1、高考资源网() 您身边的高考专家英语参考答案第一部分: 1-5 CAACC 6-10 BBBAB 11-15 BAACA 16-20 CBACC 第二部分:第一节:21-25 DCDAB 26-30 CBCBA 31-35 DBACD 第二节: 36-40 BECFD第三部分:第一节: 41-45 BCABD 46-50 CABAB 51-55 ACDDB 56-60 DACDC第二节: 61. with 62. its 63. completing 64. which 65. members 66. previously 67. returned 68. observation 69. Kn
2、own 70. the第四部分:第一节:Recently Ive done a survey in our class on my classmates think of ads. The majority of my classmate what classmatestake a positive attitude to ads in that ads do bring us convenient. Other students argue that being largely exposing convenience exposedto ads may lead to the samene
3、ss ranging from clothes, shelters to transportation.From my point of the view, I prefer the former opinion to the latter for the following reasons. The first 删除reason is rooted in the fact that there was various ads so that people have various choices. Secondly, with ads, that are without itwould be
4、 difficult to get across a products basic message. However, ads, instead of making people seem to be the Therefore或Thussame, contributes greatly to peoples better life. contribute第二节:Possible versionDear Sir or Madam,My name is Li Hua. As an exchange student from China, I am studying in a local scho
5、ol. I am really delighted to learn that a guide for your Chinese cultural relic exhibition is required and Im confident that I am truly fit for the position. To start with, my advantage first lies in the fact that I am from China and used to be a volunteer in Shanghai Museum and quite familiar with
6、Chinese relics. Furthermore, being an outgoing and optimistic boy, I am good communicating with others and introducing Chinese culture to the world is always my honor and my pleasure. Finally, there is no problem with my spoken English, as I have lived here for almost a year and I have no difficulty
7、 communicating with others in English. I would really appreciate it if you can offer me the chance to be a volunteer in your museum. I am looking forward to your early reply. Yours, Li Hua【参考答案解析】21. D 考查细节理解。根据第二段Rather, the mosaic tiles(马赛克瓷砖) of orange, yellow and red make the brilliant sight可知这种
8、颜色是由于马赛克瓷砖造成,因而D正确。22. C 考查细节理解。根据第三段内容The worlds largest outdoor swimming pool gets its water directly from the sea.可知C正确。23. D 考查细节理解。根据最后两段内容可知,这两个游泳池都很深,因而D正确。24. A 考查细节理解。根据第一段和第二段内容可知作者不放心小象Meena,所以过来检查,因而A正确。25. B 考查细节理解。根据第二段内容可知小象Meena被带刺的铁链拴着,一只脚不能落下,可知小象被虐待,并且很痛苦,因而B正确。26. C 考查推理判断。根据第三段H
9、e said he keeps her on the spiked chain only during the day and takes it off at night. But its night now.结合全文可知作者对这些被人类囚禁以营利的动物表示同情。27. B 考查推理判断。根据本文判断作者同情这些旅游地为吸引游客而被囚禁的大象等动物的命运,作者写本文就是为了呼吁人们去关心这些动物的命运,因而B正确。28. C 考查细节理解。根据第二段内容describing the visual elements of the movie while holding a microphone
10、and a script.可知C正确。29. B 考查细节理解。根据第四段内容Shao Yuxiang and her husband, who are both blind, are regular visitors of the cinema.以及第五段内容More than 150 movies have been screened to more than 20,000 visually impaired people so far.可知B正确。30. A 考查推理判断。根据第三段内容As the founder of cinema for the blind in Tianjin,
11、the 55-year-old has insisted on brightening the dark world of the visually impaired in his own way for 11 years.结合全文Zheng Wei很有创意的为盲人开电影院可知A正确。31. D 考查主旨大意。根据全文可知Zheng Wei独创盲人电影院,并坚持11年可知D项正确。32. B 考查细节理解。根据第二段内容The latest tension between the US and China raised the patriotism(爱国主义) in Chinese consu
12、mers,可知B正确。33. A 考查细节理解。根据第三段内容The moves were a gesture of support after the firms chief financial officer was arrested in Canada in early December at the request of the United States.可知A正确。34. C 考查词义猜测。根据前文可知华为手机销量大增而苹果手机销量大跌可知C项正确。35. D 考查细节理解。根据倒数第二段内容Chinese consumers love its flagship, high-end
13、 phones because they have great cameras, cutting edge technology and cost less than the latest iPhones, according to analysts.可知D正确。41. B 前文作者想要尝试不同的工作,这里唯一我能想象的地方就是Facebook,因而B正确。42. C 根据后文可知作者从纽约飞往旧金山,因而C正确。43. A 作者出现在Facebook总部,show up出现,take up占据时间空间,bring up培养,break up打碎,根据语境可知A正确。44. B 作者飞跃整个美
14、国,结合后文可知作者决心要在Facebook找到一个工作。45. D从后文看作者的一个朋友把他介绍给办公室的几个人,因而D正确。46. C 从后文可以看出作者不够自信、紧张,可知C正确。47. A 我在Facebook大楼外徘徊,pace around四处走动,可知A符合语境。48. B 从上下文语境看,作者不够自信,试图去说服自己有能力在这儿工作,因而B正确。49. A 从前文可知作者从纽约飞到旧金山可知飞跃了整个国家,因而A正确。50. B 作者感觉时间非常难熬,坐在大楼的大厅里,感觉过了好几个小时,因而feel like正确。51. A 根据后文可知作者对这次面试感觉比较成功,因此离开公
15、司时比出来时更加激动,所以A正确。52. C 根据前文introduce herself可知C项符合语境。53. D 根据语境,目前没有一个全职工作,只有一个临时工作岗位,open符合语境。D正确。54. D 因为我想找一个全职工作,因而这并不确切是我希望的工作,因而D符合语境。55. B 从前文可知作者从纽约飞到旧金山,因而这里作者再次从纽约飞到旧金山,B符合语境。56. D 几个月后公司给了我一个正式工作。D正确。57. A 根据语境此处为虚拟假设,如果我六年前没有成功的克服我的紧张,我就不会得到这个机会。因而A符合语境。58. C 同上。59. D 根据全文可知作者在面对冒险压力时有点紧
16、张,因此D符合语境。60. C 作者根据自己经验,当我对冒险有点紧张时,我都会想起在Facebook大厅发生的事情,我鼓励自己勇敢,所以C符合语境。【听力录音原文】Text 1M: Helen, I know that you dont like here so much, but Im glad you could come with me.W: It doesnt matter, Peter. I knew your sister long ago. Its better for me to say Happy birthday to her by myself.Text 2W: What
