1、单元评估三(Module 3)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1How many languages can Cherry speak?ATwo. BThree. CFour.2What will Jenny do first after work?AGo for a drink. BPick up the man. CGet her car.3What
2、 day is it today probably?AMonday. BWednesday. CSunday.4What is the girl going to eat?ASome chocolate. BA candy bar. CA banana.5Where can the man buy toys?AOn the left of the elevator. BOpposite the elevator. COn the right of the elevator.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B
3、、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6Where will the man travel this year?ACalifornia. BMichigan. CNew York.7What is the womans plan for the summer?ATo go camping. BTo visit friends. CTo relax at home.听第7段材料,回答第8、9题。8What will the woman d
4、o tomorrow?AWork on her school paper. BGo to a movie. CVisit her grandma.9When will the man probably spend time with his friend?AFrom 6:00 to 6: 30. BFrom 6:30 to 7:00. CFrom 7:00 to 7: 30.听第8段材料,回答第10至12题。10Why did the woman give up playing pingpong?AShe found it difficult. BShe loved basketball be
5、tter. CShe had no time to practice.11How often does the man usually play pingpong?AThree times a week. BTwice a week. COnce a week.12What does the woman usually like to do on Wednesday?APractice yoga. BPlay volleyball. CPlay tennis.听第9段材料,回答第13至16题。13Which is the name of the mans dog?AFargo. BBrett.
6、 CFerguson.14What does the woman not like about her vet?AThe limited services she provides. BThe prices of medicine she charges. CThe quality of medicine she offers.15How much does the woman spend on her dogs medicine per year?A100 dollars. B200 dollars. C300 dollars.16What does the man advise the w
7、oman to do in the end?AGo to his vet. BWait for a sale. CShop online.听第10段材料,回答第17至20题。17Where are the tourists?AIn Austria. BIn Hungary. CIn Slovakia.18What will the tourists do first?AVisit a bridge. BGo to the marketplace. CGo to a jewellery store.19How many capital cities does the Danube River p
8、ass through?AThree. BFour. CFive.20What suggestion does the speaker give to the tourists at last?AEating local sausages for lunch.BTaking a boat down the Danube River.CBringing some wine back to the hotel.答案15BCACA610BCCBA1115ABABB1620CBABC附:听力参考材料Text 1W:Cherry is British and she speaks English wel
9、l, but she has lived in Asia for a long time.M:Yes. And she can also speak a little Chinese and Japanese.Text 2M:Hi, Jenny. I am going for a drink after work. Would you like to come along?W:My car is in the repair shop, and I have to pick it up. You go ahead and then Ill meet you.Text 3W:Does your m
10、other go fishing with your dad? M:No. She doesnt like fishing,but she goes hiking on Sundays and goes shopping on Mondays and Thursdays.W:So she must be in the shopping center now. Text 4W:Im so tired. I need some sugar. M:Ive got some chocolate here, and a banana. Both have sugar. Which do you want
11、? W: Thanks! I love chocolate but I think Id better choose the healthier.Text 5W:What can I do for you?M:Well, I need a present for my nephew. Hes just three.W:Go to the second floor. When you come out of the elevator, the toys will be on your left and the books on your right.M:Thanks.Text 6W:Whats
12、your plan for the summer?M:Im going camping with my friends again. I love spending time with my friends.W:Are you going to California like you did last year?M:No. This year weve decided to go to Michigan. What will you do this summer?W:Ill just stay in New York. Most of my friends dont like travelin
13、g, so we all just stay home and relax. I hope youll have a great time with your friends.M:Thanks.Text 7W: Would you like to go to that new movie with me tonight?M:Ill finish my school paper around 6:00. Then Ill go to meet my friend at 7:00. How about 8:00?W:That will be too late. The movie begins a
