1、课时作业(三) Module 1 Section Integrating Skills & Cultural Corner.单句语法填空1When _ (fish) yesterday, he got a fish which is about half a meter in _ (long)2_ (inspire) by the success of the hero in the film, we decided to work even harder than ever.3The teacher was quite annoyed at her _ (absent) from class
2、 this morning.4They were walking along the river when a flower came _ sight.5Experts advised that parents_ (discourage) children _ doing homework by using electronic equipment too much.6It is a privilege _ (make) a speech here and out of respect Id like to introduce my advisor first.7They failed to
3、reach the station on time because their car broke _ on the way.8Please remind me of the meeting again tomorrow _ case I forget.9The scientists are trying their best to come up _ a solution to the problem.10The test results were very _. Obviously, he was _.(depress).阅读理解AAccording to some researchers
4、, you should not praise children for everything that they do. It does not help them build selfconfidence.Most parents and teachers agree that praise can help increase childrens selfconfidencethe more, the better. However, according to some researchers, only proper praise is good for children. If adu
5、lts praise everything children do, it makes children look for praise all the time, not trying to do their best. “Teachers should not say things like good job or nice work whenever a child does anything. They should encourage them to continue to improve,” some researchers advise.Another idea is that
6、children with high selfconfidence are happier, and do better at school. About this, Marshall Duke, a researcher in children, says, “High selfconfidence brought in by too much praise does not make children happier, get more, or become able to do more. Finding a childs advantages and developing them c
7、an help build confidence more than too much praise can.” Praise also loses its effect if it is given equally to all students.“Its important to tell children the truth about what theyve done. Honest feedback is far better than empty praise,” Duke adds. “People have got into the habit of not telling c
8、hildren when theyre wrong. That makes it hard for them to deal with difficulties when they grow up. Thats just how the world is.”1According to some researchers, if parents praise their children too much, their children will _.Abecome strongBincrease selfconfidenceCdo better in their studiesDalways l
9、ook for praise2In order to help children build selfconfidence, some researchers advise teachers to _.Amake them live more happilyBlet them do more difficult workCencourage them to improveDhelp them do better in school3Which of the following is TRUE, according to the passage?APraise makes children be
10、come successful.BThe same praise for all children has no meaning.CChildren dont know what theyre really good at.DDuke thinks praise is more important than finding childrens strengths.4What is the last paragraph about?AWhat children with high selfconfidence are like.BIts important to have the habit o
11、f praising children.CChildren should know their mistakes as soon as possible.DWe should praise children honestly and tell them their mistakes.BTwo weeks ago, a 5yearold girl named Sunshine Oelfke emptied out her piggy bank(存钱罐)onto the living room floor and immediately started counting. Her grandmot
12、her, Jackie Oelfke, thought she was playing as she carefully lined up the coins, but then she saw the girl put the coins into a plastic bag and place it in her backpack.“That aroused my curiosity,” Jackie told CBS News. “Nobody messes with the piggy bank.” After observing Sunshine at work a few minu
13、tes longer, Jackie decided to find out why the little girl broke into her savings.“What are you doing with that money?” Jackie asked her granddaughter.“Im taking it to school,” Sunshine replied. The little girl finally stated the real reason why she needed the money. “Im going to take it for milk mo
14、ney. My friend Layla doesnt get milkher mom doesnt have milk money and I do.”Jackies heart melted at Sunshines words. Choked with strong feelings, Jackie held her sweet granddaughter tightly in her arms.Last week, Jackie and Sunshine met with her teacher, Rita Hausher, and handed her the30 the kinde
15、rgartner had saved. There are 20 kids in Sunshines class and about half dont get milk. It costs 0.45 a carton(纸盒)The total adds up to about 180 a month for every child in the class to have milk every day.After dropping Sunshine off at school, Jackie posted a tearful video on Facebook to explain her
16、granddaughters plan. To her surprise, dozens of people offered to donate toward the cause. Within a week, Jackie raised more than 1,000. Now every student in Sunshines class can get free milk for the rest of the year.Jackie said Sunshine doesnt see her kind act as a big deal. She was just trying to
17、look out for her friends. “She doesnt understand the effect shes brought about,” Jackie said. “But now she knows she can do whatever she puts her mind to.”5Why did Sunshine empty her piggy bank?AShe wanted to play with the coins.BShe needed to train her counting skills.CShe intended to pay for her f
18、riends milk.DShe hoped to show off her savings in class.6How did Jackie feel upon hearing Sunshines words?ATouched. BCurious.CProud. DRelieved.7In Jackies eyes, what did Sunshine learn from the experience?AMany hands make light work.BTwo heads are better than one.CA friend in need is a friend indeed
19、.DNothing is impossible to a willing heart.8What is the best title for this passage?AJackies Piggy Bank.BSmall Coins, Big Deeds.CA Moved Grandmother.DPiggy Bank and Carton Milk.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个恰当的单词或括号内单词的正确形式。Chengdu has dozens of new millionaires, Asias biggest building, and fancy new hotels. B
20、ut for tourists like me, pandas are its top_1_ (attract)So it was a great honour to be invited backstage at the notforprofit Panda Base, where ticket money helps pay for research. I _2_ (allow) to get up close to these cute animals at the 600acre centre. From tomorrow, I will be their UK ambassador.
