1、寒假作业一、阅读理解1. We are the products of evolution, and not just evolution that occurred billions of years ago. As scientists look deeper into our genes (基因), they are finding examples of human evolution in just the past few thousand years. People in Ethiopian highlands have adapted to living at high alt
2、itudes. Cattle-raising people in East Africa and northern Europe have gained a mutation(突变) that helps them digest milk as adults. On Thursday in an article published in Cell, a team of researchers reported a new kind of adaptationnot to air or to food, but to the ocean. A group of sea-dwelling peop
3、le in Southeast Asia have evolved into better divers. The Bajau, as these people are known, number in the hundreds of thousands in Indonesia, Malaysia and the Philippines. They have traditionally lived on houseboats; in recent times, theyve also built houses on stilts (支柱) in coastal waters. They ar
4、e simply a stranger to the land, said Rodney C. Jubilado, a University of Hawaii researcher who studies the Bajau. Dr. Jubilado first met the Bajau while growing up on Samal Island in the Philippines. They made a living as divers, spearfishing or harvesting shellfish. We were so amazed that they cou
5、ld stay underwater much longer than us local islanders, Dr. Jubilado said. I could see them actually walking under the sea. In 2015, Melissa Ilardo, then a graduate student in genetics at the University of Copenhagen, heard about the Bajau. She wondered if centuries of diving could have led to the e
6、volution of physical characteristics that made the task easier for them. It seemed like the perfect chance for natural selection to act on a population, said Dr. Ilardo. She also said there were likely a number of other genes that help the Bajau dive.1.What does the author want to tell us by the exa
7、mples in Paragraph 1 ?A.Environmental adaptation of cattle raisers.B.New knowledge of human evolution.C.Recent findings of human origin.D.Significance of food selection.2.Where do the Bajau build their houses?A.In valleys.B.Near rivers.C.On the beach.D.Off the coast.3.Why was the young Jubilado asto
8、nished at the Bajau?A.They could walk on stilts all day.B.They had a superb way of fishing.C.They could stay long underwater.D.They lived on both land and water.4.What can be a suitable title for the text?A.Bodies Remodeled for a Life at SeaB.Highlanders Survival SkillsC.Basic Methods of Genetic Res
9、earchD.The Worlds Best Divers2. Organic food is very popular. It is also expensive. Some organic food costs twice as much as non-organic food, but new parents and pet owners are willing to pay up to 200% more for organic food. However, there are people who think it is a waste of money. There is one
10、main difference between organic and non-organic food. Organic farms do not use agricultural chemicals, such as pesticides. In many countries organic foods have special labels. These guarantee that the products are natural.Some people think organic means locally grown. Originally this was true. Over
11、time organic farming became more difficult. The demand for organic food grew larger than the supply. Small companies had to sell out to large companies. There werent enough organic ingredients (原料), such as grain and cattle. This made it difficult for many organic companies to stay in business. Toda
12、y, many large companies have an organic line of products. Is organic food more nutritious? This is part of the debate. Many farmers and consumers believe it is. They think agricultural chemicals cause health problems such as cancer. Many health professionals disagree. Few studies prove that organic
13、foods prevent health problems. Health specialists worry more about bacteria (病毒), such as E.coli and salmonella. These can get into contact with organic and non-organic food. Doctors recommend washing produce very carefully. Handling meat carefully is important too. Most people agree that naturally
14、grown food tastes better. Is tastier food worth the extra money? This is a matter of opinion. Whether it is healthier or not may require more research. However, organic consumers argue it is better to be safe than sorry.1.What is probably the major concern of organic food consumers?A.Freshness.B.Pri
15、ce.C.Safety.D.Variety.2.What is the doctors suggestion?A.Grow your own food.B.Reduce the use of pesticides.C.Buy large companies products.D.Make sure the food is clean.3.Which of the following do most people agree on organic food?A.It is more nutritious.B.It is easier to grow.C.It contains more fat.
