1、Module 2 Developing and Developed Countries课时作业6Section Grammar单句语法填空(转折连词和形容词的比较级)1Kevin was not good at Chinese at first. After two months in China, _, he made great progress.2People in some countries waste water _ people in others dont have enough to drink.3We have made a breakthrough in astronom
2、y; _, we still have a long way to go.4_ he was the last man I wanted to see, I did all that I could to help him.5She thought I was praising her child, _, in fact, I was scolding him for his bad behaviors at school.6_ Mrs Smith worked day and night, she found it difficult to make enough money to supp
3、ort such a large family.7_ he has explained it many times, I still cant figure it out.8_ the task was difficult, they managed to complete it in time.9They wanted to charge $5,000 for the car, _ we managed to bring the price down.10He tried his best to solve the problem, _ difficult it was.11The pian
4、o in the other shop will be _ (cheap), but not as good.12Would you like to go hiking with me this weekend?I cant agree _! Its a great idea.13What about the football match last night?It couldnt have been any _ (bad). I might as well have stayed at home and had a good rest.14Im sincerely inviting you
5、to join our chess club, Mr Turban.Thanks, but Im not _ good a player as any of you.15How well did John do in the match?Wonderful. We cant have a _ (good) player in our football team.答案与解析1however解析:however 后跟逗号,与句子隔开,意为“然而”。2while解析:while 用于前后两者对比转折,意为“然而”。句意:一些国家的人浪费水而其他国家的人没有足够的水喝。3however解析:howev
6、er “然而”,后跟逗号与句子隔开。句意:我们在天文学方面取得了重大突破,然而,我们仍有很长的路要走。4While/Although/Though解析:while/although/though 引导让步状语从句,意为“虽然”。句意:尽管他是我最不想看见的人,但我竭尽所能来帮助他。5while解析:while 用于前后两者对比转折。句意:她认为我在称赞她的孩子,然而,实际上,我在指责他在校糟糕的行为。6Although/Though/While解析:although/though/while 引导让步状语从句,意为“尽管”。句意:尽管史密斯夫人日夜操劳,她发现很难挣足够的钱来养活如此大的一家人
7、。7Though/Although/While解析:though/although/while 引导让步状语从句,意为“尽管”。句意:尽管他已解释多次,我仍不明白。8Although/Though/While解析:句意:虽然任务艰巨,但他们还是设法及时完成了。前句是让步状语从句。9but解析:but “但是”,表转折。根据句意“他们想要价5,000美元”和“我们设法把价杀下来”可知,前后句应该是转折关系,所以此处填 but。10however解析:句意:无论多么难,他都要尽力解决这个问题。11cheaper解析:cheap 的比较级为cheaper。12more解析:I cant agree
8、more. “我十分赞同”。13worse解析:It couldnt have been any worse. 它十分糟糕。14as解析:as形容词原级a(n)单数名词as “像一样”。15better解析:cant 与形容词的比较级连用,表示肯定含义。句意:我们足球队再不能有比这更好的运动员了。.阅读理解When I found out I was moving to India, it was beyond a nightmare. It was something I couldnt even imagine. The impressions I had of India were on
9、ly based upon a few summer visits to my grandparents, filled with heat, pollution and dirt. Even though I was only six years old, I knew this would be a complete change from my comfortable life in Maryland.During my first six months in India, my expectations were met almost exactly. I hated my new a
10、partment; I missed my school and friends back in Maryland, and I was sick of all the dirty marketplaces that filled the streets of New Delhi.After those six months were over I finally realized that I was going to be in India for a while. I knew that I had to start making the most of my new life. It
11、was then that I became completely involved in my school. My school, the American Embassy School, was filled with international students: Europeans, Australians, Chinese, and Americans just like me. But they all welcomed me with open arms. It was amazing to be among such diverse students, who had suc
12、h incredible experiences to share. Now, when I look back at my time in India, all I can think about is how fortunate I am to have had such a wonderful experience. My move to India not only allowed me to see a completely different side of the world, but I was also able to establish unbreakable bonds
13、with so many interesting and amazing people. Even now, after quite some years, I am still in contact with my closest friends from the American Embassy School. I cannot even imagine what I would be like without having lived in India. I would have missed out on meeting so many extraordinary people, an
14、d I would be a completely different person today.1At the beginning, the author thought it terrible to move to India because he felt _.Ahe was too young to go thereBhe couldnt see his grandparentsCIndia was hot and dirtyDhe missed his friends in New Delhi2What made the author face his new life?AThat
15、he needed to make some friends.BThat he fell in love with his new school.CThat he missed his motherland.DThat he had to stay in India longer.3After the author returned to Maryland _.Ahe found his life in India worthwhileBhe hoped to go to India once againChe shared his story with his familyDhe wante
16、d to experience another new life4What does the author want to tell us about his life in India?AIt was the hardest time.BIt changed him a lot.CIt was comfortable and unforgettable.DIt made him an interesting man.答案与解析本文为一篇记叙文。文章讲述了作者从一开始搬到印度居住的不情愿和不适应,到后来遇到不同的同学,不同的事情,不断地去适应并改变了自己的故事。1C细节理解题。根据文章第一段中
17、的“The impressions I had of India were only based upon a few summer visits to my grandparents, filled with heat, pollution and dirt.”可知,作者不能忍受那里的脏和热,故选C。2D细节理解题。根据文章第三段中的“After those six months were over I finally realized that I was going to be in India for a while. I knew that.my new life.”可知,因为还要在
18、印度待一段时间,所以作者意识到要接受新生活。故选D。3A推理判断题。根据文章第四段中的“Now, when I look back at my time in India, all I can think about is how fortunate I am to have had such a wonderful experience.”可知,当他回过头来看在印度的这一段生活时,他发现这是一段精彩的经历,很值得,故选A。4B主旨大意题。作者一开始不适应在印度的生活,后来慢慢发生改变。由最后一段中“I would have missed out on meeting so many extr
