收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时作业(十四)Unit 4 Sharing Section Ⅱ(含解析)新人教版选修7.doc

上传人:a**** 文档编号:454118 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:51.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时作业(十四)Unit 4 Sharing Section Ⅱ(含解析)新人教版选修7.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十四)Unit 4 Sharing Section Ⅱ(含解析)新人教版选修7.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十四)Unit 4 Sharing Section Ⅱ(含解析)新人教版选修7.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十四)Unit 4 Sharing Section Ⅱ(含解析)新人教版选修7.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十四)Unit 4 Sharing Section Ⅱ(含解析)新人教版选修7.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十四)Unit 4 Sharing Section Ⅱ(含解析)新人教版选修7.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(十四) Unit 4Section Warming Up & ReadingLanguage Points.单句语法填空/单词拼写1Besides studying at school, he often _ (participate) in some outofschool activities.2Tom was about to close the window _ his attention was caught by a bird.3These comments are not directly _ (有关的) to this research. 4Being abroad

2、for so many years, I always look forward to hearing _ my family.5We have made all the _ (arrange) for the conference. 6My parents lent me the money. Otherwise, I couldnt have _ (afford) the trip.7The _ (week) meeting usually lasts about two hours, which makes us annoyed.8He is _ (die) to know the re

3、sult of the examination and even cant eat or sleep well for that.9The little girl was finally found hidden behind the door, from _ she could hear what her parents said.10I have got to the point where I must make an _ (adjust) to the new life.11Study harder from now on._ (否则), you will fall behind th

4、e others. 12The training equips the students with a full understanding of first aid, which can make a real _ (different).阅读理解As a first responder, you never know what type of situation you might walk into, or who youll meet along the way. Thats definitely been the case for Jeffrey Lanenberg, a 51yea

5、rold paramedic (急救医务人员) since 1984.Ten years into the job, Lanenberg received a call that reported that a man in his early 30s had fallen down in the Mall of America. When Lanenberg and his partner arrived at the scene, they found the young male face down on the ground. He had gone unconscious, maki

6、ng weak attempts to breathe. His wife stood beside him holding their small son in horror. They quickly rushed to defibrillate (除颤) and calm the man to keep him under control. After Lanenberg dropped the patient off at the neighboring hospital, he thought about the man and his family for a long time.

7、Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago, where he met a man repeatedly walk back and forth while staring at him. As it turned out, the man was the patient he had saved 20 years earlier.“You gave me 20 years more than I ever t

8、hought Id have,” the man said. He thanked Lanenberg repeatedly and told him he had someone he wanted him to meet. He stepped around the corner and reappeared with a 20somethingyearold man. Lanenberg instantly knew that it was the son he had seen standing by his mother all those years ago.“That day c

9、hanged my life,” Lanenberg said. “Before that, everything was about work.When I talk to my beginnertraining class, I tell them you never know the impact you can have on someones life.”1What did Lanenberg do with the young man?AHe gave the man the first aid.BHe cured the man at the scene.CHe only sen

10、t the man to hospital.DHe took care of the mans wife and son.2What did Lanenberg think of the encounter with the man?AIt was unbelievable.BIt was a common routine.CIt was a matter of course.DIt was a dangerous situation.3Why was the man thankful to Lanenberg?ALanenberg helped bring up his little son

11、.BLanenberg donated to support his family.CLanenberg gave him the present happy life.DLanenberg taught his son to be a new doctor.4How did the meeting change Lanenbergs life?AHe changed his attitude to his job.BHe was rewarded with much money.CHe got a promotion to be a team leader.DHe took up teach

12、ing work to train newcomers.完形填空Everyone has their own strengths and weaknesses. Turning our weaknesses into strengths makes us _1_. A 12yearold boy, Kim overcame his weakness by unknowingly making it his _2_.Poor Kim _3_ his left arm in a terrible accident and was _4_. To cheer him up, his father m

13、ade him join a Judo (柔道) club. As the boy always wanted to learn Judo, his father thought this would make him _5_.Everyone wondered how a singlearmed boy could learn Judo._6_, the master happily accepted him. Kim practiced nothing but a single stroke (击). He trained for all 8 months in mastering a s

