收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc

上传人:a**** 文档编号:527832 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:13 大小:93KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第1页
第1页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第2页
第2页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第3页
第3页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第4页
第4页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第5页
第5页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第6页
第6页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第7页
第7页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第8页
第8页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第9页
第9页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第10页
第10页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第11页
第11页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第12页
第12页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 1 Teenage Life Section Ⅱ Reading and Thinking 新人教版必修第一册.doc_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(四)UNIT 1Section Reading and Thinking层级一课时跟踪检测维度1单词拼写1._(事实上), all languages change and develop when cultures meet and communicate with each other. 2It is better for people to have an _(额外的) 20minute walk every day. 3The _(运动) calls for people to protect the environment.4These parents even _(放弃)

2、 their jobs to follow their children into the campus. 5The_(争论) over whether museums should be free is a big one right now. 6They have been working for a charity organization since they g_ from university.7I like playing the guitar and keep my s_ of training for it.维度2单句语法填空1_ (obvious), the freshma

3、n got a little _ (confuse) the first day he arrived.2He recommended that I _ (choose) Russian as a second language.3I can speak English _(fluent) as well as having a rich knowledge of Chinese culture.4Some students find that math is the most interesting and _(challenge). 5We must make sure that all

4、the food is _(suit) for the health of the children. 6By the end of next month, we will have found a good solution _ the technical problem.7_(advance) technology has made it easier for people to communicate.维度3完成句子1每天早上锻炼有助于身体健康。_ helps make one healthy. (动词ing形式作主语) 2汤姆已经决定要加入志愿者俱乐部, 因为他喜欢帮助别人。Tom h

5、as decided to join the Volunteer Club, because he _. (prefer) 3令我感到困惑的是他不久就退出了足球俱乐部。What made me confused was that he _ soon. (quit) 4我认为我们学生在学校使用智能手机是错误的。I think _ use smartphones at school. (it作形式主语) 5我不得不每天加班以便我能按时完成任务。I have to work extra hours_(so that引导目的状语从句)维度4课文语法填空Adam is a freshman at sen

6、ior high school.For him, senior high school is 1._ big challenge.Many things in the first week made him 2._ (confuse).First, he didnt know which courses 3._ (choose). With the help of the school advisor, he chose the suitable courses.He thinks Chinese is very difficult, but he hopes to speak Chinese

7、 4._ (fluent) when he graduates.Because he is perfect in English, he 5._ (recommend) by the advisor to sign up for advanced literature.As for extracurricular 6._ (activity), he wanted to join the school football team. Sadly, the coach thought his skill was not good enough to be part of the team.But

8、he was determined to practise more and believed that he could join the team next year. 7._, he joined a volunteer club.He always takes an active part in activities to help those 8._ need.As a freshman, he has difficulty in 9._ (get) used to the senior high school life.He is also worried about fallin

9、g behind others in his advanced course.Still, he is very happy and he believes he will be well prepared for university or whatever else 10._ (come) in the future.层级二主题阅读训练.阅读理解 ANeed a Job This Summer?2022绵阳高一检测The provincial government and its partners offer many programs to help students find summ

10、er jobs. The deadlines and what you need to apply depend on the program. Not a student? Welcome to the government website to learn about programs and online tools available to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year round. Jobs for YouthIf you are a teenager living

11、 in certain parts of the province, you could be eligible (符合条件) for this program, which provides eight weeks of paid employment along with training. Who is eligible: Youth 1518 years old in select communities (社区). Summer CompanySummer Company provides students with handson business training and awa

12、rds of up to $3,000 to start and run their own summer businesses. Who is eligible:Students aged 1529, returning to school in the fall. Stewardship Youth Ranger ProgramYou could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer.