14、t 7: 30. M:All right. Then lets make it tomorrow night.W:Im going to visit my grandma tomorrow. I dont think Ill make it back in time for the movie.M:How about this? Ill go and meet my friend tonight at 6:30. Then we can go to the cinema around 7: 00.W:OK. Thats a great idea.Text 8W:Do you play bask
15、etball at the club?M:Yes,but I dont play it very much. Pingpong is my sport.W:Really? I used to play pingpong,too,but it was too hard for me. I gave it up after a while.M:You have to practice a lot in order to play pingpong well. You know, practice makes perfect. W:Yeah, youre right. So how would yo
16、u like to teach me how to play?M: OK! I usually play on Mondays, Wednesdays and Saturdays. Would any of those days work for you?W:I usually go to yoga on Monday and I play volleyball on Wednesday. I play tennis on Sunday, but I could join you on Saturday. M:Great! I usually play from 2:30 to 4:30 in
17、 the afternoon, so see you this Saturday.W: OK. See you Saturday.Text 9 W:Brett, can I ask you a question about your dog? M: Sure. Whats up?W: Well, I have to get my little Ferguson some medicine.M: Oh, is everything all right? W: Yes, of course. Its not like hes sick or anything. I give him medicin
18、e every month as part of his regular care, so he doesnt get any diseases from insects.M:Oh,right. I do that for Fargo,too. W:Yeah. Where do you buy your dogs medicine? I asked my vet, and she told me the prices. I almost dropped dead right there!M: Yeah. Unfortunately, most special pet stores sell t
19、hem at fixed prices that are set by the companies that make them. You can usually find discounts though.W:Well, thats not a huge help for something thats two hundred dollars per year! Isnt there any other way? M: Well, you can order some medicine from websites that are based in other countries where
20、 the prices are lower. Text 10Welcome to Budapest, the jewel of Eastern Europe. Im Mark, your Englishspeaking guide, and you can come to me with any questions or concerns you may have during this trip. Before we start to explore this wonderful city, I will give you an outline of what we have planned
21、 for the day. First, we will walk from the hotel across the famous Lions Bridge. It is one of several bridges that cross the Danube River, a river that runs through not only the capital of Hungary here but also through the capital cities of three other countries, including Austria and Slovakia. From
22、 the bridge, we will continue down the old main street to the indoor marketplace. There, we will eat our lunch. Some of the best sausages in town are sold there. Before returning to the hotel at night, we cant forget to pick up some Tokaj, which is Hungarys national sweet wine. 第二部分: 阅读理解(共两节,满分35分)
23、第一节:(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AFour new books celebrate the unlimited possibilities of books. These books could inspire you to write down your own ideas and stories.Books!Books!Books!By Mick Manning and Brita GranstromThis book mainly describes what the Britis
24、h Library holds, including the librarys oldest book, its biggest, as well as the authors original manuscripts (手稿) of such famous books as Alices Adventures in Wonderland.Schomburg: The Man Who Built a LibraryBy Carole Boston Weatherford. Illustrated (作插图) by Eric Velasquez.Arturo Schomburg (1874193
25、8) was a treasure hunter who was interested in historical knowledge rather than money and jewels. He searched for the important but little known contributions that people of African heritage had made to the world. Carole Boston Weatherfords descriptions and Eric Velasquezs illustrations make clear h
26、ow tirelessly Schomburg searched for books and art that could “tell our stories”. His library in New York City is a national historic landmark.Our Story BeginsEdited by Elissa Brent WeissmanThis fun book goes back to where all of these childrens book legends starteda time when they were kids trying
