1、课时作业(十三)Unit 5Section Starting out & Understanding ideas 语言知识训练.单词拼写1At last, after twenty hours on the boat, they arrived at their _ (目的地).2There are four fantastic _ (画廊) to visit from fine art to interactive fun, so theres something for everyone!3We should try our best to overcome difficulties an
2、d never give up our _ (追求) for happiness.4This job is appealing, so I wont _ (离开) it unless I find a better one.5The young man lives up to the requirements of this _ (行业).6Instead of getting down to a new task as I had expected, he examined the _ (先前的) work again.完成句子1After a brief break, we _(动身) f
3、or our ultimate destination.2But Wilson did not _ the accident _ (把看作是) catastrophic.3Sandra _ (决心) become a doctor and her persistence paid off.4Your dream will _(实现) as long as you use proper techniques.5The comedy was dazzling, so I _ (爱上) it at the first sight of it.6There was one poem _ (尤其) th
4、ats stayed in my memory.7The absence of effective management will _ (对有影响) the transport of the city.8We wanted to invite a professor to _ (评论) about this documentary.9It also doesnt require a new type of technology that people arent already _ (熟悉).10He _ (意识到) his dangerous situation so he escaped
5、quickly.单句语法填空1Other _ (destination) are described as “purer” natural experiences.2All the audience were _ (please) with the opera, clapping for a long time.3He was forced to quit _ (learn) painting because of his poor family, making him disappointed.4She thought about hiring a _ (profession) pianis
6、t to work with her father.5_ (previous), she had very little time to be absorbed in doing her research.6Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined _ (test) my own theory on this.7The new teacher is absolutely used to _ (interpret) difficult problems for his students.8When it _ (come) to publ
7、ic speaking,less is usually more.9There are two researchers _ (chart) and analyzing the data of the research.10_ (attract) more audience,the theatre tried its best to improve the quality of its service.课文语法填空My name is Lauren Elizabeth Pirie Bath. A few years ago I 1._(discover) blogging and found t
8、hat I took pretty good pictures. So I decided 2._ (post) pictures on my blog. In 2013, I determined to become Australias first professional photo blogger. Now I spend three weeks out of every month 3._ (travel) and have over 464,000 fans 4._ follow me online. I first visited Western Australia for wo
9、rk in 2013 and have made over 140 work trips. But my best work trip ever was to Broome in the Kimberley region. The scenery is 5._ (extreme) beautiful and you can experience the indigenous Australia there more than anywhere else. 6._ (work) full time in travel, you have to love nature. I try to take
10、 every opportunity to get outside and admire the natural world. I love to photograph the 7._ (rise) sun, so I force myself into the natural world by waking early each day. I also enjoy photographing animals, such as dolphins and kangaroos. I hope to use my photography to make an impact 8._ people, e
11、specially when it comes to 9._ (environment) issues. Today Ive been photographing a crocodile swimming close to our boat,the Kimberley Quest, all day. When I post the picture online, I will make a comment about how bad 10._ is to feed wild crocodiles. If I can do something to make others aware of th
12、e problem,then thats part of the solution.语言能力训练.阅读理解A2021新高考全国卷Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel (旅社). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, and for that, youll often get to stay in a central location (位置) with security a
13、nd comfort.Yellow HostelIf I had to make just one recommendation for where to stay in Rome,it would be Yellow Hostel. Its one of the bestrated hostels in the city, and for good reason. Its affordable, and its got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, its close to the main trai
14、n station.Hostel Alessandro PalaceIf you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. Theres also an area on the rooftop for hanging out with other travelers
15、during the summer.Youth Station HostelIf youre looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too: it doesnt charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it al
16、so has free WiFi in every room.Hotel and Hostel Des ArtistesHotel and Hostel Des Artistes is located just a 10minute walk from the central city station and its close to all of the citys main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive and offe
17、ring advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for WiFi.1What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?AComfort. BSecurity.CPrice. DLocation.2Which hostel best suits people who enjoy an active social life?AYellow Hostel.BHostel Alessandro Pal
18、ace.CYouth Station Hostel.DHotel and Hostel Des Artistes.3Whats the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?AIt gets noisy at night.BIts staff is too talkative.CIt charges for WiFi.DIts inconveniently located.B2022广东潮州高一期末Traveling to new destinations can widen our horizons and build up our co
19、nfidence. But packing up those trips is a different matter altogether. For some, it is a must that they have everything in their bag so they feel at home in any country. For others, traveling light is the key to easy traveling. Those in the former group could be described as the tourist type, while