13、Who is eligible:Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year. Summer Employment Opportunities (机会)Through the Summer Employment Opportunities program, students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service, its re

14、lated agencies and community groups. Who is eligible:Students aged 15 or older. Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 for persons with a disability. 1If you are 15, which program cant you apply to? AJobs for Youth.BSummer Company.CStewardship Youth Ranger Program.DSummer Employm

15、ent Opportunities.2What is special about Summer Employment Opportunities?AIt requires training before employment.BIt offers the disabled job opportunities.CIt provides awards for running new businesses.DIt allows one to work in the natural environment.3Where can you probably find the passage?AMagazi

16、ne. BTextbook. CNewspaper. DWebsite. BWhen I was 12 years old,I already knew that my teen years were going to be the worst years of my life. I was a total outsider,bullied (欺凌) at school. I felt completely alone in my small town.But by starting to do volunteer work when I was 14,I turned my problem

17、into a passion for helping others. The opportunity to practice kindness made me feel like my life had a greater purpose. The more positive energy I shared,the more kindness and appreciation I received. I realized that my purpose in life would be to reach out to people,specifically teenagers,and help

18、 them feel less lonely.Books were my true friends back then. I was so thankful that the authors wrote those books. The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books

19、helped me.After surviving terrible experiences at school and at home,I made a choice to take the optimistic,positive road in the next steps of my journey. My dream career,one I thought was only possible for the authors I loved,is what I am doing now. I have been a fulltime author of teen novels sinc

20、e 2007 and am grateful for this amazing opportunity to reach out to readers every single day.Kindness saved me when I needed help the most. Even small acts of kindness can change someones life. You never know what someone else is going through. But by practicing daily kindness,you become an architec

21、t of positive change.4What was the authors life like when he was 12?ABoring. BPeaceful.CPainful. DMeaningful.5How did the volunteer work benefit the author?A.It made him popular in his town.BIt helped him find the meaning of life.CIt helped him understand others lives better.DIt helped to shape his

22、dream career.6Why did the author choose writing as his job?AHe was inspired by his teacher.BHe could pass positive energy to readers.CHe wanted to share his school experiences.DHe found he had a talent for writing.7What does the author suggest readers do in the last paragraph?ASay “no” to bullies br

23、avely.BMake positive changes in their lives.CTreat others with kindness in daily life.DLearn to care more about others feelings.C2022唐山高一检测A few weeks ago, I picked up my 14yearold daughter and her friend from dance class. The two girls chatted happily until I reached her friends house. And then I b

24、egan the drive home and my daughter, who had been talking nonstop a minute before, went completely silent. I assumed she was lost in thought. When I came to a stoplight, I looked in the mirror. My daughter wasnt looking out of the window or staring into spaceshe was on her phone. I felt my anger ris

25、e. “Get off your phone. That is rude. You make me feel like an Uber driver.” I shouted. “But Im texting friends about biology homework, Mom!” she said. “That can wait.” I was mad and she was angry. Back home, she disappeared into her room, and I thought about how I was still trying to take control o

26、f my daughters growing independence, which was fruitless. The next day I was thinking about my outburst when a parenting program on TV caught my eye, in which the hosts interviewed Dr. Ken Ginsburg, the author of a famous parenting book. It completely changed my attitude. Ginsburg said. “Why are our

27、 teens pushing us away? Its not because they hate usits because they love us so much and yet they know they have to become independent. So this is a process of figuring out how to push away the things they love the most. It is crazy to fly from a comfortable nest, so teens get ready for it by tempor

28、arily pushing their parents away. ”I need to honor her independence and create space for both of us to face this monumental developmental challenge as teammates, not adversaries(对手). 8What made the writer mad?AShe served as an Uber driver.BThe two girls were chatting happily.CHer daughter was playin

29、g with the phone.DHer daughter forgot her biology homework.9What do we know about the daughter?AShe is being under her mothers control.BShe is on the way to being independent.CShe enjoys making friends using social media.DShe hates making conversation with her mom.10Which of the following best descr

30、ibes the mother?AOpenminded. BHardworking. CInspiring. DWeakwilled. 11What is the passage mainly about?AI was pushed away by my teenaged daughter.BLife of a teenager is moving at its own slow pace.CParents completely rely on parenting experts to educate children.DMy relationship with my daughter was

31、 improved by a suggestion.DSometimes life can seem challenging and we usually get the feeling of “the grass on the other side is always greener”! We usually feel upset with the troubles that life throws at us.The best thing to do at that point of time is to close our eyes and start counting of all t

32、he blessings in life that God has given us.If we think deeply,our life is full of blessings that we hardly recognize. Listening to the singing of birds early in the morning,we realize that there are many people who spend their life in a world that is silent while many others spend their lives in a w