19、aordinary people, and I would be a completely different person today.”可知,他在印度的生活使他改变了很多,故选B。.语法填空My first assignment was an assistant to a famous photographer, _1_ was going to take photos of a model by the name of Wang Li. I felt _2_ (delight), as I was to assist him. We had not gone far _3_ our ed
20、itor called,“Be sure to finish your task before the deadline.” My colleague laughed.“He wants us to concentrate _4_ the time because Ive missed deadlines before,”he said to me. When we arrived, we found Wang Li was _5_ (extreme) charming. She explained that as an amateur photographer she expected al
21、l the photographs to _6_ (submit) to her before they were published. This was _7_ dilemma as there was little time before the deadline. My colleague assessed the situation and announced that as this was unusual he would have this matter _8_ (refer) to his editor. Meanwhile he would get ready. At fir
22、st Wang Li was skeptical, but when our editor _9_ (ring) to inform her that she would have her photographs before _10_ were published, she was satisfied.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._答案与解析1who考查定语从句。句意为:我的第一项任务是给一个著名的摄影师当助手,他将要去给一个名叫王丽的模特拍照片。设空处引导定语从句,先行词为a famous photographer“一个著名的摄影师”,指人,而且定语从句缺少主语。
23、故填关系代词who。2delighted考查词性转换。句意为:当我即将去给他当助手的时候,我感到很高兴。系动词feel需接形容词作表语,故填delight的形容词形式delighted,意为“(人)高兴的”。3when/before考查连词。句意为:我们还没走远,这时我们的编辑就喊道:“一定要在截止日期前完成你们的任务。”when意为“当时候”,before意为“还没就”,此处引导时间状语从句。故填when/before。4on考查介词。句意为:“因为我以前错过了截止日期,所以他想让我们注意时间。”他对我说道。concentrate on为固定搭配,意为“集中注意力于”。故填on。5extre
24、mely考查词性转换。句意为:当我们到达的时候,我们发现王丽非常迷人。修饰形容词charming“迷人的”需用副词,故填extremely,意为“非常,极其”。6be submitted考查非谓语动词。句意为:她解释说,作为一位业余摄影师,她期望所有的照片在出版之前先提交给她。expect sth. to be done意为“期望某事被做”。故填be submitted。7a考查冠词。句意为:因为在截止日期之前时间所剩无几,这种情况让人进退两难。dilemma是以辅音音素开头的可数名词,意为“进退两难的境地;左右为难”。故填不定冠词a。8referred考查非谓语动词。句意为:我的同事评估了一
25、下形势说,这件事情非同寻常,他得将这件事交给编辑处理。have sth. done意为“使某事被做”。故填referred。9rang考查动词的时态。句意为:起初,王丽持怀疑态度,但是当我们的编辑打去电话告诉她在照片出版之前将会先提交给她的时候,她非常满意。根据逗号前的Wang Li was.和连词but可知应填ring的过去式。故填rang。10they考查代词。句意见上一题解析。设空处指代可数名词复数her photographs,而且作主语,故用复数人称代词的主格形式they。.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。One time, the teacher
26、s at a school wanted to teach the students about airplanes. While all airplanes can fly, some are able to fly farther than others. This is because not all airplanes are built the same. For example, a fighter plane looks very different from a plane that people fly in when they want to go on_a_holiday
27、. The teachers wondered how they could make students understand this.Then, the science teacher, Mr Moose, decided that the school should have a paper airplane contest. The students would produce paper airplane designs. They would stand in line on the playground behind the school. The students would
28、take turns throwing their airplanes. The student whose airplane went the farthest would win.When Mr_Moose announced the paper airplane contest to the students, they were very excited. A student named Paul, who was on the wrestling team, bragged (吹牛) to everyone else that his airplane would win. “I a
29、m the strongest,” Paul said. “So I will be able to throw my airplane the farthest.” However, while Paul was saying this, another student, Brian, was thinking how he could win. Brian did not play any sports and was not very strong. But he loved airplanes and really wanted to win the contest.Brian rea
30、lized what he had to do. He went to the store and bought a big stack of paper. When he got home, he took the paper into his backyard. He took a piece of paper and folded an airplane. It didnt go very far, so Brian took another sheet and folded another airplane and threw it. This airplane went a litt
31、le farther. Brian kept folding different kinds of airplanes and throwing them. Some went very far and some did not. Finally, when Brian had used all the paper, he walked up to the airplane that had flown the farthest and picked it up.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写
32、完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:The next day was the contest._Paragraph 2:Brian won because he tried out many solutions to the problem of how to make an airplane fly very far._范文Paragraph 1:The next day was the contest. All the students lined up. Everyone took turns. After a while, everyone had thr
33、own except Paul and Brian. Paul went first. With a mighty yell, he launched the airplane into the sky. It went farther than every other airplane. Everyone clapped. Finally, it was Brians turn. Brian took the airplane that he had picked up the day before. He walked up to the line and, with all his st
34、rength, he threw the plane. It went flying, farther and farther, until finally it landed10 feet past Pauls plane! The whole school cheered. Brian was the winner. Mr_Moose gave him a prize: a toy airplane.Paragraph 2:Brian won because he tried out many solutions to the problem of how to make an airplane fly very far. He did this by testing out many different designs and comparing the results. When he found the design that worked bestthe paper airplane that flew the farthesthe used it. Because Brian tried a lot of designs, he was able to make up for his lack of strength and beat Paul.