收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:452623 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:18 大小:107KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第1页
第1页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第2页
第2页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第3页
第3页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第4页
第4页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第5页
第5页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第6页
第6页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第7页
第7页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第8页
第8页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第9页
第9页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第10页
第10页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第11页
第11页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第12页
第12页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第13页
第13页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第14页
第14页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第15页
第15页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第16页
第16页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第17页
第17页 / 共18页
2020-2021学年高中英语 Module 3-4单元质量检测(含解析)外研版选修6 (2).doc_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元质量检测二(Module 34)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What are the speakers talking about?AHouses. BBricks. CYards.2What has the woman bought for Peter?AA bicycle.BBoots and a shirt.C

2、A pair of Nike shoes.3What does the man think of the room?AIts too small.BIt has too much furniture.CIts so big.4Why does the man telephone to the woman?AHe has dialled the wrong number.BHe wants to buy green paint from her.CHe wants to know the number of the paint seller.5When will the film start?A

3、In 5 minutes. BIn 15 minutes. CIn 25 minutes.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6How did the man get the bike?AHe got it from his aunt.BHe bought it himself.CHe got it from hi

4、s grandma.7What did the man do last week?AHe bought a bike online.BHe shopped downtown.CHe celebrated his birthday.听第7段材料,回答第8、9题。8How does the man feel now?AExcited. BNervous. CAmazed.9How does the woman like the man?AHe is gifted.BHe is a perfect young man.CHe has too many bad habits.听第8段材料,回答第10至

5、12题。10When does the conversation take place?AAt noon.BIn the morning.CIn the late afternoon.11What is the speakers mother probably doing now?AShe is doing shopping in the supermarket.BShe is doing some cooking.CShe is serving the guest.12What do the guest think of the mothers food?AIt tastes awful.B

6、Its too salty.CIts delicious and healthy.听第9段材料,回答第13至16题。13How does the man probably feel at the party?AExcited. BBored. CSurprised.14How long does the party last?A2 hours. B2.5 hours. C3 hours.15What will the man do next?AGo back home.BGo to buy a coat.CGo to talk to someone at the party.16How wil

7、l the woman go back home?ABy subway. BBy car. CBy taxi.听第10段材料,回答第17至20题。17Who will give a talk on Saturday evening?AAn English writer.BMiss Jones.CMr Jones.18What is the lecture about?AThe writers experiences in Africa.BThe writers success story.CThe writers latest novel.19For whom is the talk?AStu

8、dents. BTourists. CWriters.20How many countries did the writer travel through?AFive. BFour. CThree.听力答案及录音材料15 ABCAC610 ACBAC1115 ACBBB1620 CBAACText 1M:Of the two houses we saw today,which do you prefer?W:I think the white house is prettier, but the brick one has a bigger yard, so I like it better.

9、Text 2M:Have you bought Peters birthday gifts?W:Ive bought a pair of football boots and a shirt, but not the bicycle he wants.Text 3M:I dont remember the room being this big. I had the impression that it was a lot smaller.W:So did I. But itll be OK once we get the furniture in.Text 4M:Hello. Is that

10、 Ms Black? I need to get two tins of green paint immediately.W:Im afraid you have the wrong number. This is Kowloon 496543.M:Oh! Sorry. I want Kowloon 495643.Text 5M:Im afraid I wasnt paying attention to what you were saying.W:I said that we must hurry because were already late for the film. It star

11、ts at 8:30. Itll take us half an hour to get there, and its five past eight now.Text 6W:What a beautiful bike! Did you buy it yesterday when you shopped downtown?M:No. It was a birthday present from my aunt.W:But didnt you celebrate your birthday last week? Why didnt you ride it?M:My aunt wasnt in N

12、ew York. She forgot my birthday. When she remembered, she bought me a bike in an online store.W:No wonder you got it late. Is this new jacket a birthday present, too?M:Yes. Its from my grandma.Text 7W:Why do you keep smoking all the time?M:Im really worried about my job interview.W:Just relax. You a

13、re a talented young man.Youll perform well in the job interview. But you do have a bad habit.M:You mean smoking?W:You are right. If the interviewer sees you smoke like this, he may not give you the position no matter how well you perform.M:I dont often smoke like this. I only do this when Im nervous

