收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc

上传人:a**** 文档编号:452647 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:25 大小:146KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第1页
第1页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第2页
第2页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第3页
第3页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第4页
第4页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第5页
第5页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第6页
第6页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第7页
第7页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第8页
第8页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第9页
第9页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第10页
第10页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第11页
第11页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第12页
第12页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第13页
第13页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第14页
第14页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第15页
第15页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第16页
第16页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第17页
第17页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第18页
第18页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第19页
第19页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第20页
第20页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第21页
第21页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第22页
第22页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第23页
第23页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第24页
第24页 / 共25页
2020-2021学年高中英语 Module 4 Great Scientists模块素养评价 外研版必修4.doc_第25页
第25页 / 共25页
亲,该文档总共25页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、模块素养评价(四)(Module 4)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Ann looks rather upset these days. Do you know what happened to her? M: Yeah, she failed maths, and she must be worried about the

2、 results of her other exams, too. 1. Why is Ann so upset? A. She failed one of her exams. B. She is worrying about other lessons. C. She has no time to do her maths homework. 答案: AText 2M: Youve been doing well with your diet, Diane. Im proud of you. You never eat junk food anymore. W: I decided to

3、follow your advice. I used to order delivery like most people in the office, but you inspired me to eat healthier meals. 2. What type of food does the woman eat? A. Junk food. B. Healthy food. C. Delivered food. 答案: BText 3W: I guess I should invite Jack to my birthday party next Friday. After all,

4、he is my only friend in the school. M: It is up to you. You should tell him on Tuesday or Wednesday. 3. When is the womans birthday? A. Next Tuesday. B. Next Wednesday. C. Next Friday. 答案: CText 4W: Airport, please. Im running a little late. So just take the fastest way, even if its not the most dir

5、ect. M: Sure, but there is a lot of traffic everywhere today because of the football game. 4. What is the woman worried about? A. Being late for the football game. B. Having a traffic accident. C. Missing her flight. 答案: CText 5M: Im still wondering whether we should get another credit card. W: Isnt

6、 that just another bill to pay? M: It could be. But we dont have to use it a lot. I just want to build up our credit scores. Theyre not as high as they should be, and the only way to get a home loan is to have really good credit. 5. Why does the man want another credit card? A. To pay for a car. B.

7、To get a higher credit score. C. To buy more things he needs. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Can I get you something? M: Yes, a hamburger, please. W: Anything

8、to drink? Tea, Coke, coffee, or orange juice? M: Oh, yes, a Coke, please. Im thirsty. W: Here you are. Thats $1. 50 in total. M: I think thats $1. 15. Look at the price there. W: Oh, youre right. Sorry. We have adjusted the price for drinks. 6. What does the man order? A. A hamburger and a coffee. B

9、. A Coke and a cake. C. A hamburger and a Coke. 答案: C7. Where does the man disagree with the woman? A. About the total price. B. About the taste. C. About the price for the Coke. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: May I help you? M: Yes. Id like to book three seats to Calgary Canada on a flight leaving s

10、ometime before next Sunday. W: Economy class? M: Yes. W: One-way or round trip? M: One-way. W: There arent any direct flights, sir. You will have to change in Vancouver. M: Thats all right. W: There is a Canadian Airlines Flight 30 leaving Beijing next Friday at 10: 00 am. It has three seats availab

11、le. Will that be all right? M: Thats fine. W: Your name, please? M: B-a-s-i-l, Basil. How much is the ticket? W: $580 for one. 8. When is the mans flight leaving? A. Next Sunday. B. Next Saturday. C. Next Friday. 答案: C9. How much will the man have to pay for all tickets? A. $1, 740. B. $1, 160. C. $

12、580. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Now, for the assignment. . . your assignment is to create a pencil drawing of an Indian village. You can use the information I just provided and you can find more information in Chapter 22 of the text. W:But, Dr. Thomas, what if I cant draw? Im not very good at dr

13、awing. M: Well just try your best. I want you to make a good effort. W: Are you expecting just a simple drawing or does the drawing need to be complicated? M: Id like you to do the best you can do. W: Well, for me, my best might not be what youre expecting. 10. What does the man want the girl to do?

