收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时作业(七)Module 3 Interpersonal Relationships Friendship Section Ⅰ Introduction Reading(含解析)外研版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:453963 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:4 大小:46KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时作业(七)Module 3 Interpersonal Relationships Friendship Section Ⅰ Introduction Reading(含解析)外研版选修6.doc_第1页
第1页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业(七)Module 3 Interpersonal Relationships Friendship Section Ⅰ Introduction Reading(含解析)外研版选修6.doc_第2页
第2页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业(七)Module 3 Interpersonal Relationships Friendship Section Ⅰ Introduction Reading(含解析)外研版选修6.doc_第3页
第3页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 课时作业(七)Module 3 Interpersonal Relationships Friendship Section Ⅰ Introduction Reading(含解析)外研版选修6.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(七)Module 3Section Introduction & Reading.单句语法填空1One of my _ friends who was sitting _ to the door _ the door when it began to blow hard outside. (close)2Dont knock _ the glass of milk on the desk because the milk is so hot.3Cindy shut the door heavily and burst _ crying. No one in the office kn

2、ew why she was so angry.4The girl has a great interest _ sport and has been taking badminton classes twice a week over the last three years.5Though they dont live in the same city now, he manages to inform Tony from time _ time how he is getting along.6A great amount of homework _ (have) to be done

3、every day, so large quantities of their time _ (be) occupied.阅读理解A Linda Evans was my best friend like the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding. When I was 13, my family moved away. Linda and I kept in touch through letters, and we saw eac

4、h other on special times like my wedding and Lindas. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back, stamped “Address Unknown” I had no idea about how to find Linda. Over the years, I missed Linda very much. I wanted to share (分

5、享) happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill. One day, I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much li

6、ke Linda and whose last name was Wagman Lindas married name. “There must be thousands of Wagmans.” I thought, but I still wrote to her. She called as soon as she got my letter. “Mrs. Tobin!” she said excitedly, “Linda Evans Wagman is my mother.” Minutes later I heard a voice that I knew very much, e

7、ven after 40 years, laughed and cried and caught up on each others lives. Now the empty place in my heart is filled. And theres one thing that Linda and I know for sure: We wont lose each other again!1The writer went to piano lessons with Linda Evans _. Aat the age of 13 Bbefore she got married Cbef

8、ore the writers family moved away Dafter they moved to new homes2They didnt often write to each other because they _. Agot married Bhad little time to do so Cdidnt like writing letters Dcould see each other on special times3The writer was happy when she _.Aread the newspaperBheard Lindas voice on th

9、e phoneCmet a young woman who looked a lot like LindaDwrote to the woman whose last name was Wagman4They havent kept in touch _.Afor about 40 yearsBfor about 27 yearsCsince they got marriedDsince the writers family moved awayB As more people opt for the single life, adult friendships also grow more

10、important. For people in relationships, having a reliable group is important, too your mate will be much happier if youre spreading your anxieties beyond his or her ears and you will also feel better. In a recent study, researchers made some fascinating findings about how “who we are” informs the fr

11、iendships we hold. The study was based on the most popular personality construct in contemporary psychology, the Big 5 personality traits (特征): extraversion, or how much you love attention and interacting with people; neuroticism,_or how easily worried you are by things; agreeableness, or how warm a

12、nd kind you are; conscientiousness, or how careful you are about lifes many duties; and openness to experience, or how much youre into discovering new things, whether theyre ideas, people, or places. For their study, the research team recruited 434 students. They took a personality questionnaire in

13、the lab, then rated how satisfied they were with their friends and their life overall, and then researchers asked them to recommend half a dozen friends to rate their personality. Gathering these ratings together, the researchers found that openness to experience didnt have anything to do with frien

14、dship satisfaction, at least in this study. Neuroticism was linked to lower satisfaction (probably because emotionally unstable people may be dramatic or hard to please, at least in my personal experience). But having high scores in the three remaining sunny traits conscientiousness, extra version,

