1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(三) Unit 3. 单句语法填空1. The witnesss story is consistent with the police report. 2. Were 100 percent Chinese restaurant with Chinese stuffs and chefs (chef). 3. The fire had consumed(consume) half the forest away before it was stopped.
2、 4. The association (associate) has contributed a sum of money to the Red Cross. 5. However, raw fruit and vegetables, and meat, demand more chewing(chew). 6. Due to weak demand, a large quantity of apples were (be) left to rot in the fields. 7. She took out a sack of homemade cookies stuffed (stuff
3、) with dates and nuts and offered them to us. 8. The environment is clean and elegant(elegance), not to mention its high-quality dishes as well as its top services. 9. Only by these robots will we witness and experience an exceptional (exception) comforting life. 10. Radio waves, on the other hand,
4、are fundamentally(fundamental) different from sound waves. . 同义替换(用本单元的短语替换加黑部分)1. Sixty students from all over the country form (=make up) our class. 2. Briefly (=Put more simply), some of these micronutrients are needed to maintain a healthy plant. 3. You should reduce (=cut down on ) the amount o
5、f gas you use by taking public transportation. 4. Besides(=In addition), they hunted wild cattle, pigs and horses and made use of many wild plants. 5. Selflessness and helping others are often closely related (=go hand in hand ) anyway. 6. He insisted on trying, paying no attention to (=regardless o
6、f )the possible grave consequences. 7. If a person places money before (=prior to )anything else, its very likely that he could not enjoy the happiness in life. 8. You dont know (=have no idea )what Ive had to go through during the last few months. 9. The computer was used in teaching. Consequently
7、(=As a result/consequence), not only was teachers energy saved, but students became more interested in the lessons. 10. All animals and plants are important, because each species benefits (=contributes to) the variety of life forms on the Earth. . 完成句子1. Her son used sign language to tell her what h
8、appened. 她的儿子用手语告诉她发生了什么事。2. He is reading a book, which is about the new technology AI. 他正在读一本书, 它是关于新技术人工智能的书。3. They had already had breakfast before we arrived at the hotel. 我们到达旅馆之前, 他们已经吃过早饭了。4. It is wonderful to go fishing with my father on Sundays. 星期天和爸爸一起去钓鱼真是太好了。5. His English teacher re
9、commends that he begin a regular degree program. 他的英语老师建议他开始正规的学位课程。. 阅读理解A(2021嘉兴高二检测)Growing up in an Italian-American household was, for me, pretty special. My mother, Gina, an immigrant from Calabria, held on to so many of her familys traditions that at times, regardless of the fact that I was l
10、iving in the United States, our home felt like part of Italy. To this day, my mother only speaks to me in Italian, and our conversations are, for the most part, in her mother tongue. And most of those conversations are about food. For us, food Italian food is an important part of our lives. My mom G
11、ina grew up on a farm where the fruits of their labor directly turned into the food on the table, and wasting any of it was unacceptable. Every day was “Thanksgiving” because times were tough, so food and how it found its way onto the table was a holy matter. One of the greatest lessons my mother ta
12、ught me in the kitchen is to cook what you have on hand, and to never let anything go to waste. So, when I take a perfect little arancini(意大利饭团)out of the hot oil. I am immediately transported back to my childhood: I am a little girl getting off the bus and running through the back door to the smell
13、 of the food. This small snack symbolizes so many important tenements(经济公寓)in my life about my heritage(传承)through food. Heritage food is Sunday dinner with the family. When we preserve and recreate dishes like that, we feel a sense of pride and also a sense of continuity. Heritage food is the love
