收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:456762 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:12 大小:58KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第1页
第1页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第2页
第2页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第3页
第3页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第4页
第4页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第5页
第5页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第6页
第6页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第7页
第7页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第8页
第8页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第9页
第9页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第10页
第10页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第11页
第11页 / 共12页
2021-2022学年高中英语人教版必修一练习:单元素养培优(五) WORD版含答案 (2).doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养培优(五) Unit 5. 语段填词1. He got a little education because of poverty, so he always educates his children to value the chance of study. (educate)2. Kenya is known to be a peaceful country. Its been a model of peace in Africa. (peace)3. He

2、 devoted his life to his work, and his devotion to his job was admired by everyone, including some of his devoted friends. (devote)4. All men are born equal, so everyone hopes to be treated equally because equality is the basic demand. (equal)5. He criticized the government violently for having done

3、 little to stop the violence in the country. (violent)6. The result will disappoint you toward those hopeful things while the hopeless one will produce surprising success by courageous try. (hope). 根据汉语提示用短语填空1. Because he has been out of work(失业) for months, the young man now depends on his parents

4、 for a living. 2. With no one to turn to(求助) in such a frightening situation, she felt very helpless. 3. It seemed as if nothing had been achieved, but he will never lose heart(丧失信心). 4. Most people think that things have changed for the better since the new government came to power(上台). 5. He set u

5、p(创立) his own business after he graduated from university. 6. I knew we were in trouble(有麻烦) when the elevator stopped. 7. In my opinion/view/As far as Im concerned(在我看来), it is about time we had new computers. 8. As a matter of fact/In fact(事实上), the news that he told me yesterday is true. . 阅读理解A(

6、2021长春高一检测)During his life Dr James Naismith worked as a doctor, taught P. E. and wrote several books. While he never thought it very important, Dr Naismith is today best known for one thing. He was the inventor of basketball. Dr James Naismith was born in Canada in 1861 and his first job was at a s

7、pecial sports school in the USA. One day the school principal told James he was having a problem with the students. Because of heavy snow, the students could not go outside. He told James that they needed a sport that boys could play indoors and gave the teacher two weeks to think of something. It w

8、as on the very last day that James came up with his idea. The “birth of basketball” is said to be on December 21, 1891, when two teams from the school played the first game. It was quite different from the basketball games of today. It had 9 players on each team and footballs were used instead of ba

9、sketballs. Soon after, the game changed to 5 players on each side, using special “basketballs” through nets. Although Dr Naismith did not live to see basketball become the worldwide game it is today, in 1936, just three years before his death, basketball became an Olympic sport at the Games in Berli

10、n. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Dr James Naismith发明篮球的过程, 并且篮球最终成为世界性运动并被纳入奥林匹克比赛项目。1. Which of the following things did Dr James Naismith NOT do? A. Teach P. E in school. B. Write some books. C. Work at a hospital. D. Take part in the Olympic Games. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段“During his life Dr James Naismith work

11、ed as a doctor, taught P. E. and wrote several books. ”可知, Dr James Naismith在医院工作过, 在学校教过体育, 写过书, 但没有提及参加奥运会。故选D。2. In which season did Dr Naismith invent basketball? A. Summer. B. Winter. C. Spring. D. Autumn. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段“Because of heavy snow, the students could not go outside. He told Jame

12、s that they needed a sport that boys could play indoors and gave the teacher two weeks to think of something. ”可知, 当时下大雪, 因此推断是冬天。故选B。3. Why is December 21 thought to be the birthday of basketball? A. It was on this day that Dr Naismith came up with his idea for basketball. B. It was the day on whic

13、h Dr Naismith was born. C. It was the day on which Dr Naismith was asked by his boss to invent a new game. D. It was on this day that the first game of basketball was played. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段“The birth of basketball is said to be on December 21, 1891, when two teams from the school played the firs

14、t game. ”可知, 12月21日被称为篮球的诞生日是因为那天举行了第一场篮球赛。故选D。4. At the time of Dr Naismiths death, which of the following was true? A. Basketball was already a worldwide game. B. Basketball was played with 9 players on each side. C. Basketball was an Olympic sport. D. Basketball was still played using footballs.

