统。分析题意,句中city和动词fill是被动关系,此处用过去分词作定语,故填filled。【58题详解】考查定语从句。句意:首先打动我们的是它的空间。分析题意,句中包含定语从句,先行词是thing,指物,关系词在从句中作主语,只能用关系代词that/which引导该从句。故填that/which。【59题详解】考查副词。句意:紫禁城识惊人的干净且保存完好。分析题意,此处修饰形容词clean用副词,表示“惊人地干净”,故填surprisingly。【60题详解】考查非谓语动词。句意:放眼望去,到处都是人们在打扫卫生,这真的给人留下了一种民族自豪

98、感。分析句子可知,本句填非谓语动词people与tidy在逻辑上是主动关系,所以用现在分词作定语。故填tidying。【61题详解】考查名词。句意:放眼望去,到处都是人们在打扫卫生,这真的给人留下了一种民族自豪感。该空作left的宾语, 用名词,前面有不定冠词修饰,用名词单数,故填impression.【62题详解】考查时态。句意:我们担心很少有人会说英语,即使是在北京。但是我们发现中国人知道一些英语单词是很平常的。分析题意,表示“担心”是be concerned that,与全文时态一致也用一般过去时,主语We是复数,用名词复数,故填were concerned。【63题详解】考查代词it。

99、句意:但是我们发现对于中国人来说掌握一些英语单词是常见的。分析可知空格处缺少宾语。to know a few words of English.是真正的宾语,因此用it作形式宾语。故填it。【64题详解】考查冠词。句意:参观途中最令人兴奋的是在太阳下骑车游览,在自行车上探索这个城市。分析可知特指北京这个城市,要用the。故填the。【65题详解】考查不定式。句意:羡慕了这么多年的北京地标,能亲自体验它们真是太棒了。分析句子可知It是形式主语,空格处是真正的主语,要用不定式。故填to experience。第四部分 写作(共两节)(满分 40 分)第一节 (满分 15 分)66. 假定你是李华,

100、你的美国朋友Tom对中国文化有浓厚的兴趣。恰好你校今年暑假将为外国学生举办一场汉语夏令营活动(Chinese Summer Camp),请你给她发一份邮件,邀请他参加活动。内容包括:1. 时间和地点;2. 活动内容:学习日常汉语、了解中国历史和传统文化、参观博物馆等;3. 报名方式和截止日期。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tom,_Yours,Li Hua【答案】Dear Tom,Here comes a piece of good news. Chinese Winter Camp, which is intended for internati

101、onal students, is going to be held in our school this summer vacation. Since you are obsessed with Chinese culture, Id like to invite you to join it.The Camp is scheduled to last 11 days, from December 18 to December 28. It covers a wide variety of cultural activities. These activities range from st

102、udying Chinese daily expressions to attending some lectures on Chinese history and traditional culture. As we all know, language is closely related to culture, so Im convinced that you can dig out Chinese cultural features from language study. In addition, the Camp provides a chance for you to visit

103、 some famous museums, which is the best way to learn about the country. By admiring the historical relics, you will definitely gain a better understanding of the country.If you want to be part of it, please sign up for it before December 2rd at our school website. Looking forward to your early reply

104、.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于邀请信,要求考生给美国朋友Tom写信,邀请他参加今年暑假为外国学生举办的汉语夏令营活动。【详解】1.词汇积累打算,计划:intend plan/ propose对着迷:be obsessed with be crazy about包括:cover include说服,劝说:convince persuade当然,肯定地:definitely certainly2.句式拓展原句:It covers a wide variety of cultural activities. These activities range from stud

105、ying Chinese daily expressions to attending some lectures on Chinese history and traditional culture.拓展句:It covers a wide variety of cultural activities ranging from studying Chinese daily expressions to attending some lectures on Chinese history and traditional culture.【点睛】高分句型1 Chinese Winter Camp

