1、课时4 Section B(2a2c)人教版七年级下Unit 5 Why do you like pandas?1234678910基础巩固练提示:点击进入习题511答案呈现12131415placewaterforgetstreesOversymbolsflagsto savelostisABDAB1617181920能力提升练答案呈现gets lostin great dangermade oflosing their homesfor a long time2122232425CCADB基础巩固练一、根据句意及汉语提示完成单词。1.The English club is a good _
2、(地方)to practice English.2.The _(水)in the river is very dirty.We cant drink it.3.His sister often _(忘记)to clean the room.placewaterforgets4.You can see many _(树)and flowers in our village.5._(超过)50 students are in the school swimming club.treesOver二、用所给词的适当形式填空。6.The Great Wall is one of the _(symbol
3、)of China.symbols7.Lily draws five red _(flag)in the art class.flags8.My mother is a doctor(医生).She knows how _(save)the girl.to save9.The _(lose)boy is in the police station now.lost10.One of the boys in my class _(be)from Africa.is三、单项选择。11.Many people like to travel(旅游)to the places _ mountains a
4、nd water.A.with B.for C.in D.atA12.Trees are very important to us.We cant _.A.cut down them B.cut them downC.cut down it D.cut it downB13.原创题 Dont forget _at school on time tomorrow,boys and girls.OK,Mrs Green.We wont.A.arrive B.arrivesC.arriving D.to arriveD【点拨】forget to do sth.忘记去做某事;forget doing
5、sth.忘记做过某事。本题句意:孩子们,不要忘记明天准时到校。好的,格林夫人。我们不会的。结合句意表明“到校”还没发生。故选D。14.Many people are _ because of the big fire.So we must do something to save them.A.in danger B.on showC.at work D.on saleA【点拨】in danger处于危险之中;on show展出;at work在工作;on sale低价出售。句意:许多人由于新型冠状病毒_。所以我们必须采取措施来救他们。结合句意可知A项符合要求。15.Why does the
6、man want to _ that dog?Because he wants to get its fur(皮毛).A.chasing(追赶)B.killC.fed D.buysB四、根据汉语意思完成句子,每空一词。16.我的爷爷八十多岁了,但他从没迷过路。My grandfather is over eighty years old,but he never _ _.gets lost17.消防员常常处于很危险的境地。Firefighters are often _ _ _.in great danger18.我的妈妈有一条丝绸做的红裙子。My mother has a red dress
7、 _ _ silk.made of19.澳大利亚的考拉由于大火正失去它们的家园。The koalas in Australia are _ _ _ because of the fire.losing theirhomes20.我的父亲每天工作很长时间。My father works _ _ _ _ every day.for a longtime五、阅读理解。21.People love sloths because they are _.A.small animals B.lazy and slowC.funny and cute D.quick请同学们看点拨训练第36页原文。C【点拨】根
8、据原文第一段中句子But they are very funny and cute,so people around the world love this kind of animals.可知答案。22.How many hours can sloths sleep for every day?A.5 to 10 hours.B.12 hours.C.15 to 20 hours.D.24 hours.C【点拨】根据原文第三段中句子Sloths can sleep for 15 to 20 hours a day!可知答案。23.What do sloths eat?A.Leaves.B.F
9、ruits.C.Meat.D.Grass.A【点拨】根据原文第三段中句子When they wake up(醒过来)at night,they begin to eat leaves on the trees.可知答案。24.Most of the time sloths stay _.A.on land B.in waterC.on leaves D.in treesD【点拨】根据原文第三段中句子 Sloths usually spend(花费)most of their daytime sleeping in trees.When they wake up(醒过来)at night,they begin to eat leaves on the trees.可知他们大部分时间在树上。25.The underlined word“rare”means _in Chinese.A.常见的B.稀有的C.昂贵的D.长寿的B【点拨】原句为:Sloths are rare animals in the world.结合后句We can see them only in the forests of Central and South America.只能在美洲的中部和南部看到它们,因此它应该是很稀有的。