1、合肥市第六中学2020-2021年下期高二6月月考英语考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。4.本卷命题范围:高考范围。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给
2、的A. B.C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读-遍。例: How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the train leave?A. At 9:10. B. At 10:00.C. At 10:50.【答案】B【解析】【原文】W: What time is your train leaving?M: It leaves at 10. Ive got 50 minutes left.W: Youd
3、 better hurry, or you wont be able to catch it.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Weather.B. Illnesses.C. Body temperature.【答案】A【解析】【原文】M: Nice weather were having! Dont you think?W: No, it is too cold.M: I think it is just right.W: Id prefer a few degrees warmer.3. 【
4、此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man do next?A. Cancel a meeting.B. Give a lecture.C. Go to his office.【答案】C【解析】【原文】M: Now, lets stop talking and get going. I need to be in my office in 15 minutes. Or Ill be late for a meeting.W: OK. Bye!4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman think of the course?A.
5、Boring.B. Beneficial.C. Bad.【答案】B【解析】【原文】M: This course is really difficult.W: I dont think its all that bad. And well benefit a lot from it.M: So youre taking it, too.W: Thats true.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman trying to do?A. Repair a broken radio.B. Turn on the mans radio.C. Get focused
6、on thinking.【答案】C【解析】【原文】W: Could you turn that off? I cant hear myself think!M: What?W: The radio.M: Oh, sorry.第二节(共15小题;每小题1.5 分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What made the c
7、rowd upset?A. The players terrible performance.B. The baseball field full of garbage.C. The aggressive fights in the stands.7. What does the man say about the athletes?A. They seldom try their best.B. They shouldnt be to blame.C. They treat their fans rudely.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: It was a crazy cr
8、owd at the baseball game today. Why was everyone so upset?M: Well, the home team played terribly, and most of the fans paid a lot of money to see that game.W: I can understand that, I guess, but there were people throwing garbage on to the field and yelling at the players.M: If you think thats bad,
9、you should go watch a soccer match in England. Europeans are very aggressive during games. A lot of times, fights break out in the stands.W: Really? Wow, that seems a little unnecessary. Its just a game, after all.M: I agree. I find it unfair to blame it on the athletes. They are all trying their be
10、st.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the woman expect Maurice Caine to do?A. Call her back.B. Leave a message.C. Give his phone number.9. What is the most probable relationship between Maurice Caine and the man?A. Classmates.B. Old friends.C. Colleagues.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】M: Hello, H
11、arry Webb speaking. What can I do for you?W: Could I speak to Maurice Caine please? Im his friend since childhood.M: Im sorry, but hes in a meeting at the moment. It has just begun and it is very important.W: So he is unlikely to answer my call. Do you know when hell be back?M: He should be back in
12、an hour. Can I take a message for him?W: Yes, please ask him to call Maria Jones on 6293478 as soon as he comes back.M: 6293478, right?W: Thats right.M: OK, Ill see he gets your message.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why is the man flying to Toronto?A. To see his friends.B. To attend a confe
13、rence.C. To visit his parents.11. How does the woman travel to New York?A. By air.B. By car.C. By train.12. What is the womans mother?A. An engineer.B. A banker.C. A nurse.【答案】10. A 11. C 12. C【解析】【原文】W: Are you packing for another trip?M: Yeah. On Saturday, Im flying to Toronto.W: Is this another e
14、ngineering conference for work?M: No. Im meeting with friends. But I earned so many miles by traveling for work that the ticket was free.W: Thats impressive. You fly a lot. Ive only been on a plane a few times.M: Really? Dont you travel with your dad?W: No. He travels a lot because he is a banker, a
15、nd he has an office in Japan. When hes working in New York, we take the train to visit him.M: Oh, I thought you drove.W: No, my mom dislikes driving in the city. Besides, the train is super relaxing.M: What does your mom do for work?W: Shes a nurse. But she gets the weekends off.M: I see. Does she l
16、ike New York?W: Actually, neither of us likes it that much. But we love spending time with my dad there.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What kind of tickets will the woman buy?A. One- way ones.B. Round-trip ones.C. First-class ones.14. How long will the woman stay in New York?A. For five days
17、.B. For six days.C. For seven days.15. Which flight to Michigan will the woman take?A. Flight 513.B. Flight 514.C. Flight 515.16. Where does the conversation probably take place?A. At the ticket office.B. On a plane.C. In the mans house.【答案】13. B 14. C 15. B 16. A【解析】【原文】W: I would like to buy two t