106、, which is intended for international students, is going to be held in our school this summer vacation. (运用了which引导的定语从句)高分句型2 If you want to be part of it, please sign up for it before December 2d at our school website. (运用了if引导的条件状语从句)第二节 读后续写(满分 25 分),67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词

107、数应为150左右。Holidays are not necessarily for fun or rest. Doing something meaningful can also gain special pleasure. When the final bell rang, the students were reminded that there was no school on Mondaythe Labor Day. “Enjoy your extra day off,”said the teacher to her class.An extra day of fun suited

108、Kayla just fine. She loved breaks. She wanted to go out to play with her friends. When the school bus dropped Kayla off, she ran into the house happily.“How was school, Kayla?” asked her mom.“It was great, Mom. I am excited about no school on Monday. ”“You just started back to school two weeks ago.

109、Already in need of a break, huh?” asked Kaylas mom with a laugh.Kayla slept in the next morning. Saturday was her favorite day of the week. It rained most of the day, so Kayla enjoyed playing video games inside. On Sunday, her friends came over and they played basketball for several hours.Then it wa

110、s Labor Day, you know, the extra day off that Kayla was so looking forward to. But Kayla was awakened early that morning by her dad. He told Kayla that in honor of Labor Day, the family would be cleaning both inside and outside the house. Kayla couldnt believe it. This was a holiday. A day when she

111、was supposed to be enjoying freshly squeezed lemonade while playing in her tree house. As Kayla wiped her eyes, she began to wonder if this was just a bad dream.“Kayla, your breakfast is ready. We have a lot of work to do today. Lets get a move on, ”said Kaylas mom. As she sat down at the kitchen ta

112、ble, Kayla asked her parents, “Are you serious about working today? Isnt Labor Day a holiday?”“Yes, Kayla. It is, ”replied her dad. “But your mom and I thought working hard today would make you appreciate why Labor Day was observed in the first place. ”Paragraph1:At first, Kayla felt disappointed at

113、 her parents plan for the holiday._Paragraph 2:But things began to change as she was doing the chores._ 【答案】Paragraph1:At first, Kayla felt disappointed at her parentsplan for the holiday. How eagerly she wanted to go to out to play with her friends! She was against the annoying plan from the bottom

114、 of her heart, but she had no choice. First, Kayla was arranged to wash the breakfast dishes. After that, she was asked to give their puppy a bath. She knew it was a hard task, which needed a lot of tiring, careful and patient work. She has begun the work with great unwillingness.Paragraph 2:But thi

115、ngs began to change as she was doing the chores. Brushing the puppy, she found it was a lot of fun with so many soap bubbles. Then it was on to yard work where Kayla helped to pick up sticks. She pretended the small sticks were basketballs, and shot them into a large trash can. So the work was done

116、with great pleasure. Kayla felt proud to see how much better the yard looked. When she finished her meaningful chores, Kayla enjoyed relaxing in her tree house. The lemonade tasted wonderful after a hard day of work.【解析】【分析】这是一篇读后续写作文。【详解】通过阅读所给文章可知,文章主要记叙了本来以为劳动节放假可以休息的Kayla,早上被爸爸吵醒,告诉她为了庆祝劳动节,全家会打

117、扫屋子内外。Kayla不明白,父亲告诉她这么做是为了让她明白劳动节的由来。续写部分分为两段,第一段开头是:一开始,Kayla对父母的假期计划感到失望。所以后文应该是讲述Kayla内心对这个计划的看法,她虽然反对,但是也别无选择。讲述了Kayla做家务的经过。第二段开头是:但随着她开始做家务,情况开始发生变化。本段应该写Kayla在做家务过程中的感受,她发现了做家务的乐趣,觉得做家务有意义。最后还要注意所续写短文的词数应为150左右。【点睛】本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如:play with, be against, have no choice, pick up等高级词汇;How eagerly she wanted to go to out to play with her friends!运用了感叹句;When she finished her meaningful chores, Kayla enjoyed relaxing in her tree house.运用了时间状语从句等高级句式。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1