16、D.It tastes better.4.Where does this text probably come from?A.A recipe book.B.A health magazine.C.A medical report.D.A chemistry paper.3. Surrounded by the sea off the coast in Mid-Norway, there is an island called Myken. This small island has about ten permanent residents, and for more than 50 yea
17、rs has been supplied with electricity via a 32-kilometre undersea cable (电缆). A break that appeared in the cable last autumn resulted in two months without power, so the island community started looking into a better way of sourcing their electricity. Myken is far out at sea, so as far as possible i
18、t should be taking care of things itself, says Trude Tokle, who is the project manager of Mykens energy project. This is why we want Myken to become entirely self-sufficient in energy. It is also important to take the environment into consideration, she says. Many point to the idea that the solution
19、 may lie in a hydrogen(氢) plant, specifically tailored for small islands. The raw materials for hydrogen production come from nature itself in the form of the sun and wind. Researchers have calculated that energy costs will be lower by using hydrogen production than the undersea cable option. And it
20、 is possible to store energy in the form of hydrogen for longer periods. This means that supplies will not have to rely on a lot of expensive batteries or external energy sources, even during periods when the sun isnt shining, or the wind isnt blowing. The Myken project has attracted several technol
21、ogy companies. They are currently working on a pilot project. The project involves experiments on the feasibility(可行性) of the hydrogen system in which electricity is generated from solar and wind sources. The electricity can be used immediately, but during periods when all the energy generated is no
22、t required, the spare energy can be used to split seawater into hydrogen and oxygen. The hydrogen can be stored in a tank, and used later to generate electricity. The pilot project will help researchers know more about how effectively the system will work in the hydrogen plant. Since the island has
23、a distillery(酿酒厂), where the distillation (蒸溜) process relies on energy, a hydrogen plant on Myken offers an even greater environmental benefit. Spare heat from the hydrogen system can also be used for the heating part in the distillation process. In Norway alone there are about 300 islands inhabite
24、d all year round by small populations, says Kyrre Sundseth, a hydrogen researcher in Norway. All of these islands may be candidates for using this technology. In global terms were talking about 10,000 similar islands.1.Why is a hydrogen plant suitable for Myken?A.It is perfect in size for small isla
25、nds.B.It can send electricity to faraway places.C.It will restore local natural environment.D.It provides green and sustainable energy.2.What is mainly talked about in Paragraph 4?A.The study on the energy storage.B.The test on the hydrogen system.C.The experiment on the raw materials.D.The research
26、 on the innovation of the pilot project.3.According to the passage, a hydrogen plant will _.A.produce purified seawaterB.prove more effective workC.contribute in more than one wayD.benefit from the distillation process4.What does Kyrre Sundseth think of the project?A.Promising.B.Systematic.C.Irrepla
27、ceable.D.Time-saving.4. Its lunchtime, and Im eager to try a new establishment that opened near our office in midtown Manhattan. I walk to the shiny new storefront, place my order and make my way to the counter(柜台) to pay. As I dig into my wallet and start to pull out some cash, the person behind th
28、e counter interrupts me. No cash, please! says the cashier. These days, establishments that no longer accept cash have increased greatly. Its long been said that cash is king, but the tendency could be turning in the US. While cash continues to be the most common payment method among consumers, its
29、usage is declining. The use of cash in 2019 dropped by 3 percentage points to 30 percent of all transactions(交易) in just two years, according to the Federal Reserve Bank of San Franciscos 2020 Diary of Consumer Payment Choice. Whats more, because cash is most likely to be used in small transactions
