1、备战2022中考英语阅读理解热点话题+体裁分类训练(中考真题+各地模拟题)专题64 家庭关系Passage 1(2021贵州黔西中考真题)Frank couldnt wait for September when school would start. It was early August,and he was at the same summer camp for the fifth times. His dad went to the camp when he was boy and loved it, so Frank didnt want to disappointed (使失望)
2、his dad by telling him that he didnt even like it.By the middle of August, Frank had had more than enough. He had had enough of the horses, enough of the baseball games, and enough of the camp food.He asked his mom to pick him up early, but he didnt want his mom to tell his dad “I cant do that, Im a
3、lways honest with your dad. his mom said.Frank still worried about disappointing his dad. So he decided to stay. At the same time he asked his mom if she would make his favorite meal when he finished the camp. His mom agreed.After that whenever he ate at the camp, he was thinking he was eating his m
4、oms cooking. All of a sudden, the food didnt taste as bad as before. Frank decided to be honest with his camp coaches. He told the horseback coach that he wasnt comfortable with the horse. The coach changed one for him and he started to like horseback riding. He also told the coach why he never like
5、d playing baseball. The coach asked him to play catcher.When Franks parents came to pick him from the camp, he said to them. “This was the best summer at camp” He even wanted to stay for another week or two.1Why would Franks dad want Frank to go to the same camp he went to as a young boy?ABecause Fr
6、ank liked the campBBecause Frank dad loved the campCBecause the camp had a long historyDBecause Franks mom liked he camp2What did Frank think his father would be if he knew that Frank didnt like the camp?AHis dad would be very sadBHis dad would be surprisedCHis dad would be excited.DHis dad would be
7、 interested.3What happened when Frank thought about his moms cooking?AHe liked his moms cookingBHe liked his dads cooking.CThe food in the camp started to taste better.DThe food in the camp started to taste even worse.4What was the turning point that helped Frank started to like the camp?AThe coach
8、asked him to play catcher.BHe didnt want to make his dad disappointedCThe coach helped him change his horseDHe decided to be honest with his camp coaches5Which of the following is true according to the story?AFrank liked the camp at last.BFrank didnt finish the camp.CFrank stayed in the camp for ano
9、ther weekendDFrank stayed in the camp for more weeks.Passage 2(2021江苏徐州中考真题)Lisa stood next to her tall silent grandfather and watched her parents drive off, leaving her behind. She looked up at her grandfather. He looked down at her. His skin was a little darker than hers. His hair was black and wh
10、ite, as if it couldnt decide which color it should be.“You dont talk much, Grandpa,” Lisa said.“You dont visit much, Lisa,” her grandfather replied.They stood looking at each other. “Come with me, Lisa,” said Grandpa. He started walking without looking back.Lisa followed him to a large storehouse.Li
11、sa remembered her last visit to Grandpas. She had played hide-and-seek with her brother Jack in the storehouse. But now Jack needed an operation. Lisa had to stay here alone for a few days.“You coming?” Grandpas voice sounded muffled. His words were coming from inside the storehouse.Lisa went inside
12、. The storehouse was full of all kinds of things. She could see him in the far corner. Lisa walked over and stood next to him. He pointed to a small wooden box with “Lisa” painted on it in bright green letters.“Yours,” he said.Lisa bent down and opened it. In it were some old thingsa bright blue fea
13、ther, a tiny V-shape leaf and some dolls. She looked up at Grandpa, with tears in her eyes.“The box stays here, but it belonged to you. No one else.” Then he closed his eyes and smiled. His smile reminded Lisa of her father. Grandpa no longer seemed strange and silent.“I may be so overcapitalized (过
14、剩),” Lisa answered, carefully pronouncing the familiar word.Grandpa laughed out loud. “How did that eight-year-old brain of yours find its way around a big word like overcapitalized?”“Its my dads favourite word,” Lisa replied.Grandpa looked down at Lisa and smiled. His smile again reminded Lisa of h
15、er father. Without thinking, she reached up and took Grandpas hand. Lisas hand felt small and safe inside her grandfathers.“I might need more than one visit to my box,” Lisa said seriously.“I expect,” Grandpa said.6Why did Lisa stay with Grandpa alone for a few days?AShe was on her summer vacation.B
16、She missed her grandfather very much.CHer grandfather needed an operation soon.DHer parents had to look after her sick brother.7What does the underlined word “muffled” probably mean?AStrange.BLoud.CUnclear.DBeautiful.8The passage tells about Grandpa EXCEPT that _.Ahe liked doing DIYBhe was a man of
17、few wordsChe had black and white hairDhe kept a wooden box for Lisa9What did Lisa promise to do at the end of the story?ATake care of her brother.BWrite to her parents.CUse big words sometimes.DVisit Grandpa often.Passage 3(2021吉林中考真题)Parents helped us in all sides when we were very young. As we gro
18、w older, we may help them. Families can succeed in reaching goals when all family members help one another.What makes real family members? Whoever we are, our family members are the most important in our lives. Family members support each other in many ways besides money or helping around the house.