14、 A. Find a village. B. Draw a picture. C. Provide information. 答案: B11. Which of the following can describe the girl? A. She is unfriendly. B. She lacks imagination. C. She lacks confidence. 答案: C12. What is the probable relationship between the two speakers? A. Teacher and student. B. Father and da

15、ughter. C. Boss and secretary. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: I saw you on the news! Youre a hero! Come on, tell me all the details. W: Well, I was watching the pool from my chair, like I always do. There was a group of kids taking diving lessons in the deep end. M: Go on. . . W: I guess one of the

16、students hit their head on the diving board, because I saw that someone was sinking to the bottom of the pool. M: So, what did you do next? W: I jumped in the pool after their instructor jumped in and brought the kid back to the surface. It was a young girl, and she had swallowed a lot of water. M:

17、Wow. Did you give her mouth-to-mouth? W: Of course. Then I told one of the kids to call for an ambulance. M: Quick thinking! W: The girl coughed the water up almost immediately, and just like that, it was over. We cleaned the wound and bandaged it up,and the emergency services arrived twenty minutes

18、 later. M: How was she? W: She had no memory of the past ten minutes. She wanted to go back in the pool. She didnt even know why her parents were crying. M: She must have been in shock. 13. What does the woman probably do? A. Shes a diver. B. Shes a lifeguard. C. Shes a swimming instructor. 答案: B14.

19、 Who called the ambulance? A. The woman. B. One of the students. C. The instructor. 答案: B15. When did the ambulance arrive? A. Ten minutes later. B. Twelve minutes later. C. Twenty minutes later. 答案: C16. How did the girl react when she awoke? A. She didnt know what happened. B. She went back into t

20、he pool. C. She cried. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10When I was in college, I spent a term studying in London. Even though we speak the same language, English people and Americans are very different. They think that we Americans are loud and that we speak ourminds too much. So I tried to listen a bi

21、t more and not be so self-centered. I love the lifestyle there. Out for afternoon-tea was fun, and I always did that with my friends. And I really loved the old buildings. We dont have anything that old in the United States, so it was pretty amazing! By the way, I also went to Australia once. The bu

22、ildings there werent so attractive either. The British also have a different sense of humour. Their comedy shows on TV are really funny. Id like to say my experience was a positive one. In fact, Im saving up money so I can go back there again. 17. Where does the speaker come from? A. America. B. Eng

23、land. C. Australia. 答案: A18. What do people think of Americans? A. Cool. B. Self-centered. C. Humorous. 答案: B19. What did the speaker like to do in the afternoon in England? A. Have a cup of tea. B. Watch comedy shows. C. Play with her friends. 答案: A20. What did the speaker find amazing in England?

24、A. The people. B. The tea shop. C. The old buildings. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。ASummer is coming and you might be delighted in the stories and images these summer picture books bring. Sun, Sun by Brad GrayFor this rhyming celebration of fu

25、n in sun, all your family needs to take in summers very best. Life-like illustrations light the senses and bring back memories of summers past and dreams of the summers to come. Available from Amazon, $9. 99When We Go Camping by Margriet RuursWhat goes into camping? Setting up tents and looking at s

26、tars? Sure, but theres also so much more! Get to know nature and all the mystery and wonder she brings as a family goes on an outdoor adventure. As educational as it is fun, this image-rich story will lead your child to explore deeper into the woods than ever before. Available from Amazon, $ 8. 93Th

27、e Watermelon Seed by Greg PizzoliEver wonder what would happen if you swallowed a watermelon seed? A crocodile has wondered (and worried) about it quite a bit! Will he grow a watermelon in his belly? Will he sprout crazy vines (藤)? Hes not quite sure, but when the concerned crocodile accidentally sw

28、allows a seed, his imagination takes over and amusement arises! Available from Amazon, $ 9. 95Three Little Words by Amy Novesky DoryDorys “Just keep swimming! ” message of perseverance is perfect for anyone who has ever felt like they were drowning. Follow Dory to an unforgettable adventure as she f

29、inds her way in this beautiful adventure of friendship and survival. Available from Amazon, $ 12. 06【文章大意】这是一篇广告。介绍了亚马逊网站上销售的一些夏日图书。包括书的内容和价格。21. Which book do you buy if you enjoy sleeping outdoors? A. Sun, SunB. When We Go CampingC. The Watermelon SeedD. Three Little Words【解析】选B。细节理解题。根据“When We G

30、o Camping by Margriet Ruurs”中的“Setting up tents and looking at stars? ”“搭帐篷看星星吗? ”可知, 如果喜欢在野外住宿, 你可能会买When We Go Camping这本书。22. What troubles the crocodile in The Watermelon Seed? A. A plant might grow in his body. B. He shouldnt have eaten the watermelon. C. A seed wont come out of his stomach. D.

