收藏 分享(赏)

2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:459385 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:15 大小:56KB
下载 相关 举报
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共15页
2021-2022新教材英语人教版选择性必修二(浙江专用)练习:UNIT 3 FOOD AND CULTURE READING AND THINKING WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。七Unit 3Reading and Thinking. 单句语法填空1. She sliced (slice) the onion and put it in the beef stew. 2. The girl wearing a green coat looks more elegant (elegance) than her companion. 3. The continuous rain was blamed for the exceptional (exce

2、ption) poor harvest. 4. Consuming (consume) less energy, the new kind of machine is appreciated by most of the users. 5. Cindys suitcase was stuffed with new clothes when she came back from Paris. 6. Engineering is one of the hottest and most stably (stable) growing careers in the country. 7. The ai

3、rman boldly (bold) jumped from the airplane with his parachute. 8. Some people become vegetarians (vegetable) because they believe that this will benefit their health. 9. Our chefs (chef) use only the freshest produce available. 10. The shelves were filled with all sorts of vegetables eggplants, cuc

4、umbers, cabbages (cabbage) and tomatoes. . 选用适当的短语填空prior to, consist of, slice. . . off. . . , as a result, relate. . . to. . . , fill. . . with. . . , contribute to, differ from, at a minimum, lose ones temper1. He sliced off a thick piece from the loaf and ate it. 2. Can you help me fill this box

5、 with those books? 3. All the tasks should have been completed prior to this Friday. 4. The rain yesterday was heavy. As a result, the roads were flooded. 5. English differs from Spanish in that it is not pronounced as it is written. 6. People always tend to relate ones performance to his education

6、background. 7. When we are asleep, the rate of breathing is at a minimum. 8. The boys not having done his homework made his father lose his temper. 9. I believe that each of us can contribute to the future of the world. 10. The new hospital will consist of two wards and hold up to 4, 000 patients. .

7、 完成句子1. She does work very hard at her English. 她确实很努力地学习英语。2. What you have to do is to have a good rest and follow the doctors advice. 你要做的就是好好休息, 听从医生的建议。3. I am aware that being responsible is what it takes to make a better society. 我知道, 担当是一个更好的社会所需要的。4. After the long journey, they went back h

8、ome, hungry and tired. 长途旅行过后, 他们回到了家, 又饿又累。5. Since you have no driving license, you are not allowed to drive. 因为你没有驾驶执照, 所以不允许你开车。. 结合课文主题, 使用本单元词汇与句型写一篇80词左右的短文1. 众所周知, 中国菜以其健康和美味著称世界。(cuisine)2. 然而, 在一些特定的国家, 由于不同民族的人们口味偏好不同, 许多中国菜的味道都很大程度上被改变了。(preference)3. 因此, 如果你想品尝正宗的中国菜肴, 那就请到中国来旅游吧。(authe

9、ntic)4. 在中国, 你不仅可以品尝到正宗的中国菜肴, 而且还会感受到中国人的好客与善良。(hospitality)As we all know, Chinese cuisine is well-known for its health and good taste in the whole world. However, in some specific countries, the taste of a great number of Chinese dishes has been greatly changed partly due to the various taste pref

10、erences of people from different nations. Therefore, if you want to have a taste of authentic Chinese cuisine, please pay a visit to China, where you will not only taste authentic Chinese food, but also experience the hospitality and kindness of Chinese people. . 阅读理解A(2021海口高二检测)Food likes and disl

11、ikes vary from culture to culture. Canadians are generally considered to be conservative (保守的) in their food tastes, but actually, the ability to enjoy different kinds of foods is highly regarded in Canada. A Canadian family may eat Italian food one night, Chinese food the next, and then Greek or Ja

12、panese food. Eating in Canada will provide you a good chance to enjoy various foods and get in touch with different cultures. Canadians often invite people to dinner. Its customary to arrive on time for a dinner party and to bring along a bottle of wine or a small gift, such as flowers or candy. Foo

