1、UNIT 4 课下题型练(二)Using language.阅读理解AWhen my friend suggested going to the thrift shop (慈善商店), instantly I thought “I hope no one I know sees me”It was the same when my cousin commented on my new furniture and Japanese finebonechina bowls and asked where I got them.They were from the local thrift shop
2、 but instead I said “from the antique shop”Many people in my GreekCypriot community would look down on me if I said I shopped at the thrift shop.They may pity me, consider me a failure.Immigrants sacrificed their families and homes for a better life.Buying a house and having enough money to live com
3、fortably, to educate children and see them also live comfortably, are a big part of the immigrant dream.But has this dream made us materialistic at the cost of our own planet?Our love for purchasing the latest trendy clothes or furniture, and then donating them when we are tired of them has become n
4、ormal.I was once like this.But after watching the documentary The True Cost, I learned donated clothes that dont get sold are sent to developing nations, many of them ending up in landfills (垃圾填埋地)In addition, your new dress requires electricity and materials to make.But if you buy a secondhand dres
5、s, theres one less dress in a landfill and one less new dress to be made.A friend introduced me to the thrift shop only a few years ago.My first item was a dress she gifted me.It was lovely and I loved it.Nobody could tell it was secondhand.Then I began to purchase more secondhand branded clothes of
6、 high quality.Once I visited a friend and was impressed by how she decorated her apartment.“Its all secondhand,”she said.I couldnt believe it.The truth is that a lot of things sold at the thrift shop are in new or almost new condition.Thats when I made the decision to only buy secondhand things.Sell
7、ing secondhand things isnt anything new but what the planet needs is more buyers.There is so much excess (过度的) production in the world.So stop feeling ashamed, and lets get shopping.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者结合自身经历劝说人们多去慈善商店购物。1What kind of feelings is expressed in Paragraph 1?APride.BEmbarrassment.CDelight.D
8、Sympathy.解析:选B推理判断题。根据第一段可知,作者去慈善商店怕被人看见,在慈善商店买的家具却告诉别人是在古董店买的,说明她认为告诉别人自己在慈善商店买东西会感到尴尬。2What are many people in the authors community like?AThey are probably materialistic.BThey care about the environment.CThey think highly of thrift shopping.DThey look down upon immigrants.解析:选A推理判断题。根据第二段中的Many p
9、eople .would look down on me .pity me, consider me a failure.可知,作者社区的人很可能比较看重物质层面的东西。3What was the author encouraged to do after visiting her friends apartment?AWatch the documentary The True Cost.BDonate more to local charities.CAvoid shopping too much.DStop buying new things.解析:选D细节理解题。根据倒数第二段中的On
10、ce I visited a friend .“Its all secondhand,”she said .Thats when I made the decision to only buy secondhand things.可知,作者拜访朋友时,觉得她的公寓布置得非常不错,但朋友告诉她自己家的东西都是慈善商店买来的,这让作者下定决心以后只买二手的东西。4Whats the purpose of the text?ATo entertain.BTo advertise.CTo persuade.DTo describe.解析:选C写作意图题。根据最后一段可知,作者之所以写此文,是想告诉读者
11、在慈善商店购物的益处,劝说大家也这样做。BPoet William Stafford once said that we are defined more by the detours (绕行路) in life than by the narrow road toward goals.I like this image.But it was quite by accident that I discovered the deep meaning of his words.For years we made the long drive from our home in Seattle to
12、my parents home in Boise in nine hours.We traveled the way most people do:the fastest, shortest, easiest road, especially when I was alone with four noisy, restless kids who hate confinement (限制) and have strong opinions about everything.Road trips felt risky, so I would drive fast, stopping only wh
13、en I had to.We would stick to the freeways and arrive tired.But then Banner, our lamb was born.He was rejected by his mama days before our planned trip to Boise.I had two choices:leave Banner with my husband, or take him with me.My husband made the decision for me.That is how I found myself on the r