17、 was your favorite subject in high school, Henry?M: I used to love math, but now I cant stand it. Im much more into English now.W: Thats so funny! Im just the opposite.Text 3M: Oh, I cant find my wallet in my handbag. Do you know where it is, Mom?W: I saw it on the coffee table this morning.M: You a
18、re right. Here it is. Its under the magazine.Text 4W: Id like to hold a large party on the coming Sunday.M: What for, madam?W: I want to have my wedding reception here.M: Fine. Well be ready. Well, first let me show you our group menu.Text 5W: Have you made up your mind to accept the job offer from
19、the new company?M: No, I turned it down.W: Why?M: It isnt worth changing the job. Although the salary is higher, the working hours and the distance from my home are longer.Text 6M: What a crowd!W: Lets get in line.M: What are you mailing, Sally?W: A textbook. Its about a new approach to the teaching
20、 of physics. I want my colleagues to take a look at it.M: Im sending my family some of the photos we took. This line is moving very slowly. And David said hed meet us at the bookstore by 3:00.W: Well be out of here in 15 minutes.M: What time is it now?W: 2:30.M: The bookstore is at least a 20-minute
21、 walk.W: We should have left the hotel earlier. And it is useless to be impatient.Text 7M: Hi. How was your Sunday?W: I had a really busy day.M: Yeah? What did you do?W: Well, first the yard needed cleaning so the beginning was work. Then it was my little brothers birthday. I dont need to hold a par
22、ty for him, but I had to go bungee jumping with him. It was like jumping off a tall building. I was scared.M: How did your brother like it?W: Oh, he loved it! He wants to go this weekend, but I dont want to do it again.M: Dont you have a project for your chemistry class on Monday?W: Hey, yeah. I for
23、got about that. Obviously I have to work all weekend! Thanks! That saves me from bungee jumping.Text 8M: Hey, Jennifer. Ive got a job test here. Youve got to have a try.W: Great. How does it work?M: The test is supposed to find out the best job for you. You have to answer three questions for that.W:
24、 OK. Go ahead.M: Question l: Do you find yourself easy to get on with?W: Yes!M: Can you focus well in most cases?W: I can read a newspaper even in the noisy street.M: The last question: Can you deal with stress well?W: I dont think so.M: So your answer is no. Ive got the result here! It says you are
25、 liked by most people. You can be a teacher.W: Thats interesting. I have never expected that.Text 9M: Susan, Im writing a report now on different cultural festivals around the world. Its amazing that I found many countries celebrate Teachers Day.W: Thats great, Jack. Can I share your new discoveries
26、?M: Yes. India and Korea celebrate Teachers Day on September 5th. And American Teachers Day is on September 28th.W: September 28th is just the birthday of Chinese ancient philosopher Confucius. I was told about it.M: Exactly. The government of Russia made their Teachers Day on the first Sunday of Oc
27、tober.W: Oh. Thailand also has its own Teachers Day. When is that?M: Its on January 16th. All the teachers celebrate their own day, free from work.W: Any other countries?M: Yeah. Germany is on June 12th. Sudan is on February 24th, and Hungary Teachers Day is on the first Monday of June.W: How do the
28、se countries celebrate Teachers Day?M: Most of the celebrations have something in common. Both the government and the whole society show their love and respect to teachers.W: Wow, you have become an expert on Teachers Day.M: Thank you very much.Text 10M: Do you like Hip-Hop? Hip-Hop is a new kind of
29、 music. Today, Hip-Hop music is a big business. Hip-Hop artists make millions of dollars. They are superstars and have many fans all over the world. But Hip-Hop wasnt always so popular. It is only about thirty years old. Hip-Hop started in New York. Young people in New York wanted to make music, but
30、 they had a problem. Many of them did not have enough money to buy expensive instruments. They also did not have any place to practice. Hip-Hop was the perfect answer to this problem. As Hip-Hop artists did not need any special instruments and they could practice anywhere.Along with Hip-Hop, theres
31、always the break dancing. Break dancing is a very difficult kind of dance. It started in the 1980s at the same time as Hip-Hop. At first, break dancing was like fighting. Break dancers had dance battles. Each break dancer did his best to dance in the contest. There are professional break dancing contests. Winners can get a lot of money, and sometimes they are on TV. Just like Hip-Hop, break dancing is now a big business.高考资源网版权所有,侵权必究!