1、课时作业.阅读理解(2020吉林省梅河口市高三上学期联考)Nasr Majid started hunting this fall at Blackwater National Wildlife Refuge (保护区) on the Eastern Shore of Maryland in USA. Hes one of the relatively few new hunters who officials hope will help stop a nearly fourdecade decline nationally in what has become a hobby for fe
2、wer than 5 percent of Americans.Natural resources and wildlife officials in Maryland are encouraging hunting of deer, turkeys and some other wild animals, which is believed to be good for the environment. Without hunting, they say, sika deer will overpopulate the wildlife refuge and theyll overeat t
3、he bushes and other plants that provide important habitat for birds. On the western shore of the Chesapeake Bay, hunting is also important to prevent the spread of diseases such as Lyme.In many families, the hunting tradition has been handed down for generations. But as longtime sportsmen age and ch
4、ildren lose interest, the number of hunters in the United States fell by 2 million, from 2011 to 2018, to about 11 million.“Everything is changing. Kids are growing up in front of video games and computers instead of going hunting.” said Chris Markin, a hunting specialist for the state natural resou
5、rces department. “Adults usually focus on working and providing for their families. Those pressures are preventing many other potential hunters from going out, and from raising the next generation of hunters.”To avoid such a decline, a new approach is needed. Government agencies and nonprofit groups
6、 are now launching mentoring (指导) programs to train more hunters, which not only helps preserve an industry and a culture but also means more protection for wildlife and their habitats through deer population control and investment.Luckily, there are those still eager to learn, like Majid. He was ju
7、st looking for an outdoor hobby he could share with his children when he came across the mentorship program. Now, he feels capable of hunting on his own, but also has someone he can text with questions that pop up. His new_pastime has already paid off for himon his second hunt with his mentor, in th
8、e last minutes of daylight, he bagged his first deer.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Nasr Majid在美国马里兰州东海岸黑水国家野生动物保护区狩猎,他是为数不多的几个新猎人之一,官员们希望这些新的猎人能帮助扭转近四十年来全国范围内的狩猎活动下降的局面。1What can be inferred from Chris Markins words?ANo one is interested in hunting any more.BHunting adds to many adults life pressures.CParent
9、s fail to spend enough time with kids.DThe hunting tradition is facing challenges.答案:D推理判断题。根据第四段中的“Everything is changing. Kids are growing up in front of video games and computers instead of going hunting.”以及“Adults usually focus on working and providing for their families. Those pressures are pre
10、venting many other potential hunters from going out, and from raising the next generation of hunters.” 可知,孩子们在电子游戏和电脑前长大,而不是去打猎。成年人通常专注于工作和养家糊口。这些压力阻碍了许多其他潜在猎人的外出,也阻碍了下一代猎人的培养。因此,狩猎传统正面临挑战。故选D。2In this passage, Nasr Majid is considered as a symbol of _.AbraveryBhopeCenthusiasmDdevotion 答案:B细节理解题。根据第
11、一段内容可知,今年秋天,Nasr Majid开始在美国马里兰州东海岸的黑水国家野生动物保护区狩猎,他是为数不多的几个新猎人之一,官员们希望这些新的猎人能帮助扭转近四十年来全国范围内的狩猎活动下降的局面。由此可知,Nasr Majid被认为是希望的象征。故选B。3What does the underlined words “new pastime” refer to?ALearning to hunt.BRaising questions.CLooking for hunters.DSharing a new hobby.答案:A词义猜测题。根据画线词前“Luckily, there are
12、those still eager to learn, like Majid. He was just looking for an outdoor hobby he could share with his children”(幸运的是,仍有一些人渴望学习,比如马吉德。他只是想找一个可以和孩子们分享的户外爱好。)可知,画线词的意思是“学习打猎”。故选A。4What does the text mainly tell us?ATeach hunters new skills.BPreserve a great tradition.CMake hunting more popular.DRedu
13、ce the pressure of life.答案:C主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段内容可知,本文主要介绍了Nasr Majid在美国马里兰州东海岸黑水国家野生动物保护区狩猎,他是为数不多的几个新猎人之一,官员们希望这些新的猎人能帮助扭转近四十年来全国范围内的狩猎活动下降的局面。故选C。(2020陕西省部分学校第一学期摸底检测)Three boys were enjoying themselves in their hometown of Bovina, Mississippi. However, their lives were turned upside down when th
14、ey discovered the jawbone of a Mastodon (乳齿象)Brothers Shawn and Caid Sellers and their cousin Michael Mahalitc found the prehistoric bone in a piece of earth that was recently plowed. “I thought it was a log,” Caid said. “I tried to pick it up and it was really heavy and I saw teeth on it.” The bone