33、orld that is dark and may have never seen a rainbow or the setting sun.When you go out for a drive,pull down the window and look at the poor beggar standing under the hot sun,begging for filling his hungry stomach. We get three meals a day without realizing its importance. Isnt that a blessing?Whene

34、ver you are sad,look at the eyes of your parents and family filled with love and concern for you. There are many people who have never experienced the love of a family. Isnt that a blessing?As Mother Teresa once said,“We dont need to do great things. We need to do small things with great love.”The k

35、ey to a happy life is when we consider others problems to be our own and try to help them. When we love people without any expectations and help them,our heart is filled with a sense of happiness and peace seeing the smile on their face.So the next time whenever life knocks you down,close your eyes

36、and. start counting!12.What does the author intend to tell us?ATrue happiness lies in achieving wealth.BBlessings should be treasured in our life.CThe singing of birds can make us happy.DLove from our family gives us courage to face life.13The underlined part “the grass on the other side is always g

37、reener” in Paragraph 1 probably means that _Ahowever happy we are,we never seem to be satisfiedBthough we are rich,we are poor in mindCwe can have a better life if we work harderDthere exists a greener grass on the other side14What can be learned from the text?AWe have already known that life is fil

38、led with blessings.BIt is a blessing to have three meals a day.CIts natural to see a rainbow or the setting sun in life.DMother Teresa calls on us to do great things in life.15What would be the best title for the text?ATroubles in LifeBSecrets of LifeCA Sense of HappinessDCount Your Blessings.七选五Par

39、ticipating(参加) in high school extracurricular activities is important for personal growth. They can teach you a lot, introduce you to good friends, and give you ideas about what to do in future. _1_The most important thing to consider before taking part in an extracurricular activity is: what do you

40、 like to do? _2_ Once youve made a list of interests, its time to search for opportunities. Usually, your teachers and parents know more about what is going on in your community than you do. _3_ And never underestimate (低估) the power of a simple online search!Now you know how to find extracurricular

41、 activities, there is one more problem most high school students have: how to find the time. You need to go to school, do your homework, and maybe even work a parttime job. _4_ However, time is not something too difficult to get. You have to make the time to do extracurricular activities if you real

42、ly want to get involved (参与). You can sit down and make your schedule hour by hour and take an honest look at what you do with your free time. _5_Whether you give up one Saturday every month to volunteer or one hour every week to attend club meetings, you are making the time to make a difference and

43、 prepare for your future.AThey wont mind helping you out a little bit.BYoull find a world of opportunities waiting for you.CYou might be surprised by how much free time you “find”DYou dont need to travel far to find extracurricular activities.EYou feel theres not enough time to participate in extrac

44、urricular activities.FSo if youre a high school student, wondering where to get started looks no further.GIf youre going to spend hours every week doing something, you need to enjoy it.课时作业(四)层级一课时跟踪检测维度11Actually2.extra3.movement4.quit5.debate6graduated7.schedule维度21Obviouslyconfused2.(should) choo

45、se3.fluently4challenging5.suitable6.to7.Advanced维度31Taking exercise every morning2prefers helping/to help others3quit the football club4it is wrong of us students to5so that I can finish the task on schedule维度41a2.confused3.to choose4.fluently5.was recommended6.activities7.Instead8.in9.gettinges层级二主

46、题阅读训练.阅读理解A【语篇解读】文章主要讲述了省政府及其合作伙伴提供了许多项目来帮助学生暑期找到工作。1答案与解析:C细节理解题。由Stewardship Youth Ranger Program中的第二段可知, 符合条件的人: 在聘用之时年龄是16或17岁, 在今年12月31日之前没达到18岁的学生。由此可知, 如果你是15岁, 你不能申请Stewardship Youth Ranger Program青少年管理员项目。2答案与解析:B细节理解题。由Summer Employment Opportunities中的第二段可知, 符合条件的人: 年龄是15岁或者更年长的学生。一些职位需要学生

