收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Module 3 Foreign Food Reading Practice and Cultural Corner课时作业(含解析)外研版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:452571 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:4 大小:66.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Module 3 Foreign Food Reading Practice and Cultural Corner课时作业(含解析)外研版选修8.doc_第1页
第1页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 Module 3 Foreign Food Reading Practice and Cultural Corner课时作业(含解析)外研版选修8.doc_第2页
第2页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 Module 3 Foreign Food Reading Practice and Cultural Corner课时作业(含解析)外研版选修8.doc_第3页
第3页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 Module 3 Foreign Food Reading Practice and Cultural Corner课时作业(含解析)外研版选修8.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 3 Foreign Food.完形填空Dad had a green comb. He bought it when he married Mum. Every night, he would hand me his _1_ and say, “Good girl, help Daddy clean it, OK?”I was _2_ to do it. At age five, this dull task brought me such joy. I would excitedly turn the tap _3_ and brush the comb carefully.

2、Satisfied that Id done a good job, I would happily return the comb to Dad. He would _4_ affectionately at me and place the comb on his wallet.Two years later, Dad started his own _5_, which wasnt doing so well. That was when things started to _6_. Dad didnt come home as early and as much as he used

3、to, Mum and I became _7_ with him for placing our family in trouble. With time, an uncomfortable silence grew between us.After my graduation, Dads business was getting back on track. On my 28th birthday, Dad came home _8_. As usual, I helped him carry his bags into his study. When I turned to leave,

4、 he said,“Hey, would you help me clean my comb?”I looked at him a while, then _9_ the comb and headed to the sink.It hit me then: why, as a child, _10_ Dad clean his comb was such a pleasure. That routine (习惯) meant Dad was home early to _11_ the evening with Mum and me. It meant a happy and loving

5、family.I passed the clean comb back to Dad. He smiled at me and _12_ placed his comb on his wallet. But this time, I noticed something _13_. Dad had aged. He had wrinkles next to his eyes when he smiled, yet his smile was still as _14_ as before, the smile of a father who just wanted a good _15_ for

6、 his family.本文为记叙文。起初作者认为自己的父亲忙于事业对家人缺乏关心,但是后来作者发现父亲做的这一切其实都是为了家人的幸福。1A.bagBwalletCcombDbrush答案:C解析:根据文章首句“Dad had a green comb”可知,此处指作者的父亲会把梳子(comb)交给她,让她去清洗这把梳子。2A.annoyed Brelieved Cashamed Dpleased答案:D解析:根据上下文语境可知,作者是很高兴(pleased)地去做这件事情的。下文的“excitedly”和“. clean his comb was such a pleasure”也是暗示。

7、3A.out Bover Cin Don答案:D解析:根据上下文语境可知,此处指的是作者打开水龙头。 turn on“打开”,符合文意。4A.stare Bsmile Cshout Dlaugh答案:B解析:根据上下文语境可知,此处表示父亲会亲切地对着“我”笑(smile),然后把梳子放到他的钱包上。stare“凝视,盯着看”,shout“大声说,喊叫”, laugh“笑,发出笑声”,均不符合文意。5A.family Bbusiness Ctask Djourney答案:B解析:根据下文的“Dads business”可知,两年之后父亲开创了自己的事业(business),但是情况不太好。6A

8、.progress Bchange Cimprove Dform答案:B解析:根据后文的“Dad didnt come home as early and as much as he used to”以及“for placing our family in trouble”可知,就是那时候,事情开始变化(change)了。7A.satisfied Bdelighted Cmad Dstrict答案:C解析:根据句意,作者的母亲和作者很生父亲的气,因为他把他们的家陷入困境中。be mad with意思是“对很生气”,符合句意。satisfied“满意的”,delighted“高兴的”,stric

9、t“严格的”,均不符合文意。8A.occasionally Bearly Cfrequently Drarely答案:B解析:结合上下文语境可知,此处指由于父亲的事业慢慢步入了正轨,在作者28岁生日那天,父亲早早地(early)回了家。occasionally“偶尔,间或”,frequently“经常地,频繁地”,rarely“很少”,均不符合文意。9A.dropped Btook Chanded Dthrew答案:B解析:根据上下文语境可知,此处指作者接过(took)那把梳子,然后向洗涤池那里走去。10A.watching Bletting Chelping Dhearing答案:C解析:根

