1、Unit6Section B. 根据句意及首字母或汉语提示完成单词(10分)1. Ding Ning is a great ping-pong s_. 2. This book is r_interesting, so I like it. 3. Ms Smith often asks some q_in class. 4. Mike has a good h_. He doesnt play computer games on weekdays. 5. What f_do you like, Mary? Well, I like bananas and apples. 6. My broth
2、er likes ice-cream and hes_ (胖的). 7. My aunt_ (想)to be an English teacher. 8. Julie always has a good_ (晚餐)at home. 9. My family have_ (西红柿)and rice for lunch. 10. Would you like some_ (鸡肉)for lunch, Jane? . 单项选择(10分)1. What do you like for_breakfast? A piece of bread and_egg. A. a; anB. an; anC. a;
3、 theD. /; an2. I think its a good_to have some milk before going to bed. A. questionB. habitC. classD. sport3. My grandparents play sports every day and have a_life(生活). A. healthyB. boringC. difficultD. tidy4. Tony and Tom_fruit. But Tony_like vegetables. A. likes; dontB. like; doesntC. like; dontD
4、. likes; doesnt5. Look! Some bread_in the bag and some vegetables_in the basket. 世纪金榜导学号82074155A. are; isB. is; areC. is; isD. are; are. 完成句子(10分)1. 我妈妈经常问我有关我的学习(的情况)。My mother often_me_my study. 2. 你哥哥喜欢吃什么水果? _ _does your brother like? 3. 你早饭喜欢面包。午饭呢? You like bread for breakfast. _ _lunch? 4. 我
5、想问你最后一个问题。I want to ask you_ _ _. 5. 李磊晚饭后喜欢吃冰激凌。Li Lei likes ice-cream_ _. . 短文填空(10分)从方框中选词填空完成短文, 使短文内容通顺、完整。for, with, star, well, food, relaxing, bananas, carrots, vegetables, themHello! My name is Dave Brown. Im very healthy. I eat a lot of fruit and 1. _. For fruit, I like apples, oranges, pe
6、ars and 2. _. For vegetables, I like tomatoes and 3. _. I dont like ice-cream. I like chicken and rice 4. _dinner. I love sports and I often play 5. _. Im a big fan of Jeremy Lin. He is a great basketball 6. _. I think he plays basketball really 7. _. What about you? Do you like him? Oh, I like bask
7、etball, too. I play it 8. _my friends after school. I think its 9. _. Healthy 10. _and lots of sports help me keep in good health. . 阅读理解(10分)Cindy looks in the mirror(镜子). “Oh, Im too fat. I can not eat too much, ”she says. “Its time for breakfast, Cindy, ”Mom says. “No, thanks, Mom. I dont want to
8、 be late for school. ”Cindy takes an egg and two bananas and goes to school. “The egg is for breakfast and the bananas are for lunch, ”she thinks. In the morning, Cindy is hungry(饥饿的)after the third class. She can not do well in class. She eats the bananas in the classroom for lunch. In the afternoo
9、n, Cindy can not listen to her teachers carefully(认真地)in class. She is too hungry. At dinner, Cindy eats a lot. She thinks the food is so good. She doesnt want to go on a diet any more(不再). 1. Cindy thinks she is_. A. healthyB. goodC. fatD. tidy2. Cindy_for breakfast. A. has an eggB. has two bananas
10、C. has an egg and two bananasD. doesnt eat food3. The underlined phrase(画下划线的短语)“go on a diet”means“_”in Chinese. A. 绝食B. 变胖C. 狂吃D. 节食4. If(如果)we dont eat enough(足够的)food, we_. A. can be healthyB. can look niceC. cant feel hungryD. cant do well in class5. Which of the following is TRUE(正确的)? A. Cind
11、y doesnt have dinner. B. Cindy has a great lunch with her friends. C. Cindy is always late for school. D. Cindy has lunch in the classroom. 答案:1. star2. really 3. questions 4. habit 5. fruit 6. fat 7. wants 8. dinner 9. tomatoes 10. chicken 1选D。考查冠词用法。breakfast/lunch/dinner三餐类词前不用冠词; egg的第一个音素为元音音素,
12、 因此应用an来表示“一个”, 故选D。2选B。考查名词辨析。句意: 我认为在睡觉前喝些牛奶是个好习惯。空白处意为“习惯”, 故选B。3选A。考查形容词辨析。句意: 我的祖父母每天都进行体育运动, 过着健康的生活。healthy健康的; boring没趣的; difficult困难的; tidy整洁的。结合句意, 可知应选A。4选B。考查一般现在时的肯定句和否定句。主语Tony and Tom是复数, 动词应用原形, Tony是第三人称单数, 否定句应在动词前面加doesnt, 故应选B。5选B。考查主谓一致。不可数名词作主语, 谓语动词应用单数, 可数名词复数作主语, 谓语动词应用复数, 故
13、应选B。1. asks; about 2. What fruit 3. What/How about 4. one last question 5. after dinner 1. vegetables 2. bananas 3. carrots 4. for 5. them 6. star 7. well 8. with 9. relaxing 10. food1选C。细节理解题。由第一段中辛迪所说的话“Oh, Im too fat”, 可知她觉得自己很胖, 故选C。2选A。细节理解题。由短文中“The egg is for breakfast and the bananas are for
14、 lunch”一句, 可知早饭辛迪只吃一个鸡蛋, 故选A。3选D。词义猜测题。读短文可知辛迪因觉得自己太胖了, 而进行了一天的“节食”, 再由下文辛迪在晚餐时因太饿而吃了很多, 觉得食物很美味, 并决定不再“节食”, 故可推测go on a diet意为“节食”, 故选D。4选D。推理判断题。读短文可知辛迪因节食而饿得不能在课堂上好好学习, 因此我们可以推测如果我们不吃足够的食物, 就不能在课堂上好好学习, 故选D。5选D。细节理解题。读短文最后一段中“She eats the bananas in the classroom for lunch. ”可知辛迪是在教室里吃了香蕉做午餐, 故选D。