1、姓名 准考证号 (在此卷上答题无效)绝密启用前皖西中学2020年高一年级秋学期期中考试英语本试卷共8页。全卷满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试题和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听
2、下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When did Paul set a new world record?A. 1989.B. In1992.C. In1998.2. Why did Janet quit her job?A. She was underpaid.B. She didnt want to work too long.C. She wanted to make more money.3. What are the spe
3、akers talking about?A. A car.B. ClothesC. The weather.4. What is the woman going to do this Saturday?A. Buy a gift for the man.B. Buy herself a pair of shoes.C. Attend a birthday party.5. What will the speakers do?A. Tour around the city.B. Buy train tickets.C. Visit a park.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分
4、)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. How much does a single room cost during the peak season?A. $50.B. $100.C. $150.7. Which meal is served for the longest time?A. Breakfast.B. Lunch.C. Dinner.听第7段材料,
5、回答第8至9题。8. What is the probable relationship between the speakers?A. Father and daughter.B. Husband and wife.C. Brother and sister.9. What will the speakers do tomorrow?A. Clean up the backyard.B. Tidy up the garage.C. Go to the supermarket.听第8段材料,回答第10至12题。10. When was the photo taken?A. 13 years a
6、go.B. 30 years ago.C. 33 years ago.11. What is the womans mother?A. A teacher.B. A doctor.C. A nurse.12. Who has heart disease in the womans family?A. Her father.B. Her grandpa.C. Her grandma.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the man and his boys going to do?A. Watch a movie.B. Play golf.C. Play games.1
7、4. What might the older boy want to become?A. A doctor.B. A lawyer.C. A sportsman.15. How much would the woman like to save for the man?A. $3.B. $5.C.$ 8.16. What kind of person is the man?A. Humorous.B. Stupid.C. Honest.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why wont the speaker come to work today?A. He is ill.B. H
8、is son is ill.C. He feels tired.18. What does the speaker ask Raman to do?A. Contact the trainer.B. Book a room.C. Organize the projector.19. How will Alison deal with the lunch?A. Cook it.B. Order it from a cafe.C. Eat in a restaurant.20. What will everyone in the meeting need to have?A. A pen and
9、a notebook.B. A phone.C. A computer第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D)中,选出最佳选项。AADULT GROUP TOURSMIM(Musical Instrument Museum)invites groups to experience the world through music. Reserve group tours in advance to check in as a group upon arrival and expedite(加快)admi
10、ssions(入场). With easier check-in, groups have more time to explore the galleries.GUIDED TOURLength of Tour: One hourGroup Size:7 guests per group;3 groups maximum per tour(21 guests maximum at one time). Since space can be tight in those areas, the number of guests are limited at any time. VIP Tours
11、 are conducted in groups of seven people.GENERAL ADMISSIONGeneral: $20 per adult$15 for teens(ages 13-19)$10 for children(ages 4-12)Free for children 3 and under TOUR FEESA $25 fee is charged for each group that registers(登记)for this tour, plus general museum admission for each guest on the tour.Gro
12、up of 1-7 guests: $25 plus general admission for each guestGroups of 8 to 14 guests: $50 plus general admission for each guestGroups of15to21 guests: $75 plus general museum admission for each guestA $40 nonrefundable(不可退的)deposit(押金)will hold the reservation(预订)and is applied to the final payment.T
13、OUR SCHEDULETours are available year-round, seven days a week.Our team is delighted to adjust the time of the tour to accommodate your needs. We would be glad to help you make your tour reservation.BOOK YOUR ADULT GROUP TOUR TODAYTo schedule a tour for your group, please fill out the Adult Group Tou
14、r Request Form at least two weeks before your desired tour date. MIM will then contact you and e-mail your reservation confirmation. If you have questions, contact MIM9s Group Sales Specialist at 480.478.6031 oradulttours MIM. org.21. Why is the number of visitors strictly controlled each time?A. Be
15、cause of MIMs benefits.B. Because visitors are rare.C. Because of the visitors noises.D. Because of the limited space.22. How much deposit will you pay if you want to book 7 tickets?A. $165.B. $25.C. $140.D. $40.23. What can we learn from the passage?A. Tours are not available during weekends.B. All
16、 the children are free to enter the MIM.C. You need to fill the form before the tour.D. You only contact the MIM by telephone.BAt 5:30 am, carer(护工)Ivy Bowens clock wakes her up. She puts on her uniform, and then walks to a bus stop to the hospital where she works. Two hours and two buses later, the