18、ickets for me and my friend to New York, please. And I need to leave today. There is something urgent on business.M: Are you aware that prices without two weeks advance notice will be very high? And today is Saturday. Im afraid there may be no tickets left. Oh, luckily, here are two tickets to New Y
19、ork, but its economy, not first-class. Will that be one- way or round-trip?W: I wish I could stay there, but unfortunately it will have to be a round -trip ticket.M: When would you like to return?W: I will stay there for seven days.M: OK. I have you booked on Flight 513 leaving at 2:00 pm and arrivi
20、ng in New York at 6:00 pm tonight. The return is Flight 514 leaving on 5th November at 8:00 am and arriving at Michigan at 12:00 on the very day.W: Perfect! I still have time to go to the shops in the airport before I go. Oh, but how much are they?M: Two weekly return tickets to New York, it is 150
21、pounds in total,听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17 What is the speaker doing?A. Hosting a program.B. Interviewing travelers.C. Sharing weather reports.18. What is peoples biggest reason for not going out into the country?A. It is too hot for them to go outside.B. It doesnt look good on social media
22、.C. It doesnt match most of their clothes.19. What is Leaf Linking Environment and Farming?A. An organization.B. A radio program.C. A countryside store.20. How did Annabel Shackleton feel about peoples not going out into the country?A. Uninterested.B. Surprised.C. Annoyed.【答案】17. A 18. B 19. A 20. B
23、【解析】【原文】M: Hello and welcome to our program, Im Peter. Today we are going to talk about why fewer and fewer people are going out into the country. In fact, the biggest reason people gave was that it wouldnt look good on their social media. It is unbelievable, right? In a survey, 30% of the people ga
24、ve the poor social media photo opportunity as the reason. Annabel Shackleton is from an organization called Leaf Linking Environment and Farming. She recently appeared on the BBCs Farming Today radio program. She couldnt believe that 4 in 10 young adults thought they should spend more time in the co
25、untryside. And a quarter of them know and believe that its much better and easier to relax in the countryside. But theyre just not going out. She was shocked and surprised that people know going out in the country is good, but they still dont do it. They say there are just so many other distractions
26、, like they havent got the right clothing, or they cant get good pictures for their social media. Another very good excuse is the weather. They say its not a lot of fun to go out if its cold and pouring with rain. Above all, its just so easy for people to stay indoors.第二部分阅读理解(共两节 ,满分40分)第一节(共15小题;每
27、小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere are four books for teens to read, including a mix of classics, young adult fiction and non-fiction. Parents may even want to re read.Brown Girl Dreaming by Jacqueline WoodsonThe author shares beautiful poetry that will speak to tweens and teens abou
28、t her experience of growing up in the South as an African- American in the 1960s and 1970s. The poems are charged with the themes of self- awareness and identity.Educated by Tara WestoverThis is an unforgettable memoir (回忆录) for both adults and teens that has won many awards, including the recommend
29、ation of Barack Obama. Raised as a survivalist in the mountains of Idaho, Tara Westover was kept out of school and survived a childhood of violence. This would be a wonderful book to read for the purpose of family discussion.I Wish You All the Best by Mason DeaverThis story is a celebration of frien
30、dship, heartbreak, and love around Ben. Ben struggles with an anxiety disorder, but the friendship in this book will be inspiring for all readers.The Curious Incident of the Dog in the Night-Time by Mark HaddonThis novel centers around Christopher John Francis Boone with autism (自闭症) and a mystery t
31、hat the readers get to experience with the boy. He doesnt understand human feelings, and living this mystery through this angle is a thoughtful way for teens to understand the ways in which people can differ yet also be the same.21. Which book is the most appealing for a lover of poetry?A. Educated.
32、B. Brown Girl Dreaming.C. I Wish You All the Best.D. The Curious Incident of the Dog in the Night -Time.22. What can we know about the author of Educated?A. She admired Barack Obama.B. She had a rough childhood.C. She was always popular at school,D. She loved family discussions.23. What do Ben and C
33、hristopher John Francis Boone have in common?A. They raise dogs as their pets.B. They are easygoing schoolboys.C. They suffer from mental illnesses.D. They are fond of mountain climbing.【答案】21. B 22. B 23. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要推荐了四本适合青少年阅读的书。【21题详解】细节理解题。根据Brown Girl Dreaming by Jacqueline Woodson中
34、“The author shares beautiful poetry that will speak to tweens and teens about her experience of growing up in the South as an African- American in the 1960s and 1970s. The poems are charged with the themes of self- awareness and identity. (作者分享了美丽的诗歌,这些诗歌将讲述她在20世纪60年代和70年代作为一个非裔美国人在南方长大的经历。这些诗充满了自我意