19、 On the one hand, we can share our hopes, dreams or problems when we communicate with them. On the other hand, we can get a strong feeling of satisfaction and confidence with their help.How to build good family relationships needs a lot of efforts. Firstly, everyone in the family needs to get along
20、well with each other and shouldnt have conflicts. Secondly, family members should share thoughts and feelings while eating meals, traveling or working together. Thirdly, we should talk with each other about our worries and then solve them together because family members can encourage one another to
21、set goals and achieve dreams. Finally, we are supposed to spend time listening to family members. Listening shows we care about them as much as they care about us.In a word, family members can make us full of energy and powerful all the time.根据短文内容,选择正确答案。10Who helped us in all sides when we were yo
22、ung?ATeachers.BFriends.CClassmates.DParents.11Whats the most important in our lives according to the passage?AMoney.BDreams.CFamily members.DProblems.12What does the underlined word “conflicts” mean?ADiscussions.BFights.CHappiness.DKindness.13How many ways are there to build good family relationship
23、s in Paragraph 3?AOne.BTwo.CThree.DFour.14What can our family members encourage us to do?ATo set goals and achieve our dreams.BTo get good grades.CTo spend time traveling.DTo avoid arguments with others.Passage 4(2020贵州黔南中考真题)Our parents are important people in our life. They are our first teachers
24、in our life. They love us and help us all the time. But do you want to get on well with them? Here are some ways to help you to be happy with your parents.Have fun togetherHow much time do you spend just enjoying being with each other? Ask your parents to play with you. Go outside together, try some
25、 sports, or go to the movies.Be KindLittle things may bring a lot to your parents. Make a meal for them by yourself and that can make your parents happy.Ask for helpWhen you are in trouble or meet some sad things, you can ask your parents for help and advice. They will be happy to listen to you and
26、help you.Have a tryYou dont have to be the best but you need to have a try. They will be happy to see you have the courage to achieve your dream. It lets them know theyre doing a good job in helping you grow up.15Why are our parents important persons for us?AThey teach us first in class.BThey love u
27、s sometimes.CThey always give us a hand.DThey are happy all the time.16How many suggestions does the writer give us in the text?AThree.BFour.CFive.DSix.17How do you have fun with your parents?ARead a book together.BHelp with housework.CTell them funny things.DGo outside together.18What should you do
28、 if you have a problem?AListen to your teachers.BAsk your parents for help.CTurn to your friends around.DTry to be the best of yourself.19The best title for this ad is _.AHow to Love and Teach KidsBHow to Talk with Your ParentsCHow to Keep Happy with Your ParentsDHow to Try to Be the Best of Yoursel
29、fPassage 5(2021广东深圳市枫叶学校二模)As any parent knows, sometimes a little white lie (善意的说言) is the only way to make a naughty child quiet. Indeed, parents have shared the top white lies they have told their children. While some of them are funny, others are somewhat cruel.“Father Christmas is watching you”
30、 and “Your pet has gone to live on a farm” are among the top white lies. The top 20 list of little lies that adults use shows that four in five parents have told their children something that isnt true. The threat (威胁) of Father Christmas is on the top, with 62 percent of parents using Father Christ
31、mas to keep their kids under control.Most of the British people say that they lie to their children to save them from being upset or to stop them behaving badly. The top white lie told to kids about their pets is “Your pet has gone to live on a form in the countryside”, which is used after a pet die