27、to get their ideas onto paper. The 26 entries, each of which features a childhood photograph, include the pages of a chapter book Marla Frazee wrote and illustrated when she was in third grade, and a book created by Grace Lin when she was in middle school.Writing RadarBy Jack GantosWith humorous pac
28、ing, the author shares all of his writing secrets about making stories out of everyday life. The key, he says, is writing ideas down as you have them and then giving them structure and emotion. He shares his early stories and explains how he developed into the observant author he has become. It will
29、 probably make you want to read Gantos stories as well as to create your own.21Which book explores inside a great library?ABooks! Books! Books!. BSchomburg: The Man Who Built a Library.COur Story Begins. DWriting Radar.答案:A解析:细节理解题。由第一本书介绍中的“This book mainly describes what the British Library holds”
30、可知,该书主要介绍了大英图书馆的藏书。22What made Schomburg different from other treasure hunters?AHis legendary experience of searching for jewels. BHis contributions to historical knowledge.CHis unlimited wealth and heritage. DHis crazy love of libraries.答案:B解析:细节理解题。由第二本书介绍中的“who was interested in historical knowle
31、dge”及“the important but little known contributions that people of African heritage had made to the world”可知,Schomburg热爱历史文化知识,并将非洲的文化遗产介绍给世人。23What is special about Our Story Begins?AIt tells the history of childrens books. BIts coauthored.CIt collects different writers stories. DIts well illustrate
32、d.答案:C解析:细节理解题。由第三本书介绍中的“a time when they were kids trying to get their ideas onto paper”可知,这本书讲述了众多作家迸发灵感后如何开始创作的故事。B“The Road Not Taken” is one of Robert Frosts most familiar and popular poems. It is made up of four stanzas (节) of five lines each. The popularity of the poem is largely a result of
33、the simplicity of its symbolism: the speaker must choose between diverging (分叉的) paths in a wood, and he thinks that choice is like choosing between different directions in life. Though it is a simple poem, different people have different interpretations of how the speaker feels about his situation
34、and how the readers view the speaker.Frost wrote the poem in the first person, which raises the question of whether the speaker is the poet himself or a persona, a character created for the purposes of the poem. According to a biography, Robert Frost: The Years of Triumph by Lawrance Thompson, Frost
35、 would often introduce that the speaker was based on his friend Edward Thomas, “A person who, whichever road he went, would be sorry he didnt go the other.”In the first stanza, the speaker must choose between two paths in different directions. He regrets that he cannot follow both roads, so he pause
36、s for a long while to consider his choice. In this stanza and the next, one road seems preferable; however, in the third stanza he has decided that the two paths are roughly equivalent (相同的). And then he tries to cheer himself up by comforting himself that he will return someday and walk the other r
37、oad.In the last part of the poem, however, the speaker realizes that he probably will never return to walk another path. He believes that when he looks back years later, he will see that he had actually chosen the “less traveled” road, which may make a big difference to his life. The poem is entitle
38、d “The Road Not Taken”, which implies that he will never stop thinking about the other path he might have followed.文章大意:本文是一篇说明文,主要评析了Robert Frost的诗歌未选择的路。24. Why is the poem “The Road Not Taken” popular?AIt is simple to interpret. BIts author is the most famous.CIts scene is similar to real situati
39、ons in life. DIt expresses a kind of mysterious poetic imagery.答案:C解析:细节理解题。根据第一段的“The popularity of the poem is largely a result of the simplicity of its symbolism”可知,这首诗很出名是因为诗中的场景和真实生活中的情境很相似,容易与读者产生共鸣。25. Who may be the speaker in the poem according to the biography?AThe poet himself. BEdward Th