14、.W:I think you should never smoke like this. Smoking is harmful to your health even if you just smoke one cigarette one day.M:I have to admit you are right. Ill try my best to quit smoking.Text 8M:Where is Mom? She should prepare supper now. My stomach is making noise.W:She went to the supermarket a

15、n hour ago. Shell be back any minute now.M:She usually comes back within half an hour. Why is she staying in the supermarket for so long?W:We have a guest coming tomorrow. She needs to buy more food than usual.M:Who is coming?W:One of Dads colleagues.M:Why doesnt Dad eat in a restaurant with his col

16、league?W:Dad doesnt like the food in a restaurant. He thinks its not healthy. It has too much salt.M:Thats right. Mom cooks delicious and healthy food.W:Thats what Dads colleagues said each time they had meals in our home.Text 9W:Everybody is having a good time at the party. Why do you keep talking

17、over the phone?M:I know nobody here but you. I have no one to talk to.W:You can go and talk to someone you are interested in. M:But Im not good at starting a conversation. Can we leave early?W:But its only nine oclock. Weve been here for only an hour. The party ends at half past ten. Its too early t

18、o leave now.M:Can I go first? Nobody knows me here after all. W:Where will you go then?M:I want to buy a coat. Its getting colder each day.W:You are right. Winter is close. I want to stay here until the party ends. Can you come back and pick me up?M:But it wont take me one and a half hours to buy a

19、coat. Its cold outside. I want to go back early. Could you go back by subway?W:Ill take a taxi. Please tell Mom Ill be back around eleven oclock.M:OK. See you at home.Text 10Attention, please. On Saturday evening there is a talk by a wellknown American writer, Sara Jones. You may have read her lates

20、t novel. Its in all the bookshops at the moment. Well, she is giving a talk at 8 pm on Saturday evening in the library.Miss Jones has just returned from Africa and will talk about all her experiences there.She traveled through three different countries and met lots of interesting people. Now Id like

21、 to remind you that the talk is for everyone, not just the fourthyear students. Im sure the talk will be very interesting and hope you all have a great time.第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf Confucius (孔子) were still alive today and could celebrate his S

22、eptember 28 birthday with a big cake,there would be a lot of candles.Hed need a strong wind to help him put them out.While many people in China will remember Confucius on this special day,few people in the United States will give him a passing thought.Its nothing personal.Most Americans dont even re

23、member the birthdays of their own national heroes.But this doesnt mean that Americans dont care about Confucius.In many ways he has become a bridge that foreigners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.In the past two decades,the Chinese studies programs have gained huge p

24、opularity in Western universities.More recently,the Chinese government has set up Confucius Institutes in more than 80 countries.These schools teach both Chinese language and culture.The main courses of Chinese culture usually included Chinese art,history and philosophy (哲学)Some social scientists su

25、ggest that Westerners should take advantage of the ancient Chinese wisdom to make up for the drawbacks (缺点) of Westerners philosophy.Students in the United States,at the same time,are racing to learn Chinese.So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United Stat

26、es.Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese customers.So the old thinkers ideas are still alive and well.Today China attracts the West more than ever,and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West

27、.As for the old thinker,he will not soon be forgotten by people in the West,even if his birthday is.这篇文章阐述了西方学生学习中国文化的现象,并告诉我们中国古代伟大的思想家孔子的思想仍然受到人们的追捧。21The opening paragraph is mainly intended to _.Aprovide some key facts about ConfuciusBattract the readers interest in the subjectCshow great respec

28、t for the ancient thinkerDprove the popularity of modern birthday celebrations答案:B解析:目的意图题。第一段是说如果孔子仍然活着并能庆祝生日的话,将会有很多的蜡烛,他需要一个扇子或很大的风才能吹灭,是为了吸引读者的注意力,让读者继续读下去。22We can learn from Paragraph 4 that American students _.Ahave a great interest in studying ChineseBtake an active part in Chinese competiti

29、onsCtry to get high scores in Chinese examsDfight for a chance to learn Chinese答案:A解析:推理判断题。根据第四段第一句“In the past two decades, the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities.”和第六句中的“are racing to learn Chinese”可知,美国学生对中国文化很感兴趣。23What is the best title for the passage

