1、课时作业(二十)Module 5Section Grammar复习名词性从句.选词填空1_ he will come or not is not clear.2The news _ he told me yesterday is true.3I have no idea _ he will be back.4My hometown isnt _ it used to be.5This is _ he worked ten years ago.6It is said _ he was promoted to be headmaster at the very beginning of this
2、term.7The news _ Mr. Li will be our new English teacher is true.8The important thing is _ you do, but not what you say.9_ leaves the room last ought to turn off the lights.10Is that _ you had a few days off?.阅读理解Why should mankind explore space? Why should money, time and effort be spent exploring a
3、nd researching something with so few apparent benefits? Why should resources be spent on space rather than on conditions and people on Earth? These are questions that, understandably, are very often asked.Perhaps the best answer lies in our genetic makeup (基因构成) as human beings. What drove our ances
4、tors to move from the trees into the plains, and on into all possible areas and environments? The wider the spread of a species, the better its chance of survival. Perhaps the best reason for exploring space is this genetic tendency to expand wherever possible.Nearly every successful civilization ha
5、s explored, because by doing so,any dangers in surrounding areas can be identified and prepared for. Without knowledge, we may be completely destroyed by the danger. With knowledge, we can lessen its effects.Exploration also allows minerals and other potential (潜在的) resources to be found. Even if we
6、 have no immediate need of them, they will perhaps be useful later. Resources may be more than physical possessions. Knowledge or techniques have been acquired through exploration. The techniques may have medical applications which can improve the length or quality of our lives. We have already bene
7、fited from other spinoffs including improvements in earthquake prediction, in satellites for weather forecasting and in communications systems. Even nonstick pans and mirrored sunglasses are byproducts (副产品) of technological developments in the space industry!While many resources are spent on what s
8、eems a small return, the exploration of space allows creative, brave and intelligent members of our species to focus on what may serve to save us. While space may hold many wonders and explanations of how the universe was formed or how it works,it also holds dangers. The danger exists, but knowledge
9、 can help human beings to survive. Without the ability to reach out across space, the chance to save ourselves might not exist.While Earth is the only planet known to support life, surely the adaptive ability of humans would allow us to live on other planets. It is true that the lifestyle would be d
10、ifferent, but human life and cultures have adapted in the past and surely could in the future.1Why does the author mention the questions in Paragraph 1?ATo express his doubts.BTo compare different ideas.CTo introduce points for discussion.DTo describe the conditions on Earth.2What is the reason for
11、exploring space based on Paragraph 2?AHumans are natureborn to do so.BHumans have the tendency to fight.CHumans may find new sources of food.DHumans dont like to stay in the same place.3The underlined word “spinoffs” in Paragraph 4 probably refers to _.Asurvival chances Bpotential resourcesCunexpect
12、ed benefits Dphysical possessions4What makes it possible for humans to live on other planets?AOur genetic makeup.BResources on the earth.CThe adaptive ability of humans.DByproducts in space exploration.5Which of the statements can best sum up the passage?ASpace exploration has created many wonders.B