31、He doesnt know how to take care of the plant. 【解析】选A。 细节理解题。根据“The Watermelon Seed by Greg Pizzoli”中的“A crocodile has wondered (and worried) about it quite a bit! Will he grow a watermelon in his belly? ”“鳄鱼对吃下去的瓜籽很好奇(也很担心)! 他的肚子里会长出一个西瓜吗? ”可知, 他担心肚子里会长出植物。23. What message does Three Little Words gi

32、ve its readers? A. Swimming is dangerous. B. Adventure is interesting. C. Never give up. D. Swimming is useful. 【解析】选C。推理判断题。根据“Three Little Words by Amy Novesky Dory”中的“Dorys Just keep swimming! message of perseverance is perfect for anyone who has ever felt like they were drowning. ” 多莉说的“继续游! ”对于

33、任何一个曾经感觉自己快要淹死的人来说, 坚持不懈的信息是极佳的。由此判断出, Three Little Words给读者传达“决不放弃”的信息。BAdrianna Edwards used to have to walk four and a half long hours in order to get to work every day. Edwards, who works at a Dennys restaurant in Galveston, Texas, had been saving to buy herself a car so she would no longer have

34、 to make the 14-mile journey to and from her job. Thankfully, the hard-working waitress now have a new car to call her ownbut its not one that she bought with her own money. An elderly couple who Edwards had been serving at her restaurant earlier this week decided to buy a car for their hard-working

35、 waitress after they learned about her long journey to work. Hours after they paid their bill generously (慷慨地), they returned to the restaurant with a 2019 Nissan Sentra and handed the keys to a surprised Edwards. Their only condition for the gift was that Edwards should simply pay the good deed for

36、ward. Now that she is freed from having to buy a car, Edwards says that she will be able to put herself through college much sooner than she expectedand she is already planning on using her good luck to help others. “I still feel like Im dreaming. Every two hours, I look out of my window to see if t

37、heres still a car there, ” Edwards said. “When I see somebody in need, Ill probably be more likely to help them out, to do everything that I can to help them out. ”【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了一对老夫妇为女服务员爱德华兹买车的故事。24. How did Edwards once go to work every day? A. By bus. B. By car. C. On foot. D. On a bike. 【

38、解析】选C。细节理解题。根据第一段“Adrianna Edwards used to have to walk four and a half long hours in order to get to work every day. 阿德里安娜爱德华兹过去每天要步行四个半小时才能上班, ”可知爱德华兹是每天步行上班的。25. How did Edwards get the car? A. She bought it herself. B. A couple offered it to her. C. Her husband gave it to her as a present. D. Th

39、e owner of the restaurant lent it to her. 【解析】 选B。细节理解题。根据第三段“本周早些时候, 爱德华兹在她的餐厅服务过的一对老夫妇, 他们得知爱德华兹的上班路程很长, 于是决定给这位勤劳的女服务员买一辆车。”可知爱德华兹的车是一对夫妇送给她的。26. What did the couple ask Edwards to do? A. Continue her college. B. Work as a good waitress. C. Live a better life in the future. D. Pass on kindness to

40、 others. 【解析】选D。 细节理解题。根据第四段“Their only condition for the gift was that Edwards should simply pay the good deed forward. 他们送这份礼物的唯一条件是爱德华兹只需把善行延续。”可知那对夫妇叫爱德华兹把善行延续。27. Which of the following can be used to describe the couple properly? A. Hard-working and brave. B. Helpful and generous. C. Outgoing

41、and caring. D. Responsible and honest. 【解析】选B。 推理判断题。根据第四段“在他们慷慨付账数小时后, 他们带着一辆2019年产的日产尼桑Sentra回到餐厅, 并将钥匙交给了惊讶的爱德华兹。他们送这份礼物的唯一条件是爱德华兹只需将善行延续。”可知本文主要讲述了一对老夫妇得知爱德华兹的上班路程很长, 于是决定给这位勤劳的女服务员买一辆车, 唯一的条件是爱德华兹只需将善行延续。所以这对夫妇乐于助人, 慷慨大方。CLondon (CNN) There is no God-thats the conclusion of the celebrated physi