17、 68-year-old arrives at 8:00 am, half an hour before her shift(轮班).For Tracey Griffiths and her son Carl, this half an hour has been life-changing. Because for nearly two years, Ivy has spent that time bringing Carl cups of tea and chatting. Thanks to these chats, as well as Ivys devotion and caring
18、 skills, Carl has begun speaking again after four years of silence.Four years ago, a serious accident left Carl unable to move and talk. When he did finally speak, one of his first words, unsurprisingly, was Ivy. Ivy is there and it makes a huge difference. Thanks to her, Carls speech is coming on b
19、y leaps and bounds, says Tracey.Ivy should have retired(退休)two years ago but she is still there, because she wants to be, and so do the hospitals managers and her grateful patients. Ivy is now in charge of 25 patients at the hospital. She makes tea and coffee for families as well as patients, and ma
20、kes sure that everyone in her care gets enough fresh water. She also helps with feeding, giving creams or anything else that might need doing.Ivys great wish to improve the lives of patients has driven her to find other ways, in which she can help them out. For Ivy, the recipe for good care is simpl
21、e. Treat everyone as you would like to be treated yourself, she says. I love everything about working at the hospital. To be able to come in, have a chat and change someones day a bit, it means a lot.24. When should Ivy Bowen begin her work every morning?A. At 5:30.B. At 7:30.C. At 8:00.D. At8:30.25
22、. Whats Ivys main duty in the hospital?A. To chat with the patients.B. To give creams to the patients.C. To feed all the patients.D. To provide water for the patients.26. Who was Carl?A. Ivys son.B. Ivys patient.C. The nursing director.D. A famous doctor.27. What can we infer from the underlined sen
23、tence in Paragraph 3?A. Carl has great difficulty in keeping silent.B. Carl makes a huge difference to Ivys career.C. Carl is too afraid to see the carers as well as doctors.D. Carl has made progress in speaking with the help of Ivy.CLong before digital and native were words that could reasonably fi
24、t into the same sentence, kids had adventures in the great outdoors-the sort of nature-filled adventures filmmaker Paul Ward experienced as child growing up on a farm.Unfortunately, children today dont have the same exposure to nature, says the father of Estella, nine, and Sylvie, seven. Instead, th
25、ese digital natives are often glued(粘合)to their screens.Wanting to reconnect this young generation with the outside world-through a medium that theyre familiar with-Ward teamed up with film producer Vicky Pope to create Wild Eyes, a website that uses technology to help children to get in touch with
26、nature.Ward and Pope spent two years developing Wild Eyes, which requires users to complete interesting tasks in nature, such as setting up camp or finding a certain kind of bird. Once a challenge is complete, the player uploads a photo to the website to earn online encouragement and likes from othe
27、r players.Its all about interacting with kids on their own terms, says Ward.Ward, who spent almost two years working as a producer for the Discovery Channel in Los Angeles, says the response so far has been positive. Weve had more than 15,000 site visitors to date, which is really encouraging.Both W
28、ard and Pope are working hard to ensure all the tasks are affordable and adaptable for both the home and classroom. They believe theres also a future benefit to turning square eyes into wild eyes.As David Attenborough says, people will only protect what they care about and theyll only care about wha
29、t theyve experienced he says. Given so much of our lives are lived online, if we care about looking after our natural world, its important we provide attractive digital experiences that engage young kids with nature.28. How was Wards childhood different from his childrens?A. He did a lot of outdoor
30、activities.B. His vocabulary was limited.C. He seldom played in the wild.D. He had no computer or TV set.29. What do children do on Wild Eyes?A. Expand their knowledge about nature.B. Complete their tasks given by the website.C. Share their outdoor activities with others.D. Participate in activities
31、 organized by the website.30. Why did Ward creat Wild Eyes?A. To help children get closer to nature.B. To start a new business.C. To develop a new network technology.D. To help a film producer.31. What is the best title for the text?A. Experiencing the Great OutdoorsB. Keeping away from the ScreenC.