35、识和身份认同的主题)”可知,Brown Girl Dreaming这本书对于诗歌爱好者来说是最具有吸引力的。故选B。【22题详解】细节理解题。根据Educated by Tara Westover中“Raised as a survivalist in the mountains of Idaho, Tara Westover was kept out of school and survived a childhood of violence. (作为爱达荷州山区的一名生存主义者,Tara Westover被学校拒之校外,并在暴力的童年中幸存下来) ”可知,Tara Westover的童年是
36、不幸的。故选B。【23题详解】细节理解题。根据I Wish You All the Best by Mason Deaver中“Ben struggles with an anxiety disorder, but the friendship in this book will be inspiring for all readers. (Ben与焦虑症作斗争,但这本书中的友谊将鼓舞所有读者)”及The Curious Incident of the Dog in the Night-Time by Mark Haddon中“This novel centers around Christo
37、pher John Francis Boone with autism (自闭症) and a mystery that the readers get to experience with the boy. (这部小说围绕着患有自闭症的Christopher John Francis Boone 展开,读者可以在他身上体验到一个神秘的故事)”可知,Ben和Christopher John Francis Boone都有心理疾病。故选C。BIf any New Yorker of Asian descent needs a safe way to get around, Madeline Pa
38、rk has got their back. Park created an Instagram account called “Cafemaddycab” amid a wave of anti-Asian hate crimes across the US. The account has one goal: to pay the Uber or Lyft fee for any woman or elderly individual of Asian descent in New York in order to help them get to their destinations s
39、afely if they feel “unsafe taking the train in NYC”.Park, who had spent a majority of her decade in New York as a “broke student”, knew all too well what it was like to have to take the train or walk home rather than calling a cab because it was too expensive.Now, shes using money from her own pocke
40、t, as well as from other donors, to make sure the cost isnt preventing anyone else from getting a ride. She decided to do so after fearing for her own safety just the other week.“Thats it. I took the train to work last week and every minute of the ride I was stressed,” Park said in an Instagram post
41、.“I was afraid that someone was going to walk up and start attacking me.”One incident still on Parks mind was when “someone set a 29-year-old Asian womans backpack on fire in the train around Ktown” Park said she was done taking the train while these hate crimes were going on and so should you.Park
42、started out with $ 2,000 of her own money, which she used to help reimburse any Lyft or Uber ride up to $ 40 per person. Within two days, donors collectively poured in over $100, 000 to help with her efforts. Park started accepting more donations and she expected other cities to start their own cab
43、initiative. However, its no small task.“You have to have the TIME to commit to this and preferably a few people you trust to work with you, and a big heart for our community # StopAsianHate,” Park wrote in an Instagram post.24. What do the underlined words “has got their back” in paragraph 1 probabl
44、y mean?A. Has taught them a lesson.B. Has attacked them secretly.C. Has spoken highly of them.D. Has offered support to them.25. Why did Park hardly travel by cab in the past?A. It was unaffordable.B. It wasnt a safe choice.C. It was slower than taking a train.D. It wasnt allowed for an Asian.26. Wh
45、at is the function of paragraph 4 and paragraph 5?A. To tell why Park started her cab initiative.B. To encourage donations for Parks account.C. To call for the reform on railway systems.D. To condemn the anti- Asian hate crimes.27. How does Park find carrying out the cab initiative?A. Hopeless.B. Un
46、acceptable.C. Disappointing.D. Challenging.【答案】24. D 25. A 26. A 27. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。反亚裔仇恨犯罪在美国纽约掀起一波浪潮,亚裔群体在乘坐火车或步行出行时战战兢兢。Madeline Park用自己的钱和其他好心人捐赠的钱为在纽约的亚裔女性或老年人支付优步或Lyft的费用,帮助他们安全到达目的地。【24题详解】词句猜测题。根据划线词后“The account has one goal: to pay the Uber or Lyft fee for any woman or elderly individua
47、l of Asian descent in New York in order to help them get to their destinations safely if they feel “unsafe taking the train in NYC”.(该账户只有一个目标:为纽约的任何亚裔女性或老年人支付优步或Lyft费用,以便在他们觉得“在纽约坐火车不安全”时帮助他们安全到达目的地)”可知,Park创建一个账户以帮助亚裔女性或老人安全乘坐出租车。故划线词的意思是“给他们提供支持”。故选D。25题详解】细节理解题。根据第二段“Park, who had spent a majori
48、ty of her decade in New York as a “broke student”, knew all too well what it was like to have to take the train or walk home rather than calling a cab because it was too expensive.(十年中的大部分时间,Park都是在纽约度过的“穷学生”,她非常清楚坐火车或步行回家而不是打车的感觉,因为打车太贵了)”可知,Park过去几乎不乘坐出租车是因为花费太高。故选A。【26题详解】推理判断题。根据第四段“Thats it. I
49、took the train to work last week and every minute of the ride I was stressed,” Park said in an Instagram post. “I was afraid that someone was going to walk up and start attacking me.”(“就是这样。上周我坐火车去上班,每一分钟我都很紧张,” Park在Instagram上发帖说。“我担心有人会走过来攻击我。”)”以及第五段“One incident still on Parks mind was when “som
50、eone set a 29-year-old Asian womans backpack on fire in the train around Ktown”. Park said she was done taking the train while these hate crimes were going on and so should you. (Park至今记忆犹新的一件事是,“有人在Ktown附近的火车上放火烧了一名29岁亚洲女性的背包”。Park说在这些仇恨犯罪发生的时候她不想再坐火车了你也应该这么做)”可推知,第四、五两段的作用是说明了Park发起“出租车倡议”的原因。故选A。
51、【27题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Park started out with $ 2,000 of her own money, which she used to help reimburse any Lyft or Uber ride up to $ 40 per person. Within two days, donors collectively poured in over $100, 000 to help with her efforts. Park started accepting more donations and she expected other citi
