收藏 分享(赏)

《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:519268 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:22 大小:3.94MB
下载 相关 举报
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第1页
第1页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第2页
第2页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第3页
第3页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第4页
第4页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第5页
第5页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第6页
第6页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第7页
第7页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第8页
第8页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第9页
第9页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第10页
第10页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第11页
第11页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第12页
第12页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第13页
第13页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第14页
第14页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第15页
第15页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第16页
第16页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第17页
第17页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第18页
第18页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第19页
第19页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第20页
第20页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第21页
第21页 / 共22页
《发布》安徽省池州市东至二中2020-2021学年高二下学期开年考英语试题 扫描版含答案.doc_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、答案 听力 1-5CCBAB 6-10 BABCB 11-15AABAB 16-20 BCABC 21-25 CACDB 26-30 CADDC 31-35 BBCDD 36-40 GDECF41-45 CADBA 46-50 CDBAD 51-55 CCADA 56-60 BCDBC61. which62. preference63. commonly64. to eat65. by66.wasintended67. continuous68. is69. but70. followed改错 71. an a 72 and-but73. luck lucky 74. want wanted

2、75. how what 76 his-her 77. 去掉that 78. assistant assistants 79. has 前加who 80. deep-deeply A语篇解读:本文主要介绍了加拿大的公共交通方式和交通卡、公共交通为残疾人提供的服务及在公共交通工具上应注意的一些礼仪。21解析:选C细节理解题。根据第一部分中的“Transit passes allow you unlimited use of public transportation for a specific period (one month or more)They are usually cheaper

3、 than buying many tickets if you plan to use public transportation often.”可知,交通卡可以在特定时间段内无限次使用,因此如果经常使用公共交通工具的话,使用交通卡(transit passes)会更便宜,故选C项。22解析:选A细节理解题。根据第二部分中的“In many cities and towns, there are also transportation services available specifically for people with limited mobility, such as speci

4、ally equipped buses.”可知,交通系统可以为残疾人提供特殊的交通服务,故选A项。23解析:选C细节理解题。根据第三部分中的“Avoid pushing or touching others in order to make more room for yourself.”以及“it is important to keep calm and give others appropriate personal space”可知,在公共交通工具上要避免触碰到他人,为他人留出适当的个人空间,因此C项(和其他乘客靠得很近)是不礼貌的,故选C项。B语篇解读:本文是一篇记叙文。小时候在电视

5、上看到世界的一些地方遭受困苦的孩子时,“我”便下定决心长大后要帮助他们;十八岁时“我”创立了自己的第一个慈善组织。慈善无关贫富、无关名誉、无关教育背景;从帮助身边的人做起,你将成就你的事业。24解析:选D细节理解题。根据第一段第二句“I would say to myself, When I grow up and can get rich, I will save kids all over the world.”并结合第一段内容可知,小时候在电视上看到受苦的孩子时,作者想要在长大后帮助他们,故D项正确。25解析:选B细节理解题。根据第二段第二句中的“to my grandmother, w

6、ho lost her battle with cancer in 2012, and her death is the very reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation (CLF)”可知,作者的祖母患癌症去世这件事促使作者成立并发展了CLF,故B项正确。26解析:选C代词指代题。根据第二段最后一句“And at CLF, our mission is to impact as many lives as possible, but it starts with just one.”可知,在克拉拉莱昂内尔基

7、金会中,他们的任务是尽可能影响更多的生命,但这个任务从影响一个人的生命开始。根据该句中的“as many lives as possible”“but .just one”可知,画线词one指代“a life”,故C项正确。27解析:选A推理判断题。根据最后一段第五句“But it starts with your neighbor, the person right next to you, the person sitting next to you in class, the kid down the block in your neighborhood.”可知,作者建议慈善从帮助身边的

