收藏 分享(赏)

2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:459354 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:9 大小:48KB
下载 相关 举报
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共9页
2021-2022新教材英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 1 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十七 Unit 5Period 1. 阅读理解AHospitals employ many therapeutic (治疗的) methods, such as medication (药物), massage (按摩) therapy and music therapy. And music therapy is growing in popularity. Sandra Siedliecki is a Senior Scientist at the Nu

2、rsing Institute of Cleveland Clinic in Ohio. She says music is a low-cost treatment. And she says scientists have done a lot of research on musics effect on pain. Dr. Marian Good did a lot of studies looking at surgery (外科) patients and the use of music. In her studies, patients just listened to rel

3、axing music. Dr. Good found that her surgery patients took fewer painkillers after they listened to music. Music had a good effect on short-term pain. However, chronic pain, the kind that recurs (复发) continually, changed a little under the effect of music. Dr. Linda Chlan was studying something diff

4、erent. She was not interested in patients pain, but instead, their anxiety. She spent a lot of time with people who were in the hospital because their anxiety was so great that they couldnt breathe. People with this condition often have to use breathing machines. Dr. Chlan said that the machines som

5、etimes did little to improve their condition. Sometimes they even made things worse. The patients would become more anxious. Dr. Chlan let nurses tell patients that music was a good choice to make them feel better. They also placed signs near the patients beds Listen to your music at least twice a d

6、ay. The people who listened to music had a reduction (减少) in the amount of medication they received. In addition, their anxiety reduced by about 36 percent. Both doctors had similar explanations for why music was so helpful. Music can be a very powerful distractor (使分心的事物) in the brain when were lis

7、tening to music that is pleasing and then it interrupts stressful thoughts. 【语篇概述】音乐疗法在许多医院越来越流行。研究表明, 令人感到轻松愉快的音乐可以干扰人的大脑, 由此减少痛感、减轻压力。1. Dr. Marian Goods studies show that music therapy _. A. can help patients recover fastB. cannot take the place of medicationC. doesnt work well on all patientsD.

8、is cheaper than massage therapy and medication【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段的内容可知, 音乐疗法对于短期疼痛疗效显著, 但是对于慢性疼痛则收效甚微, 即音乐疗法并不适用于所有的病人。2. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Dr. Good and Dr. Chlan didnt agree with each other on musics effect. B. Patients will forget their illnesses completel

9、y while listening to music. C. Patients with great anxiety would not recover after taking medicine. D. Listening to enjoyable music is a good way to relieve anxiety. 【解析】选D。推理判断题。根据文章倒数第二段中所讲的Dr. Linda Chlan的研究结果以及最后一段中的“Music can be. . . stressful thoughts. ”可知, 愉快的音乐可以分散大脑的注意力, 从而缓解人们的紧张情绪。3. What

10、 does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?A. The brain. B. Music. C. Stress. D. Medicine. 【解析】选B。词义猜测题。画线词it所在的句子的意思是“音乐是一种强有力的可以分散大脑注意力的东西, 听愉快的音乐可以缓解我们的紧张情绪”。由此可知it指代音乐。4. What is the authors purpose of writing the passage?A. To show that music therapy is useful. B. To encourag

11、e all patients to listen to music. C. To tell how to reduce pain and anxiety. D. To explain how music reduces pain and anxiety. 【解析】选A。写作意图题。作者通过介绍两位医生的调查研究, 告诉我们音乐可以减轻病人的疼痛以及缓解人们的压力, 音乐疗法十分有效。 BRock music in one form or another is the most popular type of music all over the world. But where did it

12、come from?Rock began in the USA in the early 1950s. At that time, “rhythm and blue” music was very popular with black Americans. “R&B” was a mixture of black religious music and jazz. It had strong rhythms that you could dance to and simple, fast words. Noticing the success of R&B music, white music

13、ians started to copy the same style. By the mid-1950s, this new white R&B music, called rock n roll, had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley attracted millions of teenage fans. Their music was fast and loud. Many older people thought that rock n roll was very dangerous. By

14、 the early 1960s, even rock n roll had become old-fashioned. Many of the songs had begun to sound the same. It was at that time that a new group from England became popular the Beatles. The Beatles first started by singing American style songs, but they soon developed their own style, with more comp