40、omas.CLawrance Thompson. DAn imaginary character.答案:B解析:细节理解题。根据第二段的“Frost would often introduce that the speaker was based on his friend Edward Thomas”可知,在传记中,the speaker可能是指诗人的朋友Edward Thomas。26. What do we know about the two roads according to the second stanza?AVery few people can choose both ro
41、ads. BThe two roads are actually the same.COne of the roads seems better. DBoth roads are easy to choose.答案:C解析:细节理解题。根据第三段的“In this stanza and the next, one road seems preferable”可知,在诗中描述的两条路中,其中一条路似乎更好。27. How would the speaker feel years later according to the author?A. He would keep dreaming of
42、going back. BThe choice he made changed his life greatly.CHe had chosen the better one of the two roads. DThe road not taken could have made him happier.答案:B解析:推理判断题。根据最后一段第二句话“which may make a big difference to his life”可知,多年以后,the speaker会意识到他选择的路改变了他的人生。CTrue happiness lies in rewarding relations
43、hips, not material wealth, according to new research. Scientists have said that a close circle of friends and family is most important for happiness, and that owning things such as iPhones, computers, being wealthy and owning a sports car do not provide the same level of satisfaction.The study was d
44、one by psychologists at the Sahlgrenska Academy and Lund University, in Sweden. The experts analyzed (分析) articles in Swedish newspapers published in 2010 and recorded which words most often occurred in the same articles as the Swedish word for happiness. In this way, they could know our common happ
45、iness.Coauthor Dr. Danilo Garcia, a researcher at the Sahlgrenska Academys Centre for Ethics, Law and Mental Health, said,“Its relationships that are most important, not material things that we possess, and this is in line with other findings in happiness research.”The study, which contained more th
46、an 1.5 million words, showed that terms such as “grandmother” and personal pronouns such as “you”“me”“us” and “them” often emerge in the same article as the Swedish word for happiness. Researchers found that words such as “iPhone” “millions” and “Google” almost never appear with the word “happiness”
47、The study is a part of a larger research project on how people describe both positive and negative events in their lives. The researchers believe that the word analysis reflects a common perception among the members of our society as to what should make us happy.Dr. Danilo Garcia said, “Just as the
48、Beatles sang, most people understand that money cant buy you happiness or love. But even if we can understand the importance of close and warm relationships at a social level, it isnt certain that everyone is aware that such relationships are actually necessary for our own personal happiness.”文章大意:研
49、究发现,跟朋友和亲人之间良好的关系而不是物质上的东西能够让我们有幸福感。28New research mainly shows that _.Avarious things can lead to happiness in people Bhaving some close friends is very important to usCowning expensive things can actually make us unhappy Drewarding relationships make us happy instead of material wealth答案:D解析:细节理解题
50、。根据第一段中的“True happiness lies in rewarding relationships, not material wealth, according to new research.”可知,这个研究主要表明跟朋友和亲人之间良好的关系而不是物质上的财富能够让我们有幸福感。29What does the underlined word “emerge” in Paragraph 4 mean?AAppear.BSpread. CStart. DUnite.答案:A解析:词义猜测题。根据文章内容可知,与朋友和亲人之间有良好的关系而不是物质上的财富能够让我们有幸福感,故可知这
51、些词会跟“幸福”一词出现在同一篇文章里。30Dr. Danilo Garcia doubts whether _.Amoney really buys us happiness or love Brewarding relationships really lead to personal happinessCclose and warm relationships are important at a social level Dall people know rewarding relationships lead to personal happiness答案:D解析:推理判断题。根据末
52、段中的“it isnt certain that everyone is aware that such relationships are actually necessary for our own personal happiness.”可推断,Danilo Garcia怀疑是否所有人都知道与朋友和亲人之间有良好的关系能够让我们有幸福感。第二节:(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Being first in your class is a goal that you can work toward, bu