42、cist Stephen Hawking, whose final book is published on Tuesday. The book Brief Answers to the Big Questions, which was completed by his family after his death, presents answers to the questions that Hawking said he received most during his time on Earth. Other bombshells the British scientist left h

43、is readers with include the belief that alien life is out there, artificial intelligence could outsmart humans and time travel cant be ruled out. “There is no God. No one directs the universe, ” he writes in the book. “For centuries, it was believed that disabled people like me were living under a c

44、urse by God, ” he adds. “I prefer to think that everything can be explained another way, by the laws of nature. ”While Hawking spoke of his lack of belief in God during his life, several of his other answers are more surprising. “There are forms of intelligent life out there, ” he writes. “We need t

45、o be cautious about answering back until we have developed a bit further. ”“Travel back in time cant be ruled out according to our present understanding, ” he says. He also predicts that “within the next hundred years we will be able to travel to anywhere in the Solar System. ”In remarks prepared by

46、 Hawking and played at the launch of the book in London on Monday, the scientist also turned his attention to the world he was leaving behind. “His greatest concern, ”his daughter said, “is how divided weve become, ” adding , “He makes this comment about how we seem to have lost the ability to look

47、outward, and we are increasingly looking inward to ourselves. ”Hawkings final message to readers, though, is a hopeful one. Attempting to answer the question “How do we shape the future? ”, the scientist writes, “Remember to look up at the stars and not down at your feet. ”【文章大意】本文是一篇新闻报道。CNN报道了霍金的新

48、书Brief Answers to the Big Questions, 霍金在这本书中解答了人们之前提出的一些问题并提出了自己的观点。28. Which question is NOT probably included in the book Brief Answers to the Big Questions? A. Is there alien life? B. Does the solar system exist? C. Is time travel possible? D. Does anyone direct the universe? 【解析】选B。细节理解题。根据第二段“.

49、 . . alien life is out there, artificial intelligence could outsmart humans and time travel cant be ruled out. ”和第三段“There is no God. No one directs the universe, he writes in the book. ”可知霍金在Brief Answers to the Big Questions中解释了外星人、人工智能、时间旅行以及宇宙主宰等问题, 并没有涉及太阳系是否存在。故B项正确。29. Hawking mentioned his d

50、isability in his book to. A. show his confidenceB. complain of GodC. tell readers about his hardshipD. support his disbelief in God【解析】选D。推理判断题。根据第三段可知霍金认为世界上的所有事情都可以用自然法则来解释, 像他这样的残疾也是有科学原因的, 而不是受到上帝的诅咒。所以他提到自己的残疾是为了支持自己的不信仰上帝。故D项正确。30. What was Hawking most concerned about? A. Artificial intellige

51、nce will outsmart humans. B. Alien life will come to the earth some day. C. Technology will destroy the world. D. Human beings are not united. 【解析】选D。细节理解题。根据第六段“His greatest concern, ”his daughter said, “is how divided weve become, ”. . . 可知霍金最大的担忧是人类的分裂, 也就是人类的不团结, 故D项正确。31. What did Hawking sugge

52、st human beings do? A. Contact alien life. B. Explore the universe. C. Develop the earth. D. Respect artificial intelligence. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中“Remember to look up at the stars and not down at your feet. ”可知霍金建议人们要仰望星空而不是低头看地。他建议人们要更多地探索宇宙, 故B项正确。D(2020成都高一检测)“What kind of rubbish are you? ” This

53、 question might normally cause anger, but in Shanghai it has become a special “greeting” among people over the past week. On July 1st, the city introduced strict trash-sorting regulations(条例)that are required to follow and expected to be used as a model for our country. Residents must divide their w

54、aste into four separate categories and toss (投放)it into specific public dustbins. They must do so at specified times, when monitors are present to ensure correct trash-tossing and to ask the nature of ones rubbish. Individuals who fail to follow the regulations face the possibility of fines and wors

55、e. They could be punished with fines of up to 200 yuan ( $ 29). For those who repeat to go against them, the government can add black marks to their credit records, making it harder for them to get bank loans or even buy train tickets. Shanghai government is responding to an obvious environmental pr