15、licated tunes. They also introduced different instruments. Groups like the Beatles had a very important influence on the style of popular music. By the early 1970s, rock n roll had developed into a new form of music. Electronics had replaced the amplified guitars and drums of rock n roll. “Rock” had

16、 arrived. Rock music had continued to change and develop. It had combined with music from different parts of the world. Today, there are hundreds of different types of rock music, and almost every country has its own form of rock. 【语篇概述】本文介绍了摇滚乐的发展史。5. When had rock n roll become very popular?A. By

17、the mid-1950s. B. By the early 1960s. C. By the mid-1960s. D. By the early 1970s. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段“By the mid-1950s, this new white R&B music, called rock n roll, had become very popular. ”可知。6. Which of the following statements is NOT true about the Beatles?A. It was not an American group. B. Thi

18、s group had their own style. C. This group made American style songs popular. D. The style of popular music had been influenced by this group. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第四、五段中的信息可知, 这个来自英国的乐队形成了自己的音乐风格, 对于流行音乐的风格有很重要的影响, 但并没有使美国风格的歌曲流行起来。7. It can be inferred from the passage that Elvis Presley and Bill Hale

19、y _. A. were singers of “R&B”B. were singers in the mid-1950sC. were members of the BeatlesD. were popular with old people【解析】选B。推理判断题。根据文章第三段“By the mid-1950s, this new white R&B music, called rock n roll, had become very popular. Singers like Elvis Presley and Bill Haley attracted millions of teen

20、age fans. 可知答案为B。8. Whats the best title of the passage?A. Popular MusicB. The History of Rock MusicC. Different Forms of Music in AmericaD. The Beatles【解析】选B。主旨大意题。纵观全文可知, 文章主要讲述了摇滚乐的发展史。 . 阅读填句Im sure we all know that exercise is great for our health. But sometimes finding that motivation(动力) to w

21、ork out can be a little difficult. So, in this post, Im going to share my top four reasons for working out. 1Whenever I move to a new city to study or work, I look for exercise classes to do. You meet like-minded people, and you can support each other during a difficult workout. 2Exercise makes you

22、feel confident. We all know the physical advantages of exercise on our bodies but we dont always talk about the mental(心理的)ones. 3This new confidence might even help in your social or work life. Exercise helps to reduce stress. Going for a run can help you forget the problems and worries of daily li

23、fe. 4It makes me feel less worried and it also helps me to sleep those important eight hours the night before a big exam. Finally, exercise makes us feel strong and healthy!Every day, the 20 minutes in the gym get easier, the weights feel lighter and you feel a great sense of achievement. 5So, next

24、time youre feeling down or stressed, put your trainers on and get some exercise. It might not be easy but I promise youll feel so much better once youve finished!A. Exercising is sociable. B. Exercise can change your mind. C. During exams, I always spend an hour a day in the gym. D. When the class f

25、inishes, you all share a collective feeling of happiness!E. When you work out, your body produces something that makes you happy. F. Its a great feeling doing something you couldnt do before through hard work. G. Exercise might give you a feeling of confidence from being comfortable with your body.

26、【语篇概述】本文是一篇说明文。运动有助于健康, 但坚持运动的动力从何而来呢?1. 【解析】选A。本空需填入一个小标题, 符合本文小标题特征的选项有A项和B项。A项中的sociable与下文meet like-minded people以及support each other在意义上保持一致。2. 【解析】选D。D项中的the class 与上文exercise classes构成复现关系。3. 【解析】选G。G项中的a feeling of confidence与本部分小标题中的feel confident相呼应, 且是下文This new confidence的指代对象。4. 【解析】选C。

27、本空所描述的行为产生了下文It makes me feel less worried. . . before a big exam. 所说的影响。5. 【解析】选F。F项说明通过努力做到以前做不到的事情给人一种很棒的感觉, 与上文a great sense of achievement提到的成就感在语意上保持一致。【素养培优】音乐对人们的生活有着许多积极的影响, 那么到底有哪些积极影响呢?According to my personal experience, music has a positive effect on our life. When we are in a blue mood

28、, we could listen to some foreign songs, for example, My Love. Maybe you dont know what they are singing. When you listen to their rhythm and style, you will feel your heart shake in a blue mood. Then, you will feel better and acquire power. Music can also refresh our brain after long time hard work and bring us pleasure and relaxation. In a word, music has a good influence on our health and our life. 关闭Word文档返回原板块9

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1