1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十一Unit 4Learning About Language. 单句语法填空1. There were many people waiting at the bus stop, and some of them looked very anxious and disappointed (disappoint). 2. Founded (found) in Moscow after the 1905 revolution, the company eventually s
2、ettled in Tel Aviv in the late 1920s. 3. When he heard the moving story, he was deeply moved. (move)4. Designed (design) very cleverly to fit into corners, the shelf doesnt take up much room. 5. Most of the enterprises were highly satisfied (satisfy) with the business environment improvement. 6. Giv
3、en (give) another 10 days, we are sure to complete repairing the machine. 7. If you get lost (lose) in a strange place, youd better not move and wait for help there. 8. We all felt encouraged at the encouraging news. (encourage)9. When first introduced (introduce) to the market, these new products i
4、n their company enjoyed a great success. 10. The news was exciting and they were all excited at it. (excite). 完成句子1. If you are interested in it, let me know and Ill send you more information. 如果你对此感兴趣, 请告知我, 我会给你发送更多信息。2. Warned of the storm, the farmers were still working in the fields. 尽管被警告过有暴风雨
5、, 农民们仍然在田地里劳作。3. We are/feel honoured to have you here in the middle of our English Week Activities. 您能来参加我们的英语周活动, 我们深感荣幸。4. Once lost, such a chance might never come again. 一旦失去, 这样的机会可能永远不会再来了。5. Caught in a heavy rain, he was all wet. 淋了一场大雨, 他全身湿透了。6. Locked in his study, he has been preparing
6、his paper all day long. 他把自己锁在书房里, 一整天都在准备论文。7. Bathed in the sunshine, we jumped and cheered with joy. 沐浴在阳光中, 我们高兴得欢呼雀跃。8. The situation became so worrying that something should be done at once. 形势变得令人担忧, 应该立刻采取措施。9. When exposed to stress, in whatever form, all of us react both mentally and physi
7、cally. 当暴露在压力之下时, 不管以什么形式, 我们所有的人都会从精神和身体上作出反应。. 阅读理解(2021眉山高二检测)There were smiling children all the way. Clearly they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway, wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang
8、. Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives. This is the simple village people of Malaysia. I was moved. I had always traveled to Malaysia by plane or car, so this was the first time I was on a train. I did not particu
9、larly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread. I looked about the train. There was not one familiar face. I sighed and sat down to read my Economics. It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia. Johore Baru was just anothe
10、r city like Singapore, so I was tired of looking at the crowds of people as they hurried past. As we went beyond the city, I watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green. Then the first village came into sight, immediately I came alive; I decided to wave back. From then on
11、my journey became interesting. I threw my magazines into the waste basket and decided to join in Malaysian life. Then everything came alive. The mountains seemed to speak to me. Even the trees were smiling. I stared at everything as if I was looking at it for the first time. The day passed fast and
12、I even forgot to have my lunch until I felt hungry. I looked at my watch and was surprised that it was 3: 00 pm. Soon the train pulled up at Butterworth. I looked at the people all around me. They all looked beautiful. When my uncle arrived with a smile, I threw my arms around him to give him a warm
13、 hug (拥抱). I had never done this before. He seemed surprised and then his weather-beaten face warmed up with a huge smile. We walked arm in arm to his car. I looked forward to the return journey. 【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者本以为这次长途火车旅行是一次索然无味的旅行, 但是当作者看到马来西亚的乡下人站在铁道旁向火车中的乘客招手并且微笑的时候, 作者顿时感到旅行的有趣和奇妙, 作者感觉周
14、围的人也变漂亮了。1. The author expected the train trip to be. A. adventurousB. pleasantC. excitingD. dull【解析】选D。推理判断题。根据第二段第二句可知, 作者带了许多杂志来阅读, 所以可以推断出作者预想中的这次旅行是索然无味的。故选D。2. What did the author remember most fondly of her train trip? A. The friendly country people. B. The mountains along the way. C. The cro