15、 weighed about 50 pounds. They eventually got the bone to their home and fitted it in their bathtub, but it took their collective strength, might and a golf cart, to carry the large Mastodon bone.“They didnt expect to find that,” Michaels mom said. “Now they believe that they will be more aware of t
16、heir surroundings and what theyre digging up when they are digging and playing.”“Weve gotten a lot of petrified (石化的) wood and Civil War relics from the area and thats what I thought it was,” the brothers mother said. “This is our first set of teeth weve found. So we thought it was their imagination
17、. We were quite surprised to see that it was not their imagination.”They were exploring near the brothers home. Its surprising that they saw what they thought resembled a fossil. It was the curator of paleontology (古生物学) of the Mississippi Museum of Natural Science, George Phillips, who first identi
18、fied the bone as a “very mature individual”The Mastodon was a mammal who lived during the prehistoric times. They had long tusks and trunks, like elephants. They were clearly different from their modern day counterparts, as well as woolly mammoths (猛犸)篇章导读:本文是一篇记叙文。美国密西西比州的三个男孩在玩耍的时候无意中发现了乳齿象的下颌骨,起初
19、他们并不知道这是史前动物的遗骸,而这些遗骸对史前生物的研究有一定的促进作用。5How did they find the jawbone of a Mastodon?AWith great efforts.BBy chance.CInstructed by an expert.DThrough imagination.答案:B细节理解题。根据第一段“Three boys were enjoying themselves . discovered the jawbone of a Mastodon (乳齿象)”可知,他们是在玩耍的时候无意中发现乳齿象的下颌骨的。6At first the bro
20、thers mother thought the jawbone was _.Afrom people who died in the Civil WarBthe bone from a very mature individualClike a log or somethingDthe prehistoric bone答案:A推理判断题。根据第四段第一句中的“Weve gotten a lot of petrified (石化的) wood and Civil War relics . what I thought it was”可知,他们之前曾经发现过一些石化的木材以及内战时的遗物。由此可
21、推知,他们的母亲认为他们发现的这块下颌骨是在内战中死亡的人的。7The discovery of the jawbone of a Mastodon is important mainly because it _.Ahelps people to know more about the Civil WarBteaches kids to be more aware of their surroundingsCpromotes the research on more prehistoric creaturesDattracts the Mississippi Museum of Natura
22、l Science答案:C推理判断题。最后一段指出Mastodon是生活于史前时期的古生物,因此,乳齿象下颌骨的发现可以促进对史前生物的研究。8Which of the following can be the best title for the article?APrehistoric Bones Recently Found in MississippiBNot Petrified Wood nor Civil War RelicsCFirst Identifying Bone as a “Very Mature Individual”DUnexpectedly Discovering
23、Mastodon Jawbone答案:D标题判断题。根据第一段并结合文章其他内容可知,美国密西西比州的三个男孩在玩耍的时候无意中发现了乳齿象的下颌骨,起初他们并不知道这是史前动物的遗骸,他们发现的遗骸对史前生物的研究有一定的促进作用,故D项最适合作文章标题。.七选五(2020河南省八市重点高中联盟高三上期“领军考试”试题)When we talk to our friends online, typing can become a little boring. We turn to memes (表情包) to make our conversations more fun. _1_ At l
24、east 10 students who were admitted to Harvard University lost their chance to study there after posting offensive (攻击性的) memes in a private Facebook group, the universitys student newspaper, the Harvard Crimson, reported on June 5. “Rather than just regular jokes, the memes went to truly dark and ug
25、ly place, joking about Orthodox Jews (犹太教徒), the gas chambers (毒气室), Mexican children and suicide,” reported CNN. _2_ But later, some students set up another group where they traded several offensive memes. When Harvard University found out about the group, it took back the students offers. _3_“I ap
26、preciate humor, but there are so many topics that just should not be joked about,” incoming freshman Jessica Zhang told the Harvard Crimson. “I do not know how those offensive images could be defended.” _4_ “It sounds like Harvard is going too deeply into the private lives of students,” Alan Dershow
27、itz, a retired Harvard Law School professor, told The Guardian. “It may affect them for life.”_5_ Last year, a similar Facebook group for admitted Harvard students drew criticism from the university after some of its members posted racist jokes.AThe incident has caused fierce debates, both in the un