15、and agreeableness predicted higher friendship satisfaction. However, its a pretty intuitive (直觉的) result, since its easy to be friends with someone whos always on time, always saying that youre right, and always up to hang out. But if you dont exactly identify with all that, fear not: Your personali

16、ty is so much more than your traits.5What does the author think of the friendship? AIt is helpful to dating and work. BIt can relieve your negative emotions. CIt has nothing to do with personality. DIt is based on the 5 popular personality traits.6What did the recent study find? AThe biggest 5 perso

17、nality traits. BThe methods of informing the friendships. CThe ways to form the most popular personality. DThe relationship between personality and friendships.7What does the underlined word “neuroticism” in Paragraph 2 mean?ADetermination. BNervousness.CHesitation. DOptimism.8What opinion does the

18、author hold? AIts hard to please emotionally unstable people. BA punctual person can surely make more friends. CFriends are more important than families for single persons. DThe five traits are equally demanded in getting higher friendship satisfaction.阅读七选五Recently, a professor of philosophy in the

19、 United States has written a book called Money and the Meaning of Life. He has discovered that how we deal with money in our daytoday life has more meaning than we usually think. One of the exercises he asked his students to do is to keep record of every penny they spend for a week._1_ He says our r

20、elations with others often become clearly defined when money enters the picture. You might have wonderful friendship with somebody and you may think that you are very good friends. But you will know him only when you ask him to lend you some money. If he does, it brings something to the relationship

21、 that seems stronger than ever before. _2_ This person may say that he has a certain feeling, but if it is not carried out in the money world, there is something less real about it. Since money is so important to us, we consider those who possess a lot of it to be very important. _3_ Question:What i

22、s the most surprising thing you have discovered about being rich, because you are a selfmade man? Answer:The most surprising thing is how people give me so much respect. _4_ I do not know much. All I am is rich. _5_ How much do I need for any given purposes in my life? In his book, the professor unc

23、overed an important need in modern society: to bring back the idea that money is an instrument rather than the end. Money plays an important role in the material world, but expecting money to give happiness may be missing the meaning of life. AI am nothing. BOr it can suddenly weaken the relationshi

24、p if he doesnt. CSome people think money plays an important role in their life. DThe author interviewed some millionaires in researching his book. EMore and more people doubt if money can bring people real friendship. FPeople just have an idea of making more and more money, but what is it for? GFrom

25、 the way they spend their money, they can see what they really value in life.课时作业(七).1closecloseclosed2.over3.out4.in5.to6.hasare.A1答案与解析:C细节理解题。根据第一段和第二段中“When I was 13, my family moved away.”可知,作者和Linda是在作者搬家之前一起去上钢琴课的。2答案与解析:B推理判断题。根据第二段“Soon we were busy with children and moving to new homes, an

26、d we wrote less often.”可知,各自成家之后,忙于照顾孩子而没有时间写信。3答案与解析:B细节理解题。根据最后一段可知,作者通过Linda的女儿联系到了Linda。当听到Linda的声音时,作者十分兴奋。4答案与解析:A细节理解题。根据最后一段“Minutes later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years.”可知,作者和Linda四十年没见了。B5答案与解析:B细节理解题。由第一段“your mate will be much happier if youre spreading your

27、anxieties beyond his or her ears and you will also feel better.”可知作者认为友谊可以减轻你的负面情绪。6答案与解析:D细节理解题。由第三段“They took a personality questionnaire in the lab, then rated how satisfied they were with their friends and their life overall, and then researchers asked them to recommend half a dozen friends to r

28、ate their personality.”可知最近这次调查是发现性格和友谊之间的关系。7答案与解析:B词义猜测题。根据第二段“or how easily worried you are by things”和第三段“Neuroticism was linked to lower satisfaction (probably because emotionally unstable people may be dramatic or hard to please, at least in my personal experience)”可推断出“neuroticism”意思是神经过敏。8答案与解析:A细节理解题。根据第三段“probably because emotionally unstable people may be dramatic or hard to please, at least in my personal experience.”可知作者的观点是很难让情感不稳定的人高兴。.答案:15GBDAF

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1