收藏 分享(赏)

2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:459180 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:8 大小:43.50KB
下载 相关 举报
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2021-2022新教材外研版英语选择性必修第二册课后练习:UNIT 1 GROWING UP (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 1 课下题型练(二)Using language.阅读理解AAn 82yearold Chinese female pilot has set a record in the countrys airline industry after flying a small plane for 40 minutes in Beijing.Miao Xiaohong, one of Chinas second batch (一批) of female pilots, controlled the Tecnam P2010 plane to take off, turn, climb, div

2、e and land safely at the Shifosi Airport in Pinggu District of Beijing.In 1956, Miao Xiaohong, who graduated from a high school in Jinan, won a position in the second batch.She graduated from the flight school in 1958.In the following years, she flew many important missions (任务)In 1963, she undertoo

3、k a mission to airdrop materials for the floodstricken areas in Hebei Province.Poor visibility (能见度) prevented her locating the target areas as the clouds were about 100 meters above the ground, but she managed to finish the task.In 1989, she retired and started her writing career.When she collected

4、 materials for her books, she found that many aged pilots in other countries still flew, and she had the idea to return to the sky.To prepare for the flight, she walked 3,000 steps every day and moved her arms to meet the requirements for highaltitude flight during the past two months.Different from

5、 past flights for missions, this time her goal was to enjoy the flight.She said that it was exciting and fresh.“Seeing the boundless blue sky unfold in front of me, I feel it is very open,” she said.The trainer said that Miao Xiaohong could finish 30 hours of flight to get a licence for commercial f

6、light.She said, “My physical condition is good enough to finish the 30hour flight but it is not so important for me to get such a licence.After achieving my dream of returning to the sky, I hope to encourage young women to join the airline industry.Im 82 years old and I can fly again.You, the young

7、people, can fly and will fly better than me.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位挑战自我重新上天的退休女飞行员的故事。1What can we learn from the airdrop mission carried out by Miao Xiaohong?AShe was a very brave pilot.BShe had excellent flying skills.CShe suffered from poor eyesight.DShe usually completed hard tasks.解析:选B推理判断题。根

8、据第二段最后两句可知,尽管向洪灾地区空投困难重重,但她还是出色地完成了任务。由此判断出,她飞行技术很棒,故选B项。2What made Miao Xiaohong have the idea of flying a plane at the age of 82?AHer deep love for flight.BHer wish to set a flying record.CThe requirements of her books.DThe influence of other aged pilots.解析:选D细节理解题。根据第三段中的When she collected materi

9、als for her books, she found that many aged pilots in other countries still flew, and she had the idea to return to the sky.可知,她有重新上天的想法是受到国外上了年纪的飞行员还在飞行的影响,故选D项。3Which of the following words can best describe Miao Xiaohong?AFaithful.BEnergetic.CDetermined.DPromising.解析:选C推理判断题。根据第三段中的To prepare for

10、 the flight, she walked 3,000 steps every day and moved her arms to meet the requirements for highaltitude flight during the past two months.可以判断出,她是一个非常有毅力的 (Determined) 人,故选C项。4What might be the best title for the passage?AReturning to the Blue SkyBComing to Join in the FlightCManaging to Finish D

11、ifficult TasksDImproving Yourself to Set a Record解析:选A标题归纳题。通读全文可知,本文主要叙述了一位挑战自我重新驾驶飞机上天的退休女飞行员的故事,因此本文最佳标题为A项(重返蓝天)。BMany kids help out around the house with chores such as emptying the dishwasher, putting laundry away, and taking out the trash.In exchange, some kids get allowances or other rewards

12、 such as extra computer time.But some people do not think that kids should get rewards for doing chores.Susie Walton, a parenting educator and family coach, believes that by rewarding kids, parents are sending a message that work isnt worth doing unless you get something in return.“Running any kind

13、of household is a team effort,” Susie said.“A home is a living space for everyone in the family.Its important for kids to see that we all have responsibilities in the house, and that families decide together how they want their home to look, and how they are going to keep it looking like everyone wa

14、nts it to look.”Other people believe that getting a cash allowance or other rewards motivates kids to do chores, and it also teaches them real world lessons about how we need to work to earn money.There are also new applications that give kids points and digital gifts that can be redeemed (兑取) eithe

15、r online or in the real world.With the ChoreMonster app, kids earn digital points by completing chores that they can turn in for reallife rewards such as extra Xbox time or a trip to the mall.“Our goal is to encourage kids to earn rewards,” says Chris Bergman, founder of ChoreMonster.“Kids need posi