8、人做起,故A项正确。C语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了不只是吃什么影响健康,吃的速度也影响健康。28解析:选D细节理解题。根据第二段中的“splitting them into three categories based on how quickly they ate: slow, normal, and fast”可知,按照参与者吃饭的速度,研究者将他们分为吃得慢、正常、快三个类别。29解析:选D推理判断题。根据第三段中的“Fast eaters also saw more weight gain, larger waistlines, and higher blood sugar

9、levels than slow eaters.”可知,比起吃得慢的人,吃得快的人体重增加更多、腰围更大、血糖水平也更高,反向推知,吃得慢的人比吃得快的人健康。30解析:选C词义猜测题。根据第四段中的“when people eat fast they are more likely to overeat”可知,吃得快可能会让人吃得过多。所以画线词的意思应是“贪婪地吃”,故选C项。31解析:选B段落大意题。根据文章最后一段的中心句“Previous research backs up the weight benefits of slow eating, too.”及下文内容可知,本段主要讲吃

10、得慢的好处。D语篇解读:本文是一篇说明文,介绍了Giving Tuesday (“给予星期二”)这项慈善活动的初衷和做法,号召人们通过做各种力所能及的活动来献爱心。32解析:选B细节理解题。根据第一段第一句可知,Giving Tuesday出现在Black Friday和Cyber Monday之后;再根据第二句可知,Giving Tuesday是2012年才出现的,而Thanksgiving Day (感恩节)的历史非常悠久。故答案选B。33解析:选C细节理解题。根据第二段第一句“As the name indicates, Giving Tuesday is meant to restar

11、t the charitable season and therefore observed .acts of kindness.”可知,这项活动是为了重启慈善季,募集资金、食物、衣服等帮助有需要的人们。故答案选C。34解析:选D细节理解题。根据最后一段最后一句“No matter what you do, be sure to share your good deed on social media and inspire others to celebrate Giving Tuesday as well!”可知,作者主张把做的好事共享到社交媒体上,是为了鼓励别人来参与“给予星期二”活动。

12、故答案选D。35解析:选D文章出处题。文章着重介绍了一项慈善活动Giving Tuesday,这不属于生意、生活方式及教育类,而属于文化风俗类,故答案选D。语篇解读:本文是说明文。感恩之心即满足之心,满足之心即简单之心;感恩打开了通往简单生活的大门,但是我们生活在产生不满的文化中。我们如何找回感恩之心呢?本文主要介绍了四个找回感恩之心的方法。36选G根据空前一句并结合下文介绍的四个找回感恩之心的方法可知,空处承上启下,故G项符合语境。37选D根据空前一句可知,感恩从不是你下次的成功或成就的结果,感恩是现在在你内心可找到的,所以选D项。38选E空前列举的都是美好的事,E项中的“wonderful

13、 things in your life”与此呼应,故选E项。39选C根据空处所在位置可知,空处为该段的主题句。本段主要讲述的是世界上有很多悲苦大众,我们应该看到他们,所以选C项。40选F根据空后一句中的“But it can be more difficult during the trials of life”可知,空处与空后一句形成对比,应是说明万事顺利时感恩是很容易做到的,所以选F项。语篇解读:本文为记叙文。五年前,作者辞去了原有的工作去船上当医生。在此过程中,作者遭遇了很多挑战,但这份工作也有一些出乎意料的好处;作者失去了职业目标,但重新定义了自己生活中的幸福。41A.block B

14、buildCruin Dimprove解析:选C根据语境和前一句中的“took a career risk”可推知,作者的医学界的朋友尽力劝作者不要辞职去船上当医生,他们说这会毁了作者的职业生涯。42A.Hungry BSkilfulCSuitable DConcerned解析:选A根据第一段讲述的作者的朋友劝作者不要辞职而作者却坚持这样做,并结合语境可知,作者渴望冒险。43A.shock BdisappointmentCexcitement Drelief解析:选D根据该句中的“the hospital was well equipped”与上文中的“risk”形成对比可推知,作者上船后发现

