1、高三阅读专项拆分训练文章出处类【3】【1】 Donald Trump made history when he took the oath (宣誓) of office as the 45th president of the United States. At 70 years old, he became the oldest elected president. As the first billionaire president, Trump also replaced John F. Kennedy, the 35th president, as the richest presid
2、ent. Kennedy still holds the record for the youngest person to be elected president. He was 43 when he took office. Kennedy is also the youngest president to die in office. In 1901, Theodore Roosevelt became president at the age of 42. He took office after William McKinley, the 25th president, was s
3、hot and killed in Buffalo, New York. The first president to die in office, though, was William Henry Harrison. The countrys 9th president only served for 32 days, the shortest time of any president. Another Roosevelt holds the record for the longest time in office. Franklin Delano Roosevelt, the 32n
4、d president, held office for 4,422 days. George Herbert Walker Bush was elected as the 41st president. His son, George W. Bush, was the countrys 43rd president.Which column (栏目) does this passage belong to in a newspaper?A.Entertainment.B.Health.C.Fashion.D.History.【答案】D【解析】 通读全文可知,这篇文章主要讲述了美国历史上的众多
5、总统,故推测本文很有可能在报纸的历史版面出现。故选D。【2】 An international team of researchers from the University of Oxford have found that the way people use the Internet is closely tied to the seasonal movements in the natural world. Their online species searches follow the patterns of seasonal animal migrations (迁徙). Migr
6、atory birds (候鸟) flood back to where they reproduce every spring. That migratory behavior is accompanied by some human behavior. In English-language Wikipedia (维基百科), the online searches for migratory species tend to increase in spring when those birds arrive in the United States, said the lead auth
7、or John Mittermeier. And not just birds. Mittermeier and his team surveyed nearly 2.5 billion Wikipedia search records, for 32,000 species, across 245 languages. They also saw variable search rates for insects, horsetails and flowering plants. Seasonal trends seemed to be widespread in Wikipedia beh
8、avior for many species of plants and animals. This finding suggests new ways to monitor changes in the worlds biological diversity. It also shows new ways to see how much people care about nature, and which species and areas might be the most effective targets for conservation.From which is the text
9、 probably taken?A. A scientific magazine.B.A biology textbook.C.A biography.D.A travel brochure.【答案】A【解析】 通读全文尤其是第一段中的An international team of researchers from the University of Oxford have found that.以及最后一段中的This finding suggests new ways to monitor changes in the worlds biological diversity.可推断出,本
10、文应出自科学杂志,虽然与生物有关,但属于研究范畴,并不是生物课本知识。故选A。【3】 Record fires sweeping across the Amazon this month have been catching global headlines as scientists and environmental groups are worried that they will worsen climate change and threaten biodiversity (生物多样性). As the largest rainforest in the world, the Ama
11、zon is often called the lungs of the world. The vast lands of rainforest play an important role in the worlds ecosystem because they take in heat instead of it being reflected back into the atmosphere. Brazil owns about 60 percent of the Amazon rainforest, whose drop could have severe results for gl
12、obal climate and rainfall. The size of the area ruined by fires has yet to be determined, but the emergency has transcended (超出) Brazils borders, reaching Peruvian, Paraguayan and Bolivian areas.Which section of a magazine is this text probably taken from?A. Sports and music.B.Science and technology
13、.C.Nature and geography.D.Business and culture.【答案】C【解析】 根据第一段中的Record fires sweeping across the Amazon this month have been catching global headlines. will worsen climate change and threaten biodiversity (生物多样性)。(本月席卷亚马逊的创纪录大火已经成为全球新闻头条,因为科学家和环保组织担心火灾会加剧气候变化,威胁生物多样性)可推知,这篇文章极可能取自杂志的自然和地理版块。故选C。【4】
14、The following are the best spots to watch fireworks shows. Saturday Morden Park This fireworks show is perfect to take the little ones along to. The show will include new fire and light acts and will be set to accompanying music. Tickets: 9 in advance 10 at the gates Tickets can be bought here. Clis
15、sold Park This 20-minute show is more demure (娴静的) than other show spots due to the animals which live in the park, however, still promises a beautiful show. The show will also be accompanied (伴奏) by music. Tickets: Adults 8.75, children 3.75. Prices reduced by 1 for people living in Hackney Borough
16、 Tickets can be bought here. Croydon Road Recreation Ground This family-focused event has been running since 1946 and offers two chances to catch the excitement of the fireworks. A smaller show at 6:00 pm promises reduced noise, perfect for little children, meanwhile, the main event promises a bang