30、($ 10 or less), it accounted for only 9 percent of the total payment value in the same year. The use of cards, at the same time, has held steady, and mobile payments have begun to grow. Nearly cashless societies are already a reality outside the US. In Sweden, cash accounts for only 2 percent of the
31、 value of all payments, and total cash in circulation accounts for just 1 percent of Swedish GDP. China, meanwhile, leads the way in mobile payments, recording more than $ 20 trillion in 2019. But should a cashless future be accepted enthusiastically? Its true that not handling cash could allow for
32、an increase in speed and efficiency(效率). Cashless payments, however, have their downside. We might start to see a rise in cybercrimes(网络犯罪), while a cashless society could decrease physical crimes. Critics argue that cashless establishments unfairly affect those who are less likely to have access to
33、 noncash payment methodsnamely the unbanked/underbanked. According to the Pew Research Center, those in households earning less than $ 30,000 per year are more likely to use cash than those with higher incomes. A cashless society, no doubt, has its advantages, but it can also bring a host of new cha
34、llenges.1.What problem does the author have at lunchtime?A.He loses his way.B.He forgets to bring cash.C.He fails to have his lunch.D.He is asked not to pay in cash.2.What can we learn about the use of cash in the US in 2019?A.It saw a fall.B.It only happened in small transactions.C.It accounted for
35、 3% of all its transactions.D.It was less frequent than the use of mobile payments.3.Why does the author mention Sweden and China?A.To list the benefits of cashless payments.B.To voice his doubt about cashless societies.C.To show the global spread of cashless societies.D.To show the influence of cas
36、hless payments on peoples life.4.What is one reason why the author is against a cashless society?A.It is inconvenient for small transactions.B.It puts some people at a disadvantage.C.It puts the underbanked in danger.D.It encourages physical crimes.二、七选五5. In higher education, 21st-century librarian
37、s are seeing their roles changing. University library buildings are also taking a new look. However, one thing is clear: _Libraries meet students new needs digitally To support modem research, libraries will need to offer students access to the digital versions of scholarly research. Ringling Colleg
38、e of Art and Design set out to create a library that would better provide its students with the services they actually need. _Flexible workspaces_ Most commonly, universities are redesigning libraries to make them suitable for collaboration(合作) meaning open, social spaces where small and large group
39、s can gather and share materials. For example, Norwich University in Vermont decided to create more high-tech collaboration spaces in its library by designing 11 group study rooms that have movable furniture. Modern libraries need digitally well-informed librarians In todays university culture, libr
40、arians should make sure students have solid understanding of the digital resources they are using. _ These and other changes are also influencing the way that universities teach the next generation of library professionals. At the University of Michigan, a new library science program will create edu
41、cation models that help future librarians complete the difficult tasks of supporting researchers.Digital tools give libraries staying power_ However, university libraries are here to stay. By using digital tools and creating flexible spaces, libraries will continue to be relevant to colleges. In fac
42、t, digital tools have made it even easier for libraries to serve students.A.University libraries are here to stay.B.Librarians are going to lose their occupations.C.Libraries are disappearing in this technology age.D.One must-have characteristic, for example, was a 24-hour computer lab.E.For example
43、, librarians can help students get reliable information better.F.Some people predicted that the next generation would witness the death of printed books.G.Changing study habits also give libraries an opportunity to redesign their physical spaces.三、完形填空6.Molai grew up in a tiny village in India. The
