收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 3 The Million Pound Bank Note Learning about Language .doc

上传人:a**** 文档编号:452856 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:61KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 3 The Million Pound Bank Note Learning about Language .doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 The Million Pound Bank Note Learning about Language .doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 The Million Pound Bank Note Learning about Language .doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 The Million Pound Bank Note Learning about Language .doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 The Million Pound Bank Note Learning about Language .doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 3 The Million Pound Bank Note Learning about Language .doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 The Million Pound Bank Note课时作业10Learning about Language & Using Language.根据汉语或首字母提示填空1Finally, mind your own manners and remain honest when getting along with your friends.2After dinner, she presented some homemade ice cream for dessert.3Actually I doubt (怀疑) whether his story is true.4These

2、 animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park.5Beggars are often seen in the streets with heads bowed (低头) as people pass them by.6Its rude not to say “Thank you” when you are given something.7They decided to issue (发行) more banknotes to overcome the f

3、inancial difficulties.8He was screaming (尖叫) in pain and begging for medicine.9The boss made a genuine (真诚的) attempt to improve the employees working conditions.10I was very sad indeed (确实) to hear about the serious accident.选词填空(可变换形式)in rags, to be honest, pay no attention to, grow up, earn ones l

4、iving, prepare oneself forThe other day when I was going shopping, I saw some people _1_ begging on the street. What shocked me was that among them were many small children. _2_, it is shameful not only for those young beggars, but also for our society.To _3_ is a generally accepted belief in modern

5、 society. And to be successful, one must learn to depend on himself/herself when he/she is still young.Children are the flowers of our country and we must teach them to hold this belief if we want them to _4_ healthily. But some parents have _5_ this. They even teach their children to go to the stre

6、ets to beg money from others.In my opinion, efforts must be made to prevent these young beggars from doing this. They should be sent back to schools, where they can learn knowledge and technique to _6_ the future.1in_rags2.To_be_honest3.earn_ones_living4.grow_up5paid_no_attention_to6.prepare_themsel

7、ves_for.用所给词的适当形式填空1That student was genuinely (genuine) sorry about his mistake in the exam.2Everyone thinks of her as an impolite girl because she treats the guests rudely (rude)3The ads allow the customers to send these faulty (fault) goods back to the manufacturer.4The first week seems to be an

8、unbelievably (unbelievable) busy week.5It was the presidents second public appearance (appear) and he talked about the coming election.6He always wants an adventurous (adventure) life in the forest.单句语法填空1Please drive your car away. They dont permit parking (park) in front of the supermarket.解析:考查非谓

9、语动词。句意:请把你的车开走。他们不允许在超市前面停车。permit 后面跟动词ing 形式作宾语,意为“允许做某事”。2He gets into a situation where it is hard to decide what is right and wrong.解析:考查定语从句。句意:他陷入一种难以决断是非的局面。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词situation,表示抽象的地点,故用 where 引导定语从句。3The issue will be solved in a manner that is fair to both sides.解析:考查介词。句意:这个

10、问题将用对双方都公平的方式来解决。in a(n) .manner “以方式”,符合句意。4My friend, Jack, wanted to gain his fathers approval (approve) for the plan.解析:考查词形转换。句意:我的朋友 Jack 想得到他父亲对这个计划的认可。根据句意及空前的 his fathers 可知,此处应用名词形式。5It is those challenges that make me who I am.解析:考查强调句型。句意:正是那些挑战成就了今天的我。根据句意可知,此处是强调句型,强调主语 those challenge

11、s,故填 that。6In addition, sparing some time to build up your body on a regular basis makes you energetic (energy) and relaxed.解析:考查词形转换。句意:另外,抽出一些时间经常锻炼你的身体,这会让你精力充沛,轻松自在。分析句子结构可知,此处应填形容词与后面的 relaxed 并列,构成“make宾语宾补”结构。7Would you mind waiting (wait) for me at the gate of the cinema?解析:考查固定用法。句意:你介意在电影院

12、门口等我吗?mind 后接名词、代词或动词ing 形式作宾语,故此处用动词ing 形式。8It is amazing (amaze) that ancient Chinese should make such a big statue (雕像) with simple tools.解析:考查词形转换。句意:古代的中国人竟然用简单的工具制作出这么大的雕像,真是令人惊奇。amazing “令人惊奇的”,主语为物。9Shocked (shock) at the news, they didnt know what to do.解析:考查词形转换。句意:被这个消息震惊,他们不知道做什么。shocked

13、 “震惊的”,修饰人。10I wish you every success from the bottom of my heart.解析:考查冠词。句意:我衷心祝你一切成功。from the bottom of ones heart “真诚地,衷心地”。11How much cash do you have on/with you?解析:考查介词。句意:你身上有多少现金?根据句意并分析句子结构可知,空处应该用介词,意为“在身上;具有,带有”,故用on/with。12Dont worry yourself about the children. Theyre old enough to_take

14、 (take) good care of themselves.解析:考查固定用法。句意:不要为孩子们担忧,他们已经长大,足以自己照顾好自己了。分析句子结构可知,本题考查的是“sb./sth.beadj.enoughto do sth.”结构,该结构意为“某人或某物在某方面已经达到做某事的程度了”。故空处填 to take。.阅读理解My writing career began ten years ago with my articles published locally and nationally. As a beginner, I was happy to be on my way,

15、 writing and learning as much as I could. With two little kids underfoot, as well as working fulltime, it was really difficult to make time for writing, but I managed.Readers told me they laughed, cried or were inspired by my articles. But they didnt know what was really going on behind the typewrit