56、oblem. It generates 9 million tons of garbage a year, more than Londons annual output, which is rising quickly. But like other cities in China, it lacks a recycling system. Instead, it has relied on trash pickers to sift(筛选)through the waste, picking out whatever can be reused. This has limits. As p

57、eople get wealthier, fewer of them want to do such dirty work. The waste, meanwhile, just keeps piling up. Many residents appear to support the idea of recycling in general but are annoyed by the details. Rubbish must be divided according to whether it is food, recyclable, dry or harmful, the distin

58、ctions among which can be confusing, though there are apps to help work it out. Some have complained about the rules concerning food waste. They must put it straight in the required public bins, forcing them to tear open plastic bags and toss it by hand. What they complain most is the short periods

59、for dropping trash, typically a couple of hours, morning and evening. Along with the monitors at the bins, this means that people go at around the same time and can keep an eye on what is being thrown out; no one wants to look bad. 【文章大意】这是一篇说明文, 文章主要说明了7月1日上海市出台的垃圾分类规定及引起的社会讨论, 上海有望成为我国垃圾分类项目的一个典范。

60、32. What do we know about the trash-sorting regulations in Shanghai? A. They are the first of their kind. B. They are tied to ones bank account. C. They have the highest fines. D. Theyre aided by monitors. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段“They must do so at specified times, when monitors are present to ensure cor

61、rect trash-tossing and to ask the nature of ones rubbish. (他们必须在规定的时间这样做, 当监督员在场时, 以确保正确的垃圾投放和询问垃圾的性质。)”和最后一段“Along with the monitors at the bins”, 可知人们扔垃圾时有人监督。33. Why has Shanghai introduced the trash-sorting regulations? A. There are fewer and fewer trash pickers. B. It aims to build a new recycl

62、ing system. C. It faces more and more serious garbage problems. D. People throw the rubbish here and there. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段可知, 上海市政府正在应对一个明显的环境问题。它每年产生900万吨垃圾, 比伦敦的年产量还多, 并且缺乏回收系统。所以上海出台垃圾分类规定是因为它面临着越来越严重的垃圾问题。34. What makes the residents upset most about the regulations? A. Limited time for toss

63、ing the trash. B. Confusing distinction among the categories of trash. C. Being fined due to improper behavior. D. Being watched by monitors when throwing the garbage. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段“What they complain most is the short periods for dropping trash, typically a couple of hours, morning and evenin

64、g. ” 他们抱怨最多的是垃圾投放的时间很短, 通常是早晚两个小时。可知扔垃圾的时间规定让居民们最不满。35. What can be the best title for the text? A. A Good Way of Trash-sortingB. A New Era of Garbage ClassificationC. A Great Time in Dealing with LitterD. An Effective Solution to Rubbish Problem【解析】选B。主旨大意题。根据文章第一段可知, 7月1日, 上海市出台了严格的垃圾分类规定, 上海有望成为我

65、国垃圾分类项目的一个典范。居民必须将他们的垃圾分成四类, 并将其放入特定的公共垃圾箱。他们必须在规定的时间这样做, 当监督员在场时, 以确保正确的垃圾投放和询问垃圾的性质。文章内容主要围绕着“上海垃圾分类规定标志着一个垃圾分类的新时代的开始”而展开, B项“A New Era of Garbage Classification”(垃圾分类的新时代)符合主旨。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。(2020泰安高一检测)Are you stressed out, scared or worried al

66、l the time? Do you avoid going to certain places, seeing friends or doing certain things because of your worries? Do your worries keep you awake at night? 36Anxiety is a normal and necessary part of life. Anxiety is your brains way of telling you about danger. It is anxiety that helps you jump out o

67、f the way if a car is speeding towards you. But if it gets out of hand, anxiety can get in the way of you getting on with life and can become a real problem. 37Anxiety is a normal part of life. 38 There are lots of reasons for this. One main reason is after stressful thing which has happened in your

68、 life. So if you are involved in a car crash, its quite likely that you will be more worried than other people around cars and driving. 39 If your parents suffer from anxiety, then you are more likely to be anxious too. This is probably partly due to genetics, and partly because of how things are wh

69、en youre growing up. Even though people dont talk about it much, anxiety is one of the most common mental health problems. About 1 in 4 people will have an anxiety problem at some time in their life. If you have an anxiety problem, its hard for other people to understand why something that doesnt wo