16、tive reinforcement to help motivate them.”What do you think? Should kids be rewarded for doing chores? Or should kids help out around their homes without getting anything in return?Write a 200word response.Send it to tfkasks4you.Your response may be published in a future issue of Time For Kids.Pleas

17、e include your grade and contact information of your parent or teacher if you want your response to be published.The deadline for responding is 18 February.语篇解读:本文是一篇议论文。文章主要对孩子在家里做家务到底要不要得到报酬进行讨论,进而要求读者表达他们的观点。5How does the author start the passage?ABy presenting some facts.BBy listing some evidenc

18、e.CBy comparing different views.DBy stating his own experiences.解析:选A推理判断题。根据第一段可知,许多孩子在家里帮忙做家务,比如清空洗碗机,把衣服收起来,然后把垃圾拿出去。作为交换,有些孩子得到津贴或其他奖励,如额外的计算机时间。因此,作者是通过陈述事实来开启文章的,故选A项。6What can we learn from Susie Waltons words?AKids should be rewarded for doing chores.BParents decide what kids can do for the

19、family.CKids have the responsibility to share housework.DKids can get extra computer time for doing chores.解析:选C细节理解题。根据第二段中Susie所说的话 “A home is a living space for everyone in the family.Its important for kids to see that we all have responsibilities in the house .”可知,Susie认为孩子们有分担家务的责任,故选C项。7What i

20、s Paragraph 3 mainly about?AChris Bergmans opinion on raising kids.BMain reasons why kids need encouragement.CHow to motivate kids to try new applications.DThe advantage of rewarding kids for doing chores.解析:选D段落大意题。根据第三段内容特别是开头句Other people believe that getting a cash allowance or other rewards mot

21、ivates kids to do chores, and it also teaches them real world lessons about how we need to work to earn money.可知,第三段主要说的是奖励孩子做家务的好处,故选D项。8What is the purpose of writing the text?ATo invite readers to express their opinions.BTo inform readers of two different opinions.CTo call on readers to reflect o

22、n their behavior.DTo present the authors viewpoint about parenting.解析:选A写作意图题。根据倒数第二段内容可知,作者写这篇文章的目的是邀请读者发表意见。故选A项。.完形填空A 10yearold American girl, Selah Schneiter spent five days climbing EI Capitan with the help of her father and a family friend and reached the top of the sheer rock on 12 June 2019

23、.It 1 takes skilled climbers four or five days to complete.She may have been 2 the youngest person to climb one of the most 3 peaks in the world.“Reaching the top was really 4 ,” Selah said.“I was also kind of sad because it was over,” she 5 .Selah has been climbing 6 she could remember and had been

24、 asking her parents for years to climb EI Capitan.And she spent nine months preparing 7 and mentally.“Our big motto was How do you eat an elephant?Small 8 ,” said Selah.And the only thing she feared was the possibility of a big 9 because it would mean “having to go down”Her mother stayed home and re

25、ceived daily 10 about progress in EI Capitan.She knew her husband would turn back if there were any safety 11 .“I was worried she would 12 serious injury,” she said.“But by day four I knew they would 13 .Im just really 14 of her.Her 15 astonished me.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一个10岁小女孩成功登顶世界最具挑战性的山峰之一的故事。1A

26、.merelyBtypicallyCentirelyDoriginally解析:选B根据前文可知,一个10岁的小女孩只用了5天就完成了登顶,这与熟练登山者通常 (typically) 要花费4到5天进行了对比。2A.elected BchosenCconfirmedDensured解析:选C根据前文这个10岁的小女孩只用了5天就完成一个熟练登山者4到5天才能完成的任务,这是一个非常令人震惊的成绩,她可能被确认(confirmed)是攀登世界上最具挑战性的山峰之一的年龄最小的人。3A.challenging BappealingCendangeredDhorrible解析:选A根据下文And s

27、he spent nine months preparing 7 and mentally.可知,Selah为了这次登山很早就开始做准备。因此这座山并不是很好爬的,很有挑战性(challenging)。4A.embarrassing BthrillingCamusingDannoying解析:选B根据下文Selah has been climbing since she could 6 and had been asking her parents for years to climb EI Capitan.And she spent nine months preparing 7 and m

28、entally.可知,Selah很早就开始为这次登山做准备,付出了很多努力。因此她认为成功登顶这件事是令人激动、令人兴奋的(thrilling)。5A.repeated BexplainedCaddedDreported解析:选C根据上文“Reaching the top was really 4 ,” Selah said.可知,空前句“I was also kind of sad because it was over,”是她补充说的(added)。6A.before BuntilCsinceDafter解析:选C根据空前的has been climbing使用了现在完成进行时和空后cou