15、【解析】选C。细节理解题。根据最后一段“Although Dr Naismith did not live to see basketball become the worldwide game it is today, in 1936, just three years before his death, basketball became an Olympic sport at the Games in Berlin. ”可知, 在他去世之前, 篮球已经成为奥运会比赛项目。故选C。BMy daughter was in Grade 10 in high school. Her life h

16、ad been followed by her dyslexia (阅读障碍). She battled with her schoolwork and her teachers in high school. Her math teacher, seemingly the only teacher who understood and empathized with her dyslexia, unexpectedly offered to read her the questions in a math exam. As a result, she got a previously unh

17、eard-of B for math. The act of one thoughtful teacher had, perhaps for the first time in my daughters public life, made her heart open to enjoy life to the full, and she could now start to believe in herself and her abilities. I could of course want to contact and thank the math teacher. I phoned th

18、e school and when I asked to speak to the math teacher, I received a very guarded “why” from the receptionist who had long been the gatekeeper, fending off (抵 挡) angry parents for teachers. The surprise in her voice was obvious when I replied “I want to thank him”. “Oh. . . of course, just a moment,

19、 ” she responded. The teacher came on the line with the same sense of caution, knowing only that a parent was on the line. I said, “I just want to thank you for reading the questions to my daughter for her math exam. Not only did she get a B but you have no idea the positive impact your action has h

20、ad on my daughters self-belief and hopes for her future. ”My daughters struggles with dyslexia continue to this day. However, she is now an experienced fully-qualified worker who believes in herself and has helped many people in Family and Youth Care Organization. Doing something positive to help a

21、person will make you feel good. Of far greater importance, however, it might change the life of the person you helped and, through his/her renewal, impact positively on the lives of hundreds of other people. 【文章大意】本文是夹叙夹议文。作者的女儿有阅读障碍, 数学老师的一次善意举动使她考出了好成绩, 并且获得了自信。现在, 她开始传递爱心, 在工作岗位上帮助更多的人。5. What ca

22、n we infer about the math teacher? A. He is brave and intelligent. B. He is patient and sympathetic. C. He is friendly and respectable. D. He is generous and kind-hearted. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段的“Her math teacher, seemingly the only teacher who understood and empathized with her dyslexia”可知, 在学校只有数学老师理解

23、并同情作者女儿的阅读障碍。根据数学老师在一次考试中帮她读试卷上的问题这件事可以推知, 数学老师是一位有耐心和同情心的人。6. What can we learn from the second paragraph? A. The authors daughter was only interested in math. B. The authors daughter used to lack self-confidence. C. The authors daughter performed well in every exam. D. The authors daughter didnt g

24、et her teachers into trouble. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段最后一句可知, 在数学老师的帮助下, 作者的女儿考出了好成绩, 而且开始自信了。由此推知, 作者的女儿以前缺乏自信心。7. Why was the receptionist cautious when the author telephoned? A. The author was a complete stranger. B. The teachers were busy working then. C. Some parents were unfriendly to teachers. D. S

25、he had been disturbed by the author. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段的“fending off angry parents for teachers”可知, 有些家长对老师不友好。因此, 接待员并不是因为作者是陌生人而谨慎, 而是为了帮老师挡住不友好的家长。8. What would be the best title for the text? A. The power of one gestureB. A thoughtful teacherC. A girls progressD. My daughters struggle with dysle

26、xia【解析】选A。标题归纳题。综合全文, 本文主要讲述数学老师对作者女儿小小的帮助和关爱, 使患有阅读障碍的女儿考出了好成绩, 而且获得了自信, 并将这份爱心传递下去。所以, 一次善意的举动会对人产生很大的影响。. 语法填空Language is sometimes written as a code so that people can communicate secrets. During 1. _ Second World War, the German Navy(海军)used a code to send messages. The British 2. _ (break) the

27、 code and learned about many German plans. The Japanese also used a code to talk to 3. _ (them)ships at sea. It was called the Purple Code. Although the Americans soon broke this code, the Japanese didnt know 4. _ had been broken. In 1942, the Americans began to use their own code to send 5. _(secre

28、t). A few Navajo(纳瓦霍人)Indians made this code, which 6. _ (base) on their language, which only some American Indians spoke. The code described a few things the American army did. Only they could understand this code, so they went with the army from island to island as it fought against the Japanese.