47、是15到24岁之间, 或者残疾人年龄最大是29岁。由此可知, Summer Employment Opportunities暑假就业机会这个项目给残疾人提供工作机会。3答案与解析:D推理判断题。由第一段的最后一句可知, 欢迎来这个政府网站来了解全年均可使用的帮助30岁以下的人们培养技能, 寻找工作或者创业的项目和在线工具。由此可见, 这篇文章是出现在网站上。B【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述了作者青少年时代生活的很痛苦,但是通过做志愿者和帮助他人,作者重新找到了生命的意义,并成为一名作家,通过自己的书向读者传递正能量。4答案与解析:C推理判断题。根据第一段内容可推断出,作者十二岁那年的生活

48、是痛苦的,painful意为“痛苦的”。 5答案与解析:B细节理解题。根据第二段第二句“The opportunity to practice kindness made me feel like my life had a greater purpose.”可知,志愿者工作帮助作者找到了生命的意义。 6答案与解析:B推理判断题。根据第三段最后一句“One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books

49、helped me.”可推断出,作者选择写作当工作是因为这样可以把正能量传递给读者。 7答案与解析:C推理判断题。根据最后一段关键句“Even small acts of kindness can change someones life.”可知,即使是小小的善举也能改变一个人的一生。再根据关键句“But by practicing daily kindness,you become an architect of positive change.”可推断出,在文章最后一段,作者建议读者在日常生活中善待他人。 C【语篇解读】文章叙述了几周前, 作者接送女儿时因女儿在玩手机而非常生气。而作者在一

50、个电视节目中意识到女儿逐渐长大, 逐渐独立, 要尊重她的独立性。这个节目帮助作者改善了与女儿的关系。8答案与解析:C细节理解题。根据第二段二、三句, “我女儿没有看窗外, 也没有盯着某处发呆她在看手机。我感到愤怒起来。”可知, 是女儿在玩手机使作者感到生气。 9答案与解析:B细节理解题。根据第六段“回到家, 她躲进自己的房间里, 我在想, 我仍然在试图控制我女儿日益增长的独立性, 但这是徒劳的。”可知, 作者的女儿正在走向独立。 10答案与解析:A推理判断题。根据最后一段可知, 我需要尊重她的独立性, 并为我们双方创造空间, 作为队友而不是对手来面对这一巨大的发展挑战。推测母亲是个思想开放的人

51、, 能够接受女儿的日渐独立。 11答案与解析:D主旨大意题。根据倒数第三段可知, 电视上的一个教育节目完全改变了我的态度。又结合最后一段内容可知, 所以短文主要在叙述一个建议改善了我和女儿的关系。 D【语篇解读】本文是一篇议论文。文章主要介绍了生活中充满挑战,为此我们会感到沮丧,有时会这山望着那山高,其实我们只需要数数在生活中我们被给予的恩典就会懂得知足。12答案与解析:B推理判断题。根据第二段可知,作者告诉我们应该珍惜生命中的福气。 13答案与解析:A词义猜测题。根据第一段最后一句可知,此处表示不管怎样,我们总会心烦意乱,因此画线部分的意思是“无论我们多么快乐,我们似乎从不满足”。 14答案

52、与解析:B细节理解题。根据第四段中的“We get three meals a day without realizing its importance.Isnt that a blessing?” 可知,我们能一日吃三餐就是一种福气。 15答案与解析:D标题归纳题。根据文章内容,尤其是第二段及最后一段可知,本文最佳标题是Count Your Blessings。 .七选五【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了一些中学生参加课外活动的相关事项。1答案与解析:FF项引领下文,指导想参加课外活动的学生们该如何起步。该项中的wondering where to get started与下文的The m

53、ost important thing to consider before taking part in an extracurricular activity相呼应。2答案与解析:GG项内容涉及兴趣爱好,该项中的enjoy it与上文中的like to do和下文中的a list of interests在语义上密切相关。3答案与解析:AA项中的They指代上文中的your teachers and parents。结合上文可知,此处是说他们比你更了解周围发生的事情,且愿意帮助你寻找合适的课外活动。4答案与解析:EE项承接上文中的You need to go to school, do your homework, and maybe even work a parttime job,描述了许多高中生的想法:需要做的事情太多,觉得没有时间参加课外活动。这个想法与E项中的not enough time呼应,故选E。5答案与解析:CC项承接上文表示结果,说明当你坐下来详细计划并梳理你的时间,就有可能惊讶地发现自己还有许多空闲时间。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1