32、s or has gone missing.One 62-year-old man said that he couldnt forget that when he was four, his parents told him that his cat had run away. However, after he grew up, he finally knew the truth the cat had actually been given away. Another person said that he still remembered that when he was young,
33、 he believed his fathers words that the whole world used to be black and white.Forty percent of parents say that they will certainly lie to their children if necessary, but over half say they will certainly tell the truth. However, one in ten parents say they have replaced (代替) their childrens dead
34、pets with new ones looking the same to trick their children into believing they were still alive.20What does the underlined word “them” in Paragraph 1 refer to?AThe waysBThe parentsCThe children.DThe top white lies.21What does the threat of Father Christmas show?AFather Christmas does live in the wo
35、rld.BChildren should learn more about festivals.CSome children fear and respect Father Christmas.DFather Christmas is more important than parents.22Why do most British parents tell white lies to their children?ATo make them happy and behave well.BTo make them believe Father Christmas.CTo stop them f
36、rom looking for their pets.DTo help them understand the meaning of life.23What can we know from Paragraph 4?AChildren hate the white lies from their parents.BParents white lies may impress their children deeply.CParents white lies may do harm to their children.DChildren dont really mind their parent
37、s white lies.24What is the main idea of the last paragraph?AParents different worries about white lies.BParents different understandings of white lies.CParents different attitudes to telling white lies.DParents different feelings after telling white lies.Passage 6(2021广东广州市第一中学二模)Ive noticed that co
38、nversations with my children have started to turn into something that I dont like. It could be my fault. I dont always think before I open my mouth. For example, my kids would call me to tell me about something thats been bothering them. Then, as soon as they finish, I go into mom mode. I cant help
39、it. Its my default setting (默认设置).“You should.”, “You need to consider.”, “Have you thought of.”, “If I were you, Id.”“Mom!”The tone is full of frustration and annoyance. The meaning is obvious“Stop!” I am the queen of unwanted-advice. When I get one of my adult kids on the phone, I become an expert
40、 on everything and anything, but in fact, Im not. I only want to stop them from making mistakes. But what they want is a listening ear and an open heart.Im hardly alone in this. Over lunch the other day, a friend told me that her son rarely listened to anything she said. “Its like talking to a wall,
41、” she added.I know that feeling all too well. But Im learningvery slowlythat talking at is not the same as talking with.Giving advice to children can be full of problems. Though we may see ourselves sharing the wisdom of our years, they see something else. They see a controlling parent who hasnt acc
42、epted the fact that theyre adults with their own thoughts and feelings.Theyre not looking for any tips. They may not even want an immediate solution to a difficult problem. What theyre hoping for is a safe place to talk with a person who loves and supports them no matter what.Because of this, Ive de
43、cided to be a better parent by being a better listener. Its not an easy task for parents like me who think theyre just being helpful. But Im determined.25Which of the following statements about “mom mode” is NOT true?AIt is hard for the writer to stop it.BHer children dont like it.CThe writer thinks
44、 shes being helpful.DIts the best way of communicating with kids.26Why does the writer say that giving advice to children can cause problems?ABecause the advice cannot solve the problem.BBecause children cant learn to be good listeners.CBecause children will always want an immediate solution to a di
45、fficult problem.DBecause parents and children want different things.27What can we infer from the last paragraph?AThe writer wants to have a better relationship with her children.BThe writers children dont love her.CThe writers children are good listeners.DBoth the writer and the writers children are