44、village lay near some wetlands which became his second 1 . He learned the value and beauty of2 there from a very young age. When he was 16, Molai began to notice something3 happening around his home. A flood had hit the area earlier that year and the 4 it caused had driven away a number of birds.5 ,
45、 the number of snakes had declined as well. He6 that it was because there werent enough trees to protect them from the7 . The solution, of course, was to plant trees so the animals could seek8 during the daytime. He turned to the9 department for help but was told that nothing would grow there. Howev
46、er, Molai went looking on his own and 10 a nearby island where he began to plant trees. 11 young plants in the dry season was 12 for a lone boy. Molai built at the 13 of each sapling(幼树) a bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to 14 rainwater. The water would then (滴落) on th
47、e plants below. Molai 15 to plant trees for the next 37 years. His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally-grown land that has become home to many plants and animals.1.A.dreamB.jobC.homeD.choice2.A.natureB.youthC.cultureD.knowledge3.A.preciousB.interestingC.disturbingD.awkward4.A.wasteB.te
48、nsionC.painD.damage5.A.BesidesB.HoweverC.ThereforeD.Otherwise6.A.agreedB.realizedC.rememberedD.predicted7.A.noiseB.heatC.diseaseD.dust8.A.directionsB.partnersC.helpD.shelter9.A.laborB.policeC.forestD.finance10.A.rebuiltB.discoveredC.leftD.managed11.A.DecoratingB.ObservingC.WateringD.Guarding12.A.tou
49、ghB.illegalC.fantasticD.beneficial13.A.backB.topC.footD.side14.A.cool downB.keep offC.purifyD.collect15.A.returnedB.learnedC.failedD.continued四、语法填空7. Many people find new emojis an exciting way of communicating. They expand upon the way we communicate. Emojis, by design, make a direct link between
50、written communication and the real world, by using pictures or icons that represent ideas or emotions. They are accessible, so we also dont _(necessary) substitute (代替) an English word for an emoji when we read a text (contain) one. So then how should we consider emojis collectively? Are they a lang
51、uage, when they _ (use) only in writing? You can send someone anentire message _ (compose) of emojis. But you probably cant use emojis by _ (they) as a self-contained way of communicating with people without sooner or later turning to English or another language. In this way emojis differ from langu
52、ages like English or more specialist languages like British Sign Language, and this is_ most linguists wouldnt say that emojis can be considered a language in the strict sense, even though its _ (impress) how much content people can often manage _ (communicate) using them. However, people do use the
53、 word language metaphorically (隐喻地)as is the case when people talk about the programming language, body language, and the language of danceto describe all sorts of methods of communicating_ dont meet all of the criteria(标准) for a linguists definition of a language like English, and therefore its not
54、 surprising that people also often refer to emojis_ a pictorial language.五、写作8.假设你是红星中学高二的学生李华,你的英国朋友Peter想了解中国近40年来发生的变化以及人们对中国未来发展的期待。请你给他回封邮件,内容包括: 1.居住环境的变化; 2.出行方式的变化; 3.对中国未来发展的期待。注意: 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Peter,_Yours,Li Hua9.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
55、 Barry, a promising young man, made a hit recently. His boss awarded him a nice car for the contribution he made to the company. With the new car shining, he could not wait to have a ride, and try its speed. Barry was used to a fast-paced life and did not like the way his parents lived. Slow down. W
56、atch your step. These words in his eyes, meant nothing to a big guy in big cities. He really had benefited a lot since he left his hometown for this city: houses, money and this prize car. For these, he had to work around the clock. While driving, he recalled the days and nights that made what he is