15、医院设备精良,并不像自己之前所设想的那么糟糕,因此感到宽慰。to ones relief表示“令某人宽慰的是”。44A.daily BtightCstrict Dflexible解析:选B根据该句中的“full of safety drills”可推知,第一次海上航行日程安排得满,有很多安全演练。tight“(时间)紧的”。45A.take in Bfigure outCsearch for Dpick over解析:选A根据上文中的“That first voyage was a learning experience”可推知,第一次海上航行是一次学习的经历,作者有许多新的信息需要吸收。ta

16、ke in“理解,吸收,领会”;pick over“筛选”。46A.living BriskCchallenge Dchoice解析:选C根据前一句可知,作者有很多新的信息需要吸收,并结合语境可推知,记得每天穿哪套制服对作者来讲也是一个挑战。47A.watch BrepairCcheck Dset解析:选D根据空后的“my clock”和“crossed time zones”,并结合常识可推知,作者在船跨过时区时经常忘记调整时钟。set“调整”。48A.powerful BresponsibleChopeful Dhelpful解析:选B根据该句中的“I was on call for th

17、e entire ship”可推知,作为一名医生,作者要对船上的600名工作人员负责,对整个船上的人来说,作者要随叫随到。be responsible for“对负责”。49A.treating BsufferingCescaping Dstopping解析:选A根据该句中的“I had to deal with other diseases”可知,作者不仅仅要治疗晕船和晒伤,还要应对其他疾病。50A.exactly BparticularlyCcertainly Dactually解析:选D根据语境可知,船上的这个医疗中心实际上 (actually) 就是一个漂浮的急诊室,他们没有一个专家团

18、队可随时用来征询意见。exactly“精确地,确切地”。51A.examination BconsiderationCopinion Ddiscussion解析:选C参见上题解析。52A.comfort BcommunicationCtoughness Dpressure解析:选C根据该句中的“With long and unpredictable hours”可推知,精神上也需要很坚强。故选C项。53A.care about Brefer toCbother with Drely on解析:选A根据语境并结合常识可知,心脏病发作不分地点,在船上安排紧急疏散很困难。care about“关注,

19、在意”,符合语境。bother with sth.“费力做某事”。54A.relaxing BboringCpromising Dterrifying解析:选D根据该句中的“in an old ambulance”和“I was relieved”可推知,当时在陈旧的救护车上经历了一段可怕的行程。terrifying“极其可怕的”,符合语境。promising“有希望的,有前途的”。55A.survived BstruggledCawoke Dstuck解析:选A根据该句中的“I was relieved”可推知,那位病人最终活着到了医院,作者也松了一口气。56A.Steadily BThan

20、kfullyCImportantly DGenerally解析:选B根据该句中的“there were several unexpected benefits of the job”并结合上文所讲的作者在从事这项工作的过程中遇到的一些挑战可推知,此处表示“幸好,这项工作有一些意想不到的好处”。57A.cleaned BfixedCenjoyed Dprotected解析:选C结合上文中的“unexpected benefits”可推知,此处表示作者经常享受乘客设施。58A.returned BtravelledCperformed Dvolunteered解析:选D根据该句中的“On rare

21、 days off”和“as a tour guide”以及作者的医生身份可推知,作者在休息日志愿当导游。59A.confidence BlifeCexperience Dsuccess解析:选B根据下文中的“I redefined happiness in my life”并结合作者在船上的工作经历和休息日的活动可推知,在船上当医生不仅仅是一个职业,而且也是一种生活。60A.though BunlessCbut Dor解析:选C该句中的“I lost my career ambitions”和“I redefined happiness in my life”之间构成逻辑上的转折关系,故选C

22、。【答案】61. which62. preference63. commonly64. to eat65. by66. intended67. adjustments68. is69. but70. followed【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四川火锅,介绍了四川火锅的历史由来以及发展变化。【61题详解】考查定语从句。句意:顾名思义,四川火锅诞生于以喜辣闻名的四川省。此处为非限制性定语从句修饰先行词Sichuan Province,且先行词在从句中作主语,指物应用关系代词which,that不能引导非限制性定语从句。故填which。【62题详解】考查名词。句意同上。上文its为形容词