21、 The title will be _3_ (official) given to me at a ceremony in London. But my connection with pandas goes back_4_ my days on a TV show in the mid1980s, _5_ I was the first Western TV reporter _6_ (permit) to film a special unit caring for pandas rescued from starvation in the wild. My ambassadorial
22、duties will include _7_ (introduce) British visitors to the 120plus pandas at Chengdu and others at a research centre in the misty mountains of Bifengxia.On my recent visit, I held a lively threemonthold twin that had been rejected by_8_ (it) mother. The nursery team switches him every few _9_ (day)
23、 with his sister so that while one is being bottlefed,_10_ other is with mumshe never suspects.课时作业(三).单句语法填空1fishing; length2.Inspired3.absence4.into5.(should) discourage; from6.to make7.down8.in9.with10.depressing; depressed.阅读理解A【语篇解读】这是一篇说明文。文章讲述了过多表扬孩子没什么好处,成人应该鼓励孩子继续提高,诚实地向孩子说明他们错在哪里。1答案与解析:D细
24、节理解题。由第二段中的“If adults praise everything children do, it makes children look for praise all the time, not trying to do their best.”(如果大人表扬孩子做的每件事,就会让孩子一直在寻找表扬,而不是尽力做到最好。)可知过多表扬孩子,孩子就会一直寻求表扬。故选D项。2答案与解析:C细节理解题。由第二段中的“Teachers should not say things like good job or nice work whenever a child does anyth
25、ing. They should encourage them to continue to improve, some researchers advise.”(老师不应该在孩子做任何事情时说“做得好”或“干得好”。他们应该鼓励他们继续提高,一些研究人员建议。)可知教师应该鼓励孩子继续提高来增强孩子的自信心。故选C项。3答案与解析:B细节理解题。由第三段中的“Praise also loses its effect if it is given equally to all students.”(如果表扬对所有学生都一视同仁,它也会失去作用。)可知对所有孩子同样的赞美是没有意义的。故选B项。
26、4答案与解析:D主旨大意题。由最后一段中的“Its important to tell children the truth about what theyve done. Honest feedback is far better than empty praise, Duke adds.”(“告诉孩子们他们所做的事情的真相是很重要的。诚实的反馈远胜于空洞的赞扬,”杜克补充道。)可知我们应该诚实地表扬孩子,告诉他们的错误。故选D项。B【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要介绍了一个女孩为了自己的朋友清空她的储蓄罐,为她朋友买牛奶。她的故事在Facebook上传开之后,感动了很多人。人们纷纷加入
27、到这一慈善事业中。5答案与解析:C细节理解题。根据第四段中“Im going to take it for milk money. My friend Layla doesnt get milkher mom doesnt have milk money and I do.”Sunshine看到朋友没有牛奶,她要把储存罐里的钱拿去帮朋友买牛奶。故选C。6答案与解析:A推理判断题。根据第五段中的“Jackies heart melted at Sunshines words. Choked with strong feelings, Jackie held her sweet granddaug
28、hter tightly in her arms”可知,听了Sunshine的话后,Jackie的心融化了。因为心情激荡,她哽咽了。她把孙女紧紧抱在怀里。由此可知,Jackie被Sunshine的话感动了。故选A。7答案与解析:D推理判断题。根据最后一段中的“now she knows she can do whatever she puts her mind to”可知,Sunshine现在知道了:任何她投入心思的事情,她都能做到。即D选项:心之所愿无事不成。故选D。8答案与解析:B主旨大意题。文章主要介绍了一个女孩Sunshine为了自己的朋友清空她的储蓄罐,为她朋友买牛奶。她的故事在Fa
29、cebook上传开之后,感动了很多人。人们纷纷加入到这一慈善事业中。故本文最好的题目是“小硬币,大行为”。故选B。.语法填空【语篇解读】这是一篇记叙文。本文讲述了作者作为一名熊猫爱心大使,在成都的一个非盈利性的熊猫养护基地护理大熊猫的故事,他被授予一个英国爱心大使的称号,并回忆了自己与熊猫结缘的来由,并介绍了自己的大使职责以及最近的一次护理行动。1答案与解析:attraction考查名词。句意:但对我这样的游客来说,熊猫是它最吸引人的地方。根据上文its top可知此处应填名词,故填attraction。2答案与解析:was allowed考查动词时态和语态。本句中主语与谓语动词构成被动关系,
30、且事情发生在过去应用一般过去时,主语为I,谓语动词用单数。故填was allowed。3答案与解析:officially考查副词。此处修饰动词give应用副词officially,表示“正式地”。故填officially。4答案与解析:to考查介词。根据短语go back to表示“追溯到”。故填to。5答案与解析:when考查定语从句。此处为非限定性定语从句修饰先行词 my days,且先行词在从句中做时间状语,故用关系副词when。故填when。6答案与解析:permitted考查非谓语动词。分析句子结构可知,permit与其逻辑主语之间是被动关系,故填过去分词permitted作后置定语
31、,相当于that/who was permitted。7答案与解析:introducing考查非谓语动词。空前为动词 include,作为谓语,include后若加动词只能加动词ing 形式,构成 include doing sth.,意为“包括做”。故填introducing。8答案与解析:its考查代词。修饰后文名词mother应用形容词性物主代词its。故填its。9答案与解析:days考查名词的数。day为可数名词,由few修饰应用复数形式。故填days。10答案与解析:the考查冠词。根据前文中出现的 one 和空后 other 可知,此处考查的词组为 onethe other表示“一个另一个”。故填the。