52、es to start their own cab initiative. However, its no small task.(Park从自己的2000美元开始,她用这笔钱给Lyft或优步的乘客报销每人40美元的费用。在两天之内,捐赠者们集体捐赠了超过10万美元来帮助她的努力。Park开始接受更多的捐款,她希望其他城市也能启动自己的出租车倡议。 然而,这不是一件小事)”以及最后一段“You have to have the TIME to commit to this and preferably a few people you trust to work with you, and a
53、 big heart for our community # StopAsianHate,” Park wrote in an Instagram post.(“你必须有时间来做这件事,最好是一些你信任的人和你一起工作,还有一颗伟大的心为我们的社区# StopAsianHate,”Park在Instagram上写道)”可推断,Park认为实施“出租车倡议”是具有挑战性的。故选D。CBullitt Group, the global licensee for Cat phones, recently announced the availability of the Cat S42 H + sm
54、artphone with advanced antimicrobial(抗菌的) product protection. For over a decade, Cat phones have led the way in making mobile phones stronger for the needs of heavy work and the hard knocks. Now, Cat is also setting a new standard in hygiene(卫生).The Cat S42 H + (Hygiene Plus Innovation) is the first
55、 device of its kind with permanently enhanced antimicrobial product protection built into its body. Every outside component of its hardware has been mixed with an antimicrobial silver ion(离子) technology additive called Biomaster to help fight bacteria. Tested to the international ISO 22196 standard,
56、 the active antimicrobial agent is proven to prevent bacteria cells from reproducing by over 80% within 15 minutes and 99. 9% within 24 hours.Like all Cat phones, the Cat S42 H+ can be fully put in warm soapy water and repeatedly washed. Additionally, it has been put under extreme clean testing. It
57、has been wiped 3, 000 times, subjected to pressurized alcohol testing and used with real world chemical mixtures. Together, this combination sets a new standard in hygienic phone design.Mobile phones are recognized by the WHO as a potential carrier of bacteria and virus. Studies have shown the mobil
58、e phone in your pocket is 10 times dirtier than a toilet seat.“One of the reasons why our phones are so dirty is the heat they produce. Warm environments are pleasant for bacteria to live and reproduce, and we all take our mobile phones everywhere with us, to all the places we live and work, constan
59、tly picking up new pollutants. We are proud to introduce this antimicrobial phone to help reduce these risks, said Peter Cunningham, Vice President at Bullitt Group.From nurses to bellmen, delivery drivers, ground crew, or anyone constantly exposed to other people, this combination of easy clean pho
60、ne with antimicrobial treatment can make a difference.28. How does the text show the ability of the Cat S42 H+ to fight bacteria?A. By making comparisons.B. By listing users reviews.C. By giving the testing data.D. By referring to the WHO.29. What is a characteristic of the Cat S42 H+?A. It is resis
61、tant to water.B. It is soft and flexible.C. It identifies a virus quickly.D. It washes itself automatically.30. Why are ordinary phones so dirty according to Peter Cunningham?A. They are not used in a proper way.B. Their exposure to heat is not enough.C. The heat they produce benefits bacteria.D. Th
62、ey often get too cold to resist bacteria.31. Where does the text most probably appear?A. In a travel brochure.B. In a health guideline.C. In a biology textbook.D. In a science magazine.【答案】28. C 29. A 30. C 31. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了Bullitt Group公司推出的一款内置抗菌保护的Cat系列智能手机。【28题详解】 推理判断题。根据第二段中“Tested
63、to the international ISO 22196 standard, the active antimicrobial agent is proven to prevent bacteria cells from reproducing by over 80% within 15 minutes and 99. 9% within 24 hours.”(经测试符合国际 ISO 22196 标准,活性抗菌剂被证明可防止细菌细胞在 15 分钟内繁殖 80% 以上,并在 24 小时内防止细菌细胞繁殖99. 9%。)可知,文章通过给出测试数据来说明Cat S42 H+手机的抗菌能力。故选C
64、项。【29题详解】推理判断题。根据第三段中“Like all Cat phones, the Cat S42 H+ can be fully put in warm soapy water and repeatedly washed.”(与所有 Cat 手机一样,Cat S42 H+ 可以完全放入温肥皂水中并反复清洗。)可知,Cat S42 H+手机具有防水特性。故选A项。【30题详解】细节理解题。根据第五段中“One of the reasons why our phones are so dirty is the heat they produce. Warm environments a
65、re pleasant for bacteria to live and reproduce.”(我们的手机如此脏的原因之一是它们产生的热量。 温暖的环境有利于细菌的生存和繁殖)可知,根据Peter Cunningham所述,普通的手机很脏是因为它们产生的热量有利于细菌生存和繁殖。故选C项。【31题详解】推理判断题。根据第二段中“The Cat S42 H + (Hygiene Plus Innovation) is the first device of its kind with permanently enhanced antimicrobial product protection b
66、uilt into its body. ”(Cat S42 H +是同类设备中第一款内置永久性增强抗菌产品保护的设备。)可知本文主要介绍了一款内置抗菌保护的智能手机,由此可推断,本文最有可能出现在“科学杂志”中。故选D项。DYou might not expect it, but cows are a large source of the greenhouse gases that are driving climate change. Now scientists have shown the pollution from cows can be reduced by adding a l
67、ittle seaweed to their food.A cow has one stomach, but it has four separate sections, one of which has a special chemical that helps break down the grass into something the cows body can use. But the process of breaking down the grass produces much methane, the worlds second worst greenhouse gas.Rec