30、?AForgotten Wisdom in AmericaBHuge Fans of the Chinese LanguageCChinese Culture for WesternersDOld Thinker with a Big Future答案:D解析:标题判断题。本文主要向我们介绍了孔子思想对西方的影响,以及将来可能产生的影响。BOne of the greatest contributions to the first Oxford English Dictionary was also one of its most unusual. In 1879, Oxford Univer

31、sity in England asked Prof.James Murray to serve as editor for what was to be the most ambitious dictionary in the history of the English language. It would include every English word possible and would give not only the definition but also the history of the word and quotations (引文) showing how it

32、was used.This was a huge task,so Murrary had to find volunteers from Britain, the United States, and the British colonies to search every newspaper, magazine, and book ever written in English. Hundreds of volunteers responded, including William Chester Minor. Dr Minor was an American surgeon who had

33、 served in the Civil War and was now living in England. He gave his address as “Broadmoor, Crowthorne, Berkshire,” 50 miles from Oxford.Minor joined the army of volunteers sending words and quotations to Murray. Over the next 17 years, he became one of the staffs most valued contributors.But he was

34、also a mystery. In spite of many invitations, he would always decline to visit Oxford. So in 1897, Murray finally decided to travel to Crowthorne himself. When he arrived, he found Minor locked in a booklined cell at the Broadmoor Asylum (精神病院) for the Criminally Insane.Murray and Minor became frien

35、ds, sharing their love of words.Minor continued contributing to the dictionary, sending in more than 10,000 submissions in 20 years.Murray continued to visit Minor regularly, sometimes taking walks with him around the asylum grounds.In 1910, Minor left Broadmoor for an asylum in his native America.

36、Murray was at the port to wave goodbye to his remarkable friend.Minor died in 1920, seven years before the first edition of the Oxford English Dictionary was completed. The 12 volumes defined 414 825 words, and thousands of them were contributions from a very scholarly and devoted asylum patient.本文是

37、一篇人物传记。短文讲述了第一版牛津英语词典的编撰者之一的Dr Minor不一般的人生,他博学,但被关在精神病院。他对第一版牛津英语词典贡献很大,并与Prof Murray因为共同的爱好成为好朋友。24How did Dr Minor contribute to the dictionary?AHe helped Murray to find hundreds of volunteers.BHe sent newspapers, magazines and books to Murray.CHe provided a great number of words and quotations.DH

38、e went to England to work with Murray.答案:C解析:细节理解题。由第三段“Minor joined the army of volunteers sending words and quotations to Murray”可知,迈纳加入了志愿者大军,向默里发送文字和引文。所以迈纳向默里提供了大量的文字和引文,为这本字典做出了很大的贡献。故C选项正确。25Which of the following best describe Dr Minor?ABrave and determined.BCautious and friendly.CConsiderat

39、e and optimistic.DUnusual and scholarly.答案:D解析:推理判断题。由最后一段“The 12 volumes defined 414,825 words, and thousands of them were contributions from a very scholarly and devoted asylum patient.”可知,这12卷共定义了414 825个单词,其中数千个单词来自一位博学和热心的精神病人的贡献。所以通过关键词scholarly可以推断Minor很是博学,通过关键词devoted asylum patient可以判断出Min

40、or对做学问很投入,但他同时又是一个精神病人,因此用devoted,scholarly,unusual等描述他最贴切。故D选项正确。26What does the text mainly talk about?AThe history of the English language.BThe friendship between Murray and Minor.CMinor and the first Oxford English Dictionary.DBroadmoor Asylum and its patients.答案:C解析:主旨大意题。通读全文可知,短文讲述了第一版牛津英语词典的

41、编撰者之一的Dr Minor的不一般的人生,他博学,但被关在精神病院。他对牛津英语词典贡献很大,并与Prof Murray因为共同的爱好成为好朋友。所以短文主要讲述的是Mr Minor和他对第一版牛津英语词典的贡献。故C选项正确。CHolidays are really important. Many of us will have childhood memories of summer holidays where we were taken away from home to experience new environments and learn in different ways.