16、er. I was not a happy mommy, and found it difficult to enjoy the little things in everyday life. In short, I was not a happy person.I realized I had to make some changes. I started walking every morning. It cleared my head, allowed me time to think, gave me fresh air, and made me feel invigorated (精

17、神焕发的). I was eating wisely, and the weight started to go. I started a new job, joined a monthly writing chapter, and was determined to keep up my walking. Finding the balance was sometimes difficult. But I was determined to fit in writing because it made me happy. Surely I loved to watch the news an

18、d have my tea, but that wasnt what made me truly happy.My own happiness has shown through my family, my job performance and my attitude towards challenging situations. I again have readers telling me the effect my writing has had on them, with some able to get on with their own writing because of my

19、 articles.It was up to me to make it happenmy own happiness. One step at a time and one word at a time. And I did it.作者在遇到问题后,通过不断地改变最终成了一个快乐的人,并影响到了周围的人和读者。1Why did the author start walking every morning?ATo be physically healthy.BTo enjoy fresh early morning air.CTo have more energy for writing.DT

20、o get back to happiness.答案:D解析:推理判断题。根据第二段最后一句“In short, I was not a happy person.”以及第三段前两句“I realized I had to make some changes. I started walking every morning.”可知,作者不是一个快乐的人,意识到自己必须做一些改变,于是作者开始每天早晨散步。由此可推断出作者开始散步是为了找回快乐。故D项正确。2What can we know about the author from the text?AHer articles had a g

21、reat effect on readers.BShe didnt enjoy making changes in her life.CShe wasnt interested in watching TV news.DShe couldnt find the balance between work and life.答案:A解析:细节理解题。根据第二段第一句“Readers told me they laughed, cried or were inspired by my articles.”和倒数第二段的最后一句可知,读者被作者的作品鼓舞,有一些人因为作者的文章开始他们自己的写作。由此

22、可推断出作者的作品对读者影响很大。故A项正确。其他选项与文章内容不符。3What do you think is the main idea of the text?APractice makes perfect.BWell begun is half done.CTime and tide wait for no man.DHappiness lies in your own hand.答案:D解析:主旨大意题。根据文章最后一段内容可知,作者通过自己的经历告诉读者:快乐把握在自己手里。故D项正确。.七选五Money can buy happiness sometimes. According

23、 to a recent article in The Wall Street Journal, over the past few years, new research has given us a much deeper understanding of the relationship between what we earn and how we feel. _1_ But the research also shows you have to spend strategically if you expect those banknotes to put a smile on yo

24、ur face. Here are some ways to better spend your money._2_In a recently published study, Ryan Howell found that when people dont have much money to spare, they tend to stick to material goods. “People think that experiences are only going to provide temporary happiness,” he told The Wall Street Jour

25、nal in an interview, “. but they actually provide both more happiness and more lasting value.”_3_No matter how much money you spend on something and how special that product is, you will get used to having it over time and it will become just another object. _4_ Buying small things can give us frequ

26、ent small pleasures that are different each time they occur, as they forestall adaptation.Buy what you like._5_ “There are a lot of reasons why someone might buy something but if the reason is to maximize happiness, the best thing for that person to do is to purchase a life experience that is in lin

27、e with their personality,” Howell tells Forbes.AThe results may seem a bit obvious:Yes, people with higher incomes are, broadly speaking, happier than those who struggle to make money.BBuy lots of little things, rather than one big thing.CBuy experiences, not stuff.DGiving away money sometimes makes

28、 people happier.ENo keeping up with the Joneses.FIts also important to consider how you spend your time.GPeople adapt to having new stuff, and anything that disrupts that adaptation is likely to prolong happiness, says an Atlantic article.本文是一篇说明文。金钱真的买不到幸福吗?钱花得有章法,就会感到幸福,本文给出了如何更好地花钱。1A解析:A项中的关键词 h

29、igher incomes 和 happier 分别与空前的 what we earn 和 how we feel 相呼应,故A项符合题意。2C解析:C项中的关键词 experiences 和 stuff 分别与段落中的 experiences 和 material goods 相吻合。故C项符合题意。3B解析:依据该段中的“Buying small things can give us frequent small pleasures”可知,B项适合作本段标题,故B项正确。4G解析:G项中的 adapt to 和 prolong happiness 分别与空前的 get used to 和空

30、后的 frequent small pleasures 照应,G项在此处起承上启下的作用。故G项符合语境。5E解析:E项的意思是“莫攀比”,符合题意。.应用文写作假设你是李华,是英美文学爱好者。最近,你在学习英语诗歌时,遇到一些困难。请给你校的外教琼斯先生写一封求助信。内容包括:1发出求助;2陈述你的问题;3希望他提供帮助。注意:1词数80左右,开头和结尾已写好,不计入总词数;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mr Jones,Im_Li_Hua,_a_student_in_English_and_American_Literature_Class._Im_writing_to_as

31、k_you_for_some_help.Actually_I_am_a_fan_of_English_and_American_literature,_so_I_like_your_class_very_much._Unfortunately,_I_have_met_some_difficulty_in_learning_English_poetry_recently._For_example,_there_are_so_many_new_words_in_the_poems_that_it_is_difficult_for_me_to_understand_them._Whats_more,_I_cannot_find_exact_Chinese_for_some_poems._Would_you_be_so_kind_as_to_offer_some_advice_on_how_to_learn_English_poetry?Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1