收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 单元整合训练3 Unit 3 Amazing people(含解析)牛津译林版必修2.doc

上传人:a**** 文档编号:453263 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:332.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 单元整合训练3 Unit 3 Amazing people(含解析)牛津译林版必修2.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 单元整合训练3 Unit 3 Amazing people(含解析)牛津译林版必修2.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 单元整合训练3 Unit 3 Amazing people(含解析)牛津译林版必修2.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 单元整合训练3 Unit 3 Amazing people(含解析)牛津译林版必修2.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 单元整合训练3 Unit 3 Amazing people(含解析)牛津译林版必修2.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 单元整合训练3 Unit 3 Amazing people(含解析)牛津译林版必修2.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元整合训练(三)语言知识再落实.单句语法填空1If you are curious(curiosity)about Australian cities,just read the book written by Dr.Johnson.2As the weather grows warmer,it is more and more difficult to preserve (preserve)food.3If you come across faults but you still want the bicycle,ask the shop assistant to reduce the p

2、rice.4It saves time in the kitchen to have things you use a lot within easy reach.5Devoting (devote)his body and soul to English teaching but ignoring his own health,Charlie Lee passed away while preparing lessons at night.6As a result of the serious flood,twothirds of the buildings in the area requ

3、ire repairing(repair)7More and more people choose to shop in a supermarket as it offers various(variety) goods.8He has personal qualities(quality)such as honesty and generosity.9Children have always looked up to heroes.10The children are completely out of control since their father left.完成句子1一看见妈妈,小

4、玛丽就哭了。On/Upon seeing her mother,little Mary couldnt help crying.2要是没有你的指导,我就不会取得这么大的进步。Without your guidance,I wouldnt have made so much progress.3她不仅会演奏乐器而且还会作曲。She not only plays instruments but also writes music.4在很多人的帮助下,我们的计划成功了。With the help of a lot of people,our plan paid off5在去看望外婆之前,她已经完成了

5、她的作业。She had finished her homework before she paid a visit to her grandmother.微写作尽可能多地用本单元的词汇或句式完成下面写作任务一天我偶然在抽屉里发现了朋友的一封信。我很好奇,就打开它。信上说,“很抱歉,我和简当初撒了谎。由于这个缘故,你被解雇了。其实,那件事与你无关。你辛勤的工作最终该得到回报。后来,我们当初的所作所为总让我感到不安,我宁愿我没有做那件事。” 【参考范文】One day I came across a letter from my friend in a drawer.I was curious

6、about the letter and opened it.In the letter,it said,“I as well as Jane was sorry for having told a lie,and as a result,you were fired.In fact,the thing had nothing to do with you.And your hard work should pay off at last.Later,what we did always disturbed me.I would rather I hadnt done that.”高考语篇再强

7、化.阅读理解I was born in the city of York,in England,in 1632.My father was a man of some wealth,able to give me a good home and send me to school.It was his wish that I should be a lawyer but my head began to be filled very early with thoughts of travel,and I would be satisfied with nothing but going to

8、sea.One day,being at Hull,I met one of my friends who was about to sail for London in his fathers ship,and he invited me to go with him.Without telling my father,I went on board.On the way to London,our ship was destroyed by a storm,and we almost lost our lives.I went on foot to London,where I met w

9、ith the master of a large ship which did business with countries on the coast of Africa.He offered me a chance to go with him,which I gladly accepted.A great storm came up,and the ship was tossed (颠簸) about for many days,until we did not know where we were.Suddenly we hit a bank of sand,and the sea

10、broke over the ship in such a way that we could not hope to have her hold many moments without breaking into pieces.So we used a boat instead.After we had been driven four or five miles,a mountainous wave (波浪) hit us so hard that it overturned the boat at once.I swam well but the waves were so stron

11、g that I was pushed against a rock with such force,and left unconsciousBut I recovered a little before the waves returned,and,running forward,got to the mainland safely.I never regretted my decisions.【语篇解读】本文是记叙文。作者主要向我们讲述了他渴望出海的强烈愿望和在海上的一些经历。1What did the author want to do most when he was young?AT

12、o visit Africa.BTo sail the seas.CTo practice law. DTo move to London.B细节理解题。根据第一段中的“my head began to be filled.going to sea”可知,B项说法正确。2The underlined word “unconscious” in the last paragraph means “ ”Aalone BhungryCsleepy DsenselessD词义猜测题。根据该词前后的“the waves were so strong that I was pushed against a

13、 rock with such force”和“But I recovered a little”可知,作者被大浪狠狠地打在岩石上后失去了意识,故选D项。3In the last paragraph,the author mainly shows Awhat he did on the shipBwhat he went through at seaChow he became a man of wealthDhow he got to know a ship ownerB段落大意题。作者在最后一段中主要向我们讲述了他跟随一艘大船前往非洲时在海上的一些经历,故选B项。4What can we