70、rry them, like being in a crowd of people, can be so scary for you. This can make you feel separated and lonely, as way become worse and worse. 40 These include talking therapies(疗法) and drugs. A. Being anxious also probably runs in families. B. If youve answered yes, you may be suffering from anxie

71、ty. C. Those suffering from anxiety need othersunderstanding badly. D. Almost everybody has a certain degree of anxiety in certain situations. E. The good news is there are lots of excellent treatments available for anxiety. F. If this is the case for you, treatment may be a helpful way for you to g

72、et your anxiety under control. G. Some people may feel uneasy if moving to a new place and some may get overly anxious in certain situation. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要说明了焦虑是几乎每个人都会经历的, 分析了导致焦虑的原因, 以及说明了处理焦虑问题的方法。36. 【解析】选B。根据题意, 此处通过三个不同的问句, 引出本文谈论的中心话题“焦虑”, 本空起到了承上启下的作用, 突出了本文的核心词汇“焦虑”。而下段的第一句Anxiety is a

73、normal and necessary part of life. (焦虑是生活中正常和必要的一部分。)也提到了焦虑, 故B选项“If youve answered yes, you may be suffering from anxiety. (如果你的回答是肯定的, 那么你可能正遭受焦虑。)”既能承接回答上文的问题, 又能暗示下文内容。37. 【解析】选F。根据上文But if it gets out of hand, anxiety can get in the way of you getting on with life and can become a real problem.

74、 (但如果它失去控制, 焦虑会阻碍你的生活, 成为一个真正的问题。)可知上文说明了焦虑是生活中常见的现象, 然后举了生活中的一些例子说明焦虑会给人们的生活带来一些麻烦, 可推知下文说明控制焦虑的方法: 如果你也有焦虑失去控制的情况, 治疗可能对你来说是一种有效的方法来使你的焦虑得到控制。故选F。38. 【解析】选G。根据上文Anxiety is a normal part of life. (焦虑是生活中正常的一部分。)可推知下文说明日常生活中哪些情况会导致焦虑的发生, 故G选项“Some people may feel uneasy if moving to a new place and

75、some may get overly anxious in certain situation. (如果搬到一个新的地方, 有些人可能会感到不安, 有些人可能会在某些情况下变得过度焦虑。)”能起到承上启下的作用, 符合语境。39. 【解析】选A。结合本段内容If your parents suffer from anxiety, then you are more likely to be anxious too. This is probably partly due to genetics, and partly because of how things are when youre

76、growing up. (如果你的父母患有焦虑症, 那么你也更有可能焦虑。这种情况可能部分是由于基因, 部分是由于你成长的环境。)可知是在说明焦虑在家庭中发生的情况。A选项提到“family”符合语境。40. 【解析】选E。根据下文These include talking therapies and drugs. (这些包括谈话疗法和药物。)可知是在说明治疗焦虑的方法, 包括谈话疗法和药物治疗。故E选项“好消息是有很多治疗焦虑的好方法。”符合语境。第三部分英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选

77、项(A、B、C和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项。Dong Mingzhu, president of Gree Electric Appliances Inc, has successfully changed the company into the worlds largest maker of air conditioners under her leadership. Dong 41 Gree Electric Appliances Inc in 1990, as a salesperson and 15 years later she rose to the 42 of ge

78、neral manager. In 2012, Dong became president of Gree, and 43 her leadership, the company has 44 the top sales volumes of household air conditioners in the world. 45 her great achievements, Dong never 46 moving the company forward and always 47 much attention to technological innovation(创新). The com

79、pany is also trying its best to 48 with air pollution by operating centres where used appliances can be 49 and by using latest technology to make its 50. Four such “e-cycling” centres 51 in 2012. “We produce air conditioners of high 52, but we should also do our part to recycle used appliances. ” sa

80、id Dong. The company has opened up the era(时代) of zero-energy-consumption central air conditioners, which has 53 the world. Dong has been regarded as the most 54 woman in business in China. She puts her heart into Gree and at the same time Dong has also been 55 a role in public charity causes. She g

81、ave 56 all her money from her last two books to the 57 of a primary school in a poor area. Under her influence, Gree has shown a strong 58 of social responsibility and contributed money to people 59 in China. 60 most people admire(羡慕) Dong for reaching the peak of her career, she thinks she is alway