28、iversity and around the world.BA worldclass university should help students open minds and overcome bias (偏见)CHowever, others believe the university overstepped the boundaries.DThe group was originally meant for wouldbe Harvard freshmen to get to know each other before they began university.EJeff Ya
29、ng, himself a graduate of Harvard, said the university was right to punish the students.FBut sometimes, sending the wrong meme can make trouble.GIn fact, this is not the first time Harvard has dealt with a case like this.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一些学生在某个群体内发送具有攻击性的表情包,结果被哈佛大学拒绝入学的故事。1F根据下文内容,哈佛大学开除了至少10人
30、,因使用不合适的表情包,故可推知F项“可是有时候发错表情包也会产生麻烦。”适用此空,并可引起下文。2D根据下文“But later, some students set up another group where they traded several offensive memes.”可知有些学生另建一个群,发一些有攻击性质的表情包,所以可以推断出,一开始建立的校内群并非如此,故选D。3A下一段内容是人们讨论学校做法的内容。故A项“这个问题在该校和全球范围内引起了激烈讨论”符合语境。4CC项中的“overstepped the boundaries”与Alan教授的话“deeply int
31、o the private lives of students”以及“affect them for life”为同义表达。5G设空后提到“去年哈佛大学也因为一些种族主义的问题批评了一些学生”,说明这不是哈佛大学第一次处理类似的事情。.语法填空(2019成都市高中毕业班摸底测试)I chose to study abroad because I knew I would be exposed to knowledge that I couldnt gain _1_ (sit) inside a classroom. Studying abroad was one of the best _2_
32、 (decision) I had ever made. I chose China, because China is one of the early civilizations _3_ a rich history and culture and I thought studying abroad would give me the chance to learn more about the country. As a visiting scholar, my dream of studying abroad in China became a _4_ (real)I went to
33、China in the summer of 2017. My time there was an _5_ (impress) experience. Every day was a new adventure. _6_ I enjoyed most was that I had culture classes where I could learn about Chinese calligraphy, Beijing opera, Chinese literature, Chinese cooking and many _7_ (much) subjects. The mix of lear
34、ning about the language and culture made each day of class enjoyable.I believe that the key to a successful study abroad _8_ (be) the attitude you carry. Going to China, I had a very positive attitude. I knew there might be problems, _9_ I saw them as opportunities for learning. My time in China has
35、 really made me more _10_ (cultural) aware of diversity, which adds to my positive attitude.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。“我”是一名访问学者,非常渴望去中国学习历史悠久的中国文化,这一次“我”梦想成真了。1sitting考查非谓语动词。该句中主语I和sit之间是逻辑上的主谓关系,空处作伴随状语,故用现在分词。句意:我选择出国留学是因为我知道我将会接触到一些知识,而这些知识是我坐在教室里无法获得的。2decisions考查名词。decision为
36、可数名词,由该句中的“one of”可知,空处用名词的复数形式。句意:出国留学是我作过的最好的决定之一。3with考查介词。根据该句中的“a rich history and culture”可知,“我”选择中国,因为中国有灿烂的历史和文化。with表示“有,带有”,符合语境,故空处填with。4reality考查词性转换。根据空前的不定冠词“a”可知,空处用real的名词形式reality。句意:作为一名访问学者,我在中国留学的梦想变成了现实。5impressive考查词性转换。根据空前的“an”和空后的名词“experience”可知,空处修饰该名词,应用impress的形容词形式impr
37、essive,表示“给人印象深刻的”。6What考查主语从句的连接词。句意:我最喜欢的是上文化课,在文化课上我可以学到中国书法、京剧、中国文学、中国烹饪和更多科目。分析该句结构可知,空处引导主语从句,且作及物动词enjoy的宾语;又根据该句句意可知,应用what引导该主语从句。7more考查形容词的比较级。根据语境可知,此处表示“更多的”,故用much的比较级more。8is考查动词的时态和主谓一致。该句的主语为the key,为单数形式,故谓语动词用单数;该句陈述的是一般性的情况,应用一般现在时,故空处用is。句意:我认为成功出国留学的关键在于你的态度。9but/yet考查连词。根据空前的“
38、我知道可能会遇到问题”和空后的“我将它们视为学习的机会”可知,空处前后的内容为转折关系,故用转折连词but或yet。10culturally考查词性转换。空处修饰形容词aware,故用cultural的副词形式culturally。句意:我在中国的日子确实让我更加意识到文化的多样性,这也让我的态度更加积极。.书面表达假如你是新华中学的高三学生李华,你的美国朋友John最近在网上看到中国谚语“He who has never been to the Great Wall is not a true man.”,他想了解相关信息。请你根据以下内容给他写一封信。要点:1.谚语的含义;2.描述长城;3
39、.邀请他来中国游览长城。注意:1.词数100左右;2.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。参考词汇:春秋战国时期the Spring and Autumn and Warring States periods;明朝 the Ming DynastyDear John,Im glad to learn that you are interested in Chinese proverbs. Yours,Li Hua精彩范文Dear_John,Im_glad_to_learn_that_you_are_interested_in_Chinese_proverbs. A famous saying
40、about the Great Wall goes like this, “He who has never been to the Great Wall is not a true man.” literally meaning “You are not a hero until you climb the Great Wall.”The Great Wall was built during the Spring and Autumn and Warring States periods and rebuilt in the Ming Dynasty to defend against enemies. Meanwhile, the Great Wall is one of the eight great wonders in the world, which is considered as a symbol of the Chinese peoples wisdom. Actually, climbing it needs courage and determination. I sincerely invite you to come to China to visit the Great Wall._Yours,Li_Hua