13、d is not brought unless especially asked for by the host. Some meals may include appetizers(开胃菜), soup or salad before the main course. A typical main course includes meat or fish, potatoes or rice, or one or two vegetables. Dessert is usually served with coffee or tea at the end of the meal. To sho

14、w that you enjoy a meal, it is polite to praise the quality of the food. Be sure to accept a second helping if you like the food and are not full. But in some other countries, it is polite to refuse up to three times before accepting a second helping. 【文章大意】本文是一篇说明文。饮食的喜好因文化而异, 本文介绍了加拿大的饮食习俗以及一些用餐礼仪

15、。1. If you are invited to dinner by a Canadian family, you should. A. bring a bottle of wineB. arrive a little lateC. buy some dear giftsD. bring along some food【解析】选A。细节理解题。根据第二段“Canadians. . . candy. ”可知, 加拿大人经常邀请别人吃饭。准时赴宴并带上一瓶酒或一件小礼物, 如鲜花或糖果, 是一种习俗。由此可知, 如果你被一个加拿大家庭邀请去吃饭, 你应该带一瓶酒。故选A。2. Which of

16、the following will follow the main course? A. Potatoes. B. Dessert. C. Salad. D. Soup. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句“Dessert is usually. . . the meal. ”可知, 餐后甜点通常和咖啡或茶一起供应。由此可知, 主菜之后会有甜点。故选B。3. A polite way to show that you enjoy the meal is to . A. put on big smiles on your faceB. speak highly of the qual

17、ity of the foodC. accept a second helping of your favorite foodD. refuse up to three times before you accept the food【解析】选B。细节理解题。根据最后一段“To show. . . the food. ”可知, 为了表示你喜欢这顿饭, 对食物的质量表示赞赏是礼貌的。故选B。【阅读多维训练】1. Why do a Canadian family eat different foods from different countries in different days? Beca

18、use they want to enjoy various foods and get in touch with different cultures. 2. Must you bring some food if you are invited to a Canadian family for dinner in their home? No, it depends. If the host asks you to bring some food, you can. If not, you neednt bring anything except some small gifts or

19、a bottle of wine. B(2021武汉高二检测)There is more of a connection between food and culture than you may think. On an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are. Many associate food from our childhood with warm feelings and good memories and it ties us to

20、our families, holding a special and personal value for us. Food from our family often becomes the comfort food we seek as adults in times of frustration and stress. On a large scale, traditional food is an important part of culture. It also operates as an expression of culture identity. Immigrants b

21、ring it wherever they go, and it is a symbol of pride for their culture and means of coping with homesickness. Many immigrants open their own restaurants and serve traditional dishes. However, the food does not remain exactly the same. Some materials needed to make traditional dishes may not be read

22、ily available, so the taste and flavor can be different from what they would prepare in their home countries. Additionally, immigrants do not only sell dishes to people from the same countries as them, but to people from different countries. Therefore, they have to make small changes about the origi

23、nal dishes to cater to a wider range of customers. Those changes can create new flavors that still keep the cultural significance of the dishes. We should embrace our heritage(遗产)through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food. It is important to rem

24、ember that each dish has a special place in the culture to which it belongs, and is special to those who prepare it. Food is a window into culture, and it should be treated as such. 【文章大意】本文是议论文。作者从食物与文化的关系的角度表达了自己的看法, 作者认为传统食物是文化的重要组成部分, 它也是一种文化身份的表达, 食物是了解文化的窗口。4. Whats the function of food mentio

25、ned in the article? A. To help motivate homesickness. B. To show national identity. C. To reflect a countrys history. D. To show a communitys superiority. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段It also operates. . . homesickness. 可知文中提到食物是一种文化身份的表达, 故选B。5. What does the underlined word “it”in Paragraph 2 refer to? A. Th