32、 Combining the Screen with NatureD. Looking after the Natural WorldDHaving friends may well keep you healthier and help you deal with stress better. Some studies show that people with close friends have a greater ability to fight diseases than people who are alone.Place friendship in the first place
33、. Find the time to be with friends even if it means letting the lawn go unmoved or the dishes unwashed for a while. When you cant get together, use the phone to keep in touch.Open up to close friends. Maintaining a deep friendship requires a level of heartfelt intimacy(亲密).Dont be afraid to express
34、your inner fears and disappointments. Listen to your friends when they have problems, but offer advice only when its wanted. Help raise friends self-(自尊)when they are shaken by a job loss, or other such events.Have different friends for different activities, such as going to the movies, singing in a
35、 choir, and joining in a bowling league.Dont wait for friend to ask favor. When a friend has the flu, offer to go to the store or drive his or her children to their after-school activities.Never take a friendship for granted. Like a good marriage, friendship needs care and patience. Become a joiner.
36、 Find a group that matches your interests.Talk to strangers. Conversations started in museums, laundry rooms, or bookstores can lead to firm friendship.Enroll in an adult-education course. A classroom is an ideal place to meet others with similar interests.32. People with close friends have a abilit
37、y to fight diseases than people who are alone.A. lessB. greaterC. poorerD. little33. What should we do to have friends according to the author?A. Make friendship priority.(头等大事)B. Open up to close friends.C. Never take a friendship for granted. D. All of the above.34. Which of the following is TRUE
38、according to the passage?A. You should have different friends for the same activities.B. You should wait for a friend to ask a favor. C. You should avoid talking with strangers in museums, laundry rooms, or bookstores.D. You should never take a friendship for granted.35. The underlined word Enroll i
39、n the last paragraph means .A. GiveB. JoinC. GetD. Catch第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Protect WildlifeWildlife faces threats from habitat destruction, pollution, and other human actions. Although protecting wildlife may seem too hard at times, even small action
40、s can help protect many different animals. 36 Create wildlife friendly areas. When trying to make your garden more beautiful, choose plants that can provide food and shelter to native wildlife. This will also help cut down on pollution. 37 38 By using less water and fewer fuels, you will be helping
41、to protect the wildlife around you. Take buses or the subway when you can and turn off electric devices when youre not using them.Buy products that are wildlife-friendly. 39 Keep in mind that some endangered animals are killed by traps, catches or hunters who are after other wildlife within the same
42、 habitat.Limit family size. Population growth is one of the major factors in habitat destruction. With the rapidly growing population, more and more habitats for wildlife are occupied by humans. 40 In this way, the Earths population will stabilize and native habitats can be protected.A. Live a green
43、er life.B. Donate money to organizations.C. Each family should be limited to one or two children.D. Avoid products that are made from endangered animals.E. Protecting wildlife from being endangered is every familys duty.F. Here are some tips on how to protect wildlife through small actions.G. Build
44、bird houses to your garden or yard to attract and shelter these species.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。I remember the day shyness took over my life. I was 14 and having a French lesson. The teacher told us to record ourselves 41 about
45、 a film. Perfect! I recorded myself 42 . Then I pressed play to listen back. What I heard was a little kid talking. My 43 reaction was to 44 I was listening to someone elses recording. But then it dawned on me. That was my 45 . I realized there was something 46 about me.My little voice has made me f
46、eel really shy. And my shyness has caused me to 47 attending events, not make important 48 , and keep my ideas to myself. As shy person, working from home, hiding behind my computer was 49 , but the more time I spent hidden away, the more my comfort zone shrank. Everyday 50 , like ordering coffee, b
47、ecame increasingly awkward and 51 .And, then, one day I was at big conference and it suddenly 52 me like lightning bolt(闪电). All speakers were confident, comfortable with being 53 . There were no quieter voices. But the 54 is, if the loud voices are the only ones you hear, we quieter people feel eve
48、n more alienated(疏远的). The world needs mixture of personalities. Success is not just about who can shout the 55 . The world needs quieter people, too. That day I chose to stop 56 and embrace my shyness. No more feeling like I needed to change who I am in order to 57 . No more living a small life.The
49、n I created the Shy and Mighty Society, a space for shy people like me to 58 , and in the process of helping others, could also push myself 59 , bit by bit. Now, Im happy to tell people I feel shy. Im not 60 any more. And I know that Im not alone.41.A. speakingB. hearingC. readingD. writing42. A. wi
50、th easeB. with confidenceC. in peaceD. in astonishment43. A. positiveB. physicalC. immediateD. violent44. A. realizeB. claimC. decideD. assume45. A. workB. voiceC. talentD. habit46. A. fantasticB. interestingC. strangeD. unique47. A. avoidB. preferC. excuseD. continue48. A. arrangementsB. studiesC.