14、ingle stroke. The boy was _7_ and sometimes annoyed as his master taught him only one stroke.Yet, he said nothing. The boy mastered the stroke and grew in confidence as _8_ could do that particular stroke better. The boy was _9_ by the master to compete in a Judo championship tournament.Everyone _10

15、_ Kim and his master. Even the boy was not sure about why his master had chosen him.To everyones surprise, Kim easily _11_ six competitors with his single stroke. He struggled a bit in the semifinals but managed to win the match. Then the final match began. The opponent (对手) was very strong and the

16、referee (裁判) _12_ with Kims master about stopping the match as he feared the opponent could _13_ Kim. However, his master _14_ and told Kim to continue the match. With a huge effort, Kim _15_ the match.Kim thought it was _16_ and asked his master how he had become champion. His master told him “My d

17、ear boy, you learned the most _17_ stroke in Judo that very few can master to perfection. If your opponent wants to beat you and _18_ you from using the stroke, they should hold your left arm. This was the _19_ behind your victory!”If the boy turned his weakness, the loss of his left arm, into such

18、a great _20_. why cant we?1A.braveBreliableCpowerful Dflexible2A.chance BstrengthCinterest Dchoice3A.bent BraisedCbroke Dlost4A.heartbroken BimpatientCembarrassed Dangry5A.popular BnormalChappy Dspecial6A.However BBesidesCTherefore DOtherwise7A.excited BnervousCambitious Dsurprised8A.somebody Bnobod

19、yCeverybody Danybody9A.taught BpickedCforced Dpaid10A.feared BadmiredCknew Ddoubted11A.shook BhurtCbeat Dhit12A.discussed BcompetedCagreed Dquarreled13A.frighten BblameCharm Dmove14A.struggled BrefusedCbegged Dregretted15A.ignored BorganizedCwatched Dwon16A.unbelievable BstrangeCunacceptable Dsatisf

20、ying17A.suitable BstandardCterrible Ddifficult18A.prevent BprotectCsave Dexcuse19A.effort BrealityCsecret Dmeaning20A.fun BsuccessCchallenge Ddream课时作业(十四).单句语法填空/单词拼写1participates2.when3.relevant 4.from5.arrangements6afforded7.weekly8.dying9.where10.adjustment11Otherwise12.difference.阅读理解【语篇解读】本文是一

21、篇记叙文,讲述了急救医务人员Lanenberg与其20多年前救助的病人偶然重逢,病人的感激使他对自己的工作有了新的认识。1答案与解析:A细节理解题。根据第二段中的“They quickly rushed to defibrillate (除颤) and calm the man to keep him under control.”可知,Lanenberg给那个年轻人做了除颤和镇静等急救措施,故A项正确。2答案与解析:A推理判断题。根据第三段中的“Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until one ra

22、ndom visit to Office Max three years ago.”可知,在偶遇以前救助过的病人之前,Lanenberg以为自己经历了一切,言外之意,他怎么也想不到自己竟会遇到以前救助过的病人,由此判断出,Lanenberg认为这是难以置信的,故A项正确。3答案与解析:C细节理解题。根据第四段中的“You gave me 20 years more than I ever thought Id have”可知,那人说Lanenberg给了他比想象中多活了20年的时间,也就是说他认为他现在的快乐生活是Lanenberg给他的,故C项正确。4答案与解析:A细节理解题。根据最后一段中

23、的“Before that, everything was about work.the impact you can have on someones life.”可知,在那之前,一切都是关于工作的,与以前救助过的病人偶遇之后,Lanenberg告诉学生们你永远不会知道你对别人的生活会产生什么影响,由此可知,这件事改变了Lanenberg对工作的态度,故A项正确。.完形填空【语篇解读】本文是记叙文。文章主要讲述了一个失去左臂的男孩在教练的帮助下将自己的劣势转变为优势,从而在柔道锦标赛中赢得冠军的故事。1答案与解析:C考查形容词词义辨析。句意:把我们的弱项转换为强项让我们强大。A.brave勇