42、But holidays are expensive and, for those on low wages or living on benefits, they are often unobtainable. Even the cheapest holidays require travel and other additional costs that are difficult for many families to meet.For working parents, the long summer break can be a very difficult problem for

43、childcare. When an annual leave allowance amounts to only five weeks, there is a need to spread this across the year. Couples can find themselves taking leave in turn in order to care for children who are on holiday. For some, this makes even an affordable family holiday difficult.The schools that I

44、 visit in Nottingham are full of experienced staff committed to giving our children a caring and inspiring learning environment. The number of children receiving free school meals is quite large in Nottingham and many schools have breakfast clubs to make sure that children get a healthy start to the

45、 day. Most schools undertake programs of group or individual educational support. Schools also have an important role in safeguarding childrens welfare through the ongoing touch and support with their pupils. During the long summer holidays, much of this is missed.While teachers are holidaying in th

46、e UK, many of their pupils spend the whole six weeks on the street where they live. The lack of free school meals for six weeks can result in pressure on a family budget and an inability to afford the inspiring experiences that help children to continue their learning.In setting out its plans for a

47、fiveterm year, Nottingham City Council (委员会) is seeking to reduce the summer holiday down to four and a half weeks, with a more balanced five terms of roughly eight weeks, each followed by a twoweek break. We believe this will give real “down time” for school staff and pupils alike but will be short

48、 enough not to cause a real break in learning.We acknowledge that this change may be difficult for some school staff, particularly whose own children are educated in other authorities. However, this must be weighed against the benefits for city children for whom we all have the greatest duty of care

49、.这是一篇议论文。假期使我们放松并去一些地方去游玩,使我们释放压力,但是对于一些低收入家庭或靠救济而过活的家庭来说会造成经济负担,本文提倡在不影响学生学习的前提下减少学校教职工的假期时间。27. The passage is probably written by _.Aan experienced teacher Ba working parentCan inspired student Da city council member答案:D解析:推理判断题。由倒数第二段中的“In setting out its plans for a fiveterm year,Nottingham Cit

50、y Council (委员会) is seeking to reduce the summer holiday down to four and a half weeks,with a more balanced five terms of roughly eight weeks,each followed by a twoweek break”可知,诺丁汉市议会在制定五个学期的计划时,正设法将暑假缩短至四周半,五个学期更为均衡,大约为八个星期,每个学期之后有两个星期的休息时间。所以关于放假的问题是Nottingham City Council探讨的事情。所以判断出这篇文章应该是一名城市议会成

51、员写的。故D选项正确。28The underlined word “they” in the second paragraph refers to “_”Aenvironments BholidaysCwages Dbenefits答案:B解析:词义猜测题。由文章第二段中“But holidays are expensive and,for those on low wages or living on benefits,they are often unobtainable”可知,但是假期消费是昂贵的,对于那些低工资或靠福利生活的人来说,假期通常是不可获得的。分析句子结构可知,本句为and引

52、导的并列句,两个句子主语应该是同一个,才能准确地表达出句子的意思。前面句子的主语是holidays,所以代词they应该指holidays。故B选项正确。29The plans for a shorter summer holiday will help students _.Aobtain the cheapest holidays without additional costsBget a chance to spend six weeks a term with teachers in schoolCbenefit more from the caring and inspiring

53、learning environmentDhave more school days to receive free school meals答案:C解析:细节理解题。由文章倒数第三段中的“The lack of free school meals for six weeks can result in pressure on a family budget and an inability to afford the inspiring experiences that help children to continue their learning”可知,缺乏免费的六周学校餐,可能会导致家

54、庭预算的压力和无力提供帮助孩子们继续学习的环境。所以缩短暑假的计划将帮助学生从关爱和激励的学习环境中获益更多。故C选项正确。30It can be inferred from the passage that _.Aworking parents can enjoy a fiveweek break to care for their childrenBthe suggested plans for a fiveterm school year can hardly be carried outCthe long summer holiday gives teachers and studen

55、ts real “down time”Dsome school staff will say “No” to the plans for a shorter summer holiday答案:D解析:推理判断题。由文章最后一段中“We acknowledge that this change may be difficult for some school staff,particularly whose own children are educated in other authorities.”可知,我们承认这个改变对于一些教职工尤其是对于家里的孩子在其他机关接受教育的家庭来说是很难接受