13、Space exploration provides the best value for money.CSpace exploration can benefit science and technology.DSpace exploration may help us avoid potential problems on Earth.七选五If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping, I would have laughed heartily. Cam
14、pers, in my eyes, were people who enjoyed insect bites, illcooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. _1_The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer._2_ We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance
15、 to take the shower and use the bathroom. This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctors bill for my sons food poisoning.I was, nevertheless, talked into going on another funfilled holiday in the wilderness. _3_ Instead, we h
16、ad a popup camper with comfortable beds and an air conditioner. My natureloving friends had remembered to bring all the necessities of life._4_ We have done a lot of it since. Recently, we bought a twentyeightfoot travel trailer complete with a bathroom and a builtin TV set. There is a separate bedr
17、oom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains._5_ It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.AThis time there was no tent.BThings are going to be improved.CThe trip the
18、y took me on was a rough one.DI was to learn a lot about camping since then, however.EI must say that I have certainly come to enjoy camping.FAfter the trip, my family became quite interested in camping.GThere was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.完形填空Mrs. Hudson walked into the cl
19、assroom with a girl limping (瘸着走) behind her. She introduced,“This is Margaret. She just moved here from Florida. Lets _1_ her.” The teacher guided her _2_ to a front seat,then bent over and _3_ something in her ear. Finishing explaining the math problems,Mrs. Hudson _4_,“Break time. See you in ten
20、minutes.”Boys_5_ first.“Today,lets meet at the far end of the sidewalk. And make sure the new girl doesnt follow us!” I said. After a while,I came back to the _6_. I wanted to find out if Mrs. Hudson liked my book report. With her usual big smile,she began,“Jack,you are a good _7_.” Shifting my weig
21、ht from one foot to the other,I was a little _8_ that Mrs. Hudson liked me so much. Her _9_ let me know how much she appreciated having me around. My teacher _10_ in her quiet voice.“Thats _11_ I am sure you will invite Margaret to play with you today.”Her _12_ words sounded like frozen knives aimin
22、g at my heart. Could she _13_ suspect what we had been saying about Margaret? Could she know how _14_ I was?Then I managed to_15_ Margaret in our group. While many school memories have _16_ over the years,the _17_ Mrs. Hudson taught me has stayed with me. Mrs. Hudson gently guided me,_18_ me to do t
23、he right thing. She believed in me,and _19_ what she did,I rose to the level of her _20_, both for Margaret long ago and even later in my choice of career.1A.welcome BintroduceCrecommend Dfollow2A.casually BgentlyCnervously Dhurriedly3A.spread BdeliveredCrepeated Dwhispered4A.cried BsighedCannounced
24、 Dagreed5A.looked out Braced outCturned up Dgave up6A.school BofficeCclassroom Dplatform7A.guard BcolleagueCperson Dspeaker8A.embarrassed BsatisfiedCconvinced Dworried9A.answer BexplanationCcomment Dprediction10A.begged BrepliedCurged Dcontinued11A.why BhowCwhen Dwhere12A.doubtful BconfidentChonest
25、Dcomfortable13A.necessarily BregularlyChardly Dpossibly14A.greedy BsmartCawful Doutgoing15A.refuse BpraiseCseparate Dinclude16A.faded BexistedCremained Drefreshed17A.process BprincipleCsecret Dlesson18A.forcing BchallengingCpermitting Dordering19A.because of Bregardless ofCin spite of Din terms of20
26、A.beliefs BexpectationsCsuccess Dstandard课时作业(二十).选词填空1Whether2.that3.when4.what5.where6.that7.that8.what9.Whoever10.why.阅读理解【语篇解读】本文要讲述了太空探索可以帮助人类避免地球上存在的一些潜在问题。1答案与解析:C推理判断题。作者在第一段提出问题是在吸引读者的兴趣,引起人们对其进行讨论。故选择C项。2答案与解析:A细节理解题。从第二段可知人类的基因构成使得人类具有不断探索的自然本性。故选择A项。3答案与解析:C词义猜测题。根据下文“.improvements in ea