82、s on the way. “When you stand on the top of the peak there is still the sky and stars above, ” she said. 【文章大意】本文主要介绍了格力电器公司的总裁董明珠。她从底层做起, 最终创造了一个实业帝国。41. A. joined B. attended C. becameD. left【解析】选A。词语辨析题。此处指董明珠在1990年成为格力电器公司的一名员工。join表示“加入组织成为其中的一员”。42. A. expression B. condition C. situation D. p

83、osition【解析】选D。逻辑推理题。此处指上升到总经理的职位(position)。43. A. with B. on C. under D. for【解析】选C。词汇复现题。根据第一段的under her leadership可知。44. A. acted B. achievedC. collected D. added【解析】选B。逻辑推理题。此处指取得(achieve)在世界上家用空调的销售额的最高纪录。45. A. Despite B. Like C. Since D. After【解析】选A。逻辑推理题。尽管取得了成就, 但董明珠没有阻止公司前进。despite=in spite

84、of表示“尽管”。46. A. stops B. continuesC. enjoys D. finishes【解析】选A。逻辑推理题。董明珠没有阻止(stop)公司前进。47. A. draws B. attracts C. catches D. pays【解析】选D。固定搭配题。pay attention to注意。48. A. work B. agree C. deal D. play【解析】选C。固定搭配题。deal with处理。49. A. thrown B. soldC. designed D. recycled【解析】选D。词汇复现题。根据下一段的recycle used ap

85、pliances可知。50. A. money B. advertisements C. products D. production【解析】选C。逻辑推理题。利用先进的技术生产产品(product)。51. A. connected B. opened C. picked D. rose【解析】选B。在2012年开办了四个这样的家电回收中心。open表示“创办, 开办”。52. A. quality B. quantity C. challenge D. order【解析】选A。逻辑推理题。我们生产高质量的空调。quality质量。53. A. disappointed B. embarra

86、ssed C. bored D. surprised【解析】选D。逻辑推理题。公司首创了绿色节能空调, 这震惊(surprise)了世界。54. A. powerful B. ordinary C. hopeful D. interesting【解析】选A。逻辑推理题。董明珠如此成功, 所以被认为是中国商界最有影响力的(powerful)女性。55. A. playing B. doing C. creating D. imagining【解析】选A。固定搭配题。play a role扮演角色, 起作用。56. A. in B. up C. off D. away【解析】选D。固定搭配题。此处

87、指她捐出(give away)了她写作的两本书挣的钱。57. A. size B. collectionC. construction D. goal【解析】选C。逻辑推理题。此处指把钱捐出用于贫困地区小学的建设(construction)。58. A. sign B. sense C. scene D. sight【解析】选B。固定搭配题。a sense of social responsibility一种社会责任感。【知识链接】a sense of+n. a sense of failure失败感; a sense of humor幽默感; a sense of achievement成就

88、感; a sense of liberty自由感59. A. in need B. in use C. in control D. in surprise【解析】选A。背景常识题。把钱捐给有需要的(in need)人们。60. A. While B. As C. Because D. Before【解析】选A。逻辑推理题。虽然许多人羡慕董明珠在事业上的成功, 但董明珠认为她还有很长的路要走。while在此处表示“虽然”; as表示“虽然”时, 从句用倒装。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Yuan Longp

89、ing, a Chinese scientist, has saved people without any magic. His success on hybrid rice has fed millions of 61. (hunger) people. Yuan was born on September 7, 1930. After graduating 62. the Southwest Agriculture Institute, he worked as a teacher at an agriculture school in Hunan. About 50 years ago

90、, some natural disasters 63. (strike) China. Yuan saw many people lose their lives because of hunger every day. Since then, he has done research on how 64. (grow) good quality rice. In 1964, he found a natural hybrid rice plant by accident. It had great advantages over others. Yuan was 65. (excite)

91、about 66. he discovered. He then decided to study this particular plant. In 1973, he started to grow a type of hybrid rice. It produced 20% 67. (much) rice each unit than common ones. The next year he had a great success. This progress made China the worlds leader in rice production. Yuan Longping a

92、nd Dr. Monty Jones of Sierra Leone were named co-winners of the 2004 World Food Prize for their 68. (contribute) to world food security and rice production. Yuan is worth praising for 69. (develop) the worlds first successful and widely grown hybrid rice varieties, revolutionizing rice cultivation i