14、we receive from our parents and grandparents, and its the love we in turn give to our children and grandchildren. Heritage food is food that makes you feel safe and protected wherever and whenever you eat it. Eating arancini, and all the other recipes my mother continues to make here in the U. S. af
15、ter leaving Italy, allow her to teach me who I am, where I come from, and why I should be proud of it all. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者的母亲是一个意大利移民, 尽管在美国生活, 但她仍坚持着很多意大利人的家庭传统, 作者认识到家庭传统食物能够让爱延续。1. What can we know about the authors mom? A. She is very strict with her children. B. She refuses to learn to
16、 speak English. C. She thinks her life in the U. S. special. D. She values her familys traditions a lot. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段(我的母亲吉娜是来自卡拉布里亚的移民, 她坚持着很多家庭传统, 以至于有时候, 尽管住在美国, 但我感觉我们家就像一个意大利家庭)可知, 作者的母亲非常重视家庭传统, 故D项正确。2. What does the author imply by mentioning “Thanksgiving” in Paragraph 3? A. She enjoy
17、ed the food her mother cooked. B. This holiday was very important for her mother. C. Her family treasured the food that didnt come easily. D. The food was delivered to her family on Thanksgiving. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段内容可知, 每一天都是感恩节, 因为日子不好过, 所以餐桌上的食物是非常神圣的东西, 母亲在厨房里教给我的最重要的一课就是充分利用手里的每一样食材, 不要浪费食物, 由此可
18、知, 作者提到感恩节是为了表明她的家人珍惜来之不易的食物, 故C项正确。3. What does the author think of heritage food? A. It is becoming popular among American families. B. It passes on family love from generation to generation. C. It offers a sense of safety when one lives in America. D. It reminds parents to take good care of their
19、 children. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段内容可知, 家庭传统食物是我们从父母和祖父母那里得到的爱, 也是我们传给子孙后代的爱, 由此可知, 作者认为家庭传统食物让家庭的爱代代相传, 故B项正确。B(2021雅安高二检测) Many cities and towns have laws that require people to recycle paper and plastics. Now some states and local governments have passed laws that require citizens to recycle their f
20、ood waste as well. California and Vermont have statewide laws about recycling food waste that apply to businesses and homes. The process of recycling food waste and turning it into usable soil is called composting (堆肥). Food waste that can be composted includes fruit and vegetable peels, coffee grou
21、nds, tea bags, and eggshells. Garden waste such as stems and leaves can also be composted. Meat, fish, and dairy food waste cannot be recycled. According to environmental groups, composting reduces the amount of trash going into landfills, and composted waste holds a wide range of nutrients (营养物). W
22、hen compost is added to the soil in gardens and fields, it helps crops grow. Reducing the amount of waste that goes into landfills is one reason why cities and states are passing food-waste recycling laws. “Our landfills are far from enough for the creation of new ones is shrinking. ” Renee Crowley,
23、 a project manager at the Lower East Side Ecology Center in New York City, told TFK. Officials in Seattle, Washington, say that food waste makes up 30% of the trash going into landfills, and they are looking to reduce that percentage. That city has a law requiring people to recycle food waste. It is
24、 banned from all garbage. There is a fine for people who put it into regular garbage. Those who are against food-recycling laws say that the composting process is costly. In addition, it can be difficult for people who live in apartments to store their waste because they dont have access to outside
25、storage bins. Patti Ferguson from Orange County, California, told her local newspaper that she thought an indoor container containing food waste would get smelly. 【文章大意】本文是一篇说明文。美国一些州通过法律让市民们循环利用食物垃圾。食物堆制的肥料可以减少垃圾, 保留营养成分、帮助庄稼或花园植物成长。当然也有反对的声音, 认为在室内摆放装有食物垃圾的容器有异味。4. What do we know about composting
26、 from the text? A. Leaves cant be reused. B. Not all food waste can be composted. C. It is cheap to compost food waste. D. It is usually processed in empty landfills. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段可知可以堆肥的食物垃圾包括水果和蔬菜皮、咖啡渣、茶包和蛋壳。花园的废弃物, 如茎和叶, 也可以制成堆肥。肉类、鱼类和奶制品的食物垃圾不能被回收利用。由此可知, 不是所有的食物垃圾都可以堆肥。故选B。5. What is the t