51、reformsD. connections49. A. boringB. realC. awfulD. brilliant50. A. applicationsB. actionsC. interactionsD. expressions51. A. uncertainB. uncomfortableC. unusualD. unnecessary52. A. affectedB. disturbedC. hitD. reminded53. A. watchedB. questionedC. seatedD. served54. A. principleB. lessonC. advantag
52、eD. trouble55. A. fastestB. loudestC. hardestD. earliest56. A. hidingB. complainingC. socializingD. working57. A. liveB. developC. succeedD. behave58. A. studyB. shineC. workD. discuss59. A. outB. backC. aroundD. forward60. A. ashamedB. disappointedC. emotionalD. sensitive第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下
53、面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。One of the benefits of technology has been 61 increase in the means available for people to stay in touch. While families once had to wait weeks, sometimes months, for letters 62 (arrive), contact is now available from almost any part of the world at any time. This n
54、ot only 63 (allow)more opportunities to feel included, connected, and involved but also 64 (many)chances to give and provide support, assess others needs, determine their states of mind, and work to resolve conflicts. 65 , availability for contact isnt always good thing. For example, it used to be t
55、hat estrangements(疏远)between parents and their adult children were done far more 66 (private). Prior to the 67 (exist)of social media or the rapid transmission of the Internet, one could be estranged from a child or parent, and the only people 68 would hear about it might be whomever the parents wan
56、ted to tell and the close circle of confidants(知己)of the estranged adult child. For all the sufferings 69 (cause)by an estrangement, it could mean a fairly clean break, however painful, for both the parent and the child. People would cut off contact and perhaps never 70 (hear)from again, unless or u
57、ntil they make up or give in to each other.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。As a senior high sch
58、ool student, I used to spend plenty of times figuring out difficult math questions. However, there was always other one waiting for me when I was still trapped to the former. Felt upset, I turned to my teacher Mr. Green for help. He told me that what we should focused was not on pretty hard ones but
59、 on basic questions for they were the mainly component of the test paper, that impressed me a lot. Since then, I changed my learning strategies to much easier ones and made a progress in math. What grateful I am to take Mr. Greens advice!第二节 书面表达(满分25分)假定你是李华,你的英国朋友Alex给你发来一封邮件,信中提及他喜欢户外运动和骑自行车。他很想知
60、道你在运动方面的喜好及看法。请根据以上内容给他回一封邮件.注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头结尾已给出,不计入总词数。Dear Alex,Thanks for your e-mail. I am bit like you. Wish you good health!Yours,Li Hua参考答案听力1-5 CBAAC 6-10 BCCBA 11-15 BCBAA 16-10 CBCBA阅读理解21.D 根据第三段since space can be tight in those areas可知,选项D为正确答案。22.D 从General admissio