14、oad with four kids, a baby lamb and nothing but my everlasting optimism to see me through.We took the country roads out of necessity.We had to stop every hour, let Banner shake his legs and feed him.The kids chased him and one another.They got back in the car breathless and energized.We explored sid
15、e roads, catching grasshoppers in waisthigh grass.Even if we simply looked out of the car windows at baby pigs following their mother, or fish leaping out of the water, it was better than the best ride down the freeway.Here was life.And new horizons.We eventually arrived at my parents doorstep aston
16、ishingly fresh and full of stories.I grew brave with the trip back home and creative with my disciplining technique.On an empty section of road, everyone started quarreling.I stopped the car, ordered all kids out and told them to meet me up ahead.I parked my car half a mile away and read my book in
17、sweet silence.Some road trips are by necessity fast and straight.But that trip with Banner opened our eyes to a world available to anyone adventurous enough to wander around and made me realize that a detour may uncover the best part of a journey and the best part of yourself.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者
18、带着孩子和小羊羔Banner去父母家的一次绕道旅行,从而发现了绕行路的魅力。5Why did the author use to take freeways to her parents home?AIt was less tiring.BIt would be faster and safer.CHer kids would feel less confined.DShe felt better with other drivers nearby.解析:选B细节理解题。根据第二段中的We traveled the way most people do:the fastest, shortes
19、t, easiest road以及第三段可知,作者和大多数人出行的方式一样:走最快、最短、最简单的路,并且公路旅行很危险。由此可知,作者走高速公路因为它更快更安全。6What does the author discover from the trip according to Paragraph 6?AFreeways are where beauty hides.BGetting close to nature adds to the joy of life.CEnjoying the beauty of nature benefits ones health.DOne should fo
20、llow side roads to watch wild animals.解析:选B推理判断题。通读第六段内容,尤其是it was better than the best ride down the freeway.Here was life.And new horizons.可知,作者在探索旁路的过程中寻找到了快乐,发现这比开车在高速公路上疾驰要好,这是生活,也是新视野。由此可以推知作者发现“接近自然可以增加生活的乐趣”。7Why did the author ask the kids to get out of the car on their way back home?ATo gi
21、ve herself some time to read.BTo order some food for them.CTo play a game with them.DTo let them cool down.解析:选D推理判断题。根据倒数第二段中的everyone started quarreling.I stopped the car, ordered all kids out and told them to meet me up ahead.可知,在孩子们开始争吵后,作者停下车,命令所有的孩子都下车,由此可以推知作者是想让孩子们下车冷静。8What could be the bes
22、t title for the passage?ACharm of the DetourBThe Road to BraveryCCreativity out of NecessityDRoad trip and Country Life解析:选A标题归纳题。文章开篇以诗人William Stafford的话引出话题:我们更多地被生活中的绕行路定义,而不是通往目标的狭窄道路;然后讲述了自己的出行经历和对这句话深层含义的理解;最后一段回扣主题,再次说明绕行路的魅力。因此A项Charm of the Detour适合作本文标题。.完形填空My history with music was not
23、good.I still remembered when I took my shortlived piano lessons, my grandfather said 1 to my grandmother, “Why didnt he make any progress with much practice?” I 2 to make my piano performance attractive.However, my efforts were 3 .So I gave up playing any musical instrument until my old friend Leroy
24、 4 me to play the violin with him when I was 57.It made me enjoy the joy of playing music again.On day, Leroy sent a text 5 me that there was a music performance and he wanted me to join him.Thinking of my past, I 6 his invitation.I expected to hear his words that I would become 7 with practice on s
25、tage.But he said, “OK, only play if you want to.” I was totally 8 by the unexpected answer and made no reply except to tell him goodbye.No one was 9 me to participate, but I faced a special 10 .Should I play on stage or just watch a movie? I had chosen the “movie route” too many times and this time