27、hird paragraph mainly about? A. Benefits of recycling food waste. B. Ways of keeping nutrients in the soil. C. Ways of reducing the amount of trash. D. Examples of different useful nutrients. 【解析】选A。段落大意题。根据第三段可知根据环保组织的说法, 堆肥减少了进入垃圾填埋场的垃圾数量, 而且堆肥的垃圾含有多种营养成分。当堆肥被添加到花园和田野的土壤中, 它有助于农作物生长。由此可知, 第三段主要讲了回
28、收食物垃圾的好处。故选A。6. In Seattle, throwing food waste into garbage is . A. acceptableB. shamefulC. requiredD. illegal【解析】选D。细节理解题。根据第五段中最后一句可知把食物垃圾倒进普通垃圾箱的人会被罚款。故选D。7. Whats Patti Fergusons attitude towards food-recycling laws probably? A. Thankful. B. Negative. C. Uncaring. D. Supportive. 【解析】选B。推理判断题。根据
29、最后一段可知那些反对食品回收法的人说, 堆肥过程是昂贵的。此外, 居住在公寓里的人很难储存他们的垃圾, 因为他们无法使用室外的垃圾箱。来自加州奥兰治县的Patti Ferguson告诉当地报纸, 她认为装食物垃圾的室内容器会发臭。由此可推知, Patti Ferguson对食品回收法律持消极态度。故选B。. 阅读填句(2021烟台高二检测)Just thinking about your favorite food probably makes you hungry, right? Food provides us with the energy we need to live. 1 For
30、some people, food is a tool to deal with emotional problems. However, you may overeat when youre feeling stressed, sad or worried, which will do harm to your health. Have you ever wondered why you reach for food when youre feeling down? 2 They include cultural rules and mental problems. Many people
31、overeat when they are trying to deal with feelings. 3 After a while, though, overeating may lead to feelings of regret. It may even worsen the negative feelings it was meant to remove. You may gain weight and meet with body image problems, leading to a cycle of more emotional eating. Emotional eatin
32、g may even lead to overeating disorder. 4 You may feel completely out of control and unable to stop eating. You may eat much more rapidly than normal and eat until the point of feeling uncomfortably full. Although stopping overeating can be challenging, it is certainly not impossible. It is importan
33、t to look for medical help if it becomes overeating disorder. If youre upset and longing for food, try to distract your attention. 5A. Then you will get rid of overeating. B. There are many factors to explain it. C. Eating may help reduce stress or worry at first. D. Beyond that, food can be a big s
34、ource of pleasure. E. And overeating may satisfy your eagerness for food. F. This disorder involves eating very large amounts of food. G. Go outside for a quick walk, read a book or do some housework. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了食物除了让我们吃饱, 还可以帮助我们调节低落的情绪。暴饮暴食虽然能让我们高兴, 但之后会让人后悔, 长期情绪化进食可能引起饮食紊乱。1. 【解析】选D。下
35、文(对于一些人来说, 食物是解决情绪问题的工具)与D项承接自然, 因为食物是快乐的源泉, 所以对于一些人来说可以用来解决情绪问题, 故选D。2. 【解析】选B。上文(你想过为什么你情绪低落时想吃东西吗)空格后的cultural rules和mental problems就是其中两方面因素。前后与B项承接自然, 选项中的it就指代上文的you reach for food when youre feeling down, 故选B。3. 【解析】选C。下文(然而, 一会儿之后, 过度饮食会导致后悔感)与C项承接自然, After a while和at first是关键词, 故选C。4. 【解析】选
36、F。上文(情绪化进食可能导致暴饮暴食)与F项承接自然, 上下文话题一致, disorder是关键词, 故选F。5. 【解析】选G。上文(如果你心情不好想吃东西, 试着分散你的注意力)与G项承接自然, 选项中所列举的事情可以让人分散对吃的注意力, 故选G。. 完形填空(2021沈阳高二检测) I am a teacher at a private school. One day I was 1 when the heel of my shoe broke. 2, I had to go to a store to get a new 3 and get back to the rest of m
37、y work. I 4 to go to Walmart, since it has cheap shoes there. But 5 I had only $10 in cash in my pocket. I was pulled to shop at Payless instead which had a BOGO event going on. You buy one pair and you may get 50% off the second. I tried on many pairs before I found the 6 shoes, but it was marked a
38、t $25. I took a look at my purse and saw a credit card. I was 7 to find out that there was a credit of $48 left. Just then, I noticed a poor and elderly couple and heard they were looking for the wifes shoes as her 8 gift. She tried on many pairs. I asked her what size of shoes she 9, and we happene