53、t you must set it for yourself from the first day of high school. _31_Read beyond assigned reading. Following your course outline and doing all of your assigned reading are important. But to pull ahead to first rank, you also need to read books that can provide that extra information you need. _32_
54、Prepare an extra credit report based on what you learn._33_ Dont just physically sit in the chair. Be a part of group discussions, and volunteer for extra projects and teams. Take leadership roles whenever theyre offered. If the class has a debating team, take part in it often and come prepared with
55、 notes and references for every debate.Ask for help when you see you need it. Balancing different classes and assignments can make it difficult to keep up in every subject. If you feel that you are having trouble grasping certain topics, dont struggle until your grades begin to slip. Turn to the tea
56、chers if necessary. _34_ Show an interest in your classmates. Your teacher will notice.Ask your teacher for extra credit assignments, particularly if you receive a disappointing grade in a subject. Dont merely accept the mark. Do everything you can to raise it.Stay physically fit. _35_ Eat well, dri
57、nk lots of water and get plenty of sleep. Spend time outdoors and away from your studies. But be disciplined(有条理的). Schedule a study period for each day and stick to it.AFinish your homework in time.BParticipate in teamwork in class.CGet plenty of exercise either through team or individual activitie
58、s.DTry these tips along your way to help you get that first rank in your class.EConcentrate on what your teacher explains so that you can grasp the main points.FSimilarly, if you do well in a subject, tell your teacher youre available to help others.GIf youre studying World War , for instance, read
59、biographies of the important players.文章大意:本文是一篇说明文,就如何成为班级的第一名提出了几点建议。31D解析:根据空前的“Being first in your class is a goal that you can work toward, but you must set it for yourself from the first day of high school”及空后列举的几条建议可知,此处应填一个起承上启下作用的句子,故D项“在(向着这个目标前进的)途中尝试这些建议来帮助你成为班级的第一名”符合语境。32G解析:根据本段的主旨句“Re
60、ad beyond assigned reading”可知,本段主要讲的是要阅读老师布置的阅读材料之外的东西,再结合空处前后的内容可知,G项“例如,如果你正在学习第二次世界大战,就去读一读(战争的)重要参与者的自传”符合语境。“biographies of the important players”是对上文中的“extra information”的具体说明。33B解析:根据下文中的“Be a part of group discussions, and volunteer for extra projects and teams”和“If the class has a debating
61、team, take part in it”可知,本段主要讲的是关于参与班级的集体活动方面的内容,故B项“在课堂中参与团队合作”符合语境。34F解析:根据本段的主旨句“Ask for help when you see you need it”及下文中的“Show an interest in your classmates. Your teacher will notice”可知,空处内容应是与帮助同学有关,故F项“同样地,如果你某门功课学得好,告诉你的老师你可以帮助其他人”符合语境。35C解析:根据本段的主旨句“Stay physically fit”可知,本段主要讲的是要保持身体健康。再
62、结合下文中的“Eat well, drink lots of water and get plenty of sleep. Spend time outdoors”可知,此处C项符合语境。第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第一节:(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。My mom grew up in a traditional Chinese family in which open expressions of love were never _36_. When sh
63、e had me and my three siblings, she treated us with the same _37_ hand.It was not that she was a slave driver (苛责的上司) or anything, but she never _38_ showed love. Instead, she _39_ in more practical ways.My parents couldnt have been more different _40_. My dad is a really openhearted person who _41_
64、 showers us with hugs and kisses no matter the occasion. After much persuasion (劝说) from him, my mother did try to _42_, but it was clear that she never felt quite right _43_ her emotions. Eventually, she returned to her _44_ self.Last year, I was called for an entrance interview at a private medica
65、l university in Kuala Lumpur. I desperately wanted to get _45_. Since we lived in Penang, two states away, I _46_ to go there by bus. My mom said it was not safe for me to take the fivehour bus trip alone and insisted on _47_ along.As soon as we _48_ the bus, I took a window seat and turned my back