15、wds of people in the streets. D. The simple lunch served on the train. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段可知, 作者喜欢这次火车旅行, 是因为非常热情友好的马来西亚乡下人。故选A。3. Which of the following words can best take the place of the underlined word “relish” in the second paragraph? A. chooseB. enjoyC. prepare forD. carry on【解析】选B。词义猜测题。根据第二段
16、第二句可知, 作者为打发这次长途火车旅行准备了许多杂志, 所以作者并不是十分“喜欢”这次旅行, 选项B. enjoy符合语境, 故选B。4. Where was the writer going? A. Johore Baru. B. The Causeway. C. Butterworth. D. Singapore. 【解析】选C。细节理解题 。根据倒数第二段可知, 作者打算到巴特沃斯。故选C。. 完形填空阅读下面短文. 从每题所给的 A、 B、 C、 D四 个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2021武汉高二检测)Atdhe Trepca had long been interest
17、ed in film-making, 1 he did an internship (实习) at Warner Bros. Studio where he 2 experts in the field. There was a French documentary (纪录片) which actually 3 his latest project. “I thought itd be really 4 to start conversations with strangers like the documentary by asking them the 5 question: Are yo
18、u happy? ” Trepca says. He started his journey to 6 his conversations with strangers in February 2019. “I brought with me lots of 7 about every person I 8, ” he says. “And now I realize that this question really serves as a 9 to the soul. Because when you approach a stranger with that question, all
19、their 10 stories come to the forefront and they start 11 something that theyve done. One of the purposes of making these videos is to give people a chance to 12 themselves. ”Although these videos seem to show stories worthy of 13 that they receive on social media, Trepca believes that everyones stor
20、y is also worthy of the same respect. “My videos are basically endless, because I 14 believe that everyone has a story. ”Besides, he finds that even the happiest people havent had the most 15 lives. “Even if we are faced with difficult times, we can hold a positive attitude to our lives. ” Trepca sa
21、ys. 【文章大意】本文是一篇记叙文。Trepca记录旅途中与他萍水相逢的人对他所提问题的回答, 并将这些视频发到了网上。1. A. asB. sinceC. butD. so【解析】选D。 根据内容可知, Trepca对电影制作很感兴趣, “所以”去华纳兄弟工作室实习。故选D项。2. A. looked afterB. relied onC. cheered forD. learned from【解析】选D。根据内容可知, Trepca在华纳兄弟工作室实习时, 向电影行业的专家“学习”。 look after照顾; rely on依靠, 依赖; cheer for为欢呼; learn fro
22、m向学习。故选D项。3. A. changedB. presentedC. inspiredD. delivered【解析】选C。根据下文可知, 事实上, 是一部法国纪录片“启发”了他最近的计划。change改变; present呈现; inspire启发, 鼓舞; deliver递送, 传达。故选C项。4. A. surprisingB. strangeC. interestingD. entertaining【解析】选C。根据内容可知, 他认为纪录片中那种向陌生人提问的方式很“有趣”。 surprising令人惊讶的; strange奇怪的; interesting有趣的; enterta
23、ining令人愉快的。故选C项。5. A. simpleB. awkwardC. modestD. particular【解析】选A。根据下文Are you happy? (你快乐吗? )可知, 他问的问题很“简单”。 simple简单的; awkward尴尬的; modest谦逊的; particular特别的。故选A项。6. A. recordB. analyzeC. countD. preserve【解析】选A 。根据下文making these videos可知, 他开始了“记录”与陌生人交谈的旅程。record记录; analyze分析; count计数; preserve保存。故选
24、A项。7. A. embarrassmentB. curiosityC. anxietyD. delight【解析】选B。根据内容可知, 他是带着“好奇”去和陌生人交谈的。embarrassment尴尬; curiosity好奇心; anxiety焦虑; delight高兴。故选B项。8. A. searched forB. picked upC. cared aboutD. ran into【解析】选D。根据上文内容可知, 他和那些在旅行途中“偶遇”的陌生人交谈。search for寻找, 调查; pick up挑选; care about关心; run into偶然遇见。故选D项。9. A
25、. gateB. keyC. wallD. lock【解析】选B。根据内容可知, 他提的问题就像是打开灵魂的“钥匙”。 gate大门; key钥匙, 关键; wall墙; lock锁。故选B项。10. A. uniqueB. shockingC. normalD. relaxing【解析】选A。根据下文everyone has a story可知, 当他问陌生人这个问题时, 他们“独特的”故事会展现在视频中。unique独特的; shocking令人震惊的; normal正常的; relaxing令人放松的。故选A项。11. A. recallingB. admittingC. remindi
26、ngD. regretting【解析】选A。根据内容可知, 他们会“回想”一些曾经做过的事。recall回忆, 回想; admit承认, 接受; remind提醒; regret后悔, 遗憾。故选A项。12. A. introduceB. impressC. improveD. express【解析】选D。根据上下文内容可知, Trepca拍的视频让被提问的陌生人有机会“表达”自己。introduce介绍; impress给留下印象; improve提升, 改善; express表达。故选D项。13. A. comparisonB. complaintC. attentionD. protec
27、tion【解析】选C。根据内容可知, Trepca上传的这些视频得到了各大社交媒体的“关注”。 comparison比较; complaint抱怨; attention关注, 注意力; protection保护。故选C项。14. A. trulyB. hardlyC. mainlyD. merely【解析】选A。根据内容可知, Trepca认为自己拍摄的这类视频是没有穷尽的, 因为他“确实”认为每个人都有自己的故事可以展示。故选A项。15. A. independentB. comfortableC. wealthyD. energetic【解析】选B。根据下文可知, Trepca发现即使是最幸福的人也没有最“舒适的”生活。independent独立的; comfortable舒适的; wealthy富有的; energetic有活力的。故选B项。关闭Word文档返回原板块