39、d to be the same. I 10 her the shoes I was trying on and let her try them on. And they 11 her perfectly. I told her that she could 12 them and then I would look for a different pair. When I found another pair of shoes, I noticed that the couple were counting change. Walking up to the woman without t
40、hinking, I took her shoes to the checkout counter and 13 for both the pairs. I turned around and 14 her the pair, then said “Happy Birthday! ” and left quickly to get back to 15. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了有一天作者在教书的时候, 她的鞋跟坏了。于是, 她去商店买鞋。尽管她自己并不富裕, 但是她还是慷慨地帮助了一对贫困的夫妇。1. A. shoppingB. readingC. teachingD. co
41、oking【解析】选C。句意: 有一天我在教书的时候, 我的鞋跟坏了。根据上文“I am a teacher at a private school. ”及下文“get back to the rest of my work”可知, 此处指我正在教书。故选C。2. A. HoweverB. ThereforeC. InsteadD. Otherwise【解析】选B。句意: 因此, 我不得不去商店买一双新的, 然后继续我的工作。上下文是因果关系, 因此用therefore。故选B。3. A. sizeB. styleC. colorD. pair【解析】选D。根据上文“the heel of m
42、y shoe broke”可知, 我的鞋跟坏了, 因此我去商店买一双新鞋。故选D。4. A. hesitatedB. managedC. hatedD. decided【解析】选D。句意: 我决定去沃尔玛, 因为那里有便宜的鞋子。根据下文“since it has cheap shoes there”可知, 我决定去买便宜的鞋子。故选D。5. A. clearlyB. graduallyC. unfortunatelyD. honestly【解析】选C。根据空后“I had only $10 in cash in my pocket”可知, 不幸的是, 我口袋里只有10美元现金。故选C。6.
43、A. cheapB. perfectC. newD. familiar【解析】选B。根据上文“I tried on many pairs before”可知, 我试了很多双才找到完美的鞋子。故选B。7. A. happyB. disappointedC. gratefulD. anxious【解析】选A。根据上文可知, 我口袋里的钱不够买最便宜的鞋, 现在发现还有48美元的信用卡余额, 因此很高兴。故选A。8. A. birthdayB. ChristmasC. ThanksgivingD. wedding【解析】选A。根据下文“I turned around and her the pair
44、, then said Happy Birthday! ”可知, 一对贫穷的老夫妇正在为妻子寻找鞋子作为生日礼物。故选A。9. A. likedB. woreC. broughtD. preferred【解析】选B。句意: 我问她穿多大的鞋, 我们碰巧是一样的。根据空前“what size of shoes”可知, 此处指问她穿多大的鞋。故选B。10. A. lentB. sentC. showedD. owed【解析】选C。句意: 我给她看我试穿的鞋子, 让她试穿。根据空后“the shoes I was trying on and let her try them on”可知, 我给她看我
45、试穿的鞋子, 让她试穿。故选C。11. A. servedB. treatedC. knewD. fitted【解析】选D。句意: 它们非常适合她。根据上文可知, 我试了很多双才找到完美的鞋子, 我们穿的鞋子大小碰巧是一样的, 因此这双鞋非常适合她。故选D。12. A. buyB. tryC. donateD. change【解析】选A。句意: 我告诉她, 她可以买, 然后我再找一双不同的。根据下文“then I would look for a different pair. ”可知, 我让他们买这双鞋, 自己再找一双。故选A。13. A. paidB. allowedC. provided
46、D. applied【解析】选A。句意: 我不假思索地走向那位女士, 把她的鞋子拿到收银台, 为两双鞋都付了款。根据空前“I took her shoes to the checkout counter”可知, 我为两双鞋都付了款。故选A。14. A. soldB. gaveC. threwD. awarded【解析】选B。根据上文可知, 我为两双鞋都付了款, 我把一双鞋给了那位女士。故选B。15. A. hospitalB. churchC. workD. college【解析】选C。根据上文可知, 我买完鞋, 迅速离开回去继续工作了。故选C。. 读后续写阅读下面材料, 根据其内容和所给段落
47、开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。We went to Darjelling during the summer holidays and booked a cottage (农舍) for our stay. Our cook Gopi came with us because we could not do without home-cooked meals. Usually all the shopping was done by our home helpBharat, who had accompanied (陪伴) us to our holiday destination
48、. However, one early evening, my mother decided to do all the vegetable shopping by herself. She believed that Bharat did not wait to check the really fresh items and instead, bought some things randomly(随便地) in a hurry. As a result, the vegetables he brought back were not fresh. After getting ready
49、, she took her favourite purse(钱包) with quite an amount of money, thinking she could go to other shops too after finishing at the vegetable market. My mother asked Bharat to get a rickshaw for her and on reaching the market, she asked the rickshaw wallah (人力车车夫) to wait for her. She took a coolie(小工
50、) and did her shopping happily, choosing some of the freshest green vegetables available there. At last, her shopping was done. She returned to the rickshaw and sat on it while the coolie put all the things my mother had bought onto the rickshaw. On reaching home, Bharat took all the packets of vege
51、tables inside and my mother quickly paid the rickshaw wallah and got off, forgetting to collect her purse from the seat of the rickshaw. The rickshaw wallah left soon after saying goodbye to my mother. All of us greeted my mother and asked her about her evening of shopping with much delight. Then we