61、n这一段落的最后可以看出,押金为40美元。选项D为正确答案。23.C 根据最后一段的第一句可知,选项C为正确答案。24.D 推理判断题。由文章第一段“Two hours and two buses later, the 68-year-old arrives at 8:00am, half an hour before her shift(轮班)”可知,68岁的护工Ivy要在8:30 am换班,开始自己的正常工作。故选D。25.D 细节理解题。由文章第四段“Ivy is now in charge of 25 patients at the hospital. She makes the te
62、a and coffee for families as well as patients, and makes sure that everyone in her care gets enough fresh water”可知,Ivy的主要工作是给病人及家属及时供应开水。故选D。26.B 推理判断题。根据文章第二、三段内容可推测出,Carl是被Ivy关心照顾的一个病人。故选B。27.D 推理判断题。根据上下文可知,Carl四年前不幸因车祸卧病在床并失去了说话的能力,但是在Ivy关心鼓励下他会开口说话了。此处Carl的母亲表达对Ivy的感谢,说“多亏了Ivy,Carl在说话表达能力方面进步很大
63、”。故选D。28.A 细节理解题。根据第一段“Long before digital and native were words that could reasonably fit into the same sentence, kids had adventures in the great outdoors-the sort of nature-filled adventures filmmaker Paul Ward experienced as a child growing up on farm.(早在“digital”和“native”这两个词还没出现在同一个句子里的时候,孩子们就
64、已经在户外探险了这是电影制片人Paul Ward小时候在农场里经历的充满自然的冒险)以及第二段Unfortunately, children today dont have the same exposure to nature, says the father of Estella, nine, and Sylvie, seven. Instead, these digital natives are often glued to their screens.(“不幸的是,如今的孩子们没有像现在这样接触到大自然,”九岁的Estella和七岁的Sylvie的父亲说,“相反,这些数字原生代往往是
65、黏在他们的屏幕上。”)由此可知,Ward的童年和他的孩子们的不同之处在于他做了很多户外活动。故选A。29.C 细节理解题。根据第四段Ward and Pope spent two years developing Wild Eyes, which requires users to complete interesting tasks in nature, such as setting up camp or finding certain kind of bird. Once challenge is complete, the player uploads a photo to the w
66、ebsite to earn online encouragement likes from other players.可知Ward和Pope花了两年时间开发“Wild Eyes”,它要求使用者完成一些有趣的自然任务,比如搭帐篷或者找到某种鸟。一旦挑战完成,玩家就会在网站上上传一张照片,以获得其他玩家的鼓励和“赞”。由此可知,孩子们可以在Wild Eyes上与他人分享户外活动。故选C。30.A 细节理解题。概括文章第三段内容可确定答案。31.C 主旨大意题。根据第三段Wanting to reconnect this young generation with the outside wor
67、ld-via a medium that theyre familiar with-Ward teamed up with film producer Vicky Pope to create Wild Eyes, a website that uses technology to help children to get in touch with nature.可知为了让年轻一代通过他们熟悉的媒介重新接触外面的世界,沃德与电影制片人Vicky Pope合作创建了一个名为Wild Eyes的网站,该网站利用科技帮助孩子们接触大自然。结合本文主要介绍了网站Wild Eyes。该网站将网络活动与
68、户外活动相结合,让沉湎网络的孩子去了解和亲近自然。由此可知,C选项“屏幕与自然相结合”最符合文章标题。故选C。32.B 细节题。由第一段第二句“Some studies show that people with close friends have greater ability to fight disease than people who are alone”可知,有亲密朋友的人比孤独的人更能与病魔抗争,故正确答案为B。33.D 细节题。由第二段第一句“Place friendship in the first place”和第三段第一句“Open up to close friend
69、s”和第六段第一句“Never take friendship for granted”可知,我们要把朋友放在第一位,对朋友敞开心扉而且不要以为拥有友谊对你来说是理所当然的,故正确答案为D。34.D 细节题。由第六段第一句“Never take a friendship for granted”可知,永远不要以为哪段友谊是你理所当然拥有的,故正确答案为D。35.B 推断题。由最后一段“Enroll in an adult-education-course. A classroom is an ideal place to meet others with similar interests”可
70、知,“参加课程”最为恰当,故enroll应为“参加”之意,故正确答案为B。七选五36-40 FGADC完形填空41.A 考查名词词义辨析。句意:老师让我们录下自己谈论一部电影的过程。A. speaking说话;B. hearing听见;C. reading阅读;D. writing写。根据第二段第一句My little voice has made me feel really shy.可推知老师让作者他们录下自己谈论电影的说话声。故选A。42.B 考查介词短语辨析。句意:我满怀信心地记录了自己的情况。A. with ease熟练地;B. with confidence自信地;C. in pe