17、at 7:45 pm. Tickets: Children under 11 free, over 11 5, adults 10 Tickets can be bought here.Where is this text most likely from?A.A textbook. B.A magazine.C.A website.D.A report.【答案】C【解析】 根据三项活动最后出现的Tickets can be bought here.(在这里可以买到票。)可推知,这篇文章最有可能来自一个网站。故选C。【5】 Opera houses throughout Europe open
18、 their backstage doors to the public. Take advantage of these opportunities to look behind the scenes of some of the worlds great opera houses. Teatro alla Scala Opera House Tours Discover the activities within the opera house on a backstage tour of the La Scala theater in Milan. The tour also inclu
19、des an overview of the history of the theater and guides you through the auditorium (观众席) and the theater boxes. Paris Opera House Tours While it is possible to walk around the public areas of the beautiful Paris Opera House on your own, guided tours are also offered. During the tour, you will learn
20、 about the theaters history and its architecture. Royal Opera House Tours The guide at the Royal Opera House takes you through sections of the backstage area to the props (道具) room, where workers build the sets, the costume shop and the ballet studios. La Fenice Opera House Tours Teatro La Fenice in
21、 Venice offers a couple of options for visitors. A self-guided tour of the beautiful halls and grounds with a voice guide is available at the box office.Where can we most probably find this text?A. In a sports magazine.B.In an adventure novel.C.In a history book.D.On a culture website.【答案】D【解析】 推理判断
22、题。文章介绍了四个歌剧院为观众开放后台区域,观众可以利用这些机会来了解世界上一些伟大歌剧院的幕后故事,这是与文化艺术有关的话题。因此,我们最可能在一个有关文化方面的网站上找到这样的文章。故选D。 【6】 Experts suggest that summer is the best season to give out your bodys poisonous matters and refresh your energy. One popular choice is hot-stone massage (按摩). Therapists (理疗师) use smooth and heated
23、stones, usually river rocks, to massage certain parts of the body, or set them on key points of the body. Another popular choice is hot-stone baths. The hot-stone bath will help the body give out poisons and humidity (湿气) that build up during the last winter. The therapy is earning a good fame and p
24、opularity with many people, especially those who are often seated in cool rooms with air-conditioners. The hot-stone therapy can help cure many illnesses, back pain included.Where may this article be seen?A. On an entertainment magazine.B. On a health care magazine.C. On an education magazine.D.On a
25、 technology magazine.【答案】B【解析】 通读全文可知,本文主要介绍了两种健康保健的方法。由此推知,这篇文章应该来自一本关于健康保健的杂志。故选B。【7】 The UK Festival Awards & Conference is an opportunity to recognize the hard work, vision and creativity of the nations beloved festival industry. Throughout the day of the event, the Conference invites numerous i
26、ndustry insiders(行家) to discuss the issues most relative to the sector, reviewing its immediate past and portending (展望) to the future. The evenings Awards present a wide range of honors across categories that are decided via a combination of public voting and professional judgments. As the festival
27、 season is approaching, we thought itd be a good time to release our free UK Festival Market Report. We gathered the data in our annual census(人口普查) undertaken in the preparation stage for last years UK Festival Awards. The latest UK Festival Market Report can be downloaded below.Where most probably
28、 will you see this passage?A.In a magazine. B.In a newspaper. C.On a website. D.In a TV program.【答案】C【解析】 根据最后一段中的The latest UK Festival Market Report can be downloaded below.可推知,这篇文章最有可能来自一个网址。故选C。【8】 Vietnamese cultural departments and activists have tried to preserve the historical and cultural r
29、elics in the country. Hundreds of relics are severely damaged due to the negative influence of time, war and human activities. Head of Hanoi Relics Management Board, Nguyen Doan Tuan, says rescue work must preserve the relics soul Most relics have to rely on tourist fees for repair and rescue work.
30、Director of Van Mieu Cultural and Science Center, Dang Kim Ngoc, says that the relics must be promoted widely to attract more visitors and bring in more income for repair and preservation The local government agreed that the relics must be turned to the community for shared efforts in the preservati
31、on work Nguyen Thi Minh Ly from the Department of Heritage says the community should be guided in proper behaviors towards relics Experts have called for a systematic (系统的) guidance by the state in local level preservation while promoting creative thinking in restoration for each relic.Where is the passage most probably taken from?A.A government survey. B.A research paper. C.A newspaper report. D.A travel guide.【答案】C【解析】 通读全文尤其是最后一段可知,本文主要介绍了专家们呼吁用一种系统的方法来保护文物,由此可推测文章最有可能来自一份新闻报道。故选C。