29、These Navajo soldiers promised 7. _ (keep)this code a secret, even though this could cause their 8. _(die). The Japanese never broke the code because they knew nothing 9. _ the Navajo language. And the code, 10. _ connected two languages, helped win the war in the Pacific. 【文章大意】本文为记叙文, 文章主要介绍了二战时期不

30、同国家使用的密码。1. 【解析】the。考查冠词。此处特指第二次世界大战, 所以用the。2. 【解析】broke。考查时态。根据前文During the Second World War, 可知是过去发生的事情, 所以用一般过去时, 用broke。3. 【解析】their。考查代词。此处表示日本人也用密码跟他们的船只交流, 修饰ships, 用their。4. 【解析】it。考查代词。根据前文Although the Americans soon broke this code, 可知尽管美国人破解了密码, 但日本人不知道密码被破解了, 所以代替code, 用it。5. 【解析】secret

31、s。考查名词复数。根据语境可知美国人用他们自己的密码传递秘密, 秘密不可能是一个, 所以用secrets。6. 【解析】was based。考查被动语态。根据语境可知此处为which引导的定语从句, which 代替纳瓦霍人制造的密码, 再分析从句的成分, 可知从句缺谓语, 以为基础用was based。7. 【解析】to keep。考查不定式。根据语境可知此处考查promise 的用法, 即promise to do sth. 承诺做某事, 所以用to keep。8. 【解析】deaths。考查名词复数。此处表示即使导致死亡也会保守秘密, 不可能只有一个士兵死亡, 所以用deaths。9.

32、【解析】about。考查介词。根据语境可知, 他们对纳瓦霍人的密码一无所知, 对一无所知用know nothing about. . . , 所以填about。10. 【解析】which。考查定语从句。此处是跟在code后的定语从句。句意: 连接两种语言的密码, 帮助赢得了太平洋战争。从句缺主语, 又因为是非限制性定语从句, 因此用which。. 微写作以“Madame Curie”为题写一篇80词左右的居里夫人的生平介绍, 应包括以下要点: 1. 出生在1867年, 波兰(Poland); 2. 1891年去巴黎大学学习, 学习刻苦; 3. 她和她的丈夫发现了钋和镭(polonium and

33、 radium), 于1903年获得诺贝尔物理学奖; 4. 1906年居里去世, 她继续研究, 1911年获得诺贝尔化学奖。核心要点提示: she managed to go to study; received a Nobel Prize for Physics; went on with her research; obtained a second Nobel Prize for Chemistry. _【参考范文】Madame CurieMadame Curie is a Polish-born French professor of physics. She was born in

34、Poland in 1867. In 1891, she managed to go to study in Paris University. When she was studying in Paris, she worked very hard. After long and hard work, she and her husband discovered polonium and radium. In 1904, she together with her husband received a Nobel Prize for Physics. After Mr Curie passe

35、d away in 1906, she went on with her research. She achieved a lot. And she obtained a second Nobel Prize for Chemistry in 1911. 语境语法填空1. The first time I heard of Stephen Hawking, I was moved by his devotion (devote) to the research. As for his daily life, he was in great trouble. For example, only

36、when he turned to the computer was it possible for him to speak, read and write. However, he devoted himself (he) to the study of science and his contributions to the world had no equal. 2. We have reached a stage where we must take effective measures to protect the environment from going bad to wor

37、se. Now, anyone who does harm to our environment wont escape being punished (punish). And the past few months have witnessed(witness) changes in the environment. The air quality, as is shown in the report, has improved gradually. 3. Whenever I am in trouble, I turn to my English teacher for help. He

38、 is very generous with his time, for which I am very grateful. In his opinion, only when one doesnt lose heart and be hopeful (hope) about future can he achieve great success. Thanks to his selfless (self) help and encouragement, the last two years have seen my progress both academically and mentally (mental). 关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1