23、性物主代词修饰名词preference,且preference此处表示“偏好”为不可数名词。故填preference。【63题详解】考查副词。句意:普遍接受的理论可以将四川火锅追溯到20世纪初,当时在长江沿岸工作和生活的港口工人和渔民吃不起一般的肉食,于是他们想出了一个办法,将便宜的肉类和内脏放在一锅极辣的汤里煮熟。修饰后文动词accept应用副词commonly,作状语。故填commonly。【64题详解】考查非谓语动词。句意同上。结合句意表示“负担得起做某事”短语为afford to do sth.。故填to eat。【65题详解】考查介词。句意:他们想出了通过把便宜的肉和内脏放在一锅非常

24、辣的汤里煮的办法来烹饪这些肉。此处表示“通过,借助”应用介词by。故填by。【66题详解】考查固定短语。句意:麻辣汤的使用起初是为了掩盖内脏的味道。结合句意表示“为了”可知短语为be intended to。故填intended。67题详解】考查名词。句意:然而,经过一些香料的调整,火锅成为了四川地区的热门菜。此处作介词after的宾语应用名词adjustment,且adjustment为可数名词,由some修饰应用复数。故填adjustments。【68题详解】考查主谓一致。句意:经过多年的不断发展,今天吃四川火锅已经不再是穷人喜欢的东西。此处根据“today”可知描述目前的状况应用一般现在

25、时,主语为动名词短语eating Sichuan Hot Pot,谓语动词应用单数。故填is。【69题详解】考查连词。句意:内脏仍然是火锅的经典食材,但高品质的肉类和海鲜食材在菜单上也很常见。结合前后文语境可知为转折关系,应用连词but。故填but。【70题详解】考查非谓语动词。句意:现代的火锅被塑造成一顿复杂的大餐,先是肉片、内脏和海鲜,接着是蔬菜,最后是面条。分析句子结构可知follow在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语sliced meat, offal, and seafood构成被动关系,故应用过去分词作状语。故填followed。One possible version:Dear

26、 Professor Liang,I am writing to express my sincere thanks to you. Because of your help, now I am a student of Chemistry Department of Sydney University.Last June, when I applied for the master degree of Sydney University, you really gave me a lot of valuable help. You not only wrote a recommendatio

27、n for me to Professor Wells who works in Sydney University, but also gave me careful and patient instruction in how to fill the application forms and write the letter of application.Thanks a lot for your help again!Yours truly,Li Hua录音原文Text 1W: You are 20 minutes late for the meeting, Tom. Why dont

28、 you take a taxi or the underground? M: Well, Ive got a Student Bus Card and it onlycosts $2 to get here.Text2W: So what did you buy downtown today?M: A jacket. It was a real bargain. I got it halfprice, saving 50 dollars. Now Ive somemoney left for a book.Text 3W: Mike, why dont you join Davids ban

29、d?Theyre looking for a part-time guitarist.M: Thats an interesting idea, but ProfessorWilliams wants me to focus on my studies thisterm. I want to go to a good college, you know.Text 4M: Maria, did you receive the schedule for thevisitors I sent out yesterday afternoon?W: Yes. What can I do to help?