14、learn about the author?AHe could not swim at all.BHe made his father very proud.CHe was not afraid of taking risks.DHe did business with African countries.C推理判断题。根据作者在文中讲述的两次冒险经历和文章最后他所说的“I never regretted my decisions.”可知,他是一个敢于冒险的人,故选C项。.完形填空A person may have a false idea about himself that will s

15、top him from doing good work.He may have the belief that he is unable to do it.A child may think he is 1 because he doesnt understand how to make 2 use of his mental gifts.Old people may have a false idea that they are unable to learn new things because of their 3 A person who believes that he is st

16、upid will not make a real 4 because he feels that it would be useless.He wont go at a job with confidence necessary for 5 Besides,he wont work his hardest way,even though he may think he is doing so. 6 ,he is likely to fail,and the failure will 7 his belief in his incompetence(无能)in turn.Alfred Alde

17、r,a famous doctor,had an 8 like this.When he was a small boy,he had a poor 9 in math.His teacher told his parents he had no ability in math in order that they would not 10 too much of him.In this way,his teacher and parents 11 the idea.He accepted their false judgment of his 12 ,feeling that it was

18、useless to 13 Then,he was very poor at math, 14 as they expected.But one day everything changed.He worked out a math problem which 15 of the other students had been able to solve.He 16 in solving the problem,which gave him confidence.Soon he became especially good at 17 Alder now 18 with interest,de

19、termination and purpose.He not only proved that he could learn math well,but luckily he learned it 19 ,not too late.From his own experience,we can tell that if a person goes at a job with determination and purpose,he may 20 himself as well as others by his ability.【语篇解读】本文通过Alfred Alder的经历,说明一个人只要有信

20、心,有一个明确的目标,不气馁,有恒心,就能实现自己的人生价值,就能取得令人刮目相看的成就。1A.stupidBshyCuseless DcleverA从第三段第一句“A person who believes that he is stupid.”可知答案。2A.big BfullChigh DstraightBmake full use of.“充分利用”,固定短语。3A.attitude BageCbrain DknowledgeB本句中的“Old people”是明显的提示。4A.decision BplanCpromise DeffortD从下文中的“because he feels

21、that it would be useless.he wont work his hardest way.”可推断出,他不愿努力“make a real effort”。5A.work BstudyCpleasure DsuccessD句意:他缺少实现成功的必要信心。success“成功”,符合语境。work“工作”;study“学习,研究”;pleasure“愉快,高兴”。6A.Therefore BReallyCHowever DTrulyA结合上下文的内容可知上文谈到的这些现象可能会导致下面这样的结果。therefore“因此”,符合语境。7A.reduce BstrengthenCi

22、mprove DridB他们缺乏自信,工作不努力,就会导致失败。而工作上的失败会相应地更让他们感觉自己无能。strengthen“加强,增强”,符合语境。句尾的“in turn”是提示。8A.thought BexampleCexperience DideaC从文章最后一句的“From his own experience”可知答案。9A.state BmindCstart DendingC从下文对Alfred的描述可知他的数学后来学得很好,智力不差,并成了名医。可见他只是开始时数学不好。start“开始”,符合语境。10A.blame BexpectCget DwinB当初数学不好,老师告知

23、家长让他们对孩子不要期望太高。expect too much of sb.“对某人期望太高”,固定短语。11A.discovered BorganizedCdeveloped DfoundC他的老师和家长都形成了这样一种观点。develop“养成,形成”,符合语境。discover“发现”;organize“组织”;find“发现,找到”。12A.power BforceCskill DabilityD他接受了他们对他能力的错误判断。ability“能力”。13A.manage BargueCact DtryD感觉自己努力也是徒劳的。try“试图,努力”,符合语境。14A.only Balmo

24、stCjust DthenC缺少自信,数学更差,正如他们所预料的那样。just起强调作用,“恰恰,正像”。15A.none BallCsome DmostA从下文的内容可知,他解出了别的学生都没能解出的一道数学难题。none“没有一个”,符合语境。16A.succeeded BbrokeCfailed DbelievedAsucceed in doing sth.“成功地做成了某事”,固定结构。17A.physics BmedicineCEnglish DmathD文中已多次提到math,下段也有提示。18A.studies BplaysCworks DgraduatesC从文章内容可知他现在是一名医生,证明他现在正在自己的工作岗位上“工作”(work)。19A.early BdeeplyClate DsimplyA与“not too late”同义的是early。20A.discourage BloveCsurprise DdisappointC通过全文描述可知他的成就,他的能力不仅让他人感到惊讶,连自己都颇感意外。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1