56、的。所以判断出一些学校的工作人员会对缩短暑假的计划说“不”。故D选项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Chinese Kung Fu is a series of fighting styles which has developed over a long historical period in China. _31_. Styles, including shaolin, taichi and qigong, have many followers worldwide. Some wester

57、ners think that all Chinese people are kung fu masters. _32_. But this traditional heritage has its unique existence in modern times and has much influence on the locals lifestyle._33_, kung fu advocates virtue and peace, not aggression or violence. This has been the common value upheld by martial a

58、rtists from generation to generation. With a number of movement sets, boxing styles, weapon skills and some unique fighting skills, kung fu keeps its original function of selfdefense. _34_.In order to survive in an extremely aggressive environment, our primitive Chinese ancestors developed primary m

59、eans of defense and attack that including jumping, tumbling (空翻) and kicking. The martial arts we recognize today as kung fu had their origins in the Shang and Zhou Dynasties. During the following Qin and Han Dynasties, wrestling, swordplay and spear skills became well developed and were popular amo

60、ng civilians and troops. _35_, various schools, boxing styles, movement sets and weapon skills developed quickly.AAlthough being fighting stylesBIncluding various schoolsCFollowing the Song DynastyDThat may not be completely trueEKung fu has become a large systemFNow its value in bodybuilding and fi

61、tness is also highly appreciatedGNowadays, it is regarded as a traditional sport gaining more and more popularity这是一篇说明文。文章主要介绍了中国功夫的历史和发展。中国功夫是中国历史悠久的一系列战斗风格的运动。如今,它被视为一项越来越受欢迎的传统运动。31G解析:由第一段“Styles,including shaolin,taichi and qigong,have many followers worldwide”可知,包括少林、太极和气功在内的风格在世界各地都受到追捧。所以小题

62、1要总说“如今,它被认为是一项越来越受欢迎的传统运动”,然后再具体说明哪些功夫在世界各地都受到追捧。故G选项切题。32D解析:由第一段“Some westerners think that all Chinese people are kung fu masters”可知,一些西方人认为中国人都是功夫大师。所以小题2要对前句“西方人认为中国人都是功夫大师”这样的观点进行澄清,来说明这种观点可能不是完全正确的。故D选项“这种观点可能不是完全正确的”符合句意。故D选项切题。33A解析:由第二段“kung fu advocates virtue and peace, not aggression o

63、r violence.This has been the common value upheld by martial artists from generation to generation.”可知,但是功夫崇尚美德与和平,不崇尚侵略与暴力,这是武术家一代又一代所坚守的共同价值观。所以小题3要与前一句形成转折关系。故A选项“功夫虽然是打斗的风格的运动”符合句意。故A选项切题。34F解析:由第二段“With a number of movement sets, boxing styles, weapon skills and some unique fighting skills, kung

64、 fu keeps its original function of selfdefense”可知,功夫有多种动作、拳击风格、武器技能和一些独特的战斗技能,保持了它原来的自卫功能。所以小题4要总结性地说明它在健身和塑身方面的价值也受到高度赞赏。故F选项“在健身和塑身方面的价值也受到高度赞赏”符合句意。故F选项切题。35C解析:由第三段“During the following Qin and Han Dynasties, wrestling, swordplay and spear skills became well developed and were popular among civi

65、lians and troops.”可知,秦汉以后,摔跤、剑术、长矛等技术得到了很好的发展,在民间和军队中很受欢迎。所以小题5要说明宋代以后,各种流派、拳术风格、动作套路和兵器技巧发展迅速。故C选项“宋代以后”符合句意。故C选项切题。第三部分语言运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I used to hate being called upon in class mainly because I didnt like attention drawn to my

66、self.And _36_ otherwise assigned (指定) a seat by the teacher,I always _37_ to sit at the back of the classroom.All this _38_ after I joined a sports team.It began when a teacher suggested I try out for the basketball team.At first I thought it was a crazy _39_ because I didnt have a good sense of bal

67、ance,nor did I have the _40_ to keep pace with the others on the team and they would tease me.But for the teacher who kept insisting on my“_41_ for it”,I wouldnt have decided to give it a try.Getting up the courage to go to the try outs was only the _42_ of it!When I first started _43_ the practice

68、sessions,I didnt even know the rules of the game,much _44_ what I was doing.Sometimes Id get _45_ and take a shot at the wrong directionwhich made me feel really stupid. _46_,I wasnt the only one “new” at the game,so I decided to _47_ on learning the game,do my best at each practice session,and not