46、 good listeners.Passage 7(2021广东荔湾一模)Sometimes I really doubt whether there is love between my parents. Every day they are busy trying to make money in order to pay for my brothers education and mine.They dont act in the romantic ways that I read in books or I see on TV. For them, “I love you” is to
47、o difficult to say. Even sending flowers to each other on some special days is hardly ever seen.One day, my mother was repairing a quilt (被子). I silently sat beside her and looked at her.“Mum, may I ask you a question?” I said.“What?” she replied, still doing her work. “Is there love between you and
48、 Dad?” I asked her in a very low voice. My mother stopped her work and looked at me in surprise. She didnt answer my question at once. Then, she looked down and continued to do her work.I was afraid that I had hurt her feelings. I felt so embarrassed that I didnt know what to do. But at last I heard
49、 my mother say the following words:“Look at this thread (线). Sometimes it appears, but most of the time, it hides in the quilt. The thread really makes the quilt strong and durable. If life is a quilt, then love should be a thread. It can hardly be seen anywhere or anytime, but its really there.”I c
50、ouldnt understand her until the next spring. At that time, my father suddenly got sick seriously. My mother had to stay with him in the hospital for a month. When they returned from the hospital, they both looked very pale. After they were back, every day in the morning and dusk, my mother helped my
51、 father walk slowly on the country road, My father had never been so gentle. The doctor had said my father would recover in two months. But after two months he still couldnt walk by himself. Al1 of us were worried about him. “Dad, how are you feeling now?” I asked him one day. “Susan, dont worry abo
52、ut me.” he said gently. “To tell you the truth, I just like walking with your mum. I like this kind of life.” Reading his eyes, I know he loves my mother deeply.Once I thought love meant flowers, gifs and sweet kisses. But from this experience, I understand that love is just a thread in the quilt of
53、 our life. Love is inside, making life strong and warm.28Why does the writer sometimes doubt whether there is real love between her parents?ABecause they are very busy earning money.BBecause her father gets angry with her mother easily.CBecause they often fight with each other.DBecause they hardly e
54、xpress their love to each other.29What does the underlined word “durable” mean in Chinese?A好看的B廉价的C耐用的D朴素的30Whats the main idea of the passage?ALove meant flowers, gifts and sweet kisses.BLove is inside, making life strong and warm.CLove is something difficult to understand.DLove should be acted out
55、 in romantic ways.Passage 8(2021江苏锡山模拟预测)When I was a senior in college, I came home for Christmas vacation and expected a fun-filled week with my two brothers. We were so excited to be together and we volunteered to watch the store so that my mother and father could take their first day off in year
56、s. The day before my parents went to Boston, my father took me quietly aside to the little den behind the store. He took out a cigar box, opened it and showed me a little pile of newspaper articles.“What are they?” I asked.Father replied seriously, “These are articles Ive written and some letters to
57、 the editor that have been published.”As I began to read, I saw at the bottom of each article the name Walter Chapman. “Why didnt you tell me youd done that?” I asked.“Because I didnt want your mother to know. She has always told me that since I didnt have much education, I shouldnt try to write. I
58、wanted to run for some governmental office also, but she told me I shouldnt try. I guess she was afraid shed be shameful if I lost”He watched me as I read over a few of the articles and when I looked up, his big blue eyes were wet. “I guess I tried for something too big this time,” he added.“Did you