30、M: Did you notice the dinner I had scheduled forthe final evening?I need you to makereservations, invite everyone, arrange busesfrom the hotel. Text 5W: John, how do you like the play?M: Its much more boring than the book. Thereare too many roles. I often mistook one foranother when I was watching i

31、t.W: Me too. Text 6W: Jason, what did you do last weekend?M: I went to the Philadelphia Folk Festival inMontgomery County. The festival kicked offfor a 57th year in Upper Salford Township lastweek.W: Did you go there with your friends?M: No. I went there with my wife and our sonHenry. But I met the

32、guy who came to ouroffice last week.W: So what did you do there?M: Like many of the other visitors, the weekendwas mostly about camping and hanging out with loved ones. Its a pity you missed it. Youcan give it a shot next year.W: Certainly I will.Text 7W: Excuse me. I wonder if you could spare a few

33、minutes to do a survey on transport. It wonttake long.M: OK.W: Great. Are you a student?M: No. Ive actually just finished my training. Im a carpenter.W: Oh, right. What is the reason for you cominginto town today?M: Actually its not forshopping today, whichwould be my normal reason, but to see thede

34、ntist.W: Right. Then Id like you to give us some ideasabout the facilities and arrangements. M: Well, I think the lighting is better than before. And theyve been increasing the number offootpaths. But I dont think there are enoughtrains. You have to wait so long.Text 8M: Our plane tickets arrived th

35、is morning. itreminded me how much there is to do beforewe go. Lets write everything down, so wedont forget anything.W: Yes. Last year when we went away, we almost forgot to collect our currency from the bank. So lets start with that today. M: Good thinking. And wasnt there anappointment you said yo

36、ud got to cancel?W: Yes, the hairdresser Thanks for remindingme. Ill do it first on Monday.M: OK Then, starting on Tuesday weve got toprepare some medicine.And what aboutshopping? We need a tent. W: Ive already bought that. But what we do stillneed to get is another big bag.M: OK Ive noted that down

37、. And we need tobuy a charger for our electrical things. W: I think so. Oh, there is another thing. Theheating engineer will come to our house torepair the boiler on April 13th.M: Isnt it the day after we go?W: Yes. Well, Ill ask my mother for help.Text 9(第14题为推断题)M: Ive brought my notes on our Biol

38、ogy FieldTrip to Rocky Bay, Lisa, so we can work onour report on the research we did together. W: OK. Ive got mine too.M: First, about the equipment. What did they tellus to bring a ruler for?W: Oh, we didnt need it because we weremeasuring wind direction, and wed broughtthe compass for thatM: And t

39、his piece of string is also not necessary.W: So lets begin with how we measured wavespeed. I was surprised how straightforwardthat was.M: Id expected us to have some sort of high-techdevice, not just stand there and countthenumber of waves per minute. Not very precise, but I suppose it was good enou

40、gh. Then weneeded the map of the seashore. I had to do itwhile the tide was low; well that was OK, but the place I started it from was down on thebeach, then I realized I should have gone uphigher to get better visibility. So I had to startall over again. But at least Id no problemsdrawing it all to

41、 scale.W: It looks good. We could get a map of theregion off the Internet and see if we need tomake any changes.M: I had a look but I couldnt find anything. Butyou took some pictures, didnt you?W: Yeah. Ill email you them.M: OK. Ill make some corrections using those.Then I can scan it into our repor

42、t. Text 10M: Great to see you! Im Jody, and Ill belooking after both of you for the first monthyoure working here at the Amersham Theatre. Ill tell you something about the theatre now.As you can see, were carrying out a majorredecoration at the moment. Weve had topostpone installing an elevator beca

43、use of the budget. The seats were very close together, andweve replaced them with larger seats, with morelegroom. This means fewer seats in total. We tryhard to involve members of the public in thetheatre. We have a bookshop, which specializes inbooks about drama, and that attracts plenty ofcustomer

44、s. Were looking into the possibility ofopening a cafe in the future. Then there are two large meeting rooms that will be decorated next month.Now I want to tell you about our workshops. Our lighting workshop has already started, with great success. Were going to start one on soundnext month. A numbe

45、r of people have enquiredabout workshops on make-up, and thatssomething were considering for the future.Standing here in the entrance hall, youll notice the managers office at the end of thecorridor. The dressing room is the first room youcome to on the right-hand side. And finally, for themoment, the room where Ill take you next therelaxation room. So if youd like to come withme.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1