69、be too hard on myself for the things I didnt _48_ “just yet”I practiced and practiced.Soon I knew the _49_ and the “moves”Being part of a team was fun and motivating.Very soon the competitive _50_ in me was winning over my lack of confidence.With time,I learned how to play and made friends in the _5

70、1_friends who respected my efforts to work hard and be a team player.I never had so much fun!With my _52_ selfconfidence comes more praise from teachers and classmates.I have gone from “_53_” in the back of the classroom and not wanting to call attention to myself, _54_ raising my handeven when I so

71、metimes wasnt 100 percent _55_ I had the right answer.Now I have more selfconfidence in myself.本文讲述自己过去不喜欢引起别人重视,到后来在老师建议下参加了篮球队,在从比赛中学会了如何交友,并最终变得积极乐观的故事。36A.as BuntilCunless Dthough答案:C解析:考查连词辨析。A.as由于;B.until直到时;C.unless除非;D.though尽管。从前文得知“我”过去常常很讨厌在班级上被人点名,因为“我”不喜欢引起别人的注意。除非老师给我指定了座位,否则“我”总是坐在教室

72、的后排。故选C。37A.hoped BagreedCmeant Dchose答案:D解析:考查动词辨析。A.hoped希望;B.agreed同意;C.meant意味;D.chose选择。根据前文,应该是“我”选择坐在教室后排。故选D。38A.continued BchangedCsettled Dstarted答案:B解析:考查动词辨析。根据后面作者的描述,所有的这一切在“我”加入了一个篮球队以后发生了改变。A.continued继续;B.changed改变;C.settled解决;D.started开始,故选B。39A.idea BplanCbelief Dsaying答案:A解析:考查名词

73、辨析。A.idea想法;B.plan计划;C.belief信念;D.saying谚语。句意:起先,“我”认为老师的这个建议是一个疯狂的想法(idea),因为“我”没有好的平衡感。故选A。40A.right BchanceCability Dpatience答案:C解析:考查名词辨析。A.right右边,权利;B.chance机会;C.ability能力;D.patience耐心。根据句意,应该是“我”也没有能力与别的队员保持步调一致,他们会取笑“我”的。故选C。have the ability to do sth.“有能力做某事”。41A.going BlookingCcheering Dap

74、plying答案:A解析:考查动词短语辨析。go for it!是固定短语,意为“努力去做吧!”。句意:要不是老师坚持让我去努力的话,“我”不会再去尝试的。look for寻找;cheer for为欢呼;apply for申请。故选A。42A.point BhalfCrest Dbasis答案:B解析:考查名词辨析。A.point观点;B.half一半;C.rest休息;D.basis基础。句意:鼓起勇气去参加选拔赛仅仅只是这个想法的开始,即只完成了事情的一半。故选B。43A.enjoying BpreparingCattending Dwatching答案:C解析:考查动词辨析。A.enjo

75、ying喜爱;B.preparing准备;C.attending参加;D.watching观看。当“我”第一次参加练习赛时,我甚至连比赛规则都不知道。故选C。44A.less BlaterCworse Dfurther答案:A解析:考查固定搭配辨析。much less意为“更不用说”,而别的答案均没有此意思。句意:更不用说,“我”要做什么了。故选A。45A.committed BmotivatedCembarrassed Dconfused答案:D解析:考查形容词辨析。get confused变得困惑。committed坚定的;motivated积极的;embarrassed尴尬的;confu

76、sed困惑的。有时候“我”变得很困惑,在错误的一边进行了投篮,这使我感到非常愚蠢。故选D。46A.Interestingly BFortunatelyCObviously DHopefully答案:B解析:考查副词辨析。A.Interestingly有趣地;B.Fortunately幸运地;C.Obviously显而易见地;D.Hopefully充满希望地。根据上下文意思,作者说自己是幸运的,因为他不是唯一一个新手。B项符合语境。47A.focus BactCrely Dtry答案:A解析:考查动词短语辨析。句意:我决定集中精力来学习这项运动。focus on 集中精力于;act on 作用于