66、to my _49_. As the bus pulled into the highway, drowsiness (睡意) began to take over and I was _50_ in no time.Not long afterwards, I was _51_ by rain on the window. Just as I was about to open my eyes, I felt her hand on my cheek and I heard her say _52_, “I love you.”Never in all my life did I expec
67、t such a gesture from my “ _53_ than stone” mom. It made me realize that she did _54_ me, even though she never made a big _55_ of it.36A.recordedB.formed CdescribedD.encouraged答案:D解析:由下文作者描述不擅长公开表达爱的母亲可知,母亲成长在一个不“被鼓励(encouraged)”公开表达爱的传统中国家庭里。37A.right B.hard Cgreen D.clean答案:B解析:由下文的解释“a slave dri
68、ver”可知,作者的母亲对待他们四个兄妹都一样看似冷漠。这里用“hard hand”来描述看似硬心肠的母亲。38A.openly B.quickly Crepeatedly D.quietly答案:A解析:由上文的“open expressions of love”可知,作者的母亲不会“公开(openly)”表达爱。39A.worked B.cared Ctaught D.drove答案:B解析:由Instead一词的转折和下文描述母亲用自己的方式表达爱可知,母亲用更加实际的方式来“关心(cared)”子女。40A.physically B.creatively Cintellectually
69、 Demotionally答案:D解析:由下文的“My dad is a really openhearted person”可知,相较于母亲不会公开表达爱,父亲在“情感表达上(emotionally)”与母亲完全不同。41A.never B.seldom Calways Dsometimes答案:C解析:由“openhearted”一词可知,父亲不论是什么场合,“总是(always)”给予孩子们拥抱和亲吻。42A.help B.change Cexplain D.believe答案:B解析:由上文的“After much persuasion (劝说) from him”可知,在父亲的劝说下
70、,母亲尝试“改变(change)”她“表达(expressing)”情感的方式。43A.hiding B.sharing Cexpressing D.controlling答案:C解析:解析见上题。44A.normal B.inner Ccheerful D.old答案:D解析:由上文的“but it was clear that she never felt quite right”可知,试图改变的母亲总也感觉不到正确的表达方式,于是她又回到了“原来的(old)”自己。45A.stopped B.forgotten Caccepted Dthanked答案:C解析:由上文的“an entra
71、nce interview”和“desperately”可知,作者渴望能通过那所私立医学院的面试并被“录取(accepted)”。46A.refused Bagreed Cregretted D.decided答案:D解析:由下文作者和母亲一起坐大巴可知,由于大学离家远,于是他“决定(decided)”乘坐大巴前往。47A.studying B.coming Cwalking Dpicnicking答案:B解析:由上文的“My mom said it was not safe for me to take the fivehour bus trip alone”可知,母亲不放心作者独自一人出门
72、,于是坚持要跟他“同行(coming along)”。48A.called B.boarded Cmissed D.left答案:B解析:由下文的“As the bus pulled into the highway”可知,“上了(boarded)”大巴以后,作者找了个靠窗的位置坐下,并背对着“母亲(mom)”。49A.dad B.sister Cmom D.classmate答案:C解析:解析见上题。50A.hungry Bworried Casleep D.excited答案:C解析:由上文的“drowsiness (睡意) began to take over”可知,上了车,困意袭来,作
73、者立刻“睡着了(asleep)”。51A.invited B.inspired Cwelcomed D.awakened答案:D解析:由上文的“drowsiness (睡意) began to take over”和下文的“I was about to open my eyes”可知,作者被窗外的雨声“弄醒(awakened)”。52A.loudly Bsoftly Cpatiently D.happily答案:B解析:由上文的“I felt her hand on my cheek”可知,母亲在作者睡着的时候轻抚他的脸颊,并“温柔地(softly)”说了一句“我爱你”。53A.smaller
74、 Bheavier Ccolder D.smoother答案:C解析:不擅长公开表达爱的母亲在作者眼里比石头“还冰凉(colder)”。54A.love B.trust Cneed D.understand答案:A解析:由上文的“I heard her say _52_,I love you.”可知,作者意识到母亲是“爱(love)”他的,只是不太会“表达(show)”爱。55A.hug Bpicture Cshow D.use答案:C解析:解析见上题。第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第二节:(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括
75、号内单词的正确形式。BookCrossingthe Worlds LibraryIf you are walking in your local park and you find a book with a small piece of paper inside _56_ (say) “Read and release (投放) me”, dont just treat it _57_ a joke. Youve probably come across an example of “bookcrossing”, a booksharing movement _58_ (start) in
76、2001 by American Ron Hornbaker. The term comes from , a free online book club _59_ was founded to encourage the practice, aiming to “make the whole world a library”Bookcrossers “release” books either by passing them on to friends, _60_else by leaving them in public places for others _61_ (pick) up,
77、or “catch”, and then read, before they in turn release them back “into the wild”. Once a book has been “caught”, the person finding it _62_ (suggest) to record the event by logging on to the bookcrossing website and entering the books ID number written on it. That way, both the _63_ (origin) owner a
78、nd subsequent (随后的) readers of the book can keep track of _64_ (it) progress.Over one million people worldwide take part in bookcrossing, “releasing” books in a wide range of _65_ (location), including cafes, airports, bus stations and telephone boxes.56saying57.as58.started59.that/which60.or61.to_p