26、e specific traditional food. B. The national culture. C. A traditional expression of food. D. The old-fashioned taste. 【解析】选A。词义猜测题。根据上文中On a large scale, traditional food is an important part of culture. It also operates as an expression of culture identity. 可知, 此句中it代指“传统食物”。句意: 传统食物是文化的重要组成部分。是文化

27、认同的一种表达方式。移民们把它带到任何地方, 它是他们的文化自豪感的象征, 也是应对思乡之情的手段。故选A。6. Why do some immigrants have to change the original dishes in their restaurant? A. To attach cultural importance to their dishes. B. To announce the beginning of their life on foreign soil. C. To make the dishes popular among customers. D. To p

28、resent their own food culture in a new way. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段Additionally, . . . customers. 可知, 一些移民不得不改变他们餐馆原有的菜肴是为了迎合不同的顾客。故选C。7. Whats the authors attitude towards different food cultures? A. Negative. B. Balanced. C. Unfair. D. Unchangeable. 【解析】选B。观点态度题。根据最后一段We should. . . trying their food.

29、可知, 我们应该通过我们的文化食物来接受我们的文化遗产, 但也应该通过品尝其他文化的食物来了解其他文化, 故选B。. 阅读填句If youre trying to cut back on your snacking (吃零食), take a moment to consider that nearly 94% of Americans snack at least once a day. 1 But once you take measures to change your habits, you might find its not as difficult as you think. 2

30、Meals that have a variety of nutrients (营养物) are more likely to satisfy the desire your body has. It is very important to make sure your meals are balanced so that you ensure you do not have the desire for snacks. Make sure to have quality proteins and fats at lunch, not foods like fast food. These

31、can help carry away your hunger throughout the day. Be sure to eat breakfast. Breakfasts that are high in protein are observed to increase satiety (饱腹感) in the morning. 3 Try to eat at least 35 grams of protein for breakfast, in order to help you feel fuller throughout the day. Eat high-protein diet

32、s to help you feel full longer. Protein takes more time to digest. 4 Check the labels on your food when comparing items in the grocery store. This will allow you to select foods to carry away hunger. Make your meals longer. Take your time to chew your food to help digest it. It can also give your bo

33、dy time to let you know that you are full. 5A. Eat balanced meals every day. B. Avoid eating junk food in the evening. C. This can help your meal last longer in your stomach. D. They can also help people to feel fuller in the evening. E. Research shows that people who chew more slowly feel less hung

34、ry. F. Research shows exercising regularly can decrease the chance that you want to snack. G. It can be difficult to cut back on snacks when snacking is such a common part of a culture. 【文章大意】本文主要介绍了如何避免在三餐之间多吃零食的几点建议。1. 【解析】选G。根据本空前的“If youre trying to cut back on your snacking, take a moment to co

35、nsider that nearly 94% of Americans snack at least once a day. ”可知, 此处承接上文, 说的是在这样一种背景下少吃零食是很困难的。2. 【解析】选A。根据本段内容, 特别是“It is very important to make sure your meals are balanced so that you ensure you do not have the desire for snacks. ”可知, 本段讲每天要吃均衡的膳食。3. 【解析】选D。根据本空前的“Breakfasts that are high in pr

36、otein are observed to increase satiety in the morning. ”可知, 此处讲的还是吃早餐的好处, 吃好早餐能增强人的饱腹感, 即使到了晚上, 也会有一定的饱腹感。4. 【解析】选C。根据本空前的“Protein takes more time to digest. ”可知, 蛋白质不容易消化, 这样会让食物在胃里待更长时间。5. 【解析】选E。根据本空前的“Take your time to chew your food to help digest it. ”可知, 此处举例说明细嚼慢咽可以减少饥饿感。. 完形填空(2021潍坊高二检测)Hu

37、ndreds of people are waiting in line for free food outside a kitchen on the suburb of Harare in Zimbabwe. Mufambi and her two-year-old baby are1 them. She waits patiently in line for her 2. Meanwhile, a volunteer is busy 3their plates with porridge. This little food is apparently not 4 for her famil

