收藏 分享(赏)

山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc

上传人:a**** 文档编号:515927 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:8 大小:84.50KB
下载 相关 举报
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc_第1页
第1页 / 共8页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc_第2页
第2页 / 共8页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc_第3页
第3页 / 共8页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc_第4页
第4页 / 共8页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc_第5页
第5页 / 共8页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc_第6页
第6页 / 共8页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc_第7页
第7页 / 共8页
山西省太原市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(1).doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、太原市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(1)及答案(南昌市高三年级第一次模拟考试)Health, Wellness and the Politics of Food 9:00 a.m.9:45 a.m. Blue Tent Panelists(答问小组成员):Jami Bernard, David Kamp, Marion Nestle and Peter Singer. Hosted by Denise Grady, science writer for The New York Times. How does what we eat not only affect our bod

2、ies, but also the world? The food and nutrition experts debate the role that the diet plays in both personal and global health, and present a look at food politics. Sports Writing:For the Love of the Game 9:50 a.m.-10:35 a.m. Blue Tent Panelists:Christine Brennan, Ira Rosen, Joe Wallace and Joe Drap

3、e. Hosted by William C. Rhoden,nsports writer for The New York Times. Whether catching that key moment of victory or defeat, or covering breaking news, sports writers are anything but audience. Listen as some professionals discuss the special experience in reporting of sports news. The Art of the Re

4、view 11:15 a.m.12:00 a.m. Green Tent Panelists:John Freeman, Barry Gewen, David Orr, Celia McGee and Jennifer Schuessler. Hosted by Sam Tanenhaus, editor for the Book Review of The New York Times. How much of an effect does the book review have on book sales? Join this group of critics as they discu

5、ss the reality of book reviews and bestseller lists, and how they choose books for review. New York Writers,New York Stories 3:00 p.m.3:45 p.m. Green Tent Panelists:Cindy Adams,Richard Cohen, Ric Klass and Lauren Redniss.Hosted by Clyde Haberman, columnist(专栏作家)for the City Section of The New York T

6、imes. Join this inspiring group of New Yorkcentric writers as they talk about why New York is a gold mine of ideas for their work.(3)All the four activities above_.A. are about writingB. will last 45 minutes eachC. call be attended freelyD. will attract many readers(4)We can learn from the text that

7、_.A. spots writers are a type of audienceB. The New York times is popularC. Denise Grady will discuss politicsD. book reviews may affect book sales【解析】从健康到体育,从书评到市区,纽约时报的作家和编辑协同有关人员举办了专题讲座,定能开阔你的眼界。 (1)B细节理解题。在四项活动中,只有B项的活动时间是在下午。(2)A细节理解题。根据第三项活动中的Hosted by Sam Tanenhaus可知此人负责的是The Art of the Revie

8、w。(3)B细节理解题。根据各项活动的时间安排可知文中的四项活动都各自持续45分钟。C项在文章中没有信息支持。(4)D推理判断题。根据第三项活动中的How much of an effect does the book review have on book sales? 可推断书评可能影响书的销售。*结束Easter(复活节) is still a great day for worship, candy in baskets and running around the yard finding eggs, but every year it gets quite a bit worse

9、for rabbits .And no, not because the kids like to pull their ears. The culprit is climate change, and some researchers found that rising temperatures arc having harmful effects on at least five species of rabbit in the US.Take the Lower Keys March rabbit, for instance. An endangered species that liv

10、es in the Lower Florida Keys, this species of cottontail is a great swimmer it lives on the islands! but it is already severely affected by development and now by rising levels. According to the Center for Biological Diversity, an ocean level rise of only 0. 6 meters will send these guys jumping to

11、higher ground and a 0.9-meter rise would wipe out their habitat (栖息地) completely.The snowshoe hare, on the other hand, has a color issue. Most of these rabbits change their fur color from white in the wintertime to brown in the summer, each designed to give them better cover from predators(捕食者. As t

12、he number of days with snow decreases all across the country, however, more and more bunnies arc being left in white fur during brown dirt days of both fall and spring, making them an easier mark for predators. Researchers know that the color change is controlled by the number of hours of sunlight,

13、but whether the rabbit will be able to adapt quick enough to survive is a big question. The National Wildlife Federation has reported that hunters have noticed their numbers are already markedly down.American pikas or rock rabbits, a relative of rabbits and hares, might be the first of these species

14、 to go extinct due to climate change. About 7-8 inches long, pikas live high in the cool, damp mountains west of the Rocky Mountains. As global temperatures rise, they would naturally migrate (迁徙) to higher ground but they already occupy the mountaintops. They cant go any higher. The National Wildli

15、fe Federation reports that they might not be able to stand the new temperatures as their habitat beats up.The volcano rabbit has the same problem. These rabbits live on the slopes of volcanoes in Mexico, and recent studies have shown that the lower range of their habitat has already shifted upward a