57、 now. Busy hours behind, cozy life ahead. Bugs beneath the mud, rockets in the sky. Being a happy man, he rapped all the way and drove his car fast down the neighborhood street. Everything went quite smoothly at first, but then the road was becoming rougher. Nothing to worry about, man, Barry said t
58、o himself, speeding down the street. Watch out! There seemed a shout somewhere. I am good! Barry comforted himself as he always did in such situations. Suddenly, he noticed a figure, who was trying to throw something at him. The next moment, a stone crashed into its back door on the right. Shocked,
59、he pulled up and jumped out, only to find a large dent (凹坑) in his car. A few steps away stood an old man. Whats wrong with you? Barry shouted at him. Oh,my car! Calm down, young man, the old man replied. Calm down? You made that dent in my car! Sorry, nothing else I could do, the old man pointed ov
60、er Barrys shoulder. Look! Barry turned around, and was surprised to find a big hole on the wall of a house a few yards away. This road is not designed for speeding. The other day, a car rushed into the house, the old man added. No one was dead, but the driver of your age was badly hurt.注意:续写词数应为150左
61、右。Staring at the big black hole, Barry broke out in a cold sweat. _Back to the office, Barry threw himself into his armchair, deep in thought. _答案以及解析1.答案:1-4.BDCA解析:1.推理判断题。根据第一段中的We are the products of evolution, and not just evolution that occurred billions of years ago. As scientists look deeper
62、 into our genes, they are finding examples of human evolution in just the past few thousand years.可知,作者列举第一段的例子是为了告诉我们关于人类进化的一个新信息,那就是人类在最近几千年也在进化。B项符合以上说法,故选B项。2.细节理解题。根据第二段中的The巴瑶族,as these people are known,number in the hundreds of thousands in Indonesia, Malaysia and the Philippines. They have t
63、raditionally lived on houseboats; in recent times, theyve also built houses on stilts in coastal waters.可知,巴瑶族人把房子建在沿海区域。D项符合以上说法,故选D项。3.细节理解题。根据第三段中的We were so amazed that they could stay underwater much longer than us local islanders可知,让Jubilado感到吃惊的是巴瑶族人能在水下待更长的时间。C项符合以上说法,故选C项。4.标题判断题。根据文章的主要内容,
64、尤其是第二段中的On Thursday in an article published in Cell, a team of researchers reported a new kind of adaptationnot to air or to food, but to the ocean.可知,本文主要讲述巴瑶族人为了更好地适应海上的生活,身体结构发生了变化,所以A项适合作本文标题,故选A项。2.答案:1-4.CDDB解析:1.细节理解题。由文章最后一段中的Whether it is healthier or not may require more research. However,
65、 organic consumers argue it is better to be safe than sorry.(它是否更健康可能需要更多的研究。然而,有机食品的消费者认为,安全总比后悔好。)可知,与是否健康相比较,有机食品的消费者更关心的是安全。故选C项。2.细节理解题。由第四段中的Doctors recommend washing produce very carefully.Handling meat carefully is important too.(医生建议要仔细清洗农产品。小心处理肉类也很重要。)可知,医生建议要确保食品是干净的。故选D项。3.细节理解题。由最后一段第一
66、句Most people agree that naturally grown food tastes better.(大多数人都同意自然种植的食物味道更好。)可知D项符合题意。故选D项。4.推理判断题。通读全文可知,文章主要讨论了有机食品的特点以及它对健康所带来的影响等问题。因此本文最有可能出自健康杂志。故选B项。3.答案:1-4.DBCA解析:1.推理判断题。根据第二段以及第三段中的The raw materials for hydrogen production come from nature itself in the form of the sun and wind. unders
67、ea cable option.可知,Myken的地理位置特殊,接电缆耗资大,而且没有完全的保障,氢气发电站环保又耗资小。D项“它提供绿色、可持续的能源”符合题意。其他三项信息均不符合题意。2.主旨大意题。根据第四段前两句可知,Myken的方案吸引了好几家科技公司,他们目前在进行试行项目。也就是说,方案现在处于试验性阶段,故选B项。A项“对能源储存的研究”、C项“对原材料的实验”以及D项“对试点项目创新的探索”都不符合文意。3.推理判断题。根据第四段可知,氢气发电站除了发电还可以有其他用处,由此推断,氢气发电站在许多方面都做出了贡献,故选C项。4.推理判断题。根据最后一段可知,单单挪威就有大约
68、300个岛常年只有少部分人居住,这些岛也许是适合使用这一技术的。从全球来看,大约有10,000个类似的岛。他的字里行间都表达了这一技术有很大的市场,即他认为这一方案有前途,有前景。promising有希望的,有前途的;systematic系统的;irreplaceable不能替代的,独一无二的;time-saving节约时间的。故选A项。4.答案:1-4.DACB解析:1.细节理解题。根据第一段中的最后一句可知,作者在付账时,商家不让他用现金支付。A选项与文章信息不符;通过第一段中的As I dig into my wallet and start to pull out some cash可
69、知,作者带了现金,因此B项错误;C项文章没有提及。故选D项。2.细节理解题。根据第二段中的The use of cash in 2019 dropped by 3 percentage points可知,2019年美国现金使用率在下滑。根据第二段中的because cash is most likely to be used in small transactions可知,现金支付最有可能在小型交易中进行,B项说法太绝对,不符合文意;根据第二段中的it accounted for only 9 percent of the total payment value in the same yea
70、r可知C项错误;D选项文中没有提及。故选A项。3.推理判断题。根据第三段的主题句Nearly cashless societies are already a reality outside the US.可知,作者举瑞典和中国的例子是为了说明从全球来看,有些国家无现金支付普及率很高。故选C项。4.推理判断题。根据倒数第二段中的Critics argue that cashless establishments unfairly affect those who are less likely to have access to noncash payment methods可推断,并不是每个