29、ld为一般过去时可知,此处为since引导的时间状语从句,表示“Selah自从开始记事起就开始爬山”。7A.busily BcarefullyChurriedlyDphysically解析:选D本空应与空后mentally(精神上)是并列关系,故选D项。physically身体上。8A.steps BmouthsCspoonsDbites解析:选D选项中只有D项bites (咬)与eat相呼应。9A.wildfire BstormCdroughtDflood解析:选B根据空后because it would mean “having to go down”可知,在爬山过程中能迫使Selah下山

30、的可能是暴风雨(storm)。10A.newspapers BdonationsCupdatesDtreatment解析:选C根据下文“I was worried she would 12 serious injury,” she said.可知,Selah的妈妈在家非常担心,时刻关注着最新消息(updates)。11A.concerns BchecksCrecordsDequipment解析:选A句意:她知道如果有任何安全方面的担心(concerns),她丈夫就会回来的。12A.treat BrepairCavoidDrisk解析:选D句意:我担心她有受重伤的风险(risk)。13A.pas

31、s BfailCfinishDend解析:选C根据文章开头所叙述的10岁小女孩成功登顶世界最高峰之一,可知这里表示他们即将完成(finish)目标。14A.ashamed BafraidCfondDproud解析:选D前文讲述了10岁小女孩Selah成功登顶世界最高峰之一以及她的母亲由担心到见证女儿的成功,由此可知母亲对女儿感到骄傲(proud)。15A.intelligence BambitionCperseveranceDcontribution解析:选C根据前文Selah Schneiter spent five days climbing EI Capitan和And she spen

32、t nine months preparing 7 and mentally.可知,这个小女孩在进行了长期充分的准备之后,最终又花费5天的时间爬到了山顶,这是一种持之以恒、坚持不懈的精神,故选C项。perseverance 坚持不懈。.语法填空Kang Yu, a 24year old volunteer teacher in a remote town in the mountains of Yunnan province, was teaching calligraphy to the eighth graders when all of 1 sudden, the clouds seem

33、ed to burst and the electricity went out. 2 (see) that the students were staring at the rain, Kang 3 (immediate) got a burst of inspiration.She told them to go outside, under a shelter, to enjoy the rain and come back to write something like a poem.Much 4 her surprise, the works written by the stude

34、nts were far beyond her expectations!Inspired by that class, Kang founded the nonprofit, Enlighten Our Future, to help Chinese youngsters improve their mental wellbeing and their exam grades through poetry composition and 5 (appreciate)She managed to persuade 13 school 6 (adopt) the “Four Season Poe

35、try Lessons” project, with a teaching plan, content and method she provided.So far, the poetry lessons 7 (design) by the nonprofit have helped 68,000 students in 823 primary and middle schools, mostly in poor areas.Now Enlighten Our Future 8 (run) by three fulltime workers, including Kang, 60 part t

36、ime workers,280 backups and more than 1,000 volunteers.“Whats great about poetry is that it can help one to find an 9 (effect) way to communicate with oneself,” she says.“What they need is not sympathy, but recognition, 10 I think will influence their whole life.”语篇解读:本文是一篇记叙文。云南山区一个偏远小镇的志愿教师康宇受到一堂观

37、雨写诗课的启发创立了非营利组织Enlighten Our Future,旨在通过诗歌创作和鉴赏来帮助孩子们提高心理健康水平和学习成绩。1aall of a sudden为固定搭配,意为“突然间”,故本空应填不定冠词a。2Seeing本空在句中作状语,动词see和句子主语Kang之间逻辑上是主谓关系,故本空应用现在分词作原因状语,注意首字母大写。3immediately本空修饰动词got,故应用副词immediately。4toto ones surprise意为“使某人惊讶的是”,故本空应用介词to。5appreciation本空和空前名词composition作介词through的并列宾语,

38、故本空应用名词appreciation,意为“欣赏,鉴赏”。6to adoptpersuade sb. to do sth.意为“说服某人做某事”,故本空应用不定式to adopt作宾语补足语。7designed本空作定语修饰名词lessons,动词design与被修饰名词lessons之间是逻辑上的动宾关系,故本空应用过去分词作后置定语。8is run根据时间状语Now可知,本空应用一般现在时,且句子主语Enlighten Our Future与动词run之间是被动关系,故本空应用一般现在时的被动语态。9effective本空修饰名词way,故应用形容词effective,意为“有效的”。10which本空引导非限制性定语从句,关系词指代recognition并在从句中作主语,故本空应用关系代词which。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1