16、bout 700 meters, but there are not suitable plants for them to move higher, so they are stuck in the middle. Scientists are concerned about their populations.Native to the US, pygmy rabbits weigh less than 1 pound and live in the American West. They are believed to be the smallest rabbits in the wor

17、ld. Their habitats have been destroyed by development. Several populations, such as the Columbia Basin pygmy, almost went extinct and were saved by zoo breeding programs. Pygmy rabbits also rely on winter cover by digging tunnels through the snow to escape predators, but lesser snowfall is leaving t

18、hem exposed.All of this gives new meaning to dressing up in a giant bunny costume this Easter. 63 The writer mentions Easter at the beginning of the passage in order to_.A. show the importance of Easter DayB. introduce the issue about bunniesC. remind people of Easter traditions D. discuss the relat

19、ionship between Easter and bunnies64. The word culprit ( Paragraph 2) is closest in meaning to_.A. criminalB. judgeC. victimD. producer65.According to the passage, some rabbits can now be easily Uncovered by predators because they_A. are exposed to more skillful huntersB.have moved to habitats with

20、fewer plantsC.havent adapted themselves to climate changeD.cant change their fur color into white in the fall and the spring66. Which best describes the writers tone in the postage?A. Approving.B. Concerned.C. Enthusiastic.D. Doubtful.参考答案-BACB*结束Welcome to your future life!You get up in the morning

21、 and look into the mirror. Your face is firm and young-looking. In 2035, medical technology is better than ever. Many people your age could live to be 150,so at 40, youre not old at all. And your parents just had an anti-aging(抗衰老的) treatment. Now, all three of you look the same age !You say to your

22、 shirt , “Turn red.” It changes from blue to red. In 2035, “smart clothes” contain particles(粒子) much smaller than the cells in your body. The particles can be programmed to change clothes color or pattern.You walk into the kitchen. You pick up the milk,but a voice says,” You shouldnt drink that!” Y

23、our fridge has read the chip (芯片) that contains information about the milk , and it Knows the milk is old . In 2035, every article of food in the grocery store has such a chip .Its time to go to work. In 2035, cars drive themselves. Just tell your “smart car” where to go. On the way, you can call a

24、friend using your jacket sleeve. Such “smart technology” is all around you.So will all these things come true? “For new technology to succeed,” says scientist Andrew Zolli, “it has to be so much better that it replaces what we have already.” The Internet is one example what will be the next?67.We ca

25、n learn from the text that in the future_.A. people will never get oldB. everyone will look the sameC. red will be the most popular colorD. clothes will be able to change their pattern68. What can be inferred from Paragraph 4?A. Milk will be harmful to health.B. More drinks will be available for sal

26、e.C. Food in the grocery store will carry electronic information.D. Milk in the grocery store will stay fresh much longer.69. What is the text mainly about?A. Food and clothing in 2035.B. Future technology in everyday life.C. Medical treatments of the future.D. The reason for the success of new tech

27、nology.70. Which of the following is mentioned in the text?A. Nothing can replace the Internet.B. Fridges will Know what people need.C. Jacked sleeves can be used as a guide.D. Cars will be able to drive automatically.参考答案-DCBD *JS It is difficult for doctors to help a person with a damaged brain. W

28、ithout enough blood, the brain lives for only three to five minutes. More often the doctors cant fix the damage. Sometimes they are afraid to try something to help because it is dangerous to work on the brain. The doctors might make the person worse if he operates on the brain. Dr. Robert White, a f

29、amous professor and doctor, thinks he knows a way to help. He thinks doctors should make the brain very cold. If it is very cold, the brain can live without blood for 30 minutes. This gives the doctor a longer time to do something for the brain. Dr. White tried his idea on 13 monkeys. First he taugh

30、t them to do different jobs, then he operated on them. He made the monkeys blood go through a machine. The machine cooled the blood. Then the machine sent the blood back to the monkeys brains. When the brains temperature was 10C, Dr. White stopped the blood to the brain. After 30 minutes he turned t

31、he blood back on. He warmed the blood again. After their operations the monkeys were like they had been before. They were healthy and busy. Each one could still do the jobs the doctor had taught them.63. The biggest difficulty in operating on the damaged brain is that _. A. the damage is extremely h

32、ard to fixB. the patients are often too nervous C. the time is too short for doctorsD. the blood-cooling machine might break down64. The brain operation was made possible mainly by _. A. taking the blood out of the brain B. lowering the brains temperature C. having the blood go through a machine D.

33、trying the operation on monkeys first65. With Dr. Whites new idea, the operation on the damaged brain _. A. can help monkeys do different jobsB. can keep the brains blood warm C. can keep the patients brain healthy D. can last as long as 30 minutes66. What is the right order of the steps in the operation? a. send the cooled blood back to the brainb. stop the blood to the brain c. have the blood cooled downd. operate on the brain A. c, a, b, d B. a, b, c, d C. c, b, d, a D. b, c, d, aC-63. C 64. B 65. D 66. A*结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1