68、ently, the researchers from the University of California, Davis studied 21 cows on a farm for about five months. They taught the cows to get their food from inside a special hood, which allowed the scientists to know the amount of the methane the cows were giving off. They used a small amount of sea
69、weed, which they mixed with the cows food.The results were surprisingly good. In some cases, the cows produced 82% less methane- the improvement depended on the kind of food the cows were given. And even the worst- polluting cows produced 33% less methane.Over the five months, the scientists didnt s
70、ee any signs that the cows stomachs were starting to produce more methane again. Besides, the cows that were fed seaweed gained just as much weight as the other cows, but they didnt need as much food.But there are still some big problems with the idea of feeding cows seaweed. For one thing, theres n
71、ot enough seaweed to feed all of the cows in the world. So farmers would have to figure out a way to grow lots of seaweed. A bigger problem is that for most of their lives, cows live in fields, where they eat the grass. That means theres no chance to feed them seaweed every day.Still, its very good
72、news that something as simple as feeding cows seaweed can help reduce some of the pollution causing the climate crisis.32. What did researchers do to all the cows in the experiment?A. They measured how much methane they produced.B. They cut down on their food to control their weight.C. They replaced
73、 most of their daily food with seaweed.D. They kept them in a large hood for over 21 months.33. What happened to the cows eating seaweed?A. They got thinner and thinner.B. They produced no methane.C. They ate less food than usual.D. They grew strong much faster.34. The biggest problem with feeding c
74、ows seaweed is that seaweed .A. isnt safe to mix with grassB. isnt easily available to cowsC. proves less attractive to cowsD. is hard for cows to fully digest35. What is the best title for the text?A. Seaweed Helps Cows Break Down Their FoodB. Seaweed Is a Key to Stopping Climate ChangeC. Cows Actu
75、ally Have a Preference for SeaweedD. Cows Fed Some Seaweed Cause Less Pollution【答案】32. A 33. C 34. B 35. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。奶牛是导致气候变化的温室气体的一大来源,现在科学家们已经证明,通过在牛的食物中添加少量海藻,可以减少来自奶牛的污染。【32题详解】细节理解题。根据第三段“They taught the cows to get their food from inside a special hood, which allowed the scientists to k
76、now the amount of the methane the cows were giving off.(他们教奶牛从一个特殊的罩内获取食物,这样科学家就能知道奶牛释放的甲烷量)”可知,研究人员在实验中测量了所有奶牛产生的甲烷量。故选A。【33题详解】细节理解题。根据第五段“Besides, the cows that were fed seaweed gained just as much weight as the other cows, but they didnt need as much food.(此外,用海藻喂养的奶牛增重和其他奶牛一样多,但它们不需要那么多的食物)”可知,
77、被喂了海藻的奶牛会比平常吃得少,但是体重增加量却和没吃海藻的奶牛一样。故选C。【34题详解】细节理解题。根据第六段中“A bigger problem is that for most of their lives, cows live in fields, where they eat the grass. That means theres no chance to feed them seaweed every day.(一个更大的问题是,牛一生中的大部分时间都生活在田野里,吃草。 这意味着没有机会每天喂它们海藻)”可知,用海藻喂奶牛最大的问题是奶牛无法随时随地吃到海藻。故选B。【35题
78、详解】主旨大意题。根据第一段“You might not expect it, but cows are a large source of the greenhouse gases that are driving climate change. Now scientists have shown the pollution from cows can be reduced by adding a little seaweed to their food.(你可能想不到,奶牛是导致气候变化的温室气体的主要来源。现在,科学家们已经证明,通过在牛的食物中添加少量海藻,可以减少来自牛的污染)”和最
79、后一段“Still, its very good news that something as simple as feeding cows seaweed can help reduce some of the pollution causing the climate crisis.(尽管如此,像给牛喂海藻这样简单的事情可以帮助减少一些导致气候危机的污染,这是一个非常好的消息)”结合本文主要介绍了一个研究发现:吃了一些海藻的奶牛产生的温室气体较少,从而减少了污染。故D选项“奶牛喂养一些海藻造成的污染更少”最符合文章标题。故选D。第二节(共5小题; 每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短
80、文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。With summer being the busiest season for most national parks, the potential for meeting with wildlife increases. Visitors should watch out. In fact, incidents because of attacks from the wildlife are rare._36_Many problems with wildlife can be avoided simply by doing
81、a little research before entering an unfamiliar area._37_ For instance, the American alligator can be found from South Carolina to Florida and to Texas. When you visit parks in those areas, remind yourself not to approach an alligator or get in the water with one._38_If your actions cause a reaction
82、 from the animal, then youre too close. In general, remain at least 100 yards away from animals like bears and wolves. For other wildlife, 25 yards is usually a good rule.In addition, one way to prevent dangerous wildlife encounters is to keep your food to yourself. Animals occasionally come to asso
83、ciate humans with food. _39_In fact, even small wildlife animals with a taste for human food can be surprisingly harmful.When visiting wildlife animals, you need to keep yourself safe._40_ Therefore, you also need to do your part to make sure that those wildlife animals are safe so that other people
84、 can enjoy visiting them as well.A. Therere some problems worth knowing.B. Its normal to bring food and drinks with you.C. It can create situations that put both parties at risk.D. Of course, giving wildlife a lot of room is necessary.E. Its important to know what animals live in places you visit.F.