52、 began to help my mother prepare our dinner. My father came to help chop the meat; I helped wash the vegetables; we were talking and laughing. When dinner was about to be announced, it was late in the evening, almost 9 pm. 注意: 续写词数应为150左右。Then my mom realized her purse was missing. _We were just abo
53、ut to begin eating when the door bell rang. _【参考范文】Then my mom realized her purse was missing. She looked everywhere for it and suddenly remembered that after paying the rickshaw wallah, she kept the purse on the seat before getting off. She had forgotten to pick up her purse which contained a lot o
54、f money. When my father came to know about this, he said that it was too late to look for the rickshaw wallah. We all decided that it was better to forget it. Mom felt sad and worried while sitting for dinner. We were just about to begin eating when the door bell rang. Bharat opened the door and cal
55、led my mother to see who it was. To our surprise, it was the poor rickshaw wallah standing at our entrance with a big smile on his weather-beaten face. He had the purse in his hand. He explained that he had returned to the market before he realized what had happened. When my mother opened her purse,
56、 she found all the cash in it. We wanted to reward the lovely man but he smiled and said, “Madam, Im poor but not a thief” and went away quickly. 读后续写阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。It was raining pretty hard on Halloween, but that wasnt going to stop my little sister Kate and me from trick-o
57、r-treating. We decided to start at Miss Parsons house. Miss Parson was loved by us kids who lived nearby because she often shared her self-made cookies with us. We usually finished them in a second, especially when we were hungry after class. Sometimes, when we visited her or did something for her,
58、she always gave us a surprise. Kate and I wondered what kinds of treats shed offer. As we walked down the street, I held an umbrella, a bag for candy, and my sisters hand. Jack-o-lanterns gave soft light along the street. Spider webs hung in all the windows. Parents who were dressed up like monsters
59、(怪物) stood in doorways. After we had walked a few blocks, we were wet from head to toes, and I felt Kate was trembling with cold. There was a light on at Miss Parsons house, but there were no ghosts, goblins(小妖精), or Jack-o-lanterns. We climbed up the steps and saw Miss Parson through a window. She
60、was drinking a cup of hot tea. “Maybe she doesnt celebrate Halloween, ” Kate said with a sigh, disappointedly. “Well, even if she doesnt, she usually likes it when we visit her, ” I said and knocked on the door. Miss Parson seemed surprised when she opened the door and saw our dressing. “Is today Ha
61、lloween? ” she asked, “I completely forgot. I am so sorry! ”注意: 续写的词数应为150左右。Miss Parson rushed us into her house. _The next morning, a hot and sweet discussion about Miss Parson and Halloween spread among us kids. _【参考范文】Miss Parson rushed us into her house. “Its cold out there, ” she said. My sist
62、ers face was shining from the rain and Miss Parson dried her cheeks. “Thank you, ” Kate said. “Trick or treat? ”“Oh, right! Treats, ” said Miss Parson. Then she disappeared for a moment and came back with a big smile on her face. “Open those bags wide, ” she said. She dropped two boxes of cocoa (可可)
63、 into our bags. “Winter is just around the corner, ”she said, “some hot cocoa will keep you warm. ”“Thank you, ” we both said. “Happy Halloween! ”The next morning, a hot and sweet discussion about Miss Parson and Halloween spread among us kids. We told Mom about how Miss Parson had forgotten Hallowe
64、en and about what she had given to us and the other kids. “It sounds as if nobody was very upset, even though she forgot Halloween, ” said Mom. “No, we were happy, ” I said. “Although she didnt give us candy, it was kind of fun for us all to get something different for a change. I hope it will become a Halloween tradition to give out unusual treats. ”关闭Word文档返回原板块