71、ace和平地;D. in astonishment惊讶。根据上文Perfect!可知作者对自己的记录满怀信心。故选B。43.C 考查形容词词义辨析。句意:我的第一反应是以为自己在听别人的录音。A. positive积极的;B. physical身体的;C. immediate立即的;D. violent暴力的。根据后文I was listening to someone elses recording可知作者一开始没有听出是自己的声音,所以第一反应是以为自己在听别人的录音。immediate reaction表示“即时反应”。故选C。44.D 考查动词词义辨析。句意:我的第一反应是以为自己在听
72、别人的录音。A. realize意识到;B. claim宣称;C. decide决定;D. assume设想,认为。结合后文I was listening to someone else s recording可知作者以为自己在听别人的录音。故选D。45.B 考查名词词义辨析。句意:那是我的声音。A. work工作;B. voice声音;C. talent才能;D. habit习惯。根据下文中My little voice has made me feel really shy.可知作者在回放自己记录下的声音。故选B。46.C 考查形容词词义辨析。句意:我意识到我有些奇怪。A. fantast
73、ic迷人的;B. interesting有趣的;C. strange奇怪的;D. unique独特的。根据下一段中My little voice has made me feel really shy. And my shyness has caused me可知作者本来是害羞的人,结果记录里自己的声音听起来很狡猾,所以很奇怪。故选C。47.A 考查动词词义辨析。句意:我的害羞使我避免参加活动,不去建立重要的联系,把我的想法藏在心里。A. avoid避免;B. prefer偏爱;C. excuse原谅;D continue继续。根据上文my shyness has caused me to可知
74、作者是个害羞的人,所以总是避免去参加各种活动。故选A。48.D 考查名词词义辨析。句意:我的害羞使我避免参加活动,不去建立重要的联系,把我的想法藏在心里。A. arrangements安排;B. studies研究;C. reforms改革;D. connections联系。承接上文作者因为害羞不去参加活动,也就是不与他人接触和建立联系。故选D。49.D 考查形容词词义辨析。句意:作为一个害羞的人,在家里工作,躲在电脑后面是很聪明的,但是我越躲起来,我的舒适区就越缩小。A. boring无聊的;B. real真的;C. awful可怕的;D. brilliant杰出的,聪明的。结合上文As s
75、hy person, working from home, hiding behind my computer可知作者作为一个害羞的人,觉得在家工作,躲在电脑后面是一种可以避免与人来往,聪明的做法。故选D。50.C 考查名词词义辨析。句意:每天的互动,比如点一杯咖啡,变得越来越尴尬和不舒服。A. applications应用;B. actions行为;C. interactions交流,互动;D. expressions表达。根据后文like ordering coffee可知点咖啡属于日常活动,在点咖啡的过程中要与人互动。故选C。51.B 考查形容词词义辨析。句意:每天的互动,比如点一杯咖啡
76、,变得越来越尴尬和不舒服。A. uncertain不确定的;B. uncomfortable不舒服的;C. unusual不寻常的;D. unnecessary不必要的。根据上文became increasingly awkward and可知每天像是点咖啡这种的日常互动,也让作者变得越来越尴尬和不舒服。故选B。52.C 考查动词词义辨析。句意:然后,有一天,我正在参加一个大型会议,突然有件事像闪电一样击中了我。A. affected影响;B. disturbed干扰;C. hit击中,打击;D. reminded提醒。根据后文like lightning bolt可知此处表示有件事像闪电一样
77、击中(hit)了作者。故选C。53.A 考查动词词义辨析。句意:所有的演讲者都很自信,不怕被人看着。A. watched观看;B. questioned质疑;C. seated就座;D. served服务。结合上文All speakers were confident, comfortable with可知这次大型会议中,发言者都很自信,不怕被人看着。故选A。54.D 考查名词词义辨析。句意:但问题是,如果你只能听到大声的声音,我们这些比较安静的人会感到更加疏远。A. principle原则;B. lesson课程;C. advantage优点;D. trouble问题,麻烦。根据后文if t
78、he loud voices are the only ones you hear, we quieter people feel even more alienated(疏远的).以及上文提到所有的发言者都很自信,没有更安静的声音,结合上文but表示转折可知,本句是在指出这一情况带来的问题(trouble)是如果你只能听到大声的声音,我们这些比较安静的人会感到更加疏远。故选D。55.B 考查形容词最高级词义辨析。句意:成功不仅仅是谁的声音最大。A. fastest最快速的;B. loudest最大声的;C. hardest最难的;D. earliest最早的。此处对应上文中the loud
79、voices are the only ones you hear是指成功不仅仅是谁的声音最大。故选B。56.A 考查动词词义辨析。句意:那天,我选择不再隐藏,拥抱我的羞怯。A. hiding隐藏;B. complaining抱怨;C. socializing社交;D. working工作。根据后文embrace my shyness可知是作者不再回避隐藏自己的羞怯,而是大胆拥抱它。故选A。57.C 考查动词词义辨析。句意:不再觉得我需要为了成功而改变自己。A. live生活;B. develop发展;C. succeed成功;D. behave行为。对应上文Success is not ju
80、st about who can shout the The world needs quieter people, too.可知那一天作者意识到成功并不是谁的声音更大,世界也需要安静的人,让作者明白了并不需要为了成功而去改变自己。故选C。58.B考查动词词义辨析。句意:然后我创建了Shy and Mighty Society,一个让像我一样害羞的人发光的空间,在帮助别人的过程中,我也可以推动自己,一点一点的前进。A. study学习;B. shine发光,闪耀;C. work工作;D. discuss讨论。结合上文a space for shy people like me to可知Shy