77、;rely on 依赖;try on试穿。故选A。48A.want BdoCsupport Dknow答案:D解析:考查动词辨析。A.want想要;B.do做;C.support支持;D.know知道。作者并没有对自己现在不知道的东西要求过于苛刻。答案选D。49A.steps BordersCrules Dgames答案:C解析:考查名词辨析。A.steps台阶;B.orders命令;C.rules规则;D.games游戏。根据句意,作者不断的练习,不久就知道了规则和动作。前文提到过作者连规则都不懂,所以这里应该选rule(规则)。故选C。50A.roles BpartCmind Dvalue

78、答案:B解析:考查名词辨析。A.roles角色;B.part部分;C.mind思想;D.value价值。作者参加的这些比赛使他战胜了缺乏自信的毛病。故选B。51A.process BoperationCmovement Dsituation答案:A解析:考查名词辨析。A.process过程;B.operation运营;C.movement运动;D.situation情形。作者学会了如何打球,并在此过程中交到了朋友。故选A。52A.expressed BimprovedCpreserved Drecognized答案:B解析:考查动词辨析。A.expressed表达;B.improved提高的,

79、改进过;C.preserved保存;D.recognized识别。作者不断提高的自信,得到了老师和同学的赞扬。故选B。53A.dreaming BplayingCrelaxing Dhiding答案:D解析:考查动词辨析。A.dreaming梦想;B.playing玩;C.relaxing放松;D.hiding躲藏。作者从老是躲在教室后排的学生,不愿引起注意的学生变成了爱举手回答问题的学生。故选D。54A.by BforCwith Dto答案:D解析:考查介词辨析。from.to. 从到,从老是躲在教室后排的学生,不愿引起注意的学生到爱举手回答问题的学生。故选D。55A.lucky Bhapp

80、yCsure Dsatisfied答案:C解析:考查形容词辨析。A.lucky幸运的;B.happy高兴的;C.sure确信的;D.satisfied满意的。作者现在经常举手回答问题,甚至有时候自己并不是100%确定答案是正确,也积极回答问题。故选C。第三部分语言运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。There are many things we need to know but do not learn at school. For example, if we want to us

81、e our money _56_ (wise), we need to shop carefully. We need to know how to compare the prices and quality. We need to know how to make _57_ best decision when we shop. Knowing how to make such decisions _58_ (be) a life skill, and we need these skills if we are to lead useful and happy lives.Some of

82、 the decisions are small. For example, will I take an apple or a pear _59_ lunch? Will I take the bus to school today or will I walk? Others are more important. For example, will I eat healthy food _60_ will I eat junk food because it is _61_ (tasty)? We make decisions like this every day. _62_, mak

83、ing the wrong ones can result _63_ unhappiness. We have to realize that the _64_ (choose) we make can affect the rest of our lives, and it can also affect other people. Next time you decide _65_ (waste) time in class, play a joke on someone or talk loudly at the movies, consider this: who else does

84、your decision affect?这是一篇说明文。短文主要说明了我们每天都要面临着这样或者那样的选择。选择也是一种生活技能。选择不仅影响自己的生活也影响周围的人。56wisely解析:考查副词。句意:例如,如果我们想要明智地使用我们的钱,我们需要谨慎购物。副词wisely修饰动词use。故填wisely。57the解析:考查冠词。句意:当我们购物时,我们需要知道如何做出最好的决定。形容词最高级前面需要加定冠词the。故填the。58is解析:考查主谓一致。句意:知道如何做出这样的决定是一种生活技能。如果我们要过上有用和幸福的生活,我们需要这些技能。分析句子可知,本句为一般现在时,动名词

85、作主语,所以be动词用第三人称单数形式。故填is。59for解析:考查介词。句意:例如,我午餐吃苹果还是梨。for表示“对于”,后跟名词。符合语境。故填介词for。60or解析:考查连词。句意:例如,我吃健康食品还是因为垃圾食品味道更好而吃垃圾食品?前后句意是选择关系,所以用连词or来连接。故填or。61tastier解析:考查比较级。句意:我吃健康食品还是因为垃圾食品味道更好而吃垃圾食品?本句是健康食品和垃圾食品的比较。所以用比较级tastier。故填tastier。62However解析:考查副词。句意:我们每天都做这样的决定。然而,做错决定会导致不快乐。前后句意是转折关系,所以空处填副词