85、 Besides, you should remember seeing wildlife is not a privilege.G. They can be made even rarer by following a few basic guidelines.【答案】36. G 37. E 38. D 39. C 40. F【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了游客在观看野生动物时保证人身安全的一些注意事项。【36题详解】根据上文“With summer being the busiest season for most national parks, the potential
86、 for meeting with wildlife increases. Visitors should watch out. In fact, incidents because of attacks from the wildlife are rare.(夏季是大多数国家公园最繁忙的季节,与野生动物见面的可能性增加了。游客们要小心了。事实上,因为野生动物袭击而发生的事件非常罕见)”及下文提到的一些建议可知通过采取一些方法,可以减少野生动物袭击事件。G选项中They对应上文中incidents。故G选项“通过遵循一些基本的指导方针,它们(袭击事件)就会变得更少”符合语境,故选G。【37题详
87、解】根据上文“Many problems with wildlife can be avoided simply by doing a little research before entering an unfamiliar area.(只要在进入一个陌生的区域之前做一些调查,很多野生动物的问题就可以避免)”以及后文“For instance, the American alligator can be found from South Carolina to Florida and to Texas. When you visit parks in those areas, remind
88、yourself not to approach an alligator or get in the water with one.(例如,从南卡罗来纳到佛罗里达和德克萨斯州都能找到美洲鳄。当你参观这些地区的公园时,提醒自己不要接近鳄鱼或与鳄鱼一起下水)”可知,上文提到进入陌生区域之前要进行调查,后文则通过举例来说明这一观点,可知本句属于过渡句,指出知道你参观的地方生活着什么动物是很重要的。故E选项“知道你参观的地方生活着什么动物是很重要的”符合语境,故选E。【38题详解】根据后文“If your actions cause a reaction from the animal, then
89、youre too close. In general, remain at least 100 yards away from animals like bears and wolves. For other wildlife, 25 yards is usually a good rule.(如果你的行为引起了动物的反应,那么你离它太近了。一般来说,要与熊和狼等动物保持至少100码的距离。对于其他野生动物,25码通常是一个很好的规则)”可知本段主要谈到游客与野生动物接触时需要保持一定的距离,故D选项“当然,给野生动物很多空间是必要的”符合语境,故选D。【39题详解】根据上文“In addi
90、tion, one way to prevent dangerous wildlife encounters is to keep your food to yourself. Animals occasionally come to associate humans with food.(此外,防止遇到危险的野生动物的一种方法是把你的食物留给自己。动物偶尔会把人类和食物联系在一起)”以及后文“In fact, even small wildlife animals with a taste for human food can be surprisingly harmful.(事实上,即使是
91、喜欢吃人类食物的小野生动物也会对人体造成惊人的伤害)”可知,上文提到动物偶尔会把人类和食物联系在一起,故本句承接上文说明这一情况的结果:这会让双方都处于危险境地。故C选项“这会让双方都处于危险境地”符合语境,故选C。【40题详解】根据上文“When visiting wildlife animals, you need to keep yourself safe.(当参观野生动物时,你需要保护自己的安全)”以及后文“Therefore, you also need to do your part to make sure that those wildlife animals are safe
92、 so that other people can enjoy visiting them as well.(因此,你也需要尽自己的一份力来确保那些野生动物是安全的,这样其他人也能享受参观它们的乐趣)”可知,上文提到参观野生动物要保护自己的安全,后文则提到让其他人也能享受参观它们的乐趣,可知看野生动物不是某一个人的特权,应该保障其他人也能享受参观它们的乐趣。故F选项“此外,你应该记住,看野生动物不是一种特权”符合语境,故选F。第三部分语言 知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20 小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处
93、的最佳选项。When I was growing up in Massachusetts, Thankgiving was always a time for family. When I moved 2,200 miles away from home to Austin, Texas after graduating from college, I still wanted to _41_ the tradition of gathering with my family._42_, I didnt think flying home for Thanksgiving was wise b
94、ecause it cost much. It was not_43_that my entire family got on a plane to_44_me, either.Friendsgiving was the_45_. My first Thanksgiving away from home came shortly after I moved, so I didnt have many_46_ in the area. By my second Thanksgiving, I had more friends and was_47_with others who were far
95、 from home for the holiday. It was the perfect _48_ to start to host my first Friendsgiving!Everyone_49_the meal in some way. It not only cut down on the work I had to do as a(n)_50_, but it was also a chance for people to share their family _51_during the festival with everyone else. Allowing every
96、one to donate also meant we could _52_new things.Since the start, Ive hosted Friendsgiving twice and _53_two others as a guest. Some people_54_each year, while others move away or head home for a change. Celebrations also change every time. Those unexpected _55_year after year are _56_one reason for
97、 my love for Friendsgiving. And some people at the Friendsgiving seem like family members for me.Ill probably _57_live in the same area as my biological family again, but that doesnt mean I cant celebrate Thanksgiving with my _58_family. Friendsgiving makes me feel grateful for the life Ive_59_in a
98、new place. And my new city is gradually becoming my new _60_41. A. assessB. removeC. keepD. describe42. A. ThereforeB. HoweverC. BesidesD. Instead43. A. vitalB. disappointingC. legalD. practical44. A. greetB. informC. accompanyD. assist45. A. answerB. puzzleC. rewardD. cost46. A. colleaguesB. relati
99、vesC. classmatesD. friends47. A. familiarB. strictC. carefulD. angry48. A. dreamB. timeC. abilityD. place49. A. looked intoB. ate upC. contributed toD. messed up50. A. managerB. guestC. employeeD. host51. A. traditionsB. sufferingsC. lessonsD. hobbies52. A. purchaseB. avoidC. tryD. examine53. A. ign
100、oredB. attendedC. instructedD. ruined54. A. turn upB. go awayC. break downD. give up55. A. conclusionsB. recipesC. preparationsD. differences56. A. suddenlyB. actuallyC. rarelyD. casually57. A. oftenB. stillC. alreadyD. never58. A. chosenB. strangeC. adaptedD. wealthy59. A. limitedB. builtC. endedD.
101、 imagined60. A. restaurantB. airportC. homeD. company【答案】41. C 42. B 43. D 44. C 45. A 46. D 47. A 48. B 49. C 50. D 51. A 52. C 53. B 54. A 55. D 56. B 57. D 58. A 59. B 60. C【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。讲述“我”大学毕业后因为离家较远而无法和家人一起庆祝感恩节,但是“我”在工作地努力创造自己的生活并且和朋友一起庆祝“朋友感恩节”,这让“我”逐渐找到家的感觉。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:大学毕业后,我