27、rthquake prediction,in satellites for weather forecasting and in .are byproducts(副产品) of technological developments in the space industry!”可知,科学的进步与发展已经给我们带来了很多益处,所以spinoffs的意思是unexpected benefits。4答案与解析:C细节理解题。从第六段第一句话“.surely theadaptive ability of humans would allow us to live on other planets.”可
28、知C项正确。5答案与解析:D主旨大意题。文章主要讲述了人类为什么要探索太空及人类可以从不断探索中受益,怎样避免潜在的危险,故选择D项。.七选五【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己近三年来逐渐改变了对野营的看法,从以前对野营活动嗤之以鼻,经过几次野营后慢慢喜欢上了野营,最后表达野营将逐渐成为人类回归自然的很好方式,建议人们找到属于自己的方式。1答案与解析:D上文 They had nothing in common with me 说明作者原来认为他不会成为野营者。而下文主要描述是“我”从最开始进行“rough travel”到有了“popup camper”(弹出式野营车)再到有了 t
29、railer 的过程,在这过程中作者对野营的爱好逐步增加,对野营的相关知识也在逐步增长,上下文呈转折关系。D项意为“然而在那之后我将会学到关于野营的很多知识”,起到转折作用,引出下文,符合语境。故正确答案为D。2答案与解析:C由下文 We slept in a tent,cooked over an open fire,and walked a long distance to take the shower and use the bathroom 可知,“我”的野营条件非常艰苦。C项意为“他们带我去的旅途非常艰苦”,引出下文,符合语境。故正确答案为C。3答案与解析:A由下文 Instead
30、,we had a popup camper with comfortable beds and an air conditioner 可知,空格处是与下文形成转折的内容,而“我”此次旅行用了展开式营房。A项意为“这一次没有帐篷”,与下文形成转折,符合语境。故正确答案为A。4答案与解析:F由第三段第一句 going on another funfilled holiday 可知,“我”对这次旅行非常满意,而由下文 We have done a lot of it since 可知,“我们”都爱上了野营。F项意为“从这里旅行后,我全家都对野营产生了巨大的兴趣”,承上启下,符合语境。故正确答案为F
31、。5答案与解析:E由下文 sooner or later,everyone finds his or her way back to nature 可知,“我”希望每个人都能找到回归自然,也就是野营的个性化选择。形成这一观点的前提是“我”自己已经爱上了野营。E项意为“我必须承认我已经开始享受野营了”,引出下文,符合语境。故正确答案为E。.完形填空【语篇解读】本文是学校生活类记叙文。Hudson夫人是作者的老师。一天,她带着一个走路一瘸一拐的女孩进了教室,包括作者在内的几个男孩取笑这个女孩。而Hudson夫人用激励、爱心和智慧教育了作者,启迪了他的心灵,作者从此不再孤立女孩。这段经历对作者的一生
32、产生了很大的影响。1答案与解析:A上文讲到Hudson夫人带着一个走路一瘸一拐的女孩进了教室,将这个女孩介绍给班里的孩子们,让大家“欢迎”她,所以选A。welcome“欢迎”;introduce“介绍”;recommend“推荐”;follow“跟随”。2答案与解析:B上文讲到女孩走路一瘸一拐的,接着说Hudson夫人“缓缓地”将女孩带到了前排的一个座位上,所以选B。casually“随便地”;gently“温柔地,缓缓地”;nervously“紧张地”;hurriedly“匆忙地”。3答案与解析:DHudson夫人先是将女孩带到了前排的一个座位上,接着弯下腰来在她的耳边“小声说话”,所以选D
33、。spread“传播”;deliver“递送,发表 (演讲),接生”;repeat“重复”;whisper“小声说”。4答案与解析:CHudson夫人讲完数学题后,“宣布”该休息了,所以选C。cry“喊叫,哭”;sigh“叹气”;announce“宣布”;agree“同意”。5答案与解析:B根据上文可知,老师宣布下课了,根据常识可推知,下课后,男孩子们先“跑了出去”,故raced out符合语境。look out“朝外看”;turn up“出现,露面,调高 (音量等)”;give up“放弃”。6答案与解析:C上文提到男孩子们跑了出去,所以过了一会儿,作者应该是回到了“教室”。school“学
34、校”;office“办公室”;classroom“教室”;platform“平台,月台,讲台”。7答案与解析:CHudson夫人对作者说,“Jack,你是一个好人”,她是用表扬的方法来促使作者转变自己的做法,使作者友善对待新来的女生。guard“卫兵”;colleague“同事”;person“人”;speaker“说话者”。8答案与解析:A作者取笑新来的女孩,Hudson夫人却说他是一个好人,这让作者感到有点“尴尬”,所以选A。embarrassed“尴尬的”;satisfied“满意的,满足的”;convinced“确信的”;worried“担忧的”。9答案与解析:CHudson夫人对作者
35、的正面“评价” (说作者是个好人)让作者知道了老师是非常喜欢他在身边的。answer“回答,答案”;explanation“解释,说明”;comment“评论,评述”;prediction“预测,预言”。10答案与解析:D上文讲到,Hudson夫人说作者是一个好人,然后“继续说”,“这就是我确信你今天会邀请Margaret一起玩的原因。”beg“祈求”;reply“回答”;urge“敦促”;continue“继续说”。11答案与解析:A参见上题解析。why“为什么”;how“如何,怎样”;when“何时”;where“哪里”。12答案与解析:B她“肯定的”话如同冰冷的刀子直指向作者的心,所以选
36、B。doubtful“怀疑的”;confident“自信的,肯定的”;honest“诚实的”;comfortable“舒服的”。13答案与解析:D上文提到作者孤立新同学,但老师却说他是个好人,所以作者心中疑惑:她“有可能”会猜到我们都说Margaret什么吗?她知道我有“多令人讨厌”吗?necessarily“必要地,必然地”;regularly“经常,定期地,有规律地”;hardly“几乎不”;possibly“可能”。14答案与解析:C参见上题解析。greedy“贪婪的”;smart“聪明的,机灵的”;awful“糟糕的,极讨厌的”;outgoing“外向的,友好的”。15答案与解析:D之
37、后,作者设法让Margaret“加入”到了他们的团体中。refuse“拒绝”;praise“表扬,赞美”;separate“使分离,使分开”;include“包含,包括,加入”。16答案与解析:A多年过去了,很多学校的回忆“逐渐消失”,但Hudson夫人给作者的“教训”却一直伴随着他。fade“逐渐消失,褪色”,exist“存在”;remain“继续存在”;refresh“恢复精神”。17答案与解析:D参见上题解析。process“进程”;principle“原则”;secret“秘密”;lesson“课,教训”。18答案与解析:BHudson夫人温和地引导作者,“激励”他去做正确的事情。force“强迫,逼迫”;challenge“激励,要求”;permit“允许”;order“命令”。19答案与解析:A作者的老师信任他,“由于”老师所做的一切,作者达到了老师的“期望”,所以选A。because of“因为,由于”;regardless of“不顾,不管”;in spite of“尽管”;in terms of“按照,在方面,以的措辞”。20答案与解析:B参见上题解析。belief“信仰,信条”;expectation“指望,期望”;success“成功”;standard“标准,水平”。