10、据上文的“Good girl, help Daddy clean it, OK?”可知,此处指帮助(helping)父亲清洗梳子。11A.find Blose Cwaste Dspend答案:D解析:这个习惯意味着父亲早早地回到家里,与母亲和“我”一起度过(spend)晚上的时间。12A.firmly Bhurriedly Ccasually Dcarefully答案:D解析:父亲对“我”笑了笑,小心地(carefully)把梳子放在他的钱包上。firmly“坚决地”,hurriedly“匆忙地”,casually“随便地”,均不符合文意。13A.different Bexciting Cin

11、teresting Durgent答案:A解析:但是,这一次,“我”注意到一些不同的(different)事情。后文中的“Dad had aged. He had wrinkles.”也是暗示。14A.convincing Bheartwarming Ccautious Dinnocent答案:B解析:父亲的微笑仍然像以前一样暖人心房(heartwarming)。convincing“令人信服的,有说服力的”,cautious“谨慎的,十分小心的”,innocent“无辜的,无罪的”,均不符合文意。15A.origin Blife Creputation Deducation答案:B解析:从父

12、亲的笑中,作者体会到父亲是想让自己的家人有好的生活(life)。.阅读理解The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter, so when the chance came for a weekend to Sarasota, Florida, my bags were packed before you could say “sunshine”. I left for the land of warmth and vitamin C (维生素C),thinking of beach

13、es and orange trees. When we touched down to blue skies and warm air, I sent up a small prayer of gratefulness. Swimming pools, wine tasting, and pink sunsets (at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best partparticularly to my taste, dulled by months of coldweat

14、her root vegetableswas a 7 am adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.The market, which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from 7 am to 1 pm, rain or shine, along North Lemon and State streets. Baskets of perfect red strawbe

15、rries; the redpainted sides of the Java Dawg coffee truck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.Disappointed by many a broken, vineripened (藤蔓上成熟的) promise, Ive refused to buy winter tomatoes for years. No matter how attractive they look in the store, once I get

16、 them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless. But I homed in, with uncertainty, on one particular table at the Browns Grove Farms stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist. These were the real dealand at that moment, I realized that the best part of Sarasota in winter was

17、going to be eating things that back home in New York I wouldnt be experiencing again for months.Delighted as I was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, whe

18、reluckily for meI was planning to have dinner that very night. Without even seeing the menu, I knew Id be ordering every tomato on it.本文描述了作者在严冬季节去佛罗里达州的萨拉索塔市(Sarasota)过周末的感受。在温暖如春的萨拉索塔市,各种蔬菜水果生机勃勃,而在寒冷的美国东北部,表面诱人的西红柿却食之无味。1What did the author think of her winter life in New York?AExciting. BBoring.

19、 CRelaxing. DAnnoying.答案:B解析:推理判断题。根据文章第一句话中的“The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter”可判断,作者不喜欢在纽约过冬,因此毫不犹豫决定去南方过周末。2What made the authors getting up early worthwhile?AHaving a swim. BBreathing in fresh air.CWalking in the morning sun. DVisiting a local farme

20、rs market.答案:D解析:细节理解题。根据第一段最后一句中的“the best part. was a 7 am adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call”可知,作者早上七点起床去农贸市场,看到各种新鲜的蔬菜水果,所以她认为早起很值得。3What can we learn about tomatoes sold in New York in winter?AThey are soft. BThey look nice.CThey tas

21、te great. DThey are juicy.答案:B解析:推理判断题。根据第三段可知,多年来,作者在冬季都不买西红柿。由第二句话“No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless”可判断,在纽约市的冬季,西红柿在商店看起来挺好的,但是拿到家里吃起来却不好吃。因此答案为B。4What was the author going to do that evening?AGo to a farm. BCheck into a hotel.CEat in a restaurant. DBuy fresh vegetables.答案:C解析:推理判断题。根据文章的最后一段可知,看到农贸市场上新鲜的西红柿,作者的幸福感大增,计划当晚就去萨拉索塔市一个新开业的餐馆吃饭。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1