102、搬到了离家2200英里外的德克萨斯州奥斯汀,我仍然想保持和家人聚会的传统。A. assess评估;B. remove移开;C. keep保持;D. describe描述。根据上文“Thankgiving was always a time for family”和“I still wanted”可知我仍然想与家人一起过感恩节,想保持这一传统。故选C项。【42题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,我不认为飞回家过感恩节是明智的,因为成本太高。A. Therefore因此;B. However然而;C. Besides另外;D. Instead反而。上文说我仍然想保持传统与家人一起过感恩节,但下文
103、又说因为乘飞机回家成本太高,不明智,上下文有转折关系。故选B项。【43题详解】考查形容词词义辨析。句意:我全家人都坐飞机来陪我也不现实。A. vital至关重要的;B. disappointing令人失望的;C. legal合法的;D. practical实际的。根据句中either(用于否定句,表示“也”)可知,本句表达了与上文一样否定的含义,我乘飞机回家不明智,家人坐飞机来也不实际。故选D项。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:我全家人都坐飞机来陪我也不现实。A. greet欢迎;B. inform通知;C. accompany陪伴;D. assist帮助。根据上文可知,家人都坐飞机来是
104、和我一起过感恩节,当然是陪伴我。故选C项。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:“朋友感恩节”是答案。A. answer答案;B. puzzle困惑;C. reward报酬;D. cost成本。根据上文可知我面临无法与家人一起过感恩节的问题,下文“It was the perfect 8 to start to host my first Friendsgiving!”可知,我找到了解决这一问题的办法,举办“Friendsgiving”。故选A项。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:我第一次离家过感恩节是在我搬家后不久,所以我在那个地区没有很多朋友。A. colleagues同事;B. re
105、latives亲戚;C. classmates同学;D. friends朋友。根据下文“By my second Thanksgiving, I had more friends”可知,这里说的是刚搬家不久,在“My first Thanksgiving”的时候,没有什么朋友。故选D项。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:到了第二个感恩节,我有了更多的朋友,也熟悉了其他远离家乡的人。A. familiar熟悉的;B. strict严格的;C. careful小心的;D. angry生气的。根据上文“ I had more friends ”可知,我有了更多的朋友,熟悉了更多的人。故选A项。
106、【48题详解】考查名词词义辨析。句意:这是我第一次举办朋友节的最佳时机!A. dream梦想;B. time时间;C. ability能力;D. place地方。根据“.host my first Friendsgiving!”可知我在计划举办一个聚会,现在正是好时机。故选B项。【49题详解】考查动词短语辨析。句意:每个人都以某种方式为这顿饭做了贡献。A. looked into调查;B. ate up吃完;C. contributed to有助于,促成;D. messed up搞砸。根据下文“ It not only cut down on the work I had to do”和“Al
107、lowing everyone to donate also”可知,我邀请的朋友都会这次聚餐提供了帮助,贡献了自己的力量。故选C项。50题详解】考查名词词义辨析。句意:它不仅减少了我作为一个主人必须做的工作量,而且它也是一个机会,让人们分享他们的家庭传统在节日期间与每个人。A. manager经理;B. guest宾客;C. employee雇主;D. host主人。根据上文“It was the perfect 8 host my first Friendsgiving!”可知,我是聚会的组织者,是主人。故选D项。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:它不仅减少了我作为一个主人必须做的工作,
108、而且它也是一个机会,让人们与别人分享他们的家庭传统在节日期间。A. traditions传统;B. sufferings受难,苦难的经历;C. lessons教训;D. hobbies爱好。结合感恩节常识和句中“share their family 11during the festival with everyone else.”可知,大家聚在一起分享各自家庭的传统。故选A项。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:让每个人为这顿饭贡献也意味着我们可以尝试新的东西。A. purchase购买;B. avoid避免;C. try尝试;D. examine检查。常识可知,由于不同家庭有不同的传统与
109、特色,所以来自于不同家庭的东西当然带来新的尝试。故选C项。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:从开始到现在,我举办了两次“朋友感恩节”活动,并以客人的身份参加了另外两场。A. ignored忽视;B. attended出席;C. instructed指导;D. ruined毁坏。根据“as a guest”可知,在另外两次中,我是客人,所以是出席、参加(attend)。故选B项。【54题详解】考查动词短语词义辨析。句意:有些人每年都出现,而另一些人则搬走或回家换换环境。A. turn up出现;B. go away离开;C. break down发生故障;D. give up放弃。根据whi
110、le(然而)可知,前后文是两种情况的对比,下文是一些人搬走或回家,所以上文是有些人每年都出现(turn up)。故选A项。【55题详解】考查名词词义辨析。句意:年复一年,这些意想不到的差异实际上是我喜欢“朋友感恩节”的原因之一。A. conclusions总结;B. recipes食谱;C. preparations准备;D. differences差异。根据指代关系可知,句中指示代词Those指代的就是上文“Celebrations also change every time.”中所说的变化,即差异。故选D项。【56题详解】考查副词词义辨析。句意:年复一年,这些意想不到的差异实际上是我喜欢
111、“朋友感恩节”的原因之一。A. suddenly突然;B. actually事实上;C. rarely难得;D. casually随便。根据句意可知,这些差异实际上是我喜欢“朋友感恩节”的原因,四个选项中只有actually(事实上)符合语境。故选B项。【57题详解】考查副词词义辨析。句意:我可能再也不会和我的亲生家人住在同一个地方了,但这并不意味着我不能和我选择的家人一起庆祝感恩节。A. often常常;B. still仍然;C. already已经;D. never决不。根据上文所述原因可知,我很难再跟家人一起过感恩节,所以我也可能无法跟自己的家人再同住一起。故选D项。【58题详解】考查形
112、容词词义辨析。句意:我可能再也不会和我的亲生家人住在同一个地方了,但这并不意味着我不能和我选择的家人一起庆祝感恩节。A. chosen选择的;B. strange陌生的;C. adapted适合的;D. wealthy富有的。根据上文“And some people at the Friendsgiving seem like family members for me.”可知,我已经一些朋友看作了家人,是经过自己挑选的家人。故选A项。【59题详解】考查动词词义辨析。句意:“朋友感恩节”让我对自己在新地方建立的生活充满感激。A. limited限制;B. built建立,修建;C. ended
113、结束;D. imagined想象。根据上文可知,在一个陌生的地方,通过组织“朋友感恩节”,我从没朋友到有了可以视为家人的朋友,这是我自己创造、建立的生活。故选B项。【60题详解】考查名词词义辨析。句意:我的新城市逐渐成为我的新家。A. restaurant餐馆;B. airport机场;C. home家;D. company公司。根据上文可知,我在新的城市有了可以视为家人的朋友,有了自己的建立的生活,这当然就是新家。故选C项。第二节(共 10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。With cherry blossom(樱花) seas
114、on right around the corner, the local government in Wuhan, Hubei Province, China, issued recommendations for the best places to admire cherry blossoms, including Donghu Park and Wuhan University.The first _61_(recommend) place is Donghu Park, among the top three cherry blossom parks in the world alo
115、ngside parks in Japan and the US.Wuhan University, which was_62_ ( previous) locked down due to COVID-19, is now open to visitors, _63_are willing to register online to enter the campus. The university is famous for its more than 2 ,000 cherry trees, ._64_ (earn) it the description “the_65_(beautifu
116、l) university campus in China”.The cherry blossom is one of the_66_(symbol) of Wuhan and as the flower blossoms in spring, it_67_ (see) as a sign of energy by local people.“ When we see cherry blossoms fill our city, we know spring is coming and the shadow of coldness has gone away, a Wuhan citizen