86、However。故填However。63in解析:考查固定搭配。句意:然而,做错决定会导致不快乐。result in“导致”为固定短语。故填in。64choice解析:考查固定搭配。句意:我们必须认识到,我们所做的选择会影响我们的余生,也会影响其他人。make a choice “选择”为固定短语。分析句子可知,choice为先行词,在后面的定语从句中作make的宾语。故填choice。65to_waste解析:考查动词不定式。句意:下次你决定在课堂上浪费时间,开个玩笑或在电影院里大声说话时,想想这个:你的决定还会影响谁?decide to do sth.“决定做某事”为固定短语。故填to w

87、aste。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节:应用文写作(满分15分)假设你是学生李华,为响应今年政府工作报告中提出的“提倡全民阅读,建设书香社会”的号召,你班将举行一次班会,就此话题展开讨论。请你用英语写一篇发言稿。内容要点:1. “全民阅读”的好处;2. 就开展“全民阅读”活动提出具体的建议。注意:1.词数80左右;2文章开头和结尾已为你写好,不计入总词数。参考词汇:书香社会nation of avid readersBoys and girls,In_this_years_Government_Work_Report,_people_are_called_on_to_read_mo

88、re_books_and_build_a_nation_of_avid_readers._I_think_it_is_necessary.As_we_know,_reading_is_a_way_to_gain_knowledge_and_know_about_the_world._Through_reading,_people_can_improve_their_cultural_qualities.I_think_schools_can_organize_various_activities_to_promote_reading_interest_among_students._As_to

89、_us,_I_suggest_our_class_set_up_a_book_corner_at_the_back_of_the_classroom,_to_which_every_one_of_us_can_donate_some_books._In_this_way_we_can_read_as_many_books_as_possible.Thats all.Thank you.第二节:读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Max works as a security guard at a famous museum. As a securi

90、ty guard, Max watches visitors to the museum as they come and go. He often wonders things about them. Where do they come from? Are they happily married? What do they do for a living?One day, Max notices a very pretty woman visiting the exhibit he is guarding. He has seen her before. In fact, she oft

91、en comes to see the rare jewelry_exhibitsometimes several times a week.During one of these visits, she starts a conversation with Max. She asks if it is difficult to be a security guard and if he ever gets bored. She introduces herself as Maria,_a fashion designer.When Maria comes to visit, she ofte

92、n talks with Max. “Maybe she likes me,” he thinks.Max thinks she is very interesting and wants to spend more time with her. During one of their talks at the museum, he finds out that she is studying Italian.He lies and tells her he has always wanted to learn Italian. He is simply using Italian as a

93、trick. And it works! Max and Maria meet every Saturday afternoon in the museum garden to study Italian.During the lessons, they also talk about themselves. Maria shares her dreams of one day showing her fashions in a museum. Max tells her many details about his security job, including the security_c

94、ode and the locations of alarms. He jokes that it would be very easy to rob the museum.Over the passing weeks, they learn more about each other. What Max doesnt learn, however, is that Maria is not as innocent as she looks. Maria is actually an international jewel thief! Police from eight different

95、countries have been searching for her in the past two years!Her latest goal is to steal the rare Black_Diamond! This diamond is the most valuable diamond in the world and it is part of the exhibit that Max is guarding. All her attention on him was a trick to learn more about the museums security sys

96、tem.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。答案Paragraph 1:One night after the museum closes, Maria appears at the gate of the museum. She enters the building quietly using the security_code that Max shared with her. “When dealing with a beautiful woman,

97、 men can be so stupid,” she laughs to herself. She sneaks into the jewelry_exhibit and destroys the alarms. Then she walks up to the glass case protecting the Black_Diamond and unlocks it with the key she stole from Max. She laughs, “The Black Diamond is mine!” Paragraph 2:As she holds the diamond i

98、n her hands, the lights in the museum go on. Then an alarm sounds and a team of police run in. They have caught her! As a police officer handcuffs Maria, the lead police investigator comes into the room. Her surprise is so strong that she is unable to speak. It is Max. She yells, “How could I have been fooled by you, a simple police detective?!” Max puts his badge back in his pocket and says, “You can think about that in prison, and by the way, I speak perfect Italian.”

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1