24、敢的;B.reliable可靠的;C.powerful强大的;D.flexible灵活的。根据空前的“Turning our weaknesses into strengths”可知,把自己的劣势转变为优势可以让我们变得“强大(powerful)”。故选C。2答案与解析:B考查名词辨析。句意:作为一个12岁的男孩,金克服了他的弱点,不知不觉地把它变成了他的长处。A.chance机会;B.strength强项;长处;C.interest兴趣;D.choice选择。根据空前的“A 12 yearold boy, Kim overcame his weakness”可知,一个12岁的男孩克服了自身的

25、弱点,并把它变成了自己的“长处(strength)”。故选B。3答案与解析:D考查动词词义辨析。句意:可怜的Kim在一场可怕的事故中失去了左胳膊。A.bent弯曲;B.raised举起;C.broke折断;D.lost失去。根据下文“a singlearmed boy ”可知,Kim失去了一只胳膊。故选D。4答案与解析:A考查形容词词义辨析。句意:可怜的Kim在一场可怕的事故中失去了左胳膊是悲伤的。A.heartbroken悲伤的;B.impatient不耐心的;C.embarrassed尴尬的;D.angry生气的。根据下一段中的 a singlearmed boy可知,Kim在一次可怕的事

26、故中“失去了(lost)”左臂,他非常“伤心(heartbroken)。”故选A。5答案与解析:C考查形容词词义辨析。句意:因为那个男孩一直想学柔道,他的父亲认为这个将会使他快乐。A.popular受欢迎的;B.normal正常的;C.happy快乐的;D.special特别的。根据本段中的“To cheer him up, his father made him join a Judo club”及“As the boy always wanted to learn Judo”可知,Kim的爸爸帮Kim加入了一家柔道俱乐部,他希望Kim能够变得“开心(happy)”起来。故选C。6答案与解析

27、:A考查副词词义辨析。句意:每个人都想知道一个独臂男孩是如何学会柔道的,然而教练快乐地接受了他。A.However然而;B.Besides此外;C.Therefore因此;D.Otherwise否则。根据本段中的“Everyone wondered how a singlearmed boy could learn Judo”及“the master happily accepted him”可知大家都很好奇一个独臂男孩如何学习柔道,“然而(However)”他的教练依然招收了他。故选A。7答案与解析:D考查形容词词义辨析。句意:这个男孩很吃惊,有时候烦恼因为他的教练只教给他一个动作。A.ex

28、cited兴奋的;B.nervous紧张的;C.ambitious有抱负的;D.surprised吃惊的。根据本段中的“Kim practiced nothing but a single stroke. He trained for all 8 months in mastering a single stroke”及“The boy was _7_ and sometimes annoyed as his master taught him only one stroke”可知,Kim八个月来只练习一个动作,他感到很“(surprised)”,甚至还有些恼怒。故选D。8答案与解析:B考查代

29、词词义辨析。句意:这个男孩精通了这个动作,提高了自信,因为没有人能够把这个特殊的动作做得更好。A.somebody某个人;B.nobody没有人;C.everybody人人;D.anybody任何人。根据本段中的“The boy mastered the stroke and grew in confidence.do that particular stroke better”可知,Kim把这招练得炉火纯青,“没人(nobody)”比他做得更好。故选B。9答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:男孩被教练选中参加柔道锦标赛。A.taught教授;B.picked挑选;选中;C.forced迫使

30、;D.paid付款。根据本段中的“The boy.to compete in a Judo championship tournament.”可知,Kim被教练“选中(picked)”去参加柔道锦标赛。故选B。10答案与解析:D考查动词词义辨析。句意:每个人都怀疑Kim和他的教练。A.feared害怕;B.admired赞赏;C.knew知道;D.doubted怀疑。根据空后的“Even the boy was not sure about why his master had chosen him”可知,每个人都在“怀疑(doubted)” Kim和他的教练,甚至连Kim也不理解教练为什么会