93、n China and tripling production over 70. generation. 61. 【解析】hungry。考查形容词。形容词作定语修饰people。62. 【解析】from。考查介词。“graduate from+学校”表示“从学校毕业”。63. 【解析】struck。考查时态。根据时间状语About 50 years ago可知, 此处用一般过去时。64. 【解析】to grow。考查非谓语动词。特殊疑问词+动词不定式。65. 【解析】excited。考查形容词。excited是形容词, 表示“激动的”, 形容人的内心感受。66. 【解析】what。考查宾语从句

94、。what he discovered作about的宾语。what表示“的(东西)”, 是连接代词, 在从句中作discovered的宾语。67. 【解析】more。考查比较级。根据空后面的than可知此处用比较级。68. 【解析】contributions。考查名词复数。根据空前面的their可知此处需用名词。69. 【解析】developing。考查非谓语动词。介词for后面接动词的-ing形式。70. 【解析】a。考查冠词。a generation表示“一代人”, 不定冠词a表示数量“一”。第四部分写作(共两节, 满分35分)第一节短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)假如英

95、语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号(), 并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下面划一横线, 并在该词下面写出改正后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Growing up is not a very enjoyable time. As for me, from my childhood, my parents made me learn t

96、o play violin so I had no time to play with other friend. I hated music, just because it was that they wanted me to do. Sometimes I felt in puzzled and trapped. I even didnt understand why I was a child. Now look back, I am so glad that my parents encouraged me take music lessons. I come to realize

97、my parents are always pushing me along. Everybody are to experience growing pains, which are just smaller pains in life. A little hard work and sweat never hurt us. If we realized these pains are just small blocks on our road to success, we will realize our growing pains are actual growing gains. 答案

98、: 1. 【解析】第二句中play后面加the。乐器前用定冠词。2. 【解析】第二句中friendfriends。根据句意可知, 此处表示“和其他朋友们一起玩”, 故应该用复数形式。3. 【解析】第三句中 thatwhat。根据句意可知, “那就是他们想让我做的事情”为名词性从句作表语, 从句缺少宾语, 又指物, 故用what。4. 【解析】第四句去掉in。feel为系动词, 后面可以直接跟形容词作表语。5. 【解析】第六句中把looklooking。现在分词作状语, 与主语“I”形成主动关系, 故用looking。6. 【解析】第六句中me后面加to。encourage sb. to do

99、sth. 鼓励某人做某事, 为固定搭配。7. 【解析】第八句中 areis。考查主谓一致。主语为everybody, 谓语用第三人称单数形式。8. 【解析】第八句中 smallersmall。根据句意, “这些只是生活中的小痛苦”, 没有比较的含义, 故用small。9. 【解析】第十句中 realizedrealize。If引导的句子遵循“主将从现”原则。主句用一般现在时, 从句用将来时。 10. 【解析】第十句中actualactually。“实际上”修饰整个句子, 应该用副词形式。第二节书面表达(满分25分)假设你是红星中学高二(1)班李华, 你校英语报刊人物专栏征稿。请你用英语介绍一位

100、你喜欢的人物。内容包括以下三部分: 1. 对该人物的简单介绍; 2. 喜欢该人物的理由; 3. 从该人物身上得到的启示。注意: 词数100个左右。_【参考范文】Thomas Edison, born in America, was a great scientist and inventor. He was once considered as a boy who was not worth teaching. In fact, he was full of curiosity and imagination. I admire him because of his contributions

101、 to the world. In his life, he was always trying out new ideas and had more than 1, 000 inventions, many of which still have great influence on our life today. He was also very diligent. And all these explained why he had so many great inventions and what he did inspires me to be creative in my work

102、. 【补偿训练】单句语法填空1. Will paper books (replace) by e-books? 2. Guilin is known her beautiful mountains and rivers. 3. I decide to bring my children to be trusting, honest and helpful. 4. Theyre increasing (produce) of this type of car. 5. A demand for change came from (lead) politicians. 6. This truck c

103、arried corn and other (agriculture) products to the town. 7. She was actively looking for a position in government on her (graduate). 8. The old man narrowly escaped (get) hit by a car. 9. Twenty men were killed in the (explode). 10. We can keep fit by (exercise) regularly. 答案: 1. be replaced2. for3. up4. production5. leading6. agricultural7. graduation8. getting9. explosion10. exercising

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1