59、 write something else?”“Yes, I sent some suggestions in to our church magazine on how the national nominating committee could be more fairly(公平). Its been three months since I sent it in. I guess I tried for something too big.”This was such a new side to my fun-loving father that I didnt quite know
60、what to say, so I tried, “Maybe itll still come.”The next morning our parents left on the bus to the railway station where they took a train to Boston.Early that evening I looked out the store window and saw my mother get off the busalone.“Wheres Dad?” We asked together.“Your fathers dead.”She told
61、us they had been walking through the Park Street Subway Station in the crowds of people when father had fallen to the floor. A nurse bent over him, looked up at mother and said simply, “Hes dead.” Mother had stood by father, not knowing what to do as people tripped (绊倒) over him in their rush throug
62、h the subway. Mother told us the shocking tale without running a tear. We didnt cry either and we took turns waiting on the customers.On the morning of the funeral (葬礼), I noticed the church magazine on the table. Normally I would never have opened it, but maybe that special article might be therean
63、d it was. In the magazine I also found a two-page letter to my father from Henry Cabot Lodge, Sr., thanking him for the campaign suggestions. I took out the box and put them in it.I didnt tell anyone about the box.31What may be the direct causes of Father kept the box hidden?a. Father received littl
64、e education.b. Some suggestions father made to magazine might bring danger to the family.c. Mother considered it a shame to make the box go public.d. Father knew he would die soon.AabBacCbcDbd32Which one shows the order of the events happened?a. My father showed me a little pile of newspaper article
65、s.b. Our parents took a train to Boston.c. My fathers article to the church magazine was published.d. I came home for Christmas vacation.e. My father died in an accident.f. My father sent some suggestions to the magazine.Af-d-a-b-e-cBd-a-f-b-e-cCd-f-c-a-b-eDf-d-b-a-c-e33Which is the best title for t
66、his passage?AThe Death of My FatherBFather and ICThe Mystery of A Hidden BoxDA Sad Christmas Vacation试卷第12页,共12页学科网(北京)股份有限公司学科网(北京)股份有限公司参考答案:1B2A3C4D5A【解析】【分析】这篇短文主要讲述了一个叫做Frank的男孩的故事,一开始他不喜欢呆在夏令营,后来母亲话语的影响,他开始改变自己的心态,坦诚自己,说出自己内心真正的想法,然后一切变得好起来,他开始享受自己的夏令营,告诉我们心态对做事情的重要性。1细节理解题。根据文中“and he was at
67、the same summer camp for the fifth times. His dad went to the camp when he was boy and loved it”可知,因为Frank的爸爸喜欢这个营地。故选B。2细节理解题。根据文中“so Frank didnt want to disappointed (使失望) his dad by telling him that he didnt even like it.”可知,他父亲会伤心的。故选A。3细节理解题。根据文中“After that whenever he ate at the camp, he was t
68、hinking he was eating his moms cooking. All of a sudden, the food didnt taste as bad as before.”可知,他感觉营地里的食物开始尝起来更好了。故选C。4细节理解题。根据文中“Frank decided to be honest with his camp coaches. He told the horseback coach that he wasnt comfortable with the horse. The coach asked him to play catcher.”可知,他决定对他的训
69、练营教练诚实,是转折点。故选D。5推理判断题。根据文中“When Franks parents came to pick him from the camp, he said to them. “This was the best summer at camp” He even wanted to stay for another week or two.”可知,弗兰克终于喜欢上了营地。选项A是正确的,故选A。6D7C8A9D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,向我们介绍丽萨和爷爷之间的故事。6细节理解题。根据“But now Jack needed an operation. Lisa had
70、 to stay here alone for a few days.”可知,现在杰克需要做手术,丽萨不得不独自在这里跟爷爷待几天,故选D。7词义猜测题。分析“Grandpas voice sounded muffled. His words were coming from inside the storehouse.”可知,爷爷的声音听起来很低沉,他的话是从仓库里传出来的。所以muffled的意思是“低沉的,不清楚的”,故选C。8细节理解题。根据“His hair was black and white”,“You dont talk much, Grandpa”和“He pointed
71、to a small wooden box with Lisa painted on it in bright green letters.”可知,文章没有提到爷爷喜欢做DIY,故选A。9推理判断题。根据“I might need more than one visit to my box”可知,丽萨可能需要不止一次的访问盒子,也就是说丽萨会经常来看爷爷,故选D。10D11C12B13D14A【解析】【分析】本文是一篇说明文,讲述了家人对一个人的重要性以及改善家庭关系的几种方法。10细节理解题。根据原文“Parents helped us in all sides when we were v