81、and Mighty Society是作者为害羞的人创建的,目的肯定是为了让害羞的人也能在这个空间中发光,闪耀自己的人生光芒。故选B。59.D 考查介词词义辨析。句意:然后我创建了Shy and Mighty Society,一个让像我一样害羞的人发光的空间,在帮助别人的过程中,我也可以推动自己,一点一点的前进。A. out出去;B. back回来;C. around围绕;D. forward朝前。结合后文Now, Im happy to tell people I feel shy.可知作者如今不再害怕告诉别人自己害羞了,说明作者在帮助其他人的过程中,也一点点推动着自己进步,战胜羞怯。短语p
82、ush forward“推进”。故选D。60.A 考查形容词词义辨析。句意:我不再感到羞愧了。A. ashamed羞愧的;B. disappointed失望的;C. emotional情绪化的;D. sensitive敏感的。根据上文Now, Im happy to tell people I feel shy.可知作者不再害怕告诉别人自己害羞,不再对自己的羞怯感到羞愧(ashamed)了,因为自己并不是一个人。故选A。语法填空61.an 62. to arrive 63. allows 64. more 65. However66. privately 67. existence 68. t
83、hat 69. caused 70. be heard短文改错As a senior high school student, I used to spend plenty of times figuring out difficult math questions. However, timethere was always other one waiting for me when I was still trapped to the former. Felt upset, I turned to my teacher another in/by FeelingMr. Green for
84、help. He told me that what we should focused was not on pretty hard ones but on basic questions for focusthey were the mainly components of the test paper, that impressed me a lot. Since then, I changed my learning main which havestrategies to much easier ones and made a progress in math. What grate
85、ful I am to take Mr. Greens advice!How书面表达(参考范文)Dear Alex,Thanks for your e-mail. Im a bit like you. I prefer to be outdoors. I live in the mountains and Im lucky to live here because there are a lot of things to do. In summer I always go walking or swimming in the lake and in winter I often go skii
86、ng. We have mountain bikes that we sometimes use too. If its very cold, my friends and I also stay indoors, playing computer games or watching TV. However, go outside soon to protect our eyes.As far as I am concerned, its much better to be outdoors to get fresh air and exercise, which can make us ke
87、ep healthy.Wish you good health!Yours,LiHua听力原文Text 1M: Paul began to swim in 1989 and he joined a swimming team in 1992.W: Yes, I know. He set a new world record six years after he joined the team.Text 2W: I heard that Janet had left her job.M: Why? I thought she was making good money.W: She cant s
88、tand it. She was working up to 60 hours a week.Text 3M: Hello, what are you doing? Thats my. Oh, sorry, it looks like mine.W: Dont tell me you chose pink?M: No, its my moms. She let me drive it today because its raining.W: Not bad.Text4W: I wish youd come shopping with me this Saturday.M: OK. Why do
89、 you want me to go shopping?W: Well, its difficult to buy a new pair of shoes for your birthday without your feet being present.M: OK.Text 5W: Its such a large park.M: Yeah, its the largest park in the city. And it was rebuilt last year.W: Where shall we buy the tickets to get in?M: Oh, over there.T
90、ext 6W: Good afternoon, sir.M: Good afternoon. Would you please tell me the cost per night for a single room?W: Well, it depends on what season it is. There is a minimum price for off-season.M: And then?W: A single room at the moment would cost you 50 dollars. During the peak season, it is twice as