20、those in the latter group are more of the traveler type. So, as a traveler, how do you pack the right way?Have a travel packing list. You may require special equipment such as a helmet while on an adventure, but that would be useless if you were headed for a beach for a peaceful time with your partn
21、er. For a travel junkie (着迷者), the first thing you should do is create a list and have it saved on your computer or your smartphone. As you travel more, you will learn what you actually need and what you can easily leave at homehaving a travel checklist is as essential (必不可少的) as having tickets for
22、the plane.Choose the right bag. A big backpack that can contain all the essentials is the perfect fit for a weeklong hiking tour. But when you are staying in one place for months at a stretch and plan to do all sorts of adventurous and nonadventurous activities the destination has to offer, it is vi
23、tal that you have an expandable (可扩张的) bag with lots of space because you will require different things for different activities.Roll your clothes to save space. Ask any travel expert,and they will tell you this: rolling the clothes instead of folding them while packing saves a lot of space and time
24、. This way,you can pack a months worth of clothes into a small bag that is easy to travel with.4In which way is a traveler different from a tourist?AHe pays more attention to travel light.BHe builds up more confidence than a tourist.CHe thinks it a must to have everything ready.DHe prefers to travel
25、 at home rather than go abroad.5What is the first thing to do if you are a travel lover?AChoosing the right backpack.BLearning to roll the clothes.CBuying a set of equipment.DMaking a travel checklist.6Which can replace the word “vital” underlined in the third paragraph?Avery difficult Bvery importa
26、ntCquite interesting Dquite troublesome7Why does the author suggest the clothes be rolled?AIt will make the packing slower.BIt will make the packing much easier.CIt can save a traveler much more money and time.DIt can save a traveler a lot of space and time.完形填空2022湖南岳阳高一月考改编Last summer, I travelled
27、 to Meixian County with my friends. We stayed there for one week and I _1_ my vacation because of the beautiful scenery.I will _2_ forget the day when we climbed the main peak (山顶). The _3_ in that area changes very quickly: it was sunny in the early morning when we set out, _4_ it began to rain hea
28、vily when we were only halfway up.Soon, we were all _5_ and some of us wanted to go home. They said, “There is nothing _6_ here. We came to see the scenery, _7_ the pouring rain!” However,the guide _8_, “Since we have got wet already, why not just go on with our journey?”So we carried on up the moun
29、tain and, _9_ we even noticed, the rain stopped and the sun was smiling again.The sky was _10_ and the air was fresh. The gentle wind made us feel cool. All the clouds were just like waves in the ocean, _11_ and falling under our feet. We could only see the peaks of mountains, as if they were _12_ f
30、loating sparsely (稀疏地) in the ocean.While we were enjoying the scene, the guide said _13_, “You see, I knew that there would be no rain above the clouds.”It is _14_. While it may rain below the clouds, the sun is still there above them.You will never see the sun _15_ you dont try your best to climb
31、to the top of the mountain.1A.spent Bkilled Cenjoyed Dhad2A.ever BneverCcertainly Dperhaps3A.scenery Bcloud Csky Dweather4A.so Band Cbut Dinstead5A.tired BhungryCangry Dwet6A.necessary BfunCimportant Dinstructive7A.not Bno Cnever Dhardly8A.suggested BorderedCasked Ddemanded9A.when BbeforeCwhile Daft
32、er10A.dark Bgreen Cblue Dblack11A.jumping BdroppingCgoing Drising12A.islands BfishCanimals Dwaves13A.excitedly BproudlyCangrily Dhappily14A.false BcertainCwrong Dtrue15A.when Bunless Cif Dwhile课时作业(十三)层级一语言知识训练.单词拼写1destination2.galleries3.quest4.quit5.profession6.previous.完成句子1set off2.regard; as3.
33、was determined toe true5fell in love with6.in particular7.make an impact on8.make a comment9.familiar with10.was aware of.单句语法填空1destinations2.pleased3.learning4.professional5.Previously6.to test7.interpretinges9.charting10.To attract.课文语法填空1答案与解析:discovered考查时态。根据时间状语a few years ago可知,应用一般过去时。2答案与解
34、析:to post考查非谓语动词。decide to do sth.意为“决定做某事”,故应用不定式短语作宾语。3答案与解析:travelling考查固定搭配。spend time (in) doing sth.意为“花费时间做某事”。4答案与解析:who/that考查定语从句的引导词。本空引导定语从句,修饰fans,在从句中作主语,指人,故应用关系代词who或that。5答案与解析:extremely考查副词。本空修饰形容词beautiful,故应用副词extremely“极其,非常”。6答案与解析:To work考查非谓语动词。根据句意可知,应用不定式短语作目的状语。7答案与解析:risi
35、ng考查非谓语动词。本空修饰名词sun,且被修饰词sun和动词rise之间为主动关系,故本空应用现在分词作定语。8答案与解析:on考查介词。make an impact on意为“对产生影响”。9答案与解析:environmental考查形容词。本空修饰名词issues,故应用形容词environmental“环境的”。10答案与解析:it考查it作形式主语。how bad _ is to feed wild crocodiles为宾语从句,其中不定式短语作从句的真正主语,故本空应用it作形式主语。层级二语言能力训练.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇应用文。主要介绍了罗马的四家旅社的特点。1答
36、案与解析:C细节理解题。根据第一段的第一句话“Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel.”可知,罗马对旅行者来说是一个价格昂贵的旅行地,这也是很多旅行者选择住在旅社的原因。由此可知,选择住在旅社的旅行者最关注的很可能是价格。2答案与解析:B细节理解题。根据Hostel Alessandro Palace下的内容“If you love social hostels, this is the best hostel. Hostel Alessandro Palace is fun.