117、said.The flower is also an_68_ (inspire) for Wuhan artists. One street artist GAN organized_69_online activity a year ago during the citys lockdown, inviting artists around the world to create paintings themed on cherry blossoms.The efforts of the Wuhan government and local people seem to have had a
118、n influence as some travelers have begun choosing Wuhan_70_their favorite destination for the upcoming holidays.【答案】61. recommended 62. previously 63. who 64. earning 65. most beautiful 66. symbols 67. is seen 68. inspiration 69. an 70. as【解析】【分析】本文是一篇说明文。随着樱花季的到来,武汉市政府决定向公众开放樱花景点。【61题详解】考查非谓语动词。句意:
119、第一个推荐的地方是东湖公园,与日本和美国的公园并列世界三大樱花公园。分析句子可知,句中存在谓语动词is,因此这里使用非谓语动词,且place与recommend之间为被动关系,因此使用过去分词形式作定语修饰限定名词place。故填recommended。【62题详解】考查副词。句意:武汉大学,之前因 COVID-19 而被封锁,现在对愿意在线注册进入校园的游客开放。分析句子可知,此处用所给形容词的副词修饰动词短语locked down。故填previously。【63题详解】考查定语从句。句意:武汉大学,之前因 COVID-19 而被封锁,现在对愿意在线注册进入校园的游客开放。分析句子可知,该
120、空引导的是一个非限制性定语从句,从句缺少主语,先行词是visitors,使用关系代词who引导定语从句。故填who。【64题详解】考查非谓语动词。句意:这所大学以其2000多棵樱花树而闻名。获得“中国最美大学校园”的称号。分析句子可知,句中存在谓语动词is,此处用所给动词的非谓语动词形式,earn与其逻辑主语“The university is famous for its more than 2,000 cherry trees”这句话存在逻辑上的主动关系,故此处用所给动词的现在分词形式。故填earning。【65题详解】考查形容词的最高级。句意:这所大学以其2000多棵樱花树而闻名。获得“
121、中国最美大学校园”的称号。分析句子可知,根据空前的the及空后的in China可知,此处用所给形容词的最高级。故填most beautiful。【66题详解】考查名词复数。句意:樱花是武汉的象征之一,作为春天的花儿盛开,被当地人视为活力的象征。分析句子可知,symbol是可数名词,根据空前的修饰词one of可知,此处用所给名词的复数。故填symbols。【67题详解】考查动词的时态和语态。句意:樱花是武汉的象征之一,作为春天的花儿盛开,被当地人视为活力的象征。分析句子可知,此处叙述的是一般性事实,故用一般现在时,又因为it和see存在被动关系,故此处用一般现在时的被动语态。故填is see
122、n。【68题详解】考查名词。句意:这朵花也是武汉艺术家的一种灵感。分析句子可知,根据空前的冠词an可知,此处用所给动词的名词形式。故填inspiration。【69题详解】考查冠词。句意:一年前,在城市封锁期间,一位街头艺术家 GAN 组织了一项在线活动,邀请世界各地的艺术家创作以樱花为主题的画作。分析句子可知,此处意为“一个线上活动”,online是以元音音素开头的,使用不定冠词an限定online activity 。故填an。【70题详解】考查固定搭配。句意:武汉政府和当地人民的努力似乎产生了影响,一些旅行者开始选择武汉作为他们即将到来的假期最喜欢的目的地。分析句子可知,choose.a
123、s.是固定搭配意为“选择.作为.”,符合本句语境。故填as。第四部分写作(共两节,满分 35分)第一节短文改错(共 10小题;每小题1分,满分10分)71. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Next Saturday will be my eig
124、hteen birthday. To celebrating that meaningful day, my parents had intended to hold a party in a restaurant. However, I persuade them yesterday morning to buy a young tree to me as my birthday gift. On that important day, I will plant in our own yard myself.In my opinions, celebrating my birthday by
125、 holding a dinner party are not only wasteful but also meaningless. With a tree planted in our own yard, we will never forget that significance day. Whats the more, whenever I see that tree, it will remind me of my parents love for me.【答案】1.eighteeneighteenth2.celebratingcelebrate3. persuadepersuade
126、d4 tofor5. plant后添加it6. opinionsopinion7. areis8. significancesignificant9.去掉the10.parentsparents【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。主要说明了作者说服父母给自己买了一棵小树作为十八岁的生日礼物,作者觉得这样不仅环保而且每当看到那棵树,它就会让作者想起父母对自己的爱。【详解】1.考查序数词。句意:下星期六是我十八岁的生日。表示“十八岁生日”应用序数词eighteenth。故eighteen改为eighteenth。2.考查非谓语动词。句意:为了庆祝这个有意义的日子,我的父母打算在一家餐馆举办一个
127、聚会。celebrate此处为不定式作目的状语,to为不定式符号,celebrate应用原形。故celebrating改为celebrate。3.考查动词时态。句意:然而,昨天早上我说服他们给我买了一棵小树作为我的生日礼物。根据后文yesterday可知应用一般过去时。故persuade改为persuaded。4.考查介词。句意:然而,昨天早上我说服他们给我买了一棵小树作为我的生日礼物。结合句意表示“为某人买某物”短语为buy sth. for sb.。故to改为for。5.考查代词。句意:在那个重要的日子里,我将它种在我们自己的院子里。此处应用代词it指代上文提到的“a tree”,作pla
128、nt的宾语。故plant后添加it。6.考查固定短语。句意:在我看来,举办一个宴会来庆祝我的生日不仅是浪费而且毫无意义。结合句意表示“在某人看来”可知短语为in ones opinion。故opinions改为opinion。7.考查主谓一致。句意:在我看来,举办一个宴会来庆祝我的生日不仅是浪费而且毫无意义。此处主语为动名词短语celebrating my birthday by holding a dinner party,谓语动词用单数。故are改为is。8.考查形容词。句意:在我们自己的院子里种一棵树,我们永远不会忘记那个重要的日子。修饰后文名词day应用形容词significant,作
129、定语。故significance改为significant。9.考查固定短语。句意:更重要的是,每当我看到那棵树,它就会让我想起父母对我的爱。结合句意表示“更重要的是”短语为whats more。故去掉the。10.考查名词所有格。句意:更重要的是,每当我看到那棵树,它就会让我想起父母对我的爱。parents与love构成所属关系,应用有生命的名词所有格parents。故parents改为parents。第二节书面表达(满分 25分)72. 假定你是李华,上学期在交换生Lily的帮助下,你的英语进步显著。请你给她写一封感谢信,内容包括:1.写信目的;2.帮助内容;3.表达期待。注意:1.词数1
130、00左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】One possible version:Dear Lily,Im writing to express my sincere thanks to you for your help with my English last term.Thanks to the partnership with you at the English Corner in our school, my skills in speaking and listening have improved greatly. I remember you created
131、various situations for me to come up with appropriate expressions. Whenever I had trouble understanding you or expressing myself, you would patiently encourage me and practise with me. With your kind help, I have made progress gradually in English.Thank you again. Im hoping to be your partner again
132、this term.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给交换生Lily写封感谢信,感谢她在上学期对自己的帮助,让自己英语进步显著。【详解】1.词汇积累真诚的:honestsincere由于:due to/owing to=thanks to想出:think up=come up with合适的:properappropriate2.句式拓展简单句变复合句原句:Thanks to the partnership with you at the English Corner in our school, my skills in speaking and li
133、stening have improved greatly.拓展句:Because I partnered you at the English Corner in our school, my skills in speaking and listening have improved greatly.【点睛】高分句型1 I remember you created various situations for me to come up with appropriate expressions. (运用了省略that引导的宾语从句做remember的宾语)高分句型2 Whenever I had trouble understanding you or expressing myself, you would patiently encourage me and practise with me. (运用了whenever引导的让步状语从句)