91、much.M: What time are meals served here?W: Breakfast is served from 7 am to 10 am; lunch from 12 am to 3 pm; and dinner from 6 pm to 10 pm.M: Thank you very much for the information. Ill take a single.W: OK.Text 7M: Look, mum has left a note with housework for us while she and dad are away.W: Lets s
92、ee-tidy up the garage and clean up the backyard.M: She doesnt say which we should do first.W: Hey, we are not robots! We can make our own plan as long as everything gets done. Read the weather report in the newspaper.M: Hmmm. Sunny today, cloudy tonight, probable heavy rain tomorrow. Well, that make
93、s it easy. We work outside today and inside tomorrow.W: Great. Lets get started. I want to go to the supermarket this afternoon.M: OK. Ill go with you.Text 8M: Is this a picture of all your family members?W: Right, it was taken 13 years ago.M: You and your father are much alike.W: Thanks. But he has
94、 passed away.M: What a pity! Your mother must be very tired to support such a big family.W: Yeah, I owe my success to my mother.M: You live with your grandparents?W: Right, in this way my mother can look after them.M: Hard to believe.W: Yeah, my grandmother has heart disease.M: Your mother is great.
95、 What is she?W: She is a doctor in Washington Hospital.M: No wonder you are so excellent.W: She is really a great woman. She works hard for the big family.M: Your grandmother looks like a teacher.W: You guessed it. She taught for 30 years and she retired five years ago.Text 9M: What a beautiful day
96、for playing golf? Excuse me, how much is it to get in?W: Its 5 dollars for you and 3 dollars for kids between 7 and 12. We let them in for free if they are 6 or younger.M: OK then, I guess that will come to 8 dollars. Because my little lawyer here is 3 and my little doctor is 7.W: Dont you mean that
97、 your older son is 6?M: No. I meant what I said. Hes 7.W: Im afraid that you dont understand.M: What is there to understand? I should pay dollars, 5 for me, and 3 for my son who is older than 6.W: Youre sure about this?M: Of course. Its very simple. Here you are, 8 dollars.W: All right. You know, yo
98、u could have just told me that your older son was 6. And then he could have gotten in for free.M: Youre wrong. He would have known.W: Whatever. Have a nice day!Text 10M: Hi Raman. Its Brad here. Im afraid I wont be in today. My son isnt feeling well and hes off school so Ive got to take my son to th
99、e doctor. But do you remember the training meeting next week? You know, the one about the new computer system? Ive organized the trainer so theres no need to contact him and Ive booked the room, but there are a few other things that need doing. I need you to organize the projector that goes with the
100、 computer. You can do that with reception. And youll need to sort out lunch for about ten people. Yes, therell be ten of us. Talk to Alison at reception-she knows some good cafs we can order from. You can ask her to help you with it. And I need you to make sure that everyone has a notebook and a pen. Im really sorry to leave all these things for you on a phone message. I might call you back this afternoon and see how youve got on. Bye for now.