37、hold plenty of bar events for guests, like free shots, bar crawls and karaoke.an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.”可知,在旅社Hostel Alessandro Palace可以参加丰富多彩的社交活动,所以喜欢社交生活的人选择这个旅社最为合适。3答案与解析:C细节理解题。根据题干中的关键词Hotel and Hostel Des Artistes可定位到最后一段。最后一段前两句介绍了这个旅社的优点
38、,最后一句交代了其缺点:“However,you need to pay 2 euros a day for WiFi.(然而,你每天需要支付2欧元的无线网络费。)”。由此可知,无线网络收费是该旅社的缺点。B【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了旅行者应该怎样打包行李。4答案与解析:A细节理解题。根据第一段中的“For some,it is a must that they have everything in their bag so they feel at home in any country. For others,traveling light is the key to e
39、asy traveling. Those in the former group could be described as the tourist type, while those in the latter group are more of the traveler type.”可知,旅行者不同于游客的方面在于旅行者选择轻装旅行。5答案与解析:D细节理解题。根据第二段中的“For a travel junkie,the first thing you should do is create a list and have it saved on your computer or you
40、r smartphone.”可知,“有一份旅行打包清单”是首要的。6答案与解析:B词义猜测题。分析画线单词所在部分“it is vital that you have an expandable bag with lots of space because you will require different things for different activities”可知,因为需要不同的东西从事不同的活动,因此一个可扩展的行李包是_的,由此可推知,vital应表达“必要的;重要的”含义。7答案与解析:D细节理解题。根据文章最后一段中的“Ask any travel expert, and
41、 they will tell you this: rolling the clothes instead of folding them while packing saves a lot of space and time.”可知,作者建议将衣服卷起来是因为这样可以节省空间和时间。.完形填空【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者和朋友们在山中旅行,大雨不期而至。在导游的劝说下,大家继续登山,不知不觉中,雨停了,景色也更美了。通过这次经历,作者深切感悟到“不经历风雨,怎么能见到彩虹”的道理。1答案与解析:C由下文中的“beautiful scenery”可以推断出作者很喜欢(enjoy)自己的假
42、期。2答案与解析:B由下文可知,通过这次经历作者收获很大,因此印象深刻,永远(never)不会忘记。3答案与解析:D由下文所介绍的“清晨天气晴朗,半路上则大雨倾盆”可以推断出天气(weather)变化无常。4答案与解析:C上下文存在转折关系,故用but。5答案与解析:D由常识可知,被雨淋的结果当然是浑身湿(wet)透了。6答案与解析:B由下文可知,他们觉得在这里一点儿乐趣(fun)也没有。necessary必要的;important重要的;instructive富有教益的。7答案与解析:A有人坚持要回去的理由是“我们是来看风景的,不是来淋雨的”。8答案与解析:A联系后文可知,导游给作者他们提建
43、议(suggest)。9答案与解析:B由语境可知,是在作者他们注意到之前,故用before。10答案与解析:C下文的“the air was fresh”暗示天气晴朗,而晴朗的天气里天空应该是蓝色的(blue)。11答案与解析:D与下文的falling形成对照,表示像海浪一样起伏的状态。rise意为“上升”,符合语境。12答案与解析:A由下文的“floating sparsely in the ocean”可知,云层中的山峰像海洋中的岛屿(island)。13答案与解析:B由下文导游讲话的内容可知其预测正确,因此是自豪地(proudly)说。故选B。14答案与解析:D联系上文“You see, I knew that there would be no rain above the clouds.”及“While it may rain below the clouds, the sun is still there above them.”可知,导游说的话是真的(true)。15答案与解析:C根据上下文可知,此处表示一种假设的情况,故用if。