26、I was 11 to grasp the opportunity.After a long and careful 12 , I played my violin with Leroy. 13 I didnt lose all my nervousness, it was enough for me to overcome my fear.Finally, I 14 a full performance in front of the audience.A short time later, my friend Leroy passed away, but his 15 stayed.It
27、helped me not only in music, but in all aspects of life.When I focused on what I wanted to do, fear will be replaced with joy.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者因小时候练习乐器造成了心理阴影。但是最后作者在朋友的帮助下,战胜自己内心的恐惧走上了舞台。1A.worriedlyBcalmlyCpatientlyDhappily解析:选A根据后文Why didnt he make any progress with much practice?可知,此处表示祖父很担心(worr
28、iedly)。2A.pretendedBregrettedCagreedDtried解析:选D根据后文中my efforts可知,此处表示作者努力(tried)使他的钢琴演奏吸引人。3A.on timeBin orderCin vainDon display解析:选C前句提到作者很努力地练习,此处用了however表示转折,说明这些努力都白费了(in vain)。4A.challengedBinvitedCallowedDreminded解析:选B根据后文中he wanted me to join him和 his invitation可知,此处表示老朋友Leroy邀请(invited)作者。
29、5A.convincingBinformingCwarningDcheating解析:选B根据前文提到老朋友Leroy邀请作者和他一起拉小提琴可知,此处表示他发短信通知(informing)作者有一场音乐会。6A.refusedBreceivedCblamedDevaluated解析:选A分析句意,根据文章一开始提到作者学习音乐的痛苦回忆可知,此处表示作者拒绝了(refused)朋友的邀请。7A.importantBspecialCreliableDskilled解析:选D前文已提到作者很不擅长音乐,所以作者希望朋友的回复是:通过舞台上的表演可以让自己更熟练(skilled)。8A.shock
30、edBscaredCsatisfiedDashamed解析:选A分析句意,根据后文by the unexpected answer可知,朋友的回答让作者始料未及,倍感震惊(shocked)。9A.teachingBbeggingCforcingDexpecting解析:选C前文提到在作者拒绝邀请后,朋友也只是说了OK, only play if you want to.可知,此处表示没人强迫(forcing)作者去做。10A.chanceBgoalCtaskDchoice解析:选D根据后文Should I play on stage or just watch a movie?可知,此处表示作
31、者面临一个选择(choice)。11A.suitableBcuriousCwillingDgenerous解析:选C分析句意,根据后文 I played my violin with Leroy可知,作者愿意(willing)抓住机会。12A.preparationBexplanationCtestDsearch解析:选A根据后文Finally, I 14 a full performance in front of the audience.可知,作者为演奏会做了充分的准备(preparation)。13A.IfBSinceCThoughDWhen解析:选C根据后文it was enough
32、 for me to overcome my fear可知,此处应表示虽然(Though)作者还没完全做到放松,但是对他来说战胜恐惧已经足够了。14A.plannedBrecommendedCwatchedDoffered解析:选D根据前文提及的作者做了充分的准备且战胜了恐惧可知,此处应表示作者给观众提供了(offered)一场精彩的表演。15A.fameBconcernCinfluenceDcare解析:选C根据后文可知,此处表示朋友对作者的影响(influence)依然存在。.语法填空From 1405 to 1433, Zheng He made seven historic voyag
33、es to Asia and Africa.Thanks to frequent and friendly 1 (exchange) between China and foreign countries, Zheng He successfully 2 (promote) friendship between China and Southeast Asian countries to new heights.From 1403 to 1424, 3 number of envoys (使者) visit China a record 318 times, an average of 15
34、times a year.Zheng Hes fleet (船队) traveled from the Western Pacific through the Indian Ocean to West Asia and the east coast of Africa, 4 (involve) three oceans and providing valuable records for the history of Chinese navigation (航海)His voyages, 5 happened earlier than the Westerners Voyages of Dis
35、covery, came 87 years before Columbus, 92 years before Vasco da Gama, and 116 years before Magellans 6 (arrive) in the Philippines.Sadly, many of the official Chinese records of these voyages were destroyed 7 his death.Zheng Hes rightful place in Chinese history 8 (confirm) in 1984.Following a more
36、realistic evaluation of Zheng Hes achievements by scholars East and West, his standing as one of the 9 (great) maritime (航海的) explorers of all time has at last been 10 (firm) recognized worldwide.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了郑和下西洋的经历以及他对航海界做出的贡献。1exchangesexchange为可数名词,意为“交流,交往”,根据空前形容词frequent和friendly可知,本
37、空应用名词复数形式。2promoted根据时间状语From 1405 to 1433可知,本句陈述的是过去发生的事情,故本空应用一般过去时。3thethe number of意为“的数量”,故本空应用定冠词the。4involving本空和空后现在分词providing为并列成分,都在句中作状语,故本空应用现在分词involving。5which本空引导非限制性定语从句,修饰voyages,关系词在从句中作主语,指物,故本空应用关系代词which。6arrival根据空前名词所有格Magellans可知,本空应用名词形式。7after根据句意可知,本空缺少介词,意为“在之后”,故本空应用介词after。8was confirmed根据时间状语in 1984可知,本句应用一般过去时,且句子主语place和动词confirm之间是被动关系,故本空应用一般过去时的被动语态。9greatest“one of the形容词最高级名词复数形式”是固定用法,故本空应用形容词的最高级形式。10firmly本空修饰动词recognized,故应用副词形式。7