71、人都有条件选择无现金支付,因此无现金支付对某些社会群体不公平。A、C两项文中没有提及相关信息;由倒数第二段中的while a cashless society could decrease physical crimes可知,D项错误,无现金社会可以减少暴力犯罪。故选B项。5.答案:ADGEF解析:本文是一篇说明文。文章主要介绍了大学的图书馆在科技改革的巨浪中不断转变自己的模式,迎合时代发展的需求。根据上文可知,图书管理员角色转变,大学的图书馆呈现出新的面貌,由此推知,图书馆不会被淘汰,会继续得以存留并繁荣发展,故A项符合此处语境。根据本段的第一句To support modern resea
72、rch, libraries will need to offer students access to the digital versions of scholarly research.可知,图书馆为学生们做学术研究提供所需的电子资源的获取渠道,D项提到“24小时电脑实验室”,符合此处语境。根据本段的小标题Flexible workspaces以及本段中的meaning open, social spaces 和 create more high-tech collaboration spaces in its library可知,本段讲述了图书馆为合作学习创建更开阔、更灵活的空间,G项
73、提到“正在改变的学习习惯也给图书馆提供了新的机遇,来重新设计它们的物理空间。”符合此处语境。根据本段的小标题Modern libraries need digitally well-informed librarians可知,本段主要讲述了图书管理员的角色转变。E项“例如,图书管理员可以帮助学生更好地找到可靠的信息。”符合此处语境。根据该空后一句However, university libraries are here to stay.可推知,此空是对图书馆的未来发展趋势的消极态度,F项“一些人曾预言下一代人会见证纸质书籍的消亡。”符合此处语境。6.答案:1-5.CACDA; 6-10.BB
74、DCB; 11-15.CABDD解析:1.根据空前的second可知,他出生的村庄是他的家,村庄附近的一些湿地成了他的第二个“家”。2.湿地展现了“大自然”的价值和美丽。3.该段后半部分提到:洪水侵袭,很多鸟儿离开,蛇的数量减少。这些情况都不正常,“令人不安”。4.洪水侵袭这个地区,以及洪水带来的这些“破坏”都会导致鸟儿们离开。5.根据as well可知,洪水不仅导致很多鸟儿离开。“此外”,它还导致蛇的数量减少。6.Molai“意识到”鸟儿离开、蛇类减少是因为没有足够的树木。7.根据常识可知,树木可以提供阴凉,从而保护鸟类和蛇类免受“炎热”的影响。8.种树可以使动物们在白天找到“庇护”。9.根
75、据前一句中的The solution, of course, was to plant trees可知,Molai想要种树,所以他应该向“森林”部门求助。10.根据前面的looking on his own可知,Molai自己去看,那么接下来就应该是他“发现”了一个小岛。11.该段后半部分叙述的是Molai想尽办法收集水的努力。再结合该句中的the dry season可知,在旱季给幼苗“浇水”很难。12.根据该段后半部分的叙述可知,Molai想尽办法收集雨水,由此推知,旱季缺水,给幼苗浇水很“难”。13.根据该最后一句The water would then drip on the plan
76、ts below.可知,水滴在下面的植物上。由此推知,竹子平台应该在每棵树苗的“顶端”。14.根据常识可知,陶罐是用来盛水的。由此可知,他将陶罐放到竹子平台上“收集”雨水。15.根据空后一句可知,他的努力使1360英亩的天然土地成为许多动植物的家园。由此推知,在接下来的37年里,他“继续”种树。7.答案:necessarily ; containing ; are used ; composed ; themselves ; why ; impressive ; to communicate; that/which; as 解析:本文是一篇议论文。文章就表情符号是否是一种语言进行了论述。考查副
77、词。句意:它们是易懂的,所以当我们阅读包含一个表情符号的文本时,我们也不必用一个英语单词去替代它。设空处修饰动词substitute,故填副词necessarily。考查非谓语动词。设空处作后置定语修饰a text,且a text与contain之间是主动关系,故用现在分词containing。考查一般现在时的被动语态。句意:当它们只用于写作时,它们是一种“语言”吗?本句描述的是客观存在的事实,故用一般现在时;且主语they与use之间是被动关系,故填are used。考查非谓语动词。句意:你可以向某人发送由表情符号组成的一整条信息。设空处作后置定语修饰message,be composed
78、of由组成,故填composed。考查反身代词。句意:但如果你不迟早求助于英语或另一种语言,你可能无法单独使用表情符号作为一种独立的与人交流的方式。by oneself是固定用法,意为“单独地”,故填themselves。考查连词。句意:在这方面,表情符号不同于如英语或更专业的语言,如英国手语,这就是为什么大多数语言学家不会说表情符号可以被视为一种严格意义上的语言。由句意可知,前后文之间是因果关系,故填why。考查形容词。句意:使令人印象深刻的是,人们可以经常用它们来设法交流很多内容。设空处作表语,故填形容词impressive。考查动词不定式。manage to do sth.是固定用法,意
79、为“设法做成某事”,故填to communicate。考查关系代词。分析句子结构可知,设空处引导限制性定语从句,修饰先行词methods of communicating,并在从句中作主语,故填that或which。考查介词。refer to.as.固定用法,意为“把称作”,填as。8.答案:Dear Peter, In your last e-mail you said you wanted to learn about changes of Chinese peoples life in the past 40 years. Since China opened its door to t
80、he world, life has become much more convenient. Lets take living conditions and transportation as examples. 40 years ago, most people lived in small houses in China where winter is cold and long. Now, people live in large houses equipped with heating systems. Bicycles used to be the main transportat
81、ion. Now private cars have become household items.In the future, Chinese people will keep pace with the latest science and technology development. I hope you can come and see what China is like in person some day.Yours,Li Hua9.答案: Staring at the big black hole, Barry broke out in a cold sweat. He mi
82、ght have run into the house like the badly injured driver had it not for the old mans kind reminder. He thanked the old man millions of times. As they parted, the old man gently squeezed Barry on the shoulder and said softly, Young man, learn to slow down and a host of carelessaccidents can be avoid
83、ed. Absolutely, I will keep that in mind.Barry nodded heavily as he turned away. Back to the office, Barry threw himself into his armchair, deep in thought. The old mans words kept ringing in his ears, which he felt made a huge sense. In fact, so quick-paced was he that Barry hardly noticed the No S
84、peeding sign on the roadside, in which case he might have crashed into the same hole and knocked the house down, whose ruins would swallow his car as a whole and bury him alive. At the thought of this, Barry felt the familiar cold sweat returned. Slow down. He jotted down the two words on his note sticker and put it up where he could see it easily.