79、ick62.is_suggested63.original64.its65.locations第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节:应用文写作(满分15分)假如你是一位来自非洲的交换生,现在在中国留学。你非常喜欢中国文学,特别是古典文学。请根据下面信息写一篇短文,谈谈学习中国古典文学的想法。1你读过哪些中国古代文学名著?2通过读这些名著,你学到了什么?3在阅读过程中,你遇到了哪些问题?注意:词数80左右。参考词汇:四大名著Four Great Classical Novels of Chinese LiteratureI_take_a_special_interest_in_Chines
80、e_literature,_especially_ancient_Chinese_literature._So_far_I_have_read_the_Four_Great_Classical_Novels_of_Chinese_Literature,_Romance_of_the_Three_Kingdoms,_Water_Margin,_Journey_to_the_West_and_Dream_of_the_Red_Chamber._Those_novels_reflect_the_real_life_of_ancient_Chinese_people_from_many_differe
81、nt_angles._As_a_result,_I_have_gained_a_better_understanding_of_Chinese_culture_and_peoples_lifestyle_in_ancient_times._However,_I_still_met_many_problems_related_with_cultures_and_the_Chinese_language_in_those_stories._Therefore,_I_am_trying_to_learn_Chinese_harder_so_that_I_can_understand_China_be
82、tter.第二节:读后续写(满分25分)Her name was Mrs Thompson.And as she stood in front of the 5th grade class on the very first day she looked at her students and said that she loved them all the same.But that was impossible because there in the front row was a little boy named Teddy Stoddard.Mrs Thompson had watc
83、hed Teddy the year before and noticed that he didnt play well with the other children, that his clothes were messy and that he constantly needed a bath.She paid no attention to Teddy.However, when she read his file, she was in surprise.Teddys first grade teacher wrote, “Teddy is a bright child with
84、a ready laugh.He does his work neatly and has good_manners.he is a joy to be around.” His second grade teacher wrote, “Teddy is an excellent student, well liked by his classmates.But he is troubled because his mother has a deadly illness and life at home must be a struggle.” His third grade teacher
85、wrote, “His mothers death has been hard on him.He tried to do his best but his father doesnt show much interest.” Teddys fourth grade teacher wrote, “Teddy is withdrawn and doesnt show_much_interest_in school.He doesnt have many friends and sometimes sleeps in class.” By now, Mrs Thompson realized t
86、he problem and she was_ashamed of herself.She thought that she could make_a_difference.She felt even worse when her students brought her Christmas presents,_wrapped in beautiful paper and tied with pretty ribbons, except for Teddys.His present was clumsily wrapped in the heavy, brown paper that he g
87、ot from a grocery bag.Mrs Thompson opened it in the middle of the other presents.Some of the children stared to laugh when she found a stone bracelet(手镯)with some of the stones missing, and a bottle that was onequarter full of perfume.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续
88、写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。答案Paragraph 1:Mrs Thompson, her voice choked up with tears, thanked her students for their presents.And then she showed how she liked Teddys presents, putting the bracelet on, and using some of the perfume on her wrist.From then on, Mrs Thompson paid particular attention to Ted
89、dy.As she worked with him, his mind seemed to come alive.The more she encouraged him, the faster he responded and he showed much interest in study.By the end of the year, Teddy had become one of the excellent children in the class.Paragraph 2:Ten years later, Teddy invited Mrs Thompson to attend his
90、 wedding as grooms mother.She used the bracelet and the perfume which were the present of that year.At the wedding ceremony, she met the man with good_manners.He said to her,“Thank you, Mrs Thompson.Today you smelled just like my mom used to.” Mrs Thompson, with tears in her eyes, whispered back.She said, “Teddy, you were the one who taught me that I could make_a_difference.Im so proud that today I can be your mother!”