72、ery young”可知,父母在各个方面都帮助了我们。故选D。11细节理解题。根据原文“Whoever we are, our family members are the most important in our lives”可知,家庭成员在我们的生命中是最重要的。故选C。12词句猜测题。根据原文“everyone in the family needs to get along well with each other”可知,家人之间要和睦相处,不要冲突。故此处“conflicts”有“冲突”之意。故选B。13细节理解题。根据原文“Thirdly Finally”可知,第三段给出了4条建
73、立良好家庭关系的方法。故选D。14细节理解题。根据原文“because family members can encourage one another to set goals and achieve dreams”可知,家庭成员可以互相鼓励,设定目标,实现梦想。故选A。15C16B17D18B19C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了孩子应如何与父母和睦相处的一些方法。15题意:为什么我们的父母对我们来说很重要?细节理解题。根据原文They love us and help us all the time可知,他们会一直帮助我们。C选项They always give us a han
74、d“他们总是会帮助我们”符合题意,故选C。16题意:作者在文中给了我们多少条建议?细节理解题。根据原文Have fun together、Be Kind、Ask for help、Have a try可知,文中给出了4条建议,故选B。17题意:和父母在一起时,怎样玩得开心?细节理解题。根据原文Ask your parents to play with you. Go outside together, try some sports, or go to the movies可知,和父母在一起时,可以一起出去玩。D选项Go outside together“一起出去”符合题意,故选D。18题意:
75、如果你有问题该怎么办?细节理解题。根据原文When you are in trouble or meet some sad things, you can ask your parents for help and advice可知,如果遇到了问题,可以去找父母求助。B选项Ask your parents for help“向你的父母求助”符合题意,故选B。19题意:这个广告最好的标题是_。最佳标题。通读全文可知,本文介绍了孩子应如何与父母和睦相处的一些方法。C选项How to Keep Happy with Your Parents“如何与父母愉快相处”符合题意,故选C。20D21C22A2
76、3B24C【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要阐述了父母对善意的谎言的看法以及这些谎言对孩子的影响。20词句猜测题。根据“Indeed, parents have shared the top white lies they have told their children. While some of them are funny, others are somewhat cruel.”可知,父母们分享了他们对孩子说过的最善意的谎言。一些很有趣,一些很残酷,因此“them”代指上文中“the top white lies”。故选D。21推理判断题。根据“The threat (威胁) of
77、 Father Christmas is on the top, with 62 percent of parents using Father Christmas to keep their kids under control.”和生活常识可知,父母常常用圣诞老人这个谎言是因为孩子们对圣诞老人的尊敬和害怕。故选C。22细节理解题。根据“Most of the British people say that they lie to their children to save them from being upset or to stop them behaving badly.”可知,大
78、多数英国人对孩子撒谎是为了让他们不生气,或者是为了让他们不要有不好的行为。故选A。23推理判断题。根据此段所给的两个例子可知,孩子对父母的谎言影响很深刻,可推出父母善意的谎言可能会给孩子留下深刻的印象。故选B。24主旨大意题。根据“Forty percent of parents say that they will certainly lie to their children if necessary, but over half say they will certainly tell the truth.”可知,此段主要讲述父母对善意谎言的不同态度。故选C。25D26D27A【解析】【
79、导语】本文讲作者作为母亲,总是不能与孩子们好好交流,因此希望自己通过成为一个更好的倾听者来成为一个更好的家长。25推理判断题。根据“The tone is full of frustration and annoyance.”可知,在“妈妈模式”下,孩子们的语气充满了沮丧和厌烦,所以“妈妈模式”不是一个与孩子交流的好的方式,故选D。26细节理解题。根据“I only want to stop them from making mistakes. But what they want is a listening ear and an open heart.”可知,父母想阻止孩子犯错误,但孩子们
80、想要的是倾听的耳朵和一颗开放的心。所以父母和孩子想要的东西不一样,故选D。27推理判断题。根据“Because of this, Ive decided to be a better parent by being a better listener.”可知,作者决定做一个更好的倾听者,做一个更好的家长。所以作者想和她的孩子们有更好的关系,故选A。28D29C30B【解析】【导语】本文是一篇记叙文。作者通过父母之间的日常生活明白了一个道理:爱情就像生活中被子里的一根线。爱情就在里面,使生活变得坚固而温暖。28推理判断题。根据“They dont act in the romantic ways
81、 that I read in books or I see on TV. For them, “I love you” is too difficult to say. Even sending flowers to each other on some special days is hardly ever seen.”可知,作者很少在日常生活中看到父母彼此之间表达爱。故选D。29词句猜测题。根据“The thread really makes the quilt strong and durable.”可知,这些线使被子坚固耐用,“durable”和“strong”是并列的,因此“dur
82、able”意为“耐用的”。故选C。30主旨大意题。根据全文内容和“I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside, making life strong and warm.”可知,作者通过父母之间的日常生活明白了一个道理:爱情就像生活中被子里的一根线。爱情就在里面,使生活变得坚固而温暖。故选B。31B32A33C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者的父亲一直想尝试写作、包括给当地杂志投稿,但他只能偷偷这么做,因为作者的母亲认为他没什么文化、害怕他失败后被人嘲笑。最后作者的父
83、亲在一次踩踏事故中丧生,他并未得知他的投稿已在杂志上发表。31细节理解题。根据“She has always told me that since I didnt have much education”和“I guess she was afraid shed be shameful if I lost”可知主要是因为父亲没有受过太多教育,以及母亲担心会丢脸,故选B。32篇章结构题。根据故事情节发展,可知顺序如下:“I sent some suggestions in to our church magazine.Its been three months since I sent it i
84、n”三个月前父亲给杂志投稿“I came home for Christmas vacation.”我回家度假“He took out a cigar box, opened it and showed me a little pile of newspaper articles”父亲给我展示文章“The next morning our parents left on the bus to the railway station where they took a train to Boston”父母去波士顿度假“Your fathers dead”父亲去世“I noticed the church magazine on the table. but maybe that special article might be thereand it was”父亲的文章在杂志上刊登。故选A。33最佳标题。通读全文,可知文章都是围绕父亲从未公开的一个小盒子为线索展开,盒子中是父亲不为人知、也不被支持的梦想,故选C。答案第8页,共1页