38、y. But the grateful mother feels 5 in a way. At least for one night, their meal is 6. Her family lost their 7 and they have difficulty making ends meet. Before a friend told her about the kitchen, Mufambis family often went to bed 8. The 9 is run by Murozoki. She is trying to make sure that people i

39、n her community are getting 10. Half of Zimbabwes population were facing food 11 before the coronavirus outbreak. Fortunately, assistance at different levels 12 in. UN food agency WFP is currently appealing for $19. 5 million to 13 its fighting against COVID-19. The government also has restored its

40、social welfare during the lockdown despite its tight 14. 15 everything will change for the better. 【文章大意】本文是一篇记叙文。主要记叙了在新冠肺炎疫情爆发之前, 津巴布韦有一半的人口面临食物短缺。幸运的是, 来自不同层面的援助蜂拥而至。1. A. withinB. amongC. forD. against【解析】选B。根据后文She waits patiently in line可知Mufambi也排在队伍当中, 此处表示“在(三者或三者以上)中间”应用介词among。故选B。2. A. f

41、amilyB. choiceC. chanceD. turn【解析】选D。根据上文She waits patiently in line for her可知此处为短语wait for ones turn “等待轮到某人”。故选D。3. A. fillingB. placingC. coveringD. providing【解析】选A。根据后文their plates with porridge可知是指一名志愿者正忙着往盘子里盛粥。fill with“装满”。故选A。4. A. normalB. adequateC. attractiveD. essential【解析】选B。根据上文This l

42、ittle food is apparently not可知食物并不多, 对她一家人来说并不足够。故选B。5. A. relievedB. excitedC. relaxedD. shocked【解析】选A。根据上文But the grateful mother feels可知虽然食物不多, 但是Mufambi还是很感激, 因为有了吃的而心里如释重负。故选A。6. A. preparedB. purchasedC. orderedD. guaranteed【解析】选D。根据上文At least for one night, their meal is可知至少这点食物可以保证他们今晚不挨饿。故选

43、D。7. A. houseB. expenseC. incomeD. insurance【解析】选C。根据后文they have difficulty making ends meet可知Mufambi一家失去了收入。故选C。8. A. angrilyB. tiredC. hungrilyD. peacefully【解析】选C。结合上文可知因为入不敷出, 买不起食物, 所以Mufambi的家人经常饿着肚子睡觉。故选C。9. A. schoolB. kitchenC. familyD. nursery【解析】选B。根据上文a friend told her about the kitchen可知

44、此处指发放食物的厨房由Murozoki经营。故选B。10. A. dressedB. changedC. housedD. fed【解析】选D。根据上文She is trying. . . are getting可知Murozoki开设食物厨房, 是为了确保社区的人们得到食物, 有吃的。故选D。11. A. shortageB. supplyC. donationD. process【解析】选A。承接上文可推知Murozoki开设食物厨房, 肯定是因为津巴布韦有粮食短缺问题。故选A。12. A. tookB. brokeC. crowdedD. poured【解析】选D。根据上文可知来自不同层

45、面的援助蜂拥而至。短语pour in“大量涌入, 源源而来”。故选D。13. A. controlB. banC. fundD. stop【解析】选C。根据上文可知联合国粮食机构世界粮食计划署目前呼吁筹集1 950万美元, 是为了资助抗击新冠肺炎疫情。故选C。14. A. scheduleB. workforceC. spaceD. budget【解析】选D。根据上文despite its tight可知its指代政府的, 故此处指尽管政府的预算紧张, 还是恢复了封锁期间的社会福利。故选D。15. A. HopefullyB. CurrentlyC. PersonallyD. Initially【解析】选A。根据后文everything will change for the better为一般将来时, 可知此处表示对未来的希望, 应用副词hopefully。故选A。 关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1