31、选择自己。故选D。11答案与解析:C考查动词词义辨析。句意:令人吃惊的是Kim竟然用他那一招轻易地“打赢了(beat)”六个参赛者。A.shook动摇;B.hurt伤害;C.beat打败;D.hit打;击中。根据空前的“To everyones surprise”及本段中的“He struggled a bit in the semifinals but managed to win the match. Then the final match began”可知,令人吃惊的是Kim竟然用他那一招轻易地“打赢了(beat)”六个参赛者,并赢得了半决赛最终杀入决赛。故选C。12答案与解析:A考查

32、动词词义辨析。句意:对手非常强壮,于是裁判和Kim的教练商量,想让Kim退出比赛,因为裁判担心对手会伤到Kim。A.discussed讨论;商量;B.competed竞赛;比赛;C.agreed同意;D.quarreled争吵。根据下文“about stopping the match as he feared the opponent could _13_ Kim”可知,裁判和Kim的教练商量让Kim退赛。故选A。13答案与解析:C考查动词词义辨析。句意:决赛的对手非常强壮,于是裁判和Kim的教练商量,想让Kim退出比赛,因为裁判担心对手会伤到 Kim。A.frighten使恐慌;B.bla

33、me责备;C.harm伤害;D.move移动。据本段中的“The opponent was very strong and.Kim”可知,决赛的对手非常强壮,于是裁判和Kim的教练商量,想让Kim退出比赛,因为裁判担心对手会“伤到(harm)” Kim。故选C。14答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:然而,Kim的教练拒绝了裁判的提议,告诉Kim 继续比赛。A.struggled挣扎;B.refused拒绝;C.begged乞求;D.regretted遗憾;后悔。根据空后“told Kim to continue the match”可知,Kim的教练“拒绝了(refused)”裁判的提议,

34、他让Kim 继续比赛。故选B。15答案与解析:D考查动词词义辨析。句意:Kim费了好大的劲,打赢了决赛。A.ignored忽视;B.organized组织;C.watched看守;D.won赢得;获胜。根据下一段中的“how he had become champion”可知,Kim费了好大的劲,“打赢了(won)”决赛。故选D。16答案与解析:A考查形容词词义辨析。句意:Kim对自己的胜利感到难以置信。A.unbelievable令人难以置信的;B.strange奇怪的;C.unacceptable不能接受的;D.satisfying令人满意的。根据空后的“asked his master

35、how he had become champion”可知,Kim对自己的胜利感到“难以置信(unbelievable)”。故选A。17答案与解析:D考查形容词词义辨析。句意:亲爱的孩子,你学会了柔道中最困难的一招,几乎没有人能将这一招练到完美。A.suitable合适的;B.standard标准的;C.terrible可怕的;D.difficult困难的。根据空后的“very few can master to perfection”可知,Kim学会了柔道中最“困难的(difficult)”一招,几乎没有人能将这一招练到完美。故选D。18答案与解析:A考查动词词义辨析。句意:如果对手想要打赢

36、Kim, 阻止你使用这一招,他们就得抓住你的左臂。A.prevent阻止;B.protect保护;C.save节省;挽救;D.excuse原谅。根据本段中的“If your opponent wants to beat you.they should hold your left arm”可知,如果对手想要打赢Kim, “阻止(prevent)”Kim使用这一招,他们就得抓住Kim的左臂。故选A。19答案与解析:C考查名词词义辨析。句意:这是Kim获胜背后的秘密。A.effort努力;B.reality现实;C.secret秘密;D.meaning意义。根据本段中教练对Kim获胜原因解释可知,这是Kim获胜背后的“秘密(secret)”。故选C。20答案与解析:B考查名词词义辨析。句意:如果这个男孩能把自己没有左臂的劣势转变为一个巨大的成功,那我们为什么不能呢?A.fun乐趣;B.success成功;C.challenge挑战;D.dream梦想。根据本段中的“If the boy turned his weakness, the loss of his left arm, into.”可知,如果这个男孩能把自己没有左臂的劣势转变为一个巨